Face-Off: Jalgrattad jms aegalsed sõidukid teel

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Tort
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 177 korda

Re: Face-Off: Jalgrattad jms aegalsed sõiukid teel

Lugemata postitus Postitas Tort »

Vaidlemine:

1) Lepitakse kokku, et pole ilmtingimata seaduses näpuga järge ajada vaja. Suurem osa on nõus.

2) Hakatakse seaduses näpuga järge ajama, kõik on juristid, kõik on kogemustega, kõikidel on arvamus.

3) Mõne kummalise argumendi vahele ütleb Madman 2 ära, miks on teinekord targem sõita kõrvuti - sest siis ei saa autojuht oma "mahun küll" suhtumisega sul peeglit perse kinni sõita.

4) Ilmuvad "Ei no aga siis võiks juba ju..." mehed.

Do loop.

iRide
Tsikkel: Kawasaki ZZR600E/94
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas iRide »

Tonis_T kirjutas:
macintosh kirjutas:
Tonis_T kirjutas:

no mina loen siit seadust: https://www.riigiteataja.ee/akt/13335732 ja ma ei suuda mitte kuidagi leida punkte, mis keelavad kõrvuti sõita. Ainult kellegi isiku tõlgenduses mainitakse kõrvuti sõitmise keeldu.

Räägi meile veelkord, miks sul on täpselt vaja kõrvuti sõita? Ja seejärel palun ürita seletada, kuidas saavad kaks jalgratturit:
sõita üheagselt üksteise kõrval ja "võimalikult sõidutee parema ääre lähedal"? Kui sa selle dilemma suudad lahendada, siis siin on palju huvitatud kuuljaid.

kaks ratturit kõrvuti võimalikult tee parema serva lähedal sõidavad sedasi: parempoolne sõidab nii tee serva lähedal kui võimalik. Teine sõidab esimese kõrval. Kuna päris tee äär on hõivatud, siis ei ole võimalik rohkem tee äärde minna. Mõlemad ratturid sõidavadki nii tee paremas servas kui võimalik. Ühel on lihtsalt olukord teist sugune kui teisel.
Kõrvuti sõidetakse olenevalt tuule suunast (näiteks kaks ratturit küljetuule puhul) või siis trennis kui on rohkem kui kaks ratturit. Sellisel juhul moodustatakse paarid ja sõidetakse kahe kaupa üksteise järel. Mõlemal puhul tehakse seda tuules sõidu efekti saavutamiseks.

Oeh. Juu olen ma vist ikka täiesti tumba, loll ja empaatiavõimetu kuid mina küll aru ei saa, mismoodi "tuules sõidu efekti saavutamine" või "külgtuul" on need jalgratturile LS tagatud õigused, mis ei luba neil sõita üksteise järel (lugeda: hanereas=ühekaupa=mittekõrvuti) võimalikult sõiduraja parema serva lähedal. Kaks ratturit võimalikult parema serva lähedal sõidavad ikka nii, et sõidavad üksteise järel ja mõlemad on võimalikult parema serva lähedal. Sinu näite puhul ei ole vasakul paiknev jalgrattur mitte parema serva lähedal, vaid on parema serva lähedal paikneva ratturi lähedal. Ja serv ei ole hõivatud - ees- ja tagapool ratturit on vaba serva kui palju, mille lähedal paikneda.

Kasutaja avatar

Yerba
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner '13

Lugemata postitus Postitas Yerba »

Ärge halage nüüd motomehed. Rull põhja ja möirates ratturite pundist läbi 8)
Töötab ka väga hästi kui sõiduautol signaal põhja vajutada ja pundi suunas kimada, pudenevad laiali nagu herilased kenasti.

www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!
Kasutaja avatar

svenzik
Tsikkel: Honda Hornet

Lugemata postitus Postitas svenzik »

Teate, mind ajab ka närvi, kui ma pean "90 km/h" pealt maha pidurdama, sest auto tuleb vastu. Selliseid hetki tuleb maksimaalselt 1-2 korda per sõit ette, tavaliselt 0. Seega, suht suva.

Kui jalgrattur sõidab tee ääres, siis sõidetakse alla meetri mööda. Seda siis 100km/h või enamgi - hoogu ei lasta ju gramm ka alla. Tulin just tallinnast ning üks vastastsuunast tulev rekka sõitis tee ääres sõitnud naisel nii lähedalt mööda, et tal lendas kübar peast.

Autojuhid peaksid alati hoo maha võtma või mööduma vähemalt 2 m kauguselt jalgratturist. Nii kaua kui autojuhid, ning nüüd tundub et ka omajagu mootorrattureid, ei austa teisi liiklejaid, siis olen alati teiste poolt.

Küll aga ajab närvi, kui on olemas kergliiklustee, mis on tühi, aga ikka sõidetakse sõiduteel. Kui neil keegi ei sõida, siis neid juurde ka ei teha. Kergliiklustee on minu arust ainus turvaline võimalus liigelda ning need jalgratturid, kes ütlevad, et seal on alati keegi ees ja hoog tuleb maha võtta - äkki sõidad siis tee peal ja autojuhid KA ei viitsi hoogu maha võtta.

ABS - 8 elu 9-st alles
Kasutaja avatar

pühak
Tsikkel: Kawasaki VN1500
Tänanud: 221 korda
Tänatud: 90 korda

Lugemata postitus Postitas pühak »

Kunagi, kui ma koolis käisin, rääkis õpetaja liiklustunnis alljärgneva loo:

Sõitis kord üks vanamees "kõva kolmekümnega" mööda teed. Vastu tuli veokas ja tagant tuli ka. Tagant tuleva veoka juht ei osanud sõiduautolt niivõrd uimast kulgemist oodata ja rabas ehmatusega vasakule, vastutulijale kümnesse. Ma ei mäleta, mis veokajuhtidest sai, aga see on meeles, et Vanajumal oli sel korral ka autojuht ja lajatas ühe veoki alt lahti pääsenud ratta õnnetuse tegelikule põhjustajale pagasnikusse.

Jalgratturid saavad taolised rattad omale analoogilisel juhul kuklasse ja ega neist siis vist enam elulooma pole. :evil:

"Kui miski väärib kasutamist,
siis väärib see ka väärkasutamist!"

Bastard
Tsikkel: TDM900
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 19 korda

Lugemata postitus Postitas Bastard »

Natuke teemakohast musta huumorit teile siia :mrgreen:
Pilt

Teema algataja
Ardilla
Tänanud: 66 korda
Tänatud: 71 korda

Lugemata postitus Postitas Ardilla »

Lisan kah siis ühe kommentaari kuna alustasin selle suurepärase vestluse.

Ma ise olen lapsepõlvest saati jalgrattal liigelnud. Suved läbi veetsin maal. Siiani saare rahvas on väga sportlik ja väntab väga palju. 12 kilti ots poodi on mammide jaoks nohu :) ja kõik mahuvad teele ära ratturid, mopeedi juhid traktorid ja veokad. Kohalikud viisakusest võta ad kruusa teel mööda sõites hoo maha, et rattur ei köhiks kopse välja tolmust.

Minus tekitab mitte nüüd just viha vaid sellist ebameeldivat tunnet ei oskagi kohe kirjeldada just see, kui tallinnast vääna on kergliiklus tee ja ikka ronitakse autode vahele. Sama seis ka Männiku kandis. Või kitsastel kurvilistel teedel sõidetakse parves. Mõni piider näeb et ees tuleb vastu kolonn ja ta mööda kah ei lase ja lihtsalt tolkneb ees.

Olude sunnil vahest IT ja Telco kõrvalt on vaja sõita millegi suuremaga kui 3,5t. Noh näiteks mõne 12t autoga mis omalt ehituselt on lai kuubik, täpselt ei mäleta 3,5m lai äkki ja tee laius on 4m ja kui vastu tuleb samasugune no siis proovi seda maimukest pidama saada!

Liikluses peavad kõik üks teisega arvestama ja austama teine teist.

Nagu ütles kass Leopold: davajte elame druzhno!

Viimati muutis Ardilla, 25 Juul 2013, 22:38, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

pühak
Tsikkel: Kawasaki VN1500
Tänanud: 221 korda
Tänatud: 90 korda

Lugemata postitus Postitas pühak »

ardilla de terra kirjutas:

/.../
Olude sunnil vahest IT ja Telco kõrvalt on vaja sõita millegi suuremaga kui 3,5t. Noh näiteks mõne 12t autoga mis omalt ehituselt on lai kuubik, täpselt ei mäleta 3,5m lai äkki /.../

Mingi eriveos vä? Tavalised rekkad, täismassiga 44t on 2,55m laiad.

ardilla de terra kirjutas:

/.../
Ma ise olen lapsepõlvest saati jalgrattal liigelnud. Suved läbi veetsin maal. Siiani saare rahvas on väga sportlik ja väntab väga palju. 12 kilti ots poodi on mammide jaoks nohu :) ja kõik mahuvad teele ära ratturid, mopeedi juhid traktorid ja veokad. Kohalikud viisakusest võta ad kruusa teel mööda sõites hoo maha, et rattur ei köhiks kopse välja tolmust.
/.../

Elan ise kogu aastast niipalju, kui ilma ja töö poolest kannatab, samuti maal suvekodus. Vaatan, et siin isegi joodikud suht sportlikud. Jalgrattaga või lausa jalgsi ülepäeviti 6-7km kaugusel poes viina järel käia pole probleem. 1 päev tehakse kuskil mingit juhuotsa ja järgmine päev vajutatakse teenistus maksa. Aga näe, elavad sellest hoolimata 70-80 aastaseks, kui küla keskmist statistikat meenutada. Ja mis esmatähtis. Keegi ei laia tee peal. Ei autojuhid ega ka needsamad purjakil ratturid. Vingerdavad vaikselt kraavi äärt mööda ja kui enam ei jaksa, siis puhatakse kraavikaldal ja manustatakse "eluvett" ning sõit jätkub. Viimane jalgrattur siinkandis sai surma kuskil 10 aastat tagasi. Sõitis jalgrattaga vastu elektriposti... (crash) :twisted:

"Kui miski väärib kasutamist,
siis väärib see ka väärkasutamist!"

Teema algataja
Ardilla
Tänanud: 66 korda
Tänatud: 71 korda

Lugemata postitus Postitas Ardilla »

Ma ju ütlesin võin eksida, näed eksisingi. Ma sõidan üliharva aga tuleb ette :) ja lihtne see ei ole suurema autoga sõita sabaga sõitnud pole aga võib arvata, et se veelgi kurnavam tegevus.

Aga müts maha maa rahva ees! Mind ajavad närvi need kes täiebpasaga ratturitest mööda panevad tolmu pilve üles keerutades!

Ja muidugi, seal kus on ketgliiklusteed risti sõiduteedega ja jalgratturid peavad teed andma pannakse savilt üle. Keegi ei vaata kas auto tuleb või ei. Männiku teele ringteelt välja sõit näiteks. Tehakse surematu nägu ette ja saatusele vastu :D

Muidugi ei tohi ära unustada ka jalgrattureid kea ei oska otsustada kus nad siis sôidavad. Alguses sõidab auto teel ja siis üle ülekäigu raja täpselt auto ette plaks :)

Kasutaja avatar

renXx
Tsikkel: Aprilia Tuono RSV 1000r

Lugemata postitus Postitas renXx »

Sirvisin seda teemat põgusalt, kuid sõna-sõnalt mitte. Seega vabandan, kui juba juttu on olnud antud olukorrast.
Vabalt võiksid need jalgratturid sõita hanereas, jama on ainult selles, et siis mitte ükski auto, ega ka mootorrattur ei võtaks grammigi kiirust maha, ega ka tõmbuks pisutki eemale jalgratturitest kui nendest mööduks. Päris julm tunne on tegelikult kui mingi tohman paugutab 100km/h mööda umbes 10cm. kauguselt. Sellest ka kõrvuti sõitmine. Häiriv olukord, aga võrdustaks seda sellega, et ületan vahel motikaga ka kiirust just sellepärast et ei taha autodekolonnis kellelgi "surnud" tsoonis viibida. Samuti lubamatu kiiruseületamine...

Pilt

Pilt
Kasutaja avatar

koit

Lugemata postitus Postitas koit »

Kokkuvõttes, pedaalivägilastel on ohtlik sõita kõrvuti ja muliseda aga keegi pole süüdi veel mõistetud, hanereas ei ole seda õiget tuult kodaratesse puhumas ja muud liiklejad häirivad jubedalt oma turbulentsiga kuid tähtis on enda ego paitamine enne konservi minekut, ...mul oli ju õigus... Tekib küsimus, miks ronitakse siis maanteele oma õigusi otsima? Sa oled teadlik riskist, kergliiklusteedel ei kannata sul liigelda kuna kõik on liiga aeglased? Ausalt minge perse, vahet pole millega sa liikled, arvesta ka kaasliiklejatega, seda ei peaks autokool õpetama vaid sinu vanemad. Mõned on siin väitnud, et seeneliste paraadist läbisõites võimendad ise neid idioote, ausalt ma olen sõnatu, neil oli küll teine sõnastus kuid sry, sellise põhjaga liiklusesse sukelduda kus isegi linnas kihutatakse viiekümnega,julm... Inimene kes ei suuda teistega arvestada, istugu perse endale krdi juriidika

Elu on liiga lühikene selleks, et raisata seda millelegi negatiivsele
Kasutaja avatar

Mhhh
Tsikkel: Mini&GPZ305

Re: Face-Off: Jalgrattad jms aegalsed sõidukid teel

Lugemata postitus Postitas Mhhh »

Ma küll Harjumaa kohta nii palju ei tea, aga kui võtta näiteks Tartu-Elva-Pangodi-Tartu tiir, siis kergliiklusteed on seal kusagil 5 km (70 km ringi peale). Iseenesest linnavälistel kergliiklusteedel pole viga (v.a kohad, kus on ohutussaared, seal on ikkagi natuke kõrged äärekivid, mistõttu on parem teha põige ümber ohutussaare).

Ühelt poolt mõistan ma autojuhte, teisalt aga ka rattureid (liiklen ise samuti mõlemiga).

Mini (Riga 30) chopper & Kawasaki GPZ305->
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”