Käega tervitamisest.

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Burn7

Re: Käega tervitamisest.

Lugemata postitus Postitas Burn7 »

Sõidad korra oma naeratava näoga sääseparvest läbi ja enam pole midagi nii säravad hambad.

Kiluf

Lugemata postitus Postitas Kiluf »

kinnine. visiiriga ja lahtikäiva lõuaga on mu sir helmut

Kasutaja avatar

Schizo
Tsikkel: Kawa 636, Ktm 250sx
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Schizo »

Tulin just Raplast Tallinna. Ma pole vist elu jooksul ka nii paljudele käppa visanud kui täna selle 50 km jooksul :). Pm terve tee linna sõitsin käpp püsti :D Gruppide vahel olid üksikud, mis niiöelda ühendas järgmist gruppi. Hea tunne oli ikka (Y) Edu siis Baltic Chain Run'il :bsmile: Ise pean paraku tööl passima :nono:

Never ride faster than your Angel can fly!

miil

Lugemata postitus Postitas miil »

kusjuures mulle endalegi tuli täieliku üllatusena,et nii palju tervitati. Tavaliselt selliste suurüritusete ajal ei tervitata niiväga n. Jõgevatreff. Aga jah üli lahe oli ikka, kui kolonn tuleb vastu ja kõigil käed välja sirutatud ja siis oma kolonnil täpselt sama.

a501322914

Lugemata postitus Postitas a501322914 »

Kiluf kirjutas:

Sir Helmut istub lahtise lõuaga peas ja lehvitab visiiriga ? :mrgreen:

Kiluf

Lugemata postitus Postitas Kiluf »

a501322914 kirjutas:
Kiluf kirjutas:

Sir Helmut istub lahtise lõuaga peas ja lehvitab visiiriga ? :mrgreen:

viimaks keegi mõistab (lol)

Kasutaja avatar

Romka
Tsikkel: MT-09
Tänanud: 18 korda
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Romka »

Eelmisel aastal kulgesin kroomiga ja väga harjumuspäraseks sai see, et kõik vastutulijad mind käega tervitasid ja ma neid vastu.
Nüüd liigun maksirolleritega ja selle kevade esimesed sõidud näitavad, et mulle tulevad vastu vaid tsiklistidest KIVINÄOD! Täiesti tuimad tükid, kes "mingile rollerile" küll tere vastu ei ütle :lol: Pean ennast hakkama ümber harjutama, et kui tsikkel vastu tuleb siis vaatan tuima näoga kõrvale :lol:

K-175>Voshod>Pannonia>Jawa-350/360>IZ Planeta-5>Jawa-250>K-750>Dnerp-650>Ural-650>Honda CX500>Suzuki LS650>IZ Jupiter-1>Honda CN250> Honda CH250>Suzuki Burgman 400>Royal Enfielt-500>Suzuki VX800>Yamaha FZS-1000>Honda ANF-125>Honda Hornet-900>Yamaha MT09 gen2>Yamaha Mt-09 gen4

zx12r

Lugemata postitus Postitas zx12r »

Romka: kirjutas:

Eelmisel aastal kulgesin kroomiga ja väga harjumuspäraseks sai see, et kõik vastutulijad mind käega tervitasid ja ma neid vastu.
Nüüd liigun maksirolleritega ja selle kevade esimesed sõidud näitavad, et mulle tulevad vastu vaid tsiklistidest KIVINÄOD! Täiesti tuimad tükid, kes "mingile rollerile" küll tere vastu ei ütle :lol: Pean ennast hakkama ümber harjutama, et kui tsikkel vastu tuleb siis vaatan tuima näoga kõrvale :lol:

Tervitan alati kõiki kaherattalisi, sõltumata sellest, millel nad ringi ajavad. Kui rollerijuht käppa viskab, tervitan alati rõõmsalt vastu - kah kaherattaline.

Võiks ju rollerijuhte ise esimesena tervitada, vahel teengi seda, enamikus vastu ei tervitata. Mitte sellepärast, et rollerijuhid sellest kombest lugu ei peaks, vaid sellepärast, et nii mitmelgi juhul on rolleri peal mingi töömehetunkedes mees, kes töölt koju kihutab. Taolised ei viska mitte kunagi käppa vist. Või siis mingi muu tegelane, kes sellest kombest ei tea mitte midagi. Tsiklisistid enamasti vist ikka teavad sellest kombest, ehkki olen ka ise koos sõitnud bikeritega, kes ei viitsi lihtsalt kätt tõsta kogu aeg kui keegi mööda sõidab...

Kasutaja avatar

sinilind123
Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas sinilind123 »

Olen ka see aasta mõnda juba tervitanud. Mulle annab see mõnusa tunde, kui viskan kellelegi käppa ja visatakse vastu ka. Eriti kevadel, kui tsikleid vähe veel liikumas ja siis näed tunni aja jooksul 1 ratast ja toimub 1teise tervitamine, tekib kohe tunne, et kevad on ikka täielikult käes.

Honda Dio 50ccm 1990a - Honda Mtx125R 1989a - Honda XL 600V Transalp 1987a - Suzuki GSF 1200 Bandit 1996a - Honda XRV 750 Africa Twin 1990a - Kawasaki zxr 750 1990a
Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

Romka: kirjutas:

Nüüd liigun maksirolleritega ja selle kevade esimesed sõidud näitavad, et mulle tulevad vastu vaid tsiklistidest KIVINÄOD!

Oled Sa enda masinaid eemalt vaadanud - lihtsalt keegi vastusõitjatest ei usu, et see on kaherattaline, mitte eest suusa ja tagant roomikuga lumesõiduk ja sellest ka selline suhtumine.

Pilt

(togi)

hälvik

arlisk
Tsikkel: yamaha XJ600S

Lugemata postitus Postitas arlisk »

eks selle rollerijuhtidele käpaviskamisega ka on targad ja kogenumad tsiklimehed eriti ettevaatlikud, kuna võttes arvesse eesti teid ja nende kvaliteeti, siis ohutuse mõttes noorele lapsele, kes rolleri sangas ei tohiks käppa visata, kuna kui see käe lenksult lahti rebib, võib lihtsalt pill "oma teed minna". lihtsalt selline mõte tekkis

kurikristjan
Tsikkel: SV1000
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas kurikristjan »

Olen näinud rolleristi kes tervitab parema käega...

Kasutaja avatar

t2g
Tsikkel: zx6r suure R-iga

Lugemata postitus Postitas t2g »

täna sõitin autoga ja ees said kokku kaks jalgratturite gruppi ja kõik viskasid üksteisele käppa :D
rollerijuhid vist omavahel ka väga kätt ei tõsta

Kasutaja avatar

Mhhh
Tsikkel: Mini&GPZ305

Lugemata postitus Postitas Mhhh »

Endal mopeed (load olemas).

Teistele mopeedijuhtidele olen ikka käppa visanud, aga kui mootorrattas läheneb, siis jäen mõtlema, kas visata käppa ja selleks ajaks kui olen otsustanud, on masin juba mööda sõitnud :wack: .

Mini (Riga 30) chopper & Kawasaki GPZ305->
Kasutaja avatar

FITI
Tsikkel: Suzuki RMZ 450

Lugemata postitus Postitas FITI »

Eelmine aasta suvi 2009 siis, viskasin ikka vastutulevaltele tsiklitele käppa ja tervitati vastu ka. Väga mõnus.

Kas see aasta on asi minus või on tsikleid nii palju tulnud ja keegi ei viitsi vastu tervitada ? Väga palju on vastu sõidetud aga alla 50% tervitab vastu. VOT (togi)

Kasutaja avatar

Kaszpar

Lugemata postitus Postitas Kaszpar »

FITI kirjutas:

Eelmine aasta suvi 2009 siis, viskasin ikka vastutulevaltele tsiklitele käppa ja tervitati vastu ka. Väga mõnus.

Kas see aasta on asi minus või on tsikleid nii palju tulnud ja keegi ei viitsi vastu tervitada ? Väga palju on vastu sõidetud aga alla 50% tervitab vastu. VOT (togi)

Mul sama tähelepanek, et ei märgata või siis ei viibata kätt. Okei mõnikord tõesti olukord kus ei saa märku anda, aga mõni päev tuleb 5-6ratturit vastu ja keegi ei viipa :/

Kasutaja avatar

põõsik
Tsikkel: Kawasaki Ninja ZX-6R

Lugemata postitus Postitas põõsik »

Võin ka öelda et üsna paljud ei tervita vastu... Kuna ise olen esimest hooaega tsikliga siis paar esimest korda nagu ei julgenud käppa tõsta kui kiirus suur...siis sain aga hirmust üle ja hakkasin tõstma... vaatasin kuidas teised tsiklistid tervitavad ja proovisin ka...tuli välja küll... Kahjuks aga eriti vastu ei tervitata.. Olen seda märganud eriti Tallinnas liigeldes. Rollerite kohta võib aga julgelt öelda et olen ka neid tervitanud käega kuid siiani pole ükski roller vastu tervitanud... nii et see on 50/50 see tervitamise jutt ma usun, rolleritele ja vastupidi :mrgreen:

Viimati muutis põõsik, 26 Mai 2010, 13:13, muudetud 1 kord kokku.
Kawasaki Er6n -> Kawasaki ZX-6R Ninja
Kasutaja avatar

chaga
Tsikkel: Yamaha XV700

Lugemata postitus Postitas chaga »

siin parematel aegadel tegid nii paljud endale A kati juhilube. vb ei teata sellest traditsioonist. vb nii palju tuleb rattureid vastu et lihtsalt ei viitsita. põhjuseid võib palju olla kuid väga meeldiv oleks kui need kes siiani tervitanud on, seda ka edasi teeks sest päris palju on tegelikult ka neid, kes vastu tervitavad. mina jätkan igaljuhul vanu traditsioone ja tervitan nii mootorrattureid, rollerijuhte kui ka hämaras ühe tulega sõitvaid autojuhte :mrgreen:

õige mees joob nii palju alkoholi, et ta suudab hiljem ära viidud taara eest pere ära toita
Kasutaja avatar

baltroon
Tsikkel: Sõber
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas baltroon »

Ah, tulge mõistusele!

Käega tervitab esimesena see, kes tunneb tervitamiseks suuremat vajadust ja näitab sellega headmeelt teise kaherattalisega kohtumise üle. Mingil põhjusel on ratturite hulka lisandunud terve ports tegelasi, kes seda justkui kohustuseks peavad. Kui sellist vastu ei tervitata, siis ta tuleb siia foorumisse sellest kurtma.

Kokkuvõtvalt: tervitage kõiki, kelle üle te sõites headmeelt tunnete. Vastusõitvad ratturid, rollerid, mopeedid, autod, tee ääres rõõmustavad lapsed ja muidu mäletsevad lehmakarjad. Kui Sul tuju hea siis püüa seda teistelegi näidata ja käega viibuta!

Kui vastu ei viibata, siis ilmselt pole vastusõitjal tuju hea, tal on käed tegemist täis (eriti linnavahel), ta sõidab kolonnis mitte esikohal, ta ei jõudnud sind märgata, ta on üks nendest, kes esimesena ei tervita ja sa tervitasid teda liiga hilja...

jne, jne!

ÄRGE HAKAKE JÄLLE HALAMA!
Kasutaja avatar

Habib
Tsikkel: Suzuki V-Strom

Lugemata postitus Postitas Habib »

põõsik kirjutas:

Kahjuks aga eriti vastu ei tervitata.. Olen seda märganud eriti Tallinnas liigeldes

Ära sellest mingit järeldust küll tegema hakka, tervitamine rohkem maantee teema, linnas liigeldes kätel ja silmadel muudki tööd ja vähe parema ilmaga jääksidki vehkima :?

Lambad on siin ja... lambad on sääl...
Kasutaja avatar

goal
Tsikkel: Kawa VN 1500 Mean Streak

Lugemata postitus Postitas goal »

Mõni liigutab lenksul ainult näppe tervituseks ja kui kiirus suur siis ega ei märka ka. Soomes tervitavad paljud jalaga viibates, kui käed tööd täis või möödasõidul olles. Olen ise ka teatud situatsioonides jalga viibutanud aga vastu pole küll keegi reageerinud.

Jawa, Voshod, Kawa VN 750, Kawa Mean Streak
Kasutaja avatar

Raiki
Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R

Lugemata postitus Postitas Raiki »

Ma loodan, et Te selle pärast nüüd sõitmist järgi ei jäta. (togi) :wack:

Suzuki Boulevard 1800 M109R

www.estparts.ee - Parima hinnaga varuosad.
Kasutaja avatar

bitter
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 105 korda
Tänatud: 97 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bitter »

Metsas on enamasti käed-jalad nii töös, et ainuke variant on peaga viibata. Töötab.

zhark
Tsikkel: 2 ratta ja pedaalidega vokk
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas zhark »

üritan köiki tervitada, kes vastu söidavad.
eriti röömsaks teeb see, et suuremate ratastega sõitjad mopeediomi varakult juba tervitavad, ning seda Tallinnas ning lähi ümbruses.

Ride And Die, But Do It Young
5293 569
Pilt
Kasutaja avatar

Antik
Tsikkel: rat-ta-ta

Lugemata postitus Postitas Antik »

vabandan väga, et ei ole linnas saanud kõigile viibata. kui vähegi võimalik siis peaga ikka noogutan, kui käed-jalad tööd täis. on ka juhuseid kus jälgid pingsalt enda ees toimuvat ja märkad silmanurgast et rattur käpp püsti mööda sõitis.

Maanteel teine olukord: 99% tervitavad vastu. 100% on omal käpp püsti.

Muidugi mõne ratta puhul on kaheldav, et kas vastu tuleb roller või tsikkel (alles külje pealt tunneb ära )... rollereid ma ei tervita. sellest siin ka varem juttu olnud... rolleri sangas tihtipeale kas mõned noored naglad või siis vanad pässid kes sõidavad ehitusobjektilt koju... samahästi võiks juba siis ka igale jalgratturile viibata :)

Niiet, ei maksa väga südamesse võtta kui mõni "teeb näo et ei näe sind" :bsmile:

Yamaha YZF1000R Thunderace '96 (Hooajad 2007;2008) --> Kawasaki ZX9R Ninja '94 (Hooaeg 2009) --> Kawasaki ZX10R Ninja '05 (Hooajad 2010; 2011; 2012) --> Yamaha YZF-R1 '04 (Hooaeg 2013)
Kasutaja avatar

õemehe õemees
Tsikkel: Freewind

Lugemata postitus Postitas õemehe õemees »

/me on ikka üritanud maanteel kõigile ühesilmalistele viibata. Linnavahel on rollerite sagimist juba pisut palju.

Ma saan aru, et laibarauad antakse siis, kui end peaaegu surnuks sõidad, aga kas kukkumispunne antakse ka stiili eest, või lihtsalt iga korra eest üks?
Kasutaja avatar

Cyberdyne
Tsikkel: Yamaha XT 660 X
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Cyberdyne »

Ise olen viimasel ajal palju pead noogutama hakanud, kui keegi tervitab, eriti kuskil kurvis või nii. Sest see käe lenksu pealt võtmine on ainult sirges ja hea ettenähtavusega kohas näidustatud. Muretuid kilomeetreid kõigile :bsmile:

K2bi

Lugemata postitus Postitas K2bi »

tere

mul tekkis selline küsimus et köik tsiklimehed söidavad ja tervitavad vastavalt liikluseeskirjale.
iga päevaga tekib üha uusi ja uusi MC sid . kuidas nemad tervitavad? MC del on iga asja jaoks omad reegid ja kohustused.

lugesin just nende kohustusi krupisöidul. täitsa tore teadmine oli.

ette tänades käbi.

Kasutaja avatar

Lambuke
Tsikkel: Kawasaki zx6

Lugemata postitus Postitas Lambuke »

Alati kõik ei tervita vastu. Mäletan ise väga täpselt juhust, kus olin umbes teist korda õppesõidus linnavahel ja vastutulev siklimees tervitas. Ma väike, räbal ja blond, nagu ma olen, ei julenud sel hetkel veel käsi lenksu küljest lahtigi lasta.. :)
Siiamaani tõmmab põsed punaseks kui selle peale mõtlen. :oops: Enam ei lase ühtegi tsiklisti mööda ilma tervitamata.

Päikest!
Evelin

Kasutaja avatar

Nozzu
Tsikkel: Honda CRF300L
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 78 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Nozzu »

Ükspäev ringi sõites nägin eemalt lähenemas kolme rollerit. Ühe küljest turritas nagu mingi teivas välja - niimoodi sirgelt kõrgele õhku. Kui enam vähem vastakuti jõudsime, sain aru, et see on käsi. Samal ajal kerkisid veel viis kätt jube entusiastlikult üles(iga rolleri peal kaks tegelast). Mõistagi ei olnud ma kade ning lehvitasin vastu. Poistel päev kirjas ja endal oli kah veel tükk aega muhelus näos.

Aga üldiselt jah, esimesena ma rolleristidele viipama ei kipu (see pole mitte respecti küsimus aga...neid on lihtsalt liialt palju) aga kui mõni viipab, siis viipan hea meelega vastu.

Minu seiklused rattal liikuvas pildis: www.youtube.com/@nozzzz
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”