Õnnetused mootorratastega
Moderaator: Moded
Sõitsin Luise tänaval autodevahelt foorialla. Keriti kõrval bussiaken lahti ning vormis onu küsis: "Kas sul ikka load on?" ning jaatava vastusepeale arvas et siis on hästi.Kermik600f kirjutas:Juhtimisõiguseta ja alkoholijoobes Riho juhitud mootorratas ...
Tookord tundus see veidrana kuid mida enam lubadeta õnnetustest loen seda enam tundub selline küsimus asjakohasena.
-
mx77
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 342 korda
- Tänatud: 440 korda
- Kontakt:
Selle võib juba küll vabatahtliku harvendusraide alla liigitadaKermik600f kirjutas:Eile õhtul juhtus Harjumaal Sauel ränk liiklusõnnetus, milles hukkus vastassuunavööndisse sõitnud purjus mootorrattur.
Eile kella 20.01 ajal juhtus Harju maakonnas Sauel Pärnasalu teel liiklusõnnetus, kus 1984. aastal sündinud, juhtimisõiguseta ja alkoholijoobes Riho juhitud mootorratas Yamaha kaldus kurvis vastassuunavööndisse ning põrkas kokku sõiduautoga Škoda Fabia, mida juhtis 1946. aastal sündinud Mati.
Pühapäeval kella 05.30 ajal toimus liiklusõnnetus Lääne-Viru maakonnas Rägavere vallas Sämi-Sonda-Kiviõli tee 9.kilomeetril, kus mootorratas Kawasaki ZX750L, mida juhtis alkoholijoobes ja juhtimisõiguseta Kristjan (s 1986), sõitis valesti valitud kiiruse tõttu teelt välja kraavi.
Juht ja kssareisijaks olnud Ivo (s 1987), toimetati Kohtla-Järve haiglasse, teatas Rakvere politseiosakond.
Juht ja kssareisijaks olnud Ivo (s 1987), toimetati Kohtla-Järve haiglasse, teatas Rakvere politseiosakond.
Aivar
See on juba ikka täiesti HULLUMAJA...sellised tegelased mõjuvad äärmiselt rusuvalt ratturite mainele...
Olen juba mitmeid kordi pidanud selgitama oma mitte-ratturist tuttavatele, et ratas ei ole tapariist, kui seda mõistlikult kasutada...aga tundub, et terve rodu praak ventiile (sadula ja lenksa vahele käivaid) on ringlusesse sattunud...
Olen juba mitmeid kordi pidanud selgitama oma mitte-ratturist tuttavatele, et ratas ei ole tapariist, kui seda mõistlikult kasutada...aga tundub, et terve rodu praak ventiile (sadula ja lenksa vahele käivaid) on ringlusesse sattunud...
-
M2
- Tsikkel: CB1000R
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 2 korda
- Kontakt:
Maine maineks, aga ühel hetkel hakkavad need nn praak vantiilid tekitama pöördumatut kahju teistele liiklejatele, seal hulgas ka "originaalventiilidele". Maine teid selles matsust ei päästa.LST kirjutas:See on juba ikka täiesti HULLUMAJA...sellised tegelased mõjuvad äärmiselt rusuvalt ratturite mainele...
ELUST TULEB LÄBI MURDA, MITTE PUGEDA!
http://www.animalistika.ee
http://www.animalistika.ee
-
YxPriit
-
SigSauer
huvitav, kui paljud nendest laksudest on põhjustatud tehnilistest probleemidest (lõhkes rehv, veokett keris kuskile vahele, pidurisüsteem lekkis, mootor kiilus kinni vms). Sellist statistikat pole eriti kuskilt lugeda kuid samas see oleks päris huvitav inf kuna mõnel juhul võib ju esialgu tunduda, et rattur on süüdi kuid samas hiljem selgub hoopis miskit muud.
Kaldun arvama, et enamik neist pole otseselt sedalaadi vigade põhjustatud, pigem on tegemist kas ratta vanusest ja/või nigelast hooldusest tingitud pisipuudujääkide summaga. Pisut lõtke siin-seal ratta-, rooli ja tagakiige laagrites + väsinud amortisaatorid + pisut liiga kulunud rehv(id) + pisuke oma ja ratta võimete ülehinnang annavadki kokku sellise surmava kokteili. Kusjuures ükski neist komponentidest eraldi ei pruugi otseselt ohtlik ollagi.
Teine väike tähelepanek puudutab tsiklilaksude kajastust meedias - kui keegi kahel rattal paugu on pannud, on tegemist "mootorratturiga". Isegi, kui mees elus esimest korda mootorratta seljas istus. Huvitav, miks naabrimeest pussitanud tegelase kohta ajalehes "kirurg" ei öelda?
Teine väike tähelepanek puudutab tsiklilaksude kajastust meedias - kui keegi kahel rattal paugu on pannud, on tegemist "mootorratturiga". Isegi, kui mees elus esimest korda mootorratta seljas istus. Huvitav, miks naabrimeest pussitanud tegelase kohta ajalehes "kirurg" ei öelda?
-
Tsikkelröövel
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Kaks asja:
lubadeta vend sadulas ei ole tegelikult mootorrattur vaid tavaline jorss tänavalt. Mootorrattur olemiseks peab siiski ka lube omama. Sellised vennad kahjustavad mootorratturite mainet täpselt sama moodi nagu eelpooltoodud näites pussitaja kirurgide mainet. Jõudu politseile nende sadulast koristamisel (ja olgu õnnelikud, kui seda tegi politsei, mitte va vikatiga mees). Meie asi on muidugi sellised jorsid ka ise korrale kutsuda, kui nende staatus kuidagi ilmsiks tuleb.
Mis puudutab aga avariisid rikete pärast, siis sõita võib millega iganes, lihtsalt pead teadma ja arvestama, mis olukorras on su sõiduriist. Isegi üldse piduriteta saab sõita, kui sellega targu arvestad. Olen läbi Tallinna nii sõitnud, tõsi, vene ajal.
Pakun, et äkki ilmnenud tehnilise rikke tõttu toimub avariide üldhulgast vaid mingi pool protsenti? Veel vähem?
lubadeta vend sadulas ei ole tegelikult mootorrattur vaid tavaline jorss tänavalt. Mootorrattur olemiseks peab siiski ka lube omama. Sellised vennad kahjustavad mootorratturite mainet täpselt sama moodi nagu eelpooltoodud näites pussitaja kirurgide mainet. Jõudu politseile nende sadulast koristamisel (ja olgu õnnelikud, kui seda tegi politsei, mitte va vikatiga mees). Meie asi on muidugi sellised jorsid ka ise korrale kutsuda, kui nende staatus kuidagi ilmsiks tuleb.
Mis puudutab aga avariisid rikete pärast, siis sõita võib millega iganes, lihtsalt pead teadma ja arvestama, mis olukorras on su sõiduriist. Isegi üldse piduriteta saab sõita, kui sellega targu arvestad. Olen läbi Tallinna nii sõitnud, tõsi, vene ajal.
Pakun, et äkki ilmnenud tehnilise rikke tõttu toimub avariide üldhulgast vaid mingi pool protsenti? Veel vähem?
Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Re
Kõige levinum tehniline probleem on siiski gaasi või mõistuse kinnikiilumine. Emmal-kummal osapoolel.SigSauer kirjutas:huvitav, kui paljud nendest laksudest on põhjustatud tehnilistest probleemidest (lõhkes rehv, veokett keris kuskile vahele, pidurisüsteem lekkis, mootor kiilus kinni vms). Sellist statistikat pole eriti kuskilt lugeda kuid samas see oleks päris huvitav inf kuna mõnel juhul võib ju esialgu tunduda, et rattur on süüdi kuid samas hiljem selgub hoopis miskit muud.
K1200S
-
SigSauer
no eks ma kaldun ka arvama, et tehniliste rikete põhjustatud avariide % on minimaalne kuid ma ise sõites miskipärast pidevalt just selle peale mõtlen, no et äkki krt see kumm teeb mingil ajahetkel litaka või siis suurematel kiirustel annab kett otsad ja kerib ennast kiige ja hammaka vahele, mõne laagri separaator lendab pilbasteks vms. Mul miski 10a tagasi mustakal Marja poe juures kiilus tsiklil väntvõll kinni ja panin loha vastassuunda otse veoka stange alla, õnneks see polnud veel õieti jõudnud liikuma hakata, hetkega muutusin "reisijaks" ja endal polnud suurt midagi ära teha. Ülejäänud riskide maandamise osas peaks üldjuhul saama neid riske vältida ja juhtida kuid tegelikult võib vahel mõni tehniline rike üsna suure ja negatiivse üllatusena tulla, võibolla seda ei suudeta hiljem tuvastadagi...
-
koi
- Tsikkel: GL 1800
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 37 korda
...ja veel tsiklimehed- naised, ärge andke oma tsiklit teistele(suvalistele)
sõita, ükskõik kuidas ka ei nuruta. Kui minu ratast on küsitud proovida, olen ma öelnud, et enne annan naise kui ratta, sest naine suudab ei öelda, aga tsikkel on ses suhtes täiesti abitu. Anda PROOVIDA lubadeta ja joogisele on nööri ulatamine poojale.
sõita, ükskõik kuidas ka ei nuruta. Kui minu ratast on küsitud proovida, olen ma öelnud, et enne annan naise kui ratta, sest naine suudab ei öelda, aga tsikkel on ses suhtes täiesti abitu. Anda PROOVIDA lubadeta ja joogisele on nööri ulatamine poojale.
Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
Koi, Sa õigustad oma nime 100%.
Samas, juhiloata ja/või joogisele tõesti ei annaks. Õigus.
Aga kui inimene on sõber-tuttav, kaine, sõidab ise tsikliga (omab juhiluba), siis ma küll pole keeldunud oma ratast proovimiseks andmast.
Nii saab ju ka teiste rattaid proovida
Samas, juhiloata ja/või joogisele tõesti ei annaks. Õigus.
Aga kui inimene on sõber-tuttav, kaine, sõidab ise tsikliga (omab juhiluba), siis ma küll pole keeldunud oma ratast proovimiseks andmast.
Nii saab ju ka teiste rattaid proovida
koi kirjutas:...ja veel tsiklimehed- naised, ärge andke oma tsiklit teistele(suvalistele)
www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!
-
Võsavillem
Et siis minu vaatenurk vms...Meid oli-on 7 sõpra Kui noored(loe tatikad) olime ei tõmmanud meid alko-narko.Põhi huviks olid mootorattad ja autod jms selline kraam.sai ehitatud ja sõidetud igasuguste sõidukitega st mis ikka siis erilist kätte saadi Jawad Iz,id jne.Sai tehtud Ka lubateta pikki otsi mööda eestit jne.kokkuvõttes sai sõidetud lubateta 7-14 aastat kes kui palju.Eks sai vahele ka jäädud Esiteks praeguseks on kõikitest saanud korralikud inimesed ei sõitnud keegi vigaseks ennast jne.ei ole meist keegi alkohoolik ega narkar nagu mõnede tuttavatega juhtunud on kuna nende vanemad ei lubanud selliste asjadega tegeleda.Välja elasime ennast metsateedel ja krossirajal.Samas kui vaatan praegu neid kes kihutavad linnavahel oma bikedega 100 ja enam km tunnis, load taskus ja kogemus puudub siis mõtlen kas ikka teeb luba mootoratturi-autojuhi kui inimesel ajus midagi puudub????Oma lapsele annan andeks ennem lubadeta sõidu kui narko-alko teema!!!Üldiselt hoiavad lubatetta juhid liikluses madalat profiili kuna on pidev hirm vahele jääda ,mäletan seda omadest kogemustest. Kuigi oma kindlasti soovitan kindlasti load ära teha, on odavan ja targem.PS kui lugeda kuidas kellestki biker sai siis paljud on alustanud samamoodi.
Viimati muutis Võsavillem, 06 Aug 2007, 18:07, muudetud 1 kord kokku.
NO ÄKKI OLED KURSIS MIS JÄRJEKORRAD ARKIS ON ??AzA kirjutas:kuidas ark lubadeta sõitmist soodustab?
et liig keeruline a-kati saada?
t*** ennastki teeb tigedaks see, ammu juba auto/motokool läbi, aga passi järjekordades.
Olen ma alates sellest päevast parem sõitja nüüd kui eksami ära teen ?
Respekt, vähemalt mul on toetajaidVõsavillem kirjutas:Et siis minu vaatenurk vms...Meid oli-on 7 sõpra Kui noored(loe tatikad) olime ei tõmmanud meid alko-narko.Põhi huviks olid mootorattad ja autod jms selline kraam.sai ehitatud ja sõidetud igasuguste sõidukitega st mis ikka siis erilist kätte saadi Jawad Iz,id jne.Sai tehtud Ka lubateta pikki otsi mööda eestit jne....
Just enjoy ... nothing less, nothing more
-
Villem
- Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
- Tänatud: 9 korda
Nojah, see juhtimisõiguse teema on üks keeruline värk. Kindel on see, et load ei sõida. Ja nagu ka näha, siis paljud juhtimisõiguseta juhid sõidavad ja käituvad kordi paremini kui mõni kategooriaga tillipikendav nokk. Ainus jama on, et ega politsei ju kahjuks ei tea kuidas üks või teine käitub. Seepärast ongi kogu see juhtimisõiguse värk välja mõeldud, et vähemalt mingitki moodi asja kontrolliall hoida.
Terv,
Villem aka Villu aka Madis
Villem aka Villu aka Madis
-
AzA
- Mode
- Tsikkel: Kawaspa
- Tänanud: 435 korda
- Tänatud: 127 korda
Su allkirja vaadates Bash arvatavasti sinul seda lubade probleemi pole ehk.
Mõistaksin pisut ehk vennikesi, kel esimene 125cc garaasis ootamas ja kohe kohe load tulemas ning maal kibekiiresti metsa vahele, aga ülejäänutest ... mmmm .... sorry enamus on lihtsalt pohhuistid või vennikesed, kel mõttes, et ah ehk ei juhtu.
Oh muidugi ega load ei sõida, ainult et mitte keegi peale sõitja ei tea oskustest miskit ehk siis load on rohkem teistele kui lubade valdajale - võrdleksin neid suunatuledega - politseile on neid kõige vähem vaja.
Paraku jääb neil "ma tean küll kuidas asi käib" mõnikord natuke puudu - arki eksamit ootas meist 13, läbis ....... 3.
Järelikult ei suutnud need 10 inimest ennast 2-ks tunniks kokku võtta - kes läks närvi, kes ei teadnud, kel läks meelest ära.
Selliste pärast on süütuid lähedasi surma saanud
Selliste pärast on lähedased leinanud.
Asi on põhimõttes, kõigile üks reegel - ühiskonna värk noh.
See mis liikluses toimub on kurb, kurvem aga see, mis inimeste peades toimub.
Mõistaksin pisut ehk vennikesi, kel esimene 125cc garaasis ootamas ja kohe kohe load tulemas ning maal kibekiiresti metsa vahele, aga ülejäänutest ... mmmm .... sorry enamus on lihtsalt pohhuistid või vennikesed, kel mõttes, et ah ehk ei juhtu.
Oh muidugi ega load ei sõida, ainult et mitte keegi peale sõitja ei tea oskustest miskit ehk siis load on rohkem teistele kui lubade valdajale - võrdleksin neid suunatuledega - politseile on neid kõige vähem vaja.
Paraku jääb neil "ma tean küll kuidas asi käib" mõnikord natuke puudu - arki eksamit ootas meist 13, läbis ....... 3.
Järelikult ei suutnud need 10 inimest ennast 2-ks tunniks kokku võtta - kes läks närvi, kes ei teadnud, kel läks meelest ära.
Selliste pärast on süütuid lähedasi surma saanud
Selliste pärast on lähedased leinanud.
Asi on põhimõttes, kõigile üks reegel - ühiskonna värk noh.
See mis liikluses toimub on kurb, kurvem aga see, mis inimeste peades toimub.
Aga mulle meeldib.
-
Võsavillem
Ok load lubadeks....Elan korraliku neljarealise teeääres.Praegu seisin u 20 min õues ja selle ajajooksul nägin vähemalt viite biket mille kiirus oli ikka ligi 100km tunnis või rohkem.Aru ma ei saa mis inimeste peas toimub.nimelt enamvähem iga 100 meetri tagant on siin kõrvaltänav kus kiputakse suht tihti ette keerama,ei tea kas ei kannata millal linnast välja saab või on muu selline probleem.Siin on ikka päris palju avariisi olnud isegi bikega see oli kas eelmine või üleeelmine aasta.
To AzA:
Ma ei soovitaks sul teha statisitikat aint selle põhjal, et lubadeta inimeste süül on plajud surma saanud. Tegelelt on ikka lubadega inimeste süül kah väga paljud inimesed surma saanud.
Pole nagu eriti vahet, kas lubadeta inimene sõidab kellegi surnuks või lubadega inimene, kel vaatama sellele et load sai, mõistust ikka polnud, tulemus on üks, INIMENE on surnud.
Saue laksu juurde tagasi tulles, siis selles autos, kellele see inimene sisse sõitis olid mu ühe parima sõbra vanemad ja vastuseks ühe tegelase väitele, kes siin viimati ütles et seal ei sõida keegi lubatud kiirusega, vastaks, et sõidab ikka küll, need inimesed sõitsid. Kui selle asja juures üldse miskit head on, siis see, et see inimene ainult end oma lolluse tõttu hauda viis, mitte süütuid inimesi. Tunnen kaasa vanematele ja lähedastele. R.I.P.
Ma ei soovitaks sul teha statisitikat aint selle põhjal, et lubadeta inimeste süül on plajud surma saanud. Tegelelt on ikka lubadega inimeste süül kah väga paljud inimesed surma saanud.
Pole nagu eriti vahet, kas lubadeta inimene sõidab kellegi surnuks või lubadega inimene, kel vaatama sellele et load sai, mõistust ikka polnud, tulemus on üks, INIMENE on surnud.
Saue laksu juurde tagasi tulles, siis selles autos, kellele see inimene sisse sõitis olid mu ühe parima sõbra vanemad ja vastuseks ühe tegelase väitele, kes siin viimati ütles et seal ei sõida keegi lubatud kiirusega, vastaks, et sõidab ikka küll, need inimesed sõitsid. Kui selle asja juures üldse miskit head on, siis see, et see inimene ainult end oma lolluse tõttu hauda viis, mitte süütuid inimesi. Tunnen kaasa vanematele ja lähedastele. R.I.P.
Loud pipes save lives!!!
-
Õnnekas
- Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
- Kontakt:
Sõbrad! Te arendate teemat vaid ühes suunas, et sõidetakse lubadeta. Viimaste õnnetuste puhul on ju peamine põhjus mitte lubadeta sõitmine, vaid joobes sõitmine. Ärge tulge mulle nüüd väitma, et ARK pikad järjekorrad ajavad sitaks jooma. Suhtumises on küsimus.Kermik kirjutas:Eile õhtul juhtus Harjumaal Sauel ränk liiklusõnnetus, milles hukkus vastassuunavööndisse sõitnud purjus mootorrattur.
-
AzA
- Mode
- Tsikkel: Kawaspa
- Tänanud: 435 korda
- Tänatud: 127 korda
jep suhtumises ongi küsimus, suhtumises teistesse.
ma lihtsalt pidin oma arvamusel kõlada laskma - teemal lubadeta sõit
Soultrain: on küll vahe, statistiliselt teevad koolituse läbimata isikud rohkem õnnetusi kui läbinud (nii enda kui teiste süülisi). Suhtarvuliselt muidugi, lubadeta sõitjate täpset arvu ei teata, aga arvutatakse umbkaudu ja ka siis on neil vähe rohkem probleeme. Alkoholi joobest üldse ei räägigi.
kusjuures ma ei pea enda arvamust ainuõigeks, tervet mõistust võtan alati kuulda.
ma lihtsalt pidin oma arvamusel kõlada laskma - teemal lubadeta sõit
Soultrain: on küll vahe, statistiliselt teevad koolituse läbimata isikud rohkem õnnetusi kui läbinud (nii enda kui teiste süülisi). Suhtarvuliselt muidugi, lubadeta sõitjate täpset arvu ei teata, aga arvutatakse umbkaudu ja ka siis on neil vähe rohkem probleeme. Alkoholi joobest üldse ei räägigi.
kusjuures ma ei pea enda arvamust ainuõigeks, tervet mõistust võtan alati kuulda.
Aga mulle meeldib.
Oskab ehk keegi midagi täpsustada?
---------
TALLINN, 7. august, BNS - Esmaspäeval sai Tallinnas vigastada libedal teel kukkunud mootorrattur.
Õnnetus juhtus kell 11.51 Tondi tänava ja Linnu tee ringristmikul, kus 1966. aastal sündinud Raivo kaotas teel olnud vedeliku tõttu mootorrattaga BMW tasakaalu ja kukkus, teatas siseministeerium.
Vigastada saanud mees viidi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse ravile.
---------
TALLINN, 7. august, BNS - Esmaspäeval sai Tallinnas vigastada libedal teel kukkunud mootorrattur.
Õnnetus juhtus kell 11.51 Tondi tänava ja Linnu tee ringristmikul, kus 1966. aastal sündinud Raivo kaotas teel olnud vedeliku tõttu mootorrattaga BMW tasakaalu ja kukkus, teatas siseministeerium.
Vigastada saanud mees viidi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse ravile.
Saue ]nnetus p[hap2eval oli olnud j2rgmine - Jaanituleplatsilt v2lja keeranud rattur, kes vedas ka kass6itjat, juhil ei olnud kiivrit, kaass6itja p22ses eluga. Skoda s6itis tsikli tagaotsale pihta. S6itsin tund hiljem syndmuskohalt m88da. R.I.P . Puhka rahus Riho
Real Hot Rods don't leak oil.
They mark their territory.
They mark their territory.
-
efendi
- Mode
- Tsikkel: KTM
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 24 korda
Kermik kirjutas:Eile õhtul juhtus Harjumaal Sauel ränk liiklusõnnetus, milles hukkus vastassuunavööndisse sõitnud purjus mootorrattur.
Eile kella 20.01 ajal juhtus Harju maakonnas Sauel Pärnasalu teel liiklusõnnetus, kus 1984. aastal sündinud, juhtimisõiguseta ja alkoholijoobes Riho juhitud mootorratas Yamaha kaldus kurvis vastassuunavööndisse ning põrkas kokku sõiduautoga Škoda Fabia, mida juhtis 1946. aastal sündinud Mati.
Hotrod - ei sõitnud auto tsiklile tagant sisse, joodik sõitis ennast kasti lihtsalt vastu autot
Speedvana - mismoodi on seotud tsiklite arvelevõtmise arv ja koolituse kvaliteet? Riiklikud normid A-kat saamiseks on ühesed kõigile, erandeid ei ole.
i am not totally useless, i can be used as a bad example.
Kes mett teeb, see mett sööb!
Kes mett teeb, see mett sööb!