Kuidas käituda kukkumise hetkel?

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

417
Asukoht: Jawad ,SZR 660; YZF 600R;KTM 620 DUKE;YZF R1 ; KTM 625 sxc ,xt125x, KTM 600sixday,gsx-R600,KTM620sc

Re: Kuidas käituda kukkumise hetkel?

Lugemata postitus Postitas 417 »

korke kirjutas:

Oleneb mis olukorras parajasti oled.
BTW. ,et üldse suudaks mõelda ja kontrollida ennast kukkumise käigus ....olen eelnevalt lennanud kui kartuli kott ja alles pärast kui võtnud kukkumise osa sõitmisest. Õppinud kuidas ja mida :mrgreen:

[/quote]
jah tundub et keegi pole täiuslik

Hälvik mootorratturhiir Zamundast
[17:51] <R417> ma pole pretendeerinudki aasta mootoratturi aunimetusele

motard
Tsikkel: Husqvarna 450TE KawasakiGPZ750
Tänanud: 28 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas motard »

korke kirjutas:

Tuli segane jne ....aga ei oska edasi rääkida kuidas mul need kukkumised tulevad. Loodan ,et keegi üldse aru sai :mrgreen:

BTW. ,et üldse suudaks mõelda ja kontrollida ennast kukkumise käigus ....olen eelnevalt lennanud kui kartuli kott ja alles pärast kui võtnud kukkumise osa sõitmisest. Õppinud kuidas ja mida :mrgreen:

Väga selge ja asjalik jutt vahelduseks! Tänud!

Viimati muutis motard, 16 Dets 2008, 23:20, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

Kommionu

Lugemata postitus Postitas Kommionu »

korke kirjutas:

Oleneb mis olukorras parajasti oled.
Ma ei tea mis on õige kukkumine aga minu käitumine on tavaliselt selline ,et...

Iga kord kui minu sõiduoskamatu kere suudab ratta vibrasse ajada... pomisen ma habemesse...
JUMALAKARTUSES, USALDAN END SINU HOOLDE,
ET SA MIND TÄNASEL PÄEVAL VALGUSTAKSID,
KAITSEKSID, VALITSEKSID JA JUHIKSID. AAMEN

Benedictus Deus in saecula.

Sõida... ja ära MÖLISE!!!
Kasutaja avatar

allan777
Tsikkel: BMW S1000 RR
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas allan777 »

Iga kord kui minu sõiduoskamatu kere suudab ratta vibrasse ajada... pomisen ma habemesse...
JUMALAKARTUSES, USALDAN END SINU HOOLDE,
ET SA MIND TÄNASEL PÄEVAL VALGUSTAKSID,
KAITSEKSID, VALITSEKSID JA JUHIKSID. AAMEN

Benedictus Deus in saecula.

irw Kommikas :D
nüüd ma siis tean mis ma valesti teinud olen :wack:

BMW S1000RR by alphaRacing; 192 hp from rear wheel.
Kasutaja avatar

aprill
Tsikkel: Aprilia Pegaso 650

Lugemata postitus Postitas aprill »

Esimene kobar sai pandud 3 päeva peale lubade kätte saamist asfaldilt kruusale keerates. Esimene ots läks alt ja küllili ma olingi. Mõelda ei jõudnud küll miskit, lenksudki olid alles peos. Edaspidi sõitsin asfaldilt kruusale ettevaatlikumalt.
Teine mats käis mõni aasta hiljem sirgel kruusateel kolmekesi rattal olles. Piloodil vajus jalg iz-i karteri pealt maha. Endalegi üllatuseks avastasin end istumast veel libiseva tsikkli peal, kuniks viimane toppama jäi. Ei tekkinud kordagi tahtmist sellest lohisevast tsikklist eemale saada. Enam purjus peaga ei sõida ja ei istu lenksujoodiku tsikkli peale.
Viimane mats käis kruusal kurvest vällja kiirendades. Negatiivse kaldega kurv, õllekott põues(enam nii ei tee) ja muidugi ise kõige suurem süüdlane asja juures :wack: , sai rull põhja keeratud. Tsikkel pööras 180 kraadi, mille tulemusena inertsjõud viskasivad mind sadulast (õlled jäivad terveks :D ).
Kui matsu tahate panna, siis enne seda pidurdage, nii palju kui saate. No ja kui muud varjanti pole, siis kobarduge (w)

Kärbseid teile hammastevahele.Forte
Kasutaja avatar

Maku
Tsikkel: Kawa ZX-6R '04
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Maku »

aprill kirjutas:

Viimane mats käis kruusal kurvest vällja kiirendades. Negatiivse kaldega kurv, õllekott põues(enam nii ei tee) ja muidugi ise kõige suurem süüdlane asja juures :wack: , sai rull põhja keeratud. Tsikkel pööras 180 kraadi, mille tulemusena inertsjõud viskasivad mind sadulast (õlled jäivad terveks :D ).
Kui matsu tahate panna, siis enne seda pidurdage, nii palju kui saate. No ja kui muud varjanti pole, siis kobarduge (w)

Ära tee jah, ei taha kohe mõeldagi, mis katkised pudelid põues võivad rullumise ajal teha (eeldusel, et tegu purunenud klaastaaraga) :shock: :shock: :shock:
ohutut liiklemist kõigile (w)

Väikesed inimesed räägivad teistest, keskmised inimesed räägivad sündmustest, ülejäänud räägivad ideedest.
MikMak Trade - Magusast marjast maitsva suupisteni
Kasutaja avatar

Teema algataja
Õnnekas
Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Õnnekas »

Tänud kõigile, kes võtsid vaevaks kirjutada. Olen kindel, et sellest on mulle palju abi, mingiks hetkeks püüan teha väikese resumee. (w) :bsmile:

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 693 korda
Tänatud: 455 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Õnnekas kirjutas:

Tänud kõigile, kes võtsid vaevaks kirjutada. Olen kindel, et sellest on mulle palju abi, mingiks hetkeks püüan teha väikese resumee. (w) :bsmile:

Kas kardad, et hälvik-rolleristid hakkavad Sulle kaikaid kodarasse pilduma või õli teele valama? :D

:bsmile:

Saadetud kettaga lauatelefonist!

kõrtsmikumolu
Tsikkel: HusaBerg
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kõrtsmikumolu »

Täitsa kadedaks teeb, kõik kirjeldavad mahlakalt mida nad kukkumise ajal teevad ja korda saadavad. Ma üritasin täna ebaõnnestunult mahalangenud kaske ületatada ja lendasin täiesti ebatsentlemennilikult üle lenksu, mataki vastu maad. Ei jõudnud käituda ega midagi. Kuna riided ja maine olid niikuinii määritud, siis lasin tulla kõigil roppustel mis ajapikku minu sisse settinud olid. Nii palju siis käitumisest...

Kasutaja avatar

pitbull
Tsikkel: v2
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas pitbull »

:mrgreen: kõrtsmik oskab rääkida :mrgreen:

PitBull ,,I Just Don't Give A Fuck...,,
Kasutaja avatar

tramm66
Tsikkel: gixxer
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tramm66 »

kõrtsmikumolu kirjutas:

Täitsa kadedaks teeb, kõik kirjeldavad mahlakalt mida nad kukkumise ajal teevad ja korda saadavad. Ma üritasin täna ebaõnnestunult mahalangenud kaske ületatada ja lendasin täiesti ebatsentlemennilikult üle lenksu, mataki vastu maad. Ei jõudnud käituda ega midagi. Kuna riided ja maine olid niikuinii määritud, siis lasin tulla kõigil roppustel mis ajapikku minu sisse settinud olid. Nii palju siis käitumisest...

Heh... selgus, et ma ei olegi omas filosoofias üksi :mrgreen: Ja mis veel parem, just nüüd meenus midagi... ma enne kirusin, et pole kunagi linti saanud seda õiget momenti aga on. Mehaanik filmib Sauga s kurvile lähenemist, 3 käigu lõpp graatsiliselt tagarattale ja...... mootor jookseb kokku, panen jubeda risu (highside), tsikkel põleb, kargan püsti, kiiver peast ja ..... otse kaamerasse "T..RA, kuskohast KÄHKU uue mootori saab!" Seejärel käib kaamera omakorda küllili sest mehaanik jooksis tulekustuti järele.
Siit moraal Õnnekas - hädaolukorras inimese võimed forsseeruvad (näit. jookseb kurja koera eest, vaatamata õllekõhule, oma kooliaegse kekatunni rekordi üle jne). Mina suutsin väljaelamise ja olulise küsimuse ülipeenelt üheks teha... st. ropud sõnad ja küsimus uue mootori kohta. Kukkumise hetkel seevastu, ei teinud ma aga mitte ühtegi tarka asja (kõik lollid asjad lendavad kui neid visata ja samamoodi kukuvad nad maha ka... gravitation forces sucks) MOT :bsmile:

Kasutaja avatar

allan777
Tsikkel: BMW S1000 RR
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas allan777 »

mootor jookseb kokku, panen jubeda risu (highside),

no kui ta sul tagarattal olles ja suurel kiirusel kokku jookseb, ega seal ei olegi midagi eriti teha. ei jõua seal sidurit ega midagi.

BMW S1000RR by alphaRacing; 192 hp from rear wheel.
Kasutaja avatar

Teema algataja
Õnnekas
Kontakt:

ants01 kirjutas:

Kas kardad, et hälvik-rolleristid hakkavad Sulle kaikaid kodarasse pilduma või õli teele valama? :D :bsmile:

Tegelikult täpselt vastupidi, kevadest tahame oma koolis käivitada mopeedijuhtide koolitamise, see peab tulema varem või hiljem, aga tulemata see ei jää.

pezz
Tsikkel: CRF1000L

Lugemata postitus Postitas pezz »

Mul jõudis pärast maanteel kurvis külili käimist ainult üks mõte peast läbi käia, et, kuram, peaks ikkagi elukindlustuse ära tegema. Järgmine mõte tuli alles pärast eurokraavi maandumist.

Kasutaja avatar

Villem
Tsikkel: XT660R, GasGas EC250

Lugemata postitus Postitas Villem »

Ma veel nii jama ja nõrk vend, et pole 2 hooaja peale isegi kohapeal tsiklit pikali kukutada. Aga see eest on nibin nabin hetki veidi ette tulnud küll ja olen ka mõned tähelepanekud teinud. Näiteks kui kord vastutuleva sõiduki juht kohe pärast kurvi läbimist magama jäi ning kurvi trajektoori järgi pöörates mulle äärepealt ninnusse küttis, siis avastasin, et hetk enne saatuslikuks saada võinud hetke tegin jalgadega väikse tõuke sadulast ülespoole... vedas et juht nii täpselt ärkas ja suutis ära keerata, et va passati peegel mu küünarnukist mõne cm kauguselt mööda vihises.
Olnud ka kaks juhust, kus oleks äärepealt külili käinud (kruus kurvis ja tsikkel viskas külje ette; teine kord oli lihtsalt libe löga teel ja esiratas tegi kurvi võttes suht pika külgsuunalise liu). Siis tõusis automaatselt kukkumise poolne jalg jalaraualt üles ning veidi tsiklist eemale.

A noh, siiani on veel õnneks läinud, ehk läheb ka edaspidi (tegelt pole ju küsimus kas, vaid millal) (crash)

Terv,
Villem aka Villu aka Madis :)
Kasutaja avatar

417
Asukoht: Jawad ,SZR 660; YZF 600R;KTM 620 DUKE;YZF R1 ; KTM 625 sxc ,xt125x, KTM 600sixday,gsx-R600,KTM620sc

ükskord kukud sa nigunii

piloot
Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570

Lugemata postitus Postitas piloot »

Villem kirjutas:

Ma veel nii jama ja nõrk vend, et pole 2 hooaja peale isegi kohapeal tsiklit pikali kukutada. (crash)

eks hooaja algul lükkame sind siis pidulikult kummuli :twisted:

Pilt
Suzu GSF 600S - Totaalne banditism! Fazer 1000, KTM LC4 620 SC, Varadero 1000, XR650R, WR250F, Husaberg FE 570+explorer snow kit
citius,altius,coitus!
Kasutaja avatar

417

piloot kirjutas:
Villem kirjutas:

Ma veel nii jama ja nõrk vend, et pole 2 hooaja peale isegi kohapeal tsiklit pikali kukutada. (crash)

eks hooaja algul lükkame sind siis pidulikult kummuli :twisted:

bensujaamas rekka alla

Kasutaja avatar

makuke
Tsikkel: enduro ja asfalt
Tänanud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas makuke »

tramm66 kirjutas:
kõrtsmikumolu kirjutas:

Heh... selgus, et ma ei olegi omas filosoofias üksi :mrgreen: Ja mis veel parem, just nüüd meenus midagi... ma enne kirusin, et pole kunagi linti saanud seda õiget momenti aga on. Mehaanik filmib Sauga s kurvile lähenemist, 3 käigu lõpp graatsiliselt tagarattale ja...... mootor jookseb kokku, panen jubeda risu (highside), tsikkel põleb, kargan püsti, kiiver peast ja ..... otse kaamerasse "T..RA, kuskohast KÄHKU uue mootori saab!" Seejärel käib kaamera omakorda küllili sest mehaanik jooksis tulekustuti järele.
Siit moraal Õnnekas - hädaolukorras inimese võimed forsseeruvad (näit. jookseb kurja koera eest, vaatamata õllekõhule, oma kooliaegse kekatunni rekordi üle jne). Mina suutsin väljaelamise ja olulise küsimuse ülipeenelt üheks teha... st. ropud sõnad ja küsimus uue mootori kohta. Kukkumise hetkel seevastu, ei teinud ma aga mitte ühtegi tarka asja (kõik lollid asjad lendavad kui neid visata ja samamoodi kukuvad nad maha ka... gravitation forces sucks) MOT :bsmile:

Kus seda videot leiaks :twisted:

Kasutaja avatar

Vint
Toetajaliige
Tänanud: 149 korda
Tänatud: 184 korda

Lugemata postitus Postitas Vint »

Lugesin teemat ja jäin mõtlema enda "kärnade" üle, midagi suurt polegi nagu juhtunud :ner: enamasti kerged küljetamised väiksematel kiirustel ja seda talvel just. Kummaline harjumus on jalg välja sirutada kurvis, ni mõnelgi korral olen selletõttu pääsenud tsikli alla jäämisest.

Üks kasulik ettepanek: kellel vähegi võimalik proovige talvel, libedaga sõita tsikliga, saate aimu kuidas masin käitub kui pidamist pole. (Saadud kogemusi annaks edaspidi rakendada kruusa teedel ja lahtise killustikuga kohtadel jne. )

Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

Õnnekas kirjutas:
ants01 kirjutas:

Kas kardad, et hälvik-rolleristid hakkavad Sulle kaikaid kodarasse pilduma või õli teele valama? :D :bsmile:

Tegelikult täpselt vastupidi, kevadest tahame oma koolis käivitada mopeedijuhtide koolitamise, see peab tulema varem või hiljem, aga tulemata see ei jää.

Nüüd ma saan aru küll, miks Sa käid hälvikute teemas oma närve treenimas ja lollusetaluvuse valuläve proovimas. Kõrvaltvaatajana soovitaks, et kevadest on vara veel neid koolitama hakata, harjuta ennast ennem veel vähemalt aastake selle kontingendiga.

:twisted:

hälvik
Kasutaja avatar

tramm66
Tsikkel: gixxer
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tramm66 »

makuke kirjutas:

Kus seda videot leiaks :twisted:

Ilmselt Duty 3-st kunagi mõne aja pärast hiljem... :bsmile:

Kasutaja avatar

Teema algataja
Õnnekas
Kontakt:

oldmoped kirjutas:

Nüüd ma saan aru küll, miks Sa käid hälvikute teemas oma närve treenimas ja lollusetaluvuse valuläve proovimas. Kõrvaltvaatajana soovitaks, et kevadest on vara veel neid koolitama hakata, harjuta ennast ennem veel vähemalt aastake selle kontingendiga. :twisted:

Usu või mitte, aga kui nad sul klassis istuvad, siis ei julge keegi vastu kobiseda, isegi ei nihele pingis keegi. Internet on see, mis mehepojad julgeks teeb. Jalgratturitega olen neli aastat juba trenni teinud.
http://www.minupildid.ee/main.php/users ... igurivant/

Kasutaja avatar

creativ
Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
Tänanud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas creativ »

Õnnekas kirjutas:

Internet on see, mis mehepojad julgeks teeb.

internet ja liiklus! kiiver peas, numbrit pole. see annab tunde nagu oleks batman või zorro, mask ees.... :wack: kõik on lubatud.

Ära usu hülge möla! Anna aeruga!

LC8 Adventure, LC4 620, 640, 660, Suzuki DR350
Kasutaja avatar

Bladyhell
Tsikkel: K1200S

Lugemata postitus Postitas Bladyhell »

Õnnekas kirjutas:

...Seda kuidas ennetada kukkumisi on küll räägitud aga kuidas toimida reaalselt kukkumise hetkel, sellest on juba juttu vähem tehtud ja olen seda meelt, et siin tuleb mängu isiklik kogemus. ...Ette tänades (w) Õnnekas.

Vaatasin seda pealkirja ja mõtlesin, et mina olen kukkumise hetkel vist suht saamatu olnud (filmides nähtud aegluubis lohisemist, mille jooksul saab juua pudeli õlut ja helistada näiteks emale, pole kogenud), mistõttu see hetk on saabunud minu jaoks ilma eriliste võimaluseta sinna protsessi käigus sekkuda. Seega minu "kukkumise hetkel" olen mõelnud tavaliselt pikali maas olles remondiarvele ning käitunud viisil, et kiiresti püsti saada ning et tsikkel mingi ime läbi põlema vmt ei läheks. :twisted: Küll aga on olnud mõni hetk enne potentsiaalset kukkumist, mida on andnud miskil moel (teinekord instinktide najal) mõjutada positiivses suunas. Seega tuleb oma mootorratturi instinkte/reflekse arendada - muud midagi.

K1200S
Kasutaja avatar

creativ

veel mõtteid kuidas käituda:
kandke alati puhast aluspesu! kukkumise hetkel tuleks jääda viisakaks ja arvestada teistega. võiks naeratada mitte nägu grimassi kiskuda. kui võimalus siis võiks möödujatele lehvitada. ja pole ilus kukkumises Eesti politseid ja savisaart süüdistada! isegi siis kui on valus...
ja lõpuks. valige ikka aega ja kohta kus üldse kukkuda! võimaluse korral võtke see videosse et teha hiljem tagantjärgi tarkuse tarbeks järeldusi :bsmile:

p.s tsikliga kukkumine ei ole üldsegi seotud viimase aja naftahinna kukkumisega

Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00

Lugemata postitus Postitas Primo »

Hetk enne kukkumist on alati peas - t***, oli nüüd seda vaja...???

Challenge the Adventure.Ride The World

Raigo
Tsikkel: Iž Planetad, Iž Jupiterid

Lugemata postitus Postitas Raigo »

Primo kirjutas:

mul on üldjuhul ainuke mõte peas: " traaaaaaa"

Kasutaja avatar

417

Raigo kirjutas:
Primo kirjutas:

ja seda jõuad endale korruada terve kukkumiise protsessi vältel veel ja veel ja (crash) veeel

Kasutaja avatar

creativ

Raigo kirjutas:
Primo kirjutas:

ja asja teeb põnevaks see et kukkumise käigus seal lohisedes et tea iial ette millega see jama lõppeb. kohe hakkab peas kassamasin tööle...

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”