Rumalad küsimused
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Re: Rumalad küsimused
Õlle lahtumisega on sihuke lugu, et seal tegelikult kaks aspekti. Rõhk ja anuma siledus.
Ka lahtises pudelis on tiba suurem rõhk ja ka õhu liikumine väiksem. Osa juba aurunud süsihappegaasi molekule sattub sel juhul õllesse ka tagasi. Mida suurem vaba pind ja õhu liikumine, seda kiiremini lahtub (laua peale läinud õlu lahtub momentaalselt). Seega selles osas võtaks lahtumine pudelis rohkem aega.
Teine aspekt on anuma sisepinna siledus (juba avatud anumate puhul). Nimelt vajavad ka gaasimullid tekkimiseks kontsentratsioonituumasid, milleks anumas on selle seina konarused. Vaadake klaasi õllega - mullid ei teki ei tea kust, vaid stardivad pigem jorus teatud punktidest, st konaruse tipust. Sealt ka see efekt, et klaasi valades, sorista, kuidas tahad, ikka kipub vahtu - rõhu langus + suur vaba pind valamisel + konarused. Samas, kui kallad uue klaasitäie juba kasutatud märga klaasi, vahutab õlu vähem - märg ja õllene sein on siledam!
Samas. kui klaas on seest nt tolmune, vahutab õlu kui kurat. Sama, kui kasutad näiteks savikruusi (sein kare).
Puit on muidugi huvitav materjal. Võtab lausa mõtlema. Sile mingil juhul pole, aga väga hull vahustaja ka ei ole. On's tema konarused liiga "nürid"?
Šampusega sama lugu veel tugevamini - üle ääre vahutab esimesel valamisel. Kui hiljem juurde kallad, ei vahuta enam niimoodi!
Muidugi, arvestage ka seda, et klaasi valades hakkab õlu vahutama niikuinii. Vaht on vahva, aga sellega kaasneb lahtumine paratamatult, seega gaasisema joogi saad ikkagi pudelist.
Ehkki minu meelest kipuvad Eesti tootjad õlut ülegaseerima.
See nii hea teema, et selle ümber võiks targutada terve õhtu ja öö. Mida rohkem õlut jood, seda targemaks jutt läheb.
-
- Tsikkel: GSX1200, XT660R
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 77 korda
argo1987 kirjutas:Ok, tänud nõuannete eest, nüüd juba selgem pilt sellest asjast
Veel üks pisiasi, kui kaane serva all on õlikanaleid, siis kasutaks ikka korralikku ettenähtud tihendit. Pole hullu kui hermetsiriba õlivõtjasse/filtrisse kinni jääb, hullem kui õlikanalis ummistus tekib... Sest nagunii pressib serva vahelt midagi välja.
-
- Tsikkel: Suzu DR-Z400
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 1 kord
ping kirjutas:argo1987 kirjutas:Mul selline omamoodi rumal küsimus, et kui te mingit juppi mootorratta mootoris vahetate (nt kas või sidurikettad), kas te siis alati ostate uue originaali kaane tihendi, või on mingi materjal olemas, kust saaks ise uue(d) tihendi(d) välja lõigata?
Osade papp/kork tihendite puhul teeb mikrolaine ahi imet. (proovitud)
Kõvaks läinud piduri semmereid (kummitihendeid) keedeti vanasti sooda vees, et esialgse elastsuse taastaks. (tarkus Siberi autojuhi käsiraamatust).
Mõni tehnikapood müüb ka tihendipappi (natuke suurem kui A3 formaat). Saada on neid erinevate temperatuuritaluvuste ja paksustega. Maksis vanas rahas mingi 100 krooni (ei mäleta täpselt). Saaremaal müüb seda pood nimega Tehnika äri.
-
- Tsikkel: Kawasaki GTR1000
- Tänatud: 6 korda
Kust osta odavat ja enamvähem kvaliteediga tööriista käru/ratastel kappi. Huvi pakub tühi kapp. Odava all pean silmas kuni 192 eur ( ca 3000eek) ?
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 328 korda
- Tänatud: 431 korda
- Kontakt:
janis kirjutas:Kust osta odavat ja enamvähem kvaliteediga tööriista käru/ratastel kappi. Huvi pakub tühi kapp. Odava all pean silmas kuni 192 eur ( ca 3000eek) ?
Bauhaus, minu arust vist hetkel odavaimad.
Kui projektor arvas ühel hetkel, et nüüd peab hakkama seinale proijtseerima vaid kollase-värvilist pilti, milles võib teema olla? Midagi on läbi kulunud või tarvis mingeid sätteid muuta?
-
- Tsikkel: Kawasaki Z900
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 1 kord
zx12r kirjutas:Kui projektor arvas ühel hetkel, et nüüd peab hakkama seinale proijtseerima vaid kollase-värvilist pilti, milles võib teema olla? Midagi on läbi kulunud või tarvis mingeid sätteid muuta?
Proovi teist kaablit, oma kogemustel kipuvad VGA-kaablid saba andma, kui neid regulaarselt väntsutada.
Let the good times roll.
Vidget kirjutas:zx12r kirjutas:Kui projektor arvas ühel hetkel, et nüüd peab hakkama seinale proijtseerima vaid kollase-värvilist pilti, milles võib teema olla? Midagi on läbi kulunud või tarvis mingeid sätteid muuta?
Proovi teist kaablit, oma kogemustel kipuvad VGA-kaablid saba andma, kui neid regulaarselt väntsutada.
Ostan uue kaabli ja proovin, tänud!
EDIT: uus kaabel parandas vea!
-
- Tsikkel: old oilboiler
- Tänanud: 22 korda
- Tänatud: 16 korda
Tere. Kuskohast leiaks maamees kõige soodsamalt 22mm krossikalenksu ning ka kinnitused sellele? ei pea olema tuttuus kaup
-
- Tsikkel: sv1000n
- Tänanud: 122 korda
- Tänatud: 192 korda
MarekM kirjutas:Tere. Kuskohast leiaks maamees kõige soodsamalt 22mm krossikalenksu ning ka kinnitused sellele? ei pea olema tuttuus kaup
ise prooviksin ebay'd. tuleb postiga ilusti kohale ja puha.
Tere,
Kust saaks osta vaadiõlle seadmeid. Tahaks koju sauna ruumi väikse homepub teha. Seadmed võivad olla kasutatud, oleneb muidugi hinnast ja korrasolekust.
Vaiko
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
No aga kui pöördud otse mõne lähema õlletehase poole? Nii Saku kui A Le Coq ilmselt aitaks - neil neid on ja midagi kindlasti pole ka enam nii ilus, et kusagile välja saata.
Kellele .... ollusele mu müügi teema ette jäi??? Kontakt oli, asukoht oli, pildid olid, hinnad olid. No nagu mida veel?
Või et äkki ma ei meeldi kellegile?
MX1 kirjutas:Kellele .... ollusele mu müügi teema ette jäi??? Kontakt oli, asukoht oli, pildid olid, hinnad olid. No nagu mida veel?
Mida müüsid jah mis kategoorias`?
mart211 kirjutas:MX1 kirjutas:Kellele .... ollusele mu müügi teema ette jäi??? Kontakt oli, asukoht oli, pildid olid, hinnad olid. No nagu mida veel?
Või et äkki ma ei meeldi kellegile?Mida müüsid jah mis kategoorias`?
Varustuse kategooria all krossivarustust
-
- Tsikkel: cbr600RR
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
MX1 kirjutas:Kellele .... ollusele mu müügi teema ette jäi??? Kontakt oli, asukoht oli, pildid olid, hinnad olid. No nagu mida veel?
http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php ... 76#p489376
seda mõtled?
Parima hinnaga motorehvid http://www.motorehv.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Parima hinnaga määrdeained http://www.õlikeskus.ee
Kipsi kirjutas:MX1 kirjutas:Kellele .... ollusele mu müügi teema ette jäi??? Kontakt oli, asukoht oli, pildid olid, hinnad olid. No nagu mida veel?
Või et äkki ma ei meeldi kellegile?http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php ... 76#p489376
seda mõtled?
vabandust
-
- Tsikkel: HusaBerg
- Kontakt:
kõrtsmikumolu kirjutas:Kui ma jala naistesse lähen, kas see on siis kepikõnd?
Ei. Kepikõnd on vaese inimesee suusatamina(ainult kepid)
-
- Tsikkel: HusaBerg
- Kontakt:
kõrtsmikumolu kirjutas:mart211 kirjutas:(ainult kepid)
Et üldse ei kõnnigi vä?
Kõndimine pole peamine, ilma kepita pole kepikõnd, siis lihtsalt kõnnid. Samuti ilma kõndimata ainult kepid.
Keegi võitis oktsjoni mu suunatuledega numbrimärgialuse pihta eelmine aasta, enam ei leia kes see oli. Kui keegi ei taha enam siis panen uuesti müüki. Jään PM'i ootama, keegi pärnu mees oli?
-
- Tsikkel: VX 800
- Kontakt:
Kui Jumal ilma annab siis äkki ka siin huvilisi, kes tahaks tulla Virtsu võistlema oma autoga 12.03.2011. http://krracing.ee/index.php?option=com ... &Itemid=54 Mujale ei osanud seda siin foorumis postitada. Kui ei sobi foorumisse siis palun kustutage.
http://www.krracing.ee/
kuidas te krossi tsiklit sõiduauto käru peale kinnitate,mul pealt lahtine käru.kas see variant on normaalne kui tagaratta küljes see kolmnurk jalg ja siis koormarihmaga üle sadula ja veel kusagilt raami küljest vastu käru tõmmata
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
426f kirjutas:kuidas te krossi tsiklit sõiduauto käru peale kinnitate,mul pealt lahtine käru.kas see variant on normaalne kui tagaratta küljes see kolmnurk jalg ja siis koormarihmaga üle sadula ja veel kusagilt raami küljest vastu käru tõmmata
sittagi ei saanud aru,äkki liigapalju õlut ?!
kolmnurk ikka esiratta külge ja siis käru külge kinni ,mingid aasad kärul ju ikka on või kuidas ?!olen juba aastaid krossilkaid vedanud ja niiviisi kinnitanud,et põhja külge kaks lippi kruvidega keeranud esirattale,et ratas paigal püskis, ratas peale ja rihmadega käru aasadega ühendanud rihmad ja teine ots lenksu külge,
kui tagaratta ühendad kuidas siis esiratas jääb,lihtsalt lippadi loppadi?!kui esiratas paigas siis tagumine ei liigu kuhugi !
võin pildi saata kuidas asi käib !mitte täna
anda rendile koos tehnikaga garaaz Mõigus kaaskasutusse.500 euri
allar 56291000
umbe ull miis
-
- Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
- Tänanud: 28 korda
Koormarihmaga tõmmad lenksu kinnitustest nina maha nii ,et amordid surutakse suht kokku üldiselt sellest aitab juba seisab väga kindlalt
Taga rattas lihtsalt fikseeri ,et õnnetuse korral "üle ei lendaks" kuigi isegi siis peab laks tugev olema sest kui nina maas surutakse ka taga ratas päris tugevalt maha.
Sadulast üle unusta ära.
Üldiselt see kinnitus kehtib kõigi tsiklite kohta
nina maha ja kogu moos
aitab ühest rihmast ja asi käib väga kähku .
Selle tsikli kinnitamise kohta oli miski video motors24's selles tsiklisaates.
-
- Tsikkel: suzuki DR800S
-
- Tsikkel: GSX1200, XT660R
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 77 korda
spetsialist kirjutas:Kas läpakale saab gpsi peale panna?
Ikka. juhtmega-usb, juhtmeta-bluetooth. hinnad uutel nii u. 30eur alates.
-
- Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
- Tänanud: 28 korda
Ikka saab GPS majakas USB-iga taha
ja programm Autorout näiteks
Eestis Regio jne
Kunagi kui Gepsud veel haruldased sõitsime koguaeg läppari järgi
kuigi vanasti panid jube uima
nüüd mõõned progred päris head juba.