Korralikud sõidusaapad
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: gixxer
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 9 korda
- Kontakt:
Re: Korralikud sõidusaapad
Siin ka saapaid touringust - superspordini: http://www.dragbike.ee/pood/?p=1&id=32
omal olnud nii talvel kui suvel jalas sellised seda hooaega, sigarahul, eesti müüjatel vist ca 4KEEK kanti praegu:
http://www.thebikerstore.co.uk/Daytona- ... AKVL6.aspx
talvel kasutasin koos teise gore sokiga, oli piisav. ja suvel originaalis ok.
mis mind võlus ja võlub jätkuvalt, on nende anatoomilisus, on nagu jalga valatud.
-
- Tsikkel: bmw r1150 gs adventure
hatman kirjutas:omal olnud nii talvel kui suvel jalas sellised seda hooaega, sigarahul, eesti müüjatel vist ca 4KEEK kanti praegu:
http://www.thebikerstore.co.uk/Daytona- ... AKVL6.aspxtalvel kasutasin koos teise gore sokiga, oli piisav. ja suvel originaalis ok.
mis mind võlus ja võlub jätkuvalt, on nende anatoomilisus, on nagu jalga valatud.
sama saabas endal ka. nüüdseks siis kolmas aasta... kuna kõndimist on ka palju tulnud, siis pikapeale hakkab vasaku saapa äärest kuskilt vett läbi imbuma (seda siis pikalt vihmas sõites) ja pidevast käiguvahetamisest? on kummilapakal niidid lahti. aga muidu hää saabas. jalas väga mugavad!
-
- Tsikkel: EXC350, Lynx 600E
- Kontakt:
Aga kas keegi teab selliseid touring saapaid, millel käiks vooder seest välja ja seda saaks kergelt pesumasinasse visata?
Kus müüakse ja mis marki? Alpinestarsil pidi olema miskit, aga äkki teab keegi marki.
Tech 10 krossisaabastel on küll hea süsteem, saab sisu välja võtta ja need on ülihead, aga touring saapaid pole näind.
Tänud!
Päärn
Raigo kirjutas:sang kirjutas:http://www.bikeman.ee/saapad/tcx-infinity
Ise kasutan, olen väga rahul ja ostan ka järgmisteks saabasteks tõenäoliselt need. Mis mulle eriti meeldib: kui matka käigus jõuan kuhugi, kus vaja kõndida, siis saab kinnitusklambrid sekundiga lahti klõpsata ning saab täiesti edukalt kõndida mõistlikke vahemaid. Saabas peab vett hästi ja ka jalga fikseerib, samas ei hõõru ega pigista, päev otsa jalas hoidmine ei ole mingi probleem.
+1 Mul samad saapad aint OXTAR Infinity. Ostsin nad depoost, Siiamaani ülimalt rahul nendega.
Sõitsin ka 2 hooaega OXTAR Infinity'tega. Tundusid head ja mugavad olevat. Pildi järgi täpselt samad, mis TCX infinity ja 1000 EEKi odavamad.
Saabaste juures ei meeldinud ainult see, et keelt ja saabast ühendav nahk (see, mis sees pool on) oli tehtud tundmatu looma nahast ja hakkas pragunema ja lõpuks oli riie väljas ja kulusid augud sisse. Veekindlus oli kohe kadunud. Ega tervetena nad ka üle paari tunni vihma ei kannatanud. Märjaks saades kuivasid normaaltingimustel pea nädal aega. Seetõttu edaspidi väldin GoreTex saapaid. Aga muidu head saapad just matkamiseks.
Enne nurka viskamist andis üks plastklamber otsad ja vasaku nina õmblused tulid ka lahti.
-
Gotham kirjutas:Raigo kirjutas:sang kirjutas:http://www.bikeman.ee/saapad/tcx-infinity
Ise kasutan, olen väga rahul ja ostan ka järgmisteks saabasteks tõenäoliselt need. Mis mulle eriti meeldib: kui matka käigus jõuan kuhugi, kus vaja kõndida, siis saab kinnitusklambrid sekundiga lahti klõpsata ning saab täiesti edukalt kõndida mõistlikke vahemaid. Saabas peab vett hästi ja ka jalga fikseerib, samas ei hõõru ega pigista, päev otsa jalas hoidmine ei ole mingi probleem.
+1 Mul samad saapad aint OXTAR Infinity. Ostsin nad depoost, Siiamaani ülimalt rahul nendega.
Sõitsin ka 2 hooaega OXTAR Infinity'tega. Tundusid head ja mugavad olevat. Pildi järgi täpselt samad, mis TCX infinity ja 1000 EEKi odavamad.
Saabaste juures ei meeldinud ainult see, et keelt ja saabast ühendav nahk (see, mis sees pool on) oli tehtud tundmatu looma nahast ja hakkas pragunema ja lõpuks oli riie väljas ja kulusid augud sisse. Veekindlus oli kohe kadunud. Ega tervetena nad ka üle paari tunni vihma ei kannatanud. Märjaks saades kuivasid normaaltingimustel pea nädal aega. Seetõttu edaspidi väldin GoreTex saapaid. Aga muidu head saapad just matkamiseks.
Enne nurka viskamist andis üks plastklamber otsad ja vasaku nina õmblused tulid ka lahti.
Gotham, milliseid "no " goretex saapaid ise kasutad ja kas hingavus on hullult parem? Olen ausalt öeldes isegi sama mõelnud. Tegelt on ikka rohkem ilusat ilma kui vihma ja vihma ajaks saaks ju spets katted pääle tõmmata.
selge on see,et mingi aja (vahest mitte pika) pärats hakkavad goretex saapad õmbluste vahelt niikuinii läbi laskma.
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 328 korda
- Tänatud: 432 korda
- Kontakt:
Gore-tex saabas ei tohiks ka siis kui vesi õmbluste vahelt sisse ajab märjaks minna, sest see nn Gore insert ei järgi välissaapa õmbluste mustrit ja koosneb reeglina ainult paarist teibiga lamineeritud õmblusest ja liimitakse eraldi välissaapa külge.
Erinevad kasutajad, erinevad kogemused. Ma kannan neid saapaid kolmandat hooaega, ei mainitud kohta ega ka mujale auke pole tekkinud, saapaninad olid terved kuni möödunudnädalase kohtumiseni BMW ja asfaldiga ning veekindluses pole veel probleeme tekkinud (olen sõitnud kaks päeva järjest hommikust õhtuni läbi vihma), kuivamisaeg on olnud päev-kaks. Ühe kinnitusklambri ots on ka mu saapal ära murdnud, see raskendab saapa jalast saamist, aga mitte muud funktsionaalsust. Niite ei ole kah kuskilt lahti tulnud. Saapaid tuleb ikka hooldada kah, siis nad kestavad
Ma küll ei tea väga hästi Gore saabaste konstruktsiooni, aga mu arust ei saa tekkida sellist situatsiooni, et õmbluste vahelt imbub läbi. Membraan peaks olema paigutatud sisevoodri sisse, mis katab ühtlaselt kogu sisemuse ning õmbluste asukoht ei tohiks morjendada. Samas, väidetavalt on paljudel jalatsitel, mis kannavad Goretexi kirja, membraaniga vooderdatud vaid osa jalatsist. Nii et mine võta kinni.
Oxtar Infinity'st. Jah, ega ma neid eriti ei hooldanud küll, peale sooja vee mingeid erivahendeid ka ette nähtud ei olnud. Suurema pori lasin veega maha või tegi seda vihm. Samas ei tea ka kuidas tundmatu looma nahka hooldada nii, et see narmendama ei hakkaks. Niidina võiks ka kasutada sellist, mis läbi ei mädane. Täpsustuseks mu eelmisele postitusele, et hoopis parema jala õmblused andsid järgi. Saapad olid 2 aastat praktiliselt igapäevases kasutuses, va talvel mõned kuud.
Pilt mu Oxtaridest
Mina olen aru saanud nendest veekindlatest asjadest nii, et enamus neist lasevad vett sisse ja välja ei lase, viimasest ka see veekindluse mõiste.
Hetkel sõidan Alpinestars TECH8-tega mitmendat hooaega. Matkamiseks ei ole just kõige mugavamad, aga tõenäoliselt ajavad asja ära küll.
Erilise etteheiteid ei ole ja suuremaid lagunemise märke pole. Kannaplekist hakkas üks kruvi kunagi välja tulema ja suutsin sellega sadulanahka augu teha - liimisin kinni, paar korda olen pidanud liimima ka sisesussi talla servasid, mis jäävad saabast jalast võttes ülemise klambri serva taha natuke kinni.
-
- Kontakt:
Need Oxtarid on küll karmi elu näinud .
Oxtare päris Astarsi T8-tega ei saa võrrelda, teised on ikka krossisaapad ja mõeldudki vähe karmimate tingimuste jaoks.
-
- Kontakt:
Mul üks sõber inlgismaal kiidab jubedalt Hein Gericke saapaid, ta on kõva reisumees ja sõidab aastaringselt iga päev 60 miili kauguselt mootorrattaga tööle.
Vaatasin mingeid saapaid, aga ega vist Eestis ei ole mingit kohta, kus müüdaks Hein Gericke asju?
Siin mingid üsna soodsad, aga ei tea mis nr-t peaks valima:
http://www.hein-gericke-store.com/wShop ... ad=Stiefel
-
pagan ei tea jah, kust see vesi tuleb. mx77 teooria goretex sisu liimitud liideste kohta tundub väga loogiline. samas on kõrvu jäänud, et tänapäeval enamuses tootjaid kasutab kokkuhoiu poliitikat tehes nii, et goretex sisuga jätab talla katmata. ju siis need Daytonad kuuluvad samasse kategooriasse ja sealt liitekohast kuskilt vesi ilmub. kui talla ära võtan, siis näen ainult mingit plastikmoodustist põhjas, mille alla gore külje pealt läheb. see mõni tilk vett tuleb alles peale mitut tundi sajus sõitmist-, et vasaku soki talla äärel on "märg laik". see ka kõik. eks ta ole, et tänapäevases "tootev" ühiskonnas ei saa millegi üle kindel olla. mõtlesin, et maksan tiba rohkem ja saan miskit "eriti kvaliteetest" aga sähh sulle. ehk on lihtsalt mingi "nõrga kohaga praak" isend sattunud. hooldan ma ka neid "rohkem kui rubla eest".
sorry about OT;)
----------HG saab minuteada ainult tootja veebipoest.
paarn, need Hein Gericke saapad meenutavad hullult oxtar airtech-i
http://www.ojmoto.it/oxtar-airtech-blac ... anguage=en
neil paneb hingavuse paika ilmselt see material mida on naha asemel kasutatud. mul abikaasa sõidab kolmandat hooaega nendega ja nii hullult kiidab, et mõlgub endalgi järgmisteks samad soetada.
mis põhiline- kui vähegi kruusa-metsa sõitmist on, siis võiks lukul kate olla, muidu pikka pidu pole...
-
- Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450
- Tänatud: 1 kord
Nendest saabastest hoidke kaarega eemale:
IXS Mugello :
http://thumbnail.image.rakuten.co.jp/@0 ... 47-031.jpg
hullemat paska annab ikka toota, vast aasta olen kanda saanud ja juba pilbasteks, õmblustest lahti, kannad rebenenud, vett ei pea üldse isegi kui peale sülitada on vist ka jalad märjad. Otsin ka omale vaiselt uusi saapaid, jahedama ilmaga ja sügise poole kui vihmasem tahaks ikka kuivema ja soojema jalaga sõita. Saapad sai 50 % alega ostetud ehk siis 1500,- eest ja kurat need saapad vast 100,- eek oleksid väärt, mitte rohkem. Uuteks vaataks kas MP Asu või Lindstrandsi. 2K eest tahaks kätte saada.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 443 korda
Ühinen eeskõnelejaga-Isegi kui tasuta saate, ÄRGE VÕTKE!
edu
Tervist,
Kes peale Bikeman-i Tallinnas Sidi saapaid müüb ( Vortice, Vertigo ) ?
Any ideas ?
-
- Kontakt:
mofomofo kirjutas:Tervist,
Kes peale Bikeman-i Tallinnas Sidi saapaid müüb ( Vortice, Vertigo ) ?
Any ideas ?
Motokeskus: http://www.motokeskus.ee/et/index
-
- Kontakt:
Täna käisin motodepoos ja leidsin sellised saapad Daytona EVO Sports GTX, millel saab sisu välja võtta ja mis mulle meeldisid, aga hind ei meeldinud:
http://www.motopost.ee/detailid.php?2144
Siis proovisin veel selliseid Gaerne G King Aquatech, jalas tundusid päris head, kas keegi nende vastupidavuse kohta oskab midagi öelda:
http://www.revzilla.com/product/gaerne- ... boots-2008
Alpinestars-i touring saapaid ka Eestis kuskil müüakse?
-
- Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450
- Tänatud: 1 kord
Kas Gaerne proovisid ka depoos, mitu raha tahetakse nende eest ?
Olen kasutanud kaks hooaega würth nööridega kõrgeid töösaapaid (turvaninadega), välimuse järgi rohkem chopperi meestele. Vastupidavuse üle nuriseda kohe kuidagi ei saa ja jalg ei higista kuigi talvekad
-
- Kontakt:
Ghost kirjutas:Kas Gaerne proovisid ka depoos, mitu raha tahetakse nende eest ?
Yamaha Keskuses olid ja ca 2,7K
Müüja väitis, et Eesti Politsei pidi nendega sõitma, pidid vastu küll pidama.
On meil siin mõni politseinik, kes võib seda kinnitada?
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Ka mina kasutan töösaapaid. Neil on terasnina, mis on tugev ja ei märgu. Neil on teraslehega õlikindel jäik tald, mida ei voldi kokku, kui ratas peale kukub. Samuti ei ole see tald libe ja see saabas kannatab minna kasvõi mägimatkale jalgsi. Nahk on töödeldud ja kui seda hooldada ka, peab ta vihmale vastu paar tundi kindlasti. Säär on kõrge. Ainus, mis poolest töösaabas jääb tavalisele tsiklisaapale alla, on pahkluu kaitse, kui masin peaks just sinna peale kukkuma. Aga ka see on kvaliteetsel töösaapal tihti parem, kui odaval tsiklisaapal.
Viimasel tsiklimatkal käisin üldse Gore Tex täis-mägimatkasaapaga. Super. Nina oli veidi paks, käigu vahetus algul ebamugav. Aga see ebamugavus möödub ruttu.
Kasutan Daytona Rainbowhttp://www.power-bike.ch/shopping/produ ... facb4439a5 saapaid. Väline on miski kitsenahk, sisemus Goretex. Nagu nahaga ikka, 30 kraadisel suvepäeval randa ei lähe, küll aga sobivad sõiduks ideaalselt - jalga istuvad nagu valatult ja suht kerged on. Ja superkvaliteetne saksa rätsepatöö ka muidugi. Välimuselt ka kõige viisakamad mis leidsin.
Saabaste puhul soovitan valida sellise mudeli, millel suht lihtsalt saad luku vms kinnituse lahti tõmmata kui teeääres burxi sööd, ilma et päris jalast võtma peaks. Ja Daytonat julgen soovitada küll, puudusi polegi suutnud leida, peale hinna.
Juss
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
ra5cal kirjutas:Kasutan Daytona Rainbowhttp://www.power-bike.ch/shopping/produ ... facb4439a5 saapaid. Väline on miski kitsenahk, sisemus Goretex. Nagu nahaga ikka, 30 kraadisel suvepäeval randa ei lähe, küll aga sobivad sõiduks ideaalselt - jalga istuvad nagu valatult ja suht kerged on. Ja superkvaliteetne saksa rätsepatöö ka muidugi. Välimuselt ka kõige viisakamad mis leidsin.
Saabaste puhul soovitan valida sellise mudeli, millel suht lihtsalt saad luku vms kinnituse lahti tõmmata kui teeääres burxi sööd, ilma et päris jalast võtma peaks. Ja Daytonat julgen soovitada küll, puudusi polegi suutnud leida, peale hinna.Juss
minu jaoks kohe esimene puudus on lühike säär ...
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
Oxtari saapad on/olid maailma parimad Kuigi enda omadel on tald juba otsas (ära lohista sõidu ajal jalgu) siis nad on kestnud mul aastast 2004. Ikka peavad veel 100% vett ning kõik lukud jms on ka terved. Praegu vist Oxtarit eestis enam keegi ei müü aga tahaks järgmiseid saapaid ka Oxtari omasid.
Praegu on mul:
Tahaks saada:
Raigol on ka need Infinity variandid.
-
- Kontakt:
Oxtari kaubamärki kahjuks enam ei eksisteeri. Alpinestars kaebas nad kohtusse matkimise pärast ja nüüd on nad sunnitud kasutama TCX kaubamärki.
Ei müü kahjuks. Seda vist peaks Tabasalust saama.
Toome Format, Sind huvitava saapa analoog oleks selline http://www.motopost.ee/detailid.php?23
terv,
Rain
Raiki kirjutas:ra5cal kirjutas:Kasutan Daytona Rainbowhttp://www.power-bike.ch/shopping/produ ... facb4439a5 saapaid. Väline on miski kitsenahk, sisemus Goretex. Nagu nahaga ikka, 30 kraadisel suvepäeval randa ei lähe, küll aga sobivad sõiduks ideaalselt - jalga istuvad nagu valatult ja suht kerged on. Ja superkvaliteetne saksa rätsepatöö ka muidugi. Välimuselt ka kõige viisakamad mis leidsin.
Saabaste puhul soovitan valida sellise mudeli, millel suht lihtsalt saad luku vms kinnituse lahti tõmmata kui teeääres burxi sööd, ilma et päris jalast võtma peaks. Ja Daytonat julgen soovitada küll, puudusi polegi suutnud leida, peale hinna.Juss
minu jaoks kohe esimene puudus on lühike säär ...
Noh, eks Daytona teeb pika säärega saapaid ka. Kvaliteet ma usun et neilgi väga hea.
-
- Kontakt:
Piipz kirjutas:no hea teada
TCX müüb ju depoo edasi?
Selliseid kõrgemaid on BIKEMAN-s, TCX-i kaubamärgi all, aga neil pole suuremad suurust praegu kui 42v või 43, ühesõnaga tillukesed.
Piipz kirjutas:no hea teada
TCX müüb ju depoo edasi?
Ei, aga Bikeman müüb . Ka see eelnevalt viidatud TCX saabas oli tegelikult juba Oxtari nime all tehtud.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.