Bikeri foorumist...ettepanekud...

Mõtted, ettepanekud, vead, teadaanded mootorratturite foorumi, külastajate ja postituste kohta. Koht kus küsida või teada anda.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Kommionu

Lugemata postitus Postitas Kommionu »

nostrak kirjutas:

Väike võrdlus: mul poiss saab kohe load ja vahtralehe, kodus autot alla 2,5L talle anda pole, kuidas siis nüüd olla sinu teooria kohaselt?

to "nostrak": Mine peegli ette.. Võta mõõdulint... Hinga sügavalt välja... Mõõda nüüd oma pea ümbermõõt... Nohh mis said???

Kas sa arvad et vähe on PARKINSON-i haigeid sama pea ümbermõõduga mis sul???

See on paraleel sinu võrdlusele autost ja motikast ja keksumängust...!!!

Nüüd edasi: Nii.. Loomulikult on need wannebeed head autojuhid ja mitmekordsed rahvaralli poodjumikülastajad... Vot ja kuna rahvaralli enam ei eruta, siis tsikkel... Vot ja selt see võistlusvaim ja juhtimisoskuse eufooria ju tulebki...

Viimati muutis Kommionu, 06 Veebr 2008, 19:46, muudetud 1 kord kokku.
Sõida... ja ära MÖLISE!!!
Kasutaja avatar

etv 1000

Lugemata postitus Postitas etv 1000 »

nostrak kirjutas:

Väike võrdlus: mul poiss saab kohe load ja vahtralehe, kodus autot alla 2,5L talle anda pole, kuidas siis nüüd olla sinu teooria kohaselt? Ta on ju ohtlik!
Selle asemel, et maha teha, tuleb ehk varitsevatele ohtudele tähelepanu juhtida.

Aaa kaugel Iirimaal pidavat nii olema,et algaja juht võib esimesed paar aastat 2,5l kubatuuriga autost vaid unistada.. or something. :roll:

Viide võimsusele.

elu on liiga lühike et, seda poole gaasiga läbida.
Kasutaja avatar

nostrak
Tsikkel: K1200GT
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas nostrak »

Tead kommionu, pidasin sind mehelikumaks, aga ehk oskad veel oma "lapsikuid vaimukusi" siia reastada, minu elukvaliteet sellest ei muutu.

Rene

Lugemata postitus Postitas Rene »

nostrak kirjutas:
Soultrain kirjutas:

Su väike võrdlus on kohatu, auto pole ratas ega ka vastupidi mitte!

Vahe on vaid erinevates juhtimisvõtetes. Mõistust, kogemusi ja teadmisi vajavad mõlemad juhid ühte moodi, pole vahet, mis istumise all.
Ja õnnetuse korral, mis juhtuksid samades tingimustes, tekitab auto rohkem kahju, kui tsikkel.

Mõned väikesed erinevused siiski on:

• Autol on 4 ratast, tsiklil 2 -> tsiklid kipuvad külili kukkuma
  • Kurvi läbimisel (eriti suurematel kiirustel) on tsikli puhul vaja rohkem oskusi ja õiget tehnikat, et mitte sealt otse sõita. Auto puhul piisab enamasti võimest rooli keerata.
  • Tänu kahele eelnevale punktile "andestab" auto oluliselt rohkem vigu kui tsikkel. Ning just algajana on see eriti oluline.
  • 99% autodest ei kiirenda 0-100 alla 4 sekundi, kuid suurem osa baikidest teeb seda
  • Autos sõites on sul ümber hunnik kaitsvat rauda koos airbäägide ja muu turvavarustusega. Tsikliga on kaitse minimaalne.
  • Algajate esimene refleks on ohu korral pidurid blokki lükata. Auto puhul on see üldjuhul ka täitsa rahuldav lahendus (eriti veel ABS-ga), kuid tsikli puhul lõppeb enamikul juhtudest avariiga
  • jne...

Ohtlikud on nii algajad autojuhid kui ka baikerid. Põhiline vahe vaid selles, et oskamatu autojuht on eelkõige ohtlik teistele, baiker aga iseendale. Kumb variant etem on seda otsustab igaüks ise.

PS. Eelpool mainitud põhjustel olne mina igati veendunud, et tonnine baik esimeseks rattaks ei ole hea valik ning uuele kasutajale selle arvamuse väljendamine (viisakal moel) peaks kogenumatele olema mitte õigus, vaid kohustus!

zx12r

Lugemata postitus Postitas zx12r »

Rene jutus on tõetera sees. Lisades ühe põhjuse veel, miks mitte osta omale tonnist baiki esimeseks rattaks: miks? Nii või teisiti tahad varsti uut ja niikuinii vähemasti algajana tonnise ratta potentsiaali ära ei kasuta.
Tegelikult ei keera peaaegu ükski meist ju tonnist tühjaks. Enamik ka kuuesajast mitte, ma arvan.

Tulevikus on mingi sebimisfoorum ehk kah, kus 17-aastasena otsitakse esimeseks naiseks/meheks kohe sellist 25-aastast modelli, rikka kaasavaraga ja voodis suurepärase sooritusvõimega.

C'mon, kuhu siis lõbu jääb?!

Mu puhul oleks too mootorimahujada taoline: Kawa 500, Kawa 600 ning hooaja keskpaigast ehk Kawa 1200. Olen rahul. Olen ka biker.ee-ga rahul.

Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

Kas mootorratta põhiolemus on see, et ikka võimu ja minekut jaguks ning peaasi, et oleks võimsust ja litraazi, kui mees seda juba kinni hoida suudab? Ma loll vist asjast valesti aru saanud ja ei ole kunagi mõistnud seda siin propageeritavat evolutsiooniteooriat roller-125-500/600-1000+
Tähtis on see, et mõnus on ja meeldib, olenemata sellest, kas on tegu esimese teise või kolmekümnenda rattaga ja see, kas on 3 või 130kw ja tippkiirus 25 või 250 on lihtsalt maitse ja elustiili asi.

Kasutaja avatar

saqu
Tsikkel: Yamaha WR400F

Lugemata postitus Postitas saqu »

nostrak kirjutas:

Väike võrdlus: mul poiss saab kohe load ja vahtralehe, kodus autot alla 2,5L talle anda pole, kuidas siis nüüd olla sinu teooria kohaselt? Ta on ju ohtlik!
Selle asemel, et maha teha, tuleb ehk varitsevatele ohtudele tähelepanu juhtida.

Mind on see teema üldiselt külmaks jätnud, kuid mõned postid ärgitavad kirjutama. Kui täiseas mees otsustab endale esimeseks rattaks osta tonnise RR baigi, siis on see tema valik (minuarust väga ohtlik talle endale kõigepealt). Aga vanemana võiks natuke siiski mõjutada/suunata oma armsa võsu valikuid. Kui see 2,5L auto on nt aasta-paar vana Volvo V70 on see ilmselt hea valik, kui see on paar põlvkonda vana japs või bemm, on see minuarvates mäng surmaga. Võrdluseks võiks küsida, kas sa annaks oma väiksele pojale tema esimese männikoorest laevukese tegemiseks oma kõige teravama noa, tegid ju ometi talle eelnevalt ohutuid võtteid tutvustava instruktaazi :?: Või saadaksid esimesel mäesuusalaskumisel ta kohe alla mustast nõlvast, olles eelnevalt loomulikult selgitanud sõitmistehnikaid :?: Ja esimesele iseseisvale matkale lubaks lapse mõnele toredatest Eestimaa soodest-rabadest :?: On selge, et noored inimesed peavad harjuma reaalse eluga, aga seda võiks teha tasapisi. :roll:

SAQU

WR400F
Opinions are like assholes – everybody has one.
Kasutaja avatar

Kommionu

Lugemata postitus Postitas Kommionu »

nostrak kirjutas:

Tead kommionu, pidasin sind mehelikumaks, aga ehk oskad veel oma "lapsikuid vaimukusi" siia reastada, minu elukvaliteet sellest ei muutu.

Mehelikumaks??? :shock: MIND?? :evil: allasurutud omasooiha või mis?!?

Rahu... Tagasi teemasse... "lapsikud vaimukused" kas see pea ümbermõõdu teema erutas sind? Nohh ei osanud vähem asjakohasemat paralleelvõrdlust kahjuks tuua... Huvitav miks sa oma võrdluses motikat rolleriga või zkolnikuga ei võrelnud?? alalhoiuinstinkt, et võrdlus alavääristab rattureid liigselt ja bikerist adios???

Ja mis lahe vahemärkus "minu elukvaliteet sellest ei muutu"... Aga ma pole sellele iialgi pretendeerind, et sinu elukvaliteeti parandada... Ilmselgelt on vähem muresid, kui kasvõi üks ALGAJA wannabe oma "esimeseks rattas tonnine" ostuhuvist loobub... Eelnevad aastad ja kogemused ju näitavad, et just sellised tegelased loovad politsei/kaasliiklejate silmis "tüüpilise mootorratturi stereotüübi", vastavalt millele siis kõik ratturid malakat saavad...

Sõida... ja ära MÖLISE!!!
Kasutaja avatar

Painteddeath
Tsikkel: Aprilia Tuono

Lugemata postitus Postitas Painteddeath »

Ma vaatan, et päris palju teemasid siin foorumis võiks huumori alla liigitada, sest ma ei suuda naermist lõpetada enam.
Mõndadel tüüpidel pole vist tõesti midagi teha kui enda närve üles kruttida ja sõnasõda pidada.

Edu.

Kasutaja avatar

piret

Lugemata postitus Postitas piret »

nostrak kirjutas:

Vot, aga aru ma ei saa, miks ei tohiks algajatel tonnised rattad olla, kui nad tahavad?
Miks kohe nii, maha tahakse, et Moskva eest startides esimeses fooris kõik hunnikus, või mida see mees tonniga linnas teeb jne?
Äkki põhjus seal, et mõni mees ei kannata lihtsalt, kui mingi noor rattur temast suurema, edevama ja võimasama rattaga platsile tuleb...
Ma arvan, et peamine põhjus nendes vaidlustes on ikka meie inimeste edevus ja kadedus, saaks teisest parem olla.
Selge see, et suuremad rattad on kallimad ja tahetakse minna välja odavama ratta peale ning hiljem kahetsetakse, et sai viga tehtud. On mehi, kes on poest tutika madalama kubatuuriga ratta ostnud ja paari kuu pärast ringi vahetanud suurema vastu, kuna puudud objektiivne info.
Kui sõita ei oska ja uljas oled, vahet pole, millega võssa lendad 600ga või 1000ga, tagajärg on üks.
Poleks ka seda teemat vast olnud, kui vanemad selliseid küsimusi noortele arusaamatute naljadega ja ilkumisega ei väljendaks.
Mis on lihtne mulle, ei pruugi sugugi lihte kellegile teisele olla.

Nii, nüüd on mul ka midagi öelda. Just sinu postituse kohta.
Kas sa teadsid, et praktiliselt kõigil siinsetel 'vanadel' on olnud oma elus tonniseid ja üle selle rattaid? Lihtsalt on prioriteedid ümber hinnatud, kogemusi rohkem saadud ja väksematele, praktilisematele või nishitoodetele (enduro, kross trial) üle mindud. Nojah, oldmopedi kohta ma ei tea öelda, aga kadedust tema kindlasti välja ei pritsi, sest kui tema oma garaazitäie nishitooteid maha müüks, saaks ta mitu 'tonnist baiki' ja enamgi veel. Valikute küsimus.
Ja sellele tuginedes püütakse uusi ja noori kohe mõistlikumale teele juhatada, aga seda võetakse kadedusena. Kahju!

Vahest sõidan ja teen asju.
Kasutaja avatar

oldmoped
Kontakt:

piret kirjutas:

Nojah, oldmopedi kohta ma ei tea öelda

Ühtki üle 70hp kaherattalist ei ole kuri saatus tõesti minu garaazi (siiani) kohale veeretanud.
:oops:

Kasutaja avatar

Yerba
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner '13

Lugemata postitus Postitas Yerba »

Võib-olla peaks loobuma maailmaparandamise kaunist kunstist. Nagunii see kes tahab sügavalt ja siiralt (mis iganes põhjustel) tonnist biket, ostab selle ka vaatamata keeldudele ja soovitustele. Ja võimalik et saab ka otsa. Seegi on osa evolutsioonist. Kas võiks siia tuua võrdluse võitluse tuuleveskitega.
Teisalt, kui Kommionu on kasvõi ühe inimese ümber veenda suutnud ning tal on see tonnine ostmata jäänud, siis seegi on võit. Ja päris suur.
Mis seal ikka - oli omalgi suur himu tonnise järgi. Aga mõistus sai võitu soovist. Ning nüüd on pikemat aega 850 kuubine ja igati rahul sellega. Ja arvan et pikaks ajaks. Selle külje poole pealt suured tänud sõpradele, kes soovitasid ka esimeseks rattaks midagi rahulikumat 8)
Kokkuvõtlikult - ei midagi informatiivset mu postituses aga sain hingelt
ära öeldud asja mis enda meelest oli ütlemist väärt.
Maailm ei ole must ja valge ning ideaalne kaugeltki mitte. Ning peale 600 ja 1000 on veel muidki numbreid - ehk on mõtekas ka neid algajatele tutvustada :idea:

Kommionu kirjutas:
nostrak kirjutas:

Mehelikumaks??? :shock: MIND?? :evil: allasurutud omasooiha või mis?!?

Rahu... Tagasi teemasse... "lapsikud vaimukused" kas see pea ümbermõõdu teema erutas sind? Nohh ei osanud vähem asjakohasemat paralleelvõrdlust kahjuks tuua... Huvitav miks sa oma võrdluses motikat rolleriga või zkolnikuga ei võrelnud?? alalhoiuinstinkt, et võrdlus alavääristab rattureid liigselt ja bikerist adios???

Ja mis lahe vahemärkus "minu elukvaliteet sellest ei muutu"... Aga ma pole sellele iialgi pretendeerind, et sinu elukvaliteeti parandada... Ilmselgelt on vähem muresid, kui kasvõi üks ALGAJA wannabe oma "esimeseks rattas tonnine" ostuhuvist loobub... Eelnevad aastad ja kogemused ju näitavad, et just sellised tegelased loovad politsei/kaasliiklejate silmis "tüüpilise mootorratturi stereotüübi", vastavalt millele siis kõik ratturid malakat saavad...

www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!

koi
Tsikkel: GL 1800
Tänanud: 62 korda
Tänatud: 37 korda

Lugemata postitus Postitas koi »

Tere.

Eks inimese loomuses on juba sees, et alati on vaja ikka rohkem, paremat, suuremat - see on jah edasiviiv jõud, aga...
Mulle valmistab küll piina sõita tonnise mürsuga legaalse kiirusega, sest kõik need sada-sadaviiskümmend traavlit vaevalt londivad paagiall. Kui siis näed, et tühi ja lai tee, keerad veidi lahti ja varsti on sinivalge turjas ja kogu lõbu ja rõõm on hukas. Võimas tsikkel leiab eestis kasutust vaid ringrajal, mitte tavaliikluses. Peale suht pikka pausi nõudis päris suurt pingutust ja mõistuse kokkuvõtmist, et osta lahjem sõiduriist, sest kui keerata annab, tehakse seda nagunii ja õige pea valel ajal ja vales kohas.
Need on minu arusaamad ja aastatega tulnud kogemused. Noorena poleks ma ka kuulanud nei nõuandeid, mida nüüd ise jagan. Kahjuks peab inimene palju asju omal nahal tunda saama - inimelu paradoks.
Õnneks pole kohanud tsiklimeest, kes alavääristaks teist tema väiksemate kilovattide omamise eest.
Oh pikk plära tuli jälle..

Aga tihased laulavad juba kevadest!

Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
Kasutaja avatar

jürgenR
Tsikkel: v-rod, wrsca

Lugemata postitus Postitas jürgenR »

Minu "tuluke" hakkas vilkuma Suzumeni jutu ja teavituskampaania kohapealt. Kindlasti kiiduväärt ettevõtmine. Igasugune preventatiivne tegevus on teretulnud.5+ suhtumine. Kohe meenusid aastatetagused teeäärsed ja televisooni reklaamid:kinnita turvavöö ka tagaistmel jne! Et reklaam või teavitustöö ka kohale jõuaks, peab see kogu aeg n.ö kättesaadav olema? Kes ei mäletaks K- (ai ai, pipart keelele) reklaame.Olid "kaunilt" saadaval ja tegid seekord oma töö puhtalt ära. Reklaam või Teavitus, see selleks.
1000-sed või 500 või 600 sajased. Kindlasti on suur vahe, millega noor motohunt oma "karjääri" alustab.
Mul oli ka "liiga suur" auk vahele jäänud, pea 20 a, ilma, :) ,raske on nii pikalt ...
Aga alustadud sai võrride, Banoonia, IZ-ga. Seda kõike muidugi aja ja olude sunnil.Polnudki midagi valida. Ok, M või Dnepr, need olid rohkem nagu karjäärikallurid poisikesele. Vaatamata vähesele hp, kw ja cb-le juhtus ikka ühte koma teist. Sõbra JAWA-ga korralik kook pandud, ratas mahakandmisele,vene kiivril tükid küljest, omal ööpäev elust puudu, mitte midagi ei mäleta! Õnneks piirdus asi rangluu mõraga. Positiivse poole pealt, oma IZ Jup 6 (uus) jäi ju terveks. Korv külge (käsi oli paelaga kaelas) ja ...edasi.
Nüüd jällegi , üle pika aja korralik hooaeg tehtud.Korraliku rattaga.Märksa võimsamaga , kui kunagi ammu sai lõpetatud. Tänud kõigile inimestele maakeral ja iseendale ka, et mu ellu jätsite.
Sodiks võib ja saab ennast ükskõik millega sõita.
Küsimus on ohu teadustamises, ohust teadlik olemises, ohu tunnetamises. Noortematel inimestel (üleülsde) on vähem reaalset isiklikku kokkupuudet elu halvema ja traagilisema poolega. Ja väga hea , et on vähem. Suurel enamusel ikka kaunis noorusaeg. Sellel lihtsalt ei mõelda, et midagi võib ka halvasti minna. Just siis, kui seda ei osatagi oodata.
Selgitustöö, selgitustöö ja pähe tagumine, et ratta seljas oled üksi, laksu paned üksi, aga "kahju" teed paljudele.Pärast ei saa vanaema sind enam kokku kududa.
Ja lõpuks..... õpime kahjuks ikka ainult oma vigadest... nii see oli, on ja jääb!
Sorry, tegelikult ma "nii vana" ikka ka veel ei ole, nagu eelnevast jutust arvata võiks. Mõtlen selle jutu taustal, et see kuubikute jutt ei jõua küll ühelegi noorele kohale. Pea sama jutt, et ära joo õlut, joo vett, see on tervislikum... Aga miks juuakse õlut või viina või pannakse ratas keele alla?See on ju uus, põnev, erutav, seni tundmata tunded-kogemused. Ja nii se läheb, põlvest põlve...

... lähen ja võtan ühe õlle....

töristamiseks VRCSA.
Müügiks: kõik on müügis, kogu aeg: http://nagi.ee/photos/rein-hd/sets/333565/

Teema algataja
sys
Tsikkel: Yamaha R6 "Raven"
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas sys »

Tundub, et mul õnnestus mingi dzinn pudelist välja lasta...
Teema lõpp kisub aruteluks teemal milline ratas esimeseks osta ja miks algajad tahavad kohe võimsat tsiklit. Viimase küsimuse vastus ilmselt ühtib suures osas vastusega küsimusele, miks koerad oma mune lakuvad - vastus, sest nad saavad seda teha.
Milleks lahmida? Oldmoped ütles väga ilusti - mõnus peab olema...

piloot
Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570

Lugemata postitus Postitas piloot »

Teema on tõesti huvitava suuna võtnud. Mis puudutab seda, mida esimeseks rattaks siis no mis vahet seal on, kas on see tonnine või kuuesajane. Mõnel kuuesajasel hobuseid veerandi rohkem, kui mõnel tonnisel. See on ju suuremalt jaolt ikka peaehituses kinni, kuidas neid hobujõude taltsutatakse. Nagu elu on näidanud, saab ka rolleriga ennast edukalt kasti sõita. Mõne inimese peaehitus on aga selline, et isegi viie aastane sõidukogemus ei aita sest pea on ju luust asi ja mis sellega ikka juhtub :wink:
Ark on ju algajatele piirangud kehtestanud ja ehk ühelt maalt jõuab aeg ka sinnamaani, et sellised piirangud ka autode koha pealt kehtestatakse.
Kõvatamise kohalt. Milles see peaks väljenduma, et keegi omale tonnise ostab??? Minu silmis küll mitte. Pigem siis, kui mõni halab, et paari kuuga 600-ne lahjaks jäi.

Pilt
Suzu GSF 600S - Totaalne banditism! Fazer 1000, KTM LC4 620 SC, Varadero 1000, XR650R, WR250F, Husaberg FE 570+explorer snow kit
citius,altius,coitus!
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

Wannabe kirjutas:

Kogunevad kõik kevadel Moskva ette ja siis ülejärgmise valgusfoori taga sõidavad robinal üktsteisele tagant sisse... See ongi põhjuseks miks motomehed selliseid "esimeseks rattaks tonnine baik" tohmaneid enamasti ei salli.

siinkohal ma olen Wannabe´ga (või kes iganes sa oled (slap) :wink: ) nõus. Aga asi pole mitte rattas vaid mentaliteedis. Kuidagi kurb on igal suvel vaadata "sellekevadisi baikereid" kes on superbaigi ja kõik sinna juurde kuuluva muretsenud vaid ühel eesmärgil - tähelepanu vajadus. Sõitmas käiakse ainult õhtuti linnavahel ja ainult ilusa ilmaga. Liinigraafik näeb kah ette kahte otsa marsruudil Pirita-Haabersti ja siis kogunevad modellid kuhugi, kus nad kõige paremini näha oleks. Ja paljud loobuvad oma rattast juba sügisel, sest ikka ei saanud keppi.

Loomulikult on igaühel õigus kasutada mootorratast täpselt nii nagu ta soovib ja pole meie asi teda ümber kasvatada. Aga kui siit tullakse nõu küsima, siis soovime me vähemalt arukat suhtumist.

Tonnine baik on liiga tõsine teema, et sellega nalja teha.

tanel620 kirjutas:

kujutage ette biker.ee asjandust....lähen jutukasse, et küsida arvamust kas Honda CBR või R1 endale osta. Olen tohutult palju uurinud mõlema ratta kohta ja otsustasin, et registreerin end siia saiti ja uurin asja.

tanel620 kirjutas:

Olen 30 aastane, 188cm, 75kg ja plaanis endale suveks baik osta. Honda CBR1000RR 1.0 R4 126 kW 2004 aasta oma. Mis see endast täpsemalt kujutab? Eelkõige linnasõidud kuid vahest ikka ka pikemaid sõite ette tuleb. Kuidas mänööverdus võime sellisel ja palju ta üldse kaalub?

Sisetunne ei petnud ka seekord. Ehk jätkub Ishijupil või mõnel "Xanaxiparadiisi" kuldkaardi omanikul kannatust igale sellisele vennale selgitada, et väited "eelnevalt tohutult palju uurinud" ja "kuipalju ta üldse kaalub" tekitavad kahtlusi. Aga omast kogemusest võin öelda, et selle peale saad küsijalt teada, mida sa enne enda kohta ei teadnud.

Ma olen Sysiga väga nõus, et postitused peaksid olema tolerantsemad ja sisukamad. Aga see sõltub juba postitajast.

Kasutaja avatar

ishijupp
Tsikkel: BMW R1150R , K-650
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ishijupp »

Pihelgas kirjutas:

Ehk jätkub Ishijupil või mõnel "Xanaxiparadiisi" kuldkaardi omanikul kannatust igale sellisele vennale selgitada, et väited "eelnevalt tohutult palju uurinud" ja "kuipalju ta üldse kaalub" tekitavad kahtlusi.

Hummm, pigemini mitte, ei oska ennast kuidagi pidada kannatlikkuse võrdkujuks :wink: Samas tobedustele, lapsikustele ja muule jamale samaga vastata on omakorda tobe- teema lukku lajatamine koos põhjendusega oleks värsketele liikmetele palju efektiivsem hariduse andmine. Ja foorum jääks nädalatekaupa aktiivsena püsivatest ilkumisteemadest puhtaks.

Julge
Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Julge »

Ehh... No miks te OMETI nii kurjad olete inimesed??? See pool aastat sitta suusailma saab ka seekord läbi ja kevad tuleb taas. Minge garaazhi, istuge oma tsikli selga, panga silmad kinni ja naeratage. Siis tulge siia foorumi tagasi ja ei olegi nagu enam põhjust kellegile turja karata. Nii nagu iga mõistlik tsiklimees enne peateele välja sõitmist peatub, vaatab KAKS korda mõlemale poole ja alles siis stardib, võiks igaüks (pole vahet, kas noor või vana, uus või vana "hunt", Kommionu või Wannabe) ka KAKS korda mõelda, enne kui postitab.

Minu arvates küll midagi katastroofilist ei ole selles, kui mõni "noor" mõne lolli küsimuse küsib. Saab "hundimaks" on targem. Samuti naudin mina täiega vaimukaid debatte Kommionu ja kiirendajate osavõtul. No kui mõnele mehele on antud selline vaimukas suuvärk (ok, näpud), siis oleks patt seda vaka all hoida. Ja need, kes hambusse satuvad, võiks ka vähe rohkem enda üle naerda osata. Peace!

:bsmile:

J a n n o
Tsikkel: YamahaXT, DneprMT16
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas J a n n o »

Julge kirjutas:

Minu arvates küll midagi katastroofilist ei ole selles, kui mõni "noor" mõne lolli küsimuse küsib. Saab "hundimaks" on targem.

aga "hundimaks" saadaksegi läbi kadalipu. kes hakkab sõjaväes solvuma, kui kästakse kätekõverdusi teha või hambaharjaga põrandat pesta. mis see solvumine annab, teeb asja raskemaks. mis ei tapa teeb tugevaks. mõistust pannakse ikka tagumiku kaudu pähe. ja kas keegi on oma vanemate peale kuri, et teda lolluste eest kunagi karistati. pigem oled tänulik. ja siin on lapsevanema rollis just vanad kalad. Ja algajatel tsiklistidel lööb just välja lapselik vaimustus, mida tuleb kogenumate poolt ohjata. Sellel on preventiivne toime. Mis seal salata, ega endagi tsikkel just algajale kohane pole. Aga ma ostsin enne ära ja kellelegi ei kõssanud. Muidu oleks ka siin foorumis kaigast saanud ja kindlasti ka asja eest. Ma püüan vähemalt foorumiteemadega kursis olla ja teiste vigadest midagi kõrvataha panna.

Liiga palju tolerantsi kasvatab ainult pehvavendasid. Kerge profülaktiline “mööda kukalt” käib ikka asja juurde.

Riga 13-Mini mopeed-... pikk vahe... -Kawasaki VN-Suzuki Intruder M1800R,Dnepr,Ural - Honda Varadero xl1000v - diisel Ural,Dnepr MT16, IZ Jupiter'68,YamahaXT660R
Kasutaja avatar

oldmoped
Kontakt:

J a n n o kirjutas:

kes hakkab sõjaväes solvuma, kui kästakse kätekõverdusi teha või hambaharjaga põrandat pesta.
...
Liiga palju tolerantsi kasvatab ainult pehvavendasid.

Solvuda ei ole mõtet, lihtsalt nii tegema panijad kui ka nende toetajad tuleks järgmisel lasketreeningul märklaudadeks panna. Ametlikult, mitte omakohtu korras. Ühiskond ei kaotaks midagi.

See, kas inimene kannab roosat salli ja võrkmaikat või seljapeal oleva kanaga nahkvesti ja -pükse - üks fetishiteema puha, lihtsalt eelistused on erinevad.
;)

Kasutaja avatar

saqu

J a n n o kirjutas:

Liiga palju tolerantsi kasvatab ainult pehvavendasid. Kerge profülaktiline “mööda kukalt” käib ikka asja juurde.

Minu 12 punkti sellele postitusele, ei kannaks veel neid punkte üle kasutajale JANNO, kuna alles "noor", aga ilmselt paljulubav mees. :D

SAQU

WR400F
Kasutaja avatar

DGAF
Tsikkel: Yamaha R1 track only

Lugemata postitus Postitas DGAF »

täitsa nõus Jannoga. ja tunnistan ka üles, et olen siiski suht algaja sõitja ja sõidan 90 aasta gsx 750f-ga...mis puudutab siin kohal algajaid ja suuri kuupe siis vast suuremas osas loeb ikkagi see mis on ka kõrvade vahel mitte ainult see mis jalge vahel.

Kui keegi solvub selle peale, et teadjam vend talle midagi selgeks teeb läbi väikese "mööda kukalt" meetodi siis on see siiski tema enda probleem. Liiga palju tolerantsi on ka halb

born under a bad sign
Kasutaja avatar

Õnnekas
Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Õnnekas »

Julge kirjutas:

Minu arvates küll midagi katastroofilist ei ole selles, kui mõni "noor" mõne lolli küsimuse küsib.

Arvan samuti, et pole vaja kohe pasunasse sõita, kui nn "noor" ei oska oma küsimust sõnastada "vanadele" meelepäraselt, pigem suunata osavalt teda vastuseni. Küll aga ei tohiks olla mingit tolerantsi ülbusele, mida siin aegajalt võib näha. Kes ei taha viisakuse piiridesse jääda sllele NÄGEMIST!

Kasutaja avatar

saqu

Õnnekas kirjutas:
Julge kirjutas:

Minu arvates küll midagi katastroofilist ei ole selles, kui mõni "noor" mõne lolli küsimuse küsib.

Arvan samuti, et pole vaja kohe pasunasse sõita, kui nn "noor" ei oska oma küsimust sõnastada "vanadele" meelepäraselt, pigem suunata osavalt teda vastuseni. Küll aga ei tohiks olla mingit tolerantsi ülbusele, mida siin aegajalt võib näha. Kes ei taha viisakuse piiridesse jääda sllele NÄGEMIST!

Loe Pihelgase post läbi ja kujunda oma arvamus.
Kui sellest aru ei saa, siis pöördu spetsialistide poole! :D
Asi pole üldse sõnastuses, vaid puhtalt valetamises/lolluses.
Kõik meist on alati mingis asjas algajad olnud ja on seda kogu aeg, aga alati kehtib tõde:
Mida rohkem sa mõtled enne ütlemist, seda rohkem on sul öelda. (sorry, see oli küll nüüd mu enda vanasõna) :D

SAQU

WR400F
Kasutaja avatar

Õnnekas
Kontakt:

saqu kirjutas:

Loe Pihelgase post läbi ja kujunda oma arvamus.
Kui sellest aru ei saa, siis pöördu spetsialistide poole! :D
Asi pole üldse sõnastuses, vaid puhtalt valetamises/lolluses.
Kõik meist on alati mingis asjas algajad olnud ja on seda kogu aeg, aga alati kehtib tõde:
Mida rohkem sa mõtled enne ütlemist, seda rohkem on sul öelda. (sorry, see oli küll nüüd mu enda vanasõna) :D

Aga mis põhjusel sa nüüd mind kukud ründama? Kui sa minust aru ei saanud , siis kasuta oma spetsialisti abi ise, mina ei muutunud isiklikuks ega ebaviisakaks ja minul on oma arvamus mis võib ühtida sinuomaga või ka mitte. Pihelga arvamus läheb mulle korda aga see ei pea olema minujaoks ettekirjutus, mul on õigus ka enda arvamusele, samuti on mul õigus olla sinuga eriarvamusel ja kindlasti ei lähe ma küsijale kohe kallale. See, mis sulle võib tunduda iseenesest mõistetav, ei pruugi teisele mitte olla. Ja kui sa ei viitsi vastata, siis sa võid ju seda küsimust lihtsalt ignoreerida ja oma eluga rahulikult edasi minna. Keegi teine seletab algajale asja lahti niikuinii.

Teema algataja
sys
Tsikkel: Yamaha R6 "Raven"
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas sys »

Ärge saage valesti aru - tolerants ei tähenda seda, et foorumisse igasugust jura võib postitada ja siin lõputult ülbitseda. Sellistele tegelastele antakse kergelt vastu kukalt juba nende postituste kustutamisega. Kui sellest vähe, siis järgmisena on neil võimalus osaleda foorumis lugejana.
Sys

Kasutaja avatar

saqu

Õnnekas kirjutas:

Aga mis põhjusel sa nüüd mind kukud ründama? Kui sa minust aru ei saanud , siis kasuta oma spetsialisti abi ise, mina ei muutunud isiklikuks ega ebaviisakaks ja minul on oma arvamus mis võib ühtida sinuomaga või ka mitte. Pihelga arvamus läheb mulle korda aga see ei pea olema minujaoks ettekirjutus, mul on õigus ka enda arvamusele, samuti on mul õigus olla sinuga eriarvamusel ja kindlasti ei lähe ma küsijale kohe kallale. See, mis sulle võib tunduda iseenesest mõistetav, ei pruugi teisele mitte olla. Ja kui sa ei viitsi vastata, siis sa võid ju seda küsimust lihtsalt ignoreerida ja oma eluga rahulikult edasi minna. Keegi teine seletab algajale asja lahti niikuinii.

Sorry, said sa väga haiget kui ma sind ründasin :?: :oops:
Mis mõttes ma nüüd isiklikuks muutusin :?:
Elu on näidanud- Loll küsimus - reeglina loll vastus.
Kas nüüd läks nii mööda, et sa ei tunne ennast isiklikult puudutatuna :?: :)

SAQU

WR400F
Kasutaja avatar

ishijupp
Tsikkel: BMW R1150R , K-650
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ishijupp »

Kas võiks eesmärgi sõnastada järgmiselt?

1. Võimalikult vähe lolle / korduvaid küsimusi foorumis
  2. Võimalikult palju asjalikke vastuseid ka (tarkadele) lollina tunduvates küsimustes ja läbi selle:
  3. Võimalikult paljude lollide küsijate suunamine õigetele radadele arenemaks asjalikeks tsiklistideks

Pakun et:

1. ilkumine ja mõnitamine ei aita saavutada ühtegi neist eesmärkidest
  2. suunava lause poetamine (näiteks: loe läbi enne see...) aitab eesmärki saavutada
  3. tõeliselt jaburate postituste vastuseta jätmine/kinni lajatamine paneb mõtlema miks ei vastata

Foorum ei ole lasteaed ega kool, aga minu arusaamist mööda on kaks võimalust- kuulutada foorum kinniseks ja lubada ainult n+1 aastase ja x*2 liitrise ratta mahuga liikmetel osaleda või teatud määral mängida koolmeistrit ja loota parimat.
just my 2 penny thoughts :)

p.s xanax, prednisolon ja kanep ei kuulu mu igapäevaste droogide hulka

Viimati muutis ishijupp, 08 Veebr 2008, 23:09, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

Õnnekas
Kontakt:

saqu kirjutas:

Sorry, said sa väga haiget kui ma sind ründasin :?: :oops:
Mis mõttes ma nüüd isiklikuks muutusin :?:
Elu on näidanud- Loll küsimus - reeglina loll vastus.
Kas nüüd läks nii mööda, et sa ei tunne ennast isiklikult puudutatuna :?: :)

Ilmselt pole meil mõtet siin tuett-duelli korraldada aga alati ei ole nii, et loll küsimus ja loll vastus. Oma tööga seoses kohtan ma iga päev nn lolle küsimusi ja ikka ma püüan neile vastata - õpilastele peab ju selgitama mis ja milleks. Pole veel kedagi peaarsti juurde sellepärast saatnud.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Foorumist. Ettepanekud ja kriitika”