Hälvik- Mootorratturid
Moderaator: Moded
Re: Hälvik- Mootorratturid
Sina 2-taktlilise enduroka juht, kes sa ületasid eile õhtul vabaduse väljakut punase fooritulega ja tagarattal, oled hälvik ning su koht ei ole liikluses. Kui minu kõrval rohelise fooritulega ristmikku ületav Audi ei oleks kiirelt piduritega reageerida jõudnud, lamaksid sa praegu intensiivis või surnukuuris. Palju õnne.
Sepp ,kui sa nii kõva tegija oled(vähemalt jutu järgi paistab),siis ütle sellele kroomi mehele mida sa tema sõitmisest arvad.
sepp kirjutas:ardik kirjutas:Kuigi ATV mehed sõidavad neljal rattal hoiavad nad siiski käes lenksu ja nüüd väike kivi nende kapsaaeda. Juhtusin täna veidi aega tagasi nägema sellist asja: 3-4 ATV venda parkisid väikelinnas end kohaliku Konsumi ette, poes käidud kargasid vennad sadulasse ja kohe minekut tegema. Kuid parkla on selliselt ehitatud, et sissesõit parklasse toimub ühest otsast ja väljasõit teisest. 3 venda kütsid kohe telliskivi alt läbi tänavale ning see üks kes otsustas kasutada õiget väljasõidu teed keeras ühele rolluvennale nii julmalt ette, et ma hakkasin juba telefoni haarama kiirabi kutsumiseks. Oli õnn, et rollerivend püsti jäi. Kuna hakkasin ka ise parklast liikuma siis jõudsin sellele kambale ühel ristmikul järgi ning oh seda õnne ja rõõmu kui need neli ATVd sirgele teele said. Kiirus tõusis tunduvalt üle linnas lubatud piirkiiruse ning omavahel kohtade pärast sõeludes nad mul eest kadusidki, kuni selle ajani kui tee jõuab järveni mis kohe tee ääres. Siis otsustasid vennad vist ujuma minna ja sinna parklasse nad sõitsidki. Üle haljasala.
![]()
Võibolla on minus viga ja ma ei mõista tänapäeva liikluskultuuri ning selline käitumine ongi täiesti loomulik
... ega's midagi, soovin kah nn padjaklubi piiridest välja pääseda, nii et rollumehed ja muud liiklejad, ärge täna pahandage, kui ma teile kõrvalteelt või parklast ette keeran (füüsilised kahjustused, mis teile osaks saada võivad, on minu õilsa eesmärgi nimel), pärast tagarattal täpiks ära ning siis proovin Ninja võimekust poe ees murul krossamises...
usun et 50% on ratas midagi enamat kui punktist a punkti b liikumise vahend.rohkem ikka funni asi. ja mis krdi funni sa saad 50kmh uimerdades?!?!
Esimese lausega olen nõus, tsikkel on rohkem kui mingi Toyoguchi poekäru. Aga teise lause mõtte (mitte täpse sisu) vastu olen küll. No kesse ikka tänasel päeval Tallinnas suisa 50kmh sõidab. Kuid liikluses, eriti tipptundidel suurematel magistraalidel on väga-väga-väga vale hakata välja näitama oma funnimise vajadust. Liikluses tuleb arvestada teistega, mitte oma loomalike tungidega.
Lihtsalt see siin on nõme teema ja eriti nõme on selline pealekaebamine mis siin toimub.. sellega ei muuda nagunii midagi ega tee ka ennast ingliks...
See on ses mõttes vajalik teema et ehk mõni kõvataja loeb siit, et tema teguviis ei ole eriti mõistlik ning tõmbab natuke nahka tagasi. Ehk siis saab tagasisidet oma tegevusele ja käitumismallidele. Hälvikute (keda on selge vähemus) käitumine paistab silma ja loob muljet kõigi tsiklistide kohta. Erinevalt sinust sõidan ma tsikliga iga päev tööle kevadest süguseni välja ja mulle isiklikult on väga oluline, et autojuhid ei võtaks mind kui huligaani, pätti ja kaabakat vaid kui võrdset mõistlikku osalist liikluses. Mulle ja paljudele teistele igapäevastele tsiklisõitjatele on oluline, et neid koheldaks inimestena, mitte ei tekiks juurde beeže länkareid, kes igal hetkel tunnevad õigust meid teelt välja suruda ja "tsevoo urood" röökida.
Lühidalt: see mis sulle on fun, on mulle elu ja tervise küsimus.
-
- Tsikkel: rod ja pooleli xs
- Tänatud: 1 kord
irw @sepp - demonstreerisid oma kodust padjakollektsiooni, mida klubi presidendina kogunud oled
ja roosa sul eriti hingelähedane
I don't give a shit, I don't take any shit, I'm not in the shit busines!
-
- Mode
- Tsikkel: KTM
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 24 korda
Eestlased - kurtmise maailmameitrid...
Kes mett teeb, see mett sööb!
-
efents, tahad sellest pikemalt rääkida ???
-
- Mode
Mis siin ikka rääkida - lihtsalt selline mõte tekkis, kui neid erinevaid hälvikute teemasid sirvisin.
-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 89 korda
paslode kirjutas:Sepp ,kui sa nii kõva tegija oled(vähemalt jutu järgi paistab),siis ütle sellele kroomi mehele mida sa tema sõitmisest arvad.
Asi oli toodud välja näitena,et kumb mind rohkem häirib liikluses.
See ei tee vast ikka kedagi tegijaks kui ei mõista hukka tagarattal sõitjaid!
Sellele,et keellegi sõit 90ga häirib,aitab kaasa ka kari idioodist autojuhte.
yldine liiklusvool on maanteel +10.Keegi sõidab 90ga ees,siis tekib selline kolonn taha ja autojuhid on nii lahedad vennad enamuses,et siis on vaja sõita yxteisel seal kolonnis nii perses kinni kui vähegi saab.. samas möödasõitu ei julge ka keegi teha kuna 1km kauguselt paistab vastu tulemas yx 20kmh liikuv traktor. Tahad möödasõitu teha,siis pead laskma tervest mõnesaja meetrisest kolonnist korraga mööda või siis keerama julmalt ennast vahele kuhugile.
Minu arvates on selline jama tunduvalt ohtlikum kui miski tagarattal sõitev tsiklimees kes juhib oma ratast paremini kui enamus padjaklubi vendi oma kusejuga.
Huvitav kas need suvel rattaga sõitvad ja maine muretsemise pärast tõmblevad kodanikud kes sõidavad talvel autoga... närvitsevad kusagil auto foorumis talvel ,et krt.. sõidan autoga ja mingi loll oma bemmiga veab nyyd linnas minu maine ka alla????
-
eks seda teemat ole ka tarvis. teinekord kui ikka hing täis on, siis pead ju kuskil selle välja elama. parem siis juba foorumis kui näiteks kodus naise kallal füüsilise vägivallana. või kuidas arvad?
-
fh kirjutas:... ega's midagi, soovin kah nn padjaklubi piiridest välja pääseda, nii et rollumehed ja muud liiklejad, ärge täna pahandage, kui ma teile kõrvalteelt või parklast ette keeran (füüsilised kahjustused, mis teile osaks saada võivad, on minu õilsa eesmärgi nimel), pärast tagarattal täpiks ära ning siis proovin Ninja võimekust poe ees murul krossamises...
sepp kirjutas:Ei kõvata ma midagi.. isegi tänaval ma ei sõida rattaga.. see hooaeg olen olnud tänaval rattaga täpselt yhe nv (pokker run).
usun et 50% on ratas midagi enamat kui punktist a punkti b liikumise vahend.rohkem ikka funni asi. ja mis krdi funni sa saad 50kmh uimerdades?!?!
Mis kurat sa sest teemast siis üldse loed ja sõna võtad - siin pole kordagi ühtegi rinkal juhtunut arutatud. Aru ma ei saa.
Mulle igaljuhul kõlab selliselt, et ma hakkaks õpetama, miks sa selline padjakas oled ja rinkal kurvis 5 kraadi rohkem ei kallutanud.
sepp kirjutas:mingi loll oma bemmiga veab nyyd linnas minu maine ka alla????
Looga ju, üht sellist kurikuulsat lolli ma tean isegi...
Ja loogiline, et rattaga ei tohi tagarattal sõita... seadusevastane ju!!!
Ja palju turvalisem on kulgeda 60 aastaselt päikesepistega mööda linna, nii et mingit matsu lahti ei jaga,
kellele ette keerad ja et asulavälisel teel VÕIB sõita üle 50 km/h. Ja enamus supersport rataste omanikke
on huligaanid, sellepärast et neil nii kiired rattad on ja gaasirutska võetakse niimodi pihku, et kui gaasi
tahad maha lasta, pead teiselepoole lenksu ronima.
-
santon kirjutas:Aru ma ei saa.
Sa ei peagi saama kõigest aru.
Kui mina ntx millestki aru ei saa,siis ma olen hoopis vait
santon kirjutas:Mis kurat sa sest teemast siis üldse loed ja sõna võtad - siin pole kordagi ühtegi rinkal juhtunut arutatud. Aru ma ei saa.
Mulle igaljuhul kõlab selliselt, et ma hakkaks õpetama, miks sa selline padjakas oled ja rinkal kurvis 5 kraadi rohkem ei kallutanud.
Keegi pole ju santon kedagi õpetanud, sepp ainult avaldas arvamust.
Ja kui sulle tõesti nii tohutult pinda käib, kui keegi ületab kiirust või tagarattal sõidab, miks sa võtmeid tal foori all eest ära ei keera ja peksa ei anna?
-
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 118 korda
Kuule, sepp, kas sa tõsimeeli mõtledki, et kui mõni mees ühe ratta peal pagututada mõistab, siis võib ta seda teha aega ja kohta valimata? Propageerid suhtimist, et mototsikl jest, uma ne nada? Kui mõni mees rinka peal võistluse ajal ainult esirattal ja tagarattal paugutaks ja seejuures kõigile rämedalt jalgu jääks ja ette keeraks jne, siis läheks ka pärast võistlust talle õlale patsutama, et oled ikka äss mees küll ja oskad teistest palju paremini sõita või oleks pigem siiski mõni lambapilt jälle varrukast võtta?
Suzumen kirjutas:Kindlasti mitte, vaevalt nüüd Sepp päris seda mõtles. Kui ikka tõega tihe liiklus ja autod üksteises kinni, siis vaevalt seal eriti annabki paugutada. Tagajärg on kiire tulema
.
Probleem on peamiselt siiski selles, kui kaasliiklejad peavad hakkama meeleheitlikke manöövreid sooritama, et neid tagajärgi ei juhtuks.
- nüüd tean, miks vahel mõni auto foori taga mul teed blokeerib, mööda ei luba sõita.
Üks asi on teha maanteel mõne sekundiga möödasõitu (kasutades selleks oskusi, mootorratta võimsust...), teine asi elada end liikluses välja.
Hr. Sepp, väga irooniliselt ilmestavad su lisatud pildid "Hälvik-Mootorratturid" teemat
Jätkame samas vaimus, kuniks keegi meist maasturi alla jääb, siis kratsime korraks kukalt, tänitame takka (oma mure, et 400 km läbisõidukogemusega kahekümne-viie-kilovati-mees piisavalt kiiresti eest ära ei saanud) ning paneme sama hooga edasi!
Peace.
-
- Tänatud: 5 korda
-
- Mode
Vaesed inimesed - kuidas te üldse elada saate kui iga vahejuhtum teid sedavõrd endast välja ajab? Või pole teil muud elu kui foorum, kus kurtmas käia? Perearst kirjutagu Prozacit vms välja, äkki läheb elu ilusamaks. Ma saan isegi aru, et vahel ajab mõni idikas liikluses kopsu üle maksa - aga mille krdi pärast peab selle pärast foorumis omavahel tuutusse jagama hakkama?!? Vaadake nüüd ise asja kõrvalt - keegi sõitis kuskil tagarattal ja mitte midagi ei juhtunud ja teie siin olete valmis selle pärast üksteisel kõrid läbi närima. Igalühel on oma isiklik tõde ja see igasugu kirumine kisub vägisi eneseupitamise kilda - vaadake, mina olen nii korralik ja arvan nii. Kui tahad arvamust avaldada, siis avalda - aga pea meeles - http://innerslacker.com/images/argue091204.jpg
Uskuge mind - foorumis maailmaparandamine ei tee asja paremaks, tõenäoliselt need paugutajad seda ei loegi. Kisub vägisi sinna delfi poole see asi siin.
-
- Tsikkel: Sõber
- Tänatud: 9 korda
- Kontakt:
Efents, miks nii tagasihoidlikult
Langetagem nüüd pead ja mõelgem Suure ja Targa Efendi sõnade üle järgi...
-
efendi kirjutas:Vaesed inimesed - kuidas te üldse elada saate kui iga vahejuhtum teid sedavõrd endast välja ajab? Või pole teil muud elu kui foorum, kus kurtmas käia? Perearst kirjutagu Prozacit vms välja, äkki läheb elu ilusamaks. Ma saan isegi aru, et vahel ajab mõni idikas liikluses kopsu üle maksa - aga mille krdi pärast peab selle pärast foorumis omavahel tuutusse jagama hakkama?!?
Vaadake nüüd ise asja kõrvalt - keegi sõitis kuskil tagarattal ja mitte midagi ei juhtunud ja teie siin olete valmis selle pärast üksteisel kõrid läbi närima. Igalühel on oma isiklik tõde ja see igasugu kirumine kisub vägisi eneseupitamise kilda - vaadake, mina olen nii korralik ja arvan nii. Kui tahad arvamust avaldada, siis avalda - aga pea meeles - http://innerslacker.com/images/argue091204.jpg
Uskuge mind - foorumis maailmaparandamine ei tee asja paremaks, tõenäoliselt need paugutajad seda ei loegi. Kisub vägisi sinna delfi poole see asi siin.
väga hea.. selle ilusa posti eest ma luban Sinul lasta mulle lausa õlled välja teha
efendi kirjutas:tõenäoliselt need paugutajad seda ei loegi. Kisub vägisi sinna delfi poole see asi siin.
Võib olla keegi teine üritab lahti mõelda mis olukorras ta kellegile kõva mehena paistab ja mis olukorras punases nina ja kottpükstega klounina? Ma vilistasin ka 80-date alguses Tallinnas pea igal võimalusel VAZ2101-ga kummi ja arvasin et olen ilgelt kõva mees. Täna arvan, et tegelikult olin lihtsalt tattnina, kes oma suures egos arvas et on maailma kõige osavam ja parem autojuht. Mingeid avariisid ei teinud, lihtsalt lolliks tegin end. Mis ma siis olingi tegija mees kes ilgelt hästi autot valitses. Ilmselt on teemast kasu, kui keegigi saab aru, et see mis ta omast arust väga kõvaks meheks teeb võib kõrvaltvaatajale hoopis rumalusena paista. Kõik sõltub ajast ja kohast.
Ega kedagi ei pane urisemisega ka teisiti mõtlema, oma arvamuste kujundamiseks peab järeldusi ikka ise tegema. Vaidlustes sünnibki tõde ning supermani, kel igas asjas absoluutne õigus, pole olemas. Sellest ka liigne virisemine ja liigne kõvatamine. Lõppkokkuvõttes peaks need kaks kuskil mõistuspärases punktis tasakaalustuma.
Minu isiklik arvamus asjast.
-
- Mode
Spinna - kas mingi jutt, kuskil foorumis oleks pannud sind tol ajal oma käitumist muutma?
Täiesti võimalik et oleks küll. Igatahes pani mind mõtlema vastu sõitnud kolleegi sõrmega meelekohta puurimine
Enne seda 120 kmh Tammsaare teel Termin autopargi mossega miilitsale vahele jäämine aga mitte.
Vaesed inimesed - kuidas te üldse elada saate kui iga vahejuhtum teid sedavõrd endast välja ajab?
Spinna - kas mingi jutt, kuskil foorumis oleks pannud sind tol ajal oma käitumist muutma?
Asja point pole üldse selles, et mingi foorumi konkreetne postitus või ka fleim muudaks mõõdetaval moel kellegi tegevust. Keegi ei suuda väita, kas kellegi käitumine või selle muutus on põhjustatud mingi konkreetse sõnavõtu poolt.
KUID.....
On käitumine, mis on normaalne ja on käitumine, mis ei ole normaalne. Ja need, kes käituvad ebanormaalselt, tihti arvavad, et tegelikult on kõik korras. Aga neile tuleb pidevalt öelda või mõnel muul moel meelde tuletada, et nende teguviis ei ole õige. Kui seda pidevalt ja süsteemselt teha, siis ehk üks noor inimene jätab lolluse tegemata või seni ebanormaalselt käitunu saab natukenegi aru ja hindab enda teguviisi ümber. See on võimalik aga ainult siis, kui talle ka seda öelda. Arvamused, et küll ta ise taipab või nagunii miski ei aita, on lühinägelikud.
Analoogia: politsei ikka püüab kiiruseületajaid ja roolijoodikuid, kuigi nad teavad, et suuremat osa rikkujaid nad ei taba ja kord karistatu võib seda uuesti teha. Aga vähemalt on rikkujatel selge, et nad on midagi valesti teinud, nende tegevus ei ole aktsepteeritav. Lihtsalt tõdemus, et joodikut parandab vaid haud või et las rallisõitja kihutab, ei anna tulemit üldise liiklusohutuse tõusu suhtes.
Teistmoodi öelduna: kui üks liikluses hullupanija arvab, et kõik peavad teda tänu sellele kõvaks meheks, aga foorumist loeb, et tegelikult sõimatakse idioodiks, siis see ehk avaldab pikapeale tema mõttemaailmale ja kätumismallidele mõju. See mõju on vaevalt et pavlovi koera laadselt üksühene (luges foorumit->muutis käitumist), kuid pikaajalisel püsival teema sellesuunalisel ülevalhoidmisel on loodetavasti positiivne kasu.
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
tõenäoliselt läheb ühele normaalsele tsiklimehele kõige rohkem korda teiste tsiklimeeste arvamus. Muidugi on ka teisitimõtlejaid, aga siis ta jääb paraku oma suhtumise tõttu nö klubist välja. Ja kes see mees täna siis ikka nii kõva mees on kui tal ei ole kaasamõtlejaid, austajaskonda ja tagantkiitjaid?
Kui see paugutaja foorumist lugedes saab aru et enamus siinkirjutajatest peab tema teguviisi sobimatuks, siis ehk hakkab tõesti mõtlema et krt küll...et polnudki nii äge.
Sama käib selliste tüüpide kohta kes tsiklil nii ettevaatlikult ja ebalevalt sõidavad (kardavad kõige rohkem iseenda pärast), et parem siis juba sõitku autoga kui see mototeema nii hirmus on. Õnneks on sellised väga vähe, sest hirm saab neist ükspäev jagu ja nad istuvadki autosse tagasi.
tundub et motomeheks saab inimene kellel on piisavalt (või ülemäära palju ) enesekindlust. Ja just seda on liikluses ülimalt oluline omada. Kõige hullem on muidugi oma võimeid ülehindav, aga tegelikult väheste kogemustega algaja või muidu loll. Tean seda omast käest kuidas moto mõjub enesekindlusele ja mis tunde see annab kui linnas liikled. Autojuhid tunduvad ju siis nii suured äpud ja kohmitsejad!
creativ kirjutas:Sama käib selliste tüüpide kohta kes tsiklil nii ettevaatlikult ja ebalevalt sõidavad (kardavad kõige rohkem iseenda pärast), et parem siis juba sõitku autoga kui see mototeema nii hirmus on. Õnneks on sellised väga vähe, sest hirm saab neist ükspäev jagu ja nad istuvadki autosse tagasi.
Teine variant on, et nad on üle mitme hooaja jälle sangas, või on tundmatu rattaga või lihtsalt alles load saanud. Võimalusi on mitmeid – varsti sõidavad nagu teisedki.
Et siin seda teemat keset hooaega üle kuu aja torgitud pole, on minu meelest juba iseenesest hea märk: kõik liiklejad on üksteisest tervena ja vähemalt kahel rattal mööda pääsenud Või siis vastupidi, et pole enam jõudu iga lollust siin kommida.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.