Jussi Kawasaki GPz 305

Tegeled mootorrataste ehituse, remondi või lammutamiega koduses garaazis või köögis. Õhtul ja salaja või siis päris avalikult. Kirjuta sellest. Neile, kes teevad ja jagada soovivad või siis tahavad lihtsal eputada oma kaherattalise iludusega.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
juss456

Re: Jussi Kawasaki GPz 305

Lugemata postitus Postitas juss456 »

Tänud, veljed lasin 800se liivakaga üle, mõtlesin et peaks poleerima hakkama, saab äkki veel ilusamaks.
Must-valge masin, peaks must-valged riided kah ostma.
Väga meeldiv on alustada oma esimest hooaega, kõik tsiklimehed, kes vastu või mööda on sõitnud tõstavad kätt. :bsmile:

Kasutaja avatar

Teema algataja
juss456

Nonii, 590km sõidetud, töötab siiani laitmatult. Ostsin Kawale paagi täis vene bensiini ja mootor ei lötuta enam järsul gaasi andmisel, töötab super hästi kohe. Ei teagi kas on mõtet sünkroniseerimisse viia. Külmalt käivitub nüüd väga hästi. Kütte kulu tuli peaaegu 4 liitrit sajale :D

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

4 liitrit 100-le? Päris hästi keerad siis (ära kihuta;-)), minu Gpz 550 saab 4,5-ga igal ajal hakkama. Koos koorma ja emandaga tagapingil.
Kas sellisel rattal ei pea mitte 2 peeglit olema?

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

Teema algataja
juss456

4 sajale on päris hea, kui karbussid ära sünkroniseerida, siis peaks veel vähem võtma.

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Tegelikult, ära sellest sünkroniseerimisest liiga suurt imet, iseäranis bensukulu osas, oota. Ta hakkab sul siis tühikäigu kandis ühtlasemalt käima, käivitub ehk paremini ja on üleminekurežiimil sujuvam, aga kui juba lõõrid lahti, pole seal suurt vahet. Samas, ega see 4 silmatorkavalt palju selle ratta kohta ka pole, st muretsemiseks põhjust pole.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

Teema algataja
juss456

Nii, räägiks veidi mis juhtunud on.
Sain Kawaga 3000km ära sõita, kui õlipump otsad andis ja ülemise otsa kuivale jättis. Juuni kuust jäi ta mul garaazi seisma, kuid sõita tahtsin ja Kawale juppe ei leidnud, pidin ostma omale Yamaha fzr-i. Sellega sain sõita 5000 kilti, sest 6. juuli astusin ajateenistusse ja minu suvi ja tsiklisõidud lõppesid sellega. Nüüd saan iga nädalavahetus linnaloale ja saab natuke tsiklitega tegeleda. Mõni nädal tagasi läksin ühte Kawa gpz 305 mootorit vaatama, kuid tagasi tulin hoopis uue Kawasaki gpz 305-ga ja tagavara mootoriga. Niiet nüüd saan 87 aasta Kawa ka uuesti töökorda. Uus kawa on aastast 89 ja kettülekandega, töötab väga ilusti.
Lugedes siinset Caferacerite teemat mõtlesin, et ühest Kawast võiks ka Caferacer tüüpi mootorratta teha. Uurisin natuke guuglis ringi ja nägin ühte GPz 305 Caferacerit. Kawal oleks vaja teha siis: clip-on-id tagurpidi külge, sabaraam lühemaks, iste ja külje plastmass modifitseerida, jalarauad tagapoole viia, sumpad suurema nurga alla. Õhufiltri kopsikuga tuleb natuke vaeva näha, originaal maru suur kobakas. Kõige effektsem oleks alla panna ka kodarveljed, kuid neid annab otsida.

Pilt
Pilt
Uus Kawa siis selline:
Pilt

Peale sõjaväge tuleb ehitama hakata, sest ei usu et nädalavahetustel midagi erilist teha jõuan.
Juss

v301060
Tsikkel: HD Bobik 103
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas v301060 »

Ostsid Henri oma ära?

HD Bobik 103 & 2x Jawa 638
varem: KMZ 650 Dneprr; HD XL 1200 Sportster; TransAlp 650; HD 883 Sportster Roadster; HD 1200 Sportster Custom; KTM 390 Duke; Triumph Thunderbird 1600

skulptor

Lugemata postitus Postitas skulptor »

Super. Jalaraudade ümberpaigutamisega võiks tegeleda alles siis kui ülejäänu on valmis. Ma oma neo cafele tegin reguleeritava adapteri ja just kõige madalamas asendis on jalaraua asend universaalne. Kõrgemas asendis olid pikemad otsad ebamugavad ja kätele koormavad. Maitse asi, muidugi võib täiesti supersport seadistuse teha aga noh, olgem ausad, ega minu üheksakümnendate keskpaiga supersport, ei ole enam nii supersport midagi. Rohkem selline sportlik universaalratas. Kawa 350? Kindlasti väga lõbus, väike motikas. Ilus cafe tuleb ka ja kui hoiad veidi seda robustset kaheksakümnendate joont, siis minu meelest teisi velgi pole vaja.

Lorelei on päris huvitav nimi mootorrattale. St, "Lorelei" on kalju. Legendi järgi on Lorelei sireen(näkineid), kes uputab laevu. Kes seda kalju jõllitama jäid(sellest tuli ka legend näkineiust), sõitsid oma laevaga veealustele karidele. "Lorelei needmine" Eesti maalikunstis jne. Nimi on lahe aga teiste ratturite suhtes kuidagi õõvastav.

Kasutaja avatar

Teema algataja
juss456

Jah see oli Henri Kawa.
Tänud skulptor, esmalt pean valge Kawa mootori töökorda seadma. Ei tea kas ette suur ümmargune tuli oleks ehtsam kui kandiline originaal tuli?
Juss

Kasutaja avatar

tali
Tsikkel: 650cc V2
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 12 korda

Lugemata postitus Postitas tali »

Cafekale ikka ümmargune, loomulikult! Edu ehitamisel! :bsmile: (w)

18-aastane pereliige: "Äratuse helin on see n..ss, mis sul magada ei lase". :)
"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
PS! Klausen/Kender Viasati tagasi!
Kasutaja avatar

tormavtellis
Tsikkel: KTM 890 AdvR
Tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas tormavtellis »

Koige kergem projekt just ei ole. Eriti levinud pohi ka mitte. Guuglist yhena vahestest tuli miski viiesajane gpz kohe esimeste hulgas, samas see on ikka rajult ara pimbitud. Oma masinal ka - kui saad, vaheta paak ara :)
Aga loomulikult ymar tuli ja joudu nokitsemisel.

http://www.twinlinemoto.com/wp-content/ ... screen.jpg

Seal lehel muidu gallery all vaga vinged masinad.

Kasutaja avatar

Teema algataja
juss456

Re: Jussi Kawasaki GPz 305 cafe racer

Nonii keegi jõudis Yamaha xs 750 minu eest ära osta ja siis mõtlesin, et mul seisab garaazis ka ju üks cafe toorik, ega siis midagi hakkasin Kawa lammutama. Plaan teha ikka omale ka cafe racer, muidu loe ja vaata ainult pilte cafe teemas. Homme lõikan saba 17cm lühemaks ja hakkan istet meisterdama. Õhufiltri kopsik on nii õhtal omadega ja tundub et pean mingised koonusfiltrid ostma. Tahaks Kawa rihmülekande peale ehitada aga puudu on vaid tagumine rihmaratas. Uus rihm ja esimene rihmaratas on olemas. Igatahes võtan malli ühest välismaa foorumist leitud Kawasakist
Pilt
Eks ma vaikselt nokitsen ja kui midagi näidata on, siis teen ka pilti.
Seniks hüva olemist ja rohkem uusi projekte :bsmile:
Juss.

Kasutaja avatar

Teema algataja
juss456

Nüüd on, siis sedapsi
Pilt
Pilt
Istme alus on peaaegu valmis, poroloon peale ja peab nahka ostma. Keegi võiks pakkuda ümmargust esilaternat.

Kasutaja avatar

Teema algataja
juss456

Ja nüüd hoopis sedapsi.
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Vaikselt hakkab looma aga tööd on veel palju.

Kasutaja avatar

Andrea
Tsikkel: Ducati Streetfighter V4S '21
Tänanud: 35 korda
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas Andrea »

Miks rihma peale ümber tegid? :shock: :D

Suzuki SV650 S 2001 -> Yamaha YZF750R 1995 -> Aprilia RSV 1000 Tuono 2003 -> Ducati 999 Biposto 2005 -> Ducati 1098 Streetfighter S 2009 -> Ducati Diavel Carbon 2011 -> Aprilia Tuono V4R APRC 2012 -> KTM SuperDuke 1290 R 2015 -> Kawasaki KX250F 2008 -> Aprilia Tuono V4R APRC ABS 2014 -> Aprilia Tuono V4 1100 RR 2017 -> KTM Superduke 1290 R 2020 -> Ducati Streetfighter V4 2020 -> Ducati Streetfighter V4S 2021

pyta
Tsikkel: GSX-S 1000
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas pyta »

kas ta mitte polegi originaalis rihmaga? mul pässil 2 sellist olnud,mõlemad rihmavedu. miks pidukettaid värvisid? :) jäi mopist üle punast värvi kõvasti? spido on vihane :)

RF600R ´96 (09-10) XT600 ´90 (10- 15) ZX9R ´98 (10-11) Thunderace '98 (12-12), GSX-R 750 '04 (13-15), TT600RE '05 (15-16), RSV1000R '08 (16-18), Beta 300rr '14 (16-24), Fz1n '09 (18-24), GSX-S 1000 '24 (24...)
Kasutaja avatar

ONiils
Tsikkel: Honda CBR600F

Lugemata postitus Postitas ONiils »

No offence, aga selle värviga lõi kohe pähe pilt veneaegsest heinakaarutist või T-25 traktorist :bsmile:

kurikristjan
Tsikkel: SV1000
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas kurikristjan »

Me kutsume seda tavaliselt beltdrive superbike'iks. :lol:
Kuid piltide järgi ütlen, et... hmm.. Laisavõitu oled. Pidurikettaid ei värvita ja piduriketta-rihmaratta poldid võiks ka ennem välja keerata. Hiljem lisavad tsingitud poldid asjale välimust ja kvaliteedi hõngu. Minu moto on, et värvimisel võetakse kõik nii lahti kui vähegi võimalik on, et ei värvitaks asju mida ei värvita.
Praegune meenutab tõesti suht T-25 "põka" viimistlust. :D :D
Aga jah... õigel mootorrattal on kas kett või kepp vedu. Rihm pole pole ikka see...

Kasutaja avatar

zidmänn
Tsikkel: Suzaki
Tänanud: 3 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas zidmänn »

Ise ei poolda samuti rihma kuid beltdrive sobiks minuarust cafele äkki rohkem? Pealegi on rihmaga poole vaiksem ja hooldevabam kui ketiga ülekanne. Värvimise poole pealt, et masin pole veel valmiski, seega jõuab seda veel mitu korda üle värvida enne kui valmis saab. Las poiss katsetab :D.

kurikristjan

Milleks teha ühte tööd mitu korda. Kui teha siis nii, et on tehtud tükiks ajaks. Nagu mootori kotti laskmine. :bsmile:

Kasutaja avatar

Sten
Tsikkel: ZX10R Fighter
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Sten »

Ära kuula kadedate ja laiskade ulgumist :mrgreen: Muidu hakkab asja saama (välja arvatud värv ) ja ma loodan et istme peale oled vedanud vana puhvaika varuka ja see ei ole lõplik viimistlus .

edu

Pooleldi ise tehtud , pooleldi hästi tehtud ...
Kasutaja avatar

bitter
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 105 korda
Tänatud: 97 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bitter »

Muidu pole viga aga LIIGA punane on! Näiteks clip-on-id, seisujala, kiige, rihmaratta, piduritrumli kaane jm vidinad, mis raamiga ühes tükis pole, oleks võinud punasest puutumata jätta. Ja pidurikettad :D. Aga olleks võind ka hullemini minna - nt piduriklotsid, -voolik ja hammasrihm veel puha värvimata :).

Istme viimistlus on täitsa originaalne. Aga visuaalselt oleks puhtam ja kenam, kui istme esiserv ei keeraks üles paagi peale vaid lõpeks madalamal ära. Ilu nõuab ohvreid!

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 328 korda
Tänatud: 432 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Mulle tuletab see punane meelde nõukaaegset traktorite värvimise krunti, see oli just selline punane, mitte pruun.

Kasutaja avatar

Teema algataja
juss456

Nonii Istme peale panin tavalise kaltsu, et näha milline see iste umbes välja näeb. Värvi poolepealt lõin enamus asju punasega üle ja vaatan, et tõesti liiga punane sai, mõned detailid peaks mustaks värvima või üldse haljaks jätma. Pidurikettad on aastast 87 paigaldatud ja neid ma lihtsalt ei suutnud kuidagi lahti saada ja tegin tavotiga kokku, et värv külge ei hakkaks, hiljem peab bensiiniga kettad puhtaks pesema. Asi pole üldse veel valmis, värvimistöid ja muud jama on veel palju. Ega see belt draiv super cafe ei pea ega saa kõigile ju meeldida. Igal inimesel on oma maitse ja mul puudub maitse nagu näha :wack:
Muide ma olen selle projekti peale ainult 40 eurot kulutanud. Tahan teha võimalikult odavalt võimalikult head asja. Eks näis milliseks masin mõne kuu pärast saab.

kurikristjan

Piduriketta poldid saab lahti kvaliteetse võtmega ja vajadusel poltidele vasaraga koputades, teinekord võib ka velge kuumutada kui see ei aita.

Viimati muutis kurikristjan, 14 Okt 2012, 17:16, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

Teema algataja
juss456

Mul polnud kvaliteetset võtit ja lihtsalt laiskus võttis võimust.

monster1
Tsikkel: Suzuki gsxr, gsxf jne.

Lugemata postitus Postitas monster1 »

juss456 kirjutas:

Mul polnud kvaliteetset võtit ja lihtsalt laiskus võttis võimust.

Olen teinud mitmeid tsikkleid kuid mitte kunagi ei ole mõelnud punase raami peale-see tõmbab liialt tähelepanu endale ja vale värvilahenduse korral jääb üldmulje olematuks ja põhivärv märkamatuks kuna raam liialt erks punane... tagasihoidlik soovitus oleks midagi hõbehalli, tumedat ja mõned valged triibud...

skulptor

Lugemata postitus Postitas skulptor »

Minu arust on lahe. Kui sellisena kuidagi kaima ka saaks, siis, age ju. Pane aku kasvoi saba alla. Traktori varv on ilgelt hea. On jah traktor. Mis sest, et sa ise seda nii ei moelnud, ikka hea idee. Tee ulejaanu koik valgeks, punase pinstripega. Tegelt paak ja sadulaplastik, sadul hoopis ei sobi enam.

Lahe odavprojektikas, mida ei peagi vaga tosiselt votma. Minu jaoks on selles asjas midagi, midagi head. Belt drive, ei sega, pigem annab sellele asjale juurde.

Lobus peab ju ka olema ja see ratas tundub kull lobus.

Kasutaja avatar

Teema algataja
juss456

Tänan!
Aku lähebki saba alla. Istmega peab veel tööd tegema. Miks ma selle punaseks värvisin- lihtsalt sellepärast, et passis on värvus punane.

extremist
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas extremist »

Võid punased ventiilikorgid panna siis on ka punane värv passis õigustatud

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorrattad ja projektipäevikud”