kampaania "Märka mootorratturit!"

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

mufista
Tsikkel: Honda CBR

Lugemata postitus Postitas mufista »

:roll:
.. et siis... hmm... vaataks, kes meil olemas on. Paari aktiivset inimest juba silmasin siin... nuuh... et... paneks nimekirja kokku? Peaks aru, koostaks meili-listi ja siis... KÕMM! saaks kokku kah. Nii et...

Kirja panekuks: mufista@biker.ee
Kasutaja avatar

ivar
Tsikkel: GSXR

Lugemata postitus Postitas ivar »

võin ka paari head kleebiste kohta öelda..
"Märka Tsiklit" oleks jah vist asjakohasem nimi..
55577055

SUZUKI GSX-R 1000 K7
Kasutaja avatar

HeitiKender

Lugemata postitus Postitas HeitiKender »

ma võin nõrkemiseni Uuno Raadio hommikuprogrammis pasundada kampaaniast iga E ja K
Kasutaja avatar

mufista

Hah! Juba nokin siin nimesid...

Pritsu - aktivist
Mari Öö - asjaajamine ametkondadega
HeitiKender - Uuno Raadio
Mufista-Kuriloom - Raadio Elmar, sebimine...
Ronk, PsychoDad - kleebised
Laid - abistav käsi
Karin - sebija-aktivist

Motopaks - meie vaimne isa ja (siinkohal oli sõna "eeskuju", mille ma nüüd maha tõmbasin, sest osadele kodanikele see ei sobinud)? :wink:
VABANDUST EBAMUGAVUSTE PÄRAST, MIS OLI MINU TÕTTU TEKITATUD.

Ja paljud teised nimed, kes on mõttearendusega kaasa aidanud onju...
Viimati muutis mufista, 29 Sept 2005, 17:26, muudetud 3 korda kokku.
Koduperenaine. Bitchsläpin moosilusikaga.
Kasutaja avatar

PsychoDad

Lugemata postitus Postitas PsychoDad »

Kleepsude ja kujundustega saaks isegi aidata.
Royal Einfield 350 Classic
Kasutaja avatar

hei5
Tsikkel: 4 olnud, unistustes järgmine..
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas hei5 »

Mina pakuks tekstiks sellise variandi: " ME KÕIK OLEME INIMESED!" või "MEIE LIIKLEME SIIN KA!",see paneks rohkem mõtlema mida öelda tahetakse..
Kasutaja avatar

Zeek

Lugemata postitus Postitas Zeek »

Zeek@kleebisreklaam igapäevaselt, kõigile ja kõigele ja kõiksugust
Elu on...

õunapunn

Lugemata postitus Postitas õunapunn »

Tsau,asjalikud inimesed
ma pole just eriline aktivist,aga sõita mulle meeldib 8).Madallendur ma ka ei ole,pigem sama poliitika järgija kui Fazer,aga kurvad kogemused on taksojuhtidega.Nad kohe peavad sulle keerama.Ehk siis kampaania oleks viimase aja asjalikeim.Küll vist vest oleks liiast,aga mingi missilint üle õla või kiivri-randme pael oleks just like ihana :lol:

Cal_Mer

Lugemata postitus Postitas Cal_Mer »

Arvan minagi, et slogan peaks panema rohkem sisule mõtlema. Pakuks välja näiteks:
LIIKLEME VIISAKALT!
või
KAS SINA MÄRKAD KÕIKI LIIKLEJAID?
Kasutaja avatar

Kameeleon

Lugemata postitus Postitas Kameeleon »

Cal_Mer kirjutas:
Arvan minagi, et slogan peaks panema rohkem sisule mõtlema. Pakuks välja näiteks:
LIIKLEME VIISAKALT!
või
KAS SINA MÄRKAD KÕIKI LIIKLEJAID?
Eriti meeldib mulle viimane sõnastus. Loomulikult võiks lisada veel paar lauset, et tekst võimalikult pikk tuleks ja vestile, lindile või kuhu iganes võimalikult väikse fondiga tuleks kirjutada.......mõelge ka natuke......mis kasu on tekstist mida ei ole võimalik autost lugeda :?

Tekst peab olema lühike, selge ja meeldejääv.
Timex käekellad Bikeri raffale hea hinnaga
Kontakt: www.watches.ee
kari@jewelry.ee
Kasutaja avatar

Mix
Tsikkel: tsiklit netu.

Lugemata postitus Postitas Mix »

...slogan peaks...LIIKLEME ...!
.. ...MÄRKAD ...LIIKLEJAID...
Mis slogan?! Ärge sundige kedagi niigi kiires ja pingelises liikluses veel mingeid loosungeid lugema. Vaat unustab ennast lugema ja sõidab veel otsagi! :evil: Kollane helkurvest on selleks, et meid märgataks. Kui just on tarvis miskit eritähistust, siis peaks näiteks abstraktsest tsikli kujutisest piisama küll (palun ainult mitte vaidlema hakkata kas chopper või bike). Jalgsikäies meist tõenäoliselt keegi seda vesti ei kanna ja sõittes ilmselt ei teki ka kellegil võimalust ja huvi mingit teksti veel lugeda. Miks tsiklistidel üht-äkki vestid seljas on? - seda peaks aitama meediakampaania selgitada. Kuid! - uunoraadio ja elmar on muidugi hääd küll, kuid kuna neis vist ei kuulutata politsepatrullide asukohti, siis kahtlustan, et raadiosõnum ainult neil kanalitel ei jõua nö "sihtgrupini".
Nii, et paluks veel kanaleid...
Kasutaja avatar

mufista

Räägime asjast. Mul on kirjas kaheksa inimest, kes on nõus abiks olema. Rattur või mitte, abi on igast valdkonnast oodatud.

Kergemaks suhtlemiseks luuakse ka mailing-list, kuhu siis abistajate meilid lisan.

mufista@biker.ee

koi
Tsikkel: GL 1800
Tänanud: 62 korda
Tänatud: 37 korda

Lugemata postitus Postitas koi »

Tere.

Kuna paljud meist sõidavad ka autodega, oleks ehk asjakohane kleepekas kasvõi auto tagaaknal? Ehk soovitada sellist kleepsu sõbrale, kes ise tsikliga ei sõidagi? Kes meist pole lugenud tuhandeid kordi " luja laatua lada"?....
Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
Kasutaja avatar

Ronk
Tsikkel: God DAMN 950 Seiklus
Tänanud: 125 korda
Tänatud: 62 korda

Lugemata postitus Postitas Ronk »

Kampaania võiks olla midagi sarnast "Teed korda, Teeoludele vastav kiirus"

(Ühel maasturil oli selline kleebis "Teed las olla. Kiirus 100. Osta maastur"

Igatahes see kampaania läks enam vähem läbi ja usun et tsikli kampaanial oleks suuremgi edu, kui seda korralikult teostataks. :roll:

prillmadune

Tere :)

Lugemata postitus Postitas prillmadune »

Nii vestide kampaania kevadel hooaja alguses kui ka autode kleepsud mõlemad ääretult asjakohased mõtted. Väike mõttearendus - vestid võiksid võimaluse korral olla seda karva, et eemalt või hämaramas neid ikka mootorratturitega, mitte teetöölistega seostataks - ikka olukorra ja kiiruse reaalse hindamise huvides :D
Aga kleepsud autodele võiksid ikka enne kevadet juba kasutusse minna ...

õunapunn

Lugemata postitus Postitas õunapunn »

Ma arvan ,et kleepsud meie endi ja sõprade autodel on väga kiiduväärt mõte,aga neid peaks kasutama just sõiduhooaja algul,ehk kevadel.Talvel 99% rattaid seisab ja kui siis kasutada kleepsu kirjaga MÄRKA MOOTORRATTURIT on anektoodid kidlad tulema 8)
Kasutaja avatar

Teema algataja
pritsu
Tsikkel: TDM 850
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas pritsu »

Teemat on nüüd loobitud küll. Kas võib siis öelda, et teeme ära? Kui see otsus on kindel, siis kindlad huvilised ja abilised, andke enda olemasolust teada sm. Mufistale.
Õigekirjaoskus massidesse!
Kasutaja avatar

tramm66
Tsikkel: gixxer
Tänanud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tramm66 »

vestide arvu koha pealt - kui olete analüüsiga ühele poole saanud siis andke teada... võibolla sponsin võibolla mitte st. vastus tuleb lakooniliselt jah või ei.
Mati
5512336
Kasutaja avatar

toim

Lugemata postitus Postitas toim »

"märka mootorratturit" kampaania hakkab minu meelest enamusele autojuhtidele tunduma veidi veider. Kuna mootorrattur liikluspildis on siiski suhteliselt vähe esindatud, märgatakse neid ikka - kas siis ühel või teisel moel: läikiv kroom ja lörisevad torud, või siis eredavärviline plastmass ja 8000pöördel vinguv mootor ja vaadatakse järgi ka nendele kaherattalistele aparaatidele, mis sinna vahele jäävad. Milleks siis seda kampaaniat vaja - et nagu kõrgendatud tähelepanuvajadus? No las ta siis olla. Nagu kuskilt postist lugeda oli, aitab maanteeamet seal, kus probleem statistiliselt põhjendatud on - kui algatada kampaania vaid käputäie taksojuhtide ja rullnokkade pärast, siis minumeelest on see raisatud energia ja raha. Ei usu, et see kitsarinnaline seltskond sellest paremaks muutub. Aga tuld, kui arvate, et asi on seda väärt. Mida mina ka tean.

Sõida ligilähedaselt LE-le ja näed, et enamus juhtidest annavad sulle maanteel teed ja ka linnavahel on ohtlikke olukordasid vähem. Nagu Madone ütles, märkimisväärne osa ette ja taha ja külili keeramistest on ikka motomehe rohkemal või vähesemal moel ise põhjustatud.
Kuulsin Heiti Kenderi juttu Austrias toimunud nn. kampaaniast vms, peale mida raskete laksude arv mootorratastega toimunud õnnetustes vähenes kohe kümnetes protsentides. See oli aga motomeeste endi teadvustamine ja õpetamine, kuidas käituda ohtlikes olukordades jne. Kui Heiti viitsib räägib vast lähemalt. Äkki on lahendus hoopis seal ja pole mõtet ise jalgratast leiutada.

nii et selline tiba kriitiline post ka siia arutellu lisatud. ärge peksma hakake :twisted:
Kasutaja avatar

tramm66
Kontakt:

toim kle nii ajuvabat juttu polegi enne lugenud.. irwww kui muidugi kenderi tsitaat välja arvata

Cal_Mer

MÄRKA TSIKLIT! võrdub enamikule samaga mis MÄRKA IDIOOTI!
Aga vestikandjaid peetakse lihtsalt õppesõitjateks. Mõttetu on oodata, et siit mingi sõnum kellelegi kohale jõuaks.
Loomulikult ei loeta sloganeid pingelises liikluses, aga ummikus passides loetakse. Mõelda tuleks kõigepealt oma käitumisele.
Kasutaja avatar

tramm66
Kontakt:

Cal_Mer kirjutas:
MÄRKA TSIKLIT! võrdub enamikule samaga mis MÄRKA IDIOOTI!
Aga vestikandjaid peetakse lihtsalt õppesõitjateks. Mõttetu on oodata, et siit mingi sõnum kellelegi kohale jõuaks.
Loomulikult ei loeta sloganeid pingelises liikluses, aga ummikus passides loetakse. Mõelda tuleks kõigepealt oma käitumisele.
järgmine mees kes lugeda ei oska või pole süvenenud...

ei tea millest siin jutt käib - vestid, kleepsud ja teadlik käitumine komplektina - selline projekt ei ole uudis vaid paljudes ümberkaudsetes riikides juba ammu teoks saanud

Cal_Mer

Vastupidi, mulle näib, et käsitlen sügavamalt kui mõned teised.
Liiklen enam-vähem korralikult kogu aeg, ka ilma kleepsuta.
MÄRKA TSIKLIT kleepsu ma endale küll külge ei paneks.
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Tubli, Toim! Minagi räägin, et kas kaks kampaaniat või kaks ühes kampaania.

See märka mootorratturit kampaania on tõepoolest väiksema kaaluga kui mootorratur märka liiklust kampaania. Aga olulised on mõlemad. Ja rollereid peab ka hõlmama.
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

Teema algataja
pritsu

Enda külge ei paneks ka mina mingit kleepsu! :)
Lugege ikka kogu teema läbi. Et meist saadaks õieti aru (vestid, kleepsud), peabki olema enne ajakirjandusest asi läbi käinud.
Meil üks pritsuautojuht tegi õnnetusele sõites avarii ja mendid jagasid süü kaheks. Kutt aga ei nõustunud ja kaebas otsuse edasi. Kohtunik küsis siis, et mida sa oleksid saanud teha, et õnnetust ära hoida? Kutt vastas: Ma poleks pidanud üldse garaazist välja sõitma. Kindlasti ei satu tsiklimehed üldse õnnetusse kui me üldse ei sõidagi. Oht väheneb, kui sõidame LE järgi. Oht väheneb veelgi,kui oleme enda olemasolust ja enda eripäradest märku andnud.

kõrtsmikumolu
Tsikkel: HusaBerg
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kõrtsmikumolu »

Kui ma nüüd oma rikutuse piirides mõtlen peateele ette sõitmisest või ette keeramisest, siis ei kujuta küll ette, et keegi võiks seda meelega teha. Küsimus ikka vast tähelepanematuses. Kaldun arvama, et kui vestid seljast maas siis enam ei märgata ka tsiklisti.
Eile ehmatasin ühte peateel liikuvat sõiduautojuhti ja just selle pärast, et auto jäi nn. A-piilari varju.

Cal_Mer

Seega kandke pidevalt kirevaid rõivaid ja ärge ilmuge liiga kiiresti.
Näiteks jalgratturid...
Kasutaja avatar

mufista

Tegin oma esimese pikema sõidu siis ja ohutumaks liiklemiseks kleepisin rohelise lehe seljale. Irww... vaadati, et noo sellest peab vist kauge kaarega mööda sõitma... Muidugi välja arvatud üks rekkamees.
Kuigi kogemused puuduvad, siis sisetunne ütleb, et ju siis autojuhtidele mõjus leht seljal hästi.
Küllap mõjub ka muu, kui ainult proovida.
Kasutaja avatar

Teema algataja
pritsu

Noh?! Kevad varsti käes. Teeb siis midagi, või lööb käega?

Jozeph

Lugemata postitus Postitas Jozeph »

No kui keegi vesti või klepsu ei taha kanda siis paneme lipu taguotsa külge mis on üpris pikk,värvikas,nagu nendel väikestel pudrupadrunitel oma väikestel ratastel.Ei tasu jonnida siin,vestid selga ja asi vask.Ja veel võiks sinna vestile ka biker.ee alla joonistada,oleks väga sheff,moevärk noh. :lol:

Mina isiklikult võin kanda seda vesti linnasõitudel.Plaanis teha veel Võrus väike motoklubi ja seal proovin selle vesti pähe määrida,kuigi enamused on seal nolgid nagu mina :) .Aga krossi või läbu ajal ma seda kanda ei kavatse.Veic ebamugav vms.Aga muidu hea mõte,säästab võibolla ka mõne elu.Juba üks lahkunud ju meie seast. :cry:
Suletud

Mine “Vaba teema”