Õnnetused mootorratastega
Moderaator: Moded
Paar päeva tagasi sõitsin öösel kell ühe paiku kodu poole.... nõmmel jooksis tee peale kass.... kiirus oli umbes 60km/h.... ise jäin püsti, eriti polnud tundagi, et üle sõitsin..... kass jäi ka ellu
, jooksis tee peal ühe ringi ja lidus metsa tagasi...

Võrr-> Stella 50cc -> Moskva 125cc ->Dirt bike 110cc ->Kawasaki KMX 125cc -> Aprilia Shiver 750 cc
-
- Tsikkel: Kawasaki GTR1000
- Tänatud: 6 korda
Nii sain nüüd sõprusel külje maha pandud, ei tabanud ühtegi teist sõidukit vaid pidurdasin ratta alt. Panen kõigile südamele, kandke varustust, minu varustusest puudusid põlvekaitsmed ja see maksis mulle valusalt kätte. Põlv katki ja paistes, aga seal kus olid kaitsmed sinna oli ikka väga pehme kukkuda. Õla, küünarnuki ja saapa peal on jäljed aga tunda ei anna ükski nendest piirkondadest. Purunenud suunatuli, kriimulised gondlid, murdunud jalaraud ja väändunud lenks, on vigastused ratta poole pealt, õnnelik õnnetus.
-
- Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570
http://www.postimees.ee/180807/esileht/ ... 277759.php
Milleks kiiver? Pea ju luust asi, mis sellega ikka juhtub...
Milleks kiiver? Pea ju luust asi, mis sellega ikka juhtub...

-
- Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
- Tänanud: 16 korda
- Tänatud: 30 korda
- Kontakt:
vabandan kõikide linnusõprade ja ornitoloogide ees, aga eile öösel suutsin ka ühe pistrikku meenutava linnu vigaseks sõita. istus teine rahulikult keset teed, otse minu nina ees tõusis lendu, ma sättisin end tema tagant mööduma aga ta otsustas ägeda kaare teha ja tagasi pöörata. nii ta parema peegliga laksu saigi. ilmselt tiiva pihta - peeglist oli veel näha, kuidas ta poolviltu minema planeeris.
Jutt jumalast vale. Auto sooritas vasakpööret. Ja motikaks oli XT.CrotalusAtrox kirjutas:10 augustil 2007 sooritas sõiduauto Muhu saarel, Liiva külas parempööret peateelt tanklasse ning ei andnud vastassuunast tulnud Jawa 350- le. Toimus kokkupõrge, mille tagajärjel toimetati 27 aastane kaine ning vastava gategooria juhiluba omav mootorrattur Kuressaare haiglasse intensiivi. Aju ja selgroog jäid terveks, kuid ülejäänud luud kondid polte ja plaate täis.
Avarii tagajärjel sõiduauto omal jõul sündmuskohalt ära liikuda ei saanud.
Re: juhtus
Nooh ja edasi...tuli ütlema, et sa lendasid ei tea kust. Süüdi tunnistas end?!simo11 kirjutas:Niih, tulin lollidemaalt Tilgu ranna poolt peateelt, vastu tuli auto mis pidurdas hoo maha, ...
"Mootorrattur tegi politsei eest põgenedes raske avarii"
http://www.postimees.ee/210807/esileht/ ... 278044.php
http://www.postimees.ee/210807/esileht/ ... 278044.php
-
hei motomehed. ma seni olnud passiivne foorumilugeja aga üks eilne sündmus koos tsiteeritud ütlusega panid mind kah ennast kirjutajaks regama. nimelt sõitsime 4 autoses kolonnis eile Pärnust Lihula poole ja mis seal salata - kiirus oli veits üle legaalse - nii 100-110. Olin kolonnis kolmas auto kui minust tuhises mööda üks baiker, kes seejärel jõuliselt pidurdas ja ennast autode vahele keeras. Põhjus lihtne - keegi tuli vastu. Kui vastutulija möödas, andis baiker gaasi, kergitas ennast tagarattale ja sõitis niimoodi oma 100-150 meetrit, möödudes eessõitnud kahest autost, lasi siis noka alla ja kadus horisondi poole. Etteheited:frefighter kirjutas:Mnjaa, veel üks tegur bikerite maine kujundamisel.
1. Suur kiirus - no okei, ega sihukese rattaga aeglaselt sõitmine polegi teab mis kaif - anname andeks.
2. Suunda ei näidanud - no pole ju raske kasvõi käega viibata kui pöial ei liigu - aga kuna motikas igast autost kordades kiirem ja manööverdamisvõimelisem, siis ilmselt ei vaja ta autodelt endaga arvestamist, loodab ise oma manöövritega hakkama saada. (jah ma tean et enamus autojuhte on ise ka motikate suhtes mölakad)
3. Mõttetu manööver - arvestades kiiruse ja kiirenduse erinevusi, oleks mina hetke oodanud et möödasõit ühe hooga ära teha, sihukesed kiired pidurdused ja vahelereastamised ootamatult ilmunud mootorratturi poolt võivad rohelisema autojuhi lollusi tegema panna.
4. Põhiline - no milleks krt on vaja autode vahel tagarattal sõita ja veel sellise kiirusega? Tee seda üksi kuskil lageda peal kus sa ainult oma tervisega riskid, aga külili rataste alla lennanud mootorratas on piisav et suvalist autot kraavi lennutada, rääkimata sellest et ka mootrorratturit ei kaitse sellises olukorras mingi varustus.
Kohtusime selle baikeriga uuesti Lihula bensukas kus ta burgerisabas seisis. Minu silmis ta küll nüüd miski eriti kõva mees pole - juhuks kui ta mulje avaldamiseks just nii tegi. Kuigi vanuselt ehk mitte esimeses nooruses, siis minu silmis on ta ikka rullnokk mis rullnokk, aint sõiduvahendil rattaid poole vähem kui kolmesel bemmil.
Muideks, oma kasutajakonto aktiveerimist oodates leidsin ka ta pildi galeriist, ehk omade poiste korralekutsumisest oleks kasu:
http://www.motorsport.ee/show_pop.php?g=39328
-
- Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
- Kontakt:
Seda pilti küll ei näe...........rubla kirjutas:Muideks, oma kasutajakonto aktiveerimist oodates leidsin ka ta pildi galeriist, ehk omade poiste korralekutsumisest oleks kasu:
http://www.motorsport.ee/show_pop.php?g=39328

Kui sa ikka kõike oskad, siis ei ole karta miskit.
Õigusabi.
Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
Õigusabi.
Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
-
- Tsikkel: CB1000R
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 2 korda
- Kontakt:
Sõitsin täna kaheksa paiku õhtul Paldiski mnt-l Mustjõe peatuse juures rängast liiklusõnnetusest autoga mööda. Teeäär oli rattureid täis. Kas mõni sai pihta? Tupikust välja manööverdamine nõudis tähelepanu, nii et midagi täpsemalt ei saanud aru. Muidugi ka pealtvaatajate rohkus piiras ülevaadet. Nägin vaid, et üks sõiduk oli väga kortsus haljasalal, millest päästetöötajad ilmselt inimesi välja püüdsid lõigata. Teist osapoolt ei näinud. Ükski mootorratas vist sellist kahju tekitada ei suudakski. Mats oli päris äge olnud, nii et ilmselt ka uudistes.
ELUST TULEB LÄBI MURDA, MITTE PUGEDA!
http://www.animalistika.ee
http://www.animalistika.ee
Tulin autoga samal ajal kesklinna poolt kui mats käis vastas suunas. Olime samal hetkel kohakuti vahele jäi ainult haljasala. Millest peateele ettekeeranud subaru matsu tõttu ülelendas. Vedas et oma auto külg puutumatta jäi. Mootorattur sõitis küll enne matsu kuid minu andmetel kahjustada ei saanud. Vähemalt oli püsti ja aeglustas sõitu sujuvalt. Päris kindel olla ei saa nägin seda vilksamisi peeglist. Enne avariid nägin mootorratturit liikumas kesklinna poole ja temale järgnes kaugemalt juba punanae mazda(auto margis päris kindel pole). Auto kiirus oli selgelt üle 70km/h. Veskimetsa tn liikus aga tume subaru peateele ette ja nii see mats käis. Mootoraturi seljataga. Isegi pidurdamisest kummivilinat polnud kuulda.
Edit: Veskimetsast tuli siiski punane mazda ja subaru liikus paldiski mnt-l Suvereporteri andmetel.
Huvitav miks ma punast mazdat nägin kihutamas. Veider!!!
Edit: Veskimetsast tuli siiski punane mazda ja subaru liikus paldiski mnt-l Suvereporteri andmetel.
Huvitav miks ma punast mazdat nägin kihutamas. Veider!!!
Loomadest. Välismaa kirjandus väidab siis seda, et kuni keskmise suurusega koeraga kokkupõrkel jääb üldjuhul mootorrattur püsti, aga ainult juhul, kui kokkupõrke hetkel rattur hoiab gaasi peal ja sõidab otse. Gaas maas või veel hullem pidurdades kassile otsasõit lõppeb tõenäoliselt kukkumisega. Lisaks soovitataksegi väiksete loomade teeletuleku korral sõita ainult otse ja otsasõidu hetkel kergelt kiirendada. Möödasõidumanöövreid mitte teha, sest kunagi ei tea, kuhu loomad liiguvad ja manoovritegemise hetkel kassist ülesõitmine lõppeb suht kindlalt kukkumisega....
Suurematest loomadest tuleb mööda saada... kui ei saa, siis on valus laks kindel...
Ise pole bikega loomast üle sõitnud. Olen paarile linnule küll pihta saanud. Autoga mõned kassid-koerad on olnud autoga kontaktis, aga kõik on ellu jäänud. Samuti on mitu korda kitsed, rebased ja jänesed väga lähendalt eest läbi jooksnud. Kusjuures jänesed kipuvad eest ära jooksma piki teed
Põtrasid olen korduvalt teepeenral näinud... Muide pealpool polaarjoont sõites on põhjapõtrade vahel slaalom päris harilik tegevus 
Bikega sõitsin hiljuti üle tellise suuruse munakivi, mis keset teed oli. Möödasõidul sattus see olema täpselt keset teed ja ei jõudnud midagi reageerida. Hoidsin gaasi peal ja sõitsin tänu kivile 10m tagarattal ning kõik lõppes ilma suurema erutuseta
Suurematest loomadest tuleb mööda saada... kui ei saa, siis on valus laks kindel...
Ise pole bikega loomast üle sõitnud. Olen paarile linnule küll pihta saanud. Autoga mõned kassid-koerad on olnud autoga kontaktis, aga kõik on ellu jäänud. Samuti on mitu korda kitsed, rebased ja jänesed väga lähendalt eest läbi jooksnud. Kusjuures jänesed kipuvad eest ära jooksma piki teed

Bikega sõitsin hiljuti üle tellise suuruse munakivi, mis keset teed oli. Möödasõidul sattus see olema täpselt keset teed ja ei jõudnud midagi reageerida. Hoidsin gaasi peal ja sõitsin tänu kivile 10m tagarattal ning kõik lõppes ilma suurema erutuseta

mul oli laupäeval nüüd väike rabistamine... kiirust palju ei olnud 80- 90 ja pidurdasin veel allagi, aga oli kerge vasak kurv ja tee peal oli mingi liiv või midagi... ratas läks igastähes otse. mäletan veel et üritasin vältida lauskokkupõrget puuga ja järgmine hetk juba lendasi, veeresin, libisesin... kiiver puruks ja värskelt ostetud skelett päästis mind päris korralikult, sain vaid selja põrutuse ja mitte ühtegi luumurdu ei old. õnnepäev. nüüd kogu sadula selga istumiseks julgust ja otsin oma ninjale juppe, mootor õnneks korras.
enam ei taha t- särgiga sõidu peale mõeldagi:P
tähtis pole suurus, vaid osavõtt...
Hea, et esimene suurem käna nii kergelt möödus ja tubli, et varustuse arvelt kokku pole hoidnud. Aga jutus on väike vastuolu, nimelt sinu antud lähteandmetega peaks kõik enduuromehed ja muidu kruusal sõitjad kurvis 40-ga töristamagabriel kirjutas:mul oli laupäeval nüüd väike rabistamine... kiirust palju ei olnud 80- 90 ja pidurdasin veel allagi, aga oli kerge vasak kurv ja tee peal oli mingi liiv või midagi... ratas läks igastähes otse. mäletan veel et üritasin vältida lauskokkupõrget puuga ja järgmine hetk juba lendasi, veeresin, libisesin... kiiver puruks ja värskelt ostetud skelett päästis mind päris korralikult, sain vaid selja põrutuse ja mitte ühtegi luumurdu ei old. õnnepäev. nüüd kogu sadula selga istumiseks julgust ja otsin oma ninjale juppe, mootor õnneks korras.

Õnnestus siin kuukene tagasi ühele suurele Mukile pihta saada, kargas teine põõsast nii järsku välja, et ei jõudnud mõeldagi mis teha võiks - otse esirattasse ning sealtmaalt algaski ca 25 m lohisemist.speedskater kirjutas:Suurematest loomadest tuleb mööda saada... kui ei saa, siis on valus laks kindel...
Endal väikesed põrutused, ratas nats räsitud (enduurokas paras tank) ja kaasreisijal vasakukäe näpuluu siis. Kiirus oli ehk 90 ümber...
Tea.. peaks vist mingi loomade peletamise vile külge panema

-
Kas on mingit tagasisidet ka, et nendest viledest mingit tolku on? Enda rattale on eelmine omanik taolise junni porikale installinud, maal sõites pole küll täheldanud, et lehmad-lambad karjamaalt kabuhirmus metsa putkaksidmadone kirjutas:

The two rules for success are:
1: Never tell them everything you know.
1: Never tell them everything you know.
-
- Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570
Keegi siin mõni aeg tagasi kirjutas(ei viitsi otsima hakata), et selle "vile" paigaldamise järel oli tunne, et kõik ulukid hakkasid metsast just teele jooksma...Salvo Kelk kirjutas:Kas on mingit tagasisidet ka, et nendest viledest mingit tolku on? Enda rattale on eelmine omanik taolise junni porikale installinud, maal sõites pole küll täheldanud, et lehmad-lambad karjamaalt kabuhirmus metsa putkaksidmadone kirjutas:

-
- Kontakt:
Kruusateel bike'iga 140-170 km/h on tunne nagu asfaldil sõidaks, ainult pidurdusmaad tuleb pikemad võtta. Jama on siis, kui teel on keskmisest suuremat kiviprahti, see hakkab oluliselt stabiilsust mõjutama.
K-750 1962, K-750M 1968, M-62 1963, Suzuki GSX-R 600 K3
http://www.expressmoto.ee
Mehe majakaks eluteel ei pea olema v**t, vaid ruuduline lipp.
http://www.expressmoto.ee
Mehe majakaks eluteel ei pea olema v**t, vaid ruuduline lipp.
Ei ta ikka sõitis asfaldil, kus oli liiv maas... kruus oli näitlikult toodud, kui ebakindel pinnas. Otse sõidetakse ikka mitte keeramise/kallutamise tõttu ja loogilisem oleks olnud, et tsikkel oleks "alt" ära läinud.harimal kirjutas:Ehee, ta ju ütles, et otsib Ninjale juppe
Bike ja kruusatee pole üldse sõbrad. Enduro, kross ja chopper on hoopis teine tera.
Ise olen chopperiga 120-140 mööda kruusa rahulikult lasnud, samal ajal kui bike seljas 90 peal palvetan, et püsti jääksin.
Ehh, tundub, et definitsioonid tiba erinevad.
Ise pean kruusateeks mitte kõvakattega külavaheteed, vaid lahtise killustikukihiga varianti. Selline oli nt aasta tagasi Jõelähtme kandis. Võtab ratta rõõmsalt ujuma ning pidurdamisel külge ette viskama ja saba liputama.
Trammil oli streetfighter'ite kokkutulekul päris kole Akrapovic'i vile, mis vähemalt minu naise kaugele metsa seeni korjama ajas
Ise pean kruusateeks mitte kõvakattega külavaheteed, vaid lahtise killustikukihiga varianti. Selline oli nt aasta tagasi Jõelähtme kandis. Võtab ratta rõõmsalt ujuma ning pidurdamisel külge ette viskama ja saba liputama.
Trammil oli streetfighter'ite kokkutulekul päris kole Akrapovic'i vile, mis vähemalt minu naise kaugele metsa seeni korjama ajas

-
- Tsikkel: GSR600
- Tänanud: 1 kord
- Kontakt:
Mul on esiporikal 2 vile, mis erinevat sagedust vilistavad. Manual ütleb, et need ei tohigi loomi hirmutada, sest muidu hakkavad need ootamatuid liigutusi tegema. Nende efekt on hoopis see, et vilede sagedused muudavad loomad liikumatuks (mingi tähelepanu pööramise värk) ja sinu asi vaid seisvast loomast mööduda.Salvo Kelk kirjutas:Kas on mingit tagasisidet ka, et nendest viledest mingit tolku on? Enda rattale on eelmine omanik taolise junni porikale installinud, maal sõites pole küll täheldanud, et lehmad-lambad karjamaalt kabuhirmus metsa putkaksidmadone kirjutas:
Endal ei ole veel juhust aasta jooksul nende efektiivsust testida (süljelärakas üle õla)

Rohkem ilusaid ilmasid!
sellest vist eriti ei tasuks rääkida aga, noh... neile on see andeksantav...
lugu siis järgmine, et sõitsin eile õhtul haapsalu kesklinnast uuemõisa poole, minu ees sõitis politseibuss... hoidsin sellist viisakat pikivahet... 30 m. kindlasti.
vaatan, et pani vasaku suuna sisse ja reastus vasakule poole ära... liikusin siis paremale poole sõiduteed, et temast mööda sõita, kui tal pööre sooritatud. järgmisel hetkel pani sisse parema suuna ja keeras hoopiski paremale
midagi ei juhtunud, pidin lihtsalt mitte planeeritud manöövri tegema ja hoogu maha pidurdama, ei taha politseid maha teha aga... see üllatas küll kergelt

lugu siis järgmine, et sõitsin eile õhtul haapsalu kesklinnast uuemõisa poole, minu ees sõitis politseibuss... hoidsin sellist viisakat pikivahet... 30 m. kindlasti.
vaatan, et pani vasaku suuna sisse ja reastus vasakule poole ära... liikusin siis paremale poole sõiduteed, et temast mööda sõita, kui tal pööre sooritatud. järgmisel hetkel pani sisse parema suuna ja keeras hoopiski paremale

midagi ei juhtunud, pidin lihtsalt mitte planeeritud manöövri tegema ja hoogu maha pidurdama, ei taha politseid maha teha aga... see üllatas küll kergelt

Suzuki GSX 400e -> Suzuki SV 650