Õnnetused mootorratastega
Moderaator: Moded
Re: Õnnetused mootorratastega
mix17 kirjutas:No huumori soon on erinevatel inimestel erinev .. kui maha kukkuja ise selle peale naerma pahvatas siis mis selles halba on. Läks hästi sittas olukorras,õppime vigadest ja elu läheb edasi.Miks peaks siin hullult ironiseerima nüüd seda asja.
Ja Sinu tagasihoidlik isiksus on nüüd netiveergudel paljastatud: http://publik.delfi.ee/news/mitmesugust ... dptg6068g2
-
- Tsikkel: GL 1800
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 37 korda
Kas ainult mulle tundub nõme ja vale, et ATV-d ronivad paraadile? Mis neil ühist tsiklitega?
Avamisele kevadel võivad ja ehk tulevadki ka muruniitmis traktorid? Neid veidi tuunida ja viskavad edasi minna mis hirmus! Edaspidi arenguks siis lume puhurid?
Koi 2014 avamisele jalgrattaga mille pakiraamil lehepuhur
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
-
- Tsikkel: Yamaha R1 TURBO
lenksud
koi kirjutas:Kas ainult mulle tundub nõme ja vale, et ATV-d ronivad paraadile? Mis neil ühist tsiklitega?
Avamisele kevadel võivad ja ehk tulevadki ka muruniitmis traktorid? Neid veidi tuunida ja viskavad edasi minna mis hirmus! Edaspidi arenguks siis lume puhurid?
-
Ka mulla freesil on lenks ja põletab samuti bensiini
Üks neljarattaline oskas end ka paraadil kummuli ajada!? No mida...
koi kirjutas:Kas ainult mulle tundub nõme ja vale, et ATV-d ronivad paraadile? Mis neil ühist tsiklitega?
+1 Ma üleüldse ei saa aru selles väiketraktorite(ATV) ja quadidega linnavahel paugutamisest. Kas kaks ratast on neile liiga vähe, peab ikka neli olema?
CB500 kirjutas:koi kirjutas:Kas ainult mulle tundub nõme ja vale, et ATV-d ronivad paraadile? Mis neil ühist tsiklitega?
Avamisele kevadel võivad ja ehk tulevadki ka muruniitmis traktorid? Neid veidi tuunida ja viskavad edasi minna mis hirmus! Edaspidi arenguks siis lume puhurid?+1 Ma üleüldse ei saa aru selles väiketraktorite(ATV) ja quadidega linnavahel paugutamisest. Kas kaks ratast on neile liiga vähe, peab ikka neli olema?
Eks põllumehed tahavad ka vahepeal end linnas välja elada ja kaua sa ikka viitsid küüni ja peenramaa vahet cruisida
Micy kirjutas:CB500 kirjutas:koi kirjutas:Kas ainult mulle tundub nõme ja vale, et ATV-d ronivad paraadile? Mis neil ühist tsiklitega?
Avamisele kevadel võivad ja ehk tulevadki ka muruniitmis traktorid? Neid veidi tuunida ja viskavad edasi minna mis hirmus! Edaspidi arenguks siis lume puhurid?+1 Ma üleüldse ei saa aru selles väiketraktorite(ATV) ja quadidega linnavahel paugutamisest. Kas kaks ratast on neile liiga vähe, peab ikka neli olema?
Eks põllumehed tahavad ka vahepeal end linnas välja elada ja kaua sa ikka viitsid küüni ja peenramaa vahet cruisida
Nii kaua kui need ATV-d osalevad liikluses, siis ma ei näe probleemi.
Mida rohkem meid on liikluses, seda rohkem autojuhid ka harjuvad ja turvalisem on kõigil sõita.
Kui tulid otse põllupealt, siis küll ei saa aru.
PS! On ka olemas kolme rattaga tsikleid, miks see kaks on piirav?
-
Ma küll ei näe mingit seost ATV-d osalemisega liikluses ja liikluse turvalisuse vahel!
Üks on väiketraktor ja teine mootorratas. Ühist neil vaid niipalju, et mõlemad on liiklus vahendid.
Mootorratas põrkas möödasõidul kokku autoga
Harjumaal juhtus eile mootorratta ja auto kokkupõrge, milles sai vigastada kaherattalisel sõitnud kaasreisija.
Avarii juhtus eile kella 17.30 ajal Harjumaal Saue vallas Vatsla külas Harku ja Põldmäe tee ristmikul. Möödasõitu sooritanud mootorratas Honda CBR, mida juhtis 33-aastane Rainer, põrkas kokku ees sõitnud ja vasakpööret teinud sõiduautoga Škoda Roomster, mida juhtis 38-aastane Annika.
Mootorrattal kaassõitjana viibinud 25-aastane Kertu toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Tüüpiline avarii. See on täpselt see olukord, kus poleks tegelikult vaja mööda punnida, kui eesõitjalt võib karta vasakpööret. Õigus? Õigus ei maksa midagi, kui kondid katki. Sellised ettekeeramised on ja jäävad. Nii tsiklitele kui autodele, vahet pole. Lihtsalt autodega ei punnita (tavaliselt) sellises kohas mööda, sest nii hästi ei mahu.
-
- Tsikkel: Suzuki GSF600 Bandit
- Tänanud: 1 kord
Tsikkelröövel kirjutas:Tüüpiline avarii. See on täpselt see olukord, kus poleks tegelikult vaja mööda punnida, kui eesõitjalt võib karta vasakpööret. Õigus? Õigus ei maksa midagi, kui kondid katki. Sellised ettekeeramised on ja jäävad. Nii tsiklitele kui autodele, vahet pole. Lihtsalt autodega ei punnita (tavaliselt) sellises kohas mööda, sest nii hästi ei mahu.
Ega jah see, et seaduses on kirjas, et pead veenduma enne manöövrit selle ohutuses, see eesti liikluspraktikas eriti ei toimi.
-
- Tsikkel: Honda VFR800
sattusin just Rocca al Mare keskuse eest läbi sõitmast, kui härrased politseinikud olid tee sulgenud ja suunasid mind Audi keskuse ees paremale keerama, kuna tee peal oli ikka väga sodiks sõidetud mootorratas. Loodan, et vapper rattur pääses ilma suurimate vigastusteta ja ka tulevikus paneb rohkem liiklust tähele autojuht, kes talle ette keeras ja antud liiklusõnnetuse põhjustas.
Kri§to kirjutas:
http://www.tallinncity.ee/2440874/pildi ... st/2540062
http://www.tallinncity.ee/2440874/pildi ... st/2540064
Piltide pealt tundub asi päris inetu. Kiiret paranemist!
-
- Tsikkel: Yamaha SuTenöör (XTZ900) 5PS
Tundub et tabas visiiri osaga ukse ylemisse/katuse serva. Seal poleks ükski kiiver vigastustest kaitsnud. Aga jah... Parajad junnid on need kiivrid. Krt see mopp on kyll keskmisest võimekam aga ometi kiirus ei saanud selline olla et autojuhil oleks raske arvestada vahemaad.
Kiiret paranemist
http://www.super-tenere.net/forum/xtz75 ... -xt900z-fi
5Okuus856üheksa
-
- Tsikkel: 650cc V2
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 12 korda
T...rademaa, mis see vigastus on r..sk, et peab ette keerama!!!???
S...taks kettasse ajab. Huvitav, kas see Audiga s...tapea rekkale ka nii tuimalt kõrvalteelt ette keeraks...
?

"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
PS! Klausen/Kender Viasati tagasi!
tali kirjutas:T...rademaa, mis see vigastus on r..sk, et peab ette keerama!!!???
![]()
![]()
S...taks kettasse ajab. Huvitav, kas see Audiga s...tapea rekkale ka nii tuimalt kõrvalteelt ette keeraks...
?
Sul pole kunagi juhtunud, et oleks kellelegi peaaegu ette s6itnud? Üldiselt ei tormaks kohe Audi juhti vigaseks peksma, mine tea mis asjalood olid. Mu meelest enamikul rolleritel ei p6le tuledki. Koduküla vahel s6itvatel rolleristidel (täiskasvanud tüübid) pole näiteks kordagi kiivreidki peas näinud.
Rolleril s6itnutele kiiret paranemist!
-
- Tsikkel: Suzuki VX800
- Tänanud: 15 korda
- Tänatud: 4 korda
Politsei andmetel põles Audile roheline tuli. Rahunege maha.
-
- Tsikkel: HD Bobik 103
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 8 korda
mrtn kirjutas:Politsei andmetel põles Audile roheline tuli. Rahunege maha.
Ajalehe kommentaariumis väidetakse, et selle reg.numbriga Audi on Paldiski mnt piirkonnas teada-tuntud kui krooniline bussirajal ming punase fooritulega sõitja...
HD Bobik 103 & 2x Jawa 638
varem: KMZ 650 Dneprr; HD XL 1200 Sportster; TransAlp 650; HD 883 Sportster Roadster; HD 1200 Sportster Custom; KTM 390 Duke; Triumph Thunderbird 1600
mrtn kirjutas:Politsei andmetel põles Audile roheline tuli. Rahunege maha.
Ma sain aru nii, et kollane vilkus ja Audile kehtis "Anna teed" märk.
-
- Tsikkel: Freewind
tramm66 kirjutas:
Tundub, et oma otstarbe siiski täitis. Laibast jutt veel pole.
-
zx12r kirjutas:tali kirjutas:T...rademaa, mis see vigastus on r..sk, et peab ette keerama!!!???
![]()
![]()
?
Sul pole kunagi juhtunud, et oleks kellelegi peaaegu ette s6itnud? Üldiselt ei tormaks kohe Audi juhti vigaseks peksma, mine tea mis asjalood olid. Mu meelest enamikul rolleritel ei p6le tuledki. Koduküla vahel s6itvatel rolleristidel (täiskasvanud tüübid) pole näiteks kordagi kiivreidki peas näinud.
Rolleril s6itnutele kiiret paranemist!
See on uus Aprilia viiekümnene bike, sellel on automaatsed tuled. Ja olen küll tige, mulle on sellel suvel nii palju ette keeratud, et ei suuda enam rahulikult võtta asja. No ma saan aru, et need autojuhid tahavad enesetappu sooritada, aga miks siis ka teist süütut asjasse mittepuutuvat liiklejat kaasa võtta- mingu sõitku Türisalult alla ja asi mutt...
PS! Paar aastat tagasi just selline enesetapujuhtum Pärnus aset leidis. Golfi juhtinud lubadeta remondimees läks proovisõitu tegema ja tagasipöördel keeras ette tagant tulnud matkatsiklile. Tsiklimees jäi õnneks ellu, autojuhi ennesetapukatse aga osutus õnnestunuks...

"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
Tali - su juttu lugedes meenus Motosurvival, kus ettekeeramist käsitleti. Lühidalt jagunevad juhid kaheks - esimestele keeratakse ette pidevalt ja kogu aeg, teistele mingil põhjusel mitte. Asi selles, et teine grupp teadvustab endale, et nad ei ole liikluses nähtavad ja käituvad vastavalt.
Kui kuulud esimesse gruppi, mine kindlasti Kevadel toimuvale Motosurvival koolitusele.
Endal jättis hooaja viimast sõitu tehes arvatavasti just Kevadel läbitud koolitus ratta ja kondid terveks kui peateel liigeldes kõrvalteelt suure hurraaga ette sõideti. (Kilomeetreid sõidan hooajaga ca 7k)
-
Koolitusel ei ole käinud (olen sellest palju head kuulnud), aga arvan ennast sellegipoolest kuuluvat sellesse gruppi, kes endale väga selgelt teadvustab, et ma ei ole nähtav. Sõidan liikluses rahulikult, vaatan mitu sammu eeespool toimuvat ja olen üllatusteks valmis. Ehk seetõttu ongi kondid siiani terved. Ma ei harrasta madalalt lendamist, et siis saaks pärast kaagutada, et mind ei nähtud ja keerati ette. Tahan tervelt koju jõuda ja seetõttu jõuan pigem pisut hiljem. Viimased kaks ettekeeramise juhtu olid Pärnus Rääma tänava lõpus (seal, kust vasakule saab uuele sillale ja paremale Tammistesse. Mina tulin Ehitajate tee poolt suunaga uue silla alla (Tammiste poole) ja need autod tulid Rääma tänavat mööda kesklinna poolt. Selge ilm, hea nähtavus, liiklus hõre. Minu ees ei sõitnud ühtegi sõidukit, taga samuti mitte. Minu kiirus võis olla 40---50 vahel. Nähes autot ristmikule lähenemas olin valmis selleks, et keerab peateele ette. Ja keeraski. Mõlemal juhul. Midagi ei juhtunud, jõudsin rahulikult pidurdada. Teise auto juht vaatas mulle otsa ja vangutas pead. Justkui aru saades, et tegi valesti. Esimesel juhul aga pööras pea ära ega tahtnud mulle üldse otsa vaadata. Sõidan ise iga päev autoga ja pean kõike märkama. Ja arvan, et oma töö iseloomu tõttu (olen vahel sunnitud väga kiiresti sõitma) pean olema erakordselt tähelepanelik. Tean suurepäraselt, et teinekord jäävad väikesed sõidukid väga lihtsalt "pimedasse nurka". Mul jäi ükskord Superbi A-piilari taha terve rekka . Ja ikkagi. Arvan, et asi on hoolimises/mittehoolimises.

-
- Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
- Tänatud: 9 korda
Noh, eks neid juhte ole nii ja naa, kes hoolimatusest, kes lihtsalt kaotab su piilari taha ära või jääd silma pimedasse auku, mis on meil muuseas kõigil olemas (tahate, siis silma arstil saate kindlaks teha, kus see koht teil asub). Aga point on tõesti, et liikluses tuleb olla ettevaatlik ja 100%-liselt keskendunud, jälgides tervet ümbrust. Seda nii auto kui tsikliga sõites. Ja muidugi enamuses on need "ette keeramised" kinni enda sõidustiilis, on siis selleks kiirendamine legaalse kiiruseni, paiknemine teel, madallend või mis iganes. Olen sõitnud tsikliga nüüdseks 7 hooaega ja autoga 9 aastat, õnnetusi ei ole veel juhtunud. Alguses kiputi ka kõvasti "ette keerama" aga siis hakkasin rohkem oma sõidustiili jälgima ning juba pärast teist hooaega kadusid need juhud ära. Ega ei tulegi ühtki hetke meelde, kui keegi oleks viimasel paaril aastal nii tuimalt ette keeranud, et lausa ohtlikuks asi läinud. Jah, neid potentsiaalseid olukordi on olnud aga siiani, õnneks, olen suutnud need kõik ette näha. Tõsi, paar päeva tagasi keerasin ka enne foori korraks peale, kuna hakkas vilkuma. Teiselpool foorist eemal oli üks mersu buss, mis ootas vasakpööret hoovi ja tõenäoliselt vaatas, et keegi enam läbi ei tule. Varakult käis peast läbi, et kuram, kuna vilgub, siis keerab, nii oligi. Kerge pidurdus ja olukord lahenenud. Jällegi, ennetamine, ennetamine ja veelkord ennetamine.
Sülitan nüüd kolm korda üle õla ja teen muid trikke, et ära ei sõnuks. Shit happens, alati ja kõigiga... kahjuks.
Villem aka Villu aka Madis

-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1093 korda
- Tänatud: 1098 korda
- Kontakt:
sylla kirjutas:Tali - su juttu lugedes meenus Motosurvival, kus ettekeeramist käsitleti. Lühidalt jagunevad juhid kaheks - esimestele keeratakse ette pidevalt ja kogu aeg, teistele mingil põhjusel mitte. Asi selles, et teine grupp teadvustab endale, et nad ei ole liikluses nähtavad ja käituvad vastavalt.
Kui kuulud esimesse gruppi, mine kindlasti Kevadel toimuvale Motosurvival koolitusele.
Endal jättis hooaja viimast sõitu tehes arvatavasti just Kevadel läbitud koolitus ratta ja kondid terveks kui peateel liigeldes kõrvalteelt suure hurraaga ette sõideti.(Kilomeetreid sõidan hooajaga ca 7k)
Ei ole need asjad nii mustvalged. Mulle tavaliselt ei keerata ette või kui täpne olla, siis need ettekeeramised ei tule ootamatud. Enamasti.
Kahel juhul hooaja jooksul on mõni sõiduk suutnud mind tõsisemalt üllatada. Kõrvalteelt peatänavale olematu liiklusega. Hea nähtavusega. Ühel juhul juhul vaatas juht minu arusaamist mööda mulle otsa (tegelikult vist küll läbi) ja keeras seejärel ette. Alateadlikult olin selleks valmis. Milleks ma valmis polnud oli tema kiire ümberreastumine vasakule, mind endiselt märkamata. Roolis istunud naise kogu tähelepanu oli tagaismel istuval lapsel. Ta pidi krambid saama, kui ma paarkümmend meetrit edasi foori taga küsisin, miks ta mind tappa tahab.
Teisel juhul tegime kahe tsikliga möödasõitu eesliikuvast maasturist, esimene oli möödasõidu lõetanud, kui mina talle järgnesin. Samal hetkel ilmus ristuvale pinnasteele puude vahelt ootamatult pereauto. Seisatus vadi hetkeks, juht saatmas pilguga minu ees sõitnud ratturit ning seejärel pööras teele välja, kukal ikka veel minu poole. Juhi näos peegeldus ilmselge paanika, kui ta pooleldi teelekeeranud autos lõpuks pilgu sõidusuunda keeras. Sisuliselt oli sellel hetkel juba hilja midagi teha - päästis vaid kiire põige kahe sõiduki vahelt.
Passiivse turvalisuse osas minul palju enam paremaks minna ei saa - muidugi on võimalik valge kiiver asendada neoonvärvilisega ja samamoodi hele sõidukostüüm aga selektiivse nägemise vastu see ilmselt ei aita, sest esimesel juhul otsis juht teelt autot ja teisel oli pimesi veenunud, et samast suunast saab tulla vaid üks taoline sõiduk. Esimese oht oli väike, sest manööverdamisruumi oli piisavalt. Teisel juhul läks küll napilt. See viimane pidi olema üsna "õpikunäide", kus esimene rattur saab läbi ja järgmisele keeratakse ette.
-
- Tsikkel: V4
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 7 korda
macintosh kirjutas:Ta pidi krambid saama, kui ma paarkümmend meetrit edasi foori taga küsisin, miks ta mind tappa tahab.
Kudamoodu sa küsisid? Sõitsid mammi auto kõrvale, võtsid kiivri peast ja koputasid mammi aknale ja esitasid küsimuse: "Mammi, tahad mind ära tappa väää?". Mispeale mammi lahkelt akna alla keris, seejuures ise krambid saades, sa panid kiivri pähe tagasi ja vangutasid pead mammile, ise minema sõites ja mammi krampides vaevlevana roolitaha jättes- midagi sedamoodi v?
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1093 korda
- Tänatud: 1098 korda
- Kontakt:
pontus kirjutas:macintosh kirjutas:Ta pidi krambid saama, kui ma paarkümmend meetrit edasi foori taga küsisin, miks ta mind tappa tahab.
Kudamoodu sa küsisid? Sõitsid mammi auto kõrvale, võtsid kiivri peast ja koputasid mammi aknale ja esitasid küsimuse: "Mammi, tahad mind ära tappa väää?". Mispeale mammi lahkelt akna alla keris, seejuures ise krambid saades, sa panid kiivri pähe tagasi ja vangutasid pead mammile, ise minema sõites ja mammi krampides vaevlevana roolitaha jättes- midagi sedamoodi v?
Rumalad küsimused, Pontus, esitatakse ikka õiges teemas.