Liikluskindlustus
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Suzu DR-Z400
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 1 kord
Re: Liikluskindlustus
Nuki kirjutas:Ise vaatansin ka iizi.net'ist ja ergost.. mõtlesin, et aeg kindlustus siis ära teha. ja ergo poolt tuli meeldiv üllatus, üks kuu kindlustust on ainult 80.- mulle
See ju 7 õlle raha
Ühesönaga Sul ergo maksekalkulaator töötab?
Töötab kuidagi, kui kõigepealt täidad need lahtrid ära, mis noolte ja valikutega on ja enne teisi ei puutu.
Hmm, mul tuleb kuus üle 200 eek ergos selle järgi. 25kW, Saaremaa ja koef 1,20...
Aa, ei tööta jah - teiste andmetega näitab ka sama hinda...
-
- Tsikkel: Kawa 636, Ktm 250sx
- Tänanud: 1 kord
Töötab jah, just proovisin ka. Kahe erineva tsikli andmeid, ja täitsa töötas.
pix111 kirjutas:Õige. Nii et palugem jumalat või hoidkem pöialt (maitseasi
), et kahju tekitaja oleks kindlustatud normaalses seltsis. Aga nagu ma eelpool mainisin, on ERGO-st kõvasti abi ka kannatanul, sest maanteele pikali jäänud tsikkel aidatakse tasuta lähimasse töökotta või koju vedada
paraku ei aidata, kui oled lihtsalt ise kukkunud ja teist osapoolt õnnetuses pole,küsisin ise ergost
Ergos normaalne makse 6k. 0;4koefitsent 118KW ja puksiirabi baltikumis tuli 265 eeku
-
Kas ilma liikluskindlustuseta vöib söita lähima kindlustaja kontorini? (Ülevaatusega ju nii on)
-
- Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450
Vaevalt ,et võib. Kui külge kellelegi s6idad näiteks siis tibakene s...ad lood ju. ÜV-ga ple õnneks taolis muresid, et keegi kellelegi midagi korvama peaks. Kas isegi pole sellist s2tet, et ülevaatust ei tehta , kui kindlustus pole?
margus014 kirjutas:Kas ilma liikluskindlustuseta vöib söita lähima kindlustaja kontorini? (Ülevaatusega ju nii on)
kindlustus ei taha ju ratast näha
-
- Tsikkel: Kawa 636, Ktm 250sx
- Tänanud: 1 kord
raidar kirjutas:Vaevalt ,et võib. Kui külge kellelegi s6idad näiteks siis tibakene s...ad lood ju. ÜV-ga ple õnneks taolis muresid, et keegi kellelegi midagi korvama peaks. Kas isegi pole sellist s2tet, et ülevaatust ei tehta , kui kindlustus pole?
Jep, ei tohi ilma kindlustuseta sõita. Kas käid jala tanklas, bussiga kuskil kindlustusseltsis või teed üldse netis, aga sõita ilma kindlustuseta ei tohi. Ning jah, ka ülevaatust ei tehta, kui pole kehtivat liikluskindlustust.
Ülevaatuse jaoks ei ole vaja kindlustust, see seadus kehtib juba paar aastat. Käisin seda paar päeva tagasi ülevaatuspunktis uurimas.
-
tanel645 kirjutas:Ülevaatuse jaoks ei ole vaja kindlustust, see seadus kehtib juba paar aastat. Käisin seda paar päeva tagasi ülevaatuspunktis uurimas.
Kus siis on loogika? Ilma kindlustuseta söita ei või, kuid ülevaatusele minna vöid...?
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
-
- Tsikkel: Honda Transalp
Kus siis on loogika? Ilma kindlustuseta söita ei või, kuid ülevaatusele minna vöid...? [/quote]
Kindlustusele sa ei pea sõidukit ette näitama aga ülevaatusele küll. Siin on loogika!
-
- Tsikkel: Honda CB550SC Nighthawk ´84
Ergo kalkulaatoris paned isiku-või registrikoodi (esimene lahter) ja reg.märk (teine lahter) kirja ning ta teab juba ise mis liiklusvahend see on(kuigi lahtrites on mingid xy andmed) ning teistel andmetel pole enam tähtsust.
-
- Tsikkel: Honda CRF300L
- Tänanud: 435 korda
- Tänatud: 79 korda
- Kontakt:
Sai kah täna siis ERGO kindlustuses leping ära tehtud. ERGO poole kallutas mind eelkõige väide nagu pakuks nad õnnetuse korral sõidukile Euroopa piires tasuta äravedu. Selgus, et pakuvadki, ainult et see pakkumine ei kehti mootorratastele
Aga noh, ma ei kahetse, et ERGOga lepingu tegin. Ehk on neist õnnetuse korral rohkem kasu kui mõnest vähemtuntud kindlustusseltsist mille nimegi ma ei suuda hääldada.
Aga noh, ma ei kahetse, et ERGOga lepingu tegin. Ehk on neist õnnetuse korral rohkem kasu kui mõnest vähemtuntud kindlustusseltsist mille nimegi ma ei suuda hääldada.
Kohustusliku kindlustuse puhul paraku mitte eriti, sest kahjusid korvab õnnetuse põhjustanud juhi kindlustusselts. Kui ise põhjustad matsu, siis vahet ei ole nagunii.
Ja Murphy seadus lihtsalt töötab sedaviisi, et sulle sõidab siise Ingeses vms odavfirmas kindlustuse teinu.
Nozzu kirjutas:Sai kah täna siis ERGO kindlustuses leping ära tehtud. ERGO poole kallutas mind eelkõige väide nagu pakuks nad õnnetuse korral sõidukile Euroopa piires tasuta äravedu. Selgus, et pakuvadki, ainult et see pakkumine ei kehti mootorratastele
Siiski, ERGO lehel kirjas sihuke asi: "ERGO osutab Liiklus+ paketis tasuta üle-euroopalist puksiiriteenust sõiduautodele, pakiautodele ja mootorratastele, millel on kehtiv ERGO liikluskindlustuse poliis. Tasuta teenust osutab ERGO ainult telefonil 655 5401. Välismaal osutatakse abi üksnes siis, kui helistate telefonil +372 655 5401.." http://www3.ergo.ee/pages/ERGOpe001969
-
- Tsikkel: Honda CRF300L
- Tänanud: 435 korda
- Tänatud: 79 korda
- Kontakt:
xfile kirjutas:Nozzu kirjutas:Sai kah täna siis ERGO kindlustuses leping ära tehtud. ERGO poole kallutas mind eelkõige väide nagu pakuks nad õnnetuse korral sõidukile Euroopa piires tasuta äravedu. Selgus, et pakuvadki, ainult et see pakkumine ei kehti mootorratastele
Siiski, ERGO lehel kirjas sihuke asi: "ERGO osutab Liiklus+ paketis tasuta üle-euroopalist puksiiriteenust sõiduautodele, pakiautodele ja mootorratastele, millel on kehtiv ERGO liikluskindlustuse poliis. Tasuta teenust osutab ERGO ainult telefonil 655 5401. Välismaal osutatakse abi üksnes siis, kui helistate telefonil +372 655 5401.." http://www3.ergo.ee/pages/ERGOpe001969
Wow...siis ajas klienditeenindaja mulle muda. Helsitan talle kohe ja selgitan.
ERGO osutab Liiklus+ paketis tasuta üle-euroopalist puksiiriteenust sõiduautodele, pakiautodele ja mootorratastele, millel on kehtiv ERGO liikluskindlustuse poliis.
Seltsil on vajadusel väga lihtne osutada Liiklisseaduse 22ptk. §218:
"Pukseerida ei tohi ... 6) soolomootorrattaga ega soolomootorratast"
On keegi võimeline seda vastuolu pädevalt kommenteerima?
torupill kirjutas:ERGO osutab Liiklus+ paketis tasuta üle-euroopalist puksiiriteenust sõiduautodele, pakiautodele ja mootorratastele, millel on kehtiv ERGO liikluskindlustuse poliis.
Seltsil on vajadusel väga lihtne osutada Liiklisseaduse 22ptk. §218:
"Pukseerida ei tohi ... 6) soolomootorrattaga ega soolomootorratast"On keegi võimeline seda vastuolu pädevalt kommenteerima?
Pidasid vist silmas siiski Liikluseeskirja § 218, aga ilmselt on selle keelu all mõeldud siiski pukseerimist selle tavapärases tähenduses (a la köiega teise sõiduki järel jne). ERGO peab silmas rohkem nagu tsikli äravedu ja kindlasti ei tee nad seda siis köie vms abil Ikka kärru või kaubikusse ja rihmadega kinni.
Benelli TNT 1130
Muide mina küll ei leidnud ei Liikluseeskirjas ega Liiklusseaduses sellise mõiste seletust nagu "pukseerimine".
ÕS annab sellise vaste: puk.seerima <55: -.seerida, -seerin> (köit v trossi pidi) järel vedama v ees tõukama; ülek (lükates) ära ajama. ▪ Mootorpaat pukseerib purjekat, palgiparve. Pukseeris tüütu tülitaja ukse taha
Näiteks Ühisteenused nimetab parkimiskorra rikkujate äravedu teisaldamiseks (esisild toetub vedukile). Vahe juriidiline. Sellise teisaldamise puhul kehtib veduki kindlustus ka koormale aga ei jäiga ega pehme lüliga kehtiva kindlustuseta masinat vedada ei tohi.
ping kirjutas:Muide mina küll ei leidnud ei Liikluseeskirjas ega Liiklusseaduses sellise mõiste seletust nagu "pukseerimine".
Otsene link siis kehtivale Liikluseeskirja aktile: https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=927101 ja seal alates 22. peatükk Mootorsõiduki pukseerimine.
Benelli TNT 1130
Oh ma pime
No ei ole seal kirjas mida Liikluseeskirja järgi nimetada pukseerimiseks. Olen näinud mootorratas Goldwing EST passi kus ilusti järelhaake lubatav suurim mass kirjas.
ÕS järgi on pukseerimine (köiega) vedamine.
Kui auto esisild toetub vedukile kas see on pukseerimine või koorma vedu?
Kui tsikli üks ots kinnitub vedukile ja teine jookseb mööda teed , kas see on pukseerimine Liikluseeskirja järgi? On olemas sellised tsikli transpordi kinnitused kus tsikli esiratta telg kinnitatakse auto taha klambrisse ja tagumine ratas jookseb mööda teed. Puudub nii jäik kui painduv ühenduslüli ja üks on vahetult teise külge kinnitatud.
Kindlustuse järgi oleks see "koorem" ja sellele laieneks veduki kindlustus.
Vastavalt seadusele tuleb muidugi üle gabariitne veos vastavalt tähistada.
See on sama jabur teema nagu "konn" (auto ühte silda toetav haagis - kaks ratast, tala ja diisel). Kui see sõidab tühjalt auto taga on see täieõiguslik haagis koos numbri, ülevaatuse ja kindlustusega. Kui seal peal on aga kindlustusega, registris olev auto siis muutub "konn" jäigaks ühenduslüliks mis pole haagis ja ei vaja ei numbrit ega kindlustust. Ilma kindlustuseta masinat ei või "konnaga" tänaval vedada.
-
- Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
- Tänanud: 16 korda
- Tänatud: 30 korda
- Kontakt:
Nozzu kirjutas:Sai kah täna siis ERGO kindlustuses leping ära tehtud. ERGO poole kallutas mind eelkõige väide nagu pakuks nad õnnetuse korral sõidukile Euroopa piires tasuta äravedu. Selgus, et pakuvadki, ainult et see pakkumine ei kehti mootorratastele
http://www3.ergo.ee/pages/ERGOpe001969
ERGO osutab Liiklus+ paketis tasuta üle-euroopalist puksiiriteenust sõiduautodele, pakiautodele ja mootorratastele, millel on kehtiv ERGO liikluskindlustuse poliis.
Ka siis, kui olete liiklusõnnetuse ise põhjustanud, on pukseerimine Teie sõidukile tasuta.
Küsisin klienditeenindusest üle ja kehtib siiski ka mootorratastele.
Tervist!
Töötan ise ERGOs ja võin aidata, kui tekib küsimusi Panin natuke lugemist, kes viitsib ja on huvitatud
ERGO liikluskindlustusel on üks suur pluss: tasuta puksiiriabi liiklusõnnetuse korral sündmuskohalt lähimasse remondiettevõttesse või hoiukohta (k.a mootorrattad).
Puksiiriteenuse kasutamine
Kui peale liiklusõnnetust pole sõidukiga edasisõitmine võimalik, helistage puksiiriteenuse tellimiseks telefonil 655 5401.
Teenus on tasuta üksnes ERGO Autoabi numbrilt 6 555 401 . ERGO ei hüvita teistelt telefonidelt tellitud puksiirteenuseid. Samuti ei hüvita ERGO Liiklus+ raames puksiirteenust kuludokumentide alusel.
Seejärel pukseerime sõiduki sündmuskohalt lähimasse remondiettevõttesse või hoiukohta ning anname teile teada auto täpse asukoha ja kontaktnumbri ning prognoosi probleemi lahendamise aja kohta.
Kui olete liiklusõnnetuse põhjustaja, on pukseerimine teie jaoks tasuta. Peale pukseerimist pöörduge koheselt ERGO Kindlustusse liiklusõnnetuse registreerimiseks.
Kui olete liiklusõnnetuse kannatanu, on pukseerimine teie jaoks tasuta. Peale pukseerimist pöörduge esimesel võimalusel liiklusõnnetuse põhjustanud sõiduki seltsi liiklusõnnetuse registreerimiseks.
Puksiiriabi välismaal
Liiklus + paketiga pakub ERGO tasuta puksiiriabi ka Lätis ja Leedus. Selleks valige telefoninumbri ette Eesti suunakood +372 655 5401 .
Seejärel saadame sündmuskohale kohaliku teenusepakkuja, kes pukseerib teie auto lähimasse remondiettevõttesse või hoiukohta.
Kas see pluss pakett tuleb eraldi osta või kohe liikluskindlustusega tasuta kaasas boonusena?
M4r6us kirjutas:Kas see pluss pakett tuleb eraldi osta või kohe liikluskindlustusega tasuta kaasas boonusena?
Mul on poliisi peal kirjas nii:
ERGO liikluskindlustuse poliisiga saab kaasa tasuta Liiklus+ puksiiriabi. Liiklus+ teenus tagab tasuta puksiiriabi Eesti või teiste Euroopa riikide teedel
toimunud liikluskindlustusjuhtumi korral, kui sõidukiga ei ole võimalik edasi sõita. Puksiiriabi osutatakse telefonil +372 655 5401.
Lisainfo ERGO kodulehel www.ergo.ee
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
ping kirjutas:Olen näinud mootorratas Goldwing EST passi kus ilusti järelhaake lubatav suurim mass kirjas.
Ma võin sulle ühte Yamaha passi ka näidata kus on kirjas suurim lubatud järelhaake mass nii piduritega kui ilma.
Vabandust kui sellest on juba juttu olnud, aga ma tahtsin küsida, et kuhu ma helistama pean või kust ma teada saan kas mu kindlustus on kehtiv või mitte?
Ma ei leia kuskilt poliisi üles ja no ma lihtsalt ei tea ega mäleta, kas kehtib või mitte.
väike OT küsimus ka veel: Kas ma peaksin ülevaatusel ikkagi ära käima või mitte, kui on juhtunud selline asi, et ülevaatluse mees TAHTIS kirjutada järgmiseks ülevaatuse ajaks 2010.04 ehk siis kohe praegu sellel kuul peaksin ma justkui minema, aga ta kirjutas hoopis 20010.04, ehk siis Juriidiliselt On Kõik Korrektne ja mu ülevaatus kehtib veel ei vähem ega rohkem kui 18 000 aastat
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.