Kiivrikaamera
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Re: Kiivrikaamera
Oregon Scientific:
http://www.oregonscientificstore.com/or ... et=10_wcos
Ei tea neist midagi, aga siinse kompoti juurde lisaalternatiivideks ikka.
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897
suvel sai isegi telefon teibiga kiivri lõua külge pandud, et filmida. muidu see vid kaamerate võrdlusest päris hea.
Siin jagatakse üht-teist:
http://matkasport.ee/msweb.nsf/pages/To ... 2=Kaamerad
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897
-
- Tsikkel: Suzuki GSX1250 FA
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 8 korda
Tere!
Kas on keegi siit foorumist endale ka miskit sellist tellinud?
http://cgi.ebay.com/Waterproof-sports-v ... 581wt_1139
Olekski paar küsimust, et kuis on kvaliteet, kui kaua filmida saab (aku ja mälu suhtes) jms?
Ja enne kui hakkate oma Go Prosi ja muud sellist siin taas ülistama, olgu mainitud et otsingi miskit odavamat, millel oleks enamvähem normaalne kvaliteet Hinna poolest tundub see kaamera olevat täitsa normaalne ja kuna ka veekindel, siis ei ole ka vihmaga muresid. Lisaks sellist väikest vidinat saab mujal ka kasutada (käin nt paintballi mängimas).
Nii,et jah, kogemused teretulnud
Edit:Ise küsin ise vastan, leidsin kvaliteedi kohta video:
http://www.youtube.com/watch?v=5I9wiiwUqfA
pole paha sellise odava asja kohta Aga kui kaua nende 2x AA patakate või piiratud 8gb-ga filmida saab jm huvitavat sooviks ikka teada
-
- Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
- Tänanud: 28 korda
- Tänatud: 6 korda
Kasutajal Tafka peaks olema selline ja ka kodumaiseid test videosi.
Minuteada oli täitsa ok hinna ja kvaliteedi suhe.
-
- Tsikkel: F6C 1500
- Tänanud: 34 korda
- Tänatud: 39 korda
Seal kirjas, et lääts võtab pilti 80 kraadi laiuses. Kas see väheks ei jää kiivri peal kasutamisel?

Mul on selline kaamera. Maksis 40 USD.
Ei tea kas ta 100% veekindel on, aga paduvihmaga filmib küll.
Pildikvaliteet on ok, aga heli väga väga kehva.
Ostsin 8GB mälukaardi, kuhu mahub 4 tundi videot.
Patareide asemel kasutan akusid (2tk), tuleb odavam.
Kaamera kinnituse panin rooli peale.
Siin üks proovisõidu video:
Snuffit kirjutas:Tere!
Kas on keegi siit foorumist endale ka miskit sellist tellinud?
http://cgi.ebay.com/Waterproof-sports-v ... 581wt_1139Olekski paar küsimust, et kuis on kvaliteet, kui kaua filmida saab (aku ja mälu suhtes) jms?
Cado kirjutas:Kasutajal Tafka peaks olema selline ja ka kodumaiseid test videosi.
Minuteada oli täitsa ok hinna ja kvaliteedi suhe.
Mkm, Ard-il (TDM) on see kiivrikaamera. Näidisklipp siin näiteks:
NB! Kvaliteet on seal maha keeratud...ehk pole parima resolutsiooniga filmitud.
Mul endal on See MD80 kiivri külge kompunnitud(natukene otsida saab kuskil 125 vana rahaga kätte selle eBayst):
http://cgi.ebay.com/Mini-DV-DVR-Sports- ... 3f077d493d
Tetvideo: (NB! kuna seda on Windows Movie Makeriga natukene moditud siis on värvid paigast ära ja kvaliteet tsipa kehvem.Samuti paigaldatud väline mikker mis aitab helikvaliteedile kaasa!)
Ja teine kaamera mis plaanis tsiklikülge paigaldada on see:
http://cgi.ebay.com/Spy-Vehicle-traveli ... 4150a1ba75
Testvideo autoga sõites:
// Endised: GasGas FSE450 ; Honda XL600V "Transalp" aka Tuuli ; Dnepr MT10-36 aka Milvi ; Sherco SEF-R 300
-
- Tsikkel: Tuned & modded Tuono
Mul on selline kaamera Toshiba Camileo S20. Väga mõnus väike ja kerge Full HD kaamera. 16GB kaardiga saab Full Hd salvestada 6h. Senini olen salvestanud autosõite oodates, et midagi huvitavat peale jääks aga edutult. Nüüd panen tsikli või kiivri külge selle. Vihmaga ma nagunii ei kipu sõitma nii, et peaks käima küll. Selle kaamera saab väga soodsa hinnaga eestist kätte! Maksis ta eelmine suvi kuskil 1900 raha. 5MP ja ekraan on 3 tolli lisaks on veel fotokas ja välk ning pimedas filmimiseks valgus.
Selline näeb välja
Pildil pole minu käsi
Paar testivideot ka
http://www.youtube.com/watch?v=11WsUTt0 ... re=related
Kas see klapp kinni ka filmib?
Mul on selline kaamera Toshiba Camileo S20. Väga mõnus väike ja kerge Full HD kaamera. 16GB kaardiga saab Full Hd salvestada 6h. Senini olen salvestanud autosõite oodates, et midagi huvitavat peale jääks aga edutult. Nüüd panen tsikli või kiivri külge selle. Vihmaga ma nagunii ei kipu sõitma nii, et peaks käima küll. Selle kaamera saab väga soodsa hinnaga eestist kätte! Maksis ta eelmine suvi kuskil 1900 raha. 5MP ja ekraan on 3 tolli lisaks on veel fotokas ja välk ning pimedas filmimiseks valgus.
Selline näeb välja
-
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
müristaja kirjutas:Mul on selline kaamera Toshiba Camileo S20. Väga mõnus väike ja kerge Full HD kaamera. 16GB kaardiga saab Full Hd salvestada 6h. Senini olen salvestanud autosõite oodates, et midagi huvitavat peale jääks aga edutult. Nüüd panen tsikli või kiivri külge selle...
700 grammi? (1,4 naela) - kiivri jaoks raskevõitu.
Kas keegi iPod Nano(5 gen) on kasutanud kiivrikaamerana?
Äkki spets kinnitus olemas või midagi?
Endal seisab kodus ja mõtlesin, et ei hakka eraldi spet kiivrikaamerat ostma vaid proovin esialgu sellega.
-
- Tsikkel: Tuned & modded Tuono
Teek kirjutas:Kas see klapp kinni ka filmib?
700 grammi? (1,4 naela) - kiivri jaoks raskevõitu.
Jah klapp on pööratav 360 kraadi ja filmib kinnises asendis ka, muidu ei olekski see asi mõeldav.
Kust sa sellise vale informatsiooni lagedale tõid? Kaalub see väike kaamera samapalju kui väike võileib maksimum on 150grammi.
ilmar_n kirjutas:Kas keegi iPod Nano(5 gen) on kasutanud kiivrikaamerana?
Äkki spets kinnitus olemas või midagi?Endal seisab kodus ja mõtlesin, et ei hakka eraldi spet kiivrikaamerat ostma vaid proovin esialgu sellega.
endal ka olemas, peaks teinekord proovima. too muidu nii pisike, saad teibiga ka kinni panna.
krew kirjutas:ilmar_n kirjutas:Kas keegi iPod Nano(5 gen) on kasutanud kiivrikaamerana?
Äkki spets kinnitus olemas või midagi?Endal seisab kodus ja mõtlesin, et ei hakka eraldi spet kiivrikaamerat ostma vaid proovin esialgu sellega.
endal ka olemas, peaks teinekord proovima. too muidu nii pisike, saad teibiga ka kinni panna.
No kui muud üle ei jää siis see oligi mul plaanis.
Mul ostetud ümber plastikust kaitsekorpus ka.
-
- Tsikkel: R1200GS
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 3 korda
Mõningaid näiteid ipodi kiivrikinnitustest:
http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=529705
eriti hea on see
-
- Tsikkel: Honda VTX 1800R, Honda CB500
- Kontakt:
Keegi siin väitis midagi CountourGPS'i mov faili ebasobivuse kohta. See, mis failitüübi sisse mingi koodek pakitud on, ei tohiks suurt rolli järeltöötluses mängida. Kuna H.264 on vägagi levinud ja standartne koodek, siis mis järeltöötluse tarkvaraga probleeme tekib?
Ja kui rääkida tsiklipeale/kiivrile paigaldatavast asjast, siis ContourHD/GPS tundub ainuke pärisasi olevat turul. GoPro võib ju spekkide poolest popp olla, aga dimensioonid ei kõlba mitte kui mingi nurga pealt. Ja keegi siin mainis, et GoPRO'l on lcd millelt saab näha toimuvat, siinkohal täpsustaks, et selline asi on täiesti puudu antud kaameral
Samuti minu jaoks on GoPRO puhul miinuseks liigselt laia nurgaga objektiiv. 170 kraadi juba moonutab väga jubedalt. 130 kraadi, mis contouril, on suht piiripeal okei veel.
Samuti on ContourGPS'i võimalik ühe lisajebenni hankimisel ühendada üle bluetoothi nutifoniga (android, ios seadmed), mille kaudu saab endale nn. viewfinderi tekitada.
Kokkuvõtlikult tahan õelda, et kui kaamerahankimine päevakorda tuleb, siis bike puhul ainuke kvaliteetne ja pädev lahendus on hetkel Contour'i poolt pakutav.
-
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
müristaja kirjutas:Kust sa sellise vale informatsiooni lagedale tõid? Kaalub see väike kaamera samapalju kui väike võileib
maksimum on 150grammi.
1,4 naela väidab amazon - toote kaal 1,4 ja koos pakendiga 2 naela.
http://www.amazon.com/Toshiba-Camileo-F ... B003DZ122O
See tundub vale jah aga ega toshiba ise ka päris kindel pole, mis see kaalub -
http://www.toshiba-multimedia.com/uk/ca ... rders/s20/ arvab, et ilma akuta - 115 g aga datasheet väidab - 98g
Mina väitsin seda ja väidan siiani. Jutt küll käis 1080p , mitte GPS kohta.
Probleem tekib elementaarsete vahenditega järeltöötluses. Originaalfail, mis kaamerast tuleb, on mõnusalt väike ning hea kvaliteediga. Kui lõikuda seda kaasasoleva progega (mis on õudus kuubis), on kõik ok. Õigupoolest muud peale faili poolitamise ja liitmise sellega teha ei saagi.
Niipea, kui mõne targema editoriga (Premiere, Vegas) kallale minna, sama tihedat ja sama kvaliteediga klippi enam MOV formaadis ja H264 kokku ei saa. Ok, see on pigem koodeki küsimus, aga sellist koodekit ma ka ei leidnud.
Lõpuks leidsin inimlikuma tööriista Windows 7 peal töötavast Live Movie Makerist ja WMV formaadist. Sama formaadiga sai ka Premierega normaalse tulemuse.
meph kirjutas:Keegi siin väitis midagi CountourGPS'i mov faili ebasobivuse kohta. See, mis failitüübi sisse mingi koodek pakitud on, ei tohiks suurt rolli järeltöötluses mängida.
-
- Tsikkel: yamaha tdm850,honda cr250
Kas see gopro siis ilma sd kaardita ei töötagi või saab sisseehitatud mäluga ikka miskit filmida?
-
- Kontakt:
rm250 kirjutas:Kas see gopro siis ilma sd kaardita ei töötagi või saab sisseehitatud mäluga ikka miskit filmida?
Pole sisseehitatud mälu ei GoPro'l ega ka Contour'i kaameratel.
-
- Kontakt:
mella kirjutas:Mina väitsin seda ja väidan siiani. Jutt küll käis 1080p , mitte GPS kohta.
Probleem tekib elementaarsete vahenditega järeltöötluses. Originaalfail, mis kaamerast tuleb, on mõnusalt väike ning hea kvaliteediga. Kui lõikuda seda kaasasoleva progega (mis on õudus kuubis), on kõik ok. Õigupoolest muud peale faili poolitamise ja liitmise sellega teha ei saagi.
Niipea, kui mõne targema editoriga (Premiere, Vegas) kallale minna, sama tihedat ja sama kvaliteediga klippi enam MOV formaadis ja H264 kokku ei saa. Ok, see on pigem koodeki küsimus, aga sellist koodekit ma ka ei leidnud.
Lõpuks leidsin inimlikuma tööriista Windows 7 peal töötavast Live Movie Makerist ja WMV formaadist. Sama formaadiga sai ka Premierega normaalse tulemuse.meph kirjutas:Keegi siin väitis midagi CountourGPS'i mov faili ebasobivuse kohta. See, mis failitüübi sisse mingi koodek pakitud on, ei tohiks suurt rolli järeltöötluses mängida.
Täiesti nõustun, et kaasa tulev tarkvara suurt millekski ei kõlba. Mõistliku järeltöötlustarkvaraga tuleb lihtsalt osata kodeerimisel konfiguratsioon korralikult teha. See juba puhtalt tarkvara kasutamise äraõppimise küsimus. Kui kaamera suutis selle faili valmis keeta sellise suuruse ja kvaliteediga nagu ta on, siis saab seda ka muud tarkvara kasutades teha
-
- Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
- Tänanud: 28 korda
- Tänatud: 6 korda
Mõned asjad on sul Memph läbi uurimata veel ja su väited ei ole paika pidavad
....aga asja siis minu seisu kohalt natuke:
Ise just hiljuti valisin ka kaamerat ja lõpuks ikkagi jäi valida Contouri ja GoPro vahel
valisin viimase.
Kuna täiesti veekindel korpus (väga hea kasutada snorgeldamisel ja ATV-ga upumisel jettiga möllamisel jne.) ja pakis kaasas niiskus kindel korpus millega heli parem.
Contourile saab nii 150 lisa euri eest juurde osta ja teeb jube suureks.
GoPro kuju on tegelikuses eelis minu jaoks. Kuna saab näiteks baigile ninasse kinnitada (tüdinenud nendest piduri topsi filmidest ) või esi porika peale aga nii ,et filmiks taha poole.
Väga palju erinevaid kinnitusi on saada kõike mõeldavaid ning eri nurkade alla lihtne kaamerat saada.
Samas saan kinnitada RC helikopterile põhja alla nii ,et filmiks alla poole Contouriga see keeruline
Go Prole saab panna külge wirless saatja ja saata pildi kaugemal asuvasse LCD-le
Mul on olnud kaameraid mis filmivad MOV faili ja üks on präegugi. ON tüütum ringi käia nendega.
Muide GoProl käib LCD ekraan külge kohe maksab komplekt umbes 100 euri NÄIDE
teeb kaamera natuke paksemaks veekindlus säilib kuna LCD pakis on teine korpus kaasas.
GoProl on sise mälu olemas aga see lihtsalt on väike.
Tarkvara on uuentatav ja vigade parandusi tehakse usinalt
See siis minu seisukoht
Kellele mis sobib.
-
- Kontakt:
Cado kirjutas:Mõned asjad on sul Memph läbi uurimata veel ja su väited ei ole paika pidavad
....aga asja siis minu seisu kohalt natuke:
Ise just hiljuti valisin ka kaamerat ja lõpuks ikkagi jäi valida Contouri ja GoPro vahel
valisin viimase.Kuna täiesti veekindel korpus (väga hea kasutada snorgeldamisel ja ATV-ga upumisel jettiga möllamisel jne.) ja pakis kaasas niiskus kindel korpus millega heli parem.
Contourile saab nii 150 lisa euri eest juurde osta ja teeb jube suureks.
Contourile antud lisa on 38 eurot. Ei ütleks, et nüüd nii meeletusuureks teeb. Kuju tõttu ikkagist mugavam paigaldada kiivrile või pähe.
Cado kirjutas:GoPro kuju on tegelikuses eelis minu jaoks. Kuna saab näiteks baigile ninasse kinnitada (tüdinenud nendest piduri topsi filmidest
) või esi porika peale aga nii ,et filmiks taha poole.
Väga palju erinevaid kinnitusi on saada kõike mõeldavaid ning eri nurkade alla lihtne kaamerat saada.
Täpselt samasugused kinnitused on saadaval ju ka Contourile. Samas kuju on juba enda eelistus täiesti. Minu argument käis baigiliku tsikli puhul suurtel kiirustel tekkiva tuuletakistuse kohta. Ristpind on goprol märksa suurem kui kiivri küljele paigaldatud contouril.
Cado kirjutas:Samas saan kinnitada RC helikopterile põhja alla nii ,et filmiks alla poole Contouriga see keeruline
Go Prole saab panna külge wirless saatja ja saata pildi kaugemal asuvasse LCD-le
RC'd kasutamiseks on tegelikult mõlemad veidi suured ja kaaluvad palju. Suuremale kopterile kannatab jah paigaldada, aga väiksemate mudelite puhul probleemne. Selle jaoks võimalik siiski väiksemaid asju leida.
Cado kirjutas:Mul on olnud kaameraid mis filmivad MOV faili ja üks on präegugi. ON tüütum ringi käia nendega.
No ma ei saa sellest argumendist tõesti aru Lihtsalt tarkvara seadistamise ja leidmise küsimus. Kui sobiv komplektsus ja seadistus leitud, siis täiesti triviaalne tegevus. Maci puhul näiteks iMovie täiesti pädev lahendus. Linuxi puhul on vabavaralisi lahendusi astmes n. Windowsi puhul tasuta tarkvara kohapealt ei ütle midagi, aga raha eest leiab samuti täiesti rahuldavat kraami.
Cado kirjutas:Muide GoProl käib LCD ekraan külge kohe maksab komplekt umbes 100 euri NÄIDE
teeb kaamera natuke paksemaks veekindlus säilib kuna LCD pakis on teine korpus kaasas.
LCD ekraan sellise kaamera puhul on üldiselt selline niisamavidin. Filmimisel seda ei kasuta ning ainuke rakendus on kinnitamisel õige nurga leidmisel. Minul on smartphone isiklikult olemas, seega investeering Contouri puhul 29 eurot. Välised dimensioonid ka ei muutu, seega ei tule ei lisakaalu, ega teistsugust veekindlat korpust hankida.
Cado kirjutas:GoProl on sise mälu olemas aga see lihtsalt on väike.
Tarkvara on uuentatav ja vigade parandusi tehakse usinalt
See siis minu seisukoht
Kellele mis sobib.
GoPro lehelt ei suutnud leida infot selle kohta, palju seda sisest mälu kaameral on, seega seda ei oska kommenteerida.
Tarkvara on uuendatav ka Contouri kaameratel.
Segaseks jäi mis minu väidete juures siis paika ei pidanud?
Minu jutt käis selle kohta, et Superbike tüüpi ratta puhul on Contouri kujul eeliseid GoPro ees. Iseenesest pole ühtegi paha sõna õelda GoPro kohta. Lihtsalt antud otstarbeks ta kuju pole kõige parem just. ATV, autovõidusõit jne puhul täiesti pädev konkurent Contourile.
-
- Tsikkel: Yamaha fazer1000
Leidsin sellise kaamera 3m veekindel, tolmukindel ja põrutuskindel. Kui sinna aretada mingi kinnitus siis päris lahe aparaat, ja hea hinnaga veel 118 euri.
Lähen homme kaema kauplusesse.
http://store.kodak.com/store/ekconsus/e ... .169976100
-
- Kontakt:
Hea hind küll, kiivri külge sellist latakat samas küll kuidagi mõistlikult ei paigalda, võibolla tsiklikülge veel, kui seal harkjala kinnitus kusagil olemas on.
-
- Tsikkel: Kawasaki Z900
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 1 kord
rhannes kirjutas:Leidsin sellise kaamera 3m veekindel, tolmukindel ja põrutuskindel. Kui sinna aretada mingi kinnitus siis päris lahe aparaat, ja hea hinnaga veel 118 euri.
Lähen homme kaema kauplusesse.
http://store.kodak.com/store/ekconsus/e ... .169976100
Masendav pilt on sel aparaadil: http://www.youtube.com/watch?v=aVSbcm8y ... feature=iv
Sellistes valgusoludes peaks pilt olema super isegi nii odava aparaadiga, aga värvid on ikka väga metsa, detailsust pole ollagi. Kui see nüüd YT viga ei ole, siis on tegemist üsna nutuse kaameraga.
Let the good times roll.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.