Yamaha YZ450F

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!

Heinz36
Tsikkel: KX125;IT250;KXF250;KLE500;SX45

Re: Yamaha YZ450F

Lugemata postitus Postitas Heinz36 »

kalde kirjutas:

[

jah aga keegi ei käse sul ju kirjutada ja veelvähem lugeda.

Kui arendada seda mõtet edasi,siis ei tasuks krossikat muretseda kui jõud üle ei käi :wack:

Teema algataja
kalde

Lugemata postitus Postitas kalde »

Heinz36 kirjutas:
kalde kirjutas:

[

jah aga keegi ei käse sul ju kirjutada ja veelvähem lugeda.

Kui arendada seda mõtet edasi,siis ei tasuks krossikat muretseda kui jõud üle ei käi :wack:

Mis mõttes jõud, rahakoti jõudu mõtled siis päris igapäev ei jõua tõesti sõita, aga ei ostnutki teda võistlemise jaoks vaid et vahel niisama oleks tore kuskil sõita.

Teema algataja
kalde

No aga ytle siis et kui ma talle väga peale ei keera, näiteks sõidan niisama metsas kas siis on ika mõtet vahetada õli päris 5h tagant.

Teema algataja
kalde

:D

Kasutaja avatar

teitur

Lugemata postitus Postitas teitur »

kalde kirjutas:

No ja on siis tore foorumlaste teadmisi kontrollida? :wack:

Heinz36
Tsikkel: KX125;IT250;KXF250;KLE500;SX45

Lugemata postitus Postitas Heinz36 »

Minu pärast vaheta või 10 tunni tagant kui õli/õlifiltri maksumus tundub suurem kui mootori kap. remondil.
P.S. Ma ka arvasin alguses oma"sinisilmsuses,et mis see paar tundi siia-sinna teeb.Kui soovid,siis võin saata selle kokkulastud mootori pilte n.ö. hoiatuseks :D

Teema algataja
kalde

teitur kirjutas:
kalde kirjutas:

No ja on siis tore foorumlaste teadmisi kontrollida? :wack:

Ma ei mõelnud nagu et kontrollida et kas te midagi yltse teate, usun ju et teate. vaid mõtlesin selle sõnastuse all tegelikult nagu et teie arvamust. lihtsalt võibolla minu sõnastus nati vale. vott

Teema algataja
kalde

Heinz36 kirjutas:

Minu pärast vaheta või 10 tunni tagant kui õli/õlifiltri maksumus tundub suurem kui mootori kap. remondil.
P.S. Ma ka arvasin alguses oma"sinisilmsuses,et mis see paar tundi siia-sinna teeb.Kui soovid,siis võin saata selle kokkulastud mootori pilte n.ö. hoiatuseks :D

Just nii nagu sa praegu ytlesid seda nagu mõtlesingi, et kui sa nagu ytlesid just kindlalt ära mulle et umbes ma ei jebiks selle õlivahetusega mingeid oma versioone, vaid see sul juba juhtunud mis mull siis oleks äkki varsti juhtunud, selles suhtes suured tänud sulle.Sa hoidsid mull praegu suht suure raha kokku.

Kasutaja avatar

Burn7

Lugemata postitus Postitas Burn7 »

Kui meeldib metsas niisama rahulikult todistada, siis ostsid vale ratta ju.

Kasutaja avatar

Pira
Tsikkel: Yamaha YZ250F
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Pira »

Mida te jahute selle õli välba üle...täielik totrus ja need pildid ei tõesta midagi.
Igaüks vahetab oma tunde järgi ja sõidustiili järgi ja kellel jääb puudu loogilisest mõtlemisest kuidas seda ennustada siis vahetage kasvõi iga 1h tagant.
Võin vabalt öelda et eelmise aasta sõidu stiili juures võisin vahetada iga 10h tagant ja oleks teinud sama välja nagu Tanel vahetaks peale igat sõitu. Kuna 1h jääb igas asendis üheks tunniks aga kas selle tunni jooksul teeb mootor 2000pööret või 500 on ikka vahe küll ja ei ole vaja ajada mingit tuumafüüsikat taga.
Näide sellest et kui peale 5-6 tundi lasen õli tühja valgesse kankusse siis on ta veel ikka sama läbipaistev ja ilus kui sisse valatult, seda nüüd küll et peale 30-40 sõidutundi hakkas ta 5-6 tunni tagant tuhmuma. Niiet siit järeldus et katsuge mootori higeeluga kaasas käija nii vajadustega kui ajaga.

EDU :bsmile:

Teema algataja
kalde

Tänud Pira.
Mul on praegu nii et kui vahetan õli siis ongi, et õli välja lastes täpselt sama hele kui sisse panin ja kolb ja jutud vahetatud umbes 10h tagasi ja sellest ajast olen sõitnud ka suht rahulikult.
Ostsin selle kaherattalise tema kaalu ja lihtsuse poolest. Ei ole mingeid elektrilisi lisasid mis võiksid kuskilt otsi anda, tuled,aku,starter.

Kasjok
Tsikkel: YZ450F

Lugemata postitus Postitas Kasjok »

Õli värvus ei kaitse su mootorit. Õli peab suutma ka oma viskoossust säilitada ning kehvematel õlidel tavaliselt just sellest vajaka jääbki ning pärast paari tunni möödumist on saanud sinu 15W-40-st 5W-15.

“The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten” - Benjamin Franklin
Uudishimu tapab

Teema algataja
kalde

Seda nyyd kindlasti.

Kasutaja avatar

Pira
Tsikkel: Yamaha YZ250F
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Pira »

Kasjok kirjutas:

Õli värvus ei kaitse su mootorit. Õli peab suutma ka oma viskoossust säilitada ning kehvematel õlidel tavaliselt just sellest vajaka jääbki ning pärast paari tunni möödumist on saanud sinu 15W-40-st 5W-15.

Seda reaktsooni ma ootasingi aga nagu juba mainisin et ei ole siin mõtet tuuma füüsikaga tegelema hakata ja ei kujuta mina endale ette õli, olgu nii odav ja s**t tahes ja et ta muudaks oma viskoostsust 10h. Tulge maapeale tagasi juba.
Olen täiesti veendunud et kui sõita traktori õliga ei juhtu kaa midagi ainult sidur võib jupsida.
Sel juhul need autod mis sõidavad 10000km aastas ja vahetavad õli korra aastas peaksid poole aasta pealt vanarauaks muutuma. Kuna pooled neist kasutavad mingit Adinoli saasta.

:bsmile:

Viimati muutis Pira, 26 Okt 2009, 12:09, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 693 korda
Tänatud: 455 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Õli kõige tähtsamaks omaduseks on ta piisav olemasolu!

edu

PS Konkreetsest rattast on teema juba suht kaugel vist :roll:

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 338 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Lepiks siis kokku, et kui keegi küsib õlivahetuse välba kohta, saab ta tehase soovituse.
Ja ülejäänud vahetavad nagu tahavad.

Teema algataja
kalde

mx77 kirjutas:

Lepiks siis kokku, et kui keegi küsib õlivahetuse välba kohta, saab ta tehase soovituse.
Ja ülejäänud vahetavad nagu tahavad.

Jah sellega las see teema jääb, olen ka nõus et las jääb siin vastuseks tehase soovitus ja asi vask.
muidu kisub väga suurustamis jutuks ära.

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 338 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Tahaks siia juurde veel lisada, et õli värvuse muutmine ei ole erinevalt laialt levinud arvamusest mitte halb vaid positiivne omadus.
Õli muudab värvi vaid sellest mustusest, mis ta endale sisse peseb. Kui õli värvi ei muuda, siis tal pesevad omadused puuduvad kas täiesti või osaliselt.

Kasutaja avatar

kmx

Lugemata postitus Postitas kmx »

mx77 kirjutas:

Tahaks siia juurde veel lisada, et õli värvuse muutmine ei ole erinevalt laialt levinud arvamusest mitte halb vaid positiivne omadus.
Õli muudab värvi vaid sellest mustusest, mis ta endale sisse peseb. Kui õli värvi ei muuda, siis tal pesevad omadused puuduvad kas täiesti või osaliselt.

Kurat oled minust kiirem,Aga täpselt enamvähem tahtsin sama öelda :nono:

Kasjok
Tsikkel: YZ450F

Lugemata postitus Postitas Kasjok »

Pidagem silmas, et autodel on siiski käigukasti ja mootoriõli lahutatud, rääkimata sellest, et sõiduautomootorid ei saa sellist vatti. Yamahadel teadupärast õli eraldatud ei ole ning käigukast ehk annabki selle põhilise koormuse õlile.

“The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten” - Benjamin Franklin
Uudishimu tapab

Teema algataja
kalde

Kasjok kirjutas:

Pidagem silmas, et autodel on siiski käigukasti ja mootoriõli lahutatud, rääkimata sellest, et sõiduautomootorid ei saa sellist vatti. Yamahadel teadupärast õli eraldatud ei ole ning käigukast ehk annabki selle põhilise koormuse õlile.

Seda hea ka kuulda. Tänud.

Hr. Kaaru
Tsikkel: IZ
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Hr. Kaaru »

kalde kirjutas:
Kasjok kirjutas:

se õlivahetusteema sind halliks pole ajand we ? järgmiseks võtad äkki 2T :twisted:

I love my bike, it´s amazing machine!

Teema algataja
kalde

Hr. Kaaru kirjutas:
kalde kirjutas:
Kasjok kirjutas:

se õlivahetusteema sind halliks pole ajand we ? järgmiseks võtad äkki 2T :twisted:

Tegelt võiks lõpetada sellega jah siin.
Aga kunagi ei saa milestki kyllalt.

Suletud

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”