Kiiruse ületamine
Moderaator: Moded
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 366 korda
- Kontakt:
Re: Kiiruse ületamine
No ma pean vist natuke lahkama ikka
Ühesõnaga, mõned kuud varem olin ka 1 kuu lubadest ilma juba.... Samuti väikeste asjade eest. Kõik kusjuures töösõidud ja tööautoga. Selline väike tipptunnihuligaan olen See selleks. Siis oli otsusega nii, et võtsin oma ID kaardi, toppisin lugejasse ja läksin vaatasin X-tee portaalist, et summa on selline ja lisaotsus on veel eraldi selline. Maksin summa ära ja käisin kuu aega jala.
Aga..
X-tee portaalis olid vahepeal toimunud muutused, millest ma ei teadnud ning see nupp, mis pidi mu asju näitama, näitas ainult tühjust, mistõttu ma eeldasin, et load on ikka alles jne. Ka üks põhjustest, miks ma Rahumäe teele ei läinud....
Säh sulle tiigrihüpet - hüppas seekord tiiger mulle pähe ja hammustas näost.
Keegi teadjam öelda oskab, kuidas see graafiku alusel maksmise taotlemine toimub ja kui pika aja peale?
-
- Tsikkel: cbr600RR
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
RD kirjutas:Keegi teadjam öelda oskab, kuidas see graafiku alusel maksmise taotlemine toimub ja kui pika aja peale?
Maksegraafiku puhul arvesta ka sellega, et puhta lehe aasta hakkab jooksma alles siis, kui terve summa on lõplikult makstud...Ehk, kas suudad järgmine-ülejärgmine hooaeg ilma rikkumata sõita
Parima hinnaga motorehvid http://www.motorehv.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Parima hinnaga määrdeained http://www.õlikeskus.ee
Kipsi kirjutas:RD kirjutas:Keegi teadjam öelda oskab, kuidas see graafiku alusel maksmise taotlemine toimub ja kui pika aja peale?
Maksegraafiku puhul arvesta ka sellega, et puhta lehe aasta hakkab jooksma alles siis, kui terve summa on lõplikult makstud...Ehk, kas suudad järgmine-ülejärgmine hooaeg ilma rikkumata sõita
Tuleb hakkama saada ja kui ei saa, tuleb lahjema ratta poole vaadata, sest hetkel olev ratas on minust teinud täieliku saatana
-
- Tsikkel: GSX-S 1000
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 26 korda
RD kirjutas:Keegi teadjam öelda oskab, kuidas see graafiku alusel maksmise taotlemine toimub ja kui pika aja peale?
otsusele järgi lähed,siis ütled kohe politseionule,et tahad osadena maksta,täidad seal mingi lehe ja paned kui suure summa kuus maksad. max. 6 kuu peale oli(eelmine aasta vähemalt)
RD kirjutas:Tuleb hakkama saada ja kui ei saa, tuleb lahjema ratta poole vaadata, sest hetkel olev ratas on minust teinud täieliku saatana
Saab ju ka piiraja peale panna lasta?
-
- Tsikkel: F650
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 6 korda
Mina ajasin ühe trahvi läbi kohtu ja sain 12 kuu peale.
Äännn kirjutas:RD kirjutas:Tuleb hakkama saada ja kui ei saa, tuleb lahjema ratta poole vaadata, sest hetkel olev ratas on minust teinud täieliku saatana
Saab ju ka piiraja peale panna lasta?
Selle kohta oli siin kunagi üks väga hea lause, mis mulle hetkel ei meenu
Leidsin, legendaarse pahadeplaneedi kirjutis siis: "Aga kuidas käib 1000 bike kui on 25kw piirajad, on sellega võimalik üldse sõita nii et kiivrit märjaks ei nuta?"
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 366 korda
- Kontakt:
Kipsi kirjutas:....puhta lehe aasta hakkab jooksma alles siis.....
Minarust on see puhta lehe 1,5 aastat
X-tee portaalis olid vahepeal toimunud muutused, millest ma ei teadnud ning see nupp, mis pidi mu asju näitama, näitas ainult tühjust, mistõttu ma eeldasin, et load on ikka alles jne. Ka üks põhjustest, miks ma Rahumäe teele ei läinud....
Säh sulle tiigrihüpet - hüppas seekord tiiger mulle pähe ja hammustas näost.[/quote]
Minumeelest nimetatakse seda innovatsiooniks Tihti ika juhtub selliseid asju.
-
- Tsikkel: z1000
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 13 korda
ärge homme Tartu-Jõgeva-Aravetel kiirust ületage http://www.virumaateataja.ee/?id=428850
-
- Tsikkel: TDM 850
- Tänatud: 1 kord
Teab keegi aidata/nõu anda? Tuttaval selline mure:
Kuna keeruline on poole pealt juttu selgitama hakata, siis teen seda pooleldi kronoloogilises järjestuses:
- Taustsüsteem
Mul olid esmased juhiload kehtivusega 06.08.09-06.08.11
Vahetult enne lubade lõppu peeti mind kiiruse ületamise eest kinni (15.07.11)(Narva mnt 29 kilomeetril).
Kohapeal vormistati mulle kiirmenetluse otsus ning määrati 40 trahviühikut, so 160eurot.
Kiirmenetluse otsuse peal on kirjas vaid : LS §227. lg 2
"(2) Mootorsõidukijuhi poolt lubatud suurima sõidukiiruse ületamise eest 21–40 kilomeetrit tunnis –
karistatakse rahatrahviga kuni 100 trahviühikut või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kuni kuue kuuni."
*rõhk sõnal "VÕI"- seega selle paragrahvi alusel ei saa korraga trahvi saada ja juhtimisõigust ära võtta.
Maksin mina ilusti 15 päeva jooksul oma trahvi ära ning arvasin, et sellega on ühelpool.
- Juhilubade vahetus.
Kuna kiiruga oli lähenemas lubade kehtivusaja piir ja uue liiklusseaduse kohaselt "vahtra leht" enam automaatselt ei pikene, siis sai lõppastmekoolitus (libeda sõit jne) ära tehtud.
Lõppastme koolituse läbimise tunnistuse olemasolul esitasin paberivaba ARK keskkonnas taotluse, et soovin esmased juhiload vahetada päris lubade vastu. Maksin lõivud ja sain automaat vastuseks, et u 10 päeva pärast võib kontorisse lubadele järgi minna.
Mõni päev hiljem läksin uuesti paberivaba ARKi keskkonda lootuses, näha lubadel mingisugust staatust, et a'la tegelt on juba valmis ja tulge järgi.
Üllatusega avastasin, aga et nädalapäevad tagasi tehtud avaldus on tagasi lükatud.
Tagasi lükkamise kommentaariks oli pandud:
LS § 106. (5) Kui esmase juhiloa omajal on liiklusnõuete rikkumise eest kehtiv karistus, väljastatakse talle juhiluba pärast liiklusteooriaeksami edukat sooritamist.
*kiirmenetluse otsuse peal ei ole sõnakesti viimasest paragrahvist.
*kiirmenetluse otsuses rõhutatakse, et väärteo protokolli ei koostata.
Mina mõista/tahaksin mõista olukorda järgnevalt:
Kuna kiirmenetluse otsusega pole määratud juhtimisõiguse peatamist, siis tegu on ametkondade vahelise apsakaga.
Seda enam, et siis tekib mul küsimus, et mille pärast ma seda trahvi, siis üldse maksin, siis võinuks mul ju load kohe ära võtta.Teooria nr 2
Keegi ei võtnudki minult kiirmenetluse otsusega juhtimisõigust ära. Juhtimisõigus jätkuski kuni lubade lõpuni ja LS § 106. (5) ei võimalda mulle uusi lube lihtsalt taotluse peale väljastada.
Veel veidi vastuolulist informatsiooni paberivaba ARK lehelt:
- Juhtimisõiguse staatus: peatunud
- Juhtimisõigus: puudub
- Juhtimisõiguse keelud: puuduvad
Jõuga tundub, et punktid 1 ja 2 on punktiga 3 karjuvas vastuolus.
Loo kurb moraal on see, et ma võisin enese teadmata pool kuud ilma juhtimisõiguseta ringi sõita, sest keegi ei suvatsenud mulle seda mainida.
Kas ka siin kehtib prinsiip, et seaduste tundmine on inimese enda asi?
Oskab keegi nõu anda või kommenteerida, kas saan millestki valesti aru, või kui ei saa, siis kuhu ma oma murega pöörduma peaksin (ARK infotelefonile juba helistasin- nad kehitasid selle peale õlgu).
Kas ka siin kehtib prinsiip, et seaduste tundmine on inimese enda asi?
jah tõesti--selline asi kehtib kahjuks igalpool
seaduse mitteteadmine ei vabasta vastutusest

Kui isikul on esmase juhiloa vahetamisel juhiloa vastu liiklusnõuete rikkumise eest kehtiv karistus, väljastatakse talle juhiluba pärast liiklusteooriaeksami edukat sooritamist.
Info pärineb ARK-i lehelt http://www.mnt.ee/index.php?id=10766
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1095 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
pritsu kirjutas:Veel veidi vastuolulist informatsiooni paberivaba ARK lehelt:
- Juhtimisõiguse staatus: peatunud
- Juhtimisõigus: puudub
- Juhtimisõiguse keelud: puuduvad
Jõuga tundub, et punktid 1 ja 2 on punktiga 3 karjuvas vastuolus.
Eelenevas pole ühtegi vastuolu:
- Peatunud on ta selle pärast, et su esmased juhiload lõpetasid kehtivuse aegumise tõttu;
- Puudub selle pärast, et esmased juhiload on aegunud ja uusi pole väljastatud, kuna sul seadusest tulenev eksam sooritamata.
- Keeldusid polegi, sa pole lihtsalt saanud kehtivuse kaotnaud lubade vastu uusi (vt. punkt 2)
Tõepoolest, printsiip on see, et seaduse mittetundmine ei vabasta vastutusest. Ausalt öeldes olen isegi
olnud mitmel korral sellises olukorras, kus ametnik on andnud kas valeinfot või jätnud selle lihtsalt andmata.
Viimane kord kui nii juhtus, ütles üks teine ametnik kes puuduse avastas ja minu edasised tegevused blokeeris: "Te võite alati ju kaebuse esitada."
Seega jagan arvamust, et mitteinformeerimine on karjuvalt ebaõiglane ... aga ... neela see alla ja kannata ära, sest ega
sul muud midagi nii või teisiti teha pole. Võis kui sul on mõõt täis, siis jälle järgmistel valmimistel esita oma kandidatuur ...
-
- Tsikkel: TDM 850
Suured tänud vastajatele!
Räägin tänutäheks ühe paljudest lugudest enda kokkupuudetest tuleohutuse inspektoriga.
Klient tellis tuleohutusjuhendi kauplusele. Tollel ajal pidi selle juhendi kinnitama ka piirkondlik tuleohutuse järelevalve inspektor. Aga hoone pidi olema piisavalt suur, et oleks kehtinud sellise juhendi kohustus. Kuna klient tahtis olla eesrindlik ning mina tubli teenusepakkuja, siis koostasime korraliku juhendi. Viisin selle juhendi inspektorile kinnitamiseks. Tema vaidleb: sellel hoonel ei pea olema juhendit. Küsisin, kas juhend tohib olla? Tohib, aga ei pea. Palusin selle kinnitada siis. Tema: ma ei pea seda tegema, sest tollel hoonel ei ole juhend kohustuslik. Küsisin, kas on keelatud kinnitada. Palus oodata ning saatis mõna päeva pärast vastuse, et ei ole keelatud.Ütlesin, et kinnita siis, vastus: ei, ma ei pea seda tegema....
Lõin käega ja ütlesin, et loe läbi ja kirjuta alla, et olen tutvunud. Noh, et hundid söönud jne... Tema, ei, sellist varianti ei ole seaduses, et olen tutvunud. Ütlesin, et loe läbi ja kinnita? Ei, sellel hoonel ei pea olema.Küsisn, kas tohib olla? Ja tohib, väga hea, et on, näitab objekti positiivset hoiakut tuleohutusse. Ütlesin, et tore, et inspektor lõpuks aru sai ja palusin kinnitada. Tema: ma ei pea seda kinnitama........ jne jne...
Mmm... päris nii see siiski ei ole, et ei saa trahvi teha ja samal ajal ka juhtimisõigust ära võtta. Kui vaadata LS § 227 lg 5, siis seal on kirjas, et juhtimisõigust võib ära võtta lisakaristusena ehk rahatrahv või arest on põhikaristus, mille vahel tuleb valida ja lisaks sellele võib siis juhtimisõiguse veel ära võtta. Juhtimisõigust võib ära võtta lg 2 puhul 1-3 kuuni.
Samas võiks arvata, et politsei teinud seekord mingi väga suure vea, sest Väärteomenetluse seadustiku § 55 lg 2 p 2 järgi ei saagi kiirmenetluse käigus lisakaristusena juhtimisõigust ära võtta. Juhtimisõigust saab ära võtta ainult üldmenetluses tehtud otsusega.
LS § 106 lg 4 sätestab tingimused, mis esitatakse juhiloa saajale. Praegusel juhul on kaasuses kirjeldatud asjaoludel selge, et esmase juhiloaga kiiruseületajal oli kehtiv karistus, sest karistusandmed antakse arhiivi Karistusregistri seaduse § 25 lg 1 p 1 järgi aasta peale trahvi tasumist. Seega peaks kiiruseületaja teadma, mis hetkest tal kehtivaid karistusi ei ole. Kui trahv tasumata, siis karistus kehtib kogu aeg.
Minu eelnevast segasest jutust võib järeldada järgmist:
- § 227 lg 2 järgi võib teha trahvi ja võtta üldmenetluse otsusega ka lisakaristusena juhtimisõigus ära.
- Antud kaasuse puhul politsei esmase juhiloa omanikult kiirmenetluse otsusega lisakaristusena juhtimisõigust ära ei võtnud.
- Esmase juhiloaga rikkujal on kehtiv karistus ja ta ei sobi LS § 106 lg 4 esitatud tingimustega.
- LS § 106 lg 5 järgi tuleb teha juhtimisõiguse saamiseks teooriaeksam.
Iseenesest oleks olnud 15 päeva jooksul peale kiirmenetluse otsuse kättesaamist õigus esitada kaebusi kohtuvälise menetleja juhile või kohtule, milles oleks pidanud tooma välja asjaolusid, mis oleks tõendanud, et sellist rikkumist ei toimunud, aga need tähtajad on juba mööda lastud ja nende ennistamiseks peaks olema väga head põhjused. Kusjuures kiirmenetluse eelduseks on veel see, et isik tunnistab oma süüd ja annab selle kohta ütlusi. Väga raske on sellele hiljem vastu ajada.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 692 korda
- Tänatud: 454 korda
Kõik on õige!
LS par 227 lõige 5 punk 1ütleb, et lisakaristusena võid plastikust ilma jääda kuni kuueks kuuks, seega trahv ja load.
Ka kiirmenetlusega määratud trahv on kehtiv karistus.
Politseinik tegeleb konkreetse otsuse vormistamisega, teo tagajärjed jäägu igaühe enda kanda.
Lubade kehtivuse jmt kohta saab igaüks tellida endale teavituse riik.ee portaalis.
edu
Vahtralehe ajal seaduse rikkumisega kaasneb teooriaeksam lubadevahetusel. Nii on juba aastaid olnud. Vend kunagi unustas vahtralehed paigaldada. Tehti väike trahvike mõnisada krooni aga teooriaeksam tuli ikka teha.
-
- Tsikkel: z1000
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 13 korda
gs kirjutas:Vahtralehe ajal seaduse rikkumisega kaasneb teooriaeksam lubadevahetusel. Nii on juba aastaid olnud. Vend kunagi unualestas vahtralehed paigaldada. Tehti väike trahvike mõnisada krooni aga teooriaeksam tuli ikka teha.
Imelik,ma sain kunagi vahtralehtede puudumisel 2korda 400eeki trahvi ja 3trahv oli stop-märgi eiramine aga lubade vahetusel teooriaeksamit küll ei teinud
Lubatud kiiruse ületamine aegub 1 aasta peale trahvisumma tasumist. See ongi see kehtiv karistus mis teooriaeksami käsib teha
Loll jutt, mu vend sai nädal enne vahtrakate lõppu 57 üle ja ei pidanud teooriat tegema.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
xjorma kirjutas:Loll jutt, mu vend sai nädal enne vahtrakate lõppu 57 üle ja ei pidanud teooriat tegema.
57 üle ei käi enam kiirmenetluse alla ja karistus jõustub siis, kui ka edasikaebamisaeg möödas on. Küsi ta käest, kuna tal karistus jõustus, arvatavasti oli see kunagi peale lubade vahetust alles.
-
- Tsikkel: Suzuki GSXR1000 K7
hei teadurid, mul endal lähevad load 13 sept. Täna kuulsin ühelt härralt, et tema sõbral oli sama seis ja kuna tüübil olid load nö leib (ehk siis töö), ei saa juhtimisõigust peatada. Kurat, ma otsin ja otsin ja leidsin ainult selle, (2) Mootorsõiduki juhtimise õigust ei või ära võtta isikult, kes kasutab mootorsõidukit liikumispuude tõttu. Karistusseadustikus siis selline jutt....
-
- Tsikkel: 300 EXC Six Days 2022, TRS One
rumbold kirjutas:hei teadurid, mul endal lähevad load 13 sept. Täna kuulsin ühelt härralt, et tema sõbral oli sama seis ja kuna tüübil olid load nö leib (ehk siis töö), ei saa juhtimisõigust peatada. Kurat, ma otsin ja otsin ja leidsin ainult selle, (2) Mootorsõiduki juhtimise õigust ei või ära võtta isikult, kes kasutab mootorsõidukit liikumispuude tõttu. Karistusseadustikus siis selline jutt....
Optimist. Muidugi saab ära võtta.
-
- Tsikkel: Kawasaki 636
2ndalpha kirjutas:rumbold kirjutas:hei teadurid, mul endal lähevad load 13 sept. Täna kuulsin ühelt härralt, et tema sõbral oli sama seis ja kuna tüübil olid load nö leib (ehk siis töö), ei saa juhtimisõigust peatada. Kurat, ma otsin ja otsin ja leidsin ainult selle, (2) Mootorsõiduki juhtimise õigust ei või ära võtta isikult, kes kasutab mootorsõidukit liikumispuude tõttu. Karistusseadustikus siis selline jutt....
Optimist. Muidugi saab ära võtta.
Saab saab. Tean ka juhtumeid.
Saab muidugi. Lisaks:
- kui juhiluba on leib, siis leivaga käiakse hoolsamalt ümber
- keegi ei ole oma tööga laulatatud, kui pole võimalik enam oma tööd teha tänu juhiloa kaotusele, siis on alati võimalik otsida uus töö
Nii lihtne see ongi.
PS. Palju tal neid juhilubasid on (et kasutad mitmust)? Tavaliselt on kombeks siiski üks plastikkaart korraga.
rumbold kirjutas:hei teadurid, mul endal lähevad load 13 sept. Täna kuulsin ühelt härralt, et tema sõbral oli sama seis ja kuna tüübil olid load nö leib (ehk siis töö), ei saa juhtimisõigust peatada. Kurat, ma otsin ja otsin ja leidsin ainult selle, (2) Mootorsõiduki juhtimise õigust ei või ära võtta isikult, kes kasutab mootorsõidukit liikumispuude tõttu. Karistusseadustikus siis selline jutt....
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.