Teadmiseks saartele sõitjatele: mootorrattaga sadamas
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Aprillia RSV1000R
Re: Teadmiseks saartele sõitjatele: mootorrattaga sadamas
Minu meelest küll süsteem ju täitsa toimib,siin kuskil eelpoolgi mainitud,et kui ei taha sabas seista,saab ju netist paari klikiga e-pileti osta.Sel juhul pole vajadust kassatädiga üldse kokku puutuda,saad kohe naks oma ritta ja kõik on õnnelikud-1.motomees,kes saab uhkelt sõita autodest mööda täiesti oma ritta 2.kassapidaja,kellel on niigi tegemist üldjärjekorra teenindamisega,lisaks veel sõidusoodustustega ja raha lugemisega,3. üldjärtsi rahvas,eriti viimased tulijad,et kas nad ikka jõuavad pileti enne osta,kui praam välja sõidab,sest nüüd ei oodata enam kedagi järgi.
Kui nüüd keegi peab mind mingiks suureks SLK patrioodiks,siis seda ma pole,lihtsalt väike mõttelend,mis ei pretendeerigi absoluutsele tõele.Kindlasti saaks ja võiks olla rohi rohelisem ning taevas sinisem aga vähemalt on mingi süsteem.Natuke ette planeerida,siis tegelikult täiesti kiire ja mugav lahendus.Päikest teile
alari83 kirjutas:Minu meelest küll süsteem ju täitsa toimib,siin kuskil eelpoolgi mainitud,et kui ei taha sabas seista,saab ju netist paari klikiga e-pileti osta.
Sai kah paar nädalt tagasi hiidus käies e-värki testitud. Mu arust toimib superluks. Meeldis täitsa, näitad oma triipu ja kompu. Seisad uhkes üksinduses rajal nr 1. Ego ei taha selle peale "püksi" kohe äragi mahtu.
Puudukseks võib jah arvata paar tugrikut lisaväljaminekut ja et kui kukud pudelipõhja väga pikalt imetlema siis õigest maha jäädes pead tolgerdama rivi lõppus. A vähemasti kehtib see asi sul edasi.
Samas elus esimene kord kui tsiklile sai bronn tehtud(mida see e ju on). Vana süsaga sõitsid tõesti ette välja iga ilmaga ja peale ta pandi.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
KKKKKK kirjutas:alari83 kirjutas:Minu meelest küll süsteem ju täitsa toimib,siin kuskil eelpoolgi mainitud,et kui ei taha sabas seista,saab ju netist paari klikiga e-pileti osta.
Sai kah paar nädalt tagasi hiidus käies e-värki testitud. Mu arust toimib superluks. Meeldis täitsa, näitad oma triipu ja kompu. Seisad uhkes üksinduses rajal nr 1. Ego ei taha selle peale "püksi" kohe äragi mahtu.
![]()
Puudukseks võib jah arvata paar tugrikut lisaväljaminekut ja et kui kukud pudelipõhja väga pikalt imetlema siis õigest maha jäädes pead tolgerdama rivi lõppus. A vähemasti kehtib see asi sul edasi.Samas elus esimene kord kui tsiklile sai bronn tehtud(mida see e ju on). Vana süsaga sõitsid tõesti ette välja iga ilmaga ja peale ta pandi.
Tõsi ta on, et e-piletiga saab kiirelt ja muretult ja mis see paar korda käies ka 2.05 € otsa kohta lisa maksta on aga näiteks need, kes käivad iga nädalavahetus üle vee, siis neile muutub selline bronni värk üpriski kulukaks. 10x edasi tagasi on juba 41 €.....
Minu meelest on paradoks selles, et igale praamile mahutab kümmekond ratast nii, et ükski auto sellepärast maha ei jää, aga praamile võetakse rattaid ju ootealalt kaipealt ning kõigepealt tuleb kuidagi sinna jõuda. Küsimus ei ole tavapäevades, kui minu ees on kassas 2-3 autot. Selle peale ei viitsiks ma seal mitme kassa vahet jebida. Aga jama on, kui oled 2km järtsus ja näed kuidas 3 praami läheb minema, kuhu oleksid kedagi segamata vabalt ära mahtunud. Minu kogemus oli konkreetselt selline, et paigutaja kaipealt ütles, et võta pilet, ma panen sind peale, aga kassast õeldi, et neid ei huvita ja kõik...
Lisaks enne toimis asi nagu kont-kondi vastu põhimõttel- ratas sai alati peale ilma rivis seismata tingimusel, et ta ei raiska auto kohta ning tihti sai viimasena maha. Sellega olid kõik rahul.
Lahendus võiks olla, et rattad saavad ilma järtsuta läbi kassade- nagu paar posti tagasi heltermaa kohta mainiti. Edasi on juba paigutajal hea ülevaade mitu ratast ootab ja mitu kuhugi mahub- keegi ei ütle, et kail ootavad 30 ratast tuleb samale praamile pressida. Kui keegi ütleb, et sama võiksid ka autojuhid teha, siis kassaneiu ju näeb passist, mis liiki sõidukiga on tegu. Eks muidugi alati saab peituda selle taha, et see on kellelegi lisatöö, aga kui on ikka 2km järjekorda ja kõik seisab, siis pole ju raske vahepeal see pilet müüa...
Analoogia võib jalgrattaga tuua... Proovige jalgratturitele selgitada, et seisa 1h rivis ning siis ole hea mees ja tõmba ennast kortsu kuhugi trepi alla
Kawa zr550 "Zephyr", Honda CBR1000f "Hurricane"
Hiiumaal käimise kogemus: Rohukülas ostsin kassast pileti ja suunati ritta nr 1. Heltermaal sõitsin ootereast mööda, parkisin tsikli ohutult enne kassat, ostsin pileti ja lasti kenasti bronni reas läbi suunates just bronniritta ka ootama. Mõlemal pool laevale sõit vastavalt meeskonna kutsele, et kuhu parasjagu pagutavad Muretu ja kiire!
Minevik: Suzuki GSF1100F
Minu esimene: Suzuki Freewind
-
- Tsikkel: Kawasaki 636
- Tänatud: 1 kord
Huck kirjutas:Minu meelest on paradoks selles, et igale praamile mahutab kümmekond ratast nii, et ükski auto sellepärast maha ei jää, aga praamile võetakse rattaid ju ootealalt kaipealt ning kõigepealt tuleb kuidagi sinna jõuda. Küsimus ei ole tavapäevades, kui minu ees on kassas 2-3 autot. Selle peale ei viitsiks ma seal mitme kassa vahet jebida. Aga jama on, kui oled 2km järtsus ja näed kuidas 3 praami läheb minema, kuhu oleksid kedagi segamata vabalt ära mahtunud. Minu kogemus oli konkreetselt selline, et paigutaja kaipealt ütles, et võta pilet, ma panen sind peale, aga kassast õeldi, et neid ei huvita ja kõik...
Lisaks enne toimis asi nagu kont-kondi vastu põhimõttel- ratas sai alati peale ilma rivis seismata tingimusel, et ta ei raiska auto kohta ning tihti sai viimasena maha. Sellega olid kõik rahul.
Lahendus võiks olla, et rattad saavad ilma järtsuta läbi kassade- nagu paar posti tagasi heltermaa kohta mainiti. Edasi on juba paigutajal hea ülevaade mitu ratast ootab ja mitu kuhugi mahub- keegi ei ütle, et kail ootavad 30 ratast tuleb samale praamile pressida. Kui keegi ütleb, et sama võiksid ka autojuhid teha, siis kassaneiu ju näeb passist, mis liiki sõidukiga on tegu. Eks muidugi alati saab peituda selle taha, et see on kellelegi lisatöö, aga kui on ikka 2km järjekorda ja kõik seisab, siis pole ju raske vahepeal see pilet müüa...
Analoogia võib jalgrattaga tuua... Proovige jalgratturitele selgitada, et seisa 1h rivis ning siis ole hea mees ja tõmba ennast kortsu kuhugi trepi alla
+1
Olen minagi mitmeid kordi maha jäänud kuna oli vaja seista autode taga ning nagu Murphy seadusust võib tõlgendada, et kui mul on kiire, siis absoluutselt kõik enne mind on siga aeglane.
Küll minu eesolija ID-kaart ei tööta, siis proovitakse seda tuhat korda, siis läheb maksjal PIN kood valesti, siis ei tõuse tõkke puu ja sada muud jura. Ja nagu rusikas silma auku jõuab minu ees olev auto ilusti praamile ning kui mina olen tõkkepuude alt läbi sõitnud, hakatakse apparelli üles tõstma. Ja nii ma siis vandusin kiivrisse olles ainuke kai peal. Sõber kohe sabas kassade all.
Järtsis seismisest sai mul ka kõrini, peale seda kui istusin 2h seal täis varustuses. Ja pärast seda ütleb praami peal olev Valujev, et hüppa treppi alla kortsu.
Kuid viimaste reiside eest pean kiitma SLK'd, pole midagi nuriseda olnud ja enne kassasi on ka aktsepteeritud, et olen järjekorrast mööda sõitnud
Ivoonu kirjutas:KKKKKK kirjutas:alari83 kirjutas:Minu meelest küll süsteem ju täitsa toimib,siin kuskil eelpoolgi mainitud,et kui ei taha sabas seista,saab ju netist paari klikiga e-pileti osta.
![]()
Puudukseks võib jah arvata paar tugrikut lisaväljaminekut ja et kui kukud pudelipõhja väga pikalt imetlema siis õigest maha jäädes pead tolgerdama rivi lõppus. A vähemasti kehtib see asi sul edasi.Samas elus esimene kord kui tsiklile sai bronn tehtud(mida see e ju on). Vana süsaga sõitsid tõesti ette välja iga ilmaga ja peale ta pandi.
Tõsi ta on, et e-piletiga saab kiirelt ja muretult ja mis see paar korda käies ka 2.05 € otsa kohta lisa maksta on aga näiteks need, kes käivad iga nädalavahetus üle vee, siis neile muutub selline bronni värk üpriski kulukaks. 10x edasi tagasi on juba 41 €.....
Võrreldes iga nädalavahetuse 200 + 200 km sõiduga (mõnel ilmselt ka palju pikemad otsad uhada) on see lisaraha nigu kakajunn. Kukkus maha, kadus ära aga kahju eriti polegi. Sõitmine on rangelt vabatahtlik(ka tööle sõitmine).
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
Mototoobril käies kasutasin ka eelnevalt ostetud päevapileteid ja nüüd tundub nagu tiba niisama vingumisena juba kogu see teema siin. Väga lihtne ja muretu oli laeva ja maha saamine. Kohale jõudse sõidad putka juurde ja helistad sellele ning asi korra. Tuttaval oli pilet ostetud hilisema laeva peale ja ka see ei saanud takistuseks. Läksin reedel ja tulin pühapäeval.
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
allu22 kirjutas:tundub et praegu on mootorratastega lubatud sõita otse kassa juurde ja sealt lastakse bronni ritta
vean vana teema uuesti käima.
tundub küll ...aga eile, kui tsikliga heltermaal otse e-booked ritta sõitsin,kus polnud autot ja on maha märgitus tsikli rida, sest teiste kassada taga seisid autod piletisabas, ning piletit läksin ostma, sain kassainimeselt õiendada, et miks ma ei seisa koos autodega ühes järjekorras...aga pileti müüs sellegipoolest ja lasi ka sadamasse bronni etteotsa.
kas toimisin siis valesti või ??? selle vaba raja mõte ju selles ongi.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 442 korda
petz61 kirjutas:allu22 kirjutas:tundub et praegu on mootorratastega lubatud sõita otse kassa juurde ja sealt lastakse bronni ritta
vean vana teema uuesti käima.
tundub küll ...aga eile, kui tsikliga heltermaal otse e-booked ritta sõitsin,kus polnud autot ja on maha märgitus tsikli rida, sest teiste kassada taga seisid autod piletisabas, ning piletit läksin ostma, sain kassainimeselt õiendada, et miks ma ei seisa koos autodega ühes järjekorras...aga pileti müüs sellegipoolest ja lasi ka sadamasse bronni etteotsa.
kas toimisin siis valesti või ??? selle vaba raja mõte ju selles ongi.
Hoi!
Vaba rada tuleb Sulle alles PEALE pileti ostmist
Juhul, kui Sa pole netis (www.tuulelaevad.ee) bronni teinud ja sellega bronni reast läbi käinud(kas piletiga või helistades) siis kuni tavapileti ostmiseni oled üldjärjekorras.
edu
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
...ja kui sadama ala on täis ja sinna enam rohkem autosid ei lasta, siis seisan koos teiste autodega rõõmsalt ühises kassajärjekorras või...?
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 442 korda
petz61 kirjutas:...ja kui sadama ala on täis ja sinna enam rohkem autosid ei lasta, siis seisan koos teiste autodega rõõmsalt ühises kassajärjekorras või...?
....siis sõidad kassa juurde ja suhtled rahulikult müüjaga, kes tavaliselt leiab positiivse lahenduse, nt. müüb Sulle pileti, mis ka bronnirea tõkkepuu lahti teeb
edu
-
- Tsikkel: Aprillia RSV1000R
lihtsalt teadmiseks,kes veel ei tea,et juba aasta on e-pilet (sisuliselt bronn) ilma igasuguse lisatasuta
Info www.tuulelaevad.ee kodulehel :
alates 01.04.2012 E-piletitele ostmisele ja muutmisele täiendavad teenustasusid ei rakendata.
-
- Tsikkel: Dyna
- Tänatud: 1 kord
Mootorrattaga on vist kõige lollikindlam päevapilet osta: veered suvalisel ajal kohale, kassasabas passima ei pea ja küll see rattake kuhugi laeval mahutatakse. Või saan ma asjadest valesti aru?
-
- Tsikkel: iž jupiter 3
- Kontakt:
ma vist satun nüüd kaassaarlaste põlu alla, kui ütlen, et vahet pole kas tsikli või autoga on kõige etem osta päevapilet. Siis veered oma liikuriga ka lihulani ulatuvast järjekorrast mööda, tõkkepuuni ja logid ennast sadamaalasse sisse ja jääd rahuloevalt teisi turiste vaatama, kes juba 4 tundi on piletijärjekorras seismas
päevapileti võid osta ka oma fäänsi nutitelefoniga järjekorrani jõudes
ja kuna pilet kehtib 48h enne ja pärast, sis paned umbes aja paika ja kulged laevale. Pole vaja ennast hulluks sitsida järjekorras.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.