Hälvik-autojuhid
Moderaator: Moded
Nu ... minuga sõitis üks bemarivend paraleelselt koos ning siis läks mööda (mõlemad läksime Aardla-Võru risti suunas), enne seda oli nii et mina olin ees ja see bemar taga, näitasin suunda ja värki ... ning miskipärast otsustas bemar just ringil mööda minna.
Siis... ma olin ringil, ning FI poolt tuli üks juht ning sellise paraja lauluga et oleks mind vasaku esinurgaga ära rihtinud, kui ma poleks pidurdanud. Siis on tahetud mind mitmel korral külje pealt rammida
jne...
On küll "loud pipes" komplekt all kuid kasu ei midagi.
Tähelepanelikkus päästab...
-
wddest
Teema algataja
Re: Hälvik-autojuhid
teisip kui tulin mööda pärnu maanteed nõmme poolt, siis peale selveri juures olevat ristmikku hakkas üks mikrobussiga vend ilma suunatuleta rida vahetama, nii et ma olin tal täpselt kõrval. teisel küljel oli ka kaubik... oli juba pool rida ära "hõivand" kui mu signaali peale jättis manöövri pooleli.
Tõesti on siis nii raske lisaks peeglitele ka korra küljele vaadata...
oliek rahulikult 2 kaubiku vahele litsutud koos kaassõitjaga.
-
ishijupp
- Tsikkel: BMW R1150R , K-650
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
wddest kirjutas:teisip kui tulin mööda pärnu maanteed nõmme poolt, siis peale selveri juures olevat ristmikku hakkas üks mikrobussiga vend ilma suunatuleta rida vahetama, nii et ma olin tal täpselt kõrval. teisel küljel oli ka kaubik... oli juba pool rida ära "hõivand" kui mu signaali peale jättis manöövri pooleli.
Tõesti on siis nii raske lisaks peeglitele ka korra küljele vaadata...oliek rahulikult 2 kaubiku vahele litsutud koos kaassõitjaga.
Nuh, definitsioonile "hälvik" oleks ta vastanud siis, kui peale sinu signaalitamist oleks rooli sinupoolsesse piirajasse keeranud ja vajadusel asunud sind jälitama mööda kõnniteed. Praegusel juhul nimetaksin teda tähelepanematuks või hooletuks ![]()
-
wddest
Teema algataja
ishijupp kirjutas:wddest kirjutas:teisip kui tulin mööda pärnu maanteed nõmme poolt, siis peale selveri juures olevat ristmikku hakkas üks mikrobussiga vend ilma suunatuleta rida vahetama, nii et ma olin tal täpselt kõrval. teisel küljel oli ka kaubik... oli juba pool rida ära "hõivand" kui mu signaali peale jättis manöövri pooleli.
Tõesti on siis nii raske lisaks peeglitele ka korra küljele vaadata...oliek rahulikult 2 kaubiku vahele litsutud koos kaassõitjaga.
Nuh, definitsioonile "hälvik" oleks ta vastanud siis, kui peale sinu signaalitamist oleks rooli sinupoolsesse piirajasse keeranud ja vajadusel asunud sind jälitama mööda kõnniteed. Praegusel juhul nimetaksin teda tähelepanematuks või hooletuks
nende käemärkide järgi, mis sealt autost tulid julgen ma teda küll hälvikuks nimetada ![]()
Täna, Piibe maantee peal, Soodla kandis, sõitsime rahulikult ca 70-80km/h siis mingi auto hakkas järgi jõudma, lisasin veits gaasi, kiirus oli umbes 100km/h, kuid vahtralehega must golf sõitis täitsa sappa meile, sõitsime kõrvuti kahe tsikliga(st minu kõrval oli veel üks ratas), tee oli eest tühi, ja tagant ka.
Kuid, mälu järgu must Mitsubishi Colt vms, sõitis meil ilusti kenasti tagarattas, lisasin siis kiirust, suurim kiirus oli ca 150km/h tunnis, kuid tüüp ei tahtnudki meie tagant ära minna, nagu liimitud, lasin siis gaasi järgi, teine tsikkel sõitis ette poole, sõitsime siis täitsa tee ääres põhimõtteliselt, kui lõpuks teine auto vastu tuli otsustas Colt et nüüd on õige moment meist mööda sõita(meie kiirus 110-120) ning möödus teisest siklist nii napilt, et oleks rooliga vääratanud oleks see halvasti lõppenud.
Igatahes, nüüd ka selline kogemus olemas.
-
TLH
- Tsikkel: külka M; Kawasaki
- Tänanud: 2 korda
RaPtile kirjutas:Täna, Piibe maantee peal, Soodla kandis, sõitsime rahulikult ca 70-80km/h siis mingi auto hakkas järgi jõudma, lisasin veits gaasi, kiirus oli umbes 100km/h, kuid vahtralehega must golf sõitis täitsa sappa meile, sõitsime kõrvuti kahe tsikliga(st minu kõrval oli veel üks ratas), tee oli eest tühi, ja tagant ka.
Kuid, mälu järgu must Mitsubishi Colt vms, sõitis meil ilusti kenasti tagarattas, lisasin siis kiirust, suurim kiirus oli ca 150km/h tunnis, kuid tüüp ei tahtnudki meie tagant ära minna, nagu liimitud, lasin siis gaasi järgi, teine tsikkel sõitis ette poole, sõitsime siis täitsa tee ääres põhimõtteliselt, kui lõpuks teine auto vastu tuli otsustas Colt et nüüd on õige moment meist mööda sõita(meie kiirus 110-120) ning möödus teisest siklist nii napilt, et oleks rooliga vääratanud oleks see halvasti lõppenud.Igatahes, nüüd ka selline kogemus olemas.
see on nüüd jälle see koht, kus ma soovitaksin auto number meelde jätta ja paluda politseil juht meeldivale harivale vestlusele kutsuda. mis küll selliste peas toimub?
RaPtile kirjutas:...Kuid, mälu järgu must Mitsubishi Colt vms, sõitis meil ilusti kenasti tagarattas, lisasin siis kiirust, suurim kiirus oli ca 150km/h tunnis
Olen tähele pannud, et selliste vastu aitab piduritulede näitamine või kergelt pidurdamine.
Kawa zr550 "Zephyr", Honda CBR1000f "Hurricane"
-
YxPriit
Teema algataja
Huck kirjutas:RaPtile kirjutas:...Kuid, mälu järgu must Mitsubishi Colt vms, sõitis meil ilusti kenasti tagarattas, lisasin siis kiirust, suurim kiirus oli ca 150km/h tunnis
Olen tähele pannud, et selliste vastu aitab piduritulede näitamine või kergelt pidurdamine.
Kusjuures ei aita. Halvimal juhul sõidab ralliäss (sest suudab ju ilusti tsiklitel sabas püsida) tagant sisse.
Nende vastu aitab vaid see, kui korraks keerata teepealt maha ja võtta väike kohvi või neli. Vat siis on vennal vesi ahjus... "aga kelle järgi sõites ma nüüd julgen kiirust ületada?"
-
Echo
Teema algataja
See aitab ka tavaliselt, et võtta kõvasti paremale teeserva ja tasakesi hoogu maha võtta, kuni sabassõitjal aeglussõidus närv vastu ei pea ja mööda sõidab. Siis tema sabas rahulikult edasi sõita ja vaadata, mis peale hakkab ![]()
Mul oli eile mingi kummaline vend Soo ja Tööstuse tänavatel peaaegu tagarattas kinni. Aeg-ajalt ei saa sealsetest asfaldimülgastest mööda manööverdada ja siis on vaja hoog maha võtta. Huvitav, kui ma oleksin seal eile kiirusel 50 km/h pidurit rakendanud, siis kui suure tõenäosusega oleks 2 m tagapool sõitnud vend oma 1.5 tonnise aparaadiga pidama saanud..
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897
Täna Põhjaväljalt tahtsin sõita Viru ringi poole. Ootasin valgusfoori taga (kolm autot minu ees). Vihma ka sadas ja seal vaja trammirööpad ületada. Kuna ületada tuleb risti ja märg ilm ka võtsin hoo maha ja tegin nagu peab. Taga olev Peugeoti omanik läks aga närvi ja lasi signaali. Ületasin rahulikult ära ja siis näitasin näpuga meelekohale, küll läks närvi. Oleks hea meelega järgi sõitnud ja küsinud milles probleem, aga viisin just tsiklit varju alla (vihm oli jube). Autoks oli Peugeot 307 Hõbedane/Hall. Ja tal istusid veel lapsed autos, sellline eeskuju siis oma lastele.
-
numan
- Tsikkel: Drag Star
- Kontakt:
Siin on levinud stiilinäited mida peab alati iga kaasliikleja autojuhi puhul ootama (kahjuks)
http://smotri.com/video/view/?id=v473678a8e9
http://smotri.com/video/view/?id=v31143459d1
http://smotri.com/video/view/?id=v308060786e korra juba käis foorumist läbi
-
mux
Teema algataja
Eile õhtul/öösel Tallinnas cruiisides juhtus selline asi, et sõitsin mina ühe mersu taga ja äkki hakkasid silmad jubedalt kipitama ja vett ajama. Ei jäänudki mul muud üle kui kõnniteele keerata ja seisma jääda, kuna ei suutnud enam silmi lahti hoida. Ja nii ma seal tükkaega silmi sügasin. Täna hakkasin mõtlema- kas on võimalik,et mingi tüüp lasi auto aknast välja mingit gaasi (pipragaasi??). Ise pole kunagi gaasiga (õnneks) kokku puutunud ja ei tea mis tunne on.
Tuttav sõidab cbr900 - ga tavaliselt sõidame kiirust ületavate autode taga, kuna siis on näha kohe kui pidrudab peab ka ise pidurdama
Nii jõuab kiirelt punktis A punkti B. autojuht on nagu loll jänes ees
. Ja sellest ma aru ei saa, miks autojuht üritab bikega võidu sõita ?
Kui tahate näha, kuidas inimesed oma elusi ohtu seavad, siis sõitke Ladaga ja veel rohelise vahtralehega Tallinn - Tartu maanteel lubatud kiirusega, iga minut on keegi nõus ennast kraavi sõitma peaasi, et saaks aga mööda.
-
ishijupp
- Tsikkel: BMW R1150R , K-650
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Zidist kirjutas:Kui tahate näha, kuidas inimesed oma elusi ohtu seavad, siis sõitke Ladaga ja veel rohelise vahtralehega Tallinn - Tartu maanteel lubatud kiirusega, iga minut on keegi nõus ennast kraavi sõitma peaasi, et saaks aga mööda.
Lubatud kiirus lada spidol tähendab sõitu HÄRJALT alla lubatu, loomulikult tahaks sellisest mööda saada.
Ardu juures oleva kiirusemõõtjaga sai võrreldud kui spidol oli 80, siis tahvel näitas 78.
Asulateedel on olukord sama, seal hoian kiirust 60 peal niiet - eks mark ja vahtraleht määrab suurt rolli. Suunatuld näitab sellisest autost möödumisel umbes üks - kaks kümnest.
Naljaga pooleks võib küsida, et kas sul kolvirõngad pole liiga kulunud või segu väga rikas, miskis tomupilves pole ka väga meeldiv sõita kellegi taga ![]()
Yamaha YZF 750R: R.I.P
Yamaha R1: Up & Running
Common fault as with most higher powered bikes is a tendency for the rubber bits to loose contact with the asphalt, resulting in uncontrolled abrasion of the upper and side parts.
-
mux
Teema algataja
Zidist, ei ole selleks Ladat vaja. Sõitsin eile Tallinnast Tartusse lubatust +10 üle ja minust sõideti pidevalt mööda. Ise tegin kogu tee jooksul vaid ühe möödasõidu ja seda ka umbes 80'ga liikuvast sõidukist. Eriti huvitavad on need möödasõidud kus pidevalt täiesti ulmelistes kohtades kolonnisiseselt kohti vahetatakse aga lõpuks ikka selle sama riviga linna piirini kohale jõutakse. "Ajavõit" kaob esimeste fooride taga. Fakk noh, kiruge veel liiklushuligaanidest motomehi kellel on jultumust vahel ummikutes vaba teed kasutada ja fooride tagant autodest paremini kiirendada.
Ok, sain ennast osaliselt välja elatud, lähen nüüd magama ära. ![]()
Hälvikuteks saab pidada neid autojuhte, kes teevad möödasõidu möödasõidu pärast. Mul on olnud korduvalt selliseid juhuseid kus sõidan cruise controliga näiteks 110km/h ja siis ilmub tahavaatepeeglisse mingi teine auto, kes vaikselt läheneb, siis sooritab möödasõidu ja jääb kohe minu ette 95-100km/h sõitma. Ühesõnaga hälvikud autojuhid on need, kelle möödasõidu pärast peab pidurdama. Aga kui sa sõidad lubatud kiirusega ja kui keegi sinust mööda sõidab ja eest kaob, siis ei tohiks nagu teda küll hälvikuks pidada. (Paljud sõidavad ju +10 ja +20 sõltuvalt südametunnistusest ja kogutud trahvifondi suurusest, neid kes täpselt 90ga sõidavad on minu arust väga vähe) ![]()
M.K kirjutas:Hälvikuteks saab pidada neid autojuhte, kes teevad möödasõidu möödasõidu pärast. Mul on olnud korduvalt selliseid juhuseid kus sõidan cruise controliga näiteks 110km/h ja siis ilmub tahavaatepeeglisse mingi teine auto, kes vaikselt läheneb, siis sooritab möödasõidu ja jääb kohe minu ette 95-100km/h sõitma. Ühesõnaga hälvikud autojuhid on need, kelle möödasõidu pärast peab pidurdama.
Ma liigitaksin sellised autojuhid ka hälvikuteks, kes takistavad möödasõitu, ehk kui sa hakkad neile järele jõudma (+10 kiirust ületades) siis on vaja neil just sellel samal heetkel kiirust lisada, mil sina oled suuna sisse pannud (halvemal juhul isegi rida jõudnud vahetada). Siis sõidavad u.100m eest ära ja hakkavad uuesti 80-90 venima.
Tsikli seljas on mul selliseid olukordi olnud kaks-kolm, aga suurega sõites on neid iga päev 2-3.
Veoteenus: Eraldi üldjuhul ei teosta auto iseärasuste poolest, aga vajadusel 10t
Tõstevõime kuni 15t ning noole pikkus kuni 42m.
53420969
-
Primo
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
Eestis on hea näiteks BTR'iga sõita - sõidad ühest raisast üle, teised hoiavad heaga eemale ![]()
Sõitsin rahulikult 110km/h, järsku üks buumer taga, sõidab nii lähedal, et juba bemmi lõhna tunda ja siis paneb mööda. Hakkab ees 140ga laskma, võtan ilusti järgi, hea tuules lasta
kuna teadsin, et ees on mendid. Kutile ei meeldinud vist see ja pani juurde ja siis oh üllatust, politsei sõidab vastu ja kutt lasi 180ga radarisse. Tahtis oma piffile vist näidata, kui äge kutt ta on, aga ei kukkunud just kõige paremini välja.

Riga->Planeta 5 1991->Jupiter 2K 1968-> R1 2005->Honda CBR600RR 2004
Mis ma öelda oskan, kahjurõõm on ikka üks suur rõõm. Mina rõõmustan praegu ![]()
-
motoratsutaja
- Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450
- Tänatud: 1 kord
Primo kirjutas:Eestis on hea näiteks BTR'iga sõita - sõidad ühest raisast üle, teised hoiavad heaga eemale
Selle kohta ütleks ka et "POLE PAHA"

Kohtusin ka täna erilise tolvaniga, 844 MFP, ElTel'i logodes, valge, vist oli mingi väike Opeli kärakas. Sõitsin mööda Järvevana, Tammsaare poole, teises reas. Fooris, enne Veerenni risti, süttis punane tuli, lähenesin eessõitvale "kärakale" kui see järsu rooli liigutusega tõmbas parmale oma rea äärde, ma ei olnud talle veel nii lähedal, et ta oleks võinud aimata, et ma ridade vahelt ette tahaks trügida. Sõitsin siis vasakule, ta veel püüdis mind uuesti takistada, aga oli ees seisvale autole liiga lähedale sõitnud. Peatusin tema kõrval, et näha, milline ahv roolis istub, ei olnud kõige ilusam vaatepilt
. Eesti on liiga väike, roolis oli tuttv nägu, kui ma Sidepatlajonis aega teenisin oli ta üks mu idikatest seersantidest, kellel just eriti tihti kusi pähe lõi, ei imesta,et ta auto roolis ka täis idikas on.
Krt nimi ei tule meelde.
Kawasaki KFX 700 -> Suzuki KingQuad 750axi
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.