rataste müük ja sellega seonduv
Moderaator: Moded
-
Re: rataste müük aktiviseerub?
Honda müüb oma rattaid ikka väga paksu koorekihiga.
Otsin ka ise ratast ning nalja nabani. Müüjate seas on tugev arvamus, et suve hakul kohe kohe ostetakse riik ratastest tühjaks
Arvata on, et paljud esindused panevad see aasta oma uksed kinni ning töösse jäävad tõesti ainult eraisikutest maaletoojad, kes suudavad müüa turuhinnaga ning suhteliselt väikse marginaaliga võrreldes poodidega. Bike on kõige ehtsam luksustoode ning kuna eluasemelaenude najal enam tarbimist ei toimu, siis kahjuks head ajad on läbi. Ei imestaks üldse, kui suve hakul tulevad alla omahinna/keskmise turuhinna lausmüügid, käiberaha on vaja ning laos seisev väärtust kaotav vara on kõige hullem asi üldse ...
-
- Asukoht: Jawad ,SZR 660; YZF 600R;KTM 620 DUKE;YZF R1 ; KTM 625 sxc ,xt125x, KTM 600sixday,gsx-R600,KTM620sc
Eks oleks väga rumal arvata et jätkub samasugune tutikate masinate ostusadu nagu se viimane 2 aastat on olnud
Aga need kes siiamaani on suutnud pea kaine hoida vahetanud iga hooaeg korra või 2 masinat ja leppinud teise või kolmanda ringi rattaga saavad nüüd ära proovida soodsa hinnaga aasta või kaks vanu esimese ringi pille.
Niie ; Aktiveerub müük kus ta pääseab ainult et seal 2 - 3 ringis.
Ühesünaga SITTAGI EI MUUTU AINULT JOOGID LÄHEVAD LAHJEMAKS
[17:51] <R417> ma pole pretendeerinudki aasta mootoratturi aunimetusele
Mis luksustoode, esmatarbekaup ikka või olen ma ainuke loll kes enne ratta ja siis vb kunagi ka endale päris oma auto ostab kui raha üle jääb
justcraizy kirjutas:Bike on kõige ehtsam luksustoode ning kuna eluasemelaenude najal enam tarbimist ei toimu, siis kahjuks head ajad on läbi....
-
- Tsikkel: ZX12R turbo
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
417 kirjutas:Ühesünaga SITTAGI EI MUUTU AINULT JOOGID LÄHEVAD LAHJEMAKS
puhas kuld
9,09 @ 1/4 - Suzuki Hayabusa turbo
9,8x @ 1/4 - Kawasaki ZX6R
-
- Tsikkel: 890R, TE300 TBI ja FE350
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 11 korda
mart211 kirjutas:Mis luksustoode, esmatarbekaup ikka või olen ma ainuke loll kes enne ratta ja siis vb kunagi ka endale päris oma auto ostab kui raha üle jääb
justcraizy kirjutas:Bike on kõige ehtsam luksustoode ning kuna eluasemelaenude najal enam tarbimist ei toimu, siis kahjuks head ajad on läbi....
Ei, sa pole ainuke
-
- Tsikkel: Suzuki DR 650/Bmw R1200 GS/KTM
- Tänatud: 2 korda
mart211 kirjutas:Mis luksustoode, esmatarbekaup ikka või olen ma ainuke loll kes enne ratta ja siis vb kunagi ka endale päris oma auto ostab kui raha üle jääb
Tõsi jutt,et rattas ikka tarbeese, millega saab väga kiirelt punktist A punkti B,mitte luksustoode! Isegi sai kallis auto maha müüdud ,ning odavam pann võetud ,et aga saaks ikka parema tsikkli,mis on suvel asentamatu sõiduriist, eriti tallinnas tipptunniajal,säästab nii aega kui närve.
Simpson Desert french line 2014 1100 sand dunes
Tasmania and australia east coast 10200km 14
Vetnam-Laos 3600 km 2013.
Tai-Kamboza-Malaisia-austraalia 2011-2013 20000km
Nordkinn-Nordkapp 2011
Junzu kirjutas:mart211 kirjutas:Mis luksustoode, esmatarbekaup ikka või olen ma ainuke loll kes enne ratta ja siis vb kunagi ka endale päris oma auto ostab kui raha üle jääb
Ei, sa pole ainuke
läheb OT-ks aga tõepoolest ka minul on niiviisi olnud, et oma asjad olen ära ajanud rattaga, see sügis müüsin ratta maha ja ostsin auto praeguseks kahetsen väga kui elu jälle ilusaks läheb siis kavatsen kindlasti võtta taas kasutusele igapäevaasjadeks ja tarbeesemeks bike (Y):)
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
p-4 kirjutas:mart211 kirjutas:Mis luksustoode, esmatarbekaup ikka või olen ma ainuke loll kes enne ratta ja siis vb kunagi ka endale päris oma auto ostab kui raha üle jääb
Tõsi jutt,et rattas ikka tarbeese, millega saab väga kiirelt punktist A punkti B,mitte luksustoode! Isegi sai kallis auto maha müüdud ,ning odavam pann võetud ,et aga saaks ikka parema tsikkli,mis on suvel asentamatu sõiduriist, eriti tallinnas tipptunniajal,säästab nii aega kui närve.
kui sõita punkt punktilt eeskirjade järgi siis ei säästa ei raha ega närve!!
mul võtab pill aeglaselt ummikutes venides sama palju kui mu auto. kokkuvõttes võtab pill isegi 5-6 korda rohkem (võrreldes kaalu ja kütusekulu suhet. A kes seda arvutama hakkab see tsikliga ei sõida! )
Meie kliimas ei saa rääkida bike'ist kui tarbeesemest... Aga jah, oleneb mis vanusegrupp siin vastupidist väidab. Ma ei kujuta ette kuidas naist ja last bike'iga igapäevaselt sõidutad, mööblit vead, poes käid ning weekendidel vanavanemaid külastad
-
justcraizy kirjutas:Meie kliimas ei saa rääkida bike'ist kui tarbeesemest...
Aga jah, oleneb mis vanusegrupp siin vastupidist väidab. Ma ei kujuta ette kuidas naist ja last bike'iga igapäevaselt sõidutad, mööblit vead, poes käid ning weekendidel vanavanemaid külastad
Kujuta ette et osadel meestel nimetatud kohustusi pole olnud ja ei tulegi ehk! Ja mõne mehe jaoks on tsikkel nagu naine, armuke, laps ja mööbel ühes tükis, kellega koos vanavanemaid külastada.
Aga jah, oleneb mis vanusegrupp siin vastupidist väidab. Ma ei kujuta ette kuidas naist ja last bike'iga igapäevaselt sõidutad, mööblit vead, poes käid ning weekendidel vanavanemaid külastad
Kujuta ette et osadel meestel nimetatud kohustusi pole olnud ja ei tulegi ehk! Ja mõne mehe jaoks on tsikkel nagu naine, armuke, laps ja mööbel ühes tükis, kellega koos vanavanemaid külastada.
Minul on ka naisuke, last ei ole, kuid on töö kus suuri asju tarin, seega ei saa minagi autost üle ega ümber, kuid sel ajal kui esimese baigi soetasin polnud neid kohtustusi ega keskharidustki , seega olen suga täitsa nõus. Kuid tsikkel on ikkagi enne autot, ilma autota oleks muidugi raskem, kuid autot leida millega saab oma asju ajada ei ole nii raske, kui baiki millega oma asju ajada tahad(on keegi üritanud sõbrat baiki laenata?:D)
-
- Tsikkel: used to be Blackbird
Mul autot ei ole ja ei plaani ka osta,sest oma Transalpiga olen siiamaani ka kõige hullemates jääoludes sõitnud aastaringi ja pole kordagi sõitmata jäänud. Kõik käib muidugi mõistuse piires s.t. minu mõistuse piires

Aga mis võiks olla välkmüügi allahindlus? 30%-40% protsendist huvitav kas piisaks atraktiivsemate rataste puhul, siis vast -10 kraadi külma pole ka takistuseks. Ma usun et küll selliseid pakkumis hakka ka turule tulema, see saab olema hea aeg ratta muretsemiseks kurb aeg muidugi müüjatele
aga nagu ennist mainitud tänases majandus täitsa reaalne tsenaarium.
theres' a child in all of us, mine just likes to go fast
-
Re: rataste müük ja sellega seonduv
Käisin Tartu Veldis eile ning sain kiivri ostetud 40% allahindlusega, mnjaa, pärast netist uurides tuli välja, et nad müüsid ikka 10% kallimalt kui tootja edasimüüjad netis. Ehk väga paks kasumimarginaal oli varem ikka peal.
Rattad käituvad turul mõnesmõttes samamoodi nagu autod, kui poes on tutikas ca 10-20% kallim, why on earth peaks keegi siis kasutatud ostma...
Rattad käituvad turul mõnesmõttes samamoodi nagu autod, kui poes on tutikas ca 10-20% kallim, why on earth peaks keegi siis kasutatud ostma...
Mina arvan et just sellepärast, et natukene peetud rattal on juba "põnevaid/kasulikke" vidinaid juurde keeratud,
näiteks olenevalt rattast lenksuamort, kohvrid, käesoojendused, kukkumispunnid, teine sumpa võibolla või muud mugavus ja edevusvidinad.
Pane selle lisavarustuse hind uue ratta hinnale juurde ja saadki tubli 50000.- (spekuleeritud arvutus) hinnavahe.
Loomulikult ei käi selline arvutus kõigi kohta, kuid olen kindel et pole tänaval just palju tsikkleid mis on täiesti stock olemusega.
Parimat
Ma arvan, et uute rataste müügi puhul on võtmesõnaks finantseerimine, kuna ntx 100-120k jne pole hetkel kerge vaba raha leida.
Kui finantseerimises leitakse tehase ja/või panga poolt tuge, siis saab ka müüki teha. Autotootjad juba maksavad kõvasti peale, et ostjaid meelitada. Sama teema ka tsiklite müügi puhul.
Uute rataste mudelite puhul tuleb vaeva näha eesti tarbija jaoks mitte niiväga mainstream-tootjate rataste müüjatel. Riisiraketid lähevad kergemini kaubaks ma arvan, kui eurooplased. Võrreldes triumphi ja riisikaid, siis on sarnaste rattatüüpide hinnavahed ikka olulised.
Praegune aeg on hea kasutatud paar aastat vanade rataste ostuks ma arvan. Piisavalt sisse sõidetud ja juba vidinad ka küljes.
-
- Tsikkel: ZX12R turbo
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
CTR kirjutas:Aga mis võiks olla välkmüügi allahindlus? 30%-40% protsendist huvitav kas piisaks atraktiivsemate rataste puhul, siis vast -10 kraadi külma pole ka takistuseks. Ma usun et küll selliseid pakkumis hakka ka turule tulema, see saab olema hea aeg ratta muretsemiseks
kurb aeg muidugi müüjatele
aga nagu ennist mainitud tänases majandus täitsa reaalne tsenaarium.
kodanik CTR, mulle tundub, et oled kuidagiviisi sattunud olukorda kus poest (ilmselt ka kõige kallimast võimalikust) oled tuttuue ratta soetanud (võibolla ka liisinguga?) ja nüüd ühtäkki mingil põhjusel müügivahaduse fakti ees spekuleerimas om võimalustega.
ühelgi kasutatud ratta omanikul ka kiirmüügi vajaduse puhul pole mingit vajadust lasta hinda 30-40% alla - sest ratas on oluliselt mõistlikumatel tingimustel soetatud kui - nt ilmselt sinu puhul. Miks ma seda väidan - piirid seab juba nö üle-euroopaline kiirturg (ebay jne) - kus ratas võimalik suhteliselt kiirelt realiseerida kui selleks ilmneb ootamatu vajadus. Sinu ratta puhul oleks see samuti variant mida võiksid kaaluda - KUIGI, kuna oled ratta lihtsalt väga kallilt soetanud siis tõesti on raske ka seda väikeste kuludega müüa enam. Majandussurutisel pole minu hinnangul sinu ratta müügi puhul mitte kõige vähematki seost (ok - kui miskit siis ainult karmistunud liisingutingimuste osas) - põhiviga on siiski selles, et kallist margiesindusest ratast soetades tuleks siiski arvestada veidi pikemat isikliku kasutamise perioodi osas (no vähemalt 3a), minu arust ju paralleel autogagi täitsa pädev, kus salongist välja vurades "hind" kukub kolinal mitukümmend prontsenti ja seda juba enne igasuguseid surutiste aegu.
Ehk - väidan, et oled teinud veidi rumala diili oma rattaga selles valguses kui tahad seda nüüd ja praegu müüa, sõida veel sellega paar aastat - ratas on ju hea. Ei maksa kohe üldse mitte siinkohal süüdistada diilerpoliitikaid, majandussurutisi ja nõrgenevat ostujõudu, lihtsalt - nii on kui ostad uue ratta väga (liiga) kallilt. ükskõik mis ajal.
ps: ebays müües saaksid selle eest vast 120 plussmiinus tuhat kui vaja kiirelt müüa hetkel.
ja veel - siinkohal mitte midagi isiklikku, lihtsalt lugemiseks-mõtlemiseks ka teistele kes sarnases olukorras või plaanivad sinna lähiajal sattuda vabatahtlikult
9,09 @ 1/4 - Suzuki Hayabusa turbo
9,8x @ 1/4 - Kawasaki ZX6R
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 693 korda
- Tänatud: 455 korda
Olen nõus eelpool kirjutajatega, kes väidavad, et 2-3 ringi rataste müük tõuseb kindlast kevadeti rohkem kui uute oma.
Igatsugu kola(riietus jne) kaasaandmine ei ole argument minu jaoks, enamus riietusest ei läheks selgagi ja võibolla mulle nahk ei meeldi, pärast jama veel müügiga(tavaliselt annan poolmuidu ära).
Neid, kes oma müügikuulutusse lisavad igatsugu hindasid ELEMENTAARSETELE kuluosadele, et küll ma olin tubli ja vahetasin ära, eriti tõsiselt ei võta. Kui vaja vahetada, kirjuta nii! Kui asjad vahetatud, tore! Minu pärast osta või kullast piduriklotsid aga pidurid peavad olema.
Iseasi on muidugi igatsugu "tjüüning" kola, mis masina jõudlusele, välimusele juurde annavad.
Edu
Kus rahvas siis oli, kui ma 3 kuud tagasi miskit vanemat klassikalist otsisin
Nüüd, kui jänesed väljal juba k.....d, on mõningaid juba müügis!
pacaan kirjutas:kodanik CTR, mulle tundub, et oled kuidagiviisi sattunud olukorda kus poest (ilmselt ka kõige kallimast võimalikust) oled tuttuue ratta soetanud (võibolla ka liisinguga?) ja nüüd ühtäkki mingil põhjusel müügivahaduse fakti ees spekuleerimas om võimalustega.
hehe, mulje vist jääb küll selline. Ratas ostetud mul väga hea hinnaga ja rahalistes raskustes ei ole
Müün kuna hobid muutunud ja aeg nende jaoks kahjuks piiratud.
Ostetud sai ratas tõesti veidi kiiruga, kuna hind oli väga hea tulenevalt tutvustest ja eks asi veidi emotsionaalne ost oli. Liisinguga ratas ei ole koormatud ja garaažis seismine mul raha ei kuluta, samas mis niisama teda hoida, pigem proovida müüa. Ise uuel hooajal sõitmisele väga panustada ei plaani, kui müümata jääb siis jääb, eks ma võibolla oma 500km törista ära kui aega jääb. Endale lihtsalt tundub et niisama hoida on kuidagi otstarbetu.
Diskussioon sai tõstatatud kuna tänane turusituatsioon on nii nagu ta on ja pakkus huvi mis siin üldsus arvab üleüldisest müügist ja seonduvatest teemadest.
-
läheb ka siia teemasse. et ajakirjanikud on sellise infi välja kaevanud....
hind on täitsa teisest galaktikast! ulme!
http://www.elu24.ee/?id=86348
Igatsugu kola(riietus jne) kaasaandmine ei ole argument minu jaoks, enamus riietusest ei läheks selgagi ja võibolla mulle nahk ei meeldi, pärast jama veel müügiga(tavaliselt annan poolmuidu ära).
Neid, kes oma müügikuulutusse lisavad igatsugu hindasid ELEMENTAARSETELE kuluosadele, et küll ma olin tubli ja vahetasin ära, eriti tõsiselt ei võta. Kui vaja vahetada, kirjuta nii! Kui asjad vahetatud, tore! Minu pärast osta või kullast piduriklotsid aga pidurid peavad olema.
Iseasi on muidugi igatsugu "tjüüning" kola, mis masina jõudlusele, välimusele juurde annavad.Edu
Kus rahvas siis oli, kui ma 3 kuud tagasi miskit vanemat klassikalist otsisin
![]()
Nüüd, kui jänesed väljal juba k.....d, on mõningaid juba müügis!
Hea, kui rattal on olemas laibakad, signa, sissybar, et ei peaks juurde ostma.Need on kindlasti müügiargumendid. Korralik kraam maksab kokku üksjagu. Riietuse ja kiivrite kaasaandmine on tõesti mõttetu. Müüjat kasvu järgi ju ei vali ja ma kasutatud kiivrit ei võta ma ohutuse mõttes.
-
- Tsikkel: GSA
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 8 korda
CTR kirjutas:pacaan kirjutas:kodanik CTR, mulle tundub, et oled kuidagiviisi sattunud olukorda kus poest (ilmselt ka kõige kallimast võimalikust) oled tuttuue ratta soetanud (võibolla ka liisinguga?) ja nüüd ühtäkki mingil põhjusel müügivahaduse fakti ees spekuleerimas om võimalustega.
hehe, mulje vist jääb küll selline. Ratas ostetud mul väga hea hinnaga ja rahalistes raskustes ei ole
Müün kuna hobid muutunud ja aeg nende jaoks kahjuks piiratud.
Ostetud sai ratas tõesti veidi kiiruga, kuna hind oli väga hea tulenevalt tutvustest ja eks asi veidi emotsionaalne ost oli. Liisinguga ratas ei ole koormatud ja garaažis seismine mul raha ei kuluta, samas mis niisama teda hoida, pigem proovida müüa. Ise uuel hooajal sõitmisele väga panustada ei plaani, kui müümata jääb siis jääb, eks ma võibolla oma 500km törista ära kui aega jääb. Endale lihtsalt tundub et niisama hoida on kuidagi otstarbetu.
Diskussioon sai tõstatatud kuna tänane turusituatsioon on nii nagu ta on ja pakkus huvi mis siin üldsus arvab üleüldisest müügist ja seonduvatest teemadest.
kuna Sa küsid arvamust:
Veldis on 2008 aasta püss saadaval hinnaga 157 900.- Arvestame, et praegusel nutusel ajal räägib ka tumm 10 000.- ratta hinnast maha. Siis miks peakas täie mõistuse juures inimene eelistama täpselt sama raha eest sinu rapitud vasaku küljega ratast uuele ja värske garantiiga asjale? Tulgu see kevad nii tormiline kui tahes, sellise hinnaga jääb ta sul ilmselt müümata. Ma saan aru, et garage nurgas seismine leiba ei küsi ja pappi pritsib normaalselt peale aga auto24.ee igakuise 135.- toetamise asemel vii näiteks koerte varjupaigale paar kilo konte.
Üldsus arvab, et kasutatud ja külilikäinud ratast on igal ajal väga keeruline leti hinnaga müüa
sarikas kirjutas:Üldsus arvab, et kasutatud ja külilikäinud ratast on igal ajal väga keeruline leti hinnaga müüa
Sul võib täitsa õigus olla ja aeg näitab seda. Ma hetkel ei näe põhjust hinna alandamiseks (vaatab mis kevad toob), kui keegi huvline tuleb ja ütleb et vot ma võtan selle hinnaga ära siis vaatan edasi.
Auto24 kuulutamine mul tükki küljest ära ei võta ja koerte varjupaiku olen ka aidanud, nii et seepärast pole tarvis muretseda.
Teema ei ole üldse minu ratta müügis, nii et vaatame asja laiemalt et kõigil oleks huvitavam lugeda
Leidub siin üldse mõni eBay kiirmüügi kogemusega võiks siis omi mõtteid jagada, kuidas läks ja mis toiminguid see kogu protsesse endas hõlmas.
Ratast müünd ei ole aga kombet ja muud nänni küll.Saksa ebays nimelt plussid suur turg ja alati leidub ostja mida eesti kohta öelda ei saa
miinused on tuleb müüa tegeliku turuhinnaga miinus veel ebay tasud.
-
- Asukoht: Jawad ,SZR 660; YZF 600R;KTM 620 DUKE;YZF R1 ; KTM 625 sxc ,xt125x, KTM 600sixday,gsx-R600,KTM620sc
peaks ka lisama et müügieesmärk võib ju olla erinev
mina näiteks olen endale välja mõelnud hinna mis on minu jaoks söödav.
kui sellel hinnaga ostetakse ära panen taha juurde ja ostan midagi muud
et proovida ära .
kui ei osteta ei juhtu midagi sõidan edasi . St hind pole räägitav
Aga kui hind on vääga palju räägitav hakkab kohe spekuleerima aju et
milles värk - varjatud viga ???????
[17:51] <R417> ma pole pretendeerinudki aasta mootoratturi aunimetusele
täna vist jälle see et paljud nõus hinnas kõvasti järgi andma sest elu vajab elamist ja luksesemed vaja rahaks ümber vahetada, et siis katsu nüüd aru saada kas müüjal miskit varjata või tal tarvis kodu alles hoida
mega1 kirjutas:Ratast müünd ei ole aga kombet ja muud nänni küll.Saksa ebays nimelt plussid suur turg ja alati leidub ostja mida eesti kohta öelda ei saa
miinused on tuleb müüa tegeliku turuhinnaga miinus veel ebay tasud.
Palju need ebay tasud on ?
ja teine küs, et kuidas üldse see kokkuleppe vormistamine käib?
Nänni puhul ootad raha laekumise ära ja siis paned tooted posti?
rattaga vist nii kerge asi ei ole? saab üldse postiga bike-i saata
eks ebayst vaadates saab täpselt teada aga moodustas see 2 osa
kuulutamise eest ja kui muudud sai siis sellest ka protsent.
kokku oli mul vist 4500 sai kombe müüdud ja tasud oli kokku 500,-
ega jah tsikli müük niimodi raske tahavad ju enne bidimist ka näha.....
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.