Õnnetused mootorratastega
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: CB500, Hornet S, V-Strom
- Kontakt:
Pigem ikka tõlkest tingitud - inglise keeles kõlas see uudis nii:tyyp88 kirjutas:mulle jääb täiesti arusaamatuks kuidas mitte tunda, kui jalg otsast lendab? vanadusest tingitud?saqu kirjutas:pole küll kohalik uudis, aga väga veider:
http://www.elu24.ee/?id=1264
http://uk.reuters.com/article/oddlyEnou ... 0120070814
Ikka räigelt valus oli tal küll...
Kas tõesti kaks sarnast õnnetust Liival?
Üks enduroga ja teine jawaga?
Pean siis nüüd kõigi ees vabandama. Tegemist siis minu lapsepõlvesõbraga, kes terve elu Jawat kasutanud ja kui kuulsin, et tegi tsikliga avarii, arvasin automaatselt, et Jawa. Asja uurides selgus, et tegemist oli Yamaha xt 600- ga.
Veelkord vabandused.

Üks enduroga ja teine jawaga?
Pean siis nüüd kõigi ees vabandama. Tegemist siis minu lapsepõlvesõbraga, kes terve elu Jawat kasutanud ja kui kuulsin, et tegi tsikliga avarii, arvasin automaatselt, et Jawa. Asja uurides selgus, et tegemist oli Yamaha xt 600- ga.
Veelkord vabandused.
Mmm, mnjah....10 augustil 2007 sooritas sõiduauto Muhu saarel, Liiva külas parempööret peateelt tanklasse ning ei andnud vastassuunast tulnud Jawa 350- le. Toimus kokkupõrge, mille tagajärjel toimetati 27 aastane kaine ning vastava gategooria juhiluba omav mootorrattur Kuressaare haiglasse intensiivi. Aju ja selgroog jäid terveks, kuid ülejäänud luud kondid polte ja plaate täis.
Avarii tagajärjel sõiduauto omal jõul sündmuskohalt ära liikuda ei saanud.
Ooookei, vabandust, ma eelmistes postitustes arvasin, et tüüp oli joonud(saunas räägiti ka), sest ma ei uskunud, et keegi saab üldse nii loll olla kaine peaga.

Sõitsin ise sealt ka miski 10 paiku mööda. Kohal oli siis vaid politsei. Üks tsikkel seisis püsti, äärekivil istus üks mees ja oli ritta laotud 3 ?!? kiivrit. Mis juhtus ?timmu8 kirjutas:Täna õhtu kl. pool kümme oli Kristiine Statoili ees politsei, kiirabi ja tsikkel. Kiirabi kimas vähemalt vilkuritega ära. Loodab , et midagi hullu polnud.
Yamaha YZF 750 R ´94
http://www.hunta.ee
http://www.hunta.ee
15. augustil kella 21.14 ajal toimus liiklusõnnetus Tallinnas Endla 45 juures, kus otse liikunud mootorrattale Honda RC36, mida juhtis Sergei (s. 1968), keeras tanklast ette sõiduauto BMW.
Kokkupõrke vältimiseks keeras mootorrattur rattaga vastu äärekivi ja kukkus. Mootorrattal viibinud Margarita (s. 1988), toimetati PERH Mustamäe korpusesse. Sõiduauto lahkus sündmuskohalt. Pealtnägijatel palutakse helistad tel 6 125 666
Selline tore ettekeeramine jälle.
Kokkupõrke vältimiseks keeras mootorrattur rattaga vastu äärekivi ja kukkus. Mootorrattal viibinud Margarita (s. 1988), toimetati PERH Mustamäe korpusesse. Sõiduauto lahkus sündmuskohalt. Pealtnägijatel palutakse helistad tel 6 125 666
Selline tore ettekeeramine jälle.
Üks video, kui kiirelt see looma ettejooks käia võib (seal siis hirv):Pikk kirjutas:Täna varahommikul kella 3.42 ajal toimus liiklusõnnetus Järvamaal Türi-Arkma tee 14 km, kus mootorratas Kawasaki, mida juhtis Roman (s 1973), sõitis otsa põdrale.
http://www.vidmax.com/index.php/videos/view/2680
Seda postitust tasub lausa kolm korda lugeda neil, kes on raudselt veendunud, et "oma asi, kus ja kuidas sõidan"...Lauri23 kirjutas:Nõmmel hiiu pubi juures on mingi õnnetus juhtunud. Ema helistas nuttes ja küsis isalt ega see mina ei olnud. Kiiver ja mootorratas vedelesid maas, rohkem infot ei ole.
PS. Minu mõtteavaldus ei puuduta mitte kuidagi seda õnnetut avaristi seal Hiiul. Mis, miks, kuidas ja kelle süül seal toimus ei ole sugugi teada.
Suzuki GSX 750 Inazuma
Täna istusin autos, mis 6nnetul kombel koksas maha uhe rebase. Tuli nagu keravälk otse auto ette. Krt kui selline tsikli ratta alla jääb, v6ib päris 6nnetul kombel vastutuleva rekka alla lennata. Peab valvas olemayhuubert kirjutas:Üks video, kui kiirelt see looma ettejooks käia võib (seal siis hirv):Pikk kirjutas:Täna varahommikul kella 3.42 ajal toimus liiklusõnnetus Järvamaal Türi-Arkma tee 14 km, kus mootorratas Kawasaki, mida juhtis Roman (s 1973), sõitis otsa põdrale.
http://www.vidmax.com/index.php/videos/view/2680

-
- Tsikkel: S1000RR
- Tänatud: 3 korda
Egas jah, metsloomad ja teised koduloomad(isegi kass) on väga valus teema mootorratturile. Olen ise ükskord pidanud hoogu maha võtma kitsede pärast, õnneks nad jooksid suht kaugelt üle tee ja oli aega tegutseda. Kuid nad võivad ka küljepealt sisse joosta, siis seda jama. Ajasin kuu aega tagasi autoga metssea alla varjastel hommikutundidel mingi 4 ajal. Oli küll kesik, aga lõhkus autot ikka mis kole. Ja mõelda veel kokkupõrget mootorratturil seaga. On teised kui seinad teepeal ja 4 jalaga maas kui pommid. Igastahes üritan öö sõite vältida ja kui sõidan siis väga ettevaatlikult. Aga kunagi ei tea...
Loomalood:
TALLINN, 17. august, BNS - Reede öösel sai Tartumaal vigastada kaks inimest, kes sõitsid motorolleriga otsa metsseale.
Õnnetus juhtus kell 00.18 Tähtvere vallas Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 180. kilomeetril, kus 16-aastase noormehe juhitud rollerile jooksis ette metssiga, teatas siseministeerium.
Roller kukkus ja vigastada said juht ning temaga koos sõitnud 16-aastane neiu, kes viidi Tartu ülikooli kliinikumi ning lubati hiljem kodusele ravile.
TALLINN, 17. august, BNS - Reede öösel sai Tartumaal vigastada kaks inimest, kes sõitsid motorolleriga otsa metsseale.
Õnnetus juhtus kell 00.18 Tähtvere vallas Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 180. kilomeetril, kus 16-aastase noormehe juhitud rollerile jooksis ette metssiga, teatas siseministeerium.
Roller kukkus ja vigastada said juht ning temaga koos sõitnud 16-aastane neiu, kes viidi Tartu ülikooli kliinikumi ning lubati hiljem kodusele ravile.
-
- Tsikkel: Super Blackbird, Minsk 125*2
Loomadega õnnetustest - onupojale jooksis kass maantee peale ette, tuli R1 kiirus kuskil 190, tal vedas ei juhtunud midagi, ei andnud tundagi eriti, kuid kass oli keskelt pooleks. Ise ajasin kuskil 6 aastat tagasi külavahel ühe krantsi Voshodiga alla, kiirus kuskil 40-50, see pani küll tsikli hirmsat moodi lappama, kuid õnneks suutsin püsti jääda.
BLACKBIRD
CBR 600 F
TZR 125
JAWA
VOSHOD
MINI
CBR 600 F
TZR 125
JAWA
VOSHOD
MINI
Kassist kahju. On siis vaja sellise hooga ringi kütta...
canis lupus kirjutas:Loomadega õnnetustest - onupojale jooksis kass maantee peale ette, tuli R1 kiirus kuskil 190, tal vedas ei juhtunud midagi, ei andnud tundagi eriti, kuid kass oli keskelt pooleks. Ise ajasin kuskil 6 aastat tagasi külavahel ühe krantsi Voshodiga alla, kiirus kuskil 40-50, see pani küll tsikli hirmsat moodi lappama, kuid õnneks suutsin püsti jääda.
www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!
Kui veel "õnnelikest" kohtumistest loomadega, siis 2 aastat tagasi Venemaal sõitsin koerast üle. Kiirus oli 90 kanti ja koer oli selline keskmist kasvu, üle põlve ikka. Jooksis kenasti paremal pool tee kõrval, teispool teed sõitis jalgrattaga ilmselt peremees. Just sel hetkel kui kohakuti saime, jõudsin vaid märgata, kuidas koer keeras äkitselt vasakule minu poole ja kohe käis mats vastu mootorit. Tundsin vaid, kuidas jalg jäi tema ja mootori vahele ja järgmisel hetkel olingi tast juba tagarattaga üle sõitnud. Ratas ainult vähratas kergelt.. Kena valge pika karvaga loom oli.. 

-
- Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
- Kontakt:
Endal jooksis Biker.ee suvepäevadele sõites orav teele, aga nii õnnelikult et kopsas kergelt vastu sumpse peaga ja jooksis siis metsa tagasi. Taga teise rattaga sõber pärast rääkis. Ise nägin vaid silmanurgast, et mingi pruun jutt tuli metsaalt ja kuna mingit jõnksu ei käinud, siis arvasin, et ei läinud pihta.
-
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
Vend aastaid tagasi Minsk-ga suskas sisse teed ületavale metsseakarjale.
Kokku sai õnneks vaid ühega paremat külge pidi. Suutis siiski tsikli püsti hoida. Muljumist sai kenasti nii tema kui kaassõitja jalad. Mõlki muljus ka nn plekist küljekarbi. Ratta külg oli ka päris karvane. Siga silkas rõõmsalt oma teed.
Kokku sai õnneks vaid ühega paremat külge pidi. Suutis siiski tsikli püsti hoida. Muljumist sai kenasti nii tema kui kaassõitja jalad. Mõlki muljus ka nn plekist küljekarbi. Ratta külg oli ka päris karvane. Siga silkas rõõmsalt oma teed.
Loomade puhul peab rõhutama sõna ÖÖ sest siis neid just kõige enam kohtub ja ei ole minagi nendest pääsenud. Paar kuud tagasi sõitsin kilinginõmme poolt pärnu peale ja kasutasin eessõitvat autot nn. loomapüüdjana väljas oli siis öö umbes 12-1 paiku ja ei tea miks otsustasin, et ei sõida enam selle auto taga ning pigistasin mööda kuskil 120-130-ga ei jõudnud veel kiirust 90-100 peale tagasi lasta kui nägin vasemast servast jänkut täie pasaga teele jooksmas. Kuna reageerida ei jõudnud jooksis ta mulle mootorisse, vasem jalg tundis esimesena kerget matsu ja hetk peale seisma jäämist oli õhk täis leegikate poolt praetud maosisu lõhna. Tsikli vigastused olid kergemat laadi mõned väänatud elemendid ja kõvasti liha, nahka ja maosisu mööda põhja laiali.
Siit tekkis teooria, et edaspidi peaks kasutama autot öösiti loomapüüdjana aga paar nädalat hiljem lasin ka sellele teooriale vee peale kui sõitsin pärnu-paide mnt mööda suunaga pärnu öösel. Haakinud ühele autole sappa ning hoidsin umbes 20-40 meetrist vahemaad. Kusagil 25-30 km enne pärnut lipsas minu ja auto vahelt kits-ed läbi, 90 tunnikiiruse juures. Aga kui käekõrval tsiklit ei lükka siis loomaga kokkupõrget ei ole võimalik vältida. Ise olen suutnud asulas kus on valgustatud ala 50km/h siilist mööda põigata öösel. Maanteel 50-ga oleks ma ka selle siili alla ajanud ÖÖSEL.
Siit tekkis teooria, et edaspidi peaks kasutama autot öösiti loomapüüdjana aga paar nädalat hiljem lasin ka sellele teooriale vee peale kui sõitsin pärnu-paide mnt mööda suunaga pärnu öösel. Haakinud ühele autole sappa ning hoidsin umbes 20-40 meetrist vahemaad. Kusagil 25-30 km enne pärnut lipsas minu ja auto vahelt kits-ed läbi, 90 tunnikiiruse juures. Aga kui käekõrval tsiklit ei lükka siis loomaga kokkupõrget ei ole võimalik vältida. Ise olen suutnud asulas kus on valgustatud ala 50km/h siilist mööda põigata öösel. Maanteel 50-ga oleks ma ka selle siili alla ajanud ÖÖSEL.
tasa ja targu
-
- Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
- Kontakt:
Eelmisel kevadel ise ka R1-ga kassist üle sõitsin.
Kiirus oli väike ca 70.
Kui nägin, et kass tuleb, taipasin, et pidurdada pole mõtet, hoidsin gaasi ühtlaselt peal ja tugevalt lenksust kinni.
Nii ma kassist üle sõidsin siis nii esi kui tagarattaga, vahepeal käis pauk ka vastu gondlit, mis küll õnneks terveks jäi (karvu oli ainult vahelt täis).
Õnneks ei kukkunud.
Kiirus oli väike ca 70.
Kui nägin, et kass tuleb, taipasin, et pidurdada pole mõtet, hoidsin gaasi ühtlaselt peal ja tugevalt lenksust kinni.
Nii ma kassist üle sõidsin siis nii esi kui tagarattaga, vahepeal käis pauk ka vastu gondlit, mis küll õnneks terveks jäi (karvu oli ainult vahelt täis).
Õnneks ei kukkunud.
Kui sa ikka kõike oskad, siis ei ole karta miskit.
Õigusabi.
Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
Õigusabi.
Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
Ma ei saa ei kinnitada ega ümber lükata. Spido ju ei tööta. Kuulu järgi TDM üle 110 sisse ei võta

CrotalusAtrox kirjutas:Ei tahaks küll norija olla, aga ega 160 190- st palju vähem polegi (Kivi siis sinu sõidumaneeri kapsaaeda)Yerba kirjutas:Kassist kahju. On siis vaja sellise hooga ringi kütta...![]()
![]()
www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
OT, aga:
Loen neid kohtumisi loomadega ja....
Kole hakkab kuidagi. Minu läbisõit tsiklite ja autodega ületab kindlalt poolt miljonit. Tapnud olen mõned linnud. Loomadest on kord ette jäänud kellegi taks, keda tabasin ca 90-ga. Jätsin seisma, et vaatan, kuhu loomake lendas, uks jäi lahti. Koer jooksis minust mööda, hüppas juhiistmele. Kõik kondid olid terved. Leidsin ka omaniku, see koer pidigi mingi autohull olema. Kassist olen ka üle sõitnud, seegi pääses eluga.
Muid loomi olen küll ka näinud teel, aga pidama olen alati saanud. Ilmselt on olnud lollilt õnne, aga viimasel ajal ei jäta maha mõte, et mille eest? Ja millal ning millega see lõpeb? Ma pole kunagi metsavahel isegi mitte kiirust alla lasknud. Samas, kaassõitjana olen korduvalt loomatapjas masinas olnud. Õnn on imelik asi, mis käib kuidagi sõltumatult tõenäosusteooriast. Jääb ainult soovida, et seda meil kõigil oleks. Ja et seda õnne asjatult kaalule ei paneks. Et kellelgi ei tuleks kunagi vastupidises situatsioonis ahastada: Miks just mina või miks just tema.
Loen neid kohtumisi loomadega ja....
Kole hakkab kuidagi. Minu läbisõit tsiklite ja autodega ületab kindlalt poolt miljonit. Tapnud olen mõned linnud. Loomadest on kord ette jäänud kellegi taks, keda tabasin ca 90-ga. Jätsin seisma, et vaatan, kuhu loomake lendas, uks jäi lahti. Koer jooksis minust mööda, hüppas juhiistmele. Kõik kondid olid terved. Leidsin ka omaniku, see koer pidigi mingi autohull olema. Kassist olen ka üle sõitnud, seegi pääses eluga.
Muid loomi olen küll ka näinud teel, aga pidama olen alati saanud. Ilmselt on olnud lollilt õnne, aga viimasel ajal ei jäta maha mõte, et mille eest? Ja millal ning millega see lõpeb? Ma pole kunagi metsavahel isegi mitte kiirust alla lasknud. Samas, kaassõitjana olen korduvalt loomatapjas masinas olnud. Õnn on imelik asi, mis käib kuidagi sõltumatult tõenäosusteooriast. Jääb ainult soovida, et seda meil kõigil oleks. Ja et seda õnne asjatult kaalule ei paneks. Et kellelgi ei tuleks kunagi vastupidises situatsioonis ahastada: Miks just mina või miks just tema.
Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Ja kuramus, egas oht peale seda, kui seaga esimene kokkupuude toimunud on, ei ole veel kaugeltki m66das. Olen kuulnud jutte, kus auto on p6rutanud seale sisse ja seejärel kraavi lennanud. Kui juht ja reisjad saadud matsust toibusid, kuulsid nad enda ullatuseks ikka veel tugevaid matsatusi. Tuli välja, et seale ei olnud see kokkup6rge suuremat viga midagi teinud. Hull loom oli hakanud autot meeleheitlikult rundama. 6ige jupi aega oli teine puselnud ja ramminud. Igatahes l6puks väsis ära ja läks minema, kuid auto kulg oli k6vasti räsida saanud. Ei taha m6eldagi, mis oleks juhtunud tsiklistiga, kel pole paaritonnist raudkasti umber, kui selline p6rgukoer teda rundama hakkab. Kihvad on tal elajal teravad kui noad.sang kirjutas:Loomalood:
Hoidku jumal meid sellise 6nnetuse eest!