Rumalad küsimused 2
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: sv1000n
- Tänanud: 122 korda
- Tänatud: 192 korda
Re: Rumalad küsimused 2
kris. kirjutas:sinilind123 kirjutas:Olen korduvalt kiivriga poes käinud. Kui on kiire ja tahan osta ühte suitsupakki, siis ei viitsi peast ära võtta. Pole probleemi olnud sellega.
Statoili tanklas ükskord õhtusel ajal ei lubatud tankida ennem kui kiivrit ära ei võta.Kuidas see mittelubamine välja nägi ...
terv
kris.
öisel ajal on tankurid lukus ja teenindaja peab arvutist ise lubama iga tankimise.
-
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 4 korda
Ausaltöeldes on suht lamp minna kiiver peas kellegagi rääkima, eriti siseruumides. Kui sul mingi jõhkra sõlmega see kiiver kinni pole mille harutamine tunde võtab, siis on ju loomulik see ära võtta rääkimata visiirist. Pmts sama hea oleks selg ees kõndida tanklasse ja üritada rääkida
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1093 korda
- Tänatud: 1098 korda
- Kontakt:
extremist kirjutas:Ausaltöeldes on suht lamp minna kiiver peas kellegagi rääkima, eriti siseruumides. Kui sul mingi jõhkra sõlmega see kiiver kinni pole mille harutamine tunde võtab, siis on ju loomulik see ära võtta rääkimata visiirist. Pmts sama hea oleks selg ees kõndida tanklasse ja üritada rääkida
Poodi jah, ma kiiver peas ei läheks, vestlema ka mitte, küll aga teenindusjaama, kui tasuda on vaid bensiini eest. Põhjus on lihtne, seal pole kiivrit õigupoolest kuhugi panna.
Ainuke kord, kui mind on teenindamast keeldutud juhtus Läti Statoili jaamas (valgel ajal), kus teenindaja iga pumba üksikult ja eraldi välja lülitas, mille juurde suundusin. Karjus läbi lahtise luugi midagi läti keeles. Üks autoga klient tõlkis: võtku ma kiiver peast, siis ta paneb pumba tööle. Kusjuures kiivri all oli mul kiivrisukk, kust vaid silma paistsid. See teda rahuldas.
Häda sellistel juhtudel ongi kiivri paigutamises: kuhu ma panen kiivri? Ega ometi selle konksu otsa, mis besiinijaamades on mootorratturi jaoks üles pandud? Hmm, õige seal pole konkse. Palun ärge soovitage peeglit, normaalne inimene ei pane oma kiivrit vihmase ilmaga maanteesopase peegli otsa. Jaama sisenedes muide sama häda: leti juures pole kiivrit mitte kuhugi panna. Suuremates kauplustes on olemas hoiukapid kottidele, paraku kiiver sinna ei mahu, seega saad seda ainult käes kanda, tsikli juurde või pähe jätta. Pole just kõige mugavamad alternatiivid. Mõnes suuremas poes, kus on olemas infoletid ja näitsik letis juhtub heas tujus olema, siis õnnestub tavaliselt sinna jätta aga seda teeb võtja puhtalt vastutuleku korras ja ilma vähimagi vastutuseta.
Olgem ausad, mootorratturit ei oota nendes kohtades mitte keegi. Me oleme parimal juhul lihtsalt tüütus, halvimal juhul turvarisk sest nii, nagu kõik mehed on sead ja kõik naised lollid, nii on kõik mootoratturid vägivaldsed pättidest hügeeniprobleemidega liiklushälvikud. Me oleme teistsugused, kui ülejäänud ja on tavaks, et inimesed pelgavad erinevat.
macintosh kirjutas:Poodi jah, ma kiiver peas ei läheks, vestlema ka mitte, küll aga teenindusjaama, kui tasuda on vaid bensiini eest. Põhjus on lihtne, seal pole kiivrit õigupoolest kuhugi panna.
Mul on selle jaoks käed. Täitsa töötav trikk
Tegelikult jätan ma kiivri paagi ja maski vahele vedelema, ei juhtu selle risuga midagi. Ja kui mu 3 pauku üle elanud kiiver tõesti rotti lastakse, siis ennegi vaid kapuutsi väel sõidetud
-
- Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 20 korda
simp kirjutas:kris. kirjutas:sinilind123 kirjutas:Olen korduvalt kiivriga poes käinud. Kui on kiire ja tahan osta ühte suitsupakki, siis ei viitsi peast ära võtta. Pole probleemi olnud sellega.
Statoili tanklas ükskord õhtusel ajal ei lubatud tankida ennem kui kiivrit ära ei võta.Kuidas see mittelubamine välja nägi ...
terv
kris.öisel ajal on tankurid lukus ja teenindaja peab arvutist ise lubama iga tankimise.
Just nii. Püstol paagis ja aru ei saanud, miks kütet ei tule. Läksin küsima, ütles et võtaksin kiivri peast ära. Ma kuulan klappidest muusikat üldjuhul sõiduajal. Kiivri peast võtan, tulevad klapid ka kõrvast välja ja siis on kiivrit pähe pannes jälle sättimist, et klapid ilusti jääksid sinna. See on tülikas. Seepärast iga kaheminutise peatuse pärast ei viitsi peast ära võtta.
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
Nii see ongi - korralikke inimesi n***takse selle eest, mida pätid enne teinud on. Kui poleks bensuvargaid, poleks ka seda nõuet.
Aga elementaarne viisakus vähemalt tanklasse või poodi sisenedes võiks küll olla, et peast ära võtaks...
-
- Tsikkel: ZX10R Fighter
- Tänanud: 6 korda
Miks need mehed kellel kiiver peast ära ei tule ei tangi automaadis ?
Olen kindel et see ON rumal küsimus
Sten kirjutas:Miks need mehed kellel kiiver peast ära ei käi ei tangi automaadis ?
Olen kindel et see ON rumal küsimus
+1 mida, mulle näiteks meeldib isegi soppata kiiver peas kaubandus-keskustes,ja tunneks hiilgavalt röömu kui kohtaks teisigi oma suguseid,oh küll seda äratundmis rõõmu jatkuks kauemaks
-
- Tsikkel: IZ,Jawa,GSXF,R1,XL1000
- Tänatud: 14 korda
Olgem ausad, mootorratturit ei oota nendes kohtades mitte keegi. Me oleme parimal juhul lihtsalt tüütus, halvimal juhul turvarisk sest nii, nagu kõik mehed on sead ja kõik naised lollid, nii on kõik mootoratturid vägivaldsed pättidest hügeeniprobleemidega liiklushälvikud. Me oleme teistsugused, kui ülejäänud ja on tavaks, et inimesed pelgavad erinevat.
Krt see on ikka tabavalt paika pandud
Tänud Macintosh!
-
- Tsikkel: SUZUKI M1800R&HondaVTX1800
- Tänatud: 25 korda
IT küsimus. Kui olen asendanud ühe faili teisega (samanimelised), kas kuidagi on võimalik see esimene fail kätte saada?
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
Teoreetiliselt on küll võimalik, kasutades mõnda recovery tarkvara.
Need on enamjaolt tasulised, piraadilahes võib tasuta ka leida.
Aga midagi sellist:
http://www.icare-recovery.com/data-reco ... tware.html - see tarkvara väidetavalt suudab taastada 10 faili, enne kui raha küsima hakkab.
-
- Kontakt:
stev666 kirjutas:IT küsimus. Kui olen asendanud ühe faili teisega (samanimelised), kas kuidagi on võimalik see esimene fail kätte saada?
Teoreetiliselt peaksid saama ka sellega. ( Vabavara )
http://www.piriform.com/recuva
-
recuva, ei ole mitte ainult tasuta vaid ka üks kasutajasõbralikumaid ja mugavamaid(minu arvates)
aga sinu mure puhul võib probleemiks osutuda see, et antud faili asukoht on kõvakettal juba üle kirjutatud. Eriti kui sama masinat edasi kasutad.
-
- Tsikkel: Hayabusa aka Triinu :)
- Tänanud: 33 korda
- Tänatud: 31 korda
- Kontakt:
Kas reflektori taastamine tasub end ära? Või on kavalam panna luubid ette (mul ühed kasutatud variandid lihtsalt vedelevad...)? Või oleks kõige õigem osta uus tuli (originaalina saada vist ainult)?
Jagage kogemusi, ise ei oska midagi mõelda selle koha pealt... Tean ainult, et praeguse tulega ei sõida enam kuskile kui päevavalgus kaob...

-
GeiuLiisi kirjutas:Kas reflektori taastamine tasub end ära? Või on kavalam panna luubid ette (mul ühed kasutatud variandid lihtsalt vedelevad...)? Või oleks kõige õigem osta uus tuli (originaalina saada vist ainult)?
Jagage kogemusi, ise ei oska midagi mõelda selle koha pealt... Tean ainult, et praeguse tulega ei sõida enam kuskile kui päevavalgus kaob...
luup(korralik, puhas) on hea, eriti kui niisama vedelevad(saab viisakalt xenonit ka kasutada, tekitab korraliku lõikejoone ja ei pimesta).
-
- Kontakt:
simp kirjutas:GeiuLiisi kirjutas:Kas reflektori taastamine tasub end ära? Või on kavalam panna luubid ette (mul ühed kasutatud variandid lihtsalt vedelevad...)? Või oleks kõige õigem osta uus tuli (originaalina saada vist ainult)?
Jagage kogemusi, ise ei oska midagi mõelda selle koha pealt... Tean ainult, et praeguse tulega ei sõida enam kuskile kui päevavalgus kaob...luup(korralik, puhas) on hea, eriti kui niisama vedelevad(saab viisakalt xenonit ka kasutada, tekitab korraliku lõikejoone ja ei pimesta).
Mu mäletamist mööda olid nad mul küll seest ilusad, aga pealt suht kriimulised... Poleerida kannatab neid?

Üldjuhul luuptule luup on klaasist ja seda põlveotsas ei poleeri. Poleeritakse seda spets tööriistaga, et optilised omadused ei muutuks. Kui sa seda luupi kaootiliselt poleerid siis näitab see sinna-tänna ja varesele puu otsas silma aga mitte sinna kuhu sa sooviksid. Ma nüüd küll ei tea mis masinast konkreetselt jutt aga profiilis olevale rattale kõikse mõtekam uus tuli osta, kui plaan sellega kauem sõita.
-
- Kontakt:
madispilt kirjutas:Üldjuhul luuptule luup on klaasist ja seda põlveotsas ei poleeri. Poleeritakse seda spets tööriistaga, et optilised omadused ei muutuks. Kui sa seda luupi kaootiliselt poleerid siis näitab see sinna-tänna ja varesele puu otsas silma aga mitte sinna kuhu sa sooviksid. Ma nüüd küll ei tea mis masinast konkreetselt jutt aga profiilis olevale rattale kõikse mõtekam uus tuli osta, kui plaan sellega kauem sõita.
Ikka jah seesamune CB-1 vajab uut tuld... Tänud nõuande eest Pean muidugi luubid Tartust välja kaevama ja üle vaatama, aga kardan, et pean siiski orika ostuga arvestama...
Aga see reflektori taastamine? Kroomiga katmine vms teema... Olen kuulnud natuke midagi... Kogemusi pole kellegil sellega?

-
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 221 korda
- Tänatud: 90 korda
GeiuLiisi kirjutas:...
Aga see reflektori taastamine? Kroomiga katmine vms teema... Olen kuulnud natuke midagi... Kogemusi pole kellegil sellega?
Kroom ei silu pinda, kuna kiht üliõhuke. Seega pead reflektori enne siledaks lihvima ja ära poleerima nii, et ühtegi kriimu ka ei jää. Vastasel juhul saad hea õnne korral mingisuguse välimuse, halvemal juhul isegi mitte seda. Valgustusvõimet krobelise reflektoriga ei saa mingisugust. Viimane jutt käib ka kroomspray kohta. Lasin sprayga kunagi ühe autoraipe reflektorid üle, kuna kiiresti oli vaja ja muidu poleks ülevaatusele kannatanud minna, sest helkivat kihti praktiliselt enam polnud. Pimedas testisin värskelt värvitud reflektorite valgusjõudu ja kasutegur selles osas oli ümmargune null. Tegemist oli siis puhtalt ülevaatajale tünga tegemisega ja endiselt kannatas selle autoga ainult päevavalges sõita.
siis väärib see ka väärkasutamist!"
-
- Kontakt:
pühak kirjutas:GeiuLiisi kirjutas:...
Aga see reflektori taastamine? Kroomiga katmine vms teema... Olen kuulnud natuke midagi... Kogemusi pole kellegil sellega?Kroom ei silu pinda, kuna kiht üliõhuke. Seega pead reflektori enne siledaks lihvima ja ära poleerima nii, et ühtegi kriimu ka ei jää. Vastasel juhul saad hea õnne korral mingisuguse välimuse, halvemal juhul isegi mitte seda. Valgustusvõimet krobelise reflektoriga ei saa mingisugust. Viimane jutt käib ka kroomspray kohta. Lasin sprayga kunagi ühe autoraipe reflektorid üle, kuna kiiresti oli vaja ja muidu poleks ülevaatusele kannatanud minna, sest helkivat kihti praktiliselt enam polnud. Pimedas testisin värskelt värvitud reflektorite valgusjõudu ja kasutegur selles osas oli ümmargune null. Tegemist oli siis puhtalt ülevaatajale tünga tegemisega ja endiselt kannatas selle autoga ainult päevavalges sõita.
Lihtsam ja kindlam on osta orikas ette Tänud!!!

-
- Tsikkel: V4
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 7 korda
arbs kirjutas:Mis vahendiga saaks poleerida-läikima kroom pinnad(nagu näiteks sumps)?
Kroomi poleerimise pastaga. Leiad sedalaadi tooteid autokeemia poodidest jm. kohtadest.
Olen täheldand, et osadel ratastel on omanikud paigaldanud lahtise sidurikaane. Enamasti ducatidel. Kas selline asi eeldab vaid päikselise ilmaga sõitmist? Korjab ju jubedalt mustust sisse. Või siis mitte?
-
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Hurt kirjutas:Olen täheldand, et osadel ratastel on omanikud paigaldanud lahtise sidurikaane. Enamasti ducatidel. Kas selline asi eeldab vaid päikselise ilmaga sõitmist? Korjab ju jubedalt mustust sisse. Või siis mitte?
Seda tehakse siduri jahutuse parandamiseks. Kuivsidur jahtub ainult välisõhu toimel. Kuni keegi sinna just kuritahtlikult õli ei lisa, on kõik okey. Nagu poison mainis, tsentrifugaaljõud viskab kõik mehaanilise seal välja. Ketaste kulumisel tekib ka veidi tolmu seal. Vihm ei morjenda ja Duci mehed just mudas uputamas ka ei käi
-
- Tsikkel: GSX1200, XT660R
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 77 korda
Hurt kirjutas:lahtise sidurikaane. Enamasti ducatidel.
...praami peal astub tuttava ducimehe juurde laevamees ja küsib kaunis mureliku näoga: "Julged sa ikka sellise kolinaga mandrireisi ette võtta?"
davidsoniharald kirjutas:Hurt kirjutas:Olen täheldand, et osadel ratastel on omanikud paigaldanud lahtise sidurikaane. Enamasti ducatidel. Kas selline asi eeldab vaid päikselise ilmaga sõitmist? Korjab ju jubedalt mustust sisse. Või siis mitte?
Seda tehakse siduri jahutuse parandamiseks. Kuivsidur jahtub ainult välisõhu toimel. Kuni keegi sinna just kuritahtlikult õli ei lisa, on kõik okey. Nagu poison mainis, tsentrifugaaljõud viskab kõik mehaanilise seal välja. Ketaste kulumisel tekib ka veidi tolmu seal. Vihm ei morjenda ja Duci mehed just mudas uputamas ka ei käi
Miks on vaja sidurit jahutada?
Õli puudumisel tundub olevat mingi kaalueelis(minu silmis ei tasu seda see juba kolin ära ) ja kindlasti on mängus veel mingit teoreetilised kaalutegurid, kuid kas tõesti on tehtud see jahutuse eesmärgil?
-
- Tsikkel: GL 1800
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 37 korda
Minu teada ei kolise Ducil mitte sidur, vaid klappide ajam, millel pole klapi vedrusi. Tühikäigul tõesti jõhker kolin-kalin.
Kui see siduri kobakas peab õlis müttama, on juba pöörlemise takistuseks õli mollis laiali müdistamine.
koi kirjutas:Minu teada ei kolise Ducil mitte sidur, vaid klappide ajam, millel pole klapi vedrusi. Tühikäigul tõesti jõhker kolin-kalin.
Kui see siduri kobakas peab õlis müttama, on juba pöörlemise takistuseks õli mollis laiali müdistamine.
Ducatidel koliseb ikka kuivsidur.
-
- Tsikkel: Ducati SFV4S
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 11 korda
See, et ta lahtine on ei ole jahutuse eesmärk kuna tehasest tulevad nad ikka üldiselt kinnise kaane all.
See lahtiseks tegemine on nende võimalus lihtsalt ja see kolin silmapaistmise jaoks ikka