kampaania "Märka mootorratturit!"

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

sang kirjutas:
mnt-amet oleks huvitatud pigem kampaaniast "ära kihuta" ja "kanna kiivrit".
Mõistlik soov. Arvasin, et kiivriprobleemi enam ammu ei eksisteeri, aga mu vanad head silmad kinnitasid mulle eelmisel hooajal, et eksisteerib küll! Ja justnimelt 16...17 aastaste almighty'de seas. Seega oleks ju tore selline jalakäija ülelaskmise reklaamklipi taoline üllitis kiivri, kihutamise jms teemal + see temaatika, et rattureid kiputakse ka "ukseposti varju" jätma.

PS. Päris tore oleks saada ka see maanteemürsu temaatiline honda-volkswageni kompott 2006 a. motoexotikale ja silt juurde, et autojuht EI keeranud ette.... unistada ju võib..
Suzuki GSX 750 Inazuma

Daredevil

Lugemata postitus Postitas Daredevil »

Tere!
Üks lihtne variant autojuhtidelegi natuke meelde tuletada enne kevadet oleks panna kõigil tsikliomanikel talvise sõiduvahendi a.k.a. autole tagaaknale kiri a la stiilis "mootorrattur on ka inimene" vms.

Ja ärge pahandage, et ma olen loll ja ei tea, et juba ammu on jutt teistpidine ning räägitakse, et mootorrattur peab ise olema tubli ja korralik. Tean küll. Lihtsalt tean ka, et autojuhid tihtipeale siiski keeravad julmalt peale. Eriti rida vahetades linnaliikluses. Omad kogemused.

koi
Tsikkel: GL 1800
Tänanud: 62 korda
Tänatud: 37 korda

Lugemata postitus Postitas koi »

Tere.

Kui ma kleebiks tagaklaasile midagi, oleks see stiilis:

kõik TSIKLIMEHED on
MINU SÕBRAD

Siis oleks huvitav näha, kas hakatakse ka külgedelt trügima(võetakse ründav hoiak), või püütakse iga hinna eest mööda panna ja kiirendada(eriti suitsevad opeljokid ja X jalgsed sierrad). :D . Tekst võiks olla isegi intrigeerivam, aga peab olema lühike, et jõuaks lugeda ka mõne klassi haridusega kõiketeadjad. Ka politsei suhtumist oleks huvitav näha ja kogeda.
Või on see üks minu kiiks...
Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.

susin

Lugemata postitus Postitas susin »

koi kirjutas:
Tere.

Kui ma kleebiks tagaklaasile midagi, oleks see stiilis:

kõik TSIKLIMEHED on
MINU SÕBRAD

Siis oleks huvitav näha, kas hakatakse ka külgedelt trügima(võetakse ründav hoiak), või püütakse iga hinna eest mööda panna ja kiirendada(eriti suitsevad opeljokid ja X jalgsed sierrad). :D . Tekst võiks olla isegi intrigeerivam, aga peab olema lühike, et jõuaks lugeda ka mõne klassi haridusega kõiketeadjad. Ka politsei suhtumist oleks huvitav näha ja kogeda.
Või on see üks minu kiiks...

Kle see kõlab piisavalt intrigeerivalt küll. Tee proovi ja raporteeri siis hiljem, et kuidas toimis:)
Kasutaja avatar

AzA
Mode
Tsikkel: Kawaspa
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 127 korda

Lugemata postitus Postitas AzA »

Auto peeglitel on teatavasti surnud punkt - ja see on päris suur.
Mitu autojuhti üle õla vaatab reastumisel?
Minul isiklikult on sinna punkti jäänud terve rekka, tsiklitest rääkimata.
Armsad kaaskodanikest mittekirstudes liikujad, palun ärge sõitke peeglite surnud seisudes ehk siis umbes auto tagaukse juures ca 1m küljele.

Äkki teadustada ka nn surnud seisu, seda eriti mitte lubade omanikele, kel võib teatav üllatuski tekkida, sellise huvitava nähtuse olemas olust.
Viimati muutis AzA, 31 Jaan 2006, 09:52, muudetud 1 kord kokku.
Aga mulle meeldib.
Kasutaja avatar

kalle
Tsikkel: Joone all on miskit
Tänatud: 13 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kalle »

Nüüd pühapäeval sai XLi remondi järgse testsõidu mõttes Tln-Tartu-Tln suts tehtud. Piibe mnt kohati puhta hooldamata ja jääkonarusi palju, liiklustki vähe. Aga tagasi mööda Tartu mnt kahe tsikliga liikudes sai siis ehk mõnele autojuhile meenutatud, et varsti algab kevad:-) Mingit jama, ette-taha keeramist, või erilist suhtumist polnud märgata.
Elu Eestis paistab sujuvat, enamustel on head autod ja vist ka oskus neid juhtida, niiet kiirused hoitakse suvised. 90-100 liikuvast tsiklist panevad enamus ruttu mööda (ja sina ole usin kiivriklaasi puhastama). Mulle pole see suur ette keeramise ja mitte arvestamise probleem (siis selles mõttes, et süüdi on ikka alati kõik teised) siiani veel kohale jõudnud (ei suvisel aga talvisel hooajal) ja olen endiselt seisukohal, et enda sõidus on siiski enamus töö ära teha. Aga ilmselt tuleb see sellest, et olen üks ütlemata igav sõitja ja ei puutu kokku tõelise tsiklimehe probleemidega.

Kk
Viimati muutis kalle, 31 Jaan 2006, 10:00, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

Kri$o$
Tsikkel: rod ja pooleli xs
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Kri$o$ »

to AzA: hea tähelepanek.
ümberreastumisel ei vaata enamik autojuhte üle õla, piirdub vaid peeglitesse vaatamisega. kusjuures eriti karm on see teema veokatel ja ka kaubikutel, kus reeglina ei olegi "üle õla" vaatamise võimalust. isiklikult sõitsin 3,5 aastat transitiga igapäevaselt ja mis siin salata, sinna pimedasse nurka mahub lõdvalt teine kaubik, sõiduautost ja mootorrrattast rääkimata. sama lugu on tegelikult ka a-piilariga, teatud oludes / olukordades võib seal taga peituda ka sõiduauto. minu arust probleem ei olegi mitte see, et inimesed ei tea, et sellised pimedad nurgad on olemas, vaid see, et selle teadmisega ei osata / ei taheta midagi peale hakata. eriti tihedas linnaliikluses.
viimane lause kehtib ka minu kohta, eile õhtul pimedas oleks ühele tumehallile audile sisse keeranud. audi oli taga "pimedas nurgas" ning kuigi vilksamisi viskasin pilgu üle õla, siis märkasin audit alles uuesti küljepeeglisse vaadates kui juba reastuma hakkasin. suur tõenäosus, et tsiklit ma poleks näinud....
Sex is like a card game, if you don't have a good partner, then you better have a good hand ...
I don't give a shit, I don't take any shit, I'm not in the shit busines!
Kasutaja avatar

Teema algataja
pritsu
Tsikkel: TDM 850

Lugemata postitus Postitas pritsu »

Nii... Asi liigub. Foorumi galeriid sirvides leidsin pildi Tabasalu platsilt, kus kevadel on kokku tuldud ja harjutatud taas sõitmist. Kui olen korrektselt aru saanud piltidest. Oleks siis selline idee; teeks midagi taolist ka sellel kevadel. Kellel võimalik, saaks kuskil platsil kokku, targemad annaksid nõu, või paneks rahad kokku ja kutsuks tunniks-paariks tsiklisõiduõpetaja, käiks tõed üle. Sündmust võiks kajastada ka ajakirjandus. Keegi (Motopaks) meie hulgast annaks siis intervjuu, et kes me oleme, mida harjutame ja mida ootaks autojuhtidelt. Või mis arvate? Sellega oleksime nagu üldsusele teada andnud, et mõned ratturid siiski hoolivad liikluskultuurist ja -ohutusest.
Õigekirjaoskus massidesse!
Kasutaja avatar

tsiklonaut
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 5 korda

eesti keelde ja kampaania valmis

Lugemata postitus Postitas tsiklonaut »

glove

Re: eesti keelde ja kampaania valmis

Lugemata postitus Postitas glove »

See on minu arust väga hea video! Kui see tõlkida eesti keelde ja saada kuskile kanalisse ylesse (või näiteks ilm.ee-sse) siis oleks väga supper.
Ainuke viga mida mina märkasin on see, et meie liikluskultuur on parempoolne. (kui ma õieti nägin siis videos oli vasakpoolne).
Kasutaja avatar

tsiklonaut
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas tsiklonaut »

Selleks on videotöötlus programmidel olemas "Rotate flip horizontal" funktsioon - teksti seal kuskil kirjutatud pole esmapilgul, et aru saaks, et asi tegelikult peegelpildis on (v.a. tsiki mark ja numbrimärk, mis hetkeks suht uduselt läbi jookseb).

Aga eks põhiline on asja idee, seda saab iga kell reprodutseerida ise.

Tan121

Lugemata postitus Postitas Tan121 »

Peeglisse vaatamisega ja surnud punktidega mul selline lugu:
Ütlen ka et tänaval tsikliga ei sõida aint metsas ja krossirajal, seega vaatepunkt kui autojuhil.

Nimelt mina reastumisel ka ei vaata kõrvale vaid ainult peeglisse. Aga selle eest jälgin peegleid väga tihedalt, mis tähendab, et ma tean mis mu selja taga toimub. Kes jääb maha kes tuleb tagant pisut kiiremini, kes keerab kuskilt kõrvalteelt minu teele jne.

Ainuke probleem mis võib tekkida on see, et kui keegi peaks tulema meeletu kiirusega tagant, siis võib tõesti juhtuda nii, et reastun sel hetkel kui see kihutaja on surnud punktis.

Jutu mõte on see, et ma ei leia et oleks oluline iga manöövrit tehes oma kael kõveraks kangutada ja igale poole vahtida. Minu meelest palju mõistlikum lihtsalt pidevalt liiklusvoolul silma peal hoida.

See kleepsu värk võix täitsa töötada, eriti kui mingi väga hea lause välja mõelda. Isegi loen väga usinalt igasugu jutukesi teiste autode tagaklaasidel ja pamperitel.

Leif

Lugemata postitus Postitas Leif »

Kasutaja avatar

Laisaar
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Laisaar »

iseenesest väga hea mõte. Tuleks kindlaks teha see agentuur kes selle reklaamklipi tootnud on ja sealt saaks siis edasi liikuda. Korjaks tsiklimüüjate ja klubide käest nats raha ja laseks klipi eetrisse. Kindlasti leiaks veel toetajaid.

motopaks
Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 12 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Kui seda klippi nüüd kaaderhaaval vaadata (kui vennike enne ja peale avarid paremale vaagtab), siis ei näe küll põhjust miks juba esimesle korral ei oleks pidanud tsiklit märkama ... aga noh see on antud teema juures mitteoluline detail :wink: .

terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Riding with a King!
Kasutaja avatar

Kameeleon

Lugemata postitus Postitas Kameeleon »

Tähelepanek...

Kui keegi plaanib selle klipiga midagi saavutada tuleb seda niipalju töödelda, et odavam on eestis kohapeal analoog filmida.

1) Järetöötluse hind jääb samaks mis vana klippi convertimine jne.
2) Autoriõiguste tasu eest saab CCC kaamera rentida
3) Sihtgrupp saab asjast paremini aru kui klipp on tehtud Tallinnas või eestis, hästi äratuntavas liiklussõlmes.

Aga eks aktivistid ise teavad paremini
Timex käekellad Bikeri raffale hea hinnaga
Kontakt: www.watches.ee
kari@jewelry.ee
Kasutaja avatar

Laisaar
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Laisaar »

Kameeleon kirjutas:
Tähelepanek...

Kui keegi plaanib selle klipiga midagi saavutada tuleb seda niipalju töödelda, et odavam on eestis kohapeal analoog filmida.

1) Järetöötluse hind jääb samaks mis vana klippi convertimine jne.
2) Autoriõiguste tasu eest saab CCC kaamera rentida
3) Sihtgrupp saab asjast paremini aru kui klipp on tehtud Tallinnas või eestis, hästi äratuntavas liiklussõlmes.

Aga eks aktivistid ise teavad paremini
väga hea.
Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Kasutaja avatar

spinna

Mari Öö kirjutas:
... pane käed külge, eksole.
Ehk on siin ikkagi kedagi inimest, kes teenib leiba sellisel alal, et kui Mari või kes iganes viib õiged inimesed kokku, siis maanteedeameti võimaliku rahalise abiga saab ka mingi asi reaalsuseks?
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

Mari Öö
Tänatud: 3 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Mari Öö »

noh siin oli juba juttu ju, et telereklaam on kallis, maanteeamet meie eest ei maksa ja pigem võiks siis liiklussaadetesse minna kevadel. ning kleepsukampaania suudame küll ka ise korraldada, usun. slogan ja, tõsi, paar sponsorit, kes selle lõbu kinni maksaks, tuleb vaid leida.

"õigeid inimesi", muide - aktiviste, kes siitsamast teemast välja koorusid - sai juba sügisel ühendama mufista loodud meililist. aga seal läks asi nii keeruliseks kätte ära et. võib ju vaielda, kas kõige selle jaoks on vaja hiiglaslikku katusorganistsiooni, nagu sang toona jutlustas, või võetakse väikest kõneisikute gruppi ka ilma selleta tõsiselt. igatahes selle jutluse kätte kõik sumbus.

aga no selles paistavad küll pea kõik ühel meelel olema, et MIDAGI nagu võiks teha. olgu siis ühe katuse all või mitte.

minu väike lambapea jõuab ikka samasse kohta, kus see teema on juba olnud:
pakkugem kleepsusõnumeid!
varsti on õige aeg ära tellida. zeek või keegi, oskate öelda, palju see maksma läheks? mingi hulk bumperstickereid (nende eest vast oleme igaüks ise nõus mõnikümmend eeki välja käima? sealt saaks osa raha tagasi) ja siis godziljon sellist väikest pisikest, nagu maanteeameti "traksid peale" on? nendega saab siis hästi tihedat külvi teha kogu aeg ja igal pool. kasvõi supermarketi parklas autoklaasidele - jääb meelde, ei riku värvi :p
If it wasn't for last minute, nothing would ever get done.
Kasutaja avatar

Kri$o$

enne aprilli pole mõtet liiklussaatega välja minna. küll aga peab juba praegu hakkama mõtlema mida seal siis kajastada. aprill ju ei ole kaugel ning viimasel hetkel suvalise kontekstist välja kistud mõtteteraga seal ilma ei tee. seega ei tee paha võtta kokku mingi grupp "aktiviste" ja läbi arutada, millised momendid tuleb saates välja tuua ning kes peaks seal esinema (pole probleemi osalemisega kui see vajalikuks peaks osutuma).
kleepsumõte on hea, kuid parklas ei soovita seda autodele kleepima hakata - see tekitab pigem viha kleepijate=mootorratturite vastu (kurat, on mu auto mingit jama täis kleepinud, aga ma raisk neile näitan). jagamise viis tuleb muud moodi lahendada. suurpoodide kassas/ukse peal jagada, autovaruosade poodides klientidele (kui sihtgrupp) näpu vahele torgata vmt.
jah ma tean, et taas teema, et teeks/oleks/võtaks/peaks. aga andke teada kui vaja tegutseda, nii mõnigi tuleb ja teeb. paljudel "vanadel" olijatel on kogemusi palju rohkem, tunnete üksteist läbi ja lõhki, "uued" ei tea ja ei oska ise ennast kuhugi pakkuda.
Sex is like a card game, if you don't have a good partner, then you better have a good hand ...
Kasutaja avatar

Freaksmart

Lugemata postitus Postitas Freaksmart »

jah ma tean, et taas teema, et teeks/oleks/võtaks/peaks. aga andke teada kui vaja tegutseda, nii mõnigi tuleb ja teeb. paljudel "vanadel" olijatel on kogemusi palju rohkem, tunnete üksteist läbi ja lõhki, "uued" ei tea ja ei oska ise ennast kuhugi pakkuda.
Tuginedes sellele pakun sellise variandi, et kui läheb aktiivseks tegevuseks, siis tuleb siia teemasse üles pannas ülesanded/eesmärgid, mida oleks vaja teha, ning siis ka uued kasutajad saavad selle järgi öelda millega saavad aidata. Mina näiteks ei oma mingisuguseid tutvusi politseis, maanteeametis, trükikodas, reklaamifirmades jne, kuid kui tuleks kleepse jagama hakkata või teksti vene keelde tõlkida, siis saaksin vabalt aidata.
Jawa 634 (15kw); Jawa 638 (17kw); Suzuki GS500E (34kw); Hyosung GT650 (60kw); BMW F800S (63kw)
Kasutaja avatar

tali
Tsikkel: 650cc V2
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 12 korda

Lugemata postitus Postitas tali »

Äkki otsiks üles Maire Aunaste ja pakuks ennast saatesse "MEIE".

Ärge nüüd näkku lööge, selle saate vaatajareiting on ju juuuube kõva.
18-aastane pereliige: "Äratuse helin on see n..ss, mis sul magada ei lase". :)
"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
PS! Klausen/Kender Viasati tagasi!
Kasutaja avatar

Mari Öö
Tänatud: 3 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Mari Öö »

jaanuari vaadatuimad telesaated etv-s:
1 PEALTNÄGIJA
2 EUROLAUL 2006
3 ÕNNE 13
4 SUUSATAMISE MK, OTEPÄÄ M15
5 SUUSATAMISE MK, OTEPÄÄ N10
6 AKTUAALNE KAAMERA
7 SUUSATAMISE MK, OTEPÄÄ N, M SPRINT
8 HAJAMEELSELT ABIELUS
9 AEG LUUBIS
10 112

teistes kanalites ruulivad saadetest reporter, happy hour ja krimi ning miljonimäng, raport ja kahvel.

jah, oktoobrikuus, mil etv-s ei ruulinud veel suusad ega olnud ka eurolaulu, oli Meie tõesti 3. kohal pealtnägija ja õnne järel. 169000 vaatajat saateminuti kohta. (vaata televaadatavusi kuude kaupa http://www.emor.ee/arhiiv.html?keyword=21)

aga mina isiklikult eelistaks siiski liiklussaateid (probleemi kommunikeerimiseks) ja noh näiteks terevisiooni (kampaania kommunikeerimiseks).

ehkki teisalt, äsja olid Meie-s rekkajuhid kurtmas, kuidas neid liikluses nussitakse...
If it wasn't for last minute, nothing would ever get done.
Kasutaja avatar

pärnakas

Lugemata postitus Postitas pärnakas »

Tere,

Foorumi teemast ajendatult suhtlesin juba terevisiooni tegijatega. Eelkokkulepe sõlmitud, et kui Bikeri rahvas peab vajalikuks nimetatud saates üles astuda teemaga, siis oleme teretulnud! Seega kui kampaaniast visioon täpsustunud ja meie hulgas vabatahtlikke , kes nõus kaamerate ette astuma, siis võtame uuesti terevisiooni tegijatega ühendust!!!
Süsimust Bläcku- Kas vana HONDA roostetab.... ei ta roosteta:)
Tark ei torma!!!
Kasutaja avatar

spinna

Mõelge enne kogu asi läbi, muidu tuleb välja nii, et kui ka ise hiljem vaatad, siis oluline on kõik rääkimata ja see mis räägitud ei ole see mida rääkija tegelikult öelda tahtis.
Ja mõelge ka selle peale, et väga paljud ettekeeramised ja mittemärkamised tegelikult seda ei ole ( 60% ratturite süüd, mäletate?) Seega peaks manitsema ikka kõiki osapooli vastastikuse liiklusviisakuse ja -kultuuri tõstmise osas...

Aga sm.Pärnakas tegi küll tubli ja konkreetse algatuse! 8)
Suzuki GSX 750 Inazuma

glove

Lugemata postitus Postitas glove »

aga miks ainult autojuhtidele kampaanijat suunata?
Peaks ka manitsem motoraffast, ``vaadake ette ja tehke ennast märgatavaks!``

see ainult minu arvamus!
Kasutaja avatar

Kri$o$

loogiliselt oleks järgmine samm järgnev - kes ja kus ning millal kokku saada, et paika panna punktid, mida peaks käsitlema ja kes võiksid teles üles astuda. siin foorumis võib ju ka vaielda /arutleda, kuid kaldun arvama, et nii lahtub mingi moment teema ära ning saatesse ei jõua miski/keski. saade võiks ise jääda aega aprilli lõpp - mai algus. või on kellelgi muid mõtteid. samas oleks see eelnev teemakäsitluse arutus ka liiklussaateid silmas pidades oluline.

Daredevil

Lugemata postitus Postitas Daredevil »

Tere! Ma ei ole küll antud teema juures ega üldse eriti varem sõna foorumis võtnud, kuid samas ei ole ka päris uus kasutaja. Lihtsalt varasemalt passiivne.

Aga-aga! Olen lugenud ja isegi mõtteid kogunud, sest mure on meil ühine.
Esiteks. Kui läheb kleepsude tegemisega tõeliseks ettevõtmiseks, siis saaksin ehk uurida Tähtreklaamist ja Jajaa'st pakkumisi - mul on seal omad tuttavad. Jajaa kohta ma täpselt nüüd ei teagi, kas nad ka kleepse teeksid, kui reklaamtrükk ja t-särkidele kirjutamine-pressimine on nende spets ala! Jajaa'st oleks kindlasti omad hinnad tulemas.
Teiseks. Saanud ükskord ka need flaierid/kleepsud/reklaamlehed tehtud, oleks üks parimaid kohti, kuhu minna otseloomulikult Motorex 2006! Kus mujal kohtab niivõrd palju liiklejaid ja auto-moto huvilisi?

Juhul kui keegi eestvedajatest hakkab mingit aktiivset punti kokku lükkama, siis !palun! kaasata mindki tegevusse! Olen suurima hea meelega kaasa tegutsemas.
Kasutaja avatar

Kuzmitz
Tsikkel: Täitsa olemas.

Lugemata postitus Postitas Kuzmitz »

Äkki leidub siit ideid: http://www.smidsy.co.uk/
Pilt
Raibe, Rakvere Raibe.
Kasutaja avatar

puhh
Tsikkel: 90º V2
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas puhh »

Daredevil kirjutas: "Teiseks. Saanud ükskord ka need flaierid/kleepsud/reklaamlehed tehtud, oleks üks parimaid kohti, kuhu minna otseloomulikult Motorex 2006! Kus mujal kohtab niivõrd palju liiklejaid ja auto-moto huvilisi?"

Tegelikult võiks neid jagada ju praktiliselt pea igal moto- või autoüritusel ja seda kasvõi suvi läbi - Motorex, Motoexotica, Bikeri enda üritus Bikerfest jne.

Samuti võiks seda ühist kontseptsiooni/kampaaniat või-mida-iganes käsitledes kokku võtta paljud motoklubid (st nende esindajad. Näiteks vestlesin Igoriga Jõgeva MC-st ja ta oli sellise idee poolt) üle Eesti. Nii saaks selle sõnumi üle Eesti kanda. Saaksid kohalikud klubid oma maakonnas edasi levitada kampaania mõtet, olgu selleks siis näiteks seesama "märka mootorratturit". Nii mõnelgi mootoratturil on head suhted või ligipääs pressile (olgu ta siis maakondlik või üle-Eestiline) ja seega saaks ühist mõtet kajastada ka seal.
Suletud

Mine “Vaba teema”