Ennustus... millal saab sõitma
Moderaator: Moded
-
Ma nägin mustamäel yhte ja mu sõbrad on ka seda sama meest veel näinud. Mina nägin siis kui oli minig norm lumi maas tee oli lumest rööpas ja sõitis nii 30-nega. Väljas oli kraade vist -15. Kõige hullem oli minu jaoks see, et tall oli lahtine kiiverC4 kirjutas:lisan siia ühe ot ,et kuulsin sellisest rolleristis kes pidi aastaläbi sõitma rolleriga (Eestis) ka praegu pidi liikuma...on ka selliseid "kukkunuid"

-
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 118 korda
Antud kontekstis siis SM tähendab ikka sadomaso, eksjuxzburnoutzx kirjutas:Eks see rohkem masina lõhkumine ole, kuna suured külmad, palju märga ilma(roostetab) ja sool teevad oma töö - rääkimata libedusest. Usun, et kes vähegi enda masinast hoolib ei roni lumme müttama. Va. Enduuro, SM, Krossika vennad.

Ise enne ratast välja ei aja, kui sool tänavatelt kadunud. Autokoolis lube tehes sõiduõpetaja näitas, millised nägid välja tsikli alumiiniumdetailid pärast ühte talvist sõitu (keegi oli kaebamas käinud kuskil ametis, et miks ei lasta talvel eksamit teha, kui teed on lumest puhtad ja siis oldi sunnitud see üks eksamisõit ära tegema).
Joel
täna 11.30 paiku sõitis jah magristalist mõõda nõmme poole. kiiver oli punakas ning kombe oli oranzikas ..glove kirjutas:Ma nägin mustamäel yhte ja mu sõbrad on ka seda sama meest veel näinud. Mina nägin siis kui oli minig norm lumi maas tee oli lumest rööpas ja sõitis nii 30-nega. Väljas oli kraade vist -15. Kõige hullem oli minu jaoks see, et tall oli lahtine kiiverC4 kirjutas:lisan siia ühe ot ,et kuulsin sellisest rolleristis kes pidi aastaläbi sõitma rolleriga (Eestis) ka praegu pidi liikuma...on ka selliseid "kukkunuid"
. vanust võis olla nii u. 40.

-
- Kontakt:
Eks igaüks mõtleb enda rikutuse tasemel. Mõtlesin algselt siiski SuperMotardit.joel kirjutas:Antud kontekstis siis SM tähendab ikka sadomaso, eksjuxzburnoutzx kirjutas:Eks see rohkem masina lõhkumine ole, kuna suured külmad, palju märga ilma(roostetab) ja sool teevad oma töö - rääkimata libedusest. Usun, et kes vähegi enda masinast hoolib ei roni lumme müttama. Va. Enduuro, SM, Krossika vennad.![]()
Ise enne ratast välja ei aja, kui sool tänavatelt kadunud. Autokoolis lube tehes sõiduõpetaja näitas, millised nägid välja tsikli alumiiniumdetailid pärast ühte talvist sõitu (keegi oli kaebamas käinud kuskil ametis, et miks ei lasta talvel eksamit teha, kui teed on lumest puhtad ja siis oldi sunnitud see üks eksamisõit ära tegema).
mainiks siia juurde, et minu teadmiste ja tutvuste piires olen kuulnud, et enam ei võigi soola puistada teedele vaid jah nad hakkasid kasutama mingisugust uut ja huvitavat segu... (sool keelati mu meelest kuna rikkus inimeste vara, rooste met. ja riideid rikkus eriti nahka)rix125 kirjutas:Aga see mis meil siia teede peale puistatakse...kahtlen et see soolon, usun et see mingi keemiline segu. Pole ju eriti normaalne kui -20 kraadi ja vesi voolab tänaval (sool ei sulate umbes -6 kraadise külma juures vist).
Have a nice day !
Miks siis mu autol talve lõpuks rooste uss peal on, autot pesen iga nädal.C4 kirjutas:mainiks siia juurde, et minu teadmiste ja tutvuste piires olen kuulnud, et enam ei võigi soola puistada teedele vaid jah nad hakkasid kasutama mingisugust uut ja huvitavat segu... (sool keelati mu meelest kuna rikkus inimeste vara, rooste met. ja riideid rikkus eriti nahka)rix125 kirjutas:Aga see mis meil siia teede peale puistatakse...kahtlen et see soolon, usun et see mingi keemiline segu. Pole ju eriti normaalne kui -20 kraadi ja vesi voolab tänaval (sool ei sulate umbes -6 kraadise külma juures vist).
Võru vast nii väike koht, et siin ei tuntagi sellist asja.
Mudakoll
-
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
Selle pesemise pärast ongi. Lisaks veel võibolla sul soe garaaz kah.mca15 kirjutas:
Miks siis mu autol talve lõpuks rooste uss peal on, autot pesen iga nädal.
Roostega selline tore asi, et külmas ja kuivas ei "tööta", anna talle niiskust ja soojust ja kus kukub sööma.
Mitteroostetanud vanu masinaid ameerikas saab LA'st ja alaskalt. Soomes võimalikult polaarjoone tagant jne.
hälvik
-
- Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 45 korda
See piir, kustkohast teelepuistatavad kloriidid veel jääle ja lumele mingit sulatavat toimet avaldavad, on -12 C. Ning minuteada ei ole kloriide veel millegagi massiliselt asendatud. Talve algul käis mingi info ajakirjandusest läbi, et hakatakse mingit uut segu katsetama, mis metallile ja loodusele ohutu, aga kuna hind olla ca 10x kõrgem kui tavalisel soolal, siis pidi selle segu kasutus olema äärmiselt piiratud...Olts kirjutas:Kuskohas see vesi -20 kraadiga voolab. Minu tähelepanekute kohaselt hakkab vesi voolama nii 5-6 kraadise külmaga. -10 saab ikka rahulikult puhta autoga kulgeda.
Peale pesemist sooja ruumi, (25C umbes) seisab umbes 3-4 tundi ja siis jälle sõitu.oldmoped kirjutas:Selle pesemise pärast ongi. Lisaks veel võibolla sul soe garaaz kah.mca15 kirjutas:
Miks siis mu autol talve lõpuks rooste uss peal on, autot pesen iga nädal.
Roostega selline tore asi, et külmas ja kuivas ei "tööta", anna talle niiskust ja soojust ja kus kukub sööma.
Mitteroostetanud vanu masinaid ameerikas saab LA'st ja alaskalt. Soomes võimalikult polaarjoone tagant jne.
Mudakoll
-
- Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
- Kontakt:
Jama jutt. Läheb endiselt kõige labasem NaCl tänavatele, nii mis koliseb..C4 kirjutas:mainiks siia juurde, et minu teadmiste ja tutvuste piires olen kuulnud, et enam ei võigi soola puistada teedele vaid jah nad hakkasid kasutama mingisugust uut ja huvitavat segu... (sool keelati mu meelest kuna rikkus inimeste vara, rooste met. ja riideid rikkus eriti nahka)rix125 kirjutas:Aga see mis meil siia teede peale puistatakse...kahtlen et see soolon, usun et see mingi keemiline segu. Pole ju eriti normaalne kui -20 kraadi ja vesi voolab tänaval (sool ei sulate umbes -6 kraadise külma juures vist).
Fazer
-
- Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 45 korda
Põhimõte on selles, et nii kasutatud värvkate, kui ka metallpind on täis mikropragusid ja kriimustusi. Sügisel ja talvel täituvad need väga korralikult veega - see on puhas enesepetmine, et 3-4 tundi kuivamist masina kõik praod kuivaks saavad - selleks läheb vähemalt paar ööpäeva hästiventileeritavas ruumis. Kui nüüd see vett täis pragu ära jäätub... kõik ju teavad, et jäätudes vesi paisub, järelikult suureneb ka pragu. Korrates seda külmumis-paisumisprotsessi igapäevaselt - saad aru, milline lõhkumine käib? Pluss veel see, et alla nulli on soola korrodeeriv toime suht väike võrreldes üle +10 ehk garaažitemperatuuriga. Ja sooja autoga õue minnes saad uue portsu värsket soola igale poole, mis õhtul garaaži sõites uue jõuga autot soojas järama hakkab. Kui aga auto õues seisab, piirdub sulamine ainult ilmastikust tekkivaga ja soola toime on õuetemperatuuril oluliselt väikesem, kui garaažisoojas. Ning jäätuvate uksetihendite jaoks on silikoonõli. Sama jutt kehtib ka tsikli juures. Ainult õues seisev tsikkel on soovitatav kinni katta, kuna päikese ultraviolettkiirgus kahjustab katmata plastikdetaile ja muudab nad koledaks ning pikapeale ka hapraks.mca15 kirjutas:Tänan väga!
Ja mina ullike mõtlesin kogu aeg, et just pesen soola maha ja kuivatasin sellepärast, et uksed kinni ei külmuks.
mind just see huvitaski, et kas nagu tohib sõita või ei..
ma olen sõitnud küll, esimesel korral 1 korra sain kylje maha väikse hoo pealt, aga muidu täitsa okei..isegi suurema jää peal saab hakkama kui jalad ühus ja kõrvla hoida 2. k2iguga, järsku ei tohi gaasi aint anda
enda omal muster jne olemas..

ma olen sõitnud küll, esimesel korral 1 korra sain kylje maha väikse hoo pealt, aga muidu täitsa okei..isegi suurema jää peal saab hakkama kui jalad ühus ja kõrvla hoida 2. k2iguga, järsku ei tohi gaasi aint anda

enda omal muster jne olemas..

-
- Tsikkel: Joone all on miskit
- Tänatud: 13 korda
- Kontakt:
only kirjutas:selline kysimus, et kas politsei saab vahele ka võtta kui praegu suurtel teedel s6idad...mõtlen , siis kui varustus olemas ja siklil ylev aatlus jne olemas.
et pidada kinni ja trahvi teha, tsikkel korras ja ise ka kaine ja lubadega mõtlen..
Aga mille eest küll? rehvid? M+S tsiklirehve justkui nagu ei toodeta, seega ei saa politsei neid ka nõuda ja kuna seadus pole tsikli kasutamist talvel ära keelanud, siis polegi kellelgi midagi öelda. Võimaliku külmetamise eest ja vist trahvi ei tehta?
Naelutatud rehvid tsikli all on veidi teine teema (ma ei mõtle siinkohal piike, millega peaks asi selge olema) kuigi pigem on kogu see teema üks seadusega katmata all. Ja kuna talvel sõitvatest tsiklitest suurt probleemi ehk ei teki ka, siis on ka edaspidi kõik vaikne ja ok ma loodan.
Mind pole 10 aasta jooksul tehtud talvesõitude ajal politsei liigse huviga kostitatud.. kui siis mõni pikem pilk.
ps. kuna hetkel on juba märts, siis teoreetiliselt võiks autoga ka suverehvidega sõita?.. teoreetiliselt.
Ma nüüd siin jahusin pigem rehvidest, või äkki ma unustasin mingi põhjuse, millega saaks nö vahele võtta, kui kõik muu ülevaatused, load, kindlustused jm on ok?
Kk
Njahh... Kui ikka praeguse ilmaga tsikliga mööda linna sõitma hakkad, siis ilmselt leiab politsei 10131 põhjust, et sulle "ära teha"kalle kirjutas:Aga mille eest küll? rehvid? M+S tsiklirehve justkui nagu ei toodeta, seega ei saa politsei neid ka nõuda ja kuna seadus pole tsikli kasutamist talvel ära keelanud, siis polegi kellelgi midagi öelda. Võimaliku külmetamise eest ja vist trahvi ei tehta?
a´la liiklusoludele mittevastav sõidukiirus näiteks... nohh, et kulged liiga aeglaselt ja takistad/segad liiklust!
Sõida... ja ära MÖLISE!!!
.
No eilne ilm ei erine eriti reedest, kus ma nägin nelja mootorratast sõitmas Tallinnas, seega ei usu küll, et politseti midagi seal surkima hakkas, inimesed nautisid.... 

Niipalju kui talvelsõitjate kogemustest kuulda on on olnud ja nii palju kui omal seesuguseid kogemusi on (tegelikult ikka liiga vähe, peam. eelmisest ja veidi ka sellest talvest), pean ütlema et politsei huvi talviste mootorratturite vastu tundub olema pigem midagi hämmastuse ja huumorisegust uudishimu kui pahatahtlikkust. Huvitaivama näitena sai eelmisel talvel Tallinna vahel politsei tähelepanu äratatud, ja seda tegelikult tehniliselt mittekorras sõiduki tõttu. Nimelt oli mu külkal laadimisega probleeme, ja et halvimat ära hoida, sõitsin viimased paar kilomeetrit ilma tuledeta. Peab siis politsei meid kinni ja tuleb uurima et kes ja mis. Ja oi seda imestust kui ma kiivri lõua üles lükkasin ja mure ära seletasin. Igatahes oli bussitäiel politseinikel nalja nabani, vähe sellest et mingid hullud sõidavad TALVEL, nõukaaegse KÜLKAGA, on lenksus ka veel NAINE. Igatahes patsutati mulle moraalselt õlale ja peamine küsimus ei olnud mitte see, et miks kurat mul tuled ei põle, vaid see, kas tõepoolest külm ei ole. Igatahes pretensioone ei tekkinud ja külka sai korda ja kokkuvõttes on talvel igati lahe seigelda. Neile, kes liigset tähelepanu ei talu, võib see küll veits raske olla, aga muidu igati lõbus 
Zeek, sel talvel erinevatel põhjustel kahetsusväärselt vähe sõita saanu...

Zeek, sel talvel erinevatel põhjustel kahetsusväärselt vähe sõita saanu...
Elu on...
aga
kas tsiklitega ei tehta jääsõitu??, tsikliga see küll naq väga väga ohtlik ja arvatavasti ka kulukas, aga ikkagi, üldse ei tehta v?
-
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
Re: aga
Kui sa küsid seda võrdluseks auto talvesõiduga, mis on kohustuslik rohelistele juhtidele ja mille peab ARK's kinni maksma, siis sellist asja ei ole.Suvised mototreeninglaagrid (motosurvival, erinevad endurolaagrid) on mitte kohustus, mille pead ilmtingimata tegema, vaid omal valikul.Ning eelpool nimetatud on mõnede inimeste algatusel läbiviidav üritus.p3 kirjutas:kas tsiklitega ei tehta jääsõitu??, tsikliga see küll naq väga väga ohtlik ja arvatavasti ka kulukas, aga ikkagi, üldse ei tehta v?
Kui sa aga mõtled jäärada kui sporti, siis jah, seda korraldatakse.
Baikide iceroad racing võistlusi pole minu mäletamist mööda veel korraldatud
Muide, WTF on naq...kas tõesti on raske kirjutada üks täht rohkem ning mitte lagastada keelt?

Challenge the Adventure.Ride The World
Nagu näha hakkavad ilmad juba ilusaks kiskuma.
Öösiti on küll suht külm ja vahest sajab ka natuke lund veel aga päeval see eest paistab päike ja linnas tihedama liiklusega teed on sulanud ja kuivad juba
Kohe kui roller korras võib mind linnapeal näha.(järgmise nädala lõpp kui uuesti külmaks ei lähe)
Öösiti on küll suht külm ja vahest sajab ka natuke lund veel aga päeval see eest paistab päike ja linnas tihedama liiklusega teed on sulanud ja kuivad juba

Kohe kui roller korras võib mind linnapeal näha.(järgmise nädala lõpp kui uuesti külmaks ei lähe)
Tõsine jalamees, st pole masinat, mis näo naerule viiks