Kiirusekaamerad - asukohad, statistika, müüdid ja tegelikkus
Moderaator: Moded
Re: Kiirusekaamerad - asukohad, statistika, müüdid ja tegelikkus
[GPS-l on ka "eksimisruum". Olen seda ka varem täheldanud. Muide, soovitan maantee ääres mõne liikluspatrulli juures peatuda, oma mure ära kurta ja testida GPS-i. Ma arvan, et "seadusesilmal" ei ole selle vastu midagi Hea oleks, kui keegi veel siia foorumisse ka selle kohta "märgi" maha jätaks
Yamaha Dragstar XVS1100 ´02
virxx kirjutas:. Muide, soovitan maantee ääres mõne liikluspatrulli juures peatuda, oma mure ära kurta ja testida GPS-i. Ma arvan, et "seadusesilmal" ei ole selle vastu midagi
Mina pean sind näiteks eesliks
Ivoonu kirjutas:Mina installisin omale navisse kaamerate asukohad koos 800m eelhoiatussignaaliga ja sellega peaks rahu maa peal olema.
Kas oled testinud ja hoitab siis? Kas keegi teab, kas see nüvi 250-le sobib?
motopall kirjutas:virxx kirjutas:. Muide, soovitan maantee ääres mõne liikluspatrulli juures peatuda, oma mure ära kurta ja testida GPS-i. Ma arvan, et "seadusesilmal" ei ole selle vastu midagi
Mina pean sind näiteks eesliks
Kui sa ei julge liiklluspatrulliga suhelda...võin sind abistada, tee näiteks ettepanek maanteel 80km/h sõitmiseks ja testimiseks GPS-ga(on seda ennegi tehtud nendega kokkuleppel, küll auto spidomeetri kontrollimiseks).
Aga kedagi eesliks nimetada...
Yamaha Dragstar XVS1100 ´02
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
goal kirjutas:Ivoonu kirjutas:Mina installisin omale navisse kaamerate asukohad koos 800m eelhoiatussignaaliga ja sellega peaks rahu maa peal olema.
Kas oled testinud ja hoitab siis? Kas keegi teab, kas see nüvi 250-le sobib?
Proovisin, hoiatab nii heli kui pildiga. Heliga hoiatamist tõenäoliselt ei kuule, seega tuleb veel saada terve ekraan vilkuma, seda ikka silmanurgast tähele paneb. Ma usun, et 250'e ssaab ka hoiatama panna.
Kuidas seda kaamera kohta sisestada, et ta (nüvi 250) hoiatama hakkaks. Kas mingi konkreetse märgiga tähistatult? Juhendis on kirjas, et kaamerad peab kas POI`na sisestama või kasutama Garmini andmebaasi .
Need valikus olevad tähistusmärgid on selline kribu, et head fantaasiat on vaja nendest arusaamiseks.
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Mina sättisin kiirusehoidiku ca 102 peale. Reaalselt seega mingi 96. Ei välgutanud seal keegi, ei minnes ega tulles. Aga, seal on mõni üleval ka 70 tsoonis, nendega vaadake ette.
Üldiselt aga, peab tunnistama, on sõit seoses nende massinatega muutunud märksa sportlikumaks. 85-ga sõitev rahvas pole ju kusagile kadunud ja neist legaalse kiirusega mööda sõita pole võimalik. Möödasõidukohti on TRT-TLN maanteel alati vähe olnud, nüüd on veel vähem - sisuliselt vaid vahetult peale kaamerast möödumist. Seega - nagu kaamerast mööda saadakse, tuleb resoluutselt ja maksimaalse kiirendusega mööda põrutada. Ja nii tehaksegi. Reede õhtul vähemalt küll. Mis kõige hullem asja juures - kaamera hirmus tõmmatakse peale möödasõitu momentaalselt kiirus maha ja kui möödujaid on 2, pole tagumisel enam kusagile pugeda. Palju õnne siis. Kaamerate asukohad - need kuluvad niikuinii varsti päehe, seega pidevaid sõitjaid need eriti ei pea ja kaamerate vahe-alal pannakse nagu vanasti. Selle vahega, et seal pole politseid.
Ma pole tglt kaamerate vastu. Aga leian, et "pilti" peaks tegema +20 alates. Ja siis tegema ka juba asjakohase trahvi. Tähtis on välja sortida nahhaalsed sihilikud kihutajad. Juhuslik kõõlumine võiks siiski jääda tolerantsi piiridesse.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
http://piret.planet.ee/moto/Poi.gpi
Minu katsetusfail, hoiatab 800m enne kaamerat.
http://home.comcast.net/~ghayman3/garmi ... agepoitext
Siin pikem jutt Garmini kustomeerimisest.
-
- Tsikkel: GSX1200, XT660R
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 79 korda
siil_udus kirjutas:Huvitav kas terve tee sees olnud GPS-i logi oleks piisavaks argumendiks, kui ikka GPSi 88km/h pealt väidetakse et oli 97km/h ja enam?
Kohtus küll ilmselt mitte... Kuidas sa tõestad, et see gps oli sel ajahetkel nimelt sinu autos? Või et sa peale välku korrektselt uuesti ei sõitnud? OK osadel on navi tehasest sees, kuid... Sel juhul tekib varsti uus bisnis - logidega hangeldamine. Lõpetades vana hea taatlemise/atesteerimise teemaga...
G
grahv kirjutas:siil_udus kirjutas:Huvitav kas terve tee sees olnud GPS-i logi oleks piisavaks argumendiks, kui ikka GPSi 88km/h pealt väidetakse et oli 97km/h ja enam?
Kohtus küll ilmselt mitte... Kuidas sa tõestad, et see gps oli sel ajahetkel nimelt sinu autos? Või et sa peale välku korrektselt uuesti ei sõitnud? OK osadel on navi tehasest sees, kuid... Sel juhul tekib varsti uus bisnis - logidega hangeldamine. Lõpetades vana hea taatlemise/atesteerimise teemaga...
Logidega hangeldamise teema on sama spekulatiivne kui see, et kas alkoholi aktsiisi suurendamine toob kaasa salaviina müügi suurenemise või mitte. On selge, et salaviina müük kasvab, kuid aktsiisi tõstetakse sellegi poolest.
Benelli TNT 1130
grahv kirjutas:siil_udus kirjutas:Huvitav kas terve tee sees olnud GPS-i logi oleks piisavaks argumendiks, kui ikka GPSi 88km/h pealt väidetakse et oli 97km/h ja enam?
G
GPSi logi on ju teatavasti ajalise parameetriga koordinaatidest koosnev XML fail. Ehk kui kaamera mingis kindlas punktis salvestas minu kohaloleku seal konkreetsel ajahetkel, siis saab seda üsna täpselt võrrelda paari koordinaadiga XML-st. Fotolt võiks ka näha olla, kui miski kolakas iminapaga esiaknale kinnitatud on. Hangeldada saaks heal juhul väga lähestikku sõitnud teise auto logiga. Merenduses on GPSi logi ju tõendusliku iseloomuga..
-
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 118 korda
siil_udus kirjutas:GPSi logi on ju teatavasti ajalise parameetriga koordinaatidest koosnev XML fail. Ehk kui kaamera mingis kindlas punktis salvestas minu kohaloleku seal konkreetsel ajahetkel, siis saab seda üsna täpselt võrrelda paari koordinaadiga XML-st. Fotolt võiks ka näha olla, kui miski kolakas iminapaga esiaknale kinnitatud on. Hangeldada saaks heal juhul väga lähestikku sõitnud teise auto logiga.
Miks teise auto logiga? Alati võib ju sobiva XML faili genereerida.
njah Mul sedasorti mõtlemine pole nii arenenud
-
- Asukoht: Jawad ,SZR 660; YZF 600R;KTM 620 DUKE;YZF R1 ; KTM 625 sxc ,xt125x, KTM 600sixday,gsx-R600,KTM620sc
aga kuida soleks navireci laadse logiga
maksuamet aksepteerib ju seda sõidupäeviku alusena
[17:51] <R417> ma pole pretendeerinudki aasta mootoratturi aunimetusele
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 341 korda
- Tänatud: 439 korda
- Kontakt:
noh, kui arvestada ikka seda, et maksuamet aktsepteerib ka täitsa lambist käsitsi täitedut sõidupäevikut, siis ei saa vist päris ikka mõõtmisega paralleeli tõmmata.
Õlle kõrvale tekkis tehniline huvi, kuidas antud fotoputkadel vooluga varustamine ja andmeside lahendatud võiks olla? Kastid on laiali 80km pikkusel lõigul. Korraliku aku kastis, mida hoolduse käigus vahetatakse ja krüpteeritud andmeside kanal üle GPRS/3G? Fotole teab mis erilist kvaliteeti vaja pole ja väidetavalt 200tk kõhutunde järgi umbes 200KB fotot päevas on 40MB andmesidet, mis ei pea ilmtingimata laivis keskusesse jõudma. Samas on tegemist statsionaarsete seadmetega, seega variant siiski on, et toide kaablist, mis teeb selle samas kergesti lõhutavaks?
-
- Tsikkel: HD
- Tänanud: 15 korda
- Tänatud: 10 korda
pezz kirjutas:Õlle kõrvale tekkis tehniline huvi, kuidas antud fotoputkadel vooluga varustamine lahendatud võiks olla? Mis teeb selle samas kergesti lõhutavaks?
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=26448341
Asukohtade valimisel on silmas peetud inimkannatanutega liiklusõnnetustega statistikat viimase viie aasta jooksul, liiklussagedust, sõidukite kiiruseid sel lõigul, elektri kättesaadavust ja kohalikke olusid. Teelõikudele paigaldatakse automaatkontrollist teavitavad liiklusmärgid.
Kuusteist kiiruskaamerat paigaldatakse ligikaudu 65-kilomeetrisele lõigule.
Testperiood ei too liiklejatele kaasa mingisuguseid karistusõiguslikke tagajärgi, st väärteomenetlust või isikute trahvimist ei toimu. Kiiruste automaatkontrolli terviksüsteemi käivitamine on kavandatud käesoleva aasta detsembrikuu algusesse. Avalikkust teavitatakse süsteemi rakendumisest eelnevalt meedia vahendusel ning kiiruskaameratega kaetud teelõikudele paigaldatakse automaatkontrollist teavitavad liiklusmärgid.
Kaamerad on varustatud videovalvega.
Ja mul ikkagi selgusetu et kuidas nokitakse välja VIPpide rikkumised ning kas ka välismaiste numbrimärkidega sõidukitele liikluspolitsei aktsiaid kuhugi saadetakse?
VIP-de rikkumiste väljanokkimiseks hakkab tööle hiljuti uudistes kajastatud "andmetöötlusbüroo" ja välismaa numbriga sõidukitele ei saadeta arveid.
-
PEZZ, neil kastidel on ikka korralik statsionaarne kaabeltoide. Nende liitumiste väljaehitamiseks nägin igal juhul, et Jaotusvõrk oli omal ajal välja kuulutanud hanked nende liitumiste väljaehitamiseks. Kaabli lõhkumine pole tark mõte. Ja see tehakse korda kiiresti - jupp kaablit (madalpinge kaabel pole kallis) kaks muhvi ja veidi kaevamist. Kõik.
-
- Kontakt:
Siit saab siis kiiruskaamerate asukohad ametlikult alla laadida kõigile süsteemidele.
http://www.poiplaza.com/index.php?p=dow ... sts=_LSTS_
-
- Kontakt:
Ivoonu kirjutas:http://www.eomap.ee/est/gps/kiiruskaamerad
Siin ka andmed olemas.
Tegelikult EOMap lingib ka samale saidile, aga seal on suuremal valikule seadmetele failid allalaetavaks.
liikluskaamerad ja mootorratas
tekkis selline küsimus ,et kui auto ületab kiirust tehakse sellest pilt ja fikseeritakse number aga mootorrattal on number taga kas siis kaamera teeb pildi kui olen sellest möödunud ka taga osast või võin neile naeratades lehvitada?
pole plaanis kihutama hakata vaid tekkis lihtsalt selline mõttekäik.
-
- Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
- Tänanud: 28 korda
- Tänatud: 6 korda
Re: liikluskaamerad ja mootorratas
Teeb sinust eest pilti ja võid lehvitada.
Huvitav kui kiiresti süsteem ringi tehakse, kui 90% piltidest on lehvitavad mootorratturid
-
- Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
- Kontakt:
Tegelikult on sellest juttu olnud, et Eestisse paigutatud kiiruskaamerad ei ole võimelised mootorrattaid pildistama-tuvastama.
-
- Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
- Tänanud: 28 korda
- Tänatud: 6 korda
Eesti ratta numbri märkidega et tee tulemusliku pilti ka Saksa kaamerad.
Meedias Eesti kohta lihtsalt see jutt ,et siiski kiirust ületavaid ja õnnetusi põhjustavaid tsikli mehi nii vähe ,et investeeringud ei tasu ära ja jääb nii.
Kindlasti kui mõned nüüd eriliselt pahatahtlikuks muutuvad ja ajakirjanduse veergudele satuvad võib olukord siiski muutuda.
Kuid ilmselt siis peavad ka numbreid muutma.
Mida vähem rattaid kaameratesse kiirusega sisse sõidab seda väiksem on tõenäolisus et neid keegi tsiklite tarvis ümber tegema hakkaks. Ega see provotseerimine eriti tark tegu poleks, tuleviku silmas pidades
-
- Asukoht: Jawad ,SZR 660; YZF 600R;KTM 620 DUKE;YZF R1 ; KTM 625 sxc ,xt125x, KTM 600sixday,gsx-R600,KTM620sc
nüüd hakkavad kõik tagarattal kaamerasse püssima
ja dudy 4 ongi täispiikk dvd sellelst
[17:51] <R417> ma pole pretendeerinudki aasta mootoratturi aunimetusele
-
Üldiselt arvan kah, et kui meil on mingi eelis tavaliste sohvrite ees, ei ole mõtet seda eelist arulageda käitumisega ära solkida. Paraku aga see solgitakse ära, nagu elu näitab.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.