Rumalad küsimused

Siia saad panna (naljakaid/huvitavaid) linke, pilte, jutte jne. mida teistel oleks kah huvitav vaadata ning mis ei lähe otseselt teiste teemade alla...

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

poison
Mode
Tsikkel: sporta 1200
Tänanud: 17 korda
Tänatud: 12 korda

Re: Rumalad küsimused

Lugemata postitus Postitas poison »

Santiago

Kasutaja avatar

bitter
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 105 korda
Tänatud: 97 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bitter »

Moonis on kahtlemata väga hea köök (nii mahlast ja mõnusat loomaliha polnud ma Eestis siiani saanudki!) aga interjööriga on seal nii ja naa. Ma seal esimeses ruumis küll teist korda ei tahaks istuda, ei olnud mõnus. Toidu nautimiseks ok aga "ilusti riide" ... kui teised on valdavalt teksades-kampsunites... Vähemalt suvel oli nii.

Gloria - tippteenindus, väga hea köök ... aga arvesta et seal on sellised privaatsed boksid. Teised seltskonnad ei näe teid ja teie ei näe teisi, v.a. tulek-minek. Kui see sobib, siis Gloria peale võid kindlasti loota.

Olde Hansa - kui seal endiselt vaid küünlavalgus on, siis on seal suht pime - oma lauast kaugemale suurt ei näe :). Ja karunaha peal istudes tuleb mõtteid et huvitav, kas nad satikatõrjet ka teevad :). Aga toit oli kahtlemata maitsev.

Kui naisega ja ilusti siis näiteks Bocca on (vähemalt minu jaoks) sümpaatse interjööriga koht. Parajalt privaatne aga mitte liiga. Viisakas teenindus. Toit oli ka maitsev aga pole seal mitu aastat käinud nüüd.

Ribe pidi ka viisakas koht olema, naine eile käis ja kiidab.

Viimati muutis bitter, 08 Dets 2010, 10:47, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

ozzy007
Tänanud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas ozzy007 »

uuest aastast pidavat hakatama eelarvet kosutama ja pinnima autos händs-free'ta telefonikasutust :x

on keegi äkki kokkupuutund sellise isendi kasutamisega reaalsuses http://www.alpine-electronics.co.ee/pro ... 113bt.html
tegemist siis automagetofon-raadioga mis BT-ga ühendub telefoniga, vaigistab kõne ajaks musa ja edastab telefoniraamatut maki displeil jne, olemas eraldi mikrofon jne. seadme müüjate jutujärgi toimib asi aga Nokia nuti-mudelitega reaalsuses ühendand pole -- see panebki veica lisainfi uurima?

või on mingeid teisi analoogseid või muid HF lahendusi DIY stiilis mis normaalsed? :roll:

Elus ei pea oluline olema lõppeesmärk, vaid ikka teekond...

bitter
Kontakt:

Muide analoogsel JVC-l - http://www.carworld.ee/products/JVC-KD%252dR811.html - on kohe hind ka käepärast.

DIY alla lähevad kindlasti kompaktseadmed. Siin on neid terve joru - http://www.elkeauto.ee/toyota-eripakkum ... aign_id=50 Millised neist head häält teevad (ma mõtlen "teisele poole kostavad" normaalselt) - tahaks isegi teada!

Parrotiga raadio või eraldiseisev parrot - http://www.parrot.com/uk/products/hands-free-car-kits - on tänu eraldi mikrile kindlasti parem ja mugavam kasutada kui kompaktseade aga kui suur see vahe just on, seda tahaks isegi teada. Ja veel - kas displeiga parrotil on olulisi eeliseid "tavalise" ees? Tavalise puhul vast piisab kui telefon taskust välja võtta ja näeb sealt kah sama infot? Parroti paigalduse mudelikohaseid õpetusi olen veebis kohanud.

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 367 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

mõni elektrik võiks ära seletada, miks mul LED pirnid vilkuma jäävad, kui ma kodus tule ära kustutan.
vea leidsin ise üles, see on "jaaniussikesega" lüliti. rebisin jaaniussikese välja ning enam ei vilgu.
Kas siis seesamune diood saadab kuidagi pirni veel mingit nõrka pinget, et selle vilkuma paneb?

Kasutaja avatar

isakene
Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
Tänanud: 8 korda
Tänatud: 45 korda

Lugemata postitus Postitas isakene »

Jaaniussike lülitis on tegelikult huumlamp. Lüliti "off" asendis on seesama huumlamp lülitatud valgustiga jadamisi. Vool iseenesest on nii nõrk, et tavalist hõõglampi mitte põlema panna, aga on võrreldavas suurusjärgus LED-pirni tarbitava energiaga. Nii ta sul põlema hakkabki. Ja vilgub seepärast, et gaaslahendus huumlambis on katkendlik, huumlambi takistus aga on põlevas ja kustunud olekus erinev.

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 367 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

selge :) midagi sellist ma arvasingi.
peab siis lähiajal kõik need väiksed dioodid näpitsatega välja tirima :P (käes on pirnivahetuskuu :wack: )

Kasutaja avatar

Vint
Toetajaliige
Tänanud: 149 korda
Tänatud: 184 korda

Lugemata postitus Postitas Vint »

Kui tegemist Jung'i lülititega, siis need olid üsna tundlikud huumlambi klemmide ühenduse poolelt.

Kasutaja avatar

Torch
Tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Torch »

Kui epoksiid- või polüestervaiku kuumaõhupüstoliga kuumutada kas ta siis kuivab kiiremini ?

RIDE BREAK FIX REPEAT

Piaggio Sfera 125 -> Kawasaki Z750 -> KTM SuperDuke 990 -> Aprilia Tuono V4R APRC + Aprilia RSV4-R
Kasutaja avatar

bitter
Kontakt:

Oluliselt kiiremini mitte aga on meeles et mõistlikult soojendatud vaik peaksjääma kõvenenult tugevam. Püstol on mõttetu, kui sa just ei taha mitu tundi seda peos hoida. Oma jalgadel seisev puhur, -kiirgur, ahi tulevad kõne alla aga pead arvestama et soojana vaigu voolavus paraneb...
See käis nüüd epo kohta, PE kohta ei tea.

tazavi
Tsikkel: iž jupiter 3
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tazavi »

epo kuivab veits kiiremini jah - keemiline protsess toimub ju soojas keskkonnas kiiremini. Ise oma epokäkerdised alati visand ööseks 60C juurde kuivama, siis hommikul hea värsked saiad ahjust võtta :)

Kasutaja avatar

margus014
Tsikkel: Suzu DR-Z400
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas margus014 »

NB: epovaik ei tee küll sellist haisu kui polüestervaik, kuid on palju mürgisemate aurudega!!!

extremist
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas extremist »

mis on parim "kokteil" viinaga?

petz
Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas petz »

parim segu - õlu ja viin vaheldumisi . hea, kui seda saaks manustada kuumas saunas.
proovitud - toimid.
pivo bez vodki - dengi na veter :bsmile:

Kasutaja avatar

Thesaarlane
Tsikkel: Kawasaki 636

Lugemata postitus Postitas Thesaarlane »

extremist kirjutas:

Minu arust parim viina kokteil Moscow mule.
Kena hapukas maik + viina mõru ja ginger ale magus.

Mina teen seda:
viin + Scheweppes ginger ale ( suuremates poodided enamasti ) + laimi mahla kontsentraat
http://en.wikipedia.org/wiki/Moscow_mule

Kasutaja avatar

Vint
Toetajaliige

Krt te nüüd pipardatte? Purju jääb nii või teisiti. :mrgreen: Kõige parem on -18 kraadini jahutatud viin, peale pole midagi vaja. Alla tasuks küll ennem süüa.

koi
Tsikkel: GL 1800
Tänanud: 62 korda
Tänatud: 37 korda

Lugemata postitus Postitas koi »

Venelastel oli mingil ajal moes ka molotovi kokteil....

Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
Kasutaja avatar

ozzy007
Tänanud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas ozzy007 »

bitter kirjutas:

Parrotiga raadio või eraldiseisev parrot - http://www.parrot.com/uk/products/hands-free-car-kits - on tänu eraldi mikrile kindlasti parem ja mugavam kasutada kui kompaktseade aga kui suur see vahe just on, seda tahaks isegi teada. Ja veel - kas displeiga parrotil on olulisi eeliseid "tavalise" ees? Tavalise puhul vast piisab kui telefon taskust välja võtta ja näeb sealt kah sama infot? Parroti paigalduse mudelikohaseid õpetusi olen veebis kohanud.

sellel Alpine vidinal on ka komplektis eraldiseisev mikker (näit päiksesirmi külge)

aga tundub et selliste kasutajaid napib :(

Elus ei pea oluline olema lõppeesmärk, vaid ikka teekond...

Vint
Toetajaliige

koi kirjutas:

Venelastel oli mingil ajal moes ka molotovi kokteil....

Minule püüdmatu jook (kui mõtled seda põlevat kraami), sellegi poolest kaldun arvama et se jääb kaugele ette ilusaks joodud naisest ja kasvõi eeslist. Siinkohal tunnistan vähimagi häbita, enda küündimatust. :ner:

Kasutaja avatar

motoratsutaja
Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450

Lugemata postitus Postitas motoratsutaja »

bitter kirjutas:

Millised neist head häält teevad (ma mõtlen "teisele poole kostavad" normaalselt) - tahaks isegi teada!
Ja veel - kas displeiga parrotil on olulisi eeliseid "tavalise" ees? Tavalise puhul vast piisab kui telefon taskust välja võtta ja näeb sealt kah sama infot? .

Alles hiljuti lasin oma masinale panna selle Parrot mudeli:
http://www.noortehnik.ee/grupid/action/ ... t_id/1305/

mõtlesin ka, et kumba võtta sest ilma ekraanita oleks olnud oluliselt odavam... aga praeguseks hetkeks ei kahetse, et ekraaniga variandi võtsin. Minu jaoks kaotaks handsfree igasuguse mõtte, kui sissetuleva kõne korral pean iga kord telefoni taskust välja kangutama, et näha kes helistab. Ei ole ma ka eriline telefonihoidiku kasutaja, mis esiklaasi või armatuuri küljes, kui telefon sinna panna siis näeb loomulikult ka telefoni ekraanilt kes helistab. Samuti ma ei oska kommenteerida ka seda, millised on väljahelistamise võimalused ilma ekraanita mudelil tõenäoliselt: viimase kõne valimine, häälvalimine ja kõik. Ekraaniga mudelil saan viimast kõne uuesti valida, kasutada häälvalimist ja puldi abil kenasti minna ka telefoni raamatusse, sissetulnud kõnedesse, valitud kõnedesse jne. ja sealt valida kellele helistada loomulikult see ekraaniga nikerdamine hajutab tähelepanu samamoodi nagu telefoni näppimine seega lihtsam on häälvalimine. Parroti loll omadus on see, et ei saa sisse lugeda häälkäskluseid vaid on ainult tema enda hääletuvastus nagu nõmedatel uuematel nokiatel, kus ei saa ka minumeelest tunnussõna juurde salvestada. Vist sai Parrotil isegi valida, et kas telefoni häälvalimise reziim või parroti enda hääletuvastus. Kuna inglise keelse menüüga on see häälvalimine ikka megadebiilne kuna Parrot hääldab ju kõiki nimesi inglispäraselt siis ei ole eriti lihtne nimesid nii hääldada, et Parrot aru saaks ja mingile lambi numbrile ei helistaks, mis tihtipeale juhtus. Panin menüü saksa keelseks ja kuna keel suus siis suudan vabalt ka saksa keeles hääldada ja pmst eesti keeles hääldades saab handsfree aru kellele vaja helistada. Ekraaniga mudelil on ka muusika kuulamise võimalus (kimp juhtmeid on kindalaekas, kuhu saab ühendada iphone, ipod, USB mälupulka, 3,5 mm pistik) ning ekraani taga on ka mälukaardi pesa. Ainukeseks miinuseks on ekraaniga mudelil see, et see vaja kaasa võtta autost, kui ei julge jätta. Pigem vast ei soovitaks jätta, sest ahvatleb see pätipoissi kindlasti. Helikvaliteedi kohalt on kõne natukene imelikum kindlasti kui otse telefoni rääkides aga kui mikrofoni tundlikuse põhja kruttisin siis sai nagu normi asi, et enam ei ole liiga vaikselt kuulda. Hääle testiks saab ju helistada. Natukene väiksema ja delikaatsema ekraaniga mudel oli algselt plaanis osta: http://www.noortehnik.ee/grupid/action/ ... t_id/1304/
aga kuna seda polnud poes siis tuli teine võtta. Samuti ei ole see ekraan sugugi nii suur, kui esmamuljena piltidelt jääda võib, suht pisike ja kompaktne on.

Yaaa-maaa-haaa......

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Kust või kellelt saaks kasutatud 16-tolliseid (120 või 130 laiusega) esirehve?

Lähevad piikidega rehvi sisse, niiet võivad täitsa räbalad olla. Ja Street/SkyMoto on oma varud vist juba utiili ära viinud..

Või teab keegi popimaid tsiklirehviutiliseerimisasutusi, kuhu lunima saaks minna?

Kasutaja avatar

bitter
Kontakt:

motoratsutaja kirjutas:

Minu jaoks kaotaks handsfree igasuguse mõtte, kui sissetuleva kõne korral pean iga kord telefoni taskust välja kangutama, et näha kes helistab. Ei ole ma ka eriline telefonihoidiku kasutaja, mis esiklaasi või armatuuri küljes, kui telefon sinna panna siis näeb loomulikult ka telefoni ekraanilt kes helistab. Samuti ma ei oska kommenteerida ka seda, millised on väljahelistamise võimalused ilma ekraanita mudelil tõenäoliselt: viimase kõne valimine, häälvalimine ja kõik. Ekraaniga mudelil saan viimast kõne uuesti valida, kasutada häälvalimist ja puldi abil kenasti minna ka telefoni raamatusse, sissetulnud kõnedesse, valitud kõnedesse jne.

Ma olen nats teise mätta otsas - olulisemad helistajad tunnen ära juba helina järgi, ülejäänute puhul ei peagi helistaja EELtuvastamist oluliseks. Ja teine asi - mul on telefon ühtlasi navigaatoriks, seega ta on suht tihti taskust väljas enivei :).

Suure ekraani autost eemaldamise vajadus on minu jaoks nii tõsine miinus et tõmbab kõik suure ekraani plussid nulli :(. Vaatan esmajoones ilma ekraanita või tillukese ekraaniga komplekte. Muidugi peaks enne ostu testima või googeldama - kas see lihtsate parrotite nupuke ka telefoni menüüdes liikumist võimaldab... Häälvalimist peaks mu telefoni os ka toetama aga pole seda proovinud veel.

Kasutaja avatar

motoratsutaja
Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450

Lugemata postitus Postitas motoratsutaja »

bitter kirjutas:

Ja teine asi - mul on telefon ühtlasi navigaatoriks, seega ta on suht tihti taskust väljas enivei :).
Suure ekraani autost eemaldamise vajadus on minu jaoks nii tõsine miinus et tõmbab kõik suure ekraani plussid nulli :(. Vaatan esmajoones ilma ekraanita või tillukese ekraaniga komplekte. Muidugi peaks enne ostu testima või googeldama - kas see lihtsate parrotite nupuke ka telefoni menüüdes liikumist võimaldab... Häälvalimist peaks mu telefoni os ka toetama aga pole seda proovinud veel.

Ma kasutan ka telefoni vahel navigaatorina ja jube mõnus on, et hääljuhised tulevad ka läbi Parroti ja autokõlarite. Mul nokial see kõlar lollakalt telefoni taga ja ei kostu kõige paremini eriti veel kui raadio mängib. Kui aga parrotiga ühendatud, siis jääb raadio vait, tulevad hääljuhised ja siis mängib raadio edasi. See niiöelda suur ekraan ei ole sugugi suur, see et ta ära käib on ka osaliselt plussiks, muidu kaabak tuleb ja rebib sul jõuga ikka kõik puruks isegi kui ekraan ära ei käiks. Ma olen sellega nii harjunud, et ei pööra enam väga tähelepanu, eks mida aeg edasi seda vähem seda ekraani ka kaasa vead. Kui auto ööseks ära pargid, siis vast võtad kaasa ja kõik. Parrot MKi 9100 mis on väiksema ekraaniga, käib samuti ekraan ära küljest ja saab kaasa võtta. CK 3100 kohta ei tea. Telefoni menüüdes surfida ei saa on ainult phonebook, dialed calls, received calls, missed calls ja kõik vist ja ülejäänud on parroti enda seadistused.

Yaaa-maaa-haaa......

Äännn
Tsikkel: Kawasaki KLE500

Lugemata postitus Postitas Äännn »

extremist kirjutas:

Bloody Mary...kõige koledam jook tegelt! :D

Kasutaja avatar

martenra
Tsikkel: Honda CBR600, Yamaha YZF-R1

Lugemata postitus Postitas martenra »

Hei!
Mispidi käib Honda CBR 600 F2 veoketi esimese hammaka polt? Mitte ei taha lahti tulla :?
Tänud!

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 338 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Peaks õigetpidi käima.

Kasutaja avatar

poison
Mode
Tsikkel: sporta 1200
Tänanud: 17 korda

Lugemata postitus Postitas poison »

Vastupäeva, ja ära ketti enne maha võta, saad piduriga võlli kinni hoida. Mutter lahti kas suruõhu või hästi pika (no kohe hästi pika varrega) padrunvõtmega.

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 338 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Löökmutrikeeraja on ehk parim, need pikad varred on salakavalad asjad (kui mutter on väga kinni leiab kergelt muu nõrga koha)

Kasutaja avatar

keltsik
Tsikkel: 90` Fazeri šokolaad

Lugemata postitus Postitas keltsik »

martenra kirjutas:

Hei!
Mispidi käib Honda CBR 600 F2 veoketi esimese hammaka polt? Mitte ei taha lahti tulla :?
Tänud!

Ühte äkilist ja tugevat laksu tahab saada (juhul kui suruõhupüstolit pole). Selleks võta muidugi mingi tugevamatsorti võti. Ja vastupäeva käis lahti vist jh. Türi, või käis päripäeva ikka. :D.

Kasutaja avatar

martenra
Tsikkel: Honda CBR600, Yamaha YZF-R1

Lugemata postitus Postitas martenra »

Tänud tänud! :D
Ma siis esialgu proovin vastupäeva, sai rohkem poolehoidjaid :D
Terveid lumelabidaid teile!

Suletud

Mine “Ajaviiteks...”