Õnnetused mootorratastega

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

jaanisp
Tsikkel: Z

Re: Õnnetused mootorratastega

Lugemata postitus Postitas jaanisp »

Ükskõik kui palju te ka ei pläkutaks ja palju õnnetusi on, uskuge või mitte TEISED sellest EI ÕPI !

Kaastunne minupoolt omakestele siiski !

Kasutaja avatar

sada sirgel
Tsikkel: honda st 1100

Lugemata postitus Postitas sada sirgel »

jaanisp kirjutas:

Ükskõik kui palju te ka ei pläkutaks ja palju õnnetusi on, uskuge või mitte TEISED sellest EI ÕPI !
kaastunne minupoolt omakestele siiski !

palju mõtlevad ,et minuga ei juhtu seda kunagi ja keeravad arutult rutškat peale ja seetõttu ei õpigi

sada sirgel kuuskümmend kurvel

isonts
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas isonts »

me ühiskond on moraalselt vildakas väga tugevalt. Ehe näide see viimane surnuks sõitmine. Kanal2 tegi sellele tüübile ca 10 minutise nekroloogi ja lisaks sõimas natuke paekivi serva peal uudistavaid inimesi. Ja kui kusagil Süürias paarsada naist ja last lõhki lõigatakse siis sellise uudise mahalugemiseks kulub loetud sekundit ning peale seda hakkab ilmatüdruk poolalasti laulma rõõmsalt.
Seega ei maksa halvasti öelda midagi nende inimeste kohta, kes eilset laagna tee matsu õnnelikuks õnnetuseks peavad. Selliseks me olemegi muutunud. Võõras surm ei koti kedagi. Ma ei usus nende siirusesse, kes siin kaastunnet avaldavad. Vale koht nagunii.

Kasutaja avatar

Pontus
Tsikkel: V4
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Pontus »

andryy kirjutas:

Siis kui mina otsustasin astuda mootorratturite sekka siis mind meelitas see,et kõik mootorratturid olid suur ja tugev vennaskond,see mis toimub siin foorumis ajab mind nutma,varem oli ikka kõva foorum kus sai midagi huvitavat lugeda,nüüd aga muutus mingiks möla ja läbu foorumiks.

Kahjuks on siia jah, troppide ülekaal alles jäänud.

Yerba kirjutas:

No mis kuradi üksmeelne vennaskond - üks teeb sõna otseses mõttes enesetapu ja see ülejäänud vennaskond peaks ka nüüd oma tsiklitele kargama ja türisalust alla sõitma, et oma üksmeelset leina väljendama või?
Vaid on oluline, mida ta tegi ja kuidas ta tegi.

Saan aru,et tegu organites töötava inimesega, tavainimest,tuttavat,sõpra,perekonda,vennaskonda see küsimus ei huvitaks.

Inimesed on nii jobuks muutunud,et ei saa ennem aru, kui samalaadne sündmus nende lähedast puudutab.Oma pasti võiks ikka kinni pidada sellistes teemades, selliseid kommentaare lisades, kui ise ei tundnud,teadnud hukkunust mitte m**n*.

Hoopis teine mees, ja kui tahad kõnetada siis nüüdsest lisa lause lõppu alati: Söör...
Kasutaja avatar

svenzik
Tsikkel: Honda Hornet

Lugemata postitus Postitas svenzik »

mx77 kirjutas:

Sorry andryy, nagu ma su postist aru saan siis ei ole sa eesti päritolu. Kui see nii on siis vaata, su oma rahvuskaaslsed on teinud väga palju selleks et ma ei saa neisse väga neutraalselt suhtuda. "Vsje nashe!" - mäletad?

Kust võetakse selline üldistus??? Kuidas varem meiega toimunud sündmused puutuvad tänasesse?

Kui suhtuda suvaliselt kellelessegi halvasti, kuna tema esivanemad võisid olla need, kes on midagi valesti teinud, siis oled ise sama mentaliteediga, kui need samad esivanemad! Eelarvmus kellegi suhtes on väga libe tee.

Mõelge ikka mis te kirjutate/ütlete, muidu kõlab see nagu autojuhid delfis kirjutavad - kõik mootorratturid ainult kihutavad ja on rullnokad, kuna nägin paari bike kihutamas.

ABS - 8 elu 9-st alles
Kasutaja avatar

t2g
Tsikkel: zx6r suure R-iga

Lugemata postitus Postitas t2g »

ou lärisejad teie kõigi rattad võiks 110 peale piirata. mis arvate? väga kurb ,et nii juhtus aga olgem ausad 80% mootorratturitest vajutab vahel peale(mina ka). väga ebameeldiv on lugeda ,et keegi sonib siin ,et oleks võinud kellegi ära tappa või paras,et läks...

Kasutaja avatar

keltsik
Tsikkel: 90` Fazeri šokolaad

Lugemata postitus Postitas keltsik »

Härra Pontus, isegi kui oleks oma lähedane olnud, ja ta omaalgatuslikult enesetapu teinud, ei tuleks ma siia ajama paska a`la te ei tea midagi temast ja tegelt oli lahe vend, aind et teed olid sitad, aga kiirus polnud üle jne.Fakt on see et ise ta surnuks sõitis oma oskamatusest ja mõtlematuses ja mul on sellest sündmusest üldsegi s**t või moos. Ja ei hakka oma eelneva postituse ees ka vabandama, minu pärast kustutage ära see või tehke mis tahate, mõte jääb mul samaks. Ärge võtke mingit ühte sündmust nii südamesse, eriti võõrad. Õpib sellest tark, loll lõpetab ikka seal kabelis, vaesemad krematooriumis.

Kasutaja avatar

426f
Tsikkel: aprilia rs50 MHR

Lugemata postitus Postitas 426f »

ma saan aru et siia teemasse pannakse info avariidest ja mölisemiseks on ka kuskil teema,talvel oli selle nimi saagimine

-minsk125
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r

v301060
Tsikkel: HD Bobik 103
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas v301060 »

mx77 kirjutas:

Sorry andryy, nagu ma su postist aru saan siis ei ole sa eesti päritolu. Kui see nii on siis vaata, su oma rahvuskaaslsed on teinud väga palju selleks et ma ei saa neisse väga neutraalselt suhtuda. "Vsje nashe!" - mäletad?

PS. Läti, Venemaa ja Leedu ei ole minu jaoks riigid, kus oleks normaalne liikluskultuur.

Mina olen "eesti päritolu"(on se mingi söök?), kuid täiesti andryy-ga ühel meelel!

HD Bobik 103 & 2x Jawa 638
varem: KMZ 650 Dneprr; HD XL 1200 Sportster; TransAlp 650; HD 883 Sportster Roadster; HD 1200 Sportster Custom; KTM 390 Duke; Triumph Thunderbird 1600

Kasutaja avatar

Mhhh
Tsikkel: Mini&GPZ305

Lugemata postitus Postitas Mhhh »

426f kirjutas:

ma saan aru et siia teemasse pannakse info avariidest ja mölisemiseks on ka kuskil teema,talvel oli selle nimi saagimine

See teema on kinni.

kmx kirjutas:
macintosh kirjutas:

Mõelge hetkeks sellele, et ta oleks võinud tappa lisaks endale ka kellegi teise - kellegi ema, kellegi abikaasa, kellegi lapse, kellegi isa, kellegi sõbra.

Justnimelt "oleks" kellegi kaasa võtnud, aga nii ei läinud. Mees läks üksi ja teda jäävad leinama tema sõbrad ja perekond. Ja sinu postitus mitte ei tundu küüniline vaid ongi küüniline!

Keegi paugutab suvalt relvaga, ta oleks kedagi surmanud, kuid nii ei läinud (näiteks).

---

On komme muidugi, et surnuid austatakse. Kuid jah...ma ei parasta ega avalda ka kaastunnet (ma olen üldistelt kah üsna "realist"; tunded ja liigsed emotsioonid ei ole tihtipeale minule :D ). Ma austan nii palju (puhtalt kombest), et ma ei parasta.
Aga jah.. algaja juht, linnateel, kiirust kõvasti üle, teisi sõidukeid omajagu...need tegurid ikkagi mõjutavad. Eks ta ise teadis, mida teeb. Tore oli, et keegi peale tema oma elu ei kaotanud.
Vaidlus siin arvatavasti ei pruugi viia kuskile. Oma "faktidele" ja veendumustele jäädakse siiski kindlaks.

Mini (Riga 30) chopper & Kawasaki GPZ305->
Kasutaja avatar

Stonekurg
Tsikkel: zx7r
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Stonekurg »

Mhhh kirjutas:
426f kirjutas:

See teema on kinni.

kmx kirjutas:
macintosh kirjutas:

Mõelge hetkeks sellele, et ta oleks võinud tappa lisaks endale ka kellegi teise - kellegi ema, kellegi abikaasa, kellegi lapse, kellegi isa, kellegi sõbra.

Justnimelt "oleks" kellegi kaasa võtnud, aga nii ei läinud. Mees läks üksi ja teda jäävad leinama tema sõbrad ja perekond. Ja sinu postitus mitte ei tundu küüniline vaid ongi küüniline!

Keegi paugutab suvalt relvaga, ta oleks kedagi surmanud, kuid nii ei läinud (näiteks).

---

On komme muidugi, et surnuid austatakse. Kuid jah...ma ei parasta ega avalda ka kaastunnet (ma olen üldistelt kah üsna "realist"; tunded ja liigsed emotsioonid ei ole tihtipeale minule :D ). Ma austan nii palju (puhtalt kombest), et ma ei parasta.
Aga jah.. algaja juht, linnateel, kiirust kõvasti üle, teisi sõidukeid omajagu...need tegurid ikkagi mõjutavad. Eks ta ise teadis, mida teeb. Tore oli, et keegi peale tema oma elu ei kaotanud.
Vaidlus siin arvatavasti ei pruugi viia kuskile. Oma "faktidele" ja veendumustele jäädakse siiski kindlaks.

Tige tuleks olla selle mersu venne peale :wack: Mootorratas on inimestele ohutum kui mopeed kui statistikat vaadata. Inimene läks rahus ja miks selle kallal ilkuda kui "kõik" baigiga sõitjad on samasugused potensiaalsed mõrvarid.

kawasaki zx7r
Kasutaja avatar

Janar.R1
Tsikkel: Yamaha R1 TURBO

Lugemata postitus Postitas Janar.R1 »

Zaks kirjutas:

Pläkumoorid.Eidekari.Laske inimesel minna.

Õige, tegi mees mis tegi, arvatavasti pole siin foorumis ühtegi tsiklisti kes kiirust poleks ületanud! Nüüd kui üks ei tulnud kiiruse või mis iganes selle õnnetuse põhjustas ohjamisega toime nüüd hakatakse taga rääkima et küll ikka oli halb tsiklimees- minge lakkuge verd ka sealt asfaldi pealt ehk hakkab veel parem!!! Andke rahu lahkunule raisk!

Kasutaja avatar

Mhhh
Tsikkel: Mini&GPZ305

Lugemata postitus Postitas Mhhh »

Lahkunu on rahu saanud juba. Tema vaimselt poolt (kui nii võtta) pole enam alles (ilmselt..seda ei saa jällegi tõestada. Nagu ei saa jumala olemasolu või vastupidist).

Ainsad, kes rahu saavad veel, oleks lahkunu lähedased (kui nad loeksid seda foorumit üldse). See ei põhjustaks neile lisastressi vms asja.

Ei..ma ei ütle otseselt, et ta oli halb tsiklimees, vaid ainult hindas oma võimeid üle.

Mini (Riga 30) chopper & Kawasaki GPZ305->
Kasutaja avatar

Commix
Tsikkel: Jawa

Lugemata postitus Postitas Commix »

aivarik kirjutas:

...eelmisel nädalal kuulisn Põhja-prokuratuurist, et vaieldavate õnnestuste korral, kui tunnistajaid pole - isegi kui sõidad rohelise tulega ristmikule tsikliga - ja sind aetakse alla - jääd süüdi sina. St. tsiklist.
Selline on eelarvamus ja hoiak meie suhtes...

Üks põhjus, miks mul on Tallinas ja X kohtades GoPro kiivri küljes töötamas!
R.I.P.

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Valus teema veel, aga mul on üks küsimus - kas tegu oli mehega, kes varemaltki ratastega kokkupuutunud/ringisõitnud või oli see R6 tal esimene? Ma saan aru, et see ratas oli paar tundi varem ostetud..

Lihtsalt kas tegu oli mehega, kes ennast tsikliga sodiks sõitis või oli tegu tsiklimehega? Mõelge selle peale..

Teiseks - see ilkumine siin võiks ära lõppeda, analüüsige õnnetust või tooge kuivi fakte, aga ärge lahmige olukorda mittenäinuna ja palun ärge laskuge mingisse rahvustevahelise vaenu õhutamisse. See pole siin selline koht.
Muidu jään oma eelmise arvamuse juurde, kerige ise tagasi, kui ei mäleta.

PS Ja nüüd ma saan aru, miks ma enda avariis süüdi jäin - mendid-tõprad ei viitsinud (suvatsenud) ju isegi tunnistajat küsitleda, seega tsiklist süüdi. Selle peale pole küll muud midagi teha, kui et nentida õigete politseinike kadumist täanvatelt.

Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

oli mis oli. nii valus, kui lahkunu perekonnal praegu, pole ilmselt ühelgi foorumikasutajal. Targutada kihutamise teemadel võiks elavatega ja mõnes teises teemas. Niipalju austust võiks ka põlisel eestlasel olla, et matuserongi möödudes mütsi peast võtab, mitte ei parasta.

Hardrocker
Tsikkel: Kawasaki Z900RS’22, GasGas 250
Tänanud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Hardrocker »

Pihelgas kirjutas:

oli mis oli. nii valus, kui lahkunu perekonnal praegu, pole ilmselt ühelgi foorumikasutajal. Targutada kihutamise teemadel võiks elavatega ja mõnes teises teemas. Niipalju austust võiks ka põlisel eestlasel olla, et matuserongi möödudes mütsi peast võtab, mitte ei parasta.

Enam paremini ei saakski seda teemat lõpetada.

Kasutaja avatar

tfr
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas tfr »

Krt, mul jäi tänavuse avariihooaja avamisest ka napilt puudu täna. Pronksist vasakpööre Tartu maanteele, kaks rida keeravad, mina esimeses, sisemises mingi Tallink Takso toonitud klaasidega Vito. Ja siis jalutas mingi (visuaalsel vaatlusel) keskealine soomlane südamerahus lauspunasega üle. Vito-vend lasi korra gaasi maha ja mulle astus ta siis keset kurvi ja kallutamist bussi nurga tagant risti ette. Päris hea üllatus, ratas püsti/otseks ja pidurit, napilt enne ohutussaart sain isegi pidama ja püsti. Härra mühatas, kuna oli sunnitud kaks sammu vasakule astuda, et rattast mööda saaks, ja jätkas peatumata teed.

Sellistel hetkedel on täitsa tahtmine vägivaldne inimene olla. A näe paraku ei ole :)

TransAlp '02
Kasutaja avatar

pets138
Tsikkel: Yamaha XJ900S

Lugemata postitus Postitas pets138 »

Pihelgas kirjutas:

+1

Teema algataja
Skyrunner

Lugemata postitus Postitas Skyrunner »

See teema ei ole siia tehtud selleks, et õnnetusse sattunud mootorrattureid halvustada nende tehtud sõiduvigadest ( kui õnnetus on nende süül tekkinud ) ning veel hullem hukkunud rattureid materdada nende sõiduoskamatuse, rahvuse või valesti valitud sõidukiiruse tõttu. Pigem peaks see olema teema, kus ongi viited õnnetustele mootorratastega ja nende tagajärgedele, mis võivad mootorrattaga sõites tekkida. Vahet pole, kas õnnetus juhtus maanteel, linnas või kuskil krossi / ringrajal. Põhiline, et igaüks, kes seda teemat loeb k.a tulevased mootorratturid teadvustaks endale, et analoogsed õnnetused võivad juhtuda meie kõigiga, ükskõik kus me sõidame.
SEE TEEMA PEAKS TOOMA MAAPEALE TAGASI MEID KÕIKI, KES ME TEGELIKULT ENAMUS EI SÕIDA TEEDEL LUBATUD SÕIDUKIIRUSEGA, VAID RISKIME PIDEVALT NII ENDA, KUI TEISTE ELUDEGA. ME KÕIK TEEME SÕITES VIGU JA ÕPPIDA TASUB ALATI TEISTE VIGADEST. KRITISEERIDA JA MATERDADA VÕITE ENNAST, KUI OLETE SATTUNUD MINGISSE ÕNNETUSSE JUST ENDA TEHTUD SÕIDUVEA TÕTTU.

Ma tõesti loodan, et te olete siin kõik normaalsed foorumi kasutajad ja teadvustate tulevikus ennem endale, mida ja kuidas te oma kommentaari siia kirjutate.

Kasutaja avatar

Janarm
Tsikkel: Sõidab

Lugemata postitus Postitas Janarm »

Skyrunner kirjutas:

See teema ei ole siia tehtud selleks, et õnnetusse sattunud mootorrattureid halvustada nende tehtud sõiduvigadest ( kui õnnetus on nende süül tekkinud ) ning veel hullem hukkunud rattureid materdada nende sõiduoskamatuse, rahvuse või valesti valitud sõidukiiruse tõttu. Pigem peaks see olema teema, kus ongi viited õnnetustele mootorratastega ja nende tagajärgedele, mis võivad mootorrattaga sõites tekkida. Vahet pole, kas õnnetus juhtus maanteel, linnas või kuskil krossi / ringrajal. Põhiline, et igaüks, kes seda teemat loeb k.a tulevased mootorratturid teadvustaks endale, et analoogsed õnnetused võivad juhtuda meie kõigiga, ükskõik kus me sõidame.
SEE TEEMA PEAKS TOOMA MAAPEALE TAGASI MEID KÕIKI, KES ME TEGELIKULT ENAMUS EI SÕIDA TEEDEL LUBATUD SÕIDUKIIRUSEGA, VAID RISKIME PIDEVALT NII ENDA, KUI TEISTE ELUDEGA. ME KÕIK TEEME SÕITES VIGU JA ÕPPIDA TASUB ALATI TEISTE VIGADEST. KRITISEERIDA JA MATERDADA VÕITE ENNAST, KUI OLETE SATTUNUD MINGISSE ÕNNETUSSE JUST ENDA TEHTUD SÕIDUVEA TÕTTU.

Ma tõesti loodan, et te olete siin kõik normaalsed foorumi kasutajad ja teadvustate tulevikus ennem endale, mida ja kuidas te oma kommentaari siia kirjutate.

+1

GSM 556 27432
Kasutaja avatar

piibek
Tsikkel: Yamaha R1

Lugemata postitus Postitas piibek »

Hardrocker kirjutas:
Pihelgas kirjutas:

Sellega võikski teema lukku panna. Ehk aitab sellest jauramisest siin.

Räägin aga natukene enda eilsest juhtumist, kus oleksin ise juba sellel hooajal teist korda nüüd külje maha pannud. Käisin ühte võõrast tsiklit proovimas (vanem Yamaha - yzf) kõrvalteedel, millel just pole kõige siledam teekate ja minu õnnetuseks unustas omanik mainida, et üks amordisimmer on üheltpoolt läbi ja õli praktiliselt kõik välja jooksnud. Minul muidugi oli vaja esimesel sirgel tsikkel tühjaks lasta ja kuskil 200 km/h tõusis esiratas teemügarike tõttu ilmselt maast korraks lahti ja lenks hakkas jõhkralt võbelema. Lisaks sellele ei hakanud masinal esimese hooga esipiduridki tööle. :x Mul oli ikka tükk tegemist, et tsiklit tee peal hoida. Ütlen ausalt, pidin peaaegu püksid täis sittuma ja siiamaani imestan, et üldse püsti jäin. :shock: Soovitan siiralt kõigil teistel, kes võõra tsikli selga istuvad, enne tsikkel üle vaadata, omanikuga natuke aru pidada, arutada tsikli iseärasusi ja esimesel sirgel võiks ikka natuke tagasihoidlikumalt sõita.

Umbes nii ..

pyta
Tsikkel: GSX-S 1000
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas pyta »

no tank slapp võib sul iga rattaga juhtuda,kui kõvasti kiirendada,seda leevendab rooliamort. endalgi kordi juhtunud,sellega harjud ära. aitab peale keeramine,mitte pidurdamine,pidurdamisega võid risu panna

RF600R ´96 (09-10) XT600 ´90 (10- 15) ZX9R ´98 (10-11) Thunderace '98 (12-12), GSX-R 750 '04 (13-15), TT600RE '05 (15-16), RSV1000R '08 (16-18), Beta 300rr '14 (16-24), Fz1n '09 (18-24), GSX-S 1000 '24 (24...)
Kasutaja avatar

piibek
Tsikkel: Yamaha R1

Lugemata postitus Postitas piibek »

pyta kirjutas:

no tank slapp võib sul iga rattaga juhtuda,kui kõvasti kiirendada,seda leevendab rooliamort. endalgi kordi juhtunud,sellega harjud ära. aitab peale keeramine,mitte pidurdamine,pidurdamisega võid risu panna

Kasutasin tagumist pidurit, esimesed (minu õnneks) ei töötanudki. Jah, mul enda masinaga ka juhtunud päris mitu korda.. aga niimoodi (nagu videoski näha) pole kunagi olnud. Nii raske võbelemine tekkis esimest korda ja 200 pealt enam juurde küll vajutada ei tahtnud. :lol:

isonts

Lugemata postitus Postitas isonts »

Skyrunner kirjutas:

See teema ei ole siia tehtud selleks, et õnnetusse sattunud mootorrattureid halvustada............

1.Pole vaja endale ettekujutada, et oled liikuses üksinda ja mitte kellegil pole õigust ei enne õnnetust ega peale õnnetuse põhjustamist sitasti öelda. Iga oma teoga tekitad sa inimestes emotsioone. Sõidustiili ja sellega põhjustatud õnnetuste lahkamine ja valede sõiduvõtete halvustamine sealjuures on väga õigustatud selles teemas.
2.Tagajärjeks ei ole ainult ribateks sõidetud masin ja sodiks sõidetud maine keha. Õnnetuse tagajärjeks ongi reaalses elus palju pahaseid(leinavaid) inimesi.

1. Iga inimene, kes ennast tulevikus iseenda lolli pea pärast kasti kavatseb sõita võib juba ette arvestada, et ükskõik kui hea ja kena inimene ta oma lähedastele oligi siis oma tutvusringkonnas, töökaaslaste seas tambitakse ta madalamale, kui murukamar, meediast, kommentaariumitest ja foorumitest rääkimata. Hea, kui lähedased ja sõbrad ühtegi halba sõna ei ütle ja palugu ainult kõige vägevamat, et ta ei võtaks teisi endaga kaasa. Sest siis on see inimeste ring, kes teie kallist kadunukest neavad, veelgi suurem.

väga palju teemast mööda ei pane siin mitte ükski foorumi kasutaja. Kõik see käibki õnnetuste juurde, kaasaarvatud verbaalne crap. Ainuke positivne asi on see, et ehk mõni midagi õpib teiste vigadest.

Kasutaja avatar

Janar.R1
Tsikkel: Yamaha R1 TURBO

Lugemata postitus Postitas Janar.R1 »

piibek kirjutas:
pyta kirjutas:

Kasutasin tagumist pidurit, esimesed (minu õnneks) ei töötanudki. Jah, mul enda masinaga ka juhtunud päris mitu korda.. aga niimoodi (nagu videoski näha) pole kunagi olnud. Nii raske võbelemine tekkis esimest korda ja 200 pealt enam juurde küll vajutada ei tahtnud. :lol:

Muideks lennuväljadel peetavatel kiirendusvõistlustel on selline tsiklikäitumine tavapärane :( Aga jah kui loopima hakkab siis on mõistlik rohkem pähe anda, või kui niigi põhjas on siis laksakas sidurit, et ratas maast lahti saada ja olukord rahuneb.

SigSauer

Lugemata postitus Postitas SigSauer »

selliseid asju lugedes tekib vahel mõte, et kas ekspertiis üldse suudaks pärast sellist jõhkrat laksu ka mingi võimaliku tehnilise rikke tuvastada. Kui kõik on pilbasteks, siis mine ja tee selgeks, kas juhtus midagi rehviga, pidurite või muude osadega. Keegi ju täna ei tea mis tegelikult juhtus.

Igaljuhul kaastunne ja et maa meid kõiki kinni hoiaks, see mees muutus reisijaks ja sellest on kahju, ükskõik mis siin siis põhjuseks oli :|

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1974 korda
Tänatud: 568 korda

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

piibek kirjutas:
Hardrocker kirjutas:
Pihelgas kirjutas:

Sellega võikski teema lukku panna. Ehk aitab sellest jauramisest siin.

Räägin aga natukene enda eilsest juhtumist, kus oleksin ise juba sellel hooajal teist korda nüüd külje maha pannud. Käisin ühte võõrast tsiklit proovimas (vanem Yamaha - yzf) kõrvalteedel, millel just pole kõige siledam teekate ja minu õnnetuseks unustas omanik mainida, et üks amordisimmer on üheltpoolt läbi ja õli praktiliselt kõik välja jooksnud. Minul muidugi oli vaja esimesel sirgel tsikkel tühjaks lasta ja kuskil 200 km/h tõusis esiratas teemügarike tõttu ilmselt maast korraks lahti ja lenks hakkas jõhkralt võbelema. Lisaks sellele ei hakanud masinal esimese hooga esipiduridki tööle. :x Mul oli ikka tükk tegemist, et tsiklit tee peal hoida. Ütlen ausalt, pidin peaaegu püksid täis sittuma ja siiamaani imestan, et üldse püsti jäin. :shock: Soovitan siiralt kõigil teistel, kes võõra tsikli selga istuvad, enne tsikkel üle vaadata, omanikuga natuke aru pidada, arutada tsikli iseärasusi ja esimesel sirgel võiks ikka natuke tagasihoidlikumalt sõita.

Umbes nii ..

Kui küsida tohib mis oli proovimise point,et võõrast rattast kohe 200 välja keerasid,tahtsid äkki teada kas klapid on õieti regullitud :wack:

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rein »

Kas sa ratta omanikule ikka enne proovimist tagatisraha maksid, kui enam prooviringilt tagasi ei tule?

Kasutaja avatar

pets77
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas pets77 »

Tere.

Sai kah täna, siis vähe käntsa pandud. Siis küll quadiga karjääris, ei mahtunud me kalamehe passatiga koos teele ära. Tuli ta mulle vasakult külge, kuna mõlemil oli tee moodustis, siis loodan homme kindlustusse minna. Kiirused olid õnneks kuskil 20km/h ja peale katkiste plastikute/jalaraudade pole pillil muud midagi. Endal põlv ja puus vähe kõverad, kuid mehed ju ei nuta... 8) . Poleks põlvekaitsmeid ja saapaid olnud, oleks olukord momendil suht täbar. Passatil sain nina ilusti puhtaks pühitud :wink: .

KTM 890 Adventure . Ktm 525 xc. Honda TRX450R quad. Peugeot 55TA 125cm 1954a. Aprilia SR50 Factory 06. Kõik garages
EX: võrrid,mopid,Jawad.Yamaha: 2xRaptor 660,700, Xjr1200, Virago 750, XVS 1100.Kawa: Zr750, Z750, Z1000. Ktm 620SM. Aprilia 4xPegaso.BMW F650. Honda CB500X.
Suletud

Mine “Vaba teema”