Rumalad küsimused 2
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Tenere 700, Honda AT RD04
- Tänanud: 22 korda
- Tänatud: 4 korda
Re: Rumalad küsimused 2
Inimeste riskitunnetus on ikka päris madal. Päris kole pilt oleks, kui masin pealtvaatajatesse lendaks.
Mõned aastad tagasi olin Klapperjahil kohtunik ja siis vajus üks veokas mäest alla publikusse. Pärast oli vähemalt rahulik, ei pidanud inimesi kaikaga lindi taha ajama
mella kirjutas:Sama nipiga, nagu esimesigi. Hüdraulika. ja opereeritaks kas joysticku või eraldi kangiga. Kuidas kellelgi.
kult kirjutas:Mis nipiga selliste massinate tagumisi rattaid keeratakse?
Seda oli arvata aga kui rooliga on niigi saagimist, kuda siis veel on mahti mingeid nublusid-kange niblida?
Vaata tähelepanelikult videod. Teises pooles läheb tal tagaotsa juhtimine korduvalt käest.
kult kirjutas:Seda oli arvata aga kui rooliga on niigi saagimist, kuda siis veel on mahti mingeid nublusid-kange niblida?
-
- Toetajaliige
- Tänanud: 149 korda
- Tänatud: 184 korda
Sõltub, kuidas süsteem on tehtud. Enamasti vaid nupuvajutus, vastavalt olukorra vajadusele- ja siis roolikeeramine.
Mingit eraldi kangiga jebimist pole, selleks ei jääks aegagi.
Näiteks Bobcat T40170 upitajal on sellised varjandid võimalikud;
Ainult esisild keerab.
Mõlemad sillad keeravad, nagu videos nähtu.
Mõlema silla rattad keeravad ainult ühele poole, võimaldades diagonaalis liikumist.
-
- Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
- Tänanud: 41 korda
- Tänatud: 35 korda
Dosaatorpump ja paar hüdraulika el. magnet klappi ja saab igasugu trikke teha kahe esisillaga ehitatud 4WD masinaga.
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
-
- Tsikkel: K8 gixxer
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 4 korda
Kuna esimene hooaeg elus sai edukalt läbitud, tegin eile oma rattale selle "talvemarineerimise" ära, ootan nüüd kevadet.
Tegutsesin selliste juhiste järgi : http://www.pm.ee/bikehelp/tsikkeltalvekorterisse.html
Öösel hakkasin mõtlema, et mul on vesijahutusega ratas, mis saab paaki jäänud veest ? Rattaks siis zx7r 96a oma.
Ja kütusekraani oleks ka pidanud kinni keerama ?
96´ ZX7R ->
K8 GSXR 750
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 191 korda
- Tänatud: 395 korda
badandevil kirjutas:Kas tsiklil peavad ka talverehvid olema? Täna sõita libe ei olnud, aga seaduse järgi peavad juba talverehvid all olema... ehk siis kui keegi peaks kinni pidama, mis siis saab...
https://www.riigiteataja.ee/akt/124072012016 (otsi lisadest)
Motikal ei pea talverehve kasutama
"M1, N1 ja O2 kategooria sõidukil peab alates 1. detsembrist kuni 1. märtsini kasutama talverehve (M+S, MS, M.S. või M&S tähistusega)"
Küll aga peab rehv vastama tootja spetsifikatsioonile:
"L kategooria sõidukil on lubatud kasutada kas sõiduki valmistaja poolt ettenähtud ja direktiivi 97/24/EÜ või E-reegli nr 75 nõuetele vastavaid taastamata rehve või sõiduki valmistaja poolt ettenähtud karakteristikutele vastavaid taastatud
rehve. Esmaregistreeritav sõiduk peab olema komplekteeritud taastamata rehvidega;"
Sul ei ole VESIjahutusega, vaid vedelikjahutusega ratas. Vähemalt nii on tootja ette näinud.
Kui sa sellest vesijahutusega ratta tegid, siis on loomulikult isiklik traagika.
Miks sa paagis vett hoiad? Sinna käib tavaliselt kütus
Kui sa mõtlesid jahutussüsteemis olevat vedelikku, siis juhul, kui seal on vesi, vaheta see välja korraliku jahutusvedeliku vastu - soovitavalt punane.
Miks? Sest veega tekib seal oluliselt rohkem korrosiooni. Ja talvel külmub.
Kui sul on seal ikkagi jahutusvedelik, siis mõõda vastava seadmega vedeliku külmakindlus üle. Vastavalt vedeliku külmakindlusele võid seda ka vastaval tingimusel üle talve hoida.
Kraan pane kinni.
Ahfrsk kirjutas:Kuna esimene hooaeg elus sai edukalt läbitud, tegin eile oma rattale selle "talvemarineerimise" ära, ootan nüüd kevadet.
Tegutsesin selliste juhiste järgi : http://www.pm.ee/bikehelp/tsikkeltalvekorterisse.htmlÖösel hakkasin mõtlema, et mul on vesijahutusega ratas, mis saab paaki jäänud veest ? Rattaks siis zx7r 96a oma.
Ja kütusekraani oleks ka pidanud kinni keerama ?
Vaata tähelepanelikult videot, eriti see koht, kus ta alt startimisega mäkketõusu näitab kusagil video keskel.
Upitajal on, jah, reeglina 3 süsteemi, mida muudetakse nupuvajutusega ja juhitakse rooliga. ja rattad keeravad täpselt ühepalju vastavalt rooli keeramisele. Ainult suunad on vastavalt valikule.
Aga videos oleval loomal keerab tagasild täiesti esiratastest sõltumatult ning juhi suva järgi. Kohati on aru saada, et juht ei jõua tagasilda juhtida ning masin läheb veidi käest ära.
vintisvint kirjutas:Sõltub, kuidas süsteem on tehtud. Enamasti vaid nupuvajutus, vastavalt olukorra vajadusele- ja siis roolikeeramine.
Mingit eraldi kangiga jebimist pole, selleks ei jääks aegagi.
No selline võimalus on olemas ja võimalik, et tollel masinal on ka kasutusel, aga ilmne on, et esi- ja tagasilla juhtimine ei käi sellel masinal vähemalt video keskmises osas sünkroonselt.
Ehk siis sel masinal on võimalus tagasilda juhtida esisillast erinevalt nii suunas kui nurgas (mis ei välista võimalust, et mingis seades keeravad sillad ka sünkroonselt).
vintisvint kirjutas:Ainult tagumine sild keeravaks lülitatud, mis seal imeliku on?
-
- Tsikkel: old oilboiler
- Tänanud: 22 korda
- Tänatud: 16 korda
Kas on võimalik rattale, millel on hetkel ees üks h4 tuli, ette panna sellised 2x h4 esituled?
ning kas nendesse bixenoonid oleks juba overkill? Vabandan ette, olen elektrialal suht võhik.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 442 korda
No ei tea, mu masinal on ees 2X Hella H4.
Hetero- ja Bi Xenon'i järgi ei näe vajadust nendega
edu
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
Kas on olemas mingi Androidi äpp või lahendus, kuidas ma saan samaaegselt kasutada BT headsetti aga lasta samal ajal juhtmega heli auto helisüsteemi.
Tavaliselt saab ainult ühte asja korraga.
See äkki?
https://play.google.com/store/apps/deta ... .pro&hl=en
Kas Piipz kunagi uut fotokoolitust ka plaanib korraldada algajatele?
| Uuendan ja konverteerin vananenud foorumeid ning nende andmebaase | Muu IT abi |
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
argo kirjutas:Kas Piipz kunagi uut fotokoolitust ka plaanib korraldada algajatele?
ma sellist grupiviisilist enam ei tee, küll aga on soovijad saanud üksi käia.
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
NFC kunnid - kas nii saab tag'i seadistada, et kui puudutan, siis paneb mu telefoni hääletu peale näiteks tunniks ajaks? Niisama, saan aru, et paneb hääletu puudutamisel ja paneb uuesti puudutamisel hääle maha aga ajastatult?
Sinult küll eriti rumal küsimus
TAG-i ei seadista sa küll selles kontekstis mitte miskil moel. Pigem on su KONKREETSE telefoni softis kinni.
Isegi kui sa kirjutad mingil moel tag-i sisse info, et timeout oleks 1h, peaks ikkagi sinu telefoni soft aru saama, et see 1h käib hääletuks tegemise kohta ning võtma selle õigel hetkel maha.
Kui sa üksi kasutad tagi, pole tagi seadistamisel mingit mõtet. Ikka telefoni softi seadistada oleks vaja (kui soft sellist timeouti võimaldab).
Tagi seadistamine oleks abiks siis, kui mitu inimest peaks sama tagi puudutamisel sama timeouti saama. Ja ikkagi siis peab olema ka soft, mis tag-i kodeeritud timeouti kasutada oskaks.
Piipz kirjutas:NFC kunnid - kas nii saab tag'i seadistada, et kui puudutan, siis paneb mu telefoni hääletu peale näiteks tunniks ajaks? Niisama, saan aru, et paneb hääletu puudutamisel ja paneb uuesti puudutamisel hääle maha aga ajastatult?
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
Jah, ma pidasingi silmas, et kas saan softi niiviisi seadistada, aga tagiga on see küsimus seotud. Ja kuna pole ühtegi tagi, mida praegu katsetada, siis olengi rumal
-
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 221 korda
- Tänatud: 90 korda
Aastaid tagasi oli mul mingi harilik nokia telefon, mida sai ajastatult hääletuks panna. Kui ma õigesti mäletan, sai ajastust isegi nii sättida, et igal nädalal konkreetsel nädalapäeval ja kellaajal läks hääletu peale ja seadistatud ajaühik hiljem jälle tavarežiimile. Aga uuematel pole ma sellist võimalust kohanud või pole osanud otsida.
siis väärib see ka väärkasutamist!"
Ma võin sulle ühe tagi katsetamiseks laenata. Astu paar maja edasi
Edit: meenus, et NFC tagi saab kasutada Tallinna ühiskaardi asemel. Siis peaks vastupidine ka toimima. Vähemalt tagi ID peaks telefon sealt kätte saama.
Piipz kirjutas:Jah, ma pidasingi silmas, et kas saan softi niiviisi seadistada, aga tagiga on see küsimus seotud. Ja kuna pole ühtegi tagi, mida praegu katsetada, siis olengi rumal
-
- Tsikkel: TDM900
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 19 korda
pühak kirjutas:Aastaid tagasi oli mul mingi harilik nokia telefon, mida sai ajastatult hääletuks panna. Kui ma õigesti mäletan, sai ajastust isegi nii sättida, et igal nädalal konkreetsel nädalapäeval ja kellaajal läks hääletu peale ja seadistatud ajaühik hiljem jälle tavarežiimile. Aga uuematel pole ma sellist võimalust kohanud või pole osanud otsida.
Nokia 5210 omas seda funktsiooni. Oma aja kohta oli ta üldse äge telefon, kannatas võrdlemisi hästi vett ja asju. Ja mahtus taskusse kah
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1093 korda
- Tänatud: 1098 korda
- Kontakt:
Piipz kirjutas:NFC kunnid - kas nii saab tag'i seadistada, et kui puudutan, siis paneb mu telefoni hääletu peale näiteks tunniks ajaks? Niisama, saan aru, et paneb hääletu puudutamisel ja paneb uuesti puudutamisel hääle maha aga ajastatult?
Täiseti võimalik. Sul on vaja konkreetset automattiseerimis/skriptimistarkvara selle funktsiooni teostuseks.
Tasker on hea lahendus. Võid kasutada ka Triggerit. Localel on ka olemas plugin. Tasker kõige keerulisem ja parim.
TAsker ja Locale on tasulised rakendused, Locale on kalleim ja viletsaim aga kõige lihtsam kasutada. Trigger on tasuta ja väga lihtne kasutada.
Siin pisut kergemat lugemist ka teemal NFC ja automatiseerimine
http://lifehacker.com/six-sweet-things- ... 1323120090
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1093 korda
- Tänatud: 1098 korda
- Kontakt:
mella kirjutas:Edit: meenus, et NFC tagi saab kasutada Tallinna ühiskaardi asemel. Siis peaks vastupidine ka toimima. Vähemalt tagi ID peaks telefon sealt kätte saama.
Ühiskaardi jaoks on juba rakendus olemas
https://play.google.com/store/apps/deta ... valedaator
Mulle meeldib funktsioon "klooni kaart" ja "võimalus kanda kaardile telefonitsi viiekas"
macintosh kirjutas:Ühiskaardi jaoks on juba rakendus olemas
https://play.google.com/store/apps/deta ... valedaator
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
ja kui kloonid kaardi, siis postitatakse su kaardi ID twitterisse, mille taha on kirjutatud "rip"
-
- Tsikkel: Mutt
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 7 korda
Kas keegi on lasknud kalossidele vm jalanõudele naelad alla panna? Mõtlen just talda süvistatud rehvinaelu, mitte neid kummiga ümber kalossi venitatavaid asjandusi. Ehk teab keegi mõnda rehvitöökoda lõuna pool, mis sihukese töö ette võtaks?
Voshod 3M "Freyja"~Jawa 638 "Punane Needus"~Iž Planeta 5 "Sarvik"~ Kawasaki EN500 Vulcan "Etna"~(Yamaha XTZ Super Ténéré "Rühkija")~Suzuki LS650 Savage "Putukas"~Mutt Mushman "Krants"
-
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 221 korda
- Tänatud: 90 korda
Olen näinud suvalises rehvitöökojas, kus rehvide naelutamise seadmed (puur ja püss) ja naelad olemas on, et üks metsamees marssis sisse, turvakummikud näpus ja palus tallad ära naelutada. 10 min hiljem läks ta juba naelutatud kummikutega minema. Suur osa rehvitöökodasid teevad ka seda tööd. Ära vist parem jalatsite kohta küsigi, siis targutatakse võibolla niisama, aga uuri kodukandist järgi, milline töökoda rehvide naelutamisega tegeleb.
siis väärib see ka väärkasutamist!"
Ümara peaga puu- või plekikruvi peaks ka asja ära ajama. Me oleme akutõstukite rattaidki plekikruvidega talveks järgi aidanud.
Sadness kirjutas:Kas keegi on lasknud kalossidele vm jalanõudele naelad alla panna? Mõtlen just talda süvistatud rehvinaelu, mitte neid kummiga ümber kalossi venitatavaid asjandusi. Ehk teab keegi mõnda rehvitöökoda lõuna pool, mis sihukese töö ette võtaks?
Mina lasin Tartus Motohoovis naelad saapasse kruvida. Alguses arvasin, et lasen tavalised krossinaelad sisse, aga neil olemas spets naelad saabastele. Peaaegu sama mis krossinael, ainult väiksem.
Mina lasin 4 naela per saabas, oluliselt nagu midagi ei muutunud peale kriuksuva heli poe põrandatel. Peaks ikka vist 10 või enam sisse laskma.