Mentide teadmik

Kõik mis on seotud rolleritega

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

AzA
Mode
Tsikkel: Kawaspa
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 127 korda

Lugemata postitus Postitas AzA »

hellish kirjutas:
Näiteks mina olen sõitnud rolleriga juba 3 aastat ja enne seda mitu aastat mopeedidega. Üle 6 aasta kokku siis.
Ja sa tahad öelda et sellel on rohkem kogemusi ja prkatikat kes pole enne ühegi asja seljas istunud ja läheb teeb 16(või vanemalt) aastaselt load.
Väga huvitav filosoofiline küsimus. Ma vastaks küsimusega:
Kummal on rohkem kogemust elus läbi lüüa (asi põhimõttes, ärgem närigem tähti):
Kas 12 aastaselt tööle asunud 18 aastasel või gümnaasiumi ja põhikooli haridusega 18 aastasel. Lääge, aga mingi seos on.
Väidan, et eelneva teoreetilise osaga praktikul on rohkem shansse teisi ellu jätta kui puhtal praktikul.
Esmaabi kursused oled läbinud? Arstliku kontrolli?
Kas sa tead milline liiklusreguleerimisvahend on kõikide kuningas?
Vale vastus, ei ole foor, reguleerija on.
Kas tead, et roller peab sõitma jalgratta teel viimase olemasolul?
Samas vaimus edasi.

Aga vahva on see, et ma küsisin ühest Pärnu autokoolist, kas nn. rolleri lube ka tehakse ikka - oh imet, nad vastasid, aga muidugi, tule, õpetame sõitma, liiklust tundma ning ohte ennetama.

Hellish: see polnud sinu vastu suunatud post, lihtsalt näide.

Muide miks te enda ja teiste ohutuse huvides autokoolist läbi ei silka? Kas kõik peab käsukorras käima? Ma olen õuna otsa sõitnud kiivrita, shortside ja t-särgiga rolleristi nägu ja jalgu näinud.

Aga tigedaks teeb asjaolu, et kuna roller pole mootorsõiduk, siis tal pole ka kindlustust. Ehk siis kui rolleri süül põhjustatakse õnnetus, millel on kahjud, siis kindlustus seda ei korva.
Seega arvake ära, kelle käest nõutakse sisse minema sõidetud mitme tonnised pamperid ja tiivad.
Viimati muutis AzA, 07 Mär 2006, 15:29, muudetud 1 kord kokku.
Aga mulle meeldib.

stop
Tsikkel: Aprilia
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas stop »

Jannes kirjutas:
Gilera 180 kirjutas:
Pada sõimab katelt, ühed mustad mõlemad. Ehk aitab rollerivendade tümitamisest. Jääb mulje, et nagu enamus rollirivendadest oleksid tropid ja idioodid kes millestki ei saa aru.
Kui bikevennad on noortele eeskujuks siis kuidas kommenteerite sellist kuulutust:http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?t=14979
Paluks selgitust KW osas.
No kui sa ise aru EI SAA, eks siis seletab sulle.
Antud ratta kasutaja PEAB omama juhilube, pole oluline palju sel rohkem/vähem võimsust on (v.a. kindlustamine), järelikult omab ka teadmisi/kogemusi (autokool-eksamid).
Teiesugused tatikaalikad ei oma ei lube (teooria) ega ka kogemusi (praktika), järelikult on ka roller piisavalt ohtlik teie jaoks. Kui seda veel "vingemaks" teha, kasvab oht kordades.
Need seadused on tehtud teie endi ohutuse huvides ja kaitsmaks teisi liiklejaid, mitte ahistamiseks. Tuunitud tabureti konfiskeerimine oleks piisav meede, et panna jõmpsikatele ja nende vanematele aru pähe.

Niisiis sellise ratta võimsuse muutmine ei ole taunitav, küll aga on seda rollerdajate tegevus.
Võtaks sinu posti kokku Perry Mason'i sõnadega: "Incompetent, irrelevant and immaterial!"
Mina ennem mõtleks kui hakkaks teist poriga loopima, ega kõik siin rollerifoorumis ei ole alla 18 eluaasta ja teiseks mõnimees ikka omab selleks vastavat juhiluba ka.
Seega enne kui ütled ole kindel mida väidad kellegi kohta.
Kasutaja avatar

ken100

Lugemata postitus Postitas ken100 »

Jannes kirjutas:
Tuunitud tabureti konfiskeerimine oleks piisav meede, et panna jõmpsikatele ja nende vanematele aru pähe.
Sellel ka omad miinused. Politsei eest põgenemine muutuks palju tihedamaks, sest hirm oma 40000.--sest investeerigust ilmajäämine ajab hiru nahka.
Kasutaja avatar

Kameeleon

Lugemata postitus Postitas Kameeleon »

oldmoped kirjutas:
Kameeleon kirjutas:
...Jälle üks rolleripede ...
Jannes kirjutas:
..Teiesugused tatikaalikad...
PALUN OLEME VIISAKAD ÜKSTEISE VASTU, vaatamata sellele, et me üksteise arvamustest ja maailmavaatest mittemidagi ei pea.
Ei ... vaata ma ütlesin rolleripede täiesti viisakalt. Kasutame me ju suurte rataste juureski väljendeid nagu kroomipede, kiirendaja, kõvataja jne.
On olemas täiesti respekteeritavad rollerdajad (Gilera 180 8) ) , siis on terve rida rollerdajaid kes tahaks nagu olla natuke siia ja natuke sinna, ehk sellised mehed kes omavad rollerit ja tahaks küll sellega kiiremini sõita aga kas kogemused või rahakott ei luba või tuleb enne mõistus koju. Ja siis tulevad need keda ma eespool väga viisakalt rolleripedeteks nimetasin. Papa mamma või krt teab kes on hunniku pappi magama pannud ja arvavad, et lapse kasvatamine sellega ka piirdub. Teadmata, et see sama võsu rikub pidevalt seadust ja paneb oma tegevusega ennast ja teisi ohtu. Olen selliseid tegelasi lähedalt näinud ja kallid mitte rolleripeded teadke, et niipea kui sellisel vennal natist kinni võtta hakkab ta väga väga suure tõenäosusega halama ja töinama ja lubab papale ja mammale kõik ära rääkida. Ärga tahtke olla nende moodi..... välise kõvatamise taga on tegelikult arad ja mitte väga nupukad tegelased. võtke endale eeskujud ikka nende seast keda respekteeritakse nende oskuste mitte papa mamma rahakoti tõttu...... kui te olete elus või kasvõi siin foorumis respekteeritud selle pärast, et te olete tark osav jne. siis arvatavasti on tei piisavalt mõistust liikluses mõistuse piiridesse jääda.
Timex käekellad Bikeri raffale hea hinnaga
Kontakt: www.watches.ee
kari@jewelry.ee
Kasutaja avatar

hellish

Lugemata postitus Postitas hellish »

Ise läheksin küll autokoolist läbi ja võtaks selle loa sealt, aga kuna olen 16 ja ei vaja seda siis ei kipu ka autokooli. Niiaplju kui vaja niipalju tean ja paari aasta pärast nigunii tsikkli ja auto lube tegema.

Ütlen juba ei tea mitmendad korda et sellel teemal pole mingit mõtet!! kustutage ära. Mida kauem püsib seda rohkem sõimu tuleb, sest on neid kes ei muuta enda arvamust.
Asi ei lahene kui lasete sellel jamal kaua kesta. Oldmoped ise oled mode äkki sa siis kustutaksid selle teema ära või sulle meeldib ka vaielda ja langeda nii madalale? Sina kui mode oleksid pidanud ammu sellise teema kinni panema ja ära kustutama!!!
Tõsine jalamees, st pole masinat, mis näo naerule viiks :D
Kasutaja avatar

AzA
Mode
Tsikkel: Kawaspa
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 127 korda

Lugemata postitus Postitas AzA »

hellish kirjutas:
Ise läheksin küll autokoolist läbi ja võtaks selle loa sealt, aga kuna olen 16 ja ei vaja seda siis ei kipu ka autokooli. Niiaplju kui vaja niipalju tean ja paari aasta pärast nigunii tsikkli ja auto lube tegema.
Küsimus ongi, kas vajad või sunnitakse. Tegelikult vajab iga liikleja juhiluba, seda eriti ratastel liiklejad.
Õigesti hakkad jalakäijana ülekäigu rada kasutama ka alles pärast autokooli.

Hetkel eeldab seadus, et mingis vanuses on inimesel mõistus peas, aga see on vananenud. Mõned aastakümned tagasi polnud üldse mingeid kategooriaid, said 16 täis, kiirkool ja mats tonnise selga.
Ajad on muutunud, muutuvad ka seadused, asja nuusutanud lihtsalt püüavad muuta suhtumist enne kui seaduseaparaat järgi jõuab.
Mina sõitsin 10 aastat tagasi deltaga kiivrita ja seaduslikult. Enam ei tohi.
Aga mulle meeldib.
Kasutaja avatar

Hyper

Lugemata postitus Postitas Hyper »

Ei käiks ma foorumis, ma ei teaks mida oldmoped siin korraldab ja mul oleks sügavalt po*****... Miks kõik tunnevad end niivõrd puudutatuna? Järsku lendas 5 modet letti ja hakkasid õpetama, kuidas elama peab.
Malaguti Firefox F-15 70 ccm ;)
Kasutaja avatar

hevylboy

eem..

Lugemata postitus Postitas hevylboy »

ma usun, et mõni on siin juba mõtlema hakanud (need, kes ei oska sõita jms.) aga need kes on tuuninud oma rollerit jne. ja oskavad sõita, sest on nooremalt muude masinatega palju sõitnud ei peaks selle koha pealt kannatama. minu kogemustes on see, et mida aeglasem masin seda kergemini paned matsu... mul on piaggio ciao, mis mingi 45 vb võtab sisse ja kuna see nii aeglaselt sõidab siis hakkad igast vigurdusi tegema ja olen sellega mitu korda mõnusalt käna pannud... aga kui ostsin rolleri, mis on võimsam ja kiirem ja pole veel kordagi matsu pannud jne. (sõitnud sellega aasta) nii, et ma ei näe sellel teemal enam mõtet.. palun kustutage ära..
Yamaha Neo's :)
Kasutaja avatar

SFX

Re: eem..

Lugemata postitus Postitas SFX »

hevylboy kirjutas:
ma usun, et mõni on siin juba mõtlema hakanud (need, kes ei oska sõita jms.) aga need kes on tuuninud oma rollerit jne. ja oskavad sõita, sest on nooremalt muude masinatega palju sõitnud ei peaks selle koha pealt kannatama. minu kogemustes on see, et mida aeglasem masin seda kergemini paned matsu... mul on piaggio ciao, mis mingi 45 vb võtab sisse ja kuna see nii aeglaselt sõidab siis hakkad igast vigurdusi tegema ja olen sellega mitu korda mõnusalt käna pannud... aga kui ostsin rolleri, mis on võimsam ja kiirem ja pole veel kordagi matsu pannud jne. (sõitnud sellega aasta) nii, et ma ei näe sellel teemal enam mõtet.. palun kustutage ära..
siis tasuks ju üldse kõigil rollerimeestel endale nt R1-d osta.... siis ei pane laksi ja samas saab ka kiirelt sõita :shock:
kuidas saab nii lolli juttu ajada,et võimsama masinaga ei pane laksi, aga aeglasemaga paned... see kõik oleneb juu
30cccmine Yamaha Aerox

RUNNER

Re: eem..

Lugemata postitus Postitas RUNNER »

SFX kirjutas:
hevylboy kirjutas:
siis tasuks ju üldse kõigil rollerimeestel endale nt R1-d osta.... siis ei pane laksi ja samas saab ka kiirelt sõita :shock:
kuidas saab nii lolli juttu ajada,et võimsama masinaga ei pane laksi, aga aeglasemaga paned... see kõik oleneb juu
R1 ei ole ju roller...
Kasutaja avatar

ken100

Lugemata postitus Postitas ken100 »

selles suhtes jah, et kui sul on mingi hiinakas (näit. qinqqi) siis ei taha seisma jääda eriti, sest muidu pead jälle kaua hoogu ülesse koguma aga võimsama rolleriga pole seda probleemi :P
Kasutaja avatar

hevylboy

eem

ken100 sa said täpselt aru... kuid, kas keegi rääkis midagi bike-dest???
Kasutaja avatar

hellish

AzA kirjutas:
hellish kirjutas:
Küsimus ongi, kas vajad või sunnitakse. Tegelikult vajab iga liikleja juhiluba, seda eriti ratastel liiklejad.
Õigesti hakkad jalakäijana ülekäigu rada kasutama ka alles pärast autokooli.

Hetkel eeldab seadus, et mingis vanuses on inimesel mõistus peas, aga see on vananenud. Mõned aastakümned tagasi polnud üldse mingeid kategooriaid, said 16 täis, kiirkool ja mats tonnise selga.
Ajad on muutunud, muutuvad ka seadused, asja nuusutanud lihtsalt püüavad muuta suhtumist enne kui seaduseaparaat järgi jõuab.
Mina sõitsin 10 aastat tagasi deltaga kiivrita ja seaduslikult. Enam ei tohi.
Kasutan praegugi õieti sebrat. Ja paremini ei hakka kunagi kasutama et kui vaatan et autosid ei tule ja vaja üle tee minna ja vöötreani minnes peaksin mingi jõksu sisse tegema.
Ja lasen ka rolleriga sõites inimesed ilusti üle tee! Ja load ei pane inimest korralikult sõitma! teadmised ja oskused panevad. Sa võid ju kuidagi autokoolis kõik pähe tuupida ja ära käia seal aga kas pärast ka liikluses hakkama saad.
Kasutaja avatar

SFX

Re: eem

Lugemata postitus Postitas SFX »

hevylboy kirjutas:
ken100 sa said täpselt aru... kuid, kas keegi rääkis midagi bike-dest???
sinu jutust sain ma aru nii, et kui sul on kiirem roller, siis on sellega ohtum sõita!?
aga mix mitte siis võta veel kiirem mootorratas?sellega peaks ju siis veeeeeel "ohutum" sõita olla.
olgem nüüd ausad aga ega ikka 14aastasele lapsele ei saa anda mingit hullu rollerit!!! alustatakse ikkagi mingist nõrgemast, et omandada ratta tunnetus ja sõiduoskus(kogemused).
30cccmine Yamaha Aerox
Kasutaja avatar

hellish

No vaat nüüd sa räägid 14 aastastest. Aga palju siin sõna võtjatest on 14? isiklikult olen 16 aga ka vanemaid rolleriste on olemas.

Ja niiaplju võin ma öelda et olen jah enda rollerit tuuninud kuid pole 70ccm teinud ja ei tee ka kuid roller pole ikkagi teedel liiklemiseks legaalne. Ja kiirust läheb ka rohkem kui lubatud ja 45 km/h ma ei kavatsegi sõita. Sõidan autodega ühes tempos.
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

Teilt ei nõuta samaväärseid eksameid nagu tsiklilubade saamiseks. Seepärast on masinate võimsus ka piiratud. Kui oled 16 täis - mine autokooli, saad A1 load ja osta 125ne. Miks on vaja seadust rikkudes oma rollerit tuunida?
Kasutaja avatar

hellish

Aga mis mõttega ma teen neid a1 luba kui 18a on vaja uuesti tegema minna et saaks A piiranguga ja siis veel 21 aastasel et A kätte saaks. Parem lähen kohe 18 aastaselt tegema.

Ja igal ühel on oma hobid ja huvialad. Minu omaks on rollerite tuunimine.
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode

hellish kirjutas:
Aga mis mõttega ma teen neid a1 luba kui 18a on vaja uuesti tegema minna et saaks A piiranguga ja siis veel 21 aastasel et A kätte saaks. Parem lähen kohe 18 aastaselt tegema.

Ja igal ühel on oma hobid ja huvialad. Minu omaks on rollerite tuunimine.
Kas ma saan õigesti aru, et põhimõtteline virin käib seepärast, et ei lubata seadust rikkuda?
Kasutaja avatar

hellish

Ei saa õieti aru.
Mina igatahes sooviks et see teema ammu ära kustutatud oleks ja kui oldmoped väga tahab siis ta võib vaikselt omaette ka asju ajada mitte kõigile teatama tulema.
Küll meiegi suudame midagi pärast välja mõelda.

Niiet Pihelgas sa võiksid selle teema ära kustutada.
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode

Ühesõnaga - sinu häda on selles, et kuna sa tsiklilube teha ei viitsi ja tahad hoopis rollerit tuunida siis käib sulle pinda Oldmopedi algatus vastavaks koostöööks politseiga.
Kasutaja avatar

hellish

No kui sa nii lahkelt mulle selle raha annad et iga aasta lube teha siis poleks mule selle vastu midagi et praegu lube tegema minna. Aga endal küll niisama seda raha ei ole võtta et teha A1 load kui saab ka ilma neid tegemata A kätte.
Kasutaja avatar

miku00

Lugemata postitus Postitas miku00 »

parandage kui eksin, aga mina sain teie juttust nii aru et rolleri vennad ei tohi enam oma rollereid tuunida??? kui see nii on miks siis tohib autot tuunida?
Kasutaja avatar

Jack
Tsikkel: CBR 1100 XX
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Jack »

Kogu see asi kisub minu meelest veidi inetuks. Kes tahab, las tuunib, kes tahab las organiseerib ja nii edasi. Ennevanasti ehitati punnvõrre, tänapäeval rollereid. Iseasi on muidugi see, kui palju selle rolleriga valesti käitudes kahju saab tekitada,(võrreldes punnvõrriga) aga rullnokad ja muud tatiste ninadega härrased autode roolis teevad seda samuti. Ja ma ei usu, et nemad kõik ilma lubadeta on. See point on siin ka nii mitmestki postist välja paistnud, et loeb ikkagi see, mis kiivri sees, mitte see, mis taskus.
Ma väga loodan, et see seltsimees, kes siin selle pasalasu lahti päästis, on aru saanud, et midagi on tema mõttemaailmas viltu ja asi mott. Lõpetagem nüüd see teineteise lahmimine ära ja võtkem rahulikult toop õlut :D
Harva kodus

gangsta

Lugemata postitus Postitas gangsta »

Gert250 kirjutas:
Oldmopeed võiks sellele ka mõelda, et enamus rolleristid on ikka alaealised ja vanemad on ostnud neile rollerid. Kui järsku tuleb kuiri politseinik ja teeb suure trahvi peab rollerist eeldatavasti rolleri trahvi katteks maha müüma ja mis tunne tal pärast on :?
Arvatavasti on tal tunne nagu oleks talle liiga tehtud ja politsei onud on ilgelt pahad. Kas sa selle peale ka mõtled et kui sa rollerit tuunid(ma ei tea kas su vanemad teavad neist piirangutest) siis sa rikud seadust. Ja kui su vanemad sellega täielikult kursis oleks siis kas nad ikka pooldaks seda. Kas nad ostaks sulle püssi, et saaksid panka röövida(see on samuti seaduse rikkumine).

Kas ma saan õigesti aru, et põhimõtteline virin käib seepärast, et ei lubata seadust rikkuda?[/quote]

Täpselt! See on ju loomulik, et me neid rikume. Vähemalt tekib selline tunne.

hellish kirjutas:
Ei saa õieti aru.
Mina igatahes sooviks et see teema ammu ära kustutatud oleks ja kui oldmoped väga tahab siis ta võib vaikselt omaette ka asju ajada mitte kõigile teatama tulema.
Küll meiegi suudame midagi pärast välja mõelda.

Niiet Pihelgas sa võiksid selle teema ära kustutada.
Miks ära kustudada? Kas said aru, et üritada teistele selgeks teha et seadused on selleks et neid rikkuda. Ma arvan, et selle teema peaks kleepsuks tegema et kõik aru saaks mis soga siin mõned ajavad.

Igastahes on minu jutu mõte see, et mida te virisete, et emad isad rolleri ostnud ja te seda tuuninud ning nüüd kuri oldmoped laseb need teilt ära korjata ja maailma lõpp. Õppige siis asju hindama ja kui te oskate neist lugu pidada siis ei käitu te nii pohhuistlikult, et teilt peaks need ära korjama. Eks me kõik taha kord vingeks bike meheks saada, aga iga asi omal ajal ja õppige enne 45 sõita kui oma rollerilt vingelt tuunima hakkad. Mina olen sõitnud poolteist aastat 50 ja jah ma tunnistan, et mul on piiraja maha võetud(ainuke asi mis selle rolleriga tehtud) aga ma jälgn liiklus reegleid, oskan sõita, pean kiirusepiirangutest kinni. Teenige raha, ostke endale masin, õppige sõitma, koguge veel raha ja näed saadki bike ja lubade raha kokku ja saad ka ükskord 90 sõita. Uskuge mind asi on seda magusam mida rohkem sa asjaga vaeva näed. Tubli oldmoped, mina pooldan sinu tegevust kuigi olen ka ise veel rollerihunt.
Kasutaja avatar

hevylboy

njah

ma ei mõelnud, et kõigil on kergem sõita kiiremaga vms... kuigi jah vahet pole, mis oli... kui vahele jääd siis jääd jne... aga mulle käib kõige rohkem see pinda siin, et mingi tont siin lambist rollerivanadele käkki hakkab keerama.. mina igaljuhul seda teemat enam ei loe... äkki mõni teine kah siin siis lõpetab selle lugemise ja pange teema kinni..
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode

hellish kirjutas:
No kui sa nii lahkelt mulle selle raha annad et iga aasta lube teha siis poleks mule selle vastu midagi et praegu lube tegema minna. Aga endal küll niisama seda raha ei ole võtta et teha A1 load kui saab ka ilma neid tegemata A kätte.
kas tuuningujupid ehitad ise valmis, et need raha ei nõua..?

kas keegi oskaks kogu Oldmopedi mõtte kirja panna nii, et sellest Hellish, Hevylboy ja veel mõned aru saaksid. Et nad tõesti mõistaksid, et see pole nende kottimiseks välja mõeldud vaid aitab üldist liiklusohutust tõsta.
Kasutaja avatar

Jack
Tsikkel: CBR 1100 XX
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Jack »

Selles teemas on vist algusest midagi ära kustutatud, igatahes mina ei saagi siiamaani aru, mida oldmoped tahts, et selle peale rollerirahvas nii pöördesse läks!
Sellest olen aru saanud, et midagi tuuninguga seoses, aga edasi...
Kui 50cm rollerisrt 150cm roller ehitada ja siis samuti ilma lubadeta sõita ja seletada et mul ju tegelikult roller, mis te mölisete - krt see ju suisa sigadus!
N.N "teibituuning" - tümpsud ja neoonid ja "carbon look" see on iseasi, see olgu peale, aga ma pole veel siiamaani kuskilt lugenud, et peale võimsuse tõstmist keegi oleks siin hiilanud, et näe, panin rollerile tuunirud pidurid!!!
Aga ma vist maalt ja hobusega, ei jaga midagi...
Harva kodus

stop
Tsikkel: Aprilia
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas stop »

Ütleme siiis nii, et kui oled tõstnud rolleri kubatuuri, siis ei tohi sellega enam tänaval ringi sõita, sest see ei vasta nõuetele ja nii palju kui mina aru sain, siis oldmoped üritab seda seadust makstama panna.
Ma ei saa aru kas noored kaklevad politsei kallal ka sellepärast, et nad suitsu või juua ei või? :roll:

mrhull

Lugemata postitus Postitas mrhull »

See teema haarab juba nii paljut, et laiendame veel siis, mis te lemmik film on? Mul endal polegi lemmik filmi.

Zidist

Re: njah

Lugemata postitus Postitas Zidist »

hevylboy kirjutas:
et mingi tont siin lambist rollerivanadele käkki hakkab keerama..
Kui oldmoped on suvaline tont ja sina hullem rollerivana, siis mina olen üldse Edgar Savisaar :twisted:
Suletud

Mine “Rollerid”