algaja krossiharrastaja küsiks nõu?

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

HRQ
Kaupmees
Tsikkel: Kawa KXF 250 MX / 450 SM
Kontakt:

Re: algaja krossiharrastaja küsiks nõu?

Lugemata postitus Postitas HRQ »

Selle nõksu point on kah see, et amort ei viskaks pilli õhku. :wink: Seda sai juba SM rattaga praktiseerida :roll:

creativ kirjutas:

ma nüüd täitsa vale mees rääkima, aga panin tähele sx sõitudel kus hüppeid rohkem kui rattad maas, et kui peale hüpet on kohe kurv siis püüavad tsikli maandumisel saada nö õigesse asendisse et kurvi minna. ja sis ni kui rattad just maast lahti saanud siis teevad lenksuga nõksu kurvi suunas ja pill võtab kohe külje ette. ehk nägin ma valesti a selline mulje mulle küll jäi et nii nad seal pidevalt tegid. :roll:

Valmistan KROSSI NAASTREHVE ja JÄÄPIIKE
ATV, Quad, Mootorrattad / varustus, tarvikud ja teenindus http://www.smx.ee

racerx

Lugemata postitus Postitas racerx »

no kohati on see internet ikka küll lausnuhtlus.
lenksuga nõksud jälgige reklaami, siin ei tule teile keegi rääkima kuidas hüpata ega ka raja ääres, selle asja saab iga mees ise selgeks või lihtsalt ei saa selgeks.
Kaksipidi arusaamist pole.

Kasutaja avatar

KoVaL73
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas KoVaL73 »

whooooohooooooo, mehed kohe risti viskama :P Ja kohe õpetama :D Ja kohe on kõik nii targad. Reinuvader kas sa kehaga õhus juba mootorratast kontrollid või ei.

Kasutaja avatar

creativ
Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
Tänanud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas creativ »

KoVaL73 kirjutas:

whooooohooooooo, mehed kohe risti viskama :P Ja kohe õpetama :D Ja kohe on kõik nii targad. Reinuvader kas sa kehaga õhus juba mootorratast kontrollid või ei.

targad mehed räägivad! (w) aga rääkige siis lahti algajatele kuidas tegelikult asjad käivad. selge see et internetis käib ainult üks targutamine, aga poetage siis huvilistele mõned tarkuseterad. kõige lihtsam on öelda et klge mehed, ärge nüüd jamage, et nii on vale ja nii on mõttetu!
seda on küll ja küll kuuldud et noh mis seal siis ikka sõita!? keerad rutskat ja lased ring ringi järel. et küll see sõit siis minema hakkab. selge see! nii need asjad käivadki, aga algajatel on ju suur huvi prode käest mõned targad soovitused kuulda...
Hoiatused on omalkohal! Aga ärge hoidke oma kogemusi, teadmisi ainult endateada! saate siin kaasa aidata ala arengule! :bsmile:
vahest tundubki et foorumis käib mingi hull arutelu inimeste vahel kellel kogemused praktiliselt puuduvad. teadjad mehed siis loevad ja naeravad omavahel seda padjaklubi juttu.... Selle asemel et suu lahti teha ja öelda mida nad tegelikult teavad ja kuidas asjad käivad. Rohkem tolerantsust härrased! :bsmile:

Ära usu hülge möla! Anna aeruga!

LC8 Adventure, LC4 620, 640, 660, Suzuki DR350
Kasutaja avatar

creativ

olen siin foorumis täheldanud nähtust, et kui kakerdajad ja muidu oskamatud oma jutuga täitsa puusse panevad, siis lõpuks saab mõne teadjamehe kannatus otsa ja ta teeb oma häälepaelad lahti! :wink:
et kui on vaja tõesti midagi asjalikku teada saada, siis on väike nõks olemas kuidas teadjamehi rääkima panna! tuleb jutuga niii äärmuslikult metsa minna kui võimalik. sellised hullused ei lase prodele vait jääda, sest teema hakkab käima nende au pihta. :mrgreen:

Kasutaja avatar

Teema algataja
reinuvader
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas reinuvader »

Hommik!Nagu on lugeda,üritataksegi mind nagu maapeale tagasi tuua,et "algaja" see on keeruline trikk,parem õpi sõitma.Kõik õige,ega õpingi...samas on ka spetsid olnud kunagi algajad ja nemadki on kunagi seda nö trikki õppinud,nii-et üritan ka mina.
Oli küsimus,et kas kontrollin tsiklit....arvan,et suuremalt jaolt kontrollin st hüpetel hoian jalgadega(säärte sisekülgedega)masinat kinni.
Küsingi,et paljudes spordialades algab mingi element peast,nt tagurpidi salto(vette),täpselt pea kukklasse ja läks...karatees...algavad löögid ülakhast e õlgadest ..krossis,kurvides kallutatakse pead kurvi suunas jne,t...kas ka antut trikil algab asi pea pööramisega,mille järel keerab keha-puusad...või on asi totaalselt vale?

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 338 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Ma arvan, et keegi ei suuda sulle siin sõnaliselt selgeks teha ja sind hüppama õpetada. Hakka väikesest proovima ja mine siis suurematele hüpetele.
Kunagi saku tankoka kõrval asuval rajal sai proovitud, kuna seal ühe väikese hüppe järel oli kohe kurv. Lõpuks õnnestus päris edukalt ennast nii hüppe pealesõidul ära pöörata, et maandudes oli ratas õiges suunas. Suurtel platoodel ei ole ka seda hoogu, et ülehüppamise oht kollitaks, et seal veel midagi scrubida, pigem ikka vaataks et üle saab.

Kasutaja avatar

KoVaL73
Kontakt:

Esiteks alustame sellest, et kui sul õhus nüüd pilli risti lööb, kas oled 100% kindel et suudad selle jalgade, puusade ja seljaga tagasi tuua. See nõuab väga head kordinatsiooni ja tuge. Teiseks kas oled kindel et sul hüppele minnes kunagi hüpe küünlasse ei viska, tähendab et sa kontrollid siklit 100% liselt. Kui sa seda kõike teed, enda arust kasvõi siis võid järgmise jutu läbi lugeda ja põhjalikult.

Oma 17 aasta jooksul mis krossi olen sõitnud pole ma veel whip'ile 100% pihta saanud, natuke oskan aga mitte täiuslikult. Olen rohkem see risti mitte lääpa viskaja tüüp. Kuigi võin öelda et... arvan, et SA saad oma järgmistel proovimistel väga väga väga haiget.

Igastahes nipp on selline. Esiteks on sul vaja soont. Sirgest soonest ristiviskamine ei õnnestu. Teine võimalus on muidugi sile pind aga vaevalt sa seda krossirajalt leiad. Nii Mis see siis tähendab. Tavaliselt oskavad mehed enamjaolt ainult ühele poole risti visata. Õige mees viskab kahele poole. Mina viskan mõlemale.
Kui sa oled paremakäeline siis arvatavasti hakkad paremale poole viskama.

Ütleme siis nii et peamine mis sa tegema pead on see, et sul peab olema vähemalt 30 meetrit ennem hüpe tõusunurgani jõudmist piisav hoog et hüpe kindlalt ja täpselt üle hüpata. Siin jõuamegi ajastuseni mis enamus algajatel puudub. Järgmised 30 meetrit sa pead mitte kiirendama ega pidurdama vaid ajastama oma hoo selleks et kui tsikkel rattaid õhku hakkab saama on ta nii nimetatud kaaluta olekus. Ehk sa võid kõike teha temaga ja ta lihtsalt muudab suunda. Nii sa lähened tõusunurgale sellise väikese kaarekesega, ehk siis kuna sa paremale poole viskad siis paremalt keerad vasakule, ehk tegelikkuses tuled hüppele paremalt peale ja maandud kuskil keskel. Sama ajal kui sa õrnalt suunda muudad, pead sa ka ennast vasakule poole natuke maha kallutama, et kui rattad lahti peaks tekkima tunne et tahad oma vasaku õla vastu maad suruda ning samal ajal jalgadega ja puusaga pead viima siklil külje ette. Nii kui nüüd lihtne osa on möödas hakkame tegelema raske osaga, ehk kuidas see kõik tagasi sirgeks saada. Aga vot see kõik kuidas pill sirgeks läheb tuleb aastate ja kogemustega, sest see on nii loogiliselt seletamatu, et ausalt raske on sõnadesse panna mida ma õhus tol hetkel teen. Ehk siis täielikku EDU.EE'd sulle whipi proovimisel

racerx

Lugemata postitus Postitas racerx »

Lugupeetud Kreatiivid ja teised Reaktiivid. Motokrossisõitja kes on õppinud hüppama niimoodi, et oskab seda ka teistele õpetada on kulutanud min ca 1000 000 kuldseeklit selle selgekssaamiseks iseenda jaoks.

Pealegi on see protsess nii mõnus, kui hakkad midagi selgeks saama, et see netis mingi lobisemine mis kajab ma ei tea mis moonutustega lõpuks ringiga tagasi, mingi täielik debiilsus, on lihtsalt saiast- s***a tegemine.
Küsimus pole ainult rahas vaid lugupidavas suhtumises.

Kes tahab hüppamist selgeks saada, saab toetada selliste soovide jaoks valmiva spetsiaalse raja ehitamist.
Igasugune toetus, kus rõõm on andja poolel on oodatud, täpsem info privaatmeilil info@motosport.ee

napalm

Lugemata postitus Postitas napalm »

Koval ja Rebane on mõlemad väga head hüppajad nii, et eks mehed teavad mida nad räägivad enam kui hästi. Reaalset võttes on aga hüppamine tõesti viimane asi mida sa vajad. Aga eks whipimisega on asi ikkagi see sama mis enamus asjadega seda hoogu mida on vaja korralikuks whipimiseks sa ülesse ilmselt täna ei saa ja kui sul seda ei ole siis otseks sa seda pilli ei saa isegi kui risti saad sest sinu aeg õhus saab otsa lihtsalt. Seega kui sa tahad seda asja valutumalt proovida ürida foam box'i kasutada kuigi seal on distants liiga väike enamasti aga mingit tunnetust aitab see sul vähegi turvalisemas keskkonnas tekitada.
Aga selge on see varem või hiljem sa kipsi lähed nagu kõik seda on pea aegu läinud ja risti maha tulemine on kindlasti maailma kõige efektiivsem moodus põhjaliku purustuse tekitamiseks. See jutt laksutamisest ja sealt hirm on kõige suuremad takistused tehnika ja kiiruse puudumisel korralikuks hüppamiseks 99 juhul, kui sa just Buratiino puupea ei ole. Samas võid ennast lohutada, et Eesti suht maailma tasemel kohalik mx'is on enamus sõitjaid ikka väga nirud hüppajad ja see on ka eesti mx üks suurimaid probleeme maailma mastaabis. Samas on Eestis olevad rajad julgelt kolm põlve vanad kus ei ole mitte hüpped vaid mingid suvalised junnid kus võib enamus juhtudel ennast vaid vigaseks hüpata kui sa ei ole just proff. MM'i hüpetel enamusel võib iga algaja turvaliselt hüpata sest hüpe on nii super õieti tehtud lihtsalt ka isegi siis kui sa seda üle ei jõua hüpata tihti peale.
Kiireid hüppajaid on Eestis ühe käe sõrmedel ilusti hüppajaid on vast kahe kähe sõrmedel edasi ilmselt läheb juba lotoks ja valimiseks. Et ülessane on raske mille sa endale oled võtnud samas ega ei saa salata meeletud lisa enesekindlust annab hüppamine ja hüppamine ise on üks parimaid asju maailmas. Enamus kiireid vendi ei suuda oma tegevust edasi anda seega on väga harva võimalik tõeliselt kiiretelt mega talent meestelt midagi asjaliku üldse teada saada samas kui tuleb, tuleb ka kulda. Väga kiireid mehi tipp treenerite hulgas on väga üksikuid, see on hoopis teine spetsiifika ja inimtüüp, et kõike seda edasi anda tulemuslikult. Enamasti on head treenerid hoopis top 10 kandis vennad mida statistika, ilmselt seotud sellega, et vähem annet rohkem mõttetööd mida on ka lihtsam hiljem edasi anda mõistagi. JL teeb sulle mök mök mis asja ja viuhhh. Teisalt kui sa hakkad oma instinktiivset tegevust lahti mõtestama on väga suur oht, et sa hakkad seda ise sõidu ajal tegema kogemata või huvipärast või mis iganes mis on ülimalt ohtlik, mis tõttu isegi ise väldin teadlikult mitmete asjade üle mõtlemist et kuidas ma seda teen või miks ma seda teen ja üritan oma arengus lihtsalt minna oma rada läbi sisse kasvanud tunnetuse ning saada järgmise peatükini süsteemse tööga. Et see on konksuga teema igas mõttes. Kui sa ikka pead mõtlema selle peale mida sa teed siis parem hoia rattad vastu maad seniks kuniks.

Peeter on dialoogiks võimeline ja oskab asju hästi seletada mis on Eestis haruldane nähtus igas vallas. Pealegi on Petsu üks väga andekas võidusõitja väga hea sõidustiiliga seega lepi kokku ja katsu saada mõni tund. Ja "natuke" risti laskmisest on tema puhul raske rääkida kui päriselt aus olla :)))
Sama moodi ehitab Rebane hüppe harjutus väljakud koos arena x rajaga ilmselt on need asjad mida sa pead kombineerima ja rahulikult võtma. Rapsides saab aga kindlasti väga kiiresti Eesti väga halbade arstide juurde, kus saab väga kallist ja kehva teenust. Et seda võiks alati silmas pidada Eestis, et selles riigis puudub arsti abi igasuguseid riske võttes. Rahulikult samm sammult see võtab paar aastat aga on kindlasti seda vaeva väärt. Kui Engman õpib täna ära backflipi õpid sina ära ka whipimise kui sa oled vähegi sõidumees mitte ajukapseldunud Eesti koordinatsiooni-hälve-põlvkonna eneseimetleja kes tahab kõike kohe ja ilmatööta saada ja mis lõppeb alati nii nagu tavaliselt. Mõistlik oleks pöörata ka tähelepanu oma tsikli amortidele enne kui sa seda juba teinud ei ole. Jõudu harjutusteks sabaga igal juhul ja rahuliku meelt sest kõigest mida sa suudad unistada võib saada alati tegelikus.

P.S. Ja kui vaadata kuidas USA tipud goon'i panevad muutub igasugune sõidu asendi süvendamine ja ull vaev vägisi mõtetuks sest enamus super raketiteadus passatkaga vendi ei suuda seda mida need mehed gooni pannes :)))))))))))
Ja mina sinu asemel naasedes sinu esimese küsimuse juurde alustaks kuulsast Trey Ganardi head whipist :)))))))))))))))))

P.S.S. ja kui keegi aru saab mis moodi on võimaik kuidas Trey ja Josh kasti ei läinud palun pikemat analüüsi :))))))

napalm

Ja siit kaks väga korralik trenni video kah - sellest peaks vastu abi olema kõvasti.

Kasutaja avatar

KoVaL73
Kontakt:

joosepile

http://s670.photobucket.com/albums/vv65 ... okback.jpg
http://s670.photobucket.com/albums/vv65 ... 122395.jpg
http://s670.photobucket.com/albums/vv65 ... 75a2ce.jpg

Jepp pean tunnistama et ma ei oska kohe üldse risti visata

Kui ma vaid oleks poolt IT mees, saaks need pildid siia ülesse, teadjamad mehed õpetage punkt 1 ja pilte näeb parema hiireklõpsuga, copy image address ja siis ülesse ribale paste

Kasutaja avatar

Andres
Tsikkel: kxf

Lugemata postitus Postitas Andres »

Nagu ma aru olen saanud, siis selline asi säilitab hüppel kiiruse

Pilt

Sellist asja on lihtsalt pull vaadata

Pilt

Kasutaja avatar

KoVaL73
Kontakt:

Nagu sa aru oled saanud siis tea et esimene pilt on sul kuskil kurves tehtud, või ongi lihtsalt pilt. Teine pilt on reaalselt võistlus olukorras tehtud. Kui omad järeldused teed saad kah aru

Kasutaja avatar

Teema algataja
reinuvader

Tere!Egas muud kui tänud vastajatele!Annan endale täiesti aru,et siin lugedes-kirjutades neid asju ei õpita,vaid praktika on see mis asjad käima paneb.No see mis tähendab külg ees lennu tunne...on mulle tuttav,kahjuks nagu arvatagi võib on see juhtunud mulle ootamatult,tont-teab mis põhjusel ja ma ei tea kes-või mis on mind hoidnud,et nendest kukkumistest ainult valutava kehaga välja olen tulnud st luid pole murdnud...ÕNNEKS.Kuram need youtube lõigud on head õppimiseks küll aga kõigest ei saa aru...aga noh,tänud ikka.
Jah,nüüd see,et iga spets võib küll ise osata...aga edasi anda ei oska(ei taha?)on ka tuttav.Nt paar aastat tagasi juhtusin oma 125cm3 võrriga Holstre-Nõmmele trenni,seal oli suurem punt mehi,vaatasin vesise suuga kõrvalt,et ohhh kuidas panevad,ilus vaadata...ning otsustasin,et lähen küsin..."Et mehed,äkki keegi ka algajale miskit õpetab"...vatus oli ootamatu..."Kuule kakerdaja,mine arene kuskil enne kui siia tuled"!?Seega,ega olengi suuremalt jaolt üksi õppinud ja sõidan täpselt nii nagu välja tuleb...ja mis peamine,ma fännan seda,tunnen tõega mõnu nii sõidust kui hüppamisest...ja kui nüüd lugeda siit,et "ära jama selle viltu viskamisega"...ega see polegi hädavajalik oskus ning seda hambad ristis tegema ei hakka.
Aga ka teistele algajatele...kes seda teemat loevad,et kelle poole pöörduda rajal kui kokku trehvab ja miskit küsida tahate...siis minul on väga positiivne kogemus hr:Triisa(vanem) hr:Avo Leok,hr:Arumäe(oli vist selline nimi?).
EDU!

Kasutaja avatar

KoVaL73
Kontakt:

Kas tohib küsida kelle juurde sa võisid astuda tol hetkel. Tahan neile valju noomituse teha, sest selliseid pimme pole viljandi rajale vaja. Mõni nimi või number, siklimark, auto

Kasutaja avatar

Teema algataja
reinuvader

Tere!
Ah las olla hr:Koval...ega ma ju nimesi tea,aga oli suurem punt,mitu Ktm,i...2-Hondat jne.Autodest oli nii neid autoelamuid kui ka kärudega masinaid...ja see oli u 2a tagasi.Mul endalgi pole enam 125,st....kasvasin sellest välja-üle ja nüüd juba üle aasta kulgen 250cm3/4t. Ega ma põe aga häiris vb see,et ma alustasin krossiga 33a...ja need poisid-mehed seal olid nii u 25-30a,et mind võeti kui poisikest?
Nüüd ootangi kannatamatult kevadet ja kuiva,et jälle uue hooga vrooom-vrooom teha!
Muide,äkki on infot,et millal hr:Arumäe-Triisa mõne treeningpäeva teevad ja kus?

Kasutaja avatar

Kangru
Tsikkel: Gas Gas 250 EC

Lugemata postitus Postitas Kangru »

Reinuvader sattusid valede meeste otsa tookord. Teema jätkuks algajatele paneks ka oma tähelepanekud kirja äkki on abiks. Alustasin ise ka väga hilja 38 kui esimene proov sai tehtud. Eelnev kogemus null. Õnneks sattusin kohe esimesel korral fantastilisse seltskonda, puurisime terve päeva ümber Võrtsu. Pele seda esimest korda marineerisin terve aasta. Kuskil hinges oli see enduro pisik mis kasvama hakkas ja ma arvan, et just tänu positiivsele kriitikale ja toetusele. Ise nägin küll, et välja ei tule aga kõvad vennad kiitsid takka, et päris hea tuleb, tuleb. Mõtlesin tükk aega kas puhas krossikas või enduro ratas. Lõpuks otsustasin enduroka kasuks. Krossikat ei julgenud just selle sama asja pärast osta, et mida ma tolgendan seal jalus. Nüüd olles kokku puutunud mitmete selle ala tegijatega siis oli see tegelikult asjatu kartus. Olen käinud ikka vaikselt ka krossirajal proovimas sest ega kross on kõige alus. Kestvustega on asi parem rada pikem ja sõitjad rajal pikemate vahedega. Saab oma tempot teha ja kui kiiremad tagant ringiga tulevad siis korraks kõrvale ja jälle edasi. Eelmine suvi soetasin siis omale ratta ära ja selle ajaga on tekkinud päris palju tuttavaid enduro meeste seas kes kõik kõvemad sõitjad aga toetus on fantastiline keegi ei vaata pahasti. Positiivne kriitika tuleb muidugi aga see paneb rohkem pingutama. Negatiivne kriitika on rohkem selline sõbralik nöök millest tuleb üle olla ja ega ise ei tohi ka suupeale kukkunud olla. Mis ma siis tahan selle jutuga öelda kõigile kes vanemas eas alustavad. Vahet ei ole mis see väljalaske aasta seal passis on põhiline, et hing oleks noor ja kriitika taluvus paigas. Küsige kõvematelt nõu ja proovige ikka oma vigu analüüsida just selles stiilis ma arvan, et see element ei ole mul paigas kui ma teeks niimoodi, mis sa arvad ma ise tunnen, et nii tuleb paremini välja. Elu on seiklus. Julget pealehakkamist kõigile.

napalm

tonjuh kirjutas:

Reinuvader sattusid valede meeste otsa tookord. Teema jätkuks algajatele paneks ka oma tähelepanekud kirja äkki on abiks. Alustasin ise ka väga hilja 38 kui esimene proov sai tehtud. Eelnev kogemus null. Õnneks sattusin kohe esimesel korral fantastilisse seltskonda, puurisime terve päeva ümber Võrtsu. Pele seda esimest korda marineerisin terve aasta. Kuskil hinges oli see enduro pisik mis kasvama hakkas ja ma arvan, et just tänu positiivsele kriitikale ja toetusele. Ise nägin küll, et välja ei tule aga kõvad vennad kiitsid takka, et päris hea tuleb, tuleb. Mõtlesin tükk aega kas puhas krossikas või enduro ratas. Lõpuks otsustasin enduroka kasuks. Krossikat ei julgenud just selle sama asja pärast osta, et mida ma tolgendan seal jalus. Nüüd olles kokku puutunud mitmete selle ala tegijatega siis oli see tegelikult asjatu kartus. Olen käinud ikka vaikselt ka krossirajal proovimas sest ega kross on kõige alus. Kestvustega on asi parem rada pikem ja sõitjad rajal pikemate vahedega. Saab oma tempot teha ja kui kiiremad tagant ringiga tulevad siis korraks kõrvale ja jälle edasi. Eelmine suvi soetasin siis omale ratta ära ja selle ajaga on tekkinud päris palju tuttavaid enduro meeste seas kes kõik kõvemad sõitjad aga toetus on fantastiline keegi ei vaata pahasti. Positiivne kriitika tuleb muidugi aga see paneb rohkem pingutama. Negatiivne kriitika on rohkem selline sõbralik nöök millest tuleb üle olla ja ega ise ei tohi ka suupeale kukkunud olla. Mis ma siis tahan selle jutuga öelda kõigile kes vanemas eas alustavad. Vahet ei ole mis see väljalaske aasta seal passis on põhiline, et hing oleks noor ja kriitika taluvus paigas. Küsige kõvematelt nõu ja proovige ikka oma vigu analüüsida just selles stiilis ma arvan, et see element ei ole mul paigas kui ma teeks niimoodi, mis sa arvad ma ise tunnen, et nii tuleb paremini välja. Elu on seiklus. Julget pealehakkamist kõigile.

See jutt on Puhas Kuld !
Õige passatka on kõige alus kui see on paigas ei saa sinuga väga midagi juhtuda kui pea alt ei vea või lihtsalt ei vea või on ratta seadistus täiesti mööda või natuke mööda mis on Eestis probleem ka tipp amatööride seas või mis iganes see EMV värk on.
Everts teeb kõik asjad õieti, kõik võidu mehed MM'il on enam vähem tema sulest juba. Seega silm punni ja uurida tähelepanelikult asja ning seni kuni mõistus ei võta kõike lihtsalt kas või matkida see on igal juhul parem kui tibutantsu panna elu ja surma piiril. Teine asi on ikka see, et seal kus vaja kuumutatakse üle ja seal kus vaja peale keerata roomatakse mööda maad. Nii need paugud tulevad. Nii pidureid kui kaasi tuleb osata kasutada ikka.
Oluline on ju ikka, et õhtuks kõik tervelt koju jõuaks sõidad sa siis raha eest või maksad ise peale. Ja kui endal mõistus otsas või mingid asjad koguenud tuleb minna ja küsida või siis võta lausa mingi koolitus mis just sulle vajalik on. Ega ühe hooajaga saad üks kuni kolm uut asja selgeks või selgemaks, see on nagu reaalsus.
Kannatust ja distsipliini kõigile ;)

Kasutaja avatar

creativ

väga ok kui leidub kogemuste ja teadmistega tegijaid kes uutesse tulijatesse mõistvalt suhtuvad! ainult sel moel saabki ala areneda ja meil eestis on kuhu arenenda! eeskujud omastkäest! vaja vaid rohkem radasid, rohkem koolitusi, rohkem ressursse ja võimalusi. mototeemal on eestis sigapalju pontensiaali mis aja jooksul on mõneti hoo maha käinud ja nüüd uuesti elu sisse saamas. (meie parimad on homme stardis mm tiitli jahtimisel)
algajatesse negatiivselt suhtumine on täiesti inimlik ja seda tuleb arvestada. sellist asja kohtab igal elualal. eriti kõrge tase kui suhtumine on mõistev ja avatud. see on boonus algajale!
pigem tuleks muretseda sellepärast kui mõne elava legendi oskused ja teadmised varju jäävad ja uute huvilisteni ei jõuagi...Sel juhul oleks see raiskamine

Kasutaja avatar

2stroketaliban
Tsikkel: Suzuki RM250K8
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas 2stroketaliban »

Vanal "heal ajal" :D öeldi ,et õpi mööda maad normaalselt sõitma ja hüpped tulevad pärast iseenesest ja siiani tundub väide paika pidavat.Igasugused risti viskamised ja trikid tulevad alles siis kui tunned end ratta seljas kindlamalt kui tänaval jalutades.
Muidugi praegusel ajal on mingi punt freestyle i tegelasi kellel eelnev krossikogemus puudub ja hüppavad ka aga sellisel juhul eeldab see mingit pehmema maandumise võimalust (foampit näit) kui seda on tavaline krossirada kus maandumisnõlv pole tavaliselt ka kõige siledam mitte.Aga kui noortel huvi on siis andku minna ja soovitavalt alusta mõnest väiksemast hüppest siis on lootust väiksemate "sinikatega" pääseda 8) edu igaljuhul.

http://www.ehkk.ee
CZ500.. Cagiva wmx250.. KTM sx250.. Yamaha yz250.. Yamaha yz125.. Suzuki rmz450.. Suzuki rm250.. Suzuki rmz450.. 450.. 450..jne

ints97

Lugemata postitus Postitas ints97 »

...creativi pisut parandades "algajatesse negatiivne suhtumine inimlik". Ega ikka ole küll, nii suhtuvad ainult isehakanud "pro-d", uusrikastest paugutajad jne....
Tavaliselt sellised kullerdajad, kes siis kas õigel rajal või õigete poistega koos sõites ennast reaalselt täis pasandavad...
-ints-

4cl

Lugemata postitus Postitas 4cl »

Suure inimese tunned ära selle järgi kuidas ta nõrgematesse suhtub!!

Siinkohal tahaks kasutaja reinuvader käest küsida, et kas Sa tõesti kannad seda mis keegi kuskil ütles kaks(2) aastat hinges ja mäletad seda??
Sellised negatiivsed ütlemised tuleb sekundipealt unustada. Enda tervise huvides. Mõnedel headel inimestel on selline "pasa unustamise oskus" kohe looduse poolt olemas, kui Sul ei ole siis tuleks õppida.

Suhtlemises on ka omad reeglid. Esmane viisakus ja sõbralikkus on suhtlemise alus. Samuti hobidega tegeledes ei reastu see nn. hierarhiaredel mitte vastavalt varandusele ja vanusele vaid vastavalt oskustele jne.

Madis

Kasutaja avatar

Koll
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas Koll »

4cl kirjutas:

Madis

Ei saand sinnapaika jätta... Vist ilusaim lause, mida iial lugend.

53 806 136 Ivar.

̿̿ ̿ ̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿ 8‰ - 1%

kana

Lugemata postitus Postitas kana »

Ei saa ka mitte vaiki olla, pean kedagi kiitma. Mul sarnane teema endal käsil ja tõsiselt hea meel sellise seltskonna üle, kuhu varsti põristama loodan saada (a-kati tegemine ja tsikli ost).
Tallinna- Harjumaa endurosõitjad on VÄGA vahvad, lahked, sõbralikud, toredad. Väiksem või suurem nöök on normaalne :P

PS.Reinuvader, kogemus kinnitab, et inimene talub kõige halvemini võõra inimese või näilise põhjuseta halvasti ütlemist. See võib tõesti nö kummitama jääda, aga õnneks pole mälu kivist. :bsmile:

4cl

Lugemata postitus Postitas 4cl »

Koll kirjutas:
4cl kirjutas:

Madis

Ei saand sinnapaika jätta... Vist ilusaim lause, mida iial lugend.

Tuleb lugeda kasutaja napalm juttu siin ja tema artikkleid ajakirjast "Motokross". Siis lähevad mõtted heaks ja tuleb ka läbi häda mõni lause välja. (w)

Kasutaja avatar

pyramiid
Tsikkel: Kawasaki Versys 650
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas pyramiid »

yanksel kirjutas:

Ei saa ka mitte vaiki olla, pean kedagi kiitma. Mul sarnane teema endal käsil ja tõsiselt hea meel sellise seltskonna üle, kuhu varsti põristama loodan saada (a-kati tegemine ja tsikli ost).
Tallinna- Harjumaa endurosõitjad on VÄGA vahvad, lahked, sõbralikud, toredad. Väiksem või suurem nöök on normaalne :P

Njaa.. veab sul siis! Ma ei ole sellel teemal jälle ühtegi tagasisidet saanud, muudkui üritan ja ei miskit. Muidu oleks tore kui saaks mõne samal tasemel huvilisega punti ja siis müttama!

Keretööd
Kasutaja avatar

Kangru

Mul küsimus teadjatele meestele. Väljavõte Paikuse enduro juhendist. Tankimise ja remondi ajal on vaiba kasutamine kohustuslik.
Kas boksis tsikli alla pandavale vaibale on esitatud ka mingid nõuded, materjal, suurus. Loodan, et ei ole väga loll küsimus pole ennem kokku puutunud ja tahaks teada.

Kasutaja avatar

creativ

tonjuh kirjutas:

Mul küsimus teadjatele meestele. Väljavõte Paikuse enduro juhendist. Tankimise ja remondi ajal on vaiba kasutamine kohustuslik.
Kas boksis tsikli alla pandavale vaibale on esitatud ka mingid nõuded, materjal, suurus. Loodan, et ei ole väga loll küsimus pole ennem kokku puutunud ja tahaks teada.

tuli üks idee! punane vaip võiks olla! :wink: :bsmile: siis saad öelda et käisid vaibal

Kasutaja avatar

Kangru

creativ kirjutas:
tonjuh kirjutas:

tuli üks idee! punane vaip võiks olla! :wink: :bsmile: siis saad öelda et käisid vaibal

Mina ei käi vaibal, minu juures käiakse vaibal :ner: Aga tuled ise ka Paikusele möllama siis võiks ju kaks meetrit punast mistrat võtta. :) Läheb rataste värviga ka hästi kokku.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”