Hälvik- Mootorratturid
Moderaator: Moded
-
Tsikkelröövel kirjutas:Heiti, vabandust, kui end puudutatuna tundsid. Tõesti ei mõelnud niimoodi. Lihtsalt kineetilise energia valem tuletub juba Newtoni mehhaanikast ja on inimkonnale märksa varem teada, kui Einsteini oma, miska viitasin sellele, sest see kirjeldab maiseid kiirusi täpselt ja täpsustusena mu avaldus mõeldud oligi. Veelkord, sõber, vabandust.
eieieieiei. Newtoni valem on küll vanem kuid Einstein kirjeldab asja üldisemalt ning üldrelatiivsusteooria üks erijuht on väikesed kiirused ning mv2/2 ei kirjelda maiseid kiirusi täpselt vaid on mugandus jadast mv2/2 + 3mv4/8c2 + 5mv6/16c4 ... jne, kui v on piisavalt väike siis teisest liikmest alates on need nii väikesed suurused, et pole mõtet arvestada. Mina ei tundnud end puudutatuna - Einstein tundis, ilmselt
Ja mina palun vabandust, et liiga keigarlikult kõlava kirjelduse tõin asjale
-
- Tsikkel: Mõni Ducati
- Tänatud: 94 korda
- Kontakt:
Jaanus966 kirjutas:Üks järjekorde täiesti terve ja naljakas Eesti mees!
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/1 ... d=18928402
Samas võib kiivri pähe tõmmata iga suvaline tont.
http://www.sloleht.ee/index.aspx?id=280220&rss=1 See natuke täpsem. Üsna suur järjekordne kivi arvatavasti rollerimeeste kapsaaeda.
-
- Tsikkel: -
Eile sõitsid kaks mökut inimeste ja jalgratturite teel. (Glehni pargi juures)
Üks oli roheline atv ning teine sinine enduro moodi masin. (Numbrimärkidega, tol hetkel ei jõudnud meelde jätta)
Ning üks tore pere just jalutas kahe lapsega. Aga sellest nad ei hoolinud lasid ikka gaasi põhja, ratta alt lendas üks päris korralik kivi ka.
-
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
KrossiHimuline kirjutas:Eile sõitsid kaks mökut inimeste ja jalgratturite teel. (Glehni pargi juures)
Üks oli roheline atv ning teine sinine enduro moodi masin. (Numbrimärkidega, tol hetkel ei jõudnud meelde jätta)
Ning üks tore pere just jalutas kahe lapsega. Aga sellest nad ei hoolinud lasid ikka gaasi põhja, ratta alt lendas üks päris korralik kivi ka.
oot kas sa mõtled seda mäge, mis läheb basseinide juurest alt üles lossi juurde? asfalteeritud tee?
-
- Tsikkel: -
-
- Tsikkel: Yamaha R1 track only
üldiselt on tegemist väga pikki aastaid olnud autoteega, mis viimastel aastatel ( kahjuks täpset arvu ei mäleta ) tehtud jalgratta teeks, tänu sellele, et prügiveoauto sealt kaldast alla põrutas. sry aga mina ei näe siin küll põhjust antud tegelasi kohe mökudeks jne sõimama hakata..okei lollus muidugi et täis gaasiga ( kui üldse oli täis gaas? )jne aga mine uuri palju seal üldse sõidetakse
eks arusaamu on erinevaid ja see postitus esindab minu arvamust.
see tee seal muudeti jah kuskil selle prügiauto intsitendi ajal jalgratta teeks. samas võiks seal tegelt kulgeda küll,ega kihutama siis kohe pea. sõbralikult käituda,mahuvad kõik ära.nagunii sõidaksid sealt ainult kohalikud ja ikka narr küll,kui elad seal kas siis all või üleval ja pead selle ilmatu ringi tegema,et saada teise tee otsa.
-
- Tsikkel: Kawasaki GTR1000
- Tänatud: 6 korda
Mina olen samuti kasutanud seda teed ka pärast seda kui see jalgratta ja jalakäija teeks tehti, kui mu mälu ei peta olid seal isegi mingi aeg liiklusmärgid ka autodele olemas, ja alt üles sõites puudus jalakäija tee märk aga ülevalt alla oli märk olemas või midagi sellist. See tee on lihtsalt niivõrd palju lühem, läheduses ei lähe ühtegi teist sõiduteed mäest üles ega alla. Kuid gaasiga peaks küll tagasi hoidma.
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
KrossiHimuline kirjutas:Jah selline mäest alla. Lossi juurest eemal natuke on allaminek. Asfalteeritud ka.
kuna ma elan sealt mõnisada meetrit, siis sealt olen ma palju üles-alla sõitnud, vanasti autoga, nüüd mootorrattaga.
mitte küll gaas põhjas, seega süüd enda peale ei võta
mõned aastad tagasi, kui see üleöö tehti jalateeks, läksin sealt talvel autoga üles. üleval passisid aga politseinikud, kes seletasid, et ma rikkusin eeskirju. ma muidugi märke ei vaadanud, harjumuse asi. trahvist pääsesin, kästi mul tagurpidi mäest alla tagasi sõita ja ringiga minna
-
- Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
- Kontakt:
Piipz kirjutas:KrossiHimuline kirjutas:Jah selline mäest alla. Lossi juurest eemal natuke on allaminek. Asfalteeritud ka.
kuna ma elan sealt mõnisada meetrit, siis sealt olen ma palju üles-alla sõitnud, vanasti autoga, nüüd mootorrattaga.
mitte küll gaas põhjas, seega süüd enda peale ei võtamõned aastad tagasi, kui see üleöö tehti jalateeks, läksin sealt talvel autoga üles. üleval passisid aga politseinikud, kes seletasid, et ma rikkusin eeskirju. ma muidugi märke ei vaadanud, harjumuse asi. trahvist pääsesin, kästi mul tagurpidi mäest alla tagasi sõita ja ringiga minna
Vanasti nimetati seda tõusu/langust "Hobukaks" ja ise olen sealt põhikooli ajal loendamatu arv kordi alla ja üles jooksnud, suusarolleritega sõitnud ning mis kõige ägedam oli - talvel jääga vanakooli raudroolikelguga all sõitnud. Seda kuulen küll esimest korda, et see enam autotee ei ole...
re
madispoiss kirjutas:Eile Türil kella 19.00 paiku sini-valge Suzuki GSX?-iga (numbriga 46 NB) sõitnud mees, kamoon, linn pole nüüd küll see koht, kust võtta viimast oma tsiklist ja "nõeluda" autode vahel
Türi ei tundu olevat koht, kus kell 19 õhtul autode vahel nõeluda saaks Küll aga on seal palju "sebrasid", mis kihutamise ohtlikuks teevad. lisaks on linnas kihutamine üleüldse paha.
-
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 88 korda
madispoiss kirjutas:Eile Türil kella 19.00 paiku sini-valge Suzuki GSX?-iga (numbriga 46 NB) sõitnud mees, kamoon, linn pole nüüd küll see koht, kust võtta viimast oma tsiklist ja "nõeluda" autode vahel
mida Sa siin täristad... kutsu "võsakas" v " kaua võib"
mida see kaebamine siin annab sulle..
on alles pugejad koos.
võttis viimast tsiklist,see tähendab siis mida?
lasi 1 käigu piirajasse? lasi kõik käigud peeneks???
oii kuidas ma ei seedi seda teemat
Jaanus966 kirjutas:Üks järjekorde täiesti terve ja naljakas Eesti mees!
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/1 ... d=18928402
Samas võib kiivri pähe tõmmata iga suvaline tont.
Sõitsin minagi täpselt samal õhtul 9 paiku rõõmsalt Tallinnast Kohilasse napsu järele ja oh seda üllatust, ühtäkki oli ka Kohila vallavalitsus otsustanud napsumüügi ära keelata. Varem oli seal keeld alates 10st.
Eks siis kirusin savipätsi ja sõitsin 9km Rapla poole, kus on keeld veel alates 10st.
Küllap oli tollel tüübil sama üllatusmoment ja meeleheitele viidud, kuna ntx naine ei lubanud ilma siidrita tagasi tulla
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
täna 19.20 Pirita linnaosavalituse ees sõitis suunaga Meriväljalt vasakpöödega Teletorni poole üks baik. Muud ei midagi aga see jobu sõitis minu nina eest täiega läbi kusjuures temal oli punane ja mul roheline. oleks mul kiirus suts suurem olnud (andsin kaugelt juba gaasi et rohelisega üle jõuda ja jõudsingi) oleks korralik pauk olnud kahe tsikli vahel...
Krt! hoidke silmad lahti ja eriti punasega üle ristmiku sõites!!! soe soovitus on punasega siiski seisma jääda, mõjub tervisele hästi!
Punasega kindlasti ei tohi peale sõita aga siin ristmikul on minu arust see case, et punane tuli Viimsi poolt tulejale pöördel minuteada ei kehti ja vasakpööre tuleb teha siis kui keegi parasjagu ei tule. Ilmselt see bike (mina see polnud ) ei näinud, kui sa sealt nüüd roosaga kiirendasid.
-
MrR kirjutas:creativ kirjutas:Krt! hoidke silmad lahti ja eriti punasega üle ristmiku sõites!!!
soe soovitus on punasega siiski seisma jääda, mõjub tervisele hästi!
Punasega kindlasti ei tohi peale sõita aga siin ristmikul on minu arust see case, et punane tuli Viimsi poolt tulejale pöördel minuteada ei kehti ja vasakpööre tuleb teha siis kui keegi parasjagu ei tule. Ilmselt see bike (mina see polnud
) ei näinud, kui sa sealt nüüd roosaga kiirendasid.
vot seda ma ei teagi! kas tõesti viimsist tulijale ei näita et teletorni poolt tulijal on roheline???!! siis pole ime et ta minu rohelisega mul nina alt täiega läbi lasi...Kui nii siis peab seal eriti ettevaatlik olema. Kreisi koht. Ehk on viimsist tulijal vasakpöörde jaoks fooris lisasektor? samas ei saa see ju siis rohelist näidata kui mul ka rohelist näitas. ja ma ei läinud miskit "roosaga" üle. täiesti roheline ja ei vilkunud kordagi veel.
Olin teel ARKi õppesõidu platsile mööda Sõpruse pst ning Akadeemia teele saab ringteelt. Sõitsin sisemisel rajal kui märkasin, et ainult välimine rada keerab ära. Vaatasin kõrval hall väikeauto keerab ka ära, mõtlesin, et vast tühja tee peal mahume kõrvuti ära ning hakkasin ka keerama. Autojuht aga hullus, kiirendas mulle ette, pidurdas järsult, tahtis teelt välja rammida, mõtlesin, et täna vist koju ei jõua. Siis äkitselt kiirendas minema (ilge tahtmine oli järgi sõita ja klaas sisse lüüa). Tegelane sõitis jupp maad edasi ja keeras risti teele ette, sõitsin temani ja jäin seisma. Mees teeb akna lahti: "Kas sa tead mis rajalt sa ära keerasid?"
"Jah, valelt rajalt."
"Siis vabanda."
"Vabandust, see ei tähenda, et peaks tapma hakkama!"
"Ma sõidan ka sellisega."
"See ei tähenda, et peaks tapma hakkama!"
Kokkuvõttes oleme vist mõlemad hälvikud mootorratturid, tõepoolest tegin vea, aga selline meelega ohustamine ei ole kuidagi õigustatud, kui see autojuht seda loeb, siis: "Mine **nni!. Siiski tempel mällu igaveseks, ringteed ei taha ma enam küll näha.
MrR kirjutas:creativ kirjutas:Krt! hoidke silmad lahti ja eriti punasega üle ristmiku sõites!!!
Punasega kindlasti ei tohi peale sõita aga siin ristmikul on minu arust see case, et punane tuli Viimsi poolt tulejale pöördel minuteada ei kehti ja vasakpööre tuleb teha siis kui keegi parasjagu ei tule. Ilmselt see bike (mina see polnud
Eee... miks seal ei peaks ristmikul asuv foor vaskpöördele kehtima?
Re: 2 hälvikut
Overkilla kirjutas:(ilge tahtmine oli järgi sõita ja klaas sisse lüüa)
mul oli eelmisel suvel taoline situatsioon, keerasin peateelt paremale, ees sõitvale autole andis vastutulev rullnoks oma bemariga teed, kuid mulle keeras tuimalt ette, kuid sain ise pidama, jõudsin ka keskmist sõrme näidata, kuid vend pani peatumata minema. mõnesaja meetri pärast ta peatus, et mingi tüüp tee äärest peale võtta... sõitsin talle kõrvale, koputasin aknale, kui aken avanes, ütlesin:" õpi liiklus eeskirjad ära!" ja andsin talle kerge lõuahaagi läbi avatud auto akna...
tegemist oli väikse kohaga, kus kõik teineteist teadsid ja peale antud situatsiooni tolle rullnoksi tähelepanu võime ja liikluskultuur paranesid märgatavalt.
-
scryth kirjutas:MrR kirjutas:creativ kirjutas:Krt! hoidke silmad lahti ja eriti punasega üle ristmiku sõites!!!
Eee... miks seal ei peaks ristmikul asuv foor vaskpöördele kehtima?
soovitan kõigil kel võimalus, seda ristmiku kaema minna. ja just viimsi poolt tulles teha vasakpööre. päris segadusse ajas mind ennastki eile. see foor on justkui otsesuunas sõitjatele. sest mis moodi saab teha vasakpööret kui linnast tulev autoderivi liigub. tavaliselt on seal sõitjaid päris palju sel suunal.
seal PEAKS olema lisasektor! tundub et ristmiku see nüanss on jäänud korraldajatel kahe silma vahele.
praegu on seal ohtlik pööret teha kui otsesuunas põleb punane, sest teletorni poolt on roheline. ja kui ootama jääda rohelist et siis pööret sooritada, hakkab kogu autodevool linnapoolt liikuma ja jälle ei klapi asjad omavahel.
üks rollumees oli ikka geenius küll. pärnu mnt'd mööda sisse sõit laagrisse, linnast tulev tagasipöörde rada. mina tulin pärnu poolt linna sisse, rollumees mõtles, et teeb tagasipöörde autode vahelt üle haljasala. ukerdas siis ennast teeserva, vaatas ise teisele poole (kust mingi valemiga ei saa autot tulla), mõtlesin et ta juba nägi mind, kui järsku kukkus paarutama niiet tuli hooga haljasalalt üle äärekivide ja risti mulle ette... ei jõudnud muud teha kui mööda põigata. jumal tänatud et minu kõrval autot polnud, muidu oleksin autol kolaki küljepealt sees olnud) minu tsikli ja tema rollu esirattast oli ehk paarkend cm puudu kokkupuutest. minu süda jättis paar lööki vahele, tõmbasin hinge ja sõitsin edasi. mingit omakohut tegema ei hakanud. küllap ehmatas isegi ära. tundus olevat vanem meesterahvas...
kohe kergem hakkas kui sai hingelt ära öelda ...tänan täelepanu eest
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.