Rumalad küsimused
Moderaator: Moded
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1093 korda
- Tänatud: 1098 korda
- Kontakt:
Re: Rumalad küsimused
aku seest tuleb vool ja teadupärast vool ning erinevad metallid hakkavad vees elektrolüüsi tekitama ja tänu sellele metall oksüdeerub.
Kui ma viimati vaatsin, siis polnud oksiidi tekkimsieks elaktrolüüsi vaja, piisas vaid keemilisest reaktsioonist. Kas tänapäeval on siis nii, et enam elektrita ei oksüdeerugi?
tazavi kirjutas:p.s. riisi sisse panemine on umbes sama hea soovitus, kui pane telefon soki sisse ja keeruta pea kohal, nii nagu mr bean omale salatit kuivatas
Aga kui on tungiv vajadus, siis ma lsaeks riisi umbes 60C-ni praeahjus (termomeetriga ikka mõõta) ja seejärel torkaks sinna sisse asja ja sulgeks kogu kupatuse hermeetiliselt. aga lihtsam on ju märg asi üles soojendada, kui selle riisiga mässama hakata
No ole hea mees seleta siis miks soovitatakse kõikjal ujumas käinud elektroonia absorbeerivasse ainesse (näiteks riisi sisse) pista? Puhas lollus?
Lahtivõtmine on kindlasti hea mõte, kui just nii kindalt kinni pole joodetud et pilbasteks lõhkumata ligi ei saa. Minu teadmised jälle räägivad just risti vastupdist, et ei maksa kohe hakata fööniga soojendama ja möllama, sest siis võid kasu asemel kahju saada.
Minu allikad:
http://lifehacker.com/5435480/testimoni ... of-gadgets
http://www.wikihow.com/Save-a-Wet-Cell-Phone
http://www.labnol.org/gadgets/ipod/drop ... hone/2707/
Edit: minu isklik kogemus - pesumasinas käinud mälupulgaga ei juhtunud mitte kõige vähematki, kuna korpus oli pesus pooleks läinud, siis mingit täinedavat pesu polnudki vaja. Vaid hetkeks veeklaasi uppunud mp3 mängija (ilma akuta) enam pärast kõikvõimalikke elustamiskatseid elumärke ei näidanud.
-
- Tsikkel: Suzuki TL1000S
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 2 korda
tazavi kirjutas:krt, korpus eemaldada, korpus suruõhuga puhtyaks ja kokku tagasi. Ei ole siin mingit raketiteadust ja hambaorke. See on 90% telefonide valjukate viga. Kui tegeled metallitöödega, siis võib olla korpuse filter katki läinud ja kõlari magnet on metallipuru enda peale tõmmanud ja ei lase membraanil liikuma. Siis aitab mikroskoobi all selle kuulari puhtaksnokkimine. Mõnel on kuulari membraan ka katki läinud kuidagi (max helitugevuse puhul naine on röökind telefoni vms), selle kuulari on saanud ka kokku liimida
Kõike saab teha! JA ma pole veel näinud telefoni, millel oleks helinakõlar ja kõne kõlar sama jupp. Need on alati erinevad.
ja korras... nii uskumatu kui see ka ei oleks, siis oligi tegemist mingi rauapuruga membraani peal, mis selle liikumist takistas. Pole aimugi kust see sinna sai, aga peale selle eemaldamist on telefoniga täiesti võimalik rääkida. Tänud!
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
reinz kirjutas:miks on vaja kirjutada loetamatult väikselt avalikus foorumis?
Selle pärast, et see on võimalik?
-
- Tsikkel: iž jupiter 3
- Tänatud: 2 korda
- Kontakt:
macintosh kirjutas:aku seest tuleb vool ja teadupärast vool ning erinevad metallid hakkavad vees elektrolüüsi tekitama ja tänu sellele metall oksüdeerub.
Kui ma viimati vaatsin, siis polnud oksiidi tekkimsieks elaktrolüüsi vaja, piisas vaid keemilisest reaktsioonist. Kas tänapäeval on siis nii, et enam elektrita ei oksüdeerugi?
tazavi kirjutas:p.s. riisi sisse panemine on umbes sama hea soovitus, kui pane telefon soki sisse ja keeruta pea kohal, nii nagu mr bean omale salatit kuivatas
Aga kui on tungiv vajadus, siis ma lsaeks riisi umbes 60C-ni praeahjus (termomeetriga ikka mõõta) ja seejärel torkaks sinna sisse asja ja sulgeks kogu kupatuse hermeetiliselt. aga lihtsam on ju märg asi üles soojendada, kui selle riisiga mässama hakata
No ole hea mees seleta siis miks soovitatakse kõikjal ujumas käinud elektroonia absorbeerivasse ainesse (näiteks riisi sisse) pista? Puhas lollus?
Lahtivõtmine on kindlasti hea mõte, kui just nii kindalt kinni pole joodetud et pilbasteks lõhkumata ligi ei saa. Minu teadmised jälle räägivad just risti vastupdist, et ei maksa kohe hakata fööniga soojendama ja möllama, sest siis võid kasu asemel kahju saada.Minu allikad:
http://lifehacker.com/5435480/testimoni ... of-gadgets
http://www.wikihow.com/Save-a-Wet-Cell-Phone
http://www.labnol.org/gadgets/ipod/drop ... hone/2707/Edit: minu isklik kogemus - pesumasinas käinud mälupulgaga ei juhtunud mitte kõige vähematki, kuna korpus oli pesus pooleks läinud, siis mingit täinedavat pesu polnudki vaja. Vaid hetkeks veeklaasi uppunud mp3 mängija (ilma akuta) enam pärast kõikvõimalikke elustamiskatseid elumärke ei näidanud.
nojah, eks internet on täis igasugu linkisid ja nende komme on paljuneda jne jne. Ei hakka väga musta valgeks rääkima, aga miks soovitatakse riisi jne sisse panna, on see, et tavakodanik enamasti ei oska asja pulkadeks võtta. siis jääb niiskus sinna sisse ja kui kuumutama hakkad, sulatad seal plastikud, lcd-d jne ära. Ehtne näide iphone, millel ei saagi akut eemaldada (okei, saab, aga tavainimene ei saa). Oksüdeerumine toimub vee sees jah, aga miks see oksiid siis halb on? on sellepärast, et oksiid hakkab elektrit juhtima ja tekitab lühiseid. sellepärast tulekski tavalise veega asi puhtaks pesta. Hea oleks Di vesi, aga kärab ka kraanivesi. Isegi tükk rauda ei lähe rooste, kui see ära kuivatada koheselt. Proovi, kui ei usu
Absorveeriva aine sisse pistmist soovitatakse vist tõesti ainult feisbuukis vms. Teaduslikud asutused nii ei tee.
Kui ei usu, uuri mida tarnivad ja toodavad näiteks interflux eesti, amitronic, tim nordic, finnsonic jne. Just trükkplaatide pesu suhtes. Töötan ise insenerina elektroonikafirmas, peaksin veidi teemat jagama.
Keegi ebayst tellimisega on kursis? Sooviksin seda pusa tellida http://www.ebay.com/itm/Monster-Energy- ... 89600fbb07 aga ise ei tahaks väga hakata riskima selle tellimisega. Äkki keegi oleks nõus tellima või aitama?
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
MartP kirjutas:Keegi ebayst tellimisega on kursis? Sooviksin seda pusa tellida http://www.ebay.com/itm/Monster-Energy- ... 89600fbb07 aga ise ei tahaks väga hakata riskima selle tellimisega. Äkki keegi oleks nõus tellima või aitama?
Mis riski selle tellimisega ikka on - maksad raha ja ootad kaupa. Aga kui sa ei leia kedagi, kes Kosele lähemal on ja tellimisega aidata saab, siis ma võin sellega tegeleda.
MartP kirjutas:Keegi ebayst tellimisega on kursis? Sooviksin seda pusa tellida http://www.ebay.com/itm/Monster-Energy- ... 89600fbb07 aga ise ei tahaks väga hakata riskima selle tellimisega. Äkki keegi oleks nõus tellima või aitama?
Nooh põhimõtteliselt võin ka abi pakkuda.

Riga->Planeta 5 1991->Jupiter 2K 1968-> R1 2005->Honda CBR600RR 2004
minu jaoks tohutult rumal küsimus:
kui nukaketi pingutil on külje peal 6mm polt kontramutriga kas ta on siis reguleeritav ketipinguti??
palju seda peaks peale keerama (juhul kui on reguleeritav), et teatud pööretevahemikus (4000-4500) tekkivast ketikõrinast lahti saada.
ärge valusalt pähe taguge, ma olen mootoreid remontinud igasuguseid, lihtsalt pole pingutite hingeeluga lähemalt tutvunud
E: guugel aitas mind niipalju et see on siiski automaatne pinguti, aga ühelgi teisel ei ole sellist polti küljel
kas äkki on see polt sinna lisatud, et vedrupingega reguleerunud pingutit fikseerida
siis poleks mul vaja muud teha kui seisval mootoril korraks see polt lahti keerata?
-
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
Midagi sarnast? Käsitsi reguleeritav sel juhul.
Olen ka ise selle peale mõelnud, et kui palju seda peale keerata on just paras:S
holma kirjutas:Midagi sarnast?
Käsitsi reguleeritav sel juhul.
Olen ka ise selle peale mõelnud, et kui palju seda peale keerata on just paras:S
http://www.youtube.com/watch?v=dVPbkz3aXR8 siin on sellest juttu, keerad niipalju lahti et hakkab kõrisema ja siis uuesti kinnipoole kuni normaalse häälega töötab. reguleeritakse iga 2000 km tagant või vajadusel
Küsiks, kas möni moblafriik suudab telefonist numbrid SIM kaardile kopeerida ?
Aga ainuke konks selle asja juures on see, et ekraan on puruks
Tegemist siis Nokia N81.
Vöi keegi kellel on sama telefon, saaks kokku ja vajutaks samu nuppe lihtsalt
innar11 kirjutas:Küsiks, kas möni moblafriik suudab telefonist numbrid SIM kaardile kopeerida ?
Aga ainuke konks selle asja juures on see, et ekraan on puruks![]()
Tegemist siis Nokia N81.
Mine mingisse moblapoodi, nad võtavad su jubina ekraani küljest, ühendavad pistikusse teise samasuguse ekraani ja saad oma numbrid kätte.
Muidugi, kui kas või osa ekraani toimib või on teada, mis järjestuses menüüd ilmuvad, saab lihtsaminigi data-kaabliga.
Kui elad Tallinna lähistel, siis viska PS ja juhendan täpsemalt, kus ja kuidas.
-
- Tsikkel: suzuki DR800S
innar11 kirjutas:Küsiks, kas möni moblafriik suudab telefonist numbrid SIM kaardile kopeerida ?
Tegemist siis Nokia N81.
Tõmba siuke asi nagu Nokia PC suite, kui sul muidugi data kaabel olemas on. sealt läbi saad arvutist numbreid vaadata.
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
Ivoonu kirjutas:Miks peale lapse sündii on hoopis testsugued prioriteedid kui enne?
Prioriteetid on ikka samad, lihtsalt realisatsioon tuleb pisut teistsuguses järjekorras (kui üldse ikka tuleb).
Ja ära unusta, et nüüd tuleb tsikkel mahtuniversaali vastu vahetada.
-
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 70 korda
- Tänatud: 371 korda
Tegemist siis Nokia N81.
ühenda telefon pc suitega ära. juhendist loe, kuidas bluetooth sisse lülitada. edasi jääb vaid kopeerida andmed arvutisse ja sealt pole juba raske seda mujale liigutada.
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
-
- Tsikkel: TDM900
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 19 korda
macintosh kirjutas:Ivoonu kirjutas:Miks peale lapse sündii on hoopis testsugued prioriteedid kui enne?
Prioriteetid on ikka samad, lihtsalt realisatsioon tuleb pisut teistsuguses järjekorras (kui üldse ikka tuleb).
Ja ära unusta, et nüüd tuleb tsikkel mahtuniversaali vastu vahetada.
Mahtuniversaali all mõtlesid sa ikka külkaga tsiklit eks?
- Mis on aftermarket kolvi ja originaal kolvi vahe peale hinna? Kumba eelistada? Miks?
- Kas remontmõõdus kolbide hinnad on STD'st suuremad?
3.Kuidas viia silindrit hoonimisse? Koos uue kolviga?
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
Bastard kirjutas:Mahtuniversaali all mõtlesid sa ikka külkaga tsiklit eks?
Ei no nii heaks ka elu ikka ei lähe. Vaadata tuleb ikka Opel Merivat või siis Kia Carnivali. Ühesõnaga midagi eriliselt inetut ja üdini praktilist.
tazavi kirjutas:mis sellel netipulgal ikka juhtuda saab? võta ta lahti, pese kraani all puhtaks sooja veega, vajadusel lisa fairyt ka, et pesupulbri jäänused kätte saada, kuivata naise fööniga kuivaks (no nii kuumaks aja, et käes on raske hoida, aga üle 100C ei tohi pinnatemperatuur minna, näpuga kuum on umbes 60C) ja hakkab asi jälle tööle. Ei mingit riknemise ohtu! Sest netipulgal pole akut sees.
See, miks vesi telefone lõhub, on see, et tal on aku sees. aku seest tuleb vool ja teadupärast vool ning erinevad metallid hakkavad vees elektrolüüsi tekitama ja tänu sellele metall oksüdeerub. Kui pole voolu, pole ka elektrolüüsi. Kui ta märjalt arvuti taha torgata, tekivad tänu veele lühised ja seesama elektrolüüs hakkab radu hävitama.
Kui ei usu, siis uurige, mismoodi elektroonikatööstused oma valmistoodangut pesevad
Kui pole kuskilt uurida, andke teada, võin paar vihjet anda
p.s. riisi sisse panemine on umbes sama hea soovitus, kui pane telefon soki sisse ja keeruta pea kohal, nii nagu mr bean omale salatit kuivatas
Problem solved tegelt jah, algul veidi jukerdas, aga hakkas tööle.
-
- Tsikkel: cbr600RR
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
jegesmesh kirjutas:1. Mis on aftermarket kolvi ja originaal kolvi vahe peale hinna? Kumba eelistada? Miks?
- Kas remontmõõdus kolbide hinnad on STD'st suuremad?
3.Kuidas viia silindrit hoonimisse? Koos uue kolviga?
1-3. Tee uus teema, mitte ära reosta rumalaid küsimusi.
macintosh kirjutas:Bastard kirjutas:Mahtuniversaali all mõtlesid sa ikka külkaga tsiklit eks?
Ei no nii heaks ka elu ikka ei lähe. Vaadata tuleb ikka Opel Merivat või siis Kia Carnivali. Ühesõnaga midagi eriliselt inetut ja üdini praktilist.
See vast sobiv pereautoks
Ahjaa seoses selle autoga tuli meelde rumal küsimus- kes on see gay esitaja, kelle laulusõnad on " Olen poolel teel..."Unos mõned kuud tagasi muud ei lastud. meenutad Neigausi, aga temalt ei leidnud sellist laulu .
Parima hinnaga motorehvid http://www.motorehv.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Parima hinnaga määrdeained http://www.õlikeskus.ee
Kipsi kirjutas:Ahjaa seoses selle autoga tuli meelde rumal küsimus- kes on see gay esitaja, kelle laulusõnad on " Olen poolel teel..."Unos mõned kuud tagasi muud ei lastud. meenutad Neigausi, aga temalt ei leidnud sellist laulu .
Peeru Paeluss??
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 443 korda
Alates mis kuupäevast võib neljarattalisele naastud alla panna
-
- Tsikkel: Kawasaki Z900RS’22, GasGas 250
- Tänanud: 2 korda
- Kontakt:
yeekim kirjutas:Alates mis kuupäevast võib neljarattalisele naastud alla panna
15 okt. vistäkki
-
- Tsikkel: HD
- Tänanud: 15 korda
- Tänatud: 10 korda
Eestis on naastrehvide kasutamine lubatud 15. Oktoobrist kuni 31. Märtsini.
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
holma kirjutas:Midagi sarnast?
Käsitsi reguleeritav sel juhul.
Olen seda paigaldanud. Väga lihtne ja loogiline. Ühel 750-sele gixxerile kruttisin. Nüüdseks juba mitmendat aastat kõrinavaba.
Kes oskab ja õpetaks mulle eesti keeles selgeks kiiresti Turingi masina http://math.hws.edu/TMCM/java/labs/xTur ... neLab.html ja lausearvutuse? http://logik.phl.univie.ac.at/~chris/ga ... ntral.html
Võiks kirjutada PSi.
| Uuendan ja konverteerin vananenud foorumeid ning nende andmebaase | Muu IT abi |
-
- Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
- Tänanud: 16 korda
- Tänatud: 30 korda
- Kontakt:
Kas tavaliselt sügiseti teevad motopoed rehvidele ka mingi odavmüügi?
Varustusele vist on tehtud mingeid lõpumüüke.
retro kirjutas:Kas tavaliselt sügiseti teevad motopoed rehvidele ka mingi odavmüügi?
Varustusele vist on tehtud mingeid lõpumüüke.
| Uuendan ja konverteerin vananenud foorumeid ning nende andmebaase | Muu IT abi |
-
- Kaupmees
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
Ikka - kõik, mis riiulis seismas saab soodsalt kätte. Anna aga oma vajadustest teada... (privas või meilitsi loomulikult)
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee