Milline kiiver?

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1095 korda
Tänatud: 1117 korda
Kontakt:

Re: Milline kiiver?

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

carvik kirjutas:

Otsin omale uut kiivrit. Kuna ajateenijana mööda poode ei jõua hängida, siis äkki kellelegi lööb midagi pähe mis mulle võiks sobida....[/img]
Kasuks tulevad: uduvisiir, eemaldatav/pestav polster, sisemine päiksevisiir...

Ilmselgelt ei saa keegi sulle netis öelda, milline kiiver peaks sulle sobima. Parimal juhul on võimalik üles lugeda vaid hunnikute viisi tehnilisi andmeid. Sea parem sammud mõnda kohta, kus on suurem valik erimargilisi kiivreid (ntx. Motodepoo, VeltMoto) ja proovi kohapeal pähe. Ega see netisoovituste alusel kiivri valimine on nii nagu küsida sõbra käest, kas talle meeldivad rohkem blondiinid või punapead ja siis selle järgi talitada.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

Bandit
Mode
Tsikkel: SV1000s // TigerXRx
Tänanud: 25 korda
Tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas Bandit »

bandiiti ma ise proovisin, ei soovita, nii odav tundus, kummiliimi hais käis kiivris ringi nagu narkari kilekotis. aga rsk ilusad on.

Oman parempoolse lenksuga mootorratast.
O: Sinu katkise ratta. PSi.
Kasutaja avatar

Erik
Tsikkel: jawaha
Tänanud: 50 korda
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Erik »

banditiga olen sõitnud küll. on jah selline välimuse asi ainult... aga selge. eks ma sellist kommentaari natukene ootasingi, et "mine ja proovi ise". :)

Kasutaja avatar

torupill
Tsikkel: MGv50

Lugemata postitus Postitas torupill »

Kui oled kasutanud Nolanit ja suurus sobis, siis tulevad kõne alla ka selle firma (Nolan ja X-lite) sama suurusega mudelid netiavarustest.
Näide:

http://www.louis.de/_30c5f9e9dc0e01b7cc ... _gr=504663

Kõiki teisi peab ikka pähe proovima...

twist the throttle and it all makes sense...
Kasutaja avatar

Bandit
Mode

carvik kirjutas:

banditiga olen sõitnud küll. on jah selline välimuse asi ainult... aga selge. eks ma sellist kommentaari natukene ootasingi, et "mine ja proovi ise". :)

raske polnud? kaalult ma mõtlen, kas sisu oli pestav? need mida ma näppisin olid kõik liimitud sisuga. raskeks teeb see ka vist, et pehmendused on mingisugusest teisest materjalist kui tava kiivritel (vahtplast or smth).

Kasutaja avatar

Bandit
Mode

müristaja kirjutas:

Mul on HJC-FG14 ehk siis täiesti keskpärane kiiver. Kiirusega 90+ juures oli tuulemüra ikka bike tüüpi rattaga sõites päris vali. Nüüd võtsin kiivri lahtikäivad osad lahti. Külgmised pressitud vahtplastist osad, visiiri kinnitus raamid või alused. Ja avastasin igalpool mõttetuid tühimike mis minu arvates töötasid kõlakojana seal fiiberklaasi vastas. Ostsin ühe tuubi musta värvi tihenduse ja summutuse silikoni ja asusin asja parandama. Kõik praod ja pointi mitte omavad augud lasin sellega kinni, lisaks kinnitusrihmade jaoks tehtud augud voodri sees lasin kinni. Kokkuvõtteks tulemusega olen väga rahul sellist väsitavat müra enam pole. Ehk saab sellest jutust keegi veel innustust :bsmile:

hea mõte, mul sama kiiver ja 90+ on nagu hull müra sees ja see mitte ei tule visiirist, visiiri tihendid on väga head minu arust.
peale selle on väike miinus see, et võiks ikka võrgu peale panna avadele, ma olen paar korda alumisest avast sitika saanud otse silma auku.
talvel mätserdan kinni silikooniga. hea kerge kiiver, soovitan muidu. visiir on ka väga hea, kogemata tõmbasin üle pahteldatud seina, jutt oli järgi ja mõttes karjusin juba appi. aga näpuga tõmbasin pahtli pealt ära ja ühtegi kriimu polnud peal.

Viimati muutis Bandit, 10 Sept 2011, 14:52, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar

Yerba
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner '13

Lugemata postitus Postitas Yerba »

jbob kirjutas:
müristaja kirjutas:

Mul on HJC-FG14 ehk siis täiesti keskpärane kiiver. Kiirusega 90+ juures oli tuulemüra ikka bike tüüpi rattaga sõites päris vali. Nüüd võtsin kiivri lahtikäivad osad lahti. Külgmised pressitud vahtplastist osad, visiiri kinnitus raamid või alused. Ja avastasin igalpool mõttetuid tühimike mis minu arvates töötasid kõlakojana seal fiiberklaasi vastas. Ostsin ühe tuubi musta värvi tihenduse ja summutuse silikoni ja asusin asja parandama. Kõik praod ja pointi mitte omavad augud lasin sellega kinni, lisaks kinnitusrihmade jaoks tehtud augud voodri sees lasin kinni. Kokkuvõtteks tulemusega olen väga rahul sellist väsitavat müra enam pole. Ehk saab sellest jutust keegi veel innustust :bsmile:

hea mõte, mul sama kiiver ja 90+ on nagu hull müra sees ja see mitte ei tule vesiirist, vesiiri tihendid on väga head minu arust.
peale selle on väike miinus see, et võiks ikka võrgu peale panna avadele, ma olen paar korda alumisest avast sitika saanud otse silma auku.
talvel matserdan kinni silikooniga. hea kerge kiiver, soovitan muidu. vesiir on ka väga hea, kogemata tõmbasin üle pahteldatud seina, jutt oli järgi ja mõttes karjusin juba appi. aga näpuga tõmbasin pahtli pealt ära ja ühtegi kriimu polnud peal.

vesiir:
http://www.eki.ee/dict/qs/index.cgi?Q=vesiir&F=M

www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!
Kasutaja avatar

Bandit
Mode

parandasin ära noh...

Kasutaja avatar

speedvana
Tsikkel: FZR
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas speedvana »

Kas kuskil inerneti avarustes on arutatud Marco Simoncelli turvavarustust ja eriti kiivri tõhusust?
Kas andis ikka kiivri rihm järgi, aga ehk pidigi andma, selge, et see kiiver ei olnud laiatarbe kaup, aga siiski oli oma kaubamärgiga, tundus, AGV ?

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 338 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

eks ta peaks ikka peas püsima, aga videost oli näha, et rihm lipendas pikalt seega seal kuskil see probleem oli.

Zann0

Lugemata postitus Postitas Zann0 »

Kas keegi oskab kommenteerida kiivrit Nexx XR1.R ? http://www.veltmotocenter.ee/et/soiduva ... _xr1r.html
Kas Nexx kiivrid kannatavad üldse kriitikat? Googlit sirvides midagi halba silma ei jäänud.
Parimat !

Kasutaja avatar

tramm66
Tsikkel: gixxer
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tramm66 »

Võta tuntud kvaliteettootja oma ja ära rohkem murra pead selle üle. Igas mõttes.

Zann0

Lugemata postitus Postitas Zann0 »

Samas hinnaklassis paraku korralikku kvaliteet kiivrit ei ole. Arai jms hinnad algavad alates 400 eurist. =/
Parimat!

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Kontakt:

Kõik ülevaated (review) mida netis leida on võimalik kõlavad positiivselt, väga hea hindaja on Webbikeworld kes paneb oma hinnagu kokku
eelnevalt toodet reaalselt kasutades. Hinnang kujundatakse tavaliselt 5-6 hindaja kogemuse baasil.
http://www.webbikeworld.com/r2/motorcyc ... nexx-xr1r/

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

Slinky
Tsikkel: 05' z750

Lugemata postitus Postitas Slinky »

Kiiver aga selline varustselement mille pealt kokku ei maksaks hoida. Minu elu on see juba ükskord päästnud

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Kontakt:

Slinky kirjutas:

Kiiver aga selline varustselement mille pealt kokku ei maksaks hoida. Minu elu on see juba ükskord päästnud

Jah, aga kui sa vaatad siis Zann0 ei üritagi meeleheitlikult kokku hoida, ega see Nexx nüüd üle mõistuse odav ju olegi (vrd Can).
Kiiver ise vastab ECE 22.05 ning ka ameeriklaste DOT standardile, seega kaitseomadusete poolest ei tohiks ta alla jääda teistele.

Turvalisusest rääkides: pigem hästiistuv odavam kiiver, kui halvastiistuv kallim. Kiivri turvalisust ei määra mitte tema hind, hinna paneb enamsti paika mugavus ja kaubamärgi tuntus.
Kui lähed vaatad UK Sharp reitingut, siis näed et 5 tärni kiivrite hulgas on nii 500 kui ka 70£ maksvaid eksemplare. Näiteks 400€ "Schubert S1 PRO" saab vaid 2 tärni ja samas 100€ maksev Caberg V2 407 saab maksimumpunktid. Kui lõpuni aus olla, siis turvalise nimekirja eesotsas on kallimaid kiivreid rohkem, kui odavamaid.

dnb303
Tsikkel: võimas

Lugemata postitus Postitas dnb303 »

kirjutan jõuluvanale kirja,tahaks seda kiivrit)))
http://www.motopost.ee/detailid.php?2721

Kasutaja avatar

MrR
Tsikkel: Bayerische Motor Werke
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas MrR »

See Scorpion jätab tõesti hea mulje! :bsmile:

jorsin
Tsikkel: Kawasaki VN2000
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas jorsin »

Olen sõitnud ühe hooaja Scorpoion Exo 1000 kiivriga. Omas hinnaklassis täitsa hea kiiver. Ainukeseks miinuseks võib pidada seda 3-4 mm visiiri avamis süsteemi. Selle asemel võiks veidi parem lahendus olla.

Teeline
Tsikkel: Moto Guzzi Griso 8v

Lugemata postitus Postitas Teeline »

Kas keegi oskab kommenteerida Airoh Force omadusi: müratase, klaasi uduseks minek, kas lõuakardina puudumine annab sõidul kuidagi negatiivselt tunda.
Kõikide kogemused selle kiivriga on teretulnud.
Tänan.

Kasutaja avatar

Kirs
Tsikkel: BMW
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas Kirs »

Teeline kirjutas:

Kas keegi oskab kommenteerida Airoh Force omadusi: müratase, klaasi uduseks minek, kas lõuakardina puudumine annab sõidul kuidagi negatiivselt tunda.
Kõikide kogemused selle kiivriga on teretulnud.
Tänan.

Kasutanud hooaja jagu. Ostsin, kuna pähe istus teistest proovitutest nagu valatult. Küll aga peast äravõtmisel kipub kõrvu kiskuma. Siidist kiivriskukaga igatahes pole probleemi. Lõuakardin on sellel kaasas. Kui seda küljes pole, siis jahedamate ilmadega(alla +5c) kipub nägu külmetama. Minu omal kogu aeg küljes. Uduvastane spetsklaas on kaasas ja on lihtsalt ilma abivahenditeta paigaldatav. Töötab 100% iga ilmaga. Ventilatsioon on vist okei, sest mina pole küll oma pead higistama saanud. Pole neid neid erinevaid tuulutusavasid eriti näppinudki. Vett kuskilt sisse ei pressi. Kuna teiste kiivritega kogemused puuduvad, siis müra koha peal ei oska nagu sisukohta võttagi. Mühiseb küll minuarust piisavalt ja pikematel sõitudel kasutan ka kõrvatroppe. Sisemine päkesevisiir on hea tume ja kaitseb eeskujulikult. Kiivril on ka Airoh-i enda W-CONN sidesüsteemi valmidus, mille hind kiivrist endast palju suurem. Soetasin kiivri Louis-st 99.- euri eest.

SERTÃO
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 367 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

ootan nüüd, millal see mudaralli siin (mu kodu ümber) otsa saab, et saaks ka sõidu ajal Boxerit proovida.
Mugav on ta küll ning isegi vaateväli ei häiri väga, kuigi tulin Schuberth J1 pealt (J1 on kiiver, mille vaateväli on, nagu polekski kiivrit peas).

TheKris
Tsikkel: VFR800

Lugemata postitus Postitas TheKris »

macintosh kirjutas:
Slinky kirjutas:

Jah, aga kui sa vaatad siis Zann0 ei üritagi meeleheitlikult kokku hoida, ega see Nexx nüüd üle mõistuse odav ju olegi (vrd Can).
Kiiver ise vastab ECE 22.05 ning ka ameeriklaste DOT standardile, seega kaitseomadusete poolest ei tohiks ta alla jääda teistele.

Turvalisusest rääkides: pigem hästiistuv odavam kiiver, kui halvastiistuv kallim. Kiivri turvalisust ei määra mitte tema hind, hinna paneb enamsti paika mugavus ja kaubamärgi tuntus.
Kui lähed vaatad UK Sharp reitingut, siis näed et 5 tärni kiivrite hulgas on nii 500 kui ka 70£ maksvaid eksemplare. Näiteks 400€ "Schubert S1 PRO" saab vaid 2 tärni ja samas 100€ maksev Caberg V2 407 saab maksimumpunktid. Kui lõpuni aus olla, siis turvalise nimekirja eesotsas on kallimaid kiivreid rohkem, kui odavamaid.

Vaatasin kah seda tabelit ja päris üllatav on näha, et enamus nn kõrgliiga kaubamärgid ei omagi seda 5 tärni vaid just need odavama klassi kiivrid on selle saanud( Ainsana on Shoei valikus olevatel kiivritel 6-st 3-el 5 tärni). Pani lihtsalt mõtlema, et kas siis tõesti nendel Arai, Shoei ja AGV -l on nii, et kõige kallimad kiivrid on nn 5 tärni ja sealt allapoole on juba üsna kehv tulemustelt - enamus 3 tärni.
Samas omal on Arai Viper GT ja millegipärast just see istub. Kiivrit otsides komistasin selle otsa seetõttu, et jo mu pea on natuke teistest erineva suurusega ja just Arai teeb sellist vahepealset mõõtu nagu 59-60. Teistel nagu Shoei ja Schuberth on mõõdud vastavalt 58-59 ja 59-60 ning sel hetkel midagi muud nii hästi pähe sobivat ma kuskilt ei leidnud - kuna eestis on päris raske neid lisapatju kohe saada( eks oma osa oli ka sõidukoolitajatel mängus, sest just nemad ütlesid, et odavat kiivrit ei tasu juba isegi mitte vaadata kuna nagunii tahad sa siis mõne aja pärast uut saada ja mõtekas on kohe korralik ja hästi istuv asi soetada), siiani olen super rahul 5 hooaeg ja ikka veel istub peas kinni nagu valatult, kuid jah eks valik sai selle kasuks ka seetõttu, et tol hetkel oli mingi lõpumüük käsil ja sain selle 280 eur kätte.
Natuke häirib see Cardo süsteemi poolt tekitatav müra - oleks hea teada, et kas keegi kellel on Schuberthi C3-l olev cardo poolt väljatöötatud kiivirsüsteem on sellega rahul või ei( see põhja külge kinnitatav)?
Samas lugedes seda kokkuvõtet Nexx asjast jättis kah vägagi hea mulje ja arvatavasti ei olnud seal tegu mingi toote ülistamisega vaid aus kokkuvõte.

Tuono

Lugemata postitus Postitas Tuono »

badandevil kirjutas:

Kas kellegi on kokkupuudet olnud antud tootega http://www.louis.eu/_2028dc4dc2f1837eda ... _gr=216065 ?

Enamus kiivreid vastab oma hinnale! Kinnine moottorraturi kiiver algab 300€., alla selle on p... !

Kasutaja avatar

Kirs
Tsikkel: BMW
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas Kirs »

Tuono kirjutas:

Enamus kiivreid vastab oma hinnale! Kinnine moottorraturi kiiver algab 300€., alla selle on p... !

Aga kui alla saja eurine kiiver(nt.Gaberg V2) saab SHARP testis maksimum viis tärni on see siis pask? Oma ülesande e. kaitseomaduste poolest on too siis ju nagu igati eeskujulik. Või mis?
http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/caberg-v2-407

SERTÃO

mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

Tuono kirjutas:
badandevil kirjutas:

Kas kellegi on kokkupuudet olnud antud tootega http://www.louis.eu/_2028dc4dc2f1837eda ... _gr=216065 ?

Kõige idiootsem jutt üldse! :mrgreen:
Suuremas osas kujundab hinda bränd, kinnituste/visiiride kvaliteet, kujundus, kaal, värvi kvaliteet, lisatarvikud jne. Tihtipeale topitakse kõike eelnevat just turvalise arvelt külge. Mina ei usu ega hakka kunagi uskuma ka, et 500€ kiiver su pead paremini kaitseb kui mõni 100€ kiiver.

Kasutaja avatar

Fos
Tsikkel: foorumi vihatuim

Lugemata postitus Postitas Fos »

kiivri sobivus on üpris individuaalne. Mine näiteks motodepoosse, kui hea sõidu ilm on ja vaata omale hinna poolest sobivad kiivrid välja ja mine sõida iga ühega 10-15 minti - ma usun, et depoo meestel pole probleem seda sulle võimaldada, mul lasti proovida küll. Odava ja vähe kallima kiivri sõidumugavuse vahe tunned kohe ära.

If it has tits or wheels It will get you in trouble.

KKKKKK
Tsikkel: XJR 1300
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas KKKKKK »

Fos kirjutas:

Odava ja vähe kallima kiivri sõidumugavuse vahe tunned kohe ära.

Tunneb! Ja kui ei tunne no siis polegi ju vahet mille võtad. Sõitsin ka aastaid mingi mitte niiväga odava juustuga ja arvasi et peabki nii rapsima ja tuult vilistama.
Ühe kevade sooja päikesesse vahtides läks aga hing heldeks ja valisin poest mis tundus katsudes olema ja ka pähe klappis 5+! Nüüd mõtlen miks ma raisk varem päris kiivrit ei ostnud. :evil:

Kasutaja avatar

Keitz
Tsikkel: GSX-R1000

Lugemata postitus Postitas Keitz »

Kõik kiivrid maksku ta siis 100 euri või 500 euri, vastavad samadele ohutus standarditele ja on läbinud samad testid. Seega kaitsevad nad su kuplit ühte moodi. Hind määrab kiivril disaini, visiiri jms kvaliteeti ja mugavuse taset (müra, aerodünaamika, tuulutused, jne), mis on igal inimesel nagunii väga individuaalne. Seega tuleb ikka ise oma peaga kiiver järgi proovida. :bsmile:

Remember when SEX was safe and
MOTORCYCLES were dangerous????

HRC

Lugemata postitus Postitas HRC »

http://www.youtube.com/watch?v=xJxmGvh_bPE

Proovige oma vana kiivriga järgi ja vaadake kas odav kiiver kestab sama hästi kui see Arai.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”