Käega tervitamisest.
Moderaator: Moded
:)
Ise olen absoluutselt igakord tervitanud motomehi, kuna hakkan ka ise 50cc pealt üle liikuma võimsama peale. Sellesmõttes, et ka mina austan motomehi. Näiteks vahepeal siin keegi rääkis, et lehvamise ja muu sellisega võib kaasneda väike wheelie. Siis lugu selline, et täna (16.Juuni) sõitsin ardu ristmikult tallinna poole ja tuli vastu biker. Ta hakkas suhteliselt kaugel slaalomit tegema tee peale. Eriti autosi ka ei olnud, tema taga kuskil 400-500m kaugusel oli mõni. Et sellesmõttes, et kui see oli tervitus selline, siis vabandan et vastu ei tervitanud Suht ehmatasin ära kergelt kuna pole sellist viisi enne näinud ja nüüd alles lugesin tervitamiste kohta.
Rinksi pakutud klipp, on omamoodi õpetlik ja lõpus on ikka väga korras "YOOYOYOYO"
Anomaalne Bensiiniraiskaja
ma viskasin eile sinise triibuga autole käppa,kes mulle vilgutas...päike paistis mul seljatagant ja ei saanud aru mis autoga on tegemist enne kui kõrval oli ,sõitsin lubatust natsa suurema kiirusega ka ...aga ma arvan,et nad vilgutasid mulle seepärast,et mul täistuli põles
Nädalavahetusel saremaal käies viskasid ka paljud autojuhid käppa
Oleneb kiirusest...olen ise ka vastu visanud
-
- Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
- Kontakt:
Panthera kirjutas:Paaaaa kirjutas:Minuteada on vilkuripoistest märguanne järgmine: lenksu all vasaku käega teed ännäännnääännn (nagu annaksid gaasi, sellised käeliigutused). Üks mototegelane seletas nii kunagi.
Aru ma ei saa, miks lihtsat asja nii keeruliseks ajada...? Tsiklil ju täpselt samamoodi kaugtuli olemas... Mina vilgutan seda, kui vaja märku anda...
Aga mulle visati ka käe asemel jalaga
Käpp on käpp
Reedel proovisin kõigile rollumeestele käppa visata, paljud ikka viskasid vastu ka, vanemad inimesed vaatasid küll vähe imelikult. Vana_Narva maanteel vilgutasin rollerile tulesid ka, et ment ees, see oli siis üheksakümne alas, rollumees oleks ennast kraavi naernud. Hakkas teine nii kõvasti hirnuma, küllap ei suuda roller vist niipalju kiirust arendada. Kuid päeva tegi rõõmsamaks
Olen tähele pannud, et vähemalt autojuhtide puhul pole tulede vilgutamisest kasu - kas ei taheta või siis lihtsalt ei panda tähele. Hetkel räägin just tulede põlema panemisest.
Iseasi seegi, kas tsiklimehed üksteise tulesid jälgivad. Lihtsam on teha mingi kindel zest.
Et teemast mööda ei paneks, siis käega tervitamine on ütlemata mõnus asi. Kohe tuju teeb paremaks kui keegi möödasõitev tegelane käppa viskab.

Mõni roller -> 125cc 4 taktiline Hiina roller -> Honda NSR 125cc -> Aprilia RS125 -> GSXR 600 -> GSF600S
-
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Re: Käega tervitamisest.
Ma ise sõidan sinise Yamaha enduroga ja keegi mulle käppa ei viska. Ise ka ei julge suurtele onudele visata.
Rolleritega on ni ... Et ise ma ei tervita rolleriste .... Kui aga keegi rolleriga sõitev isik viipab, siis viisakusest viipan ka vastu ... Vot rollupoisid .. arvestage ..
-
- Kontakt:
Üks vanamammi sõitis mulle vastu üle ristmiku.
Ma vaatasin, et mammil tuled ei põle.. Näitasin siis näppudega enda silmade poole ja siis tema auto poole. Ta pidi hirmust kraavi algul sõitma, kuid siiski sai aru, et ma mitte ei taha teda enda hirmsat häält tegeva bike ja nahkülikonnaga elusalt nülgida vaid täiesti heatahtlikult meelde tuletada.. Heiii tuled ei põle!!!
Nägu oli hea, ma juba korra hakkasin kartma, et no mine nüüd seda autot sealt kraavist välja lükkama kuhu see mammi põrutab.
See tervitamine mootorratturite vahel on üks toredamaid kombeid, mis juba autokoolis sooja tunde tekitas kui mõni accomplished motomees alles harjutavale õppurile käppa viskas. Ise leffan kõigile ratturitele ja muidugi alati tore ka kui keegi vastu leffab. Teinekord nagu märkab liiga hilja liikluse tõttu ja siis isegi pläss tunne, et nüüd nii ebaviisakas paistsin ja vastu ei näidanud midagi.
Tavaliselt "casual wave" toimib aga minumeelest on mõnusad ka nö "kulpi andmine" ja heavy metal devil horns kui piisavalt võimalust aeleda vahet pole kas autos olles lahtisest aknast või tsikliga Jalgadega on hea leffata mööduvatele pärisuunas ratastele või kui ise kellestki mööda lendad.
Täna oli Pärnu-Ikla maanteel hea seik kust ma kahest rekkast mööda peenestasin ja vastutulevad 2 tsiklit mulle "võta hoogu maha, ees on ment" käeliigutust tegid. Hoogu polnudki teab mis palju aga parem ikka näidata kui lasta teisel mehel süütus olukorras radarisse lennata
tussu kirjutas:Täna oli Pärnu-Ikla maanteel hea seik kust ma kahest rekkast mööda peenestasin ja vastutulevad 2 tsiklit mulle "võta hoogu maha, ees on ment" käeliigutust tegid.
Milline see käeliigutus siis kah oli? Tahaks ka tulevikus võibolla rakendada
Ma mäletan et see oli käega vastasõlale osutamine, aka pagunite näitamine - mis tähendab et mendid on väljas... (parandage kui eksin aga oli vist parema käega vasakule õlale osutamine/patsutamine)
-
- Kaupmees
- Tsikkel: Ducati Streetfighter
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 4 korda
- Kontakt:
Panthera kirjutas:Ma mäletan et see oli käega vastasõlale osutamine, aka pagunite näitamine - mis tähendab et mendid on väljas... (parandage kui eksin aga oli vist parema käega vasakule õlale osutamine/patsutamine)
Parema käega suht raske patsutada, kuna siis tuleb gaas lahti lasta.. Ise siiamaani ikka vasakuga seda näitand..
Aitan USA-st asjade tellimisel. Ebay, Paypal-iga maksmine ja kõik muud kohad.
http://www.estperformance.com
http://www.facebook.com/estperformance
Hiljuti Lätis trassil olles näidati vastutulevate poolt, et ment väljas. Mõtlesin, et panen veel ühest kaubikust mööda ja siis hea kulgeda. Möödasõidu alustamisel aga näen, et kaubiku juhil neoonvest seljas ning sirutab käe aknast välja hakates ringikujulis liigutusi tegema randmega. Krt ära ehmatas, mõtlesin, et nüüd käseb tee äärde tõmmata aga tema hoopis tahtis mulle märku anda, et vilkurimehed ees. See on see, kui ühtseid käemärke ei ole kasutusele võetud
Parandage kui valesti teen aga mina olen mendist märku andmiseks ikka vilgutanud. Mul see vilgutusnupp ju kohe vasaku lenksu juures sõrme vahetus läheduses. Ja vilgutamisest saavad kõik aru.
Mõistlik on ju näidata käega sujuvat liigutust allapoole, et "raahuuliiikuult..." . Kasutatakse ka sõrmega ringikujulise liigutuse tegemist kõrgel õhus.
Tere....
tere... :wack:tere.. jne. Alati on ju tore kui teretatakse.Käte, jalgade või millega iganes... Samas see "millega iganes" ja ülipüüdlikult iga tsiklisti tervitamine keda silmanurgast märgatakse ja kätega vehkimine võib vahel teid ennast liiiklusohtlikku olukorda panna.
.
Linnas autodevahel kergelt sõeludes ...no mida ma vehin ... või trassil suurema kiirusega kätt just visiirini ei tösta.
Mulle piisab lihtsast noogutusest või vasema käe sõrmede sirutusest .Tahate märkate või kui mahti saan märkan ka ise.
ma pole ju seepärast mingi ülbik... vist...
Parimat....
Mina mäletan seda, kui eelmine aasta autokoolis õppesõitu tegin ja siis mõni motikaga mööda sõitis viskas ka mulle käppa. Siis tuli küll ikka kohe eriti hea tunne. Sellestajast ise ka ikka tervitanud, kui käega ei saa, siis pead ikka noogutanud. Kuigi jah pean mainima, et ega need soomlased ei kipu küll eriti tervitama- aga võibolla asi nende suurtes matkaratastes- kukuvad pikali või panevad käest minema
fh kirjutas:. Kasutatakse ka sõrmega ringikujulise liigutuse tegemist kõrgel õhus.
Ma tean et see pidi tähendada "käivitage mootorid"
fh kirjutas:Mõistlik on ju näidata käega sujuvat liigutust allapoole, et "raahuuliiikuult..." . Kasutatakse ka sõrmega ringikujulise liigutuse tegemist kõrgel õhus.
See oli jah antud liigutus tol hetkel. Vasaku käega allapoole "surumist" nö väljendada justkui tahaks.
Peaks mingi ühtse märkide süsteemi leiutama Mida iga Eestis sõitev tsiklimees peaks pähe õppima. Siiamaani on hoiatuste ja märguannete suhtes igasuguseid erinevaid versioone kuulnud
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.