Lubadega, või ilma
Moderaator: Moded
Re: Lubadega, või ilma
puna kirjutas:Oleks see tegemine lihtsam, aga kuskohast see aeg tuleks leida?
Minul oli õpetaja nt nõus vahel pikemalt sõitma rohkem tunde korraga ära, sai aega sätitud nii, et nädalavahetusel nt ja õhtuti sai sõita. Ei pidanud igapäevaselt käima ja päris kiirelt läks. +teoorias ei ole kõik korrad kohustuslikud, või seal koolis polnud vähemalt. Peaasi, et eksamid tehtud ja nii.
Aja poolest oli ikka kõvasti kiirem ja vähem aeganõudvam kat, kui B või C. ![]()
-
misery
Üsna totter vabandus lubade mitte-tegemiseks "see võtab ju 4 (või misiganes arv) kuud aega"
Kui ikka ise torkida ja tegeleda, siis saab need sõidud ikka väga kiirelt tehtud. Eriti, kui mõni muu kat olemas ja sellevõrra ettekujutus liiklusest ja seal käitumisest (võibolla) parem kui üldse mitte roolis olnul.
Iseasi muidugi kui olla nii laisk nagu mina, siis kulub tõesti 4 kuud
(ma muidugi pidin actually sõitma ka õppima - enne kooli olid ainult lünklikud teoreetilised teadmised).
Varsti on kevad! ![]()
-
õemehe õemees
- Tsikkel: Freewind
Mingi aeg sai sama teemat õllelauas arutatud ja leitud, et lubade olemasolu näitab, et isik on võimeline vastava kategooria sõidukiga, stressi-situatsioonis, liikluseeskirju ja vastava sõidukiga liiklemise ohutustehnikat silmas pidades, majandama. Mehed, kes eksami tegemisega toime ei tule, satuvad üsna suure tõenäosusega liikluses hätta ka ükskõik millise muu kõrvalise ärritaja olemasolul. Lisaks - kui sa ei ole võimeline leidma finantse või aega tsiklilubade tegemiseks, kuis sa siis loodad leida finantse ja aega tsikliga sõitmiseks? See kümmekond kiloeeki, mis lubade tegemisele ja eksamile minekuks vajalikule hädapärasemale varustusele kulub, on ju vaid kolmandik sõidukorras ratta hinnast.
-
FirePlay
- Tsikkel: Jah
- Kontakt:
Ise olen sõitnud aastaid ilma lubadeta- varem küll 125'sega, aga nüüd 600'sega. 125'sega oli lihtne, kui ületasid kiirust ja trahvi ei tahtnud siis lasid kiirelt metsateele, aga kui sõitsid ca 50nega ja rahulikult võisid seisma jääda ja õelda, et tegemist on mopeediga. Viimane sõit 600'sega enne hooaja lõppu maksis korralikult kätte. Panime sõbraga joonele ja kiirendades tuli vastu ilus musta värvi BMW(190kW) ning alles mõni aeg hiljem sain aru, et tegemist on politseiautoga. Peale seda otsustasin eest ära sõita nagu ikka, aga läks nii kurvalt, et politsei buss keeras mulle ette ja olin sunnutud kraavi sõitma. Rikkumised olid siis lubade puudumine, volutust polnud, reg. tunnistuse puudumine, kiiruseületamine(150nega 70ne alas) eest ära sõitmine ja midagi oli veel, rehvid ja peegel vms vist. Peale seda laksu pani ikka mõtlema küll. Nüüd on raha, et teha load ära kuna käin tööl. Varem ei käinud ja sp jäigi soiku nende tegemine ja polnud nagu vajadust ka
. Kokku olen vast sõitnud ilma lubadeta 15 000- 20 000km. (sellest 600sega +-2000km)
E: Trahvi pole saanud.
-
müristaja
- Tsikkel: Tuned & modded Tuono
FirePlay kirjutas:Ise olen sõitnud aastaid ilma lubadeta- varem küll 125'sega, aga nüüd 600'sega. 125'sega oli lihtne, kui ületasid kiirust ja trahvi ei tahtnud siis lasid kiirelt metsateele, aga kui sõitsid ca 50nega ja rahulikult võisid seisma jääda ja õelda, et tegemist on mopeediga. Viimane sõit 600'sega enne hooaja lõppu maksis korralikult kätte. Panime sõbraga joonele ja kiirendades tuli vastu ilus musta värvi BMW(190kW) ning alles mõni aeg hiljem sain aru, et tegemist on politseiautoga. Peale seda otsustasin eest ära sõita nagu ikka, aga läks nii kurvalt, et politsei buss keeras mulle ette ja olin sunnutud kraavi sõitma. Rikkumised olid siis lubade puudumine, volutust polnud, reg. tunnistuse puudumine, kiiruseületamine(150nega 70ne alas) eest ära sõitmine ja midagi oli veel, rehvid ja peegel vms vist. Peale seda laksu pani ikka mõtlema küll. Nüüd on raha, et teha load ära kuna käin tööl. Varem ei käinud ja sp jäigi soiku nende tegemine ja polnud nagu vajadust ka
![]()
. Kokku olen vast sõitnud ilma lubadeta 15 000- 20 000km. (sellest 600sega +-2000km)
Küll sa võid ikka uhke olla oi pla ![]()
-
chadmuska
- Tsikkel: z1000
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 13 korda
müristaja kirjutas:FirePlay kirjutas:Ise olen sõitnud aastaid ilma lubadeta- varem küll 125'sega, aga nüüd 600'sega. 125'sega oli lihtne, kui ületasid kiirust ja trahvi ei tahtnud siis lasid kiirelt metsateele, aga kui sõitsid ca 50nega ja rahulikult võisid seisma jääda ja õelda, et tegemist on mopeediga. Viimane sõit 600'sega enne hooaja lõppu maksis korralikult kätte. Panime sõbraga joonele ja kiirendades tuli vastu ilus musta värvi BMW(190kW) ning alles mõni aeg hiljem sain aru, et tegemist on politseiautoga. Peale seda otsustasin eest ära sõita nagu ikka, aga läks nii kurvalt, et politsei buss keeras mulle ette ja olin sunnutud kraavi sõitma. Rikkumised olid siis lubade puudumine, volutust polnud, reg. tunnistuse puudumine, kiiruseületamine(150nega 70ne alas) eest ära sõitmine ja midagi oli veel, rehvid ja peegel vms vist. Peale seda laksu pani ikka mõtlema küll. Nüüd on raha, et teha load ära kuna käin tööl. Varem ei käinud ja sp jäigi soiku nende tegemine ja polnud nagu vajadust ka
![]()
E: Trahvi pole saanud.Küll sa võid ikka uhke olla oi pla
Oleksid võinud reporterisse ka sattuda ![]()
-
kurikristjan
- Tsikkel: SV1000
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 2 korda
Uskumatu et sa trahvi ei saanud, minu oktoobrikuu-õhtune lubadeta suitsu järel käik maksis 7200 krooni. Algul kui nad risti peal vastu tulid, ei teind neist väljagi, vaatasin et mingi antennidega buumer on ja ju siis mentidega tegu, sõidavad teise suunda nagunii ja järelikult pohhui. Aga kui bensuka ees üks kutt ütles et vaata, tagasi tulevad, oligi olemas. Ju sis värdjad hakkasid huvi tundma, et kes see idioot nullkraaadiga veel ringi töristab. Pealinna tegelased ja puha olid.
FirePlay kirjutas:Ise olen sõitnud aastaid ilma lubadeta- varem küll 125'sega, aga nüüd 600'sega. 125'sega oli lihtne, kui ületasid kiirust ja trahvi ei tahtnud siis lasid kiirelt metsateele, aga kui sõitsid ca 50nega ja rahulikult võisid seisma jääda ja õelda, et tegemist on mopeediga. Viimane sõit 600'sega enne hooaja lõppu maksis korralikult kätte. Panime sõbraga joonele ja kiirendades tuli vastu ilus musta värvi BMW(190kW) ning alles mõni aeg hiljem sain aru, et tegemist on politseiautoga. Peale seda otsustasin eest ära sõita nagu ikka, aga läks nii kurvalt, et politsei buss keeras mulle ette ja olin sunnutud kraavi sõitma. Rikkumised olid siis lubade puudumine, volutust polnud, reg. tunnistuse puudumine, kiiruseületamine(150nega 70ne alas) eest ära sõitmine ja midagi oli veel, rehvid ja peegel vms vist. Peale seda laksu pani ikka mõtlema küll. Nüüd on raha, et teha load ära kuna käin tööl. Varem ei käinud ja sp jäigi soiku nende tegemine ja polnud nagu vajadust ka
![]()
Seal teiselpool Saaremaad pole asjad ikka päris korras.. ![]()
-
margus014
- Tsikkel: Suzu DR-Z400
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 1 kord
![]()
Tauri Tauri, sul on nii mõnigi fakt siin välja möeldud. 15000-20000km oled vb unes söitnud, kuid reaalsus jääb kuskile 5-7K km kanti. Ja neid 125sega mendi eest metsa söitmisi ei ole sa isegi mulle rääkinud
Sääsest vöib vahest elevandi teha, kuid mötle enne, kes on selle jutu lugejad. ![]()
-
sepp
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 90 korda
margus014 kirjutas:FirePlay kirjutas:Ise olen sõitnud aastaid ilma lubadeta- varem küll 125'sega, aga nüüd 600'sega. 125'sega oli lihtne, kui ületasid kiirust ja trahvi ei tahtnud siis lasid kiirelt metsateele, aga kui sõitsid ca 50nega ja rahulikult võisid seisma jääda ja õelda, et tegemist on mopeediga. Viimane sõit 600'sega enne hooaja lõppu maksis korralikult kätte. Panime sõbraga joonele ja kiirendades tuli vastu ilus musta värvi BMW(190kW) ning alles mõni aeg hiljem sain aru, et tegemist on politseiautoga. Peale seda otsustasin eest ära sõita nagu ikka, aga läks nii kurvalt, et politsei buss keeras mulle ette ja olin sunnutud kraavi sõitma. Rikkumised olid siis lubade puudumine, volutust polnud, reg. tunnistuse puudumine, kiiruseületamine(150nega 70ne alas) eest ära sõitmine ja midagi oli veel, rehvid ja peegel vms vist. Peale seda laksu pani ikka mõtlema küll. Nüüd on raha, et teha load ära kuna käin tööl. Varem ei käinud ja sp jäigi soiku nende tegemine ja polnud nagu vajadust ka
![]()
E: Trahvi pole saanud.Tauri Tauri, sul on nii mõnigi fakt siin välja möeldud. 15000-20000km oled vb unes söitnud, kuid reaalsus jääb kuskile 5-7K km kanti. Ja neid 125sega mendi eest metsa söitmisi ei ole sa isegi mulle rääkinud
![]()
Sääsest vöib vahest elevandi teha, kuid mötle enne, kes on selle jutu lugejad.
irwww.foorumis on ikka kõik batmanid ja oskavad lennata kui ostavad kostyymi poest ![]()
-
saaremaa1
-
reimps
sepp kirjutas:irwww.foorumis on ikka kõik batmanid ja oskavad lennata kui ostavad kostyymi poest
Odoot, kuskil müüakse Batmani kostüüme?! Eestis??
-
sepp
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 90 korda
reimps kirjutas:sepp kirjutas:irwww.foorumis on ikka kõik batmanid ja oskavad lennata kui ostavad kostyymi poest
Odoot, kuskil müüakse Batmani kostüüme?! Eestis??
maha magasid... http://www.osta.ee/16143586 ![]()
-
reimps
reimps kirjutas:TÄIESTI p**s*!!! Minu suurus ja puha..
Siitsaad vingema, kõhu- ja rinnalihased ka kaasas. ![]()

Riga->Planeta 5 1991->Jupiter 2K 1968-> R1 2005->Honda CBR600RR 2004
-
Kirs
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
extinction kirjutas:Uskumatu et sa trahvi ei saanud
Sa parem küsi, kui palju ta pogris selle eest istuma pidi. Jutt on poisil küll suur. Ise käis ju tööl, kui eestärasõitmisega kinni nabiti. Jutt, et raha polnud lubade tegemiseks on küll veidi nadi.
holma kirjutas:extinction kirjutas:Uskumatu et sa trahvi ei saanud
Sa parem küsi, kui palju ta pogris selle eest istuma pidi. Jutt on poisil küll suur. Ise käis ju tööl, kui eestärasõitmisega kinni nabiti. Jutt, et raha polnud lubade tegemiseks on küll veidi nadi.
Pigem oli asi ikka LE tundmises ja sõiduoskuses (mida eksamil tegema peab)!
-
FirePlay
- Kontakt:
Jah, siis kui vahele võeti olin käinud kaks kuud tööl ja siis kui ma selle 600se sain polnud töesti enam õige aeg lube teha ![]()
-
chadmuska
FirePlay kirjutas:holma kirjutas:extinction kirjutas:Uskumatu et sa trahvi ei saanud
Jah, siis kui vahele võeti olin käinud kaks kuud tööl ja siis kui ma selle 600se sain polnud töesti enam õige aeg lube teha
Mul läks a-kat tegemine 2.a tagasi 6000eeki, ple juu ulme summa???
-
Kirs
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
No kes vabandusi ei leia. Pole raha, pole võimalik, septembris ei saa teha. Kas sa üldse Tenno Autooolist vaevusid küsimagi? Maksta saab seal mitmes osas, kui kohe ei ole võimalik summat välja käia.(4400.- läks koolile mul endal) 100% pead panti ei pane, aga mäletan küll sõiduõpetajalt pärides, et septembris teevad nad A-kati veel küll. Mis sellel septembril siis viga on, et teha ei saa? ![]()
-
siniraag
- Tsikkel: Suzuki SV650S
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 6 korda
Septembris jõudis sõber ilusasti load ära teha. Sel kuul just võetigi uus kursus tsikli ja autolubade tegiaid peale.
-
chadmuska
Teistele hoiatamiseks, kaua sa selle jama eest istusid ![]()
-
FirePlay
- Kontakt:
chadmuska kirjutas:holma kirjutas:extinction kirjutas:Uskumatu et sa trahvi ei saanud
Teistele hoiatamiseks, kaua sa selle jama eest istusid
360h
holma kirjutas:No kes vabandusi ei leia. Pole raha, pole võimalik, septembris ei saa teha. Kas sa üldse Tenno Autooolist vaevusid küsimagi? Maksta saab seal mitmes osas, kui kohe ei ole võimalik summat välja käia.(4400.- läks koolile mul endal) 100% pead panti ei pane, aga mäletan küll sõiduõpetajalt pärides, et septembris teevad nad A-kati veel küll. Mis sellel septembril siis viga on, et teha ei saa?
No okei, tagantjärgi tarkus, järgmine aasta teen need nii või naa ära.
-
tazavi
- Tsikkel: iž jupiter 3
- Kontakt:
rüütli autokoolis saab tund haaval maksta - on raha, teed sõidutunni. Pole raha, tundi ei tee. Väga lihtne ja loogiline. aga selliste kõvataja-osside lugusid lugedes läheb süda suht pahaks
igas foorumis erinevatekl teemadel vaja kõvatada ja lõpuks ikka selgub, et midagi ei oska või suuda ![]()
see jutt oli fireplayle. p.s. varsti sulab lumi ära, siis saab töö otsa? ![]()
-
FirePlay
- Kontakt:
tazavi kirjutas:varsti sulab lumi ära, siis saab töö otsa?
Miks siis töö otsa peaks saama? Ega ma lumerookija ei ole.
-
tazavi
- Tsikkel: iž jupiter 3
- Kontakt:
ai minupaha, nägin sinusugust klemmi politseimaja ees lund rookimas
Aga nõme on ikka, et ma selle sinu tembutamise kinni pean maksma koos teiste maksumaksjatega. 15 päeva tasuta söök maksumaksjate kulul.
-
reimps
Tunnen, et keegi on mulle nüüd veits mu maksuraha võlgu. Ma olen nõus maksma asja eest, aga mitte süüdimatute eest.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.