Rumalad või segased küsimused jms

Siia saad panna (naljakaid/huvitavaid) linke, pilte, jutte jne. mida teistel oleks kah huvitav vaadata ning mis ei lähe otseselt teiste teemade alla...

Moderaator: Moded

will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Re: Rumalad või segased küsimused jms

Lugemata postitus Postitas will111 »

tirr on eesti keeles vabajooks. ja seal peal käib kassett ehk rahvusvaheliselt cassette. kõigil vähegi adekvaatsematel ratastel ehk siis a'la umbes nii shimano acera seeria ja edasi on minuteada need ikka eraldi asjad ning vahetatav osa on siis kassett vabajooksu nuutidega võlli peal. sisuliselt sama asi nagu tsiklil väljundvõllja ketikas aga ühe asemel on palju (osaliselt) omavahel kokku seotud ketikaid. vabajooksu ehk "tirri" eraldi mina pole näinud, et keegi vahetaks ning ise ka kordagi ei vahetanud siis kui kunagi aastakümneid tagasi tõsisemalt rattasõidu ning jalgratastega tegelesin. aga eks vahetatav on põhimõtteliselt seegi.
oluline on teada, et kassetti ei pea tingimata vahetama kõige täiega. välimised ehk väiksemad ning tegelikult ainukesed päriselt kuluvad hammakad on eraldi ja vähemalt kunagi sai neid ka eraldi osta. mismoodi tänapäeval täpsemalt on mingite ajuvabade 10'ste kassettidega, ma ei tea. 8, 9 kassettil tavaliselt oli kaks väikest hammakat eraldi lisatavad

kassett maha käib väga spetsiaalse võtmega, sise"trateabkuimitukant" :D või noh nagu kiilas seda nimetas siis nuudiga võti, jumal teab mis selle niiöelda õige nimetus üldse olla võib. igatahes võti, mis on ainult selle ühe konkreetse asja jaoks.

https://www.parktool.com/en-int/categor ... -freewheel
Kasutaja avatar

bitter
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 105 korda
Tänatud: 97 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bitter »

will111 kirjutas: 02 Apr 2023, 16:54
See ei pea olema just teine aku, lihtsalt piisavalt suure vooluga (ehk tugeva vooluallikaga) peab saama oma "alla normi" akupakil pinge ajutiselt ülesse
Aga kui ma pinge saan 14-15V peale aga aku ikkagi ampreid sisse ei võta, siis on utiil eksole? Mu nõukaaegne loll-laadija laeb 12V akusid “kõige kangemas augus” kuni ca 6A vooluga aga selle aku küljes üle 0,5A ei lähe. Lasin pool päeva laadida (paar korda hüppas 2-3A peale laadimine, siis tõmbasin voolu vähemaks, väike aku ju). Arvutiventikat suudab käitada kasvõi mitu päeva aga motiikas teeb vaid nõrga plõksu starteri releega. Targad laadijad seda akut laadida ei taha, isegi siis kui pinge 15+V.

Tort
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 170 korda

Lugemata postitus Postitas Tort »

Macintosh kirjutas: 07 Apr 2023, 20:06
Kas keegi oskab öelda B) kuidas tirri inglise keeles ninetatakse?
will111 kirjutas: 08 Apr 2023, 01:32
tirr on eesti keeles vabajooks.
Ole sa tänatud.
Kasutaja avatar

kiilas
Toetajaliige
Tsikkel: R 1250 GS Adventure
Tänanud: 56 korda
Tänatud: 89 korda

Lugemata postitus Postitas kiilas »

tirr on eesti keeles vabajooks. ja seal peal käib kassett ehk rahvusvaheliselt cassette. kõigil vähegi adekvaatsematel ratastel ehk siis a'la umbes nii shimano acera seeria ja edasi on minuteada need ikka eraldi asjad ning vahetatav osa on siis kassett vabajooksu nuutidega võlli peal. sisuliselt sama asi nagu tsiklil väljundvõllja ketikas aga ühe asemel on palju (osaliselt) omavahel kokku seotud ketikaid. vabajooksu ehk "tirri" eraldi mina pole näinud, et keegi vahetaks ning ise ka kordagi ei vahetanud siis kui kunagi aastakümneid tagasi tõsisemalt rattasõidu ning jalgratastega tegelesin. aga eks vahetatav on põhimõtteliselt seegi.
oluline on teada, et kassetti ei pea tingimata vahetama kõige täiega. välimised ehk väiksemad ning tegelikult ainukesed päriselt kuluvad hammakad on eraldi ja vähemalt kunagi sai neid ka eraldi osta. mismoodi tänapäeval täpsemalt on mingite ajuvabade 10'ste kassettidega, ma ei tea. 8, 9 kassettil tavaliselt oli kaks väikest hammakat eraldi lisatavad

kassett maha käib väga spetsiaalse võtmega, sise"trateabkuimitukant" :D või noh nagu kiilas seda nimetas siis nuudiga võti, jumal teab mis selle niiöelda õige nimetus üldse olla võib. igatahes võti, mis on ainult selle ühe konkreetse asja jaoks.

Sa lahkad asja juba nii nagu lahkavad seda ratturid kes seda nagunii teavad, "maakate"(Sorry Mac (w) ) jaoks on tirr ikkagi vabajooks koos hammakatega ja kassett siis klass kõrgem asi mis vahetatakse ilma vabajooksuta(tirrita). :-|||
Kasutaja avatar

Vint
Toetajaliige
Tänanud: 149 korda
Tänatud: 184 korda

Lugemata postitus Postitas Vint »

Huvitav, kuidas jalgratturid internetis käituvad? :mrgreen: Kas on sarnaseid jooni liikluses osalemisega?
Kasutaja avatar

Teema algataja
Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1093 korda
Tänatud: 1098 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

bitter kirjutas: 08 Apr 2023, 09:04
Aga kui ma pinge saan 14-15V peale aga aku ikkagi ampreid sisse ei võta, siis on utiil eksole?
Jah.
🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

Ain
Tänanud: 89 korda
Tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas Ain »

Rahvasuus kutsutakse tirriks seda hammakate kogumit kus see vabajooks on kõik üks tervik. Kassett on ainult hammasrattad. Ja need lähevad tirrisüdamiku peale. Kes üldse asjast midagi ei tea siis on see kõik tirr..
Ma olen üle 15 aasta jalgrattaäris olnud ja ei tea küll, et oleks eraldi hammakaid taha saanud kuskilt osta. Ei tirrile ega kassetile. Need üksikud hammakad on kassetil sellepärast eraldi, et neid ei saa tehnoloogiliselt ülejäänute külge kinnitada. Pigem kuluvad ikka kuskilt keskelt hammakad. Esimesed 2 on ikka kiire sõidu jaoks ja tavainimene kasutab neid harva.
Riga→Suzuki DL650 VStrom→Honda Crosstourer VFR1200 DCT. Garmin ZümoXT, GoPro Hero7 ja Packtalk Edge JBL sideseade.

Cardo PACKTALK Edge jms. sideseadmed, lisad ja varuosad: https://www.aaver.ee/product/cardo-packtalk-edge-duo/
Cardo ametlik edasimüüja Eestis
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 684 korda
Tänatud: 442 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Iseenesest saab küll osta, kasvõi:
https://www.aliexpress.com/item/1005002 ... 4itemAdapt
https://proshop.ee/11s/5443-shimano-xt- ... ratas.html
jne

Aga muidu TIRRI ja KASSETI osas väga 5 seletus :bsmile:

PS! Samas on nad mõlemad TAVAKASUTAJALE komplektina nii odavad, et ei näe mõtet eraldi soetada.
Saadetud kettaga lauatelefonist!

Tort
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 170 korda

Lugemata postitus Postitas Tort »

Ain kirjutas: 08 Apr 2023, 17:16
Esimesed 2 on ikka kiire sõidu jaoks ja tavainimene kasutab neid harva.
Mul mtb-l sram 1x8 vist kui ei eksi ja kõige pisem saab kõige rohkem vatti. Olen tavainimene.

will111

Ei viitsi enam jahvatada, otsisin selle ~20a kasutamata spetsiaalvõtme kuskilt sahtlist välja, tõmbasin tagumise ratta korra alt ära ja tegin demovideo. Palun väga, äkki on kellelgi siis kuidagi kasu või näeb lihtsalt, et erilise raketiteadusega tegu pole ning mingite rahvasuu väljendite täpse sisu üle vaidlemine tegelikult ilmselt erilist sügavamat pointi ei oma :D
https://www.veed.io/view/229d2a5d-576e- ... anel=share
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 684 korda
Tänatud: 442 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

pilt.png
Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

kiilas
Toetajaliige
Tsikkel: R 1250 GS Adventure
Tänanud: 56 korda
Tänatud: 89 korda

Lugemata postitus Postitas kiilas »

will111 kirjutas: 09 Apr 2023, 05:22
Ei viitsi enam jahvatada, otsisin selle ~20a kasutamata spetsiaalvõtme kuskilt sahtlist välja, tõmbasin tagumise ratta korra alt ära ja tegin demovideo. Palun väga, äkki on kellelgi siis kuidagi kasu või näeb lihtsalt, et erilise raketiteadusega tegu pole ning mingite rahvasuu väljendite täpse sisu üle vaidlemine tegelikult ilmselt erilist sügavamat pointi ei oma :D
Mis sul kassetti paigal hoidis kui lukustit lahti keerasid? Videost jääb allgselt mulje perses tirrist, aga pärast näpuga kerides kerib tagasi küll. Ise kasutasin, siis kui veel rattaid remontisin sellist ketiga võtit kasseti paigal hoidmiseks.
image.png

will111

kiilas, see on trick of the trade :D ei tegelikult ma mõtlesin, et äkki sealt on näha ka...aga kinni hoiab kruvikas teiselt poolt. ma ei ole nii anaalne retuusidega rattap*de, et päris iga viimase kui asja jaoks viitsiks special toole ostma hakata. ja no tegelikult see kruvika meetod toimib absoluutselt perfektselt nagunii sest too käib läbi kodarate väikese "kolmnurga" mis on piisavalt tugev ja midagi seal ei juhtu. aga noh, "ametlikus esinduses" nii kuidugi teha ei tohiks :D
tirr on täiesti korras, sõitsin just selle rattaga eelnevalt päeval. see on miski deore seeria tagumine komplekt, nii et tirr ongi selline suhteliselt vaikne, mitte nagu need kõige odavamad kärakad, mis üle küla tirisevad
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 328 korda
Tänatud: 431 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

kiilas kirjutas: 09 Apr 2023, 12:36
will111 kirjutas: 09 Apr 2023, 05:22
Mis sul kassetti paigal hoidis kui lukustit lahti keerasid? Videost jääb allgselt mulje perses tirrist, aga pärast näpuga kerides kerib tagasi küll. Ise kasutasin, siis kui veel rattaid remontisin sellist ketiga võtit kasseti paigal hoidmiseks.
image.png
Ma hoian selle tööriistaga, mida ma kasutan tsikli sidurikorvi kinni hoidmiseks.
Kasutaja avatar

bitter
Kontakt:

Tort kirjutas: 08 Apr 2023, 18:57
Ain kirjutas: 08 Apr 2023, 17:16
Esimesed 2 on ikka kiire sõidu jaoks ja tavainimene kasutab neid harva.
Mul mtb-l sram 1x8 vist kui ei eksi ja kõige pisem saab kõige rohkem vatti. Olen tavainimene.
Mtb kohta kõlab loogiliselt. Tavainimene sõidabki nendega valdavalt mööda tasast siledat maad, kõva katet.
Kasutaja avatar

bitter
Kontakt:

will111 kirjutas: 09 Apr 2023, 13:41
deore seeria tagumine komplekt, nii et tirr ongi selline suhteliselt vaikne, mitte nagu need kõige odavamad kärakad, mis üle küla tirisevad
Tirri heli ei ole mingitpidi hinna/kvaliteediga seotud. Mul oli peres Ultegra (Shimano mnt ülevalt 2. sari) komponentidega maantekas, mille tirr laulis 2x valjemini kui xt ja xtr osadega mtb-del. Deore on Shimano mtb lineupis mitte väga kõrgel 4. kohal. Esikolmik - xtr, xt, slx. Paar A-tähega seeriat peaks Deorest allpool ka olema.

Ultegra tirriga oli ülimalt lahe, et kunagi polnud vaja rattakella tilistada. Jõuad aeglasemale või keset teed kohmitsevale hajameelsele lähedale, jätad jalad seisma - kohe saadakse aru ja antakse viisakalt teed. 8)
Kasutaja avatar

AnTyx
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner
Tänanud: 62 korda
Tänatud: 60 korda

Lugemata postitus Postitas AnTyx »

Rumal küsimus: kas on kedagi Soomes, kes saaks ühte kohaliku e-poe saadetist vastu võtta ja ntx smartpostiga edasi Eestisse panna? Või siis käib tihti Helsingi vahet ja viitsiks sealsest pakiautomaadist võtta ja Tallinnasse tuua (tulen muidugi sadamasse vastu vms). Ese ise: https://motocafe.fi/tuote/kappa-side-ca ... e-cases-2/

SFV650>CBR600F3>VFR800>FZ1S>Crossrunner

Kasutaja avatar

Jesper
Tänanud: 247 korda
Tänatud: 598 korda

Lugemata postitus Postitas Jesper »

Kusjuures mul on ka sama probleem tihti, Soome poed välismaale saata ei viitsi, aga teoreetiliselt on ju nende Itella sama firma mis meie oma, kas kuidagi nii tõesti ei saa, et poe jaoks olen "Soomes", aga Eesti automaadist pakki võttes maksan saatmise eest peale vms?

Ametlikult ei saa, olen küsinud. Soomlane peab omalt poolt ikkagi sihtkohaks Eesti panema.
Kasutaja avatar

Tuuletallaja
Tsikkel: Neegrikaksik
Tänanud: 123 korda
Tänatud: 76 korda

Lugemata postitus Postitas Tuuletallaja »

Kusjuures selle kauba värgiga seoses olen viimased aastad vaadanud, et kui tellin Saksa amazoonase kaudu mingit nodi, saadetakse kaup tursa näoga Soome Itellasse, viimane kord isegi Posti-nimelisse asutusse ja siis need võtavad ühendust, et kuhu pakiautomaati vms. soovid.
Minu jaoks on see kõik siin üks sotsiaalne eksperiment :bsmile:
Suu võib käia, mootor peab käima!
'96 XRV750
'97 XL600V
'89 Jawa 638
Kasutaja avatar

MannyEric
Toetajaliige
Tsikkel: Gemelo de África
Tänanud: 139 korda
Tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas MannyEric »

Tuuletallaja kirjutas: 10 Apr 2023, 21:53
Soome Itellasse, viimane kord isegi Posti-nimelisse asutusse ja siis need võtavad ühendust, et kuhu pakiautomaati vms. soovid.
Posti Group ongi Itella Smartposti omanik. Tundub, et kogu Saksa Amazoni kraam käib sealtkaudu...

Honda XL1000V '02 -> Honda CRF1100L '20

Kasutaja avatar

Tuuletallaja
Tsikkel: Neegrikaksik
Tänanud: 123 korda
Tänatud: 76 korda

Lugemata postitus Postitas Tuuletallaja »

Näed siis, jälle targem!
Minu jaoks on see kõik siin üks sotsiaalne eksperiment :bsmile:
Suu võib käia, mootor peab käima!
'96 XRV750
'97 XL600V
'89 Jawa 638
Kasutaja avatar

Teema algataja
Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1093 korda
Tänatud: 1098 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Keegi oma majapidamisele nutiluku on paigaldanud? Jagage kogemusi.
🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

Assamait
Tsikkel: Eff Zett Quus
Tänanud: 166 korda
Tänatud: 33 korda

Lugemata postitus Postitas Assamait »

Macintosh kirjutas: 11 Apr 2023, 16:16
https://www.youtube.com/@lockpickinglawyer vaata selle mehe nutilukkude videosid :D Nuti-kust ta ei puutu... Aga muust roppusest saad aimu (crash)
Tuntuim Läti rallisõitja - Kurvis Kraavis; tuntuim Läti mootorrattur - Kurvis Kallutas
Kasutaja avatar

rannamees
Tsikkel: FZS 1000
Tänanud: 414 korda
Tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas rannamees »

Esimesena meenus lugu, kus Taavi Kotka ei saanud kostüümipeolt tulles oma koju.
Pika jamamise peale saadi poeg öösel kell 3 üles, kes siis luku oma näo pildiga lahti tegi :)
Pilt

701
Toetajaliige
Tsikkel: Desert X, FE 350, Montesa
Tänanud: 174 korda
Tänatud: 98 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas 701 »

Majas oli veeuputus ja vool läinud, wifi ruuterid tummad. Äpiga avatavad lukud lahti ei tulnud, kellegil polnud ka mehaanilist võtit kaasas. Nutisajand ikkagi. Võeti peenra servast kivi ja löödi aken puruks, et sisse saada.
Ma ei kuuluta tõde vaid avaldan arvamust.
https://amehitus.eu/
Kasutaja avatar

Vint
Toetajaliige
Tänanud: 149 korda
Tänatud: 184 korda

Lugemata postitus Postitas Vint »

Sama on sõrmejälgedega. Võta sihuke millel piisavalt mälukohti, et saad näiteks kaks sõrme ära salvestada kogu perega. Juhul kui lõikad kartuleid koorides näppu on kaput. Endal ka mugavam kui tassid toidukotti ja ei pea kätt vahetama.
Kasutaja avatar

Ain
Tänanud: 89 korda
Tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas Ain »

701 kirjutas: 11 Apr 2023, 20:23
Majas oli veeuputus ja vool läinud, wifi ruuterid tummad. Äpiga avatavad lukud lahti ei tulnud, kellegil polnud ka mehaanilist võtit kaasas. Nutisajand ikkagi. Võeti peenra servast kivi ja löödi aken puruks, et sisse saada.
Võti kuskil igaks juhuks oleks keerukas? On ju ka Bluetooth jne..
https://www.votmekeskus.ee/collection/n ... -v3-scandi
Viimati muutis Ain, 12 Apr 2023, 08:17, muudetud 1 kord kokku.
Riga→Suzuki DL650 VStrom→Honda Crosstourer VFR1200 DCT. Garmin ZümoXT, GoPro Hero7 ja Packtalk Edge JBL sideseade.

Cardo PACKTALK Edge jms. sideseadmed, lisad ja varuosad: https://www.aaver.ee/product/cardo-packtalk-edge-duo/
Cardo ametlik edasimüüja Eestis
Kasutaja avatar

Martinez
Tsikkel: DL1000 / KTM 690 / Beta 125
Tänanud: 20 korda
Tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas Martinez »

Kasutan. Ainult positiivsed kogemused. Võtmete kaasas kadnmise olen ära unustanud.
Kasutajaid saab lisada "oksendamiseni".
Igal kasutajal 4-8 kohaline pin mida saab veel mixida (võid suvalisi numbreid ette/taha toppida), lisaks 10 sõrmejälge võimalik lisada kasutaja kohta, 5 füüsilist võtit. Lukule saab boosterit väljast anda kui aku tühjaks saab ja võtit pole.
Naise lemmik on auto locking ette antud aja vahemikus (ei pea õhtuti kontrollima kas uks on lukus).
Saab jagada access koode mis toimivad ainult teatud ajavahemikel. Kodust eemal olles saad telefonist ust avada (kui kodus on interneedus olemas) jne.
Minu jaoks oli oluline argument ka see, et laps saab ilma võtmeta tuppa.
Kui soovid rohkemat infot siis võid pingida.

PS! Lukk on looma jaoks :wack:
Kasutaja avatar

Madlobster
Toetajaliige
Tsikkel: Honda VFR800, 2008
Tänanud: 486 korda
Tänatud: 585 korda

Lugemata postitus Postitas Madlobster »

Mul ka nutilukk juba aastaid ja väga rahul. Kui net läinud saab Bt abil ukse taga lahti teha. Lisaks on õue veel võti peidetud kui pekkis või telo peaks kadunud/tühi olema (sellega tuli väike häkk teha, et saaks võtit kasutada).
Võimalus teneriifelt uks lahti teha, et naaber saaks lilli kasta (või mis iganes situatsioon) on väga mõnus lisa
Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."
Kasutaja avatar

bitter
Kontakt:

Jälgin. Tahaks vahel mõne tegelase sisse lasta, kellele füüsilist võtit pigem ei usaldaks. Kaotab veel ära vms. Olemasolevale lukule on kõige lihtsam, odavam nt Danalock lisada. + väliselt ei reeda, - sõrmega ei ava. Tegudeni ma pole jõudnud veel.
Viimati muutis bitter, 13 Apr 2023, 08:30, muudetud 1 kord kokku.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”