Milline kiiver?

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Äännn
Tsikkel: Kawasaki KLE500

Re: Milline kiiver?

Lugemata postitus Postitas Äännn »

pets4524 kirjutas:

Ei ole seda Heldi proovinud veel aga plaanin kindlasti proovida kui pealinna asja on mingi aeg. Vaatasin, et neil Cabergidel suht enamikul päiksekad sees aga kuidas kiiver ise on muidu? Ja Raiki huvitav miks siis pikemal sõidul pea valutama hakkab? Ega ma ka kindel pole selles Airohi omas sest ega poes ka kolm tundi ei taha prooviks istuda - hakkavad imelikult vaatama ehk? (lol) Samas mõtlesin ise sellel, et kui ikka iga kord on pähepanek ja äravõtmine selline suht valus n..s siis ega ikka ei kipu ostma küll mis siis, et peas on väga hea :? Mul sellised 35 km maanteed mööda tööle hommikul ja 35 tagasi õhtul aga vahest ka pikemaid otsi seega kiiver peaks ikka mugav olema... :?

Oleksin ka Cabergi ostnud, aga kasutatud Cabergile ei jõudnud siin foorumis 2x õigel ajal jaole ja väljamaalt ei tahtnud tellida.
Kui pea ja kiivri ei sobi kokku, siis kuskilt kiiver ikkagi rõhub, pigistab (algul ei saa ehk arugi). Ka päikeseprilli sangad, kiivrisuka rant vms kiivri ja pea vahele pressitult võivad pea valutama ajada lühemagi sõiduga. Pea on igaühel oma kujuga, kuigi mõõdetakse ainult pea ümbermõõtu, sellest need sobimatused.
Poes 3h istumine ei aitaks ka sobivuse leidmisel - mõned müüjad pakuvad proovisõidu võimalust (Depoo möödunud aastal vist pakkus), uuri järele. Samuti on sul võimalus 14 päeva jooksul peale ostu kiiver müüja juures vahetada, kui ta on sama tutikas seisundis nagu ostes, karp ja tshekk alles. Kui müüja sellega muidugi nõus on. :) Mina sain vahetada, sest esimene odavam ei sobinud, kallim (KBC) oli kergem ja sobis laksust. Samas ei saa ma midagi paksu sinna külmal ajal alla toppida, istub üsna tihkelt (nagu peabki).

Kasutaja avatar

Peeter82
Tsikkel: CBR 900 RR
Tänanud: 4 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Peeter82 »

Asjaolude kokkusattumisel oli täna võimalus käia Motodepoos kus sain vist küll enamiku ülemisel korrusel olnud kiivritest ära proovida :) Oli häid ja oli ka neid mis ei sobinud üldse aga kuna tahtsin kindlasti ka seda Heldi proovida siis käisin sealt ka läbi ja kuna minu meeldivaks üllatuseks oli seda ka teistes värvitoonides millest üks mu riietega ilusti kokku sobib ja ka peas hea oli siis võtsin ikkagi selle sama Heldi kiivri omale. Esmamulje peas ei pressi kuhugi ja lõug ka ei ole vastu ja ei jää alt välja kah, tuulutused lihtsad ka kindaga liigutada, harjumatu see lumelauaklambri moodi kinnitus aga samas reguleerida parem kui tavalist klõpsu ma arvan, Suht samas kaalus vana kiivriga - vb veidi kergem.. Peas kohapeal tõmbab visiiri uduseks hoolimata selle hingeõhu suunaja vms olemasolust nina kohal aga esimeste meetritega liikuma hakates kohe puhas tagasi, linnakiirusel vaiksem kui vana kiiver aga maanteekiirusel kohiseb ikka suht kõvasti :evil: Vana kiiver seeeest vilistas seega parem ikka aga jah... Kui sõita püstises asendis siis vaiksem aga kui paagile kokku pakkida siis hakkab kõvemini kohisema... Ees see "double bouble" vms lisakühmuga klaas mul. Tunne peale 250 km... Õnneks kuskilt ei häirinud ja peas ei ujunud kül terve tee jooksul, risti keerates hakkas õhku küljetuulutustest kuklasse viskama aga tagasipööramine raske ei olnud. Pähepanek ja peast äravõtmine valu mitte tekitavad :D Ilmselgelt selle raha eest haudvaikset ja udukerget kiivrit loota ei ole mõtet aga esmamulje on suht positiivne ja ilmselt vaja kasutada kas muusikat või tavatroppe ja asi on kordades parem ma arvan. Ull eepus sai kokku (lol)

Raiducii

Lugemata postitus Postitas Raiducii »

teab keegi kes Eestis müüb hetkel Arai kiivreid?? palun andke teada.

R

Kasutaja avatar

Bikeman
Kaupmees
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas Bikeman »

Arai kiivreid ja varuosi on võimalik soetada Bikeman motopoest Villardi 22, Tallinn www.bikeman.ee

Kasutaja avatar

Peeter82
Tsikkel: CBR 900 RR
Tänanud: 4 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Peeter82 »

Eelpool kirjeldatud Heldi kohta nii palju lisaks, et muusikaga hea ja troppidega kah aga ilma häirivaks muutunud see kahin juba :evil: Muidu endiselt rahuldav peas istumine ja muu värk...

RIP

Lugemata postitus Postitas RIP »

Sisemine päikesesirm on hea asi, selline mis kiivri seest välja käib . Ühe sõidu jooksul võib saada nii vihma kui päikest. Hea siis kohe nihutada nii kuidas vaja on.

tsaar
Tsikkel: Bandiit
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tsaar »

Tere,

tänaseni olen olnud siin niisama kaasanoogutaja ja omaette postituste peale nõusolevalt mõmisenud või laitvalt pead vangutanud. Ei ole siit aga juttu tulnud M2R koorikute kohta. Kas asi selles, et kandjad häbenevad ostu või on nii rahul, et pole aega ratta otsast maha ronida ja kiitma tulla?

Mulle sattus täna see mudel kaalikaotsa http://www.bikebiz.com.au/products/M2R- ... elmet.html ja tunnet kirjeldaks nagu kunagi Reakoja platsil ülesvõetud margariinireklaamis - kodune, mmm parim, tahaks veel jms.

Mida arvavad siinsed abivalmis härrad/daamid?

toomloom

Lugemata postitus Postitas toomloom »

mul endal 1 heldi kiiver ja 1 arai. heldiga läks nii hästi et ostuga sain tumea visiiri kaasa :)
aga see selleks. visiiri uduamise vastu on minu arust parim lahendus pin-lock. tee mis, hinga või otse peale, ei lähe uduseks. ja turul on saada ka toodet erinevates värvides. kui su kiivril seda ei le siis see on alati hea invest mis tasub ära.

kiivritest kah.
olen rahul mõlema kiivriga. held on natuke mürarikkam aga tõesti kui paned kõrvaklapid pähe pole probleemi. soovitan.
arai kiiver on mul viper-gt. väga hea kiiver. vaikne, mugav ja piisavalt palju õhutusavasid. lisaks saad välja võtta ja ära pesta põsepadjad ja pealae polstri(?). visiir on kohe tehase poolt tuleb pin-lock kinnitustega ja kui need puuduvad sis on müügil pin-lock visiir sellisteks juhtudeks(kaasas puur, pin-lock kruvid jm). kiivrite kohta pole muud halba õelda et held ei ole nii vaikne kui arai aga ta on piisavalt vaikne et kuuled oma mõtteidki :bsmile:

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 367 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Pole vahepeal kiivriturgu uurinud, nüüd tekkis küsimus, et kas on olemas mõni mõistliku hinnaga kiiver (ehk siis mitte Schuberth C3), millel oleks päikesesirm ja pinlock ning mis oleks avatav? Ja peaks olema Eestis müügil ka.

Kasutaja avatar

puhh
Tsikkel: 90º V2
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas puhh »

to piipz: ei tea, kas päris su nõudmistele 100% vastab, aga miskit leiad siit: http://www.ramo.ee/index.php?id=2&cat_i ... em_id=1416
Suomy D20, tundub päris huvitav olevat, hind pole ka väga hull võrreldes Schuberthiga.

http://www.greenmoto.ee
If the MTS1200 engine is not enough for you then I dont know what else to say. Nothing combines the handling, power, versatility & comfort of MTS 1200ST.
Kasutaja avatar

Motomarket
Kaupmees
Tänatud: 42 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Motomarket »

Piipz kirjutas:

Pole vahepeal kiivriturgu uurinud, nüüd tekkis küsimus, et kas on olemas mõni mõistliku hinnaga kiiver (ehk siis mitte Schuberth C3), millel oleks päikesesirm ja pinlock ning mis oleks avatav? Ja peaks olema Eestis müügil ka.

Piipz, sama küsimuse juures on paljud vaevelnud, aga lõpuks on ikka Schuberthi C3-ni jõudnud... Tule astu parem läbi ja üritame selle hinna kuidagi mõistlikuks voolida :bsmile:

Kasutaja avatar

Hanno
Tsikkel: R1200GS
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Hanno »

Motomarket kirjutas:
Piipz kirjutas:

Piipz, sama küsimuse juures on paljud vaevelnud, aga lõpuks on ikka Schuberthi C3-ni jõudnud... Tule astu parem läbi ja üritame selle hinna kuidagi mõistlikuks voolida :bsmile:

nolanil on mingi suht soodsa hinnaga selline. Mul naine kasutab juba mitu aastat, ja on väga hea mulje jätnud. Pmst ka BMW System 5 omab päikesesirmi ja on muidu kah üsna noobel.

kalju1
Tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas kalju1 »

Kui Sa kasutatud Nolan N102-ga nõus oled müün enda oma ära. Musta värvi, 3 suve sõitnud.
http://www.webbikeworld.com/r2/motorcyc ... olan-n102/

rainer300

Lugemata postitus Postitas rainer300 »

kalju1 kirjutas:

Kui Sa kasutatud Nolan N102-ga nõus oled müün enda oma ära. Musta värvi, 3 suve sõitnud.
http://www.webbikeworld.com/r2/motorcyc ... olan-n102/

Kasutatud kiiver= kasutatud hambahari.

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

Einoh ma saan aru, et ma võiks veits tingida saada äkki võib-olla ehk :D
Aga ma ei usu, et nii palju, kui mul eelarve praegu on.
Ja kasutatud kiivrit ma kindlasti ei taha, mul endal üks kasutatud Schuberth J1 üle kohe :)

Kasutaja avatar

Motomarket
Kaupmees
Kontakt:

Piipz kirjutas:

Einoh ma saan aru, et ma võiks veits tingida saada äkki võib-olla ehk :D
Aga ma ei usu, et nii palju, kui mul eelarve praegu on.
Ja kasutatud kiivrit ma kindlasti ei taha, mul endal üks kasutatud Schuberth J1 üle kohe :)

Kui suur sul eelarve on?

Kasutaja avatar

uljasvaluvelg
Tsikkel: Honda Transalp

Lugemata postitus Postitas uljasvaluvelg »

http://motopost.ee/detailid.php?2417
Pilt
Selline kiiver ka Depoos praegu saadaval.

Honda Transalp
Kasutaja avatar

motoratsutaja
Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas motoratsutaja »

Motomarket kirjutas:
Piipz kirjutas:

sama küsimuse juures on paljud vaevelnud, aga lõpuks on ikka Schuberthi C3-ni jõudnud... Tule astu parem läbi ja üritame selle hinna kuidagi mõistlikuks voolida :bsmile:

olen ka ilmselt kõik maailma kiivrid (mis eestis müügil) ära proovinud ja ka C3 olen pähe proovimas käinud, kuid hinna tõttu jäigi see pähe proovimiseks sest 8K on ikka väga korralik hind kiivri eest mitte et ma tahaks öelda, et selle raha eest kiivrit ei saa. Shoei Multitec jäigi võtmata (kuigi hind oli jube hea) sest tahan ikkagi saada päikesesirmi eriti kuna vaja prillidega sõita, siis on hea sirm ette tõmmata kui päike väljas. aga kui -50% ale tuleb, siis andke märku :lol: :lol: :lol:

Yaaa-maaa-haaa......
Kasutaja avatar

Motomarket
Kaupmees
Kontakt:

motoratsutaja kirjutas:
Motomarket kirjutas:
Piipz kirjutas:

sama küsimuse juures on paljud vaevelnud, aga lõpuks on ikka Schuberthi C3-ni jõudnud... Tule astu parem läbi ja üritame selle hinna kuidagi mõistlikuks voolida :bsmile:

olen ka ilmselt kõik maailma kiivrid (mis eestis müügil) ära proovinud ja ka C3 olen pähe proovimas käinud, kuid hinna tõttu jäigi see pähe proovimiseks sest 8K on ikka väga korralik hind kiivri eest mitte et ma tahaks öelda, et selle raha eest kiivrit ei saa. Shoei Multitec jäigi võtmata (kuigi hind oli jube hea) sest tahan ikkagi saada päikesesirmi eriti kuna vaja prillidega sõita, siis on hea sirm ette tõmmata kui päike väljas. aga kui -50% ale tuleb, siis andke märku :lol: :lol: :lol:

-50% ale tuleb ilmselt koos Schuberth C4 turule tulekuga, aga oluliselt parema hinna, kui 8K saab juba praegu :bsmile:

Pezzi
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Pezzi »

Ma siiski soovitaks Schuberthi ostmise võimalusi tõsiselt kaaluda. Oli mul ka mingi Nolan (numbrit ei mäleta), mis oli ideaalne niikaua kuni paigal seisid. Istus hästi pähe, oli pinlock, väline päikesevisiir jne. Kui paigalt nõksatasid, tuli selline tuulemüra, et ... nii ta Schuberthi vastu vahetatud saigi. Ainult rahaline kaotus jäi järele...

Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Nolani jaoks peab spetsiifiline peakuju olema, suhteliselt õhuke selline (nina-kukal suunal). Seda on ka paljudes ülevaadetes mainitud.
Minul on Nolanit pähe pannes lõug kõvasti vastu kiivrit - ei ole mugav. Muidu võibolla oleks isegi Schuberti asemel Nolanit proovinud. Müra ei ole probleem kuna sõidan "küprokiga" :twisted: .

terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue light

koi
Tsikkel: GL 1800
Tänanud: 62 korda
Tänatud: 37 korda

Lugemata postitus Postitas koi »

Caberg; Nolan.

Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.

Aspelund

Lugemata postitus Postitas Aspelund »

Schuberthi ametlik sõnum oli SR1 esitlusel, et C4 tuleb 2013. Nii et aega läheb.

A.

Kasutaja avatar

Motomarket
Kaupmees
Kontakt:

Aspelund kirjutas:

Schuberthi ametlik sõnum oli SR1 esitlusel, et C4 tuleb 2013. Nii et aega läheb.

A.

Aega läheb C4-ni kindlasti. Ja olgem ausad- üsna raske on väga head asja kiirustades veel paremaks panna. Pikalt oodatud racing-kiivri Schuberth-i SR1 arendustöö võttis juba terve igaviku, aga tulemus on üsna muljetavaldav. Huvilistele loodame SR1-e pakkuda hiljemalt märts-aprill 2011.

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

krdi kiusupunnid, ikka ma pean Shuberthi ostma :| :bsmile:
Juba kolmas Shcub, sest iga kord, kui ma lähen midagi normaalset pähe otsima, sobib mismkipärast just see kõige paremini.

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

No see kiivri müra... seda peab ikka proovisõidul OMA rattaga proovima. Üks kiiver on tuule käes vait, aga klaasi taga keerises koliseb. Teine täpselt vastupidi. Isegi mitmekordne hinnavahe ei anna mingit garantiid. Ja pea kuju on ka igal ahvil oma. Caberg sobib minu peakoluga väga hästi. Tuttav inimene paneb sama kiivri sisse svammi kuklasse, et tühimikku täita. Tütrel aga pressib ilma svammitagi kukla lössi.
Olen Schubertit ka proovinud, minu kolule ei meeldinud. Oli küll hea ja korralikult "kinni", aga ikkagi polnud "see". St minu meelest on kiivri valikuga nagu ratta valikuga - hind ja mark küll midagi (vähemalt potentsiaali ja üldist kvaliteeti) näitavad, aga pähe läheb ikkagi see, mis sinna konkreetselt sinu puhul parimini sobib.
Ja fetišit pole kiivrist ka mõtet teha. Peavigastustesse surrakse (vähemalt tavaliikluses NB! Võistlusspordist ma ei räägi) reeglina ikka selle pärast, et kiivrit polnudki või oli see kinni rihmamata. Mitte, kas see maksis 2 või 7 tuhat.

Ise olen selle "kõige-kõige" otsimisest loobunud. Sellist kas polegi või ei hakkaks sinna rahakott peale. Iga asi tuleb millegi arvelt, raha pole iial piisavalt ja kui ühe asja üle dimensioneerid, on miski muu asi jälle aladimensioneeritud. Kompromissid, kompromissid, läbi elu.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

einoh, tõsi, mul lihtsalt on kriteeriumid.
Kuna harrastan jahedamatel aegadel sõita, siis peab olema pinlock. Sest teist nii uduvaba asja ma visiiril ei tea. Ise pinlocki kruvida ei taha/oska/viitsi.
Siis peab kiiver olema avatav, kuna suitsu tegemiseks/kohvitamiseks ei viitsi alati kiivrit peast võtta.
Ning kolmandaks, päikesevisiir - ei unusta päikeseprille koju kunagi.
No ja see kitsendabki mu valikut praktiliselt paari-kolme kiivrini ainult. Ja lisaks kõigele muule, C3 on vaikseim kiiver, mida ma kunagi proovinud olen, ka võrreldes kinniste kiivritega!

HRC

Lugemata postitus Postitas HRC »

Mulle on alternatiivina silma jäänud uus AGV avatava lõuaga kiiver. Pinlock'i küll pole.

http://www.agv.it/prodotto.asp?Id_Prodotto=294

marxfre
Tsikkel: BMW R 1200 GS
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas marxfre »

Motomarketis toredad inimesed.Sai C3 soetatud ja hind tuli täitsa OK.Minge küsige!

Pottsepa tööd-50 27 188
soeahi.ee
Kasutaja avatar

retro
Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
Tänanud: 16 korda
Tänatud: 30 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas retro »

Nolanil tuli muidu see aasta N90: http://www.nolan.it/catalogo_10.jsp?iditem=261&lng=en

kris. kirjutas:

Nolani jaoks peab spetsiifiline peakuju olema, suhteliselt õhuke selline (nina-kukal suunal). Seda on ka paljudes ülevaadetes mainitud.
Minul on Nolanit pähe pannes lõug kõvasti vastu kiivrit - ei ole mugav.

ma kahtlustan küll, et peakuju osa pole muutunud, aga mine tea.
aga seda hetkel vist siitmaalt ei leia. muidu Nolanil on odavamate kiivrite seas endiselt bang-for-the-buck päris hea.
tahtsin ka pinlock-i ja päikesevisiiriga avatavat, aga ei leidnudki sobivat. võtsin jälle kinnise (Nolan N85-e)

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”