Rumalad või segased küsimused jms
Moderaator: Moded
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1974 korda
- Tänatud: 568 korda
Re: Rumalad või segased küsimused jms
ranel kirjutas: ↑11 Apr 2021, 22:08Spoiler
urmas66 kirjutas: ↑11 Apr 2021, 21:31oil kirjutas: ↑10 Apr 2021, 22:35Kas kellelgi juhtub olema Acme VR301 kaamera? Tahaks teada, kas sel saab videoid salvestada ka laadimise ajal või mitte. Vaja uus otsa, eelmine läks tsikli peal õhtale.
https://kaup24.ee/et/mobiiltelefonid-fo ... xipqzCHWlQ tundub praegu olema hea pakkumine.Mul oli analoogne hiina kaamera kunagi ja salvestas juhtme otsas autos pardakaamerana paar aastat. Kasutasin muidu ilma akuta, aga kord unustasin selle välja võtta ja aku läks mõne ajapärast ümmarguseks ning lõhkus ka kaamera füüsiliselt ära.
Mul oli selline vist https://sjcam.com/product/sj5000x-elite/
Praegu kasutan GoPro Hero5 Session kaamerat ja see salvestab samuti laadimise ajal. Tsikli peal ongi kuva ilmaga juhe taga, sest akut jagub kõigest paariks tunniks vast.Hiinakat ja originaali pole küll sobiv võrrelda.
Milline neist originaal on ja milline pole hiinas tehtud? Kui tead, kes selle esimesena tootmisse paiskas, siis jaga infot, aga muus osas on nad üks sama asi minu jaoks.
Neid samu kaameraid tehakse mitme eri nime all ja kõik nad on suht ühesugused. Tõenäoliselt tehakse neid kõiki ühes ja samas kohas ja tellija paneb oma nime.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
-
- Tänanud: 89 korda
- Tänatud: 231 korda
urmas66 kirjutas: ↑12 Apr 2021, 10:24Spoiler
ranel kirjutas: ↑11 Apr 2021, 22:08urmas66 kirjutas: ↑11 Apr 2021, 21:31oil kirjutas: ↑10 Apr 2021, 22:35Kas kellelgi juhtub olema Acme VR301 kaamera? Tahaks teada, kas sel saab videoid salvestada ka laadimise ajal või mitte. Vaja uus otsa, eelmine läks tsikli peal õhtale.
https://kaup24.ee/et/mobiiltelefonid-fo ... xipqzCHWlQ tundub praegu olema hea pakkumine.Mul oli analoogne hiina kaamera kunagi ja salvestas juhtme otsas autos pardakaamerana paar aastat. Kasutasin muidu ilma akuta, aga kord unustasin selle välja võtta ja aku läks mõne ajapärast ümmarguseks ning lõhkus ka kaamera füüsiliselt ära.
Praegu kasutan GoPro Hero5 Session kaamerat ja see salvestab samuti laadimise ajal. Tsikli peal ongi kuva ilmaga juhe taga, sest akut jagub kõigest paariks tunniks vast.Hiinakat ja originaali pole küll sobiv võrrelda.
Milline neist originaal on ja milline pole hiinas tehtud? Kui tead, kes selle esimesena tootmisse paiskas, siis jaga infot, aga muus osas on nad üks sama asi minu jaoks.
Neid samu kaameraid tehakse mitme eri nime all ja kõik nad on suht ühesugused. Tõenäoliselt tehakse neid kõiki ühes ja samas kohas ja tellija paneb oma nime.
Päris nii see pole! Paljud asjad on originaal ja koopia. Ja nii on olnud neid ka Eestis müügil. Kui tead mida vaadata siis kvaliteedi vahe on juba välisel vaatlusel näha. Kindlasti on ka selliseid tooteid mida lastakse välja mitme kaubamärgi all. Tavainimesel on keeruline vahet teha..
Cardo PACKTALK Edge jms. sideseadmed, lisad ja varuosad: https://www.aaver.ee/product/cardo-packtalk-edge-duo/
Cardo ametlik edasimüüja Eestis
-
- Toetajaliige
Ja kumb neist siis originaal ja kumb koopia on? ACME on minu teada kaamera,mida tellitakse hiinast ja mida ei tooda kaubamärki omav ettevõte. ACME otsad viivad üldse Leetu kui otsima hakata. SJCAM on väidetavalt nende koduka anmetel just ise tootja ja kaubamärgi omanik ja neid tehakse ka veel piraati ,mida müüakse alis.
ML-Transport AS
-
- Tsikkel: Suzuki DR-Z
- Tänanud: 126 korda
- Tänatud: 63 korda
Kes meil siin kõvemad matemaatikud olid? Kui Husqvarna TE 570 nel 18”x2.15” pöial kõik 36 kodarat 194,5 mm pikad ja sooviks pöia vahetada 17” vastu mis 5” lai ( ca 2000 aasta ratastel originaalis 4.25” ) seega enam mitte originaal osa. Kui pikkasid kodaraid ma pean uue velje koostamisel kasutama?
-
- Tsikkel: Neegrikaksik
- Tänanud: 123 korda
- Tänatud: 76 korda
Päris matemaatiku tiitlile ei pretendeeriks aga mul on tunne, et siin peaks rummupoolset geomeetriat ka teadma (kas kodar ühendub otse või nurga all) ning ehk oleks targem enne arvutamist natuke modelleerida või üldse CADis teha. Kavalam õlinäpp otsiks ilmselt üles mõne 17" ratta ja sealt saaks juba üht-teist mõõta, mis viiks sind lõpptulemusele juba hulga lähemale .

Suu võib käia, mootor peab käima!
'96 XRV750
'97 XL600V
'89 Jawa 638
-
- Tänanud: 63 korda
- Tänatud: 28 korda
Äkki mõni spoke calkulator abiks.
https://www.google.com/search?q=spoke+c ... e&ie=UTF-8
-
- Tsikkel: Eff Zett Quus
- Tänanud: 166 korda
- Tänatud: 33 korda
Kas erinevate firmade joped ja püksid, millel tõmblukuke nimetet esemete kokku ühendamiseks, on kenasti ühendatavad? Või ainult sama tootja asjad sobivad kokku?
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 328 korda
- Tänatud: 431 korda
- Kontakt:
Ja ei pruugi isegi sama tootja asjad kokku sobida. Mitu kogemust olemas.
-
Tuuletallaja kirjutas: ↑13 Apr 2021, 07:44Päris matemaatiku tiitlile ei pretendeeriks aga mul on tunne, et siin peaks rummupoolset geomeetriat ka teadma (kas kodar ühendub otse või nurga all) ning ehk oleks targem enne arvutamist natuke modelleerida või üldse CADis teha. Kavalam õlinäpp otsiks ilmselt üles mõne 17" ratta ja sealt saaks juba üht-teist mõõta, mis viiks sind lõpptulemusele juba hulga lähemale
.
No ma ikka oleks matemaatikuid testinud
Dr. Google ütleb minu ratta SM versiooni velje mõõduks 17 x 4.25" ja kodaraid pakub 174mm paremale ja 178mm vasemale (mul aga 5" pöid ja kohe kodaraid tellida ei julge)
mellpoiss kirjutas: ↑13 Apr 2021, 09:10Äkki mõni spoke calkulator abiks.
https://www.google.com/search?q=spoke+c ... e&ie=UTF-8
Need saadanased velo bisness enamuses, ma eile öösel vahtisin raali taga poole ööni, või noh hommikuni
Mingi kalkulaatori leidsin a seal vaja mõõte millimeetrites, eks ma õhtul kukun mõõdistama.
-
- Tsikkel: Jawa 360
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 20 korda
tito kirjutas: ↑13 Apr 2021, 06:45Kes meil siin kõvemad matemaatikud olid? Kui Husqvarna TE 570 nel 18”x2.15” pöial kõik 36 kodarat 194,5 mm pikad ja sooviks pöia vahetada 17” vastu mis 5” lai ( ca 2000 aasta ratastel originaalis 4.25” ) seega enam mitte originaal osa. Kui pikkasid kodaraid ma pean uue velje koostamisel kasutama?
Koosta alguses olemasolevate 18" velje kodaratega ja siis näed, palju puudu jääb.
Näed ka selle ära, kas see pöid üldse sobib selle rummuga kokku.
-
Mul mingid esiratta kodarad olemas, mis tulid valed tellides, kakrass 174 mm pikad (nagu ka originaalis soovitab 4.25 pöiale) nendega ma täna kella 1:00 öösel katsetasin, siis sai väsimus võitu
Aga jah eks ma proovin neid 18" kodaraid koos olemasolevatega ja äkki õnnestub mingi adekvaatne tulemus saada.
urmas66 kirjutas: ↑11 Apr 2021, 21:31oil kirjutas: ↑10 Apr 2021, 22:35Kas kellelgi juhtub olema Acme VR301 kaamera? Tahaks teada, kas sel saab videoid salvestada ka laadimise ajal või mitte. Vaja uus otsa, eelmine läks tsikli peal õhtale.
Praegu kasutan GoPro Hero5 Session kaamerat ja see salvestab samuti laadimise ajal. Tsikli peal ongi kuva ilmaga juhe taga, sest akut jagub kõigest paariks tunniks vast.
Toimib. Laeb ja filmib samaaegselt. Pilt ka täitsa hea ning kvaliteet paistab kaameral ja juppidel üleüldiselt igati viisakas. Hea et mõni päev tagasi ei ostnud, siis maksis 129 ja täna hommikul tsekkisin - 99 €. Tellisin ja kohe täna sain kätte ka.
Kuna me sõidame iga ilmaga, siis on mul tegelikult kogu aeg juhe taga, lenksule kinnitatud. Veekindlasse vutlarisse puurin laadimiskoha juurde augu ning tekitan sinna mõne sentimeetri pikkuse "vooliku," kust siis laadijakaabli läbi ajan kaamerasse. Siis rahakummiga see voolik tihedalt kinni ümber juhtme ja nii ta filmib. Kaamera on kogu aeg kuivas ka siis, kui padukat sajab või kui sõber kõrvalt mülkast läbi sõites mind üle kastab. Eelmine sotine kaamera pidas aastaid vastu, puruks ei läinud ilmselt mitte vee pärast vaid seepärast, et maha pillasin paar korda, ekraanigi tulid mustad laigud.
Paljud kasutavad ka nii, et kaamera lülitavad vaid siis sisse, kui mõni huvitavam koht. Aga nii kipuvad jääma ootamatused talletamata. Me müttame metsas ja ootamatused tekivad tihti siis, kui neid kõige vähem ootad.
-
- Toetajaliige
oil kirjutas: ↑13 Apr 2021, 18:21....Veekindlasse vutlarisse puurin laadimiskoha juurde augu ning tekitan sinna mõne sentimeetri pikkuse "vooliku," kust siis laadijakaabli läbi ajan kaamerasse. Siis rahakummiga see voolik tihedalt kinni ümber juhtme ja nii ta filmib. Kaamera on kogu aeg kuivas ka siis, kui padukat sajab või kui sõber kõrvalt mülkast läbi sõites mind üle kastab......
Ma ostsin omale Alist mingi juhtmega veekindla korpuse. Äkki mõni neist lingil olevatest sobib sulle? Minul toimis väga hästi. Mul oli üks ots klemmidega ühendatud süüte alla ja kaamera juurest käis keermega veekindel ots lahti. Üli mugav oli kasutada.
ML-Transport AS
-
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 221 korda
- Tänatud: 90 korda
Mul on nende erinevate asjade kokku sobitamine seni eranditult lõppenud ühele või teisele või ka mõlemale poolele uue luku installimisega rätsepa juures. Mõnikord on olemasolevad lukud lihtsalt sedavõrd erilise profiiliga olnud.
siis väärib see ka väärkasutamist!"
-
Tundub, et rollerite osakond on surnud. Kopeerin siis oma küsimuse siia, ehk leidub mõni ametikõrgenduse saanud rollerimees ka siin. Eks mu küsimus
on piisavalt rumal küll, et teemat väärib.
pühak kirjutas: ↑14 Apr 2021, 20:04On vaja üks vana Honda ront enamvähem normaalselt käima saada. Praegu on seis selline, et käivitub kehvalt, nagu ei saaks bentsu kätte ja samas läheb jälle täis. Ja kui käib, siis pöörded reageerivad gaasi keeramisele nagu oleks kummipael gaasitrossi asemel, nii peale kui maha keerates muutuvad pöörded suure viivitusega. Tühikäiku ka normaalset pole, käib tühikäigul suht kõrgete pööretega, aga natuke aega käib ja siis kooleb ära, kui gaasi ei anna. Oskab keegi kommenteerida, et kas saab kuskilt lisaõhku või on kuskilt mingi seadistus paigast ära. Minu omaaegne sellealane tehnikakogemus piirdub vene sääreväristajaga, seega rollerite hingeelu on suht võõras.
Kas keegi oskab mis nime järgi peaks otsima sellist seibi, mis asub valuveljes mutripesas. Mingi tugevdusseib mutri ja velje vahel, aga osad kadunud ja oleks nüüd uusi vaja.Eitea kuhupoole pöörduda tasuks?
See reageerib nimele "koonusseib". Aga ära pimesi telli, neid on kahte sorti - ühel on koonus seibi sees, teisel (nagu sinu pildil) väljas.
Sellel koonus nii sees kui väljaspool. Leidsin usa ebayst, aga suht mõtetu ja kallis sealt tellida
-
- Toetajaliige
Mille velg? Originaal? Kui pole originaal,siis kes on tootja? Kui see selge,siis autovaruosa müüjad leiavad uued sinu auto ja velje margi järgi. Eri tootjatel on erineva nurga all koonused ja vale koonus rikub velje. Vale seib mutri all võib hakata mutreid sõidu ajal vaikselt lahti kerima. Mõistlik on kõik uued mutrid-seibid panna. Komplekt ei ole just üle mõistuse kallis.
Mul näiteks mõlemal autol kaks komplekti polte. Erinevad suve ja talverehvidega valuvelgedele. Ehk ühel ja samal autol on erinevad poldid, sest eri tootjate velje koonused on erinevad.
ML-Transport AS
-
- Tsikkel: suzuki Bandit
- Tänatud: 7 korda
Kuidas saada lahti kollektori poldid (bäntit 1200)?
-
- Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
81 aasta goldwing. Töötava mootoriga tankides nii kui survega kütus püstolist paaki lasta, viskab pöörded lakke. Miks see kütus niimoodi silindrisse kohe vudib?
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 35 korda
- Tänatud: 222 korda
Lahjaks läheb,lööb kütuse õhumulle täis.
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
-
Ja see ongi normaalne ja mitte midagi katki pole? Autot tankides ega muid rattaid tankides pole kunagi olnud sellist efekti, et pöörded kuskile liiguks tankimise ajal.
-
Huvitav, ma pole tsiklit tankides kunagi seda käima jätnud. Paagikork käib süütevõtmega ja töötamise ajal tankimiseks peaks varuvõti kaasas olema või tuleks tsikkel seisma jätta, paak lahti teha ja siis uuesti käivitada ning tankida, mis on aga teguviisina absurdne.
See mõte, et kütuse õhumulle täis lööb, tundub küll täitsa usutav. Autol on paak suurem, kütust võtab toruga alt üles ja see jookseb mööda pikka toru mootorini, need asjaolud võivad nähtuse minu meelest elimineerida küll.
Igaks juhuks mainiks ka ära, et meie tanklates on tankimise ajal mootori tööle jätmine keelatud. Leegitorud jahtuvad päris kiiresti, aga kuumenevad ka kiiresti, eriti kui mootorist ulme kilovatid välja on võetud. Enduurokatel saab leegikalt suitsule tuld võtta juba suht kohe peale käivitamist.
-
Üldiselt jätangi seisma, aga olin just garaazis stardiabiga käima pand ja kõrval tanklasse kimand. Kartsin et ei lähe käima äkki uuesti.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.