Tsikkel ei tööta õigesti
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 367 korda
- Kontakt:
Re: Tsikkel ei tööta õigesti
Ma arvan, et kui sul on ühesilindriline ratas, siis sul pole vaja vähemalt selle ratta puhul teada, kuidas see sünkimine käib. Pole midagi sünkida, kui on ainult üks karpa.
Muidu see protseduur iseenesest on lihtne. Võid ise teha (vaja muidugi seadeldis ehitada) ja võid ka teadjamate kätte viia, kellel seadeldis olemas. Kõige lihtsamas eesti keeles näeb see protseduur välja nii, et jälgid kahe (või enama) osuti/samba taset ja keerad samal ajal ühte kruvi, kuniks need kaks osutit/sammast sama taset näitavad.
-
Teema algataja
Suured tänud sulle piipz väikese õpetuse või seletuse eest. Aga ratas on muidu jah ühe silindriline, kuid karpasid on kaks tükki. Väga huvitav tundus see minugi jaoks kui selle ratta ostsin. Et ühesõnaga kui on kaks karpat, siis tasub juba sünkrooni neid ajada.
-
- Tsikkel: TDM 850 3VD, CRF250L, Gas280
PEIKER18 kirjutas:Suured tänud sulle piipz väikese õpetuse või seletuse eest. Aga ratas on muidu jah ühe silindriline, kuid karpasid on kaks tükki. Väga huvitav tundus see minugi jaoks kui selle ratta ostsin. Et ühesõnaga kui on kaks karpat, siis tasub juba sünkrooni neid ajada.
Ühe pütasel manual karpasid vaakumiga sünkida ei käse, tuleb panna visuaalselt mõlemad õhu siibrid ühepalju avatuks, mina tegin seda vastu valgust, paned tühikäigu kruviga siibrid võimalikult kinni ja regullid teise, mida tühikäigu kruvi et toeta samapalju avatuks, kõik!
Kõigerohkem mõjutab see siibrite erinev asend tühikäiku(ei saa mingist hetkest madalamaks panna, kuna üks siiber juba kinni!)
Kui on kahtlus, et ujutab üle, siis on kas nõelad tuksis, või suurema tõenäosusega need nõela pesa kummirõngad väsinud!
-
Teema algataja
Sai nüüd karpad pulkadeks tõmmatud ning kõik ära puhastatud. Päris parajalt oli seal ikka paska sees. Avastasin aga selle, et karpade peal on kaks kopsikut, kust seest tuleb siiber koos nõelaga välja. Seal on ühed suured kummimembraanid mis olid mõlemad täiesti katki. Kas see muudab midagi või ei. Kui muudab siis mida? Need tasuks vast ikka ära vahetada. Üks siiber oli ka selline kahtlane, liikus hoopis aeglasemalt kui teine(üles lükates langes ta hästi aeglaselt alla tagasi, teine aga tegi seda aga kiiresti).
-
- Tsikkel: BMW S1000RR 17
- Tänatud: 7 korda
PEIKER18 kirjutas:Sai nüüd karpad pulkadeks tõmmatud ning kõik ära puhastatud. Päris parajalt oli seal ikka paska sees. Avastasin aga selle, et karpade peal on kaks kopsikut, kust seest tuleb siiber koos nõelaga välja. Seal on ühed suured kummimembraanid mis olid mõlemad täiesti katki. Kas see muudab midagi või ei. Kui muudab siis mida? Need tasuks vast ikka ära vahetada. Üks siiber oli ka selline kahtlane, liikus hoopis aeglasemalt kui teine(üles lükates langes ta hästi aeglaselt alla tagasi, teine aga tegi seda aga kiiresti).
Asi ongi vaakummembraanides, pane need uued ja asi korras!
Kui need korralikult ei liigu ja saab veel vahelt lisaõhku ka, siis ei saagi ta sul korralikult töötada.
-
Teema algataja
Tänan sind lohutamast piipz........
aga äkki oskad sa ka seda õelda et kust neid saada võiks??????
neid membraane võib kasutatult ka päris heas (laitmatus) seisukorras leida, pane kasvõi siia foorumisse ostukuulutus.
-
Teema algataja
No jah kui sa nii arvad
Sellisel juhul siis kas kellegil oleks pakkuda mingi raha eest karburaatori vaakummembraane BMW F650 ST-le?
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
PEIKER18 kirjutas:Tänan sind lohutamast piipz........
![]()
aga äkki oskad sa ka seda õelda et kust neid saada võiks??????
Kui sa kuskilt mujalt ei leia, siis proovi viimasena seda kohta, mida teinekord võiks kohe esimesena proovida - bemmi esindus ikka
Teised edasimüüjad, kahtlen, et neid asju müüvad.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 693 korda
- Tänatud: 455 korda
Kas mitte Aprilia Pegaso ja Suzuki Freewind sama Rotaxi mootorit ei kasuta?
Ma ei usu, et see karpa AINULT bemmi F650'l peal on!!
Pane karpa mark, nr ja lõõri läbimõõt- saadrohkem vastuseid.
Muidu jah:
Aprilia 650 Pegaso 97-00 £26.00
edu
ants01 kirjutas:Kas mitte Aprilia Pegaso ja Suzuki Freewind sama Rotaxi mootorit ei kasuta?
Ma ei usu, et see karpa AINULT bemmi F650'l peal on!!
Pane karpa mark, nr ja lõõri läbimõõt- saadrohkem vastuseid.Muidu jah:
Aprilia 650 Pegaso 97-00 £26.00edu
lõõr peaks tal 33mm olema aga jah, täpset marki ei tea
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
-
Teema algataja
-
- Tsikkel: TDM 850 3VD, CRF250L, Gas280
Pegasol on kindlalt sama mootor, aga suzul ei ole sama, aga ega mootor pole tähtis karpa marki on vaja teada!
Ma vaatan õhtul garaages, kas mul jäid Apriliast järgi ja mis seisukorras need olid!
Sai ostetud susu freewind ile uued lutid ja minuarust niipalju kui Piipz ütles küll ei maksnud!(pead ei anna !)
Võid uurida veel Apriliast ka hinda!
Krt ei mäleta suzu karpa marki peast!
Kui ma õigesti mäletan, siis aprilia lutid mõõdu poolest suzule ei sobinud!
-
- Tsikkel: Freewind
Freewind'il on Mikuni BSR 32SS
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
ma võtsin hinna tegelt bemmi järgi.
Suzu lutid peaksid paarisaja eegi juurde tükk jääma.
rotax mootorite poolelt on õigus, kuid 100% pead kattuvuse suhtes teiste ratastega ikka ei anna.
-
Teema algataja
Kas see sobib kui ma võtan membraanidelt sisemise (väiksema augu) ning välimise (suurema augu) mõõdu. Karpa täpset mudeli nimetust ma õelda kahjuks ei saa kuna olen ise soomes, ning tervet karpat oli nati jama kaasa tarida, kuid membraanid võtsin välja ja need kaasas.
-
Teema algataja
Piipz kirjutas:Aga mine soomes motopoodi ja võta need kaasa
Tänud sulle piipz soovituse eest
Ma oleks võinud selle peale ise tulla, aga noh lol pää mes teha Saingi kõik kohe kätte, oli leti peal kohe olemas, ning ostsingi aprilia omad, mõõdud samad(hind 26euri). BMW omad olid ka kuid hind, noh jah oli 32 euri. Ikka väike vahe oli
Igaljuhul suured tänud teile kõik baikerlased kes kaasa rääkisid probleemile ning andsid igasugu soovitusi, nüüd tõõtab tsikkel laitmatult, ning ma arvan et see teema on nüüdseks lukus!
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.