Windows 10 teema
Moderaator: Moded
-
- Tänatud: 12 korda
Re: Windows 10 teema
Seda muidugi. Samas, minusugusel tekib kohe küsimus, et miks see platvorm siis justnimelt vindõus peab olema
see kartmatus on kasvanud väsimatus töös,
läbi kurvide ja piki sirgeid,
meid sadu kordi kandnud on mootorite sööst.
-
- Mode
- Tsikkel: honda putukas :P
- Tänanud: 38 korda
- Tänatud: 15 korda
Priit_IZ kirjutas:Seda muidugi. Samas, minusugusel tekib kohe küsimus, et miks see platvorm siis justnimelt vindõus peab olema
Kui FBI tuleks välja oma platvormiga, mitu inimest seda reaalselt kasutaks? Lihtsam maksta ju riigi kassast firmale. Muutub ka maailm ohutumaks ja paremaks.
VB olen liiga paranoiline.
-
Ma olen ka paranoiline ja ei usu heategevust. Igasugune tasuta pakutav asi on kahtlane, tootjal peab ju mingi huvi asja juures olema.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 191 korda
- Tänatud: 396 korda
Priit_IZ kirjutas:Ma olen ka paranoiline ja ei usu heategevust. Igasugune tasuta pakutav asi on kahtlane, tootjal peab ju mingi huvi asja juures olema.
Aga tasuta "pingviin" on OK, eksju
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
Ühesõnaga, inimeste paranoia opsüsteemi uuendamisel on praegu see, et tulevikus tuleb AI ja Matrix ning terminaatorid hakkavad meid kiusama?
Praegusel juhul on jutt ikkagi ainult et "onu sam jälgib sind" aga mingeid konkreetseid näiteid, kus tuhanded inimesed oleksid oma arvuti uuenduse pärast mignisuguse jama endale kaela saanud, pole?
Neid tasuta asju, mida te pahaaimamatult kasutate, on rohkemgi. E-mail, seesamane biker.ee foorum siin, ühistransport , jnejne.
Kui väga põed, võta need arvutid ja viruta kaevu, paber ja pastakas ajab ju ka asja ära, kui ei, siis anna minna ja lase 10 peale, minu jaoks on see igatahes nii black and white.
-
- Tsikkel: Dnepr MT10 / GSX-R1000
- Tänatud: 68 korda
Priit_IZ kirjutas:Ma olen ka paranoiline ja ei usu heategevust. Igasugune tasuta pakutav asi on kahtlane, tootjal peab ju mingi huvi asja juures olema.
Kui rääkida "tasuta" Win10-st, siis M$ on lihtsalt hilinenult aru saanud, et kasu(m)likum on kest (OS) niisama anda ja siis sinna sisse hoopis rakendusi müüa. Kusjuures mitte ise kõike arendada, vaid võrdlemisi monopoliseeritud poodi pidada ja lihtsalt vahendustasu võtta. Ehk siis ärimudel, millega tõenäoliselt tuli esimesena massidesse Apple, kohe sabas ka Google. Pluss igasugu muusikapoed.
Win 8-ga hakati vaikselt pushima olukorda, kus sul on rangelt soovitatav OS-i oma live ID-ga sisse logida. Seega seod sa süsteemiga oma oluliselt personaliseerituma profiili, mitte nagu varasemalt, kus valisid oma Win konto kasutajanimeks lihtsalt xxx, user või paremal juhul Ants, tõmbasid netist igasugu pira ja porri (mis võiks veel parem olla?) ja kasutasid seda (vähemalt näiliselt) võrdlemisi anonüümsena südamerahuga. No IP järgi olid loomulikult leitav, aga...
Nüüd aga logid sa OS-i kenasti oma igor.ivanov@live.com-iga sisse, seod selle kontoga veel mõne krediitkaardi, FB ja muu ning kui sind nüüd otse selle alt pira ja porri tarbimas tabatakse, on juba oluliselt raskem väita, et sind polnd sel ajal koduski.
Edit: Piipz, eks neid aspekte ole erinevaid. Tõsi ta on, et karavan läheb edasi ja kes otseselt erakuks jääda ei soovi, peab ka kasvõi mingil määral sabas sörkima. Oluline on see, et inimesed teaksid (rohkem), mis millegi taga on ja mida kergekäeline "accept/agree" pressimine endaga kaasa tuua võib. Et oleks tehtud natukenegi teadlikum valik, mitte lihtsalt massiga kaasaminek.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1974 korda
- Tänatud: 569 korda
Tootja huvi on olenematta tegevusalast pappi teenida.Siit ka see nö "tasuta jagamine" ,mis on tegelikult oma turuosa kindlustamine.Et selle peale tulla ei pea just eriline guru olema.Kõik muud teemad saavad alles peale seda tulla.
Aga see kõik ei ole ju otseselt seotud win10-ga.Teema oli win-10 mitte big brother ja muu taoline intenetti kasutades.See kõik on seal juba ammu olnud ja on jatkuvalt edasi.On seda läbi win10 lihtsam või keerukam teostada,ei oma mingit vahet.Tehakse seda ikkagi ja küsiks samas teilt paranoilisdelt,et miks te võiksite kedagi huvitada,mille erilisega te tegelete?
Ma saan aru,et olete millegi suure ja maailma muutvaga hakkama saanud,aga te pole ju keegi midagi sellist saavutanud.Siin foorumis kurta,et keegi sind jälgib ja sinu vastu huvi tunneb,ei ole just eriti tõsiselt võetav jutt.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
-
urmas66 kirjutas:...küsiks samas teilt paranoilisdelt,et miks te võiksite kedagi huvitada,mille erilisega te tegelete?
No eksole... aga mis see sinu asi on? Ei midagi isiklikku.
Ja vaata ikkagi siin postis viidatud video ka ära.
-
- Mode
- Tsikkel: KTM
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 24 korda
Ma arvan, et kasutage seda mis teile meeldib ja turvaline tundub. Lisaks annab palju kraane kinni keerata kui ise huvi tunda ja süveneda. Lõpuks valib iga inimene ise, mida ta enda enda kohta avaldab ja mida mitte. Selle skaala üks äärmus on selfikunnid, kelle iga liigutus on veebis näha(ning kelle sõbrad on ammu tema uuendustest teadasaamise blokeerinud, seega postitab ta vaid endale, mõnele omasugusele ja NSAle) ja teine äärmus paranoilised fooliummütsidega skisofreenikud. Igaüks peaks pigem leidma oma koha sellel skaala, mis talle kõige paremini sobib.
Tsiteerin eilset ERR arvamuartiklit: http://uudised.err.ee/v/arvamus/ab3b4d8 ... us-eestist
"Jüristo tõi välja kolmeosalise protsessi, mille sotsiaalselt ja mõttetegevuselt aktiivne Lääne inimene tavaliselt läbib, puutudes kokku erineva arvamusega.
Esiteks järeldab ta – esialgu ju suhteliselt heatahtlikult –, et tõsiasi, et oponent ei ole temaga samal arvamusel, on tingitud faktist, et tollel pole piisavalt informatsiooni. Seega püüab ta teisel arvamusel olevat inimest veenda, esitades talle oma arvamust kinnitavaid, rohkem või vähem tõeseid väiteid.
Kui informatsiooni üleandmine ei avalda soovitud mõju, on inimlikult lihtne järeldus, et teine inimene pole lihtsalt võimeline informeeritusest hoolimata “õigesti” mõtlema hakkama. Järeldus – mitte enam nii sõbralik – on see, et oponent on rumal.
Samas nii mõnigi erineval arvamusel olev ja sellele jääv inimene täiesti tõestatult pole rumal. Kui aga inimene pole rumal ega vaevle ka alainformeerituse käes (sellest eest on enda arvamust läbimõelduks ja õigeks pidav inimene ju varem juba hoolitsenud), siis mida jätkuvalt erinevale arvamusele jääva inimese kohta arvata.
Tark ja informeeritud, aga ikka minu moodi ei mõtle? Järelikult on lihtsalt pahatahtlik!
Nendest kolmest sammust on aga ainult veel lühike komistus selleni, et avada oponendi pihta kõikide oma sõnaliste kahurite tuli, milles viisakus ja teise inimese austamine kipub hävima samamoodi nagu elud 1944. aastal Sinimägedes.
Tegelikult – ma jään antud küsimuses tõesti oma arvamusele – ei pea me tülitsema seetõttu, et üks näeb maailma ühe ja teine teise nurga alt."
Kes mett teeb, see mett sööb!
Jüristo jutt jummala õige aga me ei räägi arvamusest.
Minu või sinu arvamus antud kontekstis pole hetkel oluline. Olulised on faktid, millest üks on see, et uus ja läikiv Win 10 lekitav sinu privaatset (privaatne ei tähenda salajane, ega halb jne!) infi kolmandale osapoolele.
Sinu arvamus, et seda leket saab kinni keerata ei haaku faktiga, et info lekte pole tegelikult võimalik peatada.
"Minu OS on lahedam, kui sinu OS" kipuvad alati emotsionaalseks minema ja faktid hakkavad asenduma arvamustega. Viimaseid hakatakse presenteerima, kui fakte.
Fakt on see, et inimesed ei saagi tegelikult aru, mis ümberringi toimub. Nad ei saagi aru, et nende naiivsust, kergeuslikust, vahest ka õpitud abitust jms kasutatakse kurjasti ja see kurjast kasutamine, mida peeti kunagi jälkuseks on sujuvalt muutumas uueks normiks.
Õiguste ja vabadustega on see loll asi, et kui need korra ära võetakse, ei anta neid sulle vabatahtlikult enam kunagi tagasi.
Täna oleme me nagu konnad katlas, kes ei saa aru, et kui temperatuur tõuseb. Sujuvalt kaovad elementaarsed õigused ja vabadused. Tükike siit, teine seal jne.
Need negatiivsed muudatused kastuvad peatselt ka seadusandluses. Siis karmistuvad nad veelgi jne. jne. jne.
Ühel päeval ei tohi sa ilma GPS'ita kodust lahkuda - sinu kaitseks!
Siis ei tohi sa enam motikaga sõita - sinu kaitseks!
Siis ei tohi sa teha seda, teist ja kolmandat - sest "me" kaitseme sind.
-
Ja ärge palun splittige mingi naeruvääristava pealkirjaga "Fooliummütsi vennaskonna paranoilised arutelud" vms alla. See ongi tegelikult antud teema põhipoint, mingeid "kuhu linnuke panna?" küsimusi oleks saanud vabalt küsida olemasoleva "Arvutiabi vaja" all või, nagu ma juba eespool kirjutasin, hoopis HV foorumis, mis on antud teema jaoks tsiklifoorumist palju sobivam.
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
Black, neid teemasid, mis sind ei huvita, sa ei pea lugema. Aga sa ikka loed ja veel jutustad ka. HV foorumis on muide tsikliteema ka
-
Mind huvitavad paljud asjad ja ma olen HV tsikliteemasse rohkem kui korra kirjutanud. Edit: esimene post siin, palun väga.
Ma ei saa hetkel ausalt öeda aru, kust jutt minu huvipuudusele millegi suhtes minna võis?
-
- Toetajaliige
No ei saa me tagasi aega,kus oli küll juba vabadus,aga ei olnud veel sellisel tasemel IT-d nagu on täna.Näiteks nagu elu aastal 1992-93
Me ka siin logistika alal meenutame vahel "häid aegu,kui sai asju rahulikult ajada" .Ehk autojuht võttis Soomest kauba peale ja siis kui üle Viiburi-Peterburi oli Narva jõudnud helistas taksofonist,et ma nüüd Eestis,et mis edasi.Mis siis ikka edasi sai,läks deklarandi juurde tehti paberimajandus korda,siis tolli ja kui hästi läks siis jõudis ka samal päeval kliendi juurde.Täna on Helsinki-Tallinn nõutud tarneaeg ukselt uksele mõnel juhul 4 tundi.Ilma kaasaaegse kommunikatsioonita on see kahjuks välistatud.
Täna pole enam võimalik nii elada ja tööd teha.Mõnel alal võibolla on,aga enamuses juba ammu enam mitte.Tahame me seda või ei taha.
Sama on ka OS-ga.Me kas kasutame uuemaid ja kiiremaid OS-e või me jääme lihtsalt rongist maha.Kindlasti saab ka ilma IT-ta ära elada,aga majanduses-äris on see suhteliselt komplitseeritud,kui sa arvad,et ma teen nüüd teisiti kui kogu muu maailm.Sa lihtsalt ei peagi varsti midagi tegema,sest su teeneid ei pruugi kellelegi enam vaja olla,kui sa oled muust elust sammu või kaks maas.
Mulle kohe üldse ei meeldi see tänapäevane ülikiire elutempo ja ,et oled kõigile 24/7 saadaval,aga kahjuks ei saa teisiti ka.Võibolla kui kirjanikuks hakata siis saab kirjutamise ajaks eralduda,aga nii kui raamatut avaldama tahad hakata ,pead olema live-s.Muidu ei saa oma raamatut müüdud ja kellele sa siis ikka kirjutad,kui lugejaid pole.
ML-Transport AS
Seleta palun ka seda, mismoodi on üksikisiku koduarvuti (või mingite muude erakasutuses olevate el.seadmete) privaatsuse teema seotud kaasaegse kommunikatsiooni kiirusega??? Või veel parem, seleta kuidas see on seotud kauba jõudmise ajaga soome
Päris korralik vabadus oli ka veel aastatel 02-03. Ei tea mina küll, et keegi oleks tahtnud minu eraasjades sorida või selleks luba nõudnud. Aga IT tase oli samal ajal 10 aastaga muutunud ikka uskumatult palju.
-
- Mode
Aga siin ju ongi võimalus seda W10 mitte kasutada. Alternatiivid on olemas ju? Kui soovid või pead toimetama andmetega mis on ülitundlikud, siis selleks kasuta arvutit mis ei ole võrku ühendatud. Kes RS asjadega kokku on puutunud, see ilmselt teab kuidas need asjad käivad. Kasutatakse ka seal Wini ja ei kardeta läbi selle lekkimist. P.S. Vahel paistab mulle, et kõige suurem vandenõu võib olla see, et mingit vandenõud ei olegi. P.P.S Ma olen ka mõõdukalt paranoiline oma andmetega ümberkäimisel ja pean seda loomulikuks, kuid ülearu muretseda ei ole ka vast mõistlik.
-
Päris varjata polegi enam võimalik. Olgu näiteks kasvõi suvalised kliendikaardid, mille sümboolse allahindluse nimel lastakse omale kaela määrida, ning siis on teenusepakkujal igast ostust ülevaade olemas. Samuti, ju, et ainult su enda hüvanguks, et sind veel paremini teenindada Pangakaardiga tasumisel on pangal ka üsna kena ülevaade su tegemistest ja liikumistest/harjumustest jne. Jätame siinkohal need vandenõuteooriad välja, et Hiinast tellitud kõikvõimalikud nuti-käkid, kus enda paroolide ja andmetega sisse logivad, et kuhu aparaadi op.süs need taustal edasi võib saata. Viimast on võimalik kontrollida, või ümber lükata, kui mingi alternatiivkonto seal teha, ning läbi tulemüüri liiklust jälgida. Päris huvitavatesse kohatadesse üritas üks käkk minna, soovitud kohtade taustal
Rääkimata niisama moblade ja nutikate asukohatuvustusest jms.
Samas, kui Win10 kohta on ikka otse öeldud, et keyloggereid jms jamspsi juba algselt servani täis topitud ja need vaikimis aktiviseeritud, siis on mu meelest üsna normaalne asja vastu rohkem veidi huvi tunda.
Tasuta juust on ainult hiirelõksus ja terve nahaga selle kättesaamiseks tuleb enne natuke uurida, kuda mehanism käib
-
- Toetajaliige
will111 kirjutas:Seleta palun ka seda, mismoodi on üksikisiku koduarvuti (või mingite muude erakasutuses olevate el.seadmete) privaatsuse teema seotud kaasaegse kommunikatsiooni kiirusega??? Või veel parem, seleta kuidas see on seotud kauba jõudmise ajaga soome
![]()
Päris korralik vabadus oli ka veel aastatel 02-03. Ei tea mina küll, et keegi oleks tahtnud minu eraasjades sorida või selleks luba nõudnud. Aga IT tase oli samal ajal 10 aastaga muutunud ikka uskumatult palju.
Siis ei küsitud sult midagi vaid soriti nii,et sa arugi ei saanud,kui seda oli vaja.Tõenäoliselt ei tee seda ka täna keegi,sest keda sa ikka huvitad.Kas oled lihtsameelne või mängid seda?Nüüd on aeg edasi ja ka igasugu privaatsus reegleid on juurde tulnud ja viisakusest küsitakse sult seda enne.Valikuid muidugi eriti jäetud pole.Tahad meie kambas(loe:toodet kasutada) olla, lase linnuke kasti ja me teeme edasi mis heaks arvame.
Kauba jõudmine kuskile tähendab kommunikerumist ja seda kiirelt.Kui juht käib töökäskusid saamas taksofonist nagu see toimus kunagi ammu,siis ei ole võimalik ka saata-saada asju kiirelt.Tänapäeval on kõik autod logistukul teises monitoris nähtavad reaalajas ja töökäsud saadetakse kas otse üle GPS-i või muud moodi ehk peale kliendilt tellimuse saamist on autojut selle 20 sek pärast juba kätte saanud.Autojuhi privaatsus me muidugi rikume räigelt,rohkem kui sind keegi jälgib,aga see on elu ning see on seadusega lubatud.Ka juhid õnnelikud,et keegi ei helista ja küsi,kus sa oled,vaid lihtsalt on näha kus keegi on ja mida teeb.
Paranoia on tegelikult kogu tervisele kahjulik,imeb sust eluvaimu välja.
ML-Transport AS
ei Urmas, ma ei ole naiivne, ma olen see tüüp, kes actually teab viimase kui punni pealt, mismoodi näiteks win xp toimetas...mis seal oli, ja mida seal ei olnud. mida kuskile saadeti ja mida ei saadetud ning kuidas seda kõike confida.
kas keegi täna midagi teeb või mitte, või kas just konkreetselt minu andmed kedagi huvitavad, see ei ole ausalt öeldes kuigi oluline - oluline on miski muu. aga kuivõrd seda on juba kaugelt näha, et sa ei mõista ning ei tahagi mõista siis ma ei hakka ka seletama. ning jah, ma ei kasuta ega tõenäoliselt hakkagi kunagi kasutama 10ndat versiooni, seda võimalust mulle tutvustada pole tarvis...olen täiesti teadlik.
Sinu jutt GPS'st (tundub, et sa ei ole vist väga tehnoloogiainimene) ja autojuhi asukoha teadmisest ei haaku küll kahjuks mitte kuidagi opsüsteemide turvasätete või sinna sisse ehitatud jälgimismeetoditega aga noh, vähemalt sa üritasid! Asukoha määramine, töökäskude edastamine üle netiühenduse ja igasugused muud logistilised liigutused ja arvutused on ja olid muide täiesti võimalikud juba xp aegadel, selleks oli vaid vaja arendada vastav tarkvara, panna see vastavas seadmes jooksma ja luua seadmete vahel toimiv connection.
Mis puudutab juhi privaatsuse rikkumist siis ma ei saa küll täpselt aru, millest jahud. Kas te juhile seda töölepingus või kuskil öelnud ei olegi, et trackite tema liikumisi töö ajal (MITTE eraelus, ma loodan, et mõistad ikka, milles siin vahe seisneb?!)
-
- Toetajaliige
Will kui sa nüüd tähelepanelikult vaatad tagasi postitusi,siis ma mainisin irooniliselt(sa ei pruukinud muidugi sellest aru saada oma paranoilisuses,aga see oli iroonia) heast elust aastal 1993-94.Siis polnud veel XP-d ja isegi 95-te mitte.Mobiililevi oli NMT ja seda ka suuremates asulates ainult.GSM levi oli 95 paiku ainult Tallinnas-Narvas ja Tartus,siis hakati edasi minema.Põhiline sidevahend oli Eesti Telefonintaksofon ja seal kasutati kiipkaarti või münte arveldamiseks
Sa võid kõike teada millest iganes,aga ära unusta,et kui oled internetti ühendatud kas win2000-ga või wi10-ga vahet pole. Siis oled saadaval,neile kes seda soovivad.Sul pole ka ilmselt nutitelefoni ega mingeid muid analoogseid asju,sest ka sealt oled sa saadav kõigile ,kes seda soovivad.Võid põtkida palju tahes win 10 või mille iganes vastu ,aga see ei päästa sind millestki.valik on tegelikult loobuda kõigest või võtta asja rahulikult ja elada edasi sellele mõtlematta.
Kui rääkida nendest trackingu teemadest,siis suuremale autopargile tööks kõlblikud lahendused hakkasid tekkima aastal 2007-8,aga need olid siis veel algelised ja andme edastus oli viitega.Enam vähem hästi toimivad süsteemid on töös kuskil 2012 ja edasi.GPS on seal ainult väike osa asjast.Töötama peab ideaalne GPRS side ja platvorm ,kus see kõik jookseb.Kui see pole IT,siis on siga ja kägu ka üks ja sama asi,mis minu meelst on aga väga erinevad tooted
ML-Transport AS
njaa, seda juttu ma ei oskagi nagu enam kuidagi kommenteerida. oskan lihtsalt nentida fakti, et kahju on vaadata ja kuulata inimesi, kes räägivad teatud asjadest niivõrd meeletu enesekindlusega aga tegelikult ei tea valdkonnast mitte halli haisugi. paraku just selle (teie) tõttu igasugune privaatsus kui mõiste vaikselt robotiks muudetud inimeste peast välja juuritaksegi.
sina võisid teha irooniat, aga minule elu aastal 94 täitsa meeldis. kõik asjad ei olnud veel "reguleeritud". aastal 2015 on mul kusjuures nutitelefon täiesti olemas, kuid selle "nutikust" kasutan tõepoolest vähe. kui rääkida arendustest siis absoluutselt kõigi asjadega on tarkvara arenduses alati olnud nii, et alguses ikka tehakse "midagi" ja siis tehakse seda paremaks, kiiremaks, paindlikumaks jne. Kui vastavaid tooteid varem ei olnud (ja ma arvan, et selles sa tegelikult eksid...) siis järelikult polnud varem keegi leidnud piisavalt põhjust, motivatsiooni või mida iganes, et seda tarkvara piisavalt arendada. jutt, mida sa räägid on küll kindlasti hästi laias laastus korrektne, kuid ma näen, et sina isiklikult ei ole see mees, kes aastal 94 üritas luua logistikasofti autopargile, siis aastal 2004 üritas uuesti ja jäi taaskord op.süsteemi limitatsioonide taha ning lõpuks aastal 2007 arendas midagi enamvähem kõlbulikku valmis. või parandad mind sest eksin?
mina ei tea kõike millest iganes, aga ma tean just piisavalt palju sellest, millest mul teada on vaja. kui ma olen internetti ühendatud win2000'ga siis ma tean väga täpselt, mis liiklus mul üle selle ühenduse toimub. täpsemalt kui sina ilmselt arvata oskad sest minu töö on olnud seda teada ja kontrollida. aga noh, lõputult seda teemat arutada pole mõtet. blingblong tooted on juba koos üleüldise blingblong teemaga maailmale edukalt maha müüdud ja selle koha pealt peab tunnistama, on sul õigus...et vahet pikas perspektiivis enam pole! selleks, et tarbida infoühiskonna hüvesid, tuleb varem või hiljem kõige jamaga nõustuda ja kaasa minna. lihtsalt suht jama lugu, et lambakari nii rõõmsalt hõiskab samal ajal kui neid iga nurga alt pügatakse
-
- Mode
http://arvamus.postimees.ee/3306293/and ... ullikesed=
Tsitaat: "Ülaltoodud arvud viitavad sellele, et privaatsusküsimused tõusevad paljude eestlaste teadvusesse ainult siis, kui midagi probleemset on juba juhtunud. Loomulikult ei pea olema paranoiline ning pidevas andmete lekkimise hirmus elama, kuid päris ullikestena privaatsusküsimusse suhtuda ühed õiged e-riigi kodanikud ka ei tohiks."
urmas66 kirjutas:...
Sa võid kõike teada millest iganes,aga ära unusta,et kui oled internetti ühendatud kas win2000-ga või wi10-ga vahet pole. Siis oled saadaval,neile kes seda soovivad.Sul pole ka ilmselt nutitelefoni ega mingeid muid analoogseid asju,sest ka sealt oled sa saadav kõigile ,kes seda soovivad.
Kas sa näed vahet "kogu ketta sisu" ja "veebi lehitseja on veebilehel X" infol vahet. Arvesta, et esimene sisaldab ka teist, teine aga esimest mitte.
Eelnevates OS'ides aitas näiteks VPN, küpsiste korrektne eemaldamine, vajalike pluginate kasutamine veebilehitsejas jne.
Win 10 puhul hoiab aga kedagi kolmandat toimuvaga kursis OS (mitte veebilehitseja ega muu sarnane tarkvarajupp).
urmas66 kirjutas:Võid põtkida palju tahes win 10 või mille iganes vastu ,aga see ei päästa sind millestki.valik on tegelikult loobuda kõigest või võtta asja rahulikult ja elada edasi sellele mõtlematta.
Suur Vend armastab sind Urmas66!
Nagu kord ja kohus, lased kõrvad lonti ja püksid rebadele. Suurepärane!
Probleem on selles, et sa (ja paljud teised) keeldud suuremat pilti vaatamast. Ma saan aru küll, miks sa aru ei saa - sa ei taha. See arusaam tekitaks sulle ebameeldiva tunde. Kõige lihtsam on teha "mää", kinnitada endale, et kõik on korras ning siis vaikselt edasi teenida.
Miks sa tahad oma õigustest ja privaatsusest loobuida nii lihtsalt ja miks sa arvad, et kõik peaks seda sama tegema?
Enne Snowden'i poolt avalikustatud dokumente peeti inimesi, kes viitasid jõustruktuuride massilistele sigadustele, hulludeks. Tinapaberist mütsidega paranoikud, skisofreenikud jne. Keegi ei uskunud, et nende kallis, aus ja õiglane valitsus või mõni ilusaid läikivaid asju tootev suurkorporatsioon või olla nii jälk ja süüdimatu.
Siis tuli aga avalikuks, et isegi kõige hullemad fantaasiad massilisest jälitamisest ja elementaarsete inimõiguste rikkumistest polnud ligilähedal sellele, mis tegelikult toimub. WIndos 10 on jälle üks samm vales suunas - teha massiline nuhkimine veelgi lihtsamaks.
Win 10 on nimetatud ka NSA märjaks unenäoks. Stasi, NKVD, KGB jne ei osanud millestki nii ilusast ja efektiivsest isegi unistada. Aga näed, tänu inimlammastele on nende märjad unenäod lõpuks reaalsuseks saanud. Hur-raaa!
Aastatega on suudetud massid panna ise oma toimikuid kirjutama ja nad hakkavad kurjalt määgima, kui neid takistada.
Orwelli fantaasiad on saamas tõeks. Kes julgeb, see loeb:
http://www.hot.ee/obu90210/1984/avak.htm
kalju1 kirjutas:Orwelli fantaasiad on saamas tõeks. Kes julgeb, see loeb:
http://www.hot.ee/obu90210/1984/avak.htm
Lisas siia igasugu Amazone jms digitaalsete kirjastajate ÕIGUS! muuta juba "ostetud" raamatute sisu ning piirata sinu ligipääsu "sinu" raamatule (tegelikult sa ei oma seda Kindle's loetavat "raamatut", sa rendid luba seda lugeda. Sellest ajutises loast võid ilma jääd kohe, kui Amazon vms ühepoolselt nii otsustab)
See on sama, kui keegi astub öösel su uksest sisse, kõrvaldab osad raamatud su riiulist ning redigeerib teisi musta vildikaga ja sa vaatad lolli näoga pealt.
Vot sulle DRM (Digital Rights Managemen)
Siia sobib üks lühike lugu, mis kipub kahjuks juba reaalsuseks muutuma http://www.gnu.org/philosophy/right-to-read.html
-
- Mode
Jajah, siit võite veel lisaks omale igasugu huvitavaid mõtteid koguda
efendi kirjutas:Jajah, siit võite veel lisaks omale igasugu huvitavaid mõtteid koguda
Kuidas need konspiratsiooniteooriad siia sobivad, jääb arusaamatuks...
-
- Toetajaliige
efendi kirjutas:http://arvamus.postimees.ee/3306293/and ... ullikesed=
Tsitaat: "Ülaltoodud arvud viitavad sellele, et privaatsusküsimused tõusevad paljude eestlaste teadvusesse ainult siis, kui midagi probleemset on juba juhtunud. Loomulikult ei pea olema paranoiline ning pidevas andmete lekkimise hirmus elama, kuid päris ullikestena privaatsusküsimusse suhtuda ühed õiged e-riigi kodanikud ka ei tohiks."
Enamusele siin jälitamise paranoia käes vaevlevatele on selles artiklis väga õpetlik lause:
"Tänasel päeval teab see anonüümne ja umbisikuline «internet» sinust vaata et rohkemgi kui sina ise."
Ja nii see ka päriselt on,olenematta,mis OP süsteemi sa kasutad.Ei ole sa kaitstud ühtegi wini ega ka applet kasutades.Praalida siin ,et te kontrollite vanemates OP süsteemides seda, on ainult teie märg unenägu.
Tehke mida tahate,aga kui olete välja valitud mingil põhjusel,siis teid ja teie tegemisi ka jälgitakse.Kui te kõik sellised gurud olete,siis te siin nii lolli juttu ei kirjutaks juba sellepärast,et te valdate teemat.
Pigem oled mingil määral kaitstud,kui ei "ela" kogu oma elu netis( nagu kahjuks suur osa mailmast juba ammu teeb) ja plära telefonis,mis sülg suhu toob,aga mitte vältides või just kasutades mingit konkreetset OP süteemi.Tehes lihtsalt oma igapäevast tööd win10-s või 7-s ei ole kohe kindlasti mingit vahet.Vajadusel jälgitakse teid kelle poolt iganes ja te ei saa seda teada.Kõikide meie mobiilikõned tegelikult salvestatakse 100% ja jäävad mingiks ajaks nö ootele,et kui kellelgi, kes omab õigust seda üle kuulata,siis saab seda ka takkajärgi teha.Lihtsalt keegi ei jõua neid asju kunagi 100% kuulata,sest te pole reaalselt kellelgi vajalikud.Kui ,aga vajadus tuleb,siis hiljem saate ka teada,et teid on pealt kuulatud.Minul on selline juhus olnud,sest suhtlesin inimesega keda kuulati sanktsioneeritult pealt.Minu jutud temaga ei puutunud antud keissi,aga peale uurimise lõppu sain lihtsalt teate digiallkirjastatud e-kirjaga ,et seda on tehtud.Ja kui ma nüüd win 10-t alla ei lae,siis olen "päästetud"?Juhhei
ML-Transport AS
-
Vanasti oli asi nii, et sa tegid midagi kahtlast, sind valiti välja ja sind hakati jälgima. Tänapäeva trend on jälgida massiliselt kõike ja kui on mingi kerge kõrvalekalle, suunatakse sulle fookus. See on erinevus. Tõsi, see digisõnnikuhunnik, mida inimkond toodab ja millest tuleb teri välja sõeluda, on katastroofiliselt suur, aga ka töötlemisvõimsus on kõvasti kasvanud. Keegi ei olegi siin väitnud, et sind või mind või teda on konkreetselt uurimise alla võetud. Asi on pigem selles, et su kohta kogutakse praktiliselt kõike, eriti seda, mida sa väga kergekäeliselt välja annad. Selleks, et kogumiseks kuskile sisse murda (kasvõi lahtisest tagauksest), on juba motivatsiooni vaja, kui sa aga lausa EULA-ga (loodetavasti teate ikka kõik, mida see lühend tähendab ja kuidas eesti keeles kõlab?) lubad oma failidele ja klahvivajutustele ligi, siis miks mitte seda kuskile serverifarmi imeda ja automaatselt läbi sõeluda (rääkimata sellest, kui sa ise vabatahtlikult kogu oma kraami valimatult kuskile "pilve" saadad...)? Võibolla hakkab midagi inkrimineerivat silma ja läheb vastavasse asutusse automaatne sõnum, võibolla saab lihtsalt talletada ja su vastu kasutada kunagi hiljem. Satud näiteks oma Endomondo või Waze'iga õigel ajal kuriteopaiga lähedal olnud olema. See, kes nuga või tina andis, taipas digivaikust pidada. Seleta siis, et sina pole süüdi, kuna sul pole midagi varjata. Täiesti lambinäide, mida ei ole vaja hetkel luubi alla võtta. Võid vabalt analoogia tuua oma interneti tegemistesse.
Tõsi, kui me soovime ühiskonna normaalse osana toimida, ei oma me kontrolli kõige üle, mida meie kohta kogutakse, küll aga saame paljudes kohtades käe ette panna. Tuleb kasvõi tänavatele minna, kui vinti üle keeratakse. Kõige valem teguviis on täielikult alla anda. Aga massipsühhoos on loomulikult võimas nii üht- kui teistpidi.
urmas66, ma võin sulle täiesti garanteeritult kinnitada, et sind ei päästa enam miski, isegi mitte win10 "mitte alla laadimine" küll aga ei tähenda sinu isiklik saamatus, teadmatus ja pohhuism antud asja suhtes, et keegi teine ei võiks olla "päästetud" nagu sa seda nimetad. ma tean, et it'ga mitte kursis oleva inimese jaoks on seda hirmus keeruline mõista...kõik on justkui nii keeruline ja ulmeline ja automaatne ja vägev, et ega mitte keegi ju ei saagi justkui enam olla teadlik, mis toimub kõigis nendes erinevates kihtides. tegelikult aga siiski saab kursis olla, ilmselt mitte kõigega aga jällegi, nii palju kui parasjagu vaja. kui sa nüüd kasvõi korraks võtaksid ja loogiliselt mõtleksid siis see ei tohiks olla midagi niivõrd ennekuulmatut. või mismoodi sinumeelest on siis üldse keegi kuskil kunagi saanud "netti ühendatult" teha misiganes toiminguid nii, et temast ei jää maha otse tegijani viivat jälge? mismoodi üldse mingid asutused ja asjad saavad olla nö. turvalised kui absoluutselt kõikjal ja kõikjale on alati olnud backdoor? mismoodi on võimalik, et profimaid pirabosse ei õnnestu mitte kuidagi shutdownida kui suurel vennal on justkui nii ehk naa olemas ligipääs absoluutselt kõigele?
let me tell you a little secret - kui väga sügavuti minna siis praktiliselt kõikjale on tegelikult tõepoolest võimalik ligi pääseda, mingit teatud teed pidi. aga seda tegevust nimetatakse häkkimiseks ja see eeldab tohutult spetsiifilisi teadmisi, intelligentsi, fantaasiat. ja siin on ikka VÄGA VÄGA suur vahe, kas kasutaja lihtsalt vabatahtlikult annab loa ehk avab oma virtuaalsed väravad või siis peab keegi konkreetselt ja sihipäraselt ning ilmselt suhteliselt kõrgelt motiveeritult tegelema nende väravate muukimisega. ega neid kahte asja ei saagi tegelikult üldse võrrelda, aga sina tahad seda kõike vist panna ühte patta. või siis kujutad omale ette, et juba win 95 ajal oli koodi sisse kirjutatud mingisugune kõigile teadmata tagauks, mis õige "võtmega" avas üle netiühenduse kogu arvuti sisu võtme omanikule ehk pehmo-Billile endale vot see oleks juba midagi! ...kui nüüd vandenõuteooriatest rääkida
aga eeldades, et sul on õigus - KÕIKI on võimalik nii ehk naa alati pealt kuulata ja no problemo jõutakse piisava vajaduse korral kiirelt vastava isikuni. siis siit üks väike ülesanne, kirjelda palun lahenduskäik näiteks minu kui isikuni jõudmiseks: ostsin omale kuskilt kasut läpaka, või mobla...mingi wifivõimelise seadme. installisin kuskilt plaadi pealt pirawindooza, näiteks 7nda. läksin ja otsisin välja avaliku wifi leviala (või häkkisin sisse mõnda, mis on piisavalt lihtsalt häkitav). tegin seal ära oma "kahtlased toimingud" ja lahkusin... kas jõuad minu kui konkreetse isikuni? võid eeldada, et sul on olemas ligipääs absoluutselt kõigele, logid kõige kohta, mis seadmes toimus ja mida tehti, kopi sellest mis infot seal hoiti jne.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.