Käega tervitamisest.
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 36 korda
- Tänatud: 222 korda
Re: Käega tervitamisest.
Panthera kirjutas:Ma mäletan et see oli käega vastasõlale osutamine, aka pagunite näitamine - mis tähendab et mendid on väljas... (parandage kui eksin aga oli vist parema käega vasakule õlale osutamine/patsutamine)
On ka selline-nimetissõrm üleval randmeringid ehk siis vilkuri ringid.
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
franz125 kirjutas:Panthera kirjutas:Ma mäletan et see oli käega vastasõlale osutamine, aka pagunite näitamine - mis tähendab et mendid on väljas... (parandage kui eksin aga oli vist parema käega vasakule õlale osutamine/patsutamine)
On ka selline-nimetissõrm üleval randmeringid ehk siis vilkuri ringid.
Kas see mitte mootori käivitamise märk ei ole ?
-
- Tsikkel: vfr
kui tsikkel tuleb vastu, juhil mustad riided seljas, siis tuvastada mida teeb tume käsi tumeda keha taustal on suht võimatu, igatahes korrad kus teine tsikkel on mind mendi käest päästnud, oli ikka nii et käsi üles tõstetud ja kohe aru saada kui näpuga taeva taustal ringe teeb, ja ise teen ka alati nii ja ise arvan et sellest ka kõik üheselt aru saavad, igatahes selleks et arvata et sõidu peal mootori käivitamist soovitatakse peaks ikka miski laksu all vist olema . tulede vilgutamisega see asi et vahest ratas hüppab ja krt neist tsikli tuledest üldse vahest aru saab mis seal põleb ja mis teeb.
Ära ei tohiks unustada kindlasti autokoolis tuubitud Liikluseeskirja:
Suunamärguanne tuleb vastavalt liiklusolukorrale anda õigel ajal, kuid mitte hiljem kui 3 sekundit enne sõidu, manöövri või peatumise alustamist. Käemärguande võib lõpetada vahetult enne sõidu alustamist, manöövrit või peatumist.
Juht, kelle sõiduki ehituses pole suuna- või stopptulesid ette nähtud, peab andma märku käega järgmiselt:
1) paremsuunamärguandeks tõstma õla kõrgusele kõrvale sirge parema käe või kõverdama samasse tõstetud vasaku käe küünarnukist täisnurgi ülespoole;
2) vasaksuunamärguandeks tõstma õla kõrgusele kõrvale sirge vasaku käe või kõverdama samasse tõstetud parema käe küünarnukist täisnurgi ülespoole;
3) pidurdamismärguandeks liigutama kõrvale tõstetud sirget kätt üles-alla.
Juht peab kasutama kirjeldatud käemärguandeid ka suuna- või stopptulede rikke korral või sõitmisel töötavate ohutuledega.
Ja soovituslikult siis kõik märguanded teostada vasaku käega. Need parema käev variandid võib ära unustada.
-
rattaletõmmatud kirjutas:igatahes selleks et arvata et sõidu peal mootori käivitamist soovitatakse peaks ikka miski laksu all vist olema
fantaseerime nüüd edasi ....
rattad seisavad tee ääres ja sina sõidad vastu
nemad samal ajal hakkavad käivitama ja tehakse peakohal kõrgel vastavat liigutust
sina aga vaatad et oi näe kui toredad poisid
isegi seistes annavad mulle märku , et politsei on neil seljataga ....
ma arvan et iga märk võik tähendada konkreetselt ühte asja siiski ....
-
- Tsikkel: Yamaha MT-10, 2017
- Tänanud: 23 korda
- Tänatud: 45 korda
- Kontakt:
käivitusmärguanne vähemalt pildil on parema käega !
et sõidu ajal kasutad ikka igasuguste märguannete jaoks vaba kätt ehk siis vasakut ju reeglina
väikse loogika võib siit peaaegu välja lugeda
kontakt nr. +372 52 58 244
-
indumen kirjutas:käivitusmärguanne vähemalt pildil on parema käega !
et sõidu ajal kasutad ikka igasuguste märguannete jaoks vaba kätt ehk siis vasakut ju reeglina
väikse loogika võib siit peaaegu välja lugeda
räägi enda eest
mina võin mõlemat kätt korraga kasutada kui soovid
kellegist möödudes teretan ka alati parema käega.
ja üleüldse sõites +-10km/h polegi oluline kas sulle antakse teada miilitsast või ei
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 36 korda
- Tänatud: 222 korda
Ja kui tsikklil ohutuled puuduvad,siis teed kätega nii ilma peaga koogutamata
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
-
- Tsikkel: BMW R1150R , K-650
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Raiki kirjutas:franz125 kirjutas:Panthera kirjutas:
Mnjah, parempööre on tsiklitel olnud ikka vasak käsi täisnurga all kõverdatud. Piltidel kujutatu on pisut kummaline, sest n. BMW boxer jääb gaasirulli lahti lastes nagu kännutaha kinni ja paljud kujutatud märguanded on just parema käega. Sidur alla ja siis märku andma? Kurja, eih, ei sobi!
Väike teemahüpe - mina tervitan ka vastutulevaid kiirabiautosid - kunagi ei tea, millal nende abi võib vaja minna Siis hea, kui kiirabiautistidel (loe:kiirabiautoga sõitjatel) positiivsed mälestused tervitavatest ratturitest.
Haha, hea... ja mina arvasin, et olen ainuke
Karutapja kirjutas:Väike teemahüpe - mina tervitan ka vastutulevaid kiirabiautosid - kunagi ei tea, millal nende abi võib vaja minna
Siis hea, kui kiirabiautistidel (loe:kiirabiautoga sõitjatel) positiivsed mälestused tervitavatest ratturitest.
Need Panthera postitatud märgid on küll valed, kes kurat hakkab parema käega vehkima?
(mõned üksikud on ainult vasaku käega)
sentry kirjutas:Need Panthera postitatud märgid on küll valed, kes kurat hakkab parema käega vehkima?
![]()
(mõned üksikud on ainult vasaku käega)
Ei ole valed ja toimivad ka, vaielda võib ainult "ühte ritta" ja "kahte ritta" märkide üle. Kui neid mõttega vaatad, siis saad aru, et teiste märkide näitamise ajal ei olegi samaaegselt gaasi peal hoidmine oluline.
Mulle tundub nii, et need toimivad võibolla isegi paremini, aga need pole ikkagi korrektsed.
Sellesmõttes et miks liigutada paremat kätt kui saab kõike ka vasakuga teha...
Mina tunnen end küll suhtselt ebakindlalt vasaku käega juhtides, ei tea muidugi kuidas teil on.
-
- Tsikkel: Freewind
Mida sa seal vasaku käega niiväga ikka juhid? Hoiad lihtsalt sidurit. Otse oskab ratas ise ka sõita.
Guugeldasin kõvema korra, et leida mingit, lehte, mis võiks universaalselt sobida. Alloleval lingil ilmselt peaaegu selline komplekt, nagu võiks kasutada. Erinevused/parandused:
- stopp-märguanne meil LEst tulenevalt käsi (loogiliselt võttes vasak) sirgelt üles sirutatud. [kuigi jah, baigiga ilmselt on kujutisel olev märguanne akrobaatiliselt lihtsam ning tegelikult ka ohutum, kuna ei pea nii palju võimlema ning ratta tasakaalukeset muutma]
- Hazard right - lisaks kahele kujutatule soovitatakse mitmel pool veel ka parema jalaga näitamist - hea eriti siis, kui sellest ohust vaja mööda roolida.
- Speed up - siin kujutatu asemel oleks ilmselt otstarbekam kasutada "Slow down" vastandit - käelaba ei liigu ülevalt alla nagu kääbuse pealaele patsutades vaid alt üles nagu .... eeee....
- kahes reas sõitmise märguannet on parem anda kiivri kohal, et oleks sarnane ühes reas sõitmise märguandega
Link ise on siin: http://www.abate13ar.net/signal.html
Seal olevatele lisaks:
- "Sõida minust mööda" - vasaku käega rahulikus tempos tagant ette "aerutamine"
- "Kõik OK?" - "jah kõik OK" - pöial puusa kõrgusele püsti VÕI pöidla ja nimetissõrmega O-tähe tegemine
- "Sul on suunatuli sees" - puusa kuni õla kõrgusel kehast eemal oleva käe pöidla ja nimetissõrme plaksutamine
- "sinine vilkur" - alla suunatud käega (nagu märguandes "võta hoog maha") nimetissõrmega ringide tegemine (nagu märguandes "käivitage masinad")
Lisaks väikses grupis sõitmisel (kus pole kokku lepitud täpseid söömis-, tankimis- k..semis- ja suitsupause:
*** järgnevatele märkidele eelneb "võta hoog maha"
- "Söömispaus" - liigutus nagu tõstaks kolme sõrmega konnakoibasid suhu
- "tankimispaus" - nimetissõrmega paagile näitamine
- "k..semispaus" - naug kastaks vöölikuga muru
- "suitsupaus" - nagu tõmbaks suitsu (see võib muidugi jätta mulje õhusuudluste saatmisest ning võõrad karvased mehed võivad valesti aru saades ehk kurjaks saada
)
Selline väike nägemus. Kui oleks üldjoontes aktsepteeritav, siis võiks mõni kunstiandega inimene need maalida pildiks ja võiks üldkasutatavatena kokku leppides kleepida igale poole internetiavarustesse üles.
-
- Tsikkel: jawaha
- Tänanud: 50 korda
- Tänatud: 6 korda
Suure ühepütasega tahaks näha kui mõnus on gaas lahti lasta ja käega suunda näidata. Eriti rea vahetusel paremale kus hoo mahavõtt on ohtlik. Pigem kerge kiirendus oleks ohutumgi. Aga mis te pabistate. Suunatuled on ju teil kõigil. Enda rattal ei ole ja vist ka ei pane. Vehin vasakuga. Vahel ringiteel näitan ette välja sirutatud käega suunda kuhu ära sõidan. (näpp ka pikalt väljas) Autojuhid ei saa sellest täisnurga all olevast vasakust käest aru.
Ja see pidurdamis märguanne parema käega. Millega ma ometi siis pidurdan?
Kiirabi juhte peaks ka hakkama tervitama. Ei tea kas mõni vastu ka lehvitab?
-
oi kurja kus ma nüüd olen segadust külvanud
need on grupisõidu märguanded ja kopitud www.emca.ee lehelt
carvik kirjutas:Ja see pidurdamis märguanne parema käega. Millega ma ometi siis pidurdan?
Kiirabi juhte peaks ka hakkama tervitama. Ei tea kas mõni vastu ka lehvitab?
Need pildid ongi ju selja tagant, seega pidurdusmärguanne ikka vasaku käega.
Kiirabijuhid lehvavad vastu küll ja ei paistagi väga üllatunud olevat. Eks nad vast kah tunnevad oma potentsiaalsed kliendid liikluses ära.
Njah... emca kodukat vaadates tundub tõesti ,et juhiseid ja käeviipeid annab edasi vasakukäeline isik .
Samas on ju ka selgesõnaliselt öeldud ,et erinevates maades antakse märguandeid erinevalt edasi ja võivad pildiloldutest erineda.... Kuid löppeks on tähtis,et igaüks meis mõistaks mida öelda tahetakse...
Sügan mune parema või vasema käega....tulemust see ikka ei muuda
ma ise ei ole kunagi sellepeale tulnud, et kiirabi autot tervitada- nüüdsest tervitan, kui näen.
-
- Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 20 korda
pole ka selle kiirabi teema peale tulnud, nüüdsest lehvan neile ka. aga muidu maanteel tavaliselt tervitan politseisid. (äkki jääb mu tsikkel meelde neile ja teinekord lasevad kergemalt ära )
Sinilind.
sinilind123 kirjutas:..aga muidu maanteel tavaliselt tervitan politseisid. (äkki jääb mu tsikkel meelde neile ja teinekord lasevad kergemalt ära
)
Sinilind.
Vaheta oma kasutajanimi ära, pane ntx "Sinisilm321"
+358458693818
-
- Tsikkel: enduro ja asfalt
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 1 kord
vilosius kirjutas:sinilind123 kirjutas:..aga muidu maanteel tavaliselt tervitan politseisid. (äkki jääb mu tsikkel meelde neile ja teinekord lasevad kergemalt ära
)
Sinilind.
-
- Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 20 korda
vilosius kirjutas:sinilind123 kirjutas:..aga muidu maanteel tavaliselt tervitan politseisid. (äkki jääb mu tsikkel meelde neile ja teinekord lasevad kergemalt ära
)
Sinilind.
-
kus juures paar korda kui olen sattunud patustama kiirusega ja politsei tee ääres on siis olen ka kaugelt juba käpa püsti tõstnud ja see nägu mida vormimütsi alt mööda sõites on lahe
umbes, et huvitav ju siis oli ikka tuttav/sõber
õnneks pole nad siiski kiirust samal ajal mõõtnud
Krt, ma kardan, et politseinikel seostub tõstetud käega ainult üks - keegi näitab neile näppu ja seda tasub lähemalt uurida.. Pealegi on sel ajal ju üks käsi juhtimisseadmelt eemal ehk tegu on ohtlike sõiduvõtetega. Mine tea, kui "peast ment" see keegi seal vormis tee ääres just on
-
- Tsikkel: enduro ja asfalt
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 1 kord
No mina sain hoiatuse kui käppa viskasin vilkurionule. kõige parem et kui me tee ääres sisime siis tlu vastu üks biker kelleda ma tervitasin ja tema tervistas vastu - 1 käsi lenksust maas:D siis politsionul vajus lõug maani, kuna meil just oli vaidlu temal, et "aga kõik teevad ju nii" ja tema ei uskunud 5-st korrast 1X on politsei vastu viibanud.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.