Ennustus... millal saab sõitma

Siia saad panna (naljakaid/huvitavaid) linke, pilte, jutte jne. mida teistel oleks kah huvitav vaadata ning mis ei lähe otseselt teiste teemade alla...

Moderaator: Moded

zid50/cz125

Lugemata postitus Postitas zid50/cz125 »

endal oleks plaan ikka Motoexotica ajaks mõned kiiremad ära teha,kuid kui LUMI jätkub siis nii optimistlik ei ole. :P

glove

Lugemata postitus Postitas glove »

C4 kirjutas:
lisan siia ühe ot ,et kuulsin sellisest rolleristis kes pidi aastaläbi sõitma rolleriga (Eestis) ka praegu pidi liikuma... :D on ka selliseid "kukkunuid"
Ma nägin mustamäel yhte ja mu sõbrad on ka seda sama meest veel näinud. Mina nägin siis kui oli minig norm lumi maas tee oli lumest rööpas ja sõitis nii 30-nega. Väljas oli kraade vist -15. Kõige hullem oli minu jaoks see, et tall oli lahtine kiiver :oops: . vanust võis olla nii u. 40.

joel
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 118 korda

Lugemata postitus Postitas joel »

xzburnoutzx kirjutas:
Eks see rohkem masina lõhkumine ole, kuna suured külmad, palju märga ilma(roostetab) ja sool teevad oma töö - rääkimata libedusest. Usun, et kes vähegi enda masinast hoolib ei roni lumme müttama. Va. Enduuro, SM, Krossika vennad.
Antud kontekstis siis SM tähendab ikka sadomaso, eksju :wack:

Ise enne ratast välja ei aja, kui sool tänavatelt kadunud. Autokoolis lube tehes sõiduõpetaja näitas, millised nägid välja tsikli alumiiniumdetailid pärast ühte talvist sõitu (keegi oli kaebamas käinud kuskil ametis, et miks ei lasta talvel eksamit teha, kui teed on lumest puhtad ja siis oldi sunnitud see üks eksamisõit ära tegema).
Joel

mmas

Lugemata postitus Postitas mmas »

glove kirjutas:
C4 kirjutas:
lisan siia ühe ot ,et kuulsin sellisest rolleristis kes pidi aastaläbi sõitma rolleriga (Eestis) ka praegu pidi liikuma... :D on ka selliseid "kukkunuid"
Ma nägin mustamäel yhte ja mu sõbrad on ka seda sama meest veel näinud. Mina nägin siis kui oli minig norm lumi maas tee oli lumest rööpas ja sõitis nii 30-nega. Väljas oli kraade vist -15. Kõige hullem oli minu jaoks see, et tall oli lahtine kiiver :oops: . vanust võis olla nii u. 40.
täna 11.30 paiku sõitis jah magristalist mõõda nõmme poole. kiiver oli punakas ning kombe oli oranzikas .. :roll:
Kasutaja avatar

xzburnoutzx
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas xzburnoutzx »

joel kirjutas:
xzburnoutzx kirjutas:
Eks see rohkem masina lõhkumine ole, kuna suured külmad, palju märga ilma(roostetab) ja sool teevad oma töö - rääkimata libedusest. Usun, et kes vähegi enda masinast hoolib ei roni lumme müttama. Va. Enduuro, SM, Krossika vennad.
Antud kontekstis siis SM tähendab ikka sadomaso, eksju :wack:

Ise enne ratast välja ei aja, kui sool tänavatelt kadunud. Autokoolis lube tehes sõiduõpetaja näitas, millised nägid välja tsikli alumiiniumdetailid pärast ühte talvist sõitu (keegi oli kaebamas käinud kuskil ametis, et miks ei lasta talvel eksamit teha, kui teed on lumest puhtad ja siis oldi sunnitud see üks eksamisõit ära tegema).
Eks igaüks mõtleb enda rikutuse tasemel. Mõtlesin algselt siiski SuperMotardit.
Kasutaja avatar

hellish

Lugemata postitus Postitas hellish »

Ilm rikub ikka tuju ära küll..!
Üks päev väljas(saaniga sõitmas) päike ilusti paistab ja isegi palav hakkas päikse käes. Järgmine päev jälle lund sajab ja päikesest pole märkigi.
Tõsine jalamees, st pole masinat, mis näo naerule viiks :D
Kasutaja avatar

rix125

Lugemata postitus Postitas rix125 »

Aga see mis meil siia teede peale puistatakse...kahtlen et see soolon, usun et see mingi keemiline segu. Pole ju eriti normaalne kui -20 kraadi ja vesi voolab tänaval (sool ei sulate umbes -6 kraadise külma juures vist).
Kasutaja avatar

C4

Lugemata postitus Postitas C4 »

rix125 kirjutas:
Aga see mis meil siia teede peale puistatakse...kahtlen et see soolon, usun et see mingi keemiline segu. Pole ju eriti normaalne kui -20 kraadi ja vesi voolab tänaval (sool ei sulate umbes -6 kraadise külma juures vist).
mainiks siia juurde, et minu teadmiste ja tutvuste piires olen kuulnud, et enam ei võigi soola puistada teedele vaid jah nad hakkasid kasutama mingisugust uut ja huvitavat segu... (sool keelati mu meelest kuna rikkus inimeste vara, rooste met. ja riideid rikkus eriti nahka)
Have a nice day !

peremees

Lugemata postitus Postitas peremees »

tartus on üks äge papi, sõidab kah aastaringi. tal ostetud korralik mingi yamaha roller ja kõik võimalikud kaitsmed külge pandud, suur M-i tuuleklaas, jala tuulekaitsmed, taga mingi suuremat sorti pakiraam......

paras vaatepilt
Kasutaja avatar

mca15
Tsikkel: Suzuki RM-250

Lugemata postitus Postitas mca15 »

C4 kirjutas:
rix125 kirjutas:
mainiks siia juurde, et minu teadmiste ja tutvuste piires olen kuulnud, et enam ei võigi soola puistada teedele vaid jah nad hakkasid kasutama mingisugust uut ja huvitavat segu... (sool keelati mu meelest kuna rikkus inimeste vara, rooste met. ja riideid rikkus eriti nahka)
Miks siis mu autol talve lõpuks rooste uss peal on, autot pesen iga nädal.
Võru vast nii väike koht, et siin ei tuntagi sellist asja.
Mudakoll
Kasutaja avatar

Olts

Lugemata postitus Postitas Olts »

Kuskohas see vesi -20 kraadiga voolab. Minu tähelepanekute kohaselt hakkab vesi voolama nii 5-6 kraadise külmaga. -10 saab ikka rahulikult puhta autoga kulgeda.
Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

mca15 kirjutas:

Selle pesemise pärast ongi. Lisaks veel võibolla sul soe garaaz kah.

Roostega selline tore asi, et külmas ja kuivas ei "tööta", anna talle niiskust ja soojust ja kus kukub sööma.

Mitteroostetanud vanu masinaid ameerikas saab LA'st ja alaskalt. Soomes võimalikult polaarjoone tagant jne.
hälvik
Kasutaja avatar

isakene
Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
Tänanud: 8 korda
Tänatud: 45 korda

Lugemata postitus Postitas isakene »

Olts kirjutas:
Kuskohas see vesi -20 kraadiga voolab. Minu tähelepanekute kohaselt hakkab vesi voolama nii 5-6 kraadise külmaga. -10 saab ikka rahulikult puhta autoga kulgeda.
See piir, kustkohast teelepuistatavad kloriidid veel jääle ja lumele mingit sulatavat toimet avaldavad, on -12 C. Ning minuteada ei ole kloriide veel millegagi massiliselt asendatud. Talve algul käis mingi info ajakirjandusest läbi, et hakatakse mingit uut segu katsetama, mis metallile ja loodusele ohutu, aga kuna hind olla ca 10x kõrgem kui tavalisel soolal, siis pidi selle segu kasutus olema äärmiselt piiratud...
Kasutaja avatar

mca15

oldmoped kirjutas:
mca15 kirjutas:

Selle pesemise pärast ongi. Lisaks veel võibolla sul soe garaaz kah.

Roostega selline tore asi, et külmas ja kuivas ei "tööta", anna talle niiskust ja soojust ja kus kukub sööma.

Mitteroostetanud vanu masinaid ameerikas saab LA'st ja alaskalt. Soomes võimalikult polaarjoone tagant jne.
Peale pesemist sooja ruumi, (25C umbes) seisab umbes 3-4 tundi ja siis jälle sõitu.
Mudakoll

Julge
Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Julge »

C4 kirjutas:
rix125 kirjutas:
Jama jutt. Läheb endiselt kõige labasem NaCl tänavatele, nii mis koliseb..

Fazer
Kasutaja avatar

isakene

mca15 kirjutas:
Peale pesemist sooja ruumi, (25C umbes) seisab umbes 3-4 tundi ja siis jälle sõitu.
Kuldreegel talvel - soe garaaž on masina surm. Mida vähem sõiduriista üles sulatad, seda parem.
Kasutaja avatar

mca15

Tänan väga!

Ja mina ullike mõtlesin kogu aeg, et just pesen soola maha ja kuivatasin sellepärast, et uksed kinni ei külmuks.

Mca15@veel noor ja lollike.
Mudakoll
Kasutaja avatar

isakene

mca15 kirjutas:
Tänan väga!

Ja mina ullike mõtlesin kogu aeg, et just pesen soola maha ja kuivatasin sellepärast, et uksed kinni ei külmuks.
Põhimõte on selles, et nii kasutatud värvkate, kui ka metallpind on täis mikropragusid ja kriimustusi. Sügisel ja talvel täituvad need väga korralikult veega - see on puhas enesepetmine, et 3-4 tundi kuivamist masina kõik praod kuivaks saavad - selleks läheb vähemalt paar ööpäeva hästiventileeritavas ruumis. Kui nüüd see vett täis pragu ära jäätub... kõik ju teavad, et jäätudes vesi paisub, järelikult suureneb ka pragu. Korrates seda külmumis-paisumisprotsessi igapäevaselt - saad aru, milline lõhkumine käib? Pluss veel see, et alla nulli on soola korrodeeriv toime suht väike võrreldes üle +10 ehk garaažitemperatuuriga. Ja sooja autoga õue minnes saad uue portsu värsket soola igale poole, mis õhtul garaaži sõites uue jõuga autot soojas järama hakkab. Kui aga auto õues seisab, piirdub sulamine ainult ilmastikust tekkivaga ja soola toime on õuetemperatuuril oluliselt väikesem, kui garaažisoojas. Ning jäätuvate uksetihendite jaoks on silikoonõli. Sama jutt kehtib ka tsikli juures. Ainult õues seisev tsikkel on soovitatav kinni katta, kuna päikese ultraviolettkiirgus kahjustab katmata plastikdetaile ja muudab nad koledaks ning pikapeale ka hapraks.
Kasutaja avatar

Taku

Lugemata postitus Postitas Taku »

selline kysimus, et kas politsei saab vahele ka võtta kui praegu suurtel teedel s6idad...mõtlen , siis kui varustus olemas ja siklil ylev aatlus jne olemas.

et pidada kinni ja trahvi teha, tsikkel korras ja ise ka kaine ja lubadega mõtlen.. :?:
Kasutaja avatar

Ronk
Tsikkel: God DAMN 950 Seiklus
Tänanud: 125 korda
Tänatud: 62 korda

Lugemata postitus Postitas Ronk »

Miks on tal põhjust vahele võtta? Kui load, kindlustus ja ülevaatus kõik korras, siis ei ole mingit põhjust. Keegi ei keela tsikliga talvel sõita muideks :wink: . Isegi naelkumme ei pea tsiklitel vist talvel all olema, kuigi on soovitatav. :)

Ronk

Siller
Tsikkel: Rattatu

Lugemata postitus Postitas Siller »

Miks ei tohi.
Loomulikult tohib. LE-s vastavat märget pole et ei tohiks sõita.
Vaata et rehvidel muster ka ikka olemas.
Sellega võivad pomisema hakata.
Aga arvan et su enda hüveks ära veel sõitma mine.
Suuremate teede peal küll, aga teised teed rsk jääs.

direktor

Lugemata postitus Postitas direktor »

MA ARVAN, ET SÕITA SAAB ÜLEÜLEHOMME :wink:
Kasutaja avatar

Taku

Lugemata postitus Postitas Taku »

mind just see huvitaski, et kas nagu tohib sõita või ei..
ma olen sõitnud küll, esimesel korral 1 korra sain kylje maha väikse hoo pealt, aga muidu täitsa okei..isegi suurema jää peal saab hakkama kui jalad ühus ja kõrvla hoida 2. k2iguga, järsku ei tohi gaasi aint anda :)
enda omal muster jne olemas.. ;) :twisted:
Kasutaja avatar

kalle
Tsikkel: Joone all on miskit
Tänatud: 13 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kalle »

only kirjutas:
selline kysimus, et kas politsei saab vahele ka võtta kui praegu suurtel teedel s6idad...mõtlen , siis kui varustus olemas ja siklil ylev aatlus jne olemas.

et pidada kinni ja trahvi teha, tsikkel korras ja ise ka kaine ja lubadega mõtlen.. :?:

Aga mille eest küll? rehvid? M+S tsiklirehve justkui nagu ei toodeta, seega ei saa politsei neid ka nõuda ja kuna seadus pole tsikli kasutamist talvel ära keelanud, siis polegi kellelgi midagi öelda. Võimaliku külmetamise eest ja vist trahvi ei tehta?
Naelutatud rehvid tsikli all on veidi teine teema (ma ei mõtle siinkohal piike, millega peaks asi selge olema) kuigi pigem on kogu see teema üks seadusega katmata all. Ja kuna talvel sõitvatest tsiklitest suurt probleemi ehk ei teki ka, siis on ka edaspidi kõik vaikne ja ok ma loodan.

Mind pole 10 aasta jooksul tehtud talvesõitude ajal politsei liigse huviga kostitatud.. kui siis mõni pikem pilk.

ps. kuna hetkel on juba märts, siis teoreetiliselt võiks autoga ka suverehvidega sõita?.. teoreetiliselt.
Ma nüüd siin jahusin pigem rehvidest, või äkki ma unustasin mingi põhjuse, millega saaks nö vahele võtta, kui kõik muu ülevaatused, load, kindlustused jm on ok?

Kk
Kasutaja avatar

Kommionu

Lugemata postitus Postitas Kommionu »

kalle kirjutas:
Aga mille eest küll? rehvid? M+S tsiklirehve justkui nagu ei toodeta, seega ei saa politsei neid ka nõuda ja kuna seadus pole tsikli kasutamist talvel ära keelanud, siis polegi kellelgi midagi öelda. Võimaliku külmetamise eest ja vist trahvi ei tehta?
Njahh... Kui ikka praeguse ilmaga tsikliga mööda linna sõitma hakkad, siis ilmselt leiab politsei 10131 põhjust, et sulle "ära teha"

a´la liiklusoludele mittevastav sõidukiirus näiteks... nohh, et kulged liiga aeglaselt ja takistad/segad liiklust!
Sõida... ja ära MÖLISE!!!
Kasutaja avatar

Kuki
Tsikkel: XR

.

Lugemata postitus Postitas Kuki »

No eilne ilm ei erine eriti reedest, kus ma nägin nelja mootorratast sõitmas Tallinnas, seega ei usu küll, et politseti midagi seal surkima hakkas, inimesed nautisid.... 8)
Kasutaja avatar

Zeek

Lugemata postitus Postitas Zeek »

Niipalju kui talvelsõitjate kogemustest kuulda on on olnud ja nii palju kui omal seesuguseid kogemusi on (tegelikult ikka liiga vähe, peam. eelmisest ja veidi ka sellest talvest), pean ütlema et politsei huvi talviste mootorratturite vastu tundub olema pigem midagi hämmastuse ja huumorisegust uudishimu kui pahatahtlikkust. Huvitaivama näitena sai eelmisel talvel Tallinna vahel politsei tähelepanu äratatud, ja seda tegelikult tehniliselt mittekorras sõiduki tõttu. Nimelt oli mu külkal laadimisega probleeme, ja et halvimat ära hoida, sõitsin viimased paar kilomeetrit ilma tuledeta. Peab siis politsei meid kinni ja tuleb uurima et kes ja mis. Ja oi seda imestust kui ma kiivri lõua üles lükkasin ja mure ära seletasin. Igatahes oli bussitäiel politseinikel nalja nabani, vähe sellest et mingid hullud sõidavad TALVEL, nõukaaegse KÜLKAGA, on lenksus ka veel NAINE. Igatahes patsutati mulle moraalselt õlale ja peamine küsimus ei olnud mitte see, et miks kurat mul tuled ei põle, vaid see, kas tõepoolest külm ei ole. Igatahes pretensioone ei tekkinud ja külka sai korda ja kokkuvõttes on talvel igati lahe seigelda. Neile, kes liigset tähelepanu ei talu, võib see küll veits raske olla, aga muidu igati lõbus :D

Zeek, sel talvel erinevatel põhjustel kahetsusväärselt vähe sõita saanu...
Elu on...

p3

aga

Lugemata postitus Postitas p3 »

kas tsiklitega ei tehta jääsõitu??, tsikliga see küll naq väga väga ohtlik ja arvatavasti ka kulukas, aga ikkagi, üldse ei tehta v?
Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Re: aga

Lugemata postitus Postitas Primo »

p3 kirjutas:
kas tsiklitega ei tehta jääsõitu??, tsikliga see küll naq väga väga ohtlik ja arvatavasti ka kulukas, aga ikkagi, üldse ei tehta v?
Kui sa küsid seda võrdluseks auto talvesõiduga, mis on kohustuslik rohelistele juhtidele ja mille peab ARK's kinni maksma, siis sellist asja ei ole.Suvised mototreeninglaagrid (motosurvival, erinevad endurolaagrid) on mitte kohustus, mille pead ilmtingimata tegema, vaid omal valikul.Ning eelpool nimetatud on mõnede inimeste algatusel läbiviidav üritus.
Kui sa aga mõtled jäärada kui sporti, siis jah, seda korraldatakse.
Baikide iceroad racing võistlusi pole minu mäletamist mööda veel korraldatud

Muide, WTF on naq...kas tõesti on raske kirjutada üks täht rohkem ning mitte lagastada keelt? :(
Challenge the Adventure.Ride The World
Kasutaja avatar

hellish

Lugemata postitus Postitas hellish »

Nagu näha hakkavad ilmad juba ilusaks kiskuma.
Öösiti on küll suht külm ja vahest sajab ka natuke lund veel aga päeval see eest paistab päike ja linnas tihedama liiklusega teed on sulanud ja kuivad juba :D
Kohe kui roller korras võib mind linnapeal näha.(järgmise nädala lõpp kui uuesti külmaks ei lähe)
Tõsine jalamees, st pole masinat, mis näo naerule viiks :D
Suletud

Mine “Ajaviiteks...”