Sidesüsteemid mootorrattal

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

isandpauk
Kaupmees
Tänatud: 1 kord

Re: Sidesüsteemidest rattal

Lugemata postitus Postitas isandpauk »

Cardo korraldab lõustaraamatus fotovõistlust "ME and MY scala rider". Võitjate vahel jagatakse välja 3 komplekti sideseadmeid. Kui pakub huvi, siis vaadake http://www.facebook.com/cardoscalarider

isandpauk
Kaupmees

Sinihambaga sideseadmete võrdlustabel pdf kujul saadaval siit. Võrreldakse Cardo sel kevadel turule jõudvat G9 mudelit, Cardo G4, Interphone F5 ja Midland BT-Next seadmeid. Võrdlustabel on inglise keeles, kui kellelgi tõlget või seletust vaja läheb, siis siin teemas peaks saama selle lahendatud.
Võrdluses on paar puudust ka - ei ole võrreldud järgmisi asju:

• maksimaalne rahvaarv, mis seadmete ketti ühendamise abil saab samaaegselt liita full-dupleks sidega.
  • üle sinihamba stereomuusika kuulamisega seonduv: lugude vahetus sideseadmelt, kvaliteet jms.

DISCLAIMER: Antud tabel on koostatud avaliku teabe ja testide tulemusena. Selles sisalduv informatsioon ei pruugi olla täiesti korrektne, sest vead ja/või puuduv funktsionaalsus võivad olla tootjate poolt juba parandatud (n. tarkvara uuenduste teel).

Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 12 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Paksemad kõlarid on asi mis esmalt silma hakkas - loodetavasti tuleb neist ka kvaliteetsem ning valjem heli kui praegustest.
"Most sociable" aga FB nuppu ikka ei ole (lol) .

terv
Kris.

Teeline
Tsikkel: Moto Guzzi Griso 8v

Lugemata postitus Postitas Teeline »

Tänud abi eest. Ostsin Tehnoturust Midland BT Nexti, mis oli seal hea soodushinnaga (85.-€). Heli kvaliteet päris hea ja nuppude kasutamine kinnastega ka normaalne. Kuna teiste seadmetega kogemus puudub, siis võrrelda ei oska. Nüüd ainult kevadet oodata, et seda saaks ka sõites proovida.

Kasutaja avatar

harrys
Tsikkel: ZR-7
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas harrys »

Nii. Hankisin kah Midlandi BT neXtid, 2tk.
Samas nüüd vaadates, soodushind muutunud täishinnaks.. Ehk õnnestus saada ühe hinna eest 2, kokku 169 juurot. Anyway.
Hetkel tundub, et asjalik asi ja mulle oleks Cardo tõsine overkill (430 vist plekkis selle kahene komplekt, kuskilt jäi silma).
Miinused- minu jaoks puuduvad. Samas pole ratta seljas saanud testida- talv, külm, paha.
Mu eesmärgid- rääkida seljakotiga kui juhtub seljas olema ja muidu lihtsalt mussi lasta.. Mulle 5 mitme plussiga. Nupud kah head ja suured ja väljaulatuvad- kinnastega saab suht hästi aru, et mida vajutad. Erinevaid reziime valides keegi tädi kõlaritest karjub kah, et mida teed (raadio, intercom või telefon).

Muidu aga miinused, mul pole vahet, kuid teistele vast-

• 1,6 kilomeetrit- vb jah, kui otsenähtavus, kõigil pead otse jne. Siin kodus levitesti tehes (üks oli toas, mikrofon teleka ees; teisega lonkisin õues ja vaatasin, kui kaugele levib)- üle 150 meetri vast ei saanud. Peab millalgi vabas õhus kah proovima. Samas arvan, et ka kõik teised seadmed tahavad otsenähtavust ja 1.6 kilti selline.. reklaamlause.
  • Pakun, et see erinevate inimeste vahel valimine, kellega rääkida (saad vaid ühega korraga, vestluskaaslasi valid nuppudega)- see nuppude näppimine sõidu ajal ja jätta meelde, et mis nupp kuulub kellele.. et 'forward' on Kati ja 'stopp' on Mati ja 'Vol +' keegi kolmas.. Ei tundu eriti turvaline.

Plussid:

• Juhtmega saad ühendada ka raadiosaatja näiteks kui väga vaja; levib ju too palju paremini, kui bluetooth. Või poogid külge pleieri, millel bluetoothi ei ole.
  • Arvutiga saad seadistada. Näiteks raadiokanalid (6tk) paika panna.. See seadmest otse kanalite otsimine on nagu ta on.
  • Mikrofone kaasas 2; nii kinnisele, kui avatud kiivrile.

Ehk jah. Kui hankida midagi vaid enda tarbeks või selleks, et 'mõnikord läheb vast vaja,' siis see ideaalne. Või kui vaid seljakotiga lobisemiseks. Ehk olen väga rahul oma ostuga.

Mis aga ajudele käib- kõigi nende puhul.. On raske teha seade suurem ja mahutada sisse 2 AAA akut näiteks? Vaevalt, et sõidu ajal pea sellest paarist grammist lisaraskusest viltu kisub? Saad vabalt vahetada (ka siis, kui need kunagi päris otsad annavad) või siis ka vahepeal- vahetad patareid, mitte, et hakkad 'kiivrit laadima'. Ok, ka laadimise ajal saab rääkida, kuid siis tilpneb ikka mingi USB juhe kiivri külge sõidu ajal......

Kasutaja avatar

Kirs
Tsikkel: BMW
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas Kirs »

Midlandil on ka olemas bluetooth lisaga raadiosaatja, siis pääsed ühendamisel ka tülikatest juhtmetest.
http://www.tehnoturg.ee/EE/4144/A278

SERTÃO

isandpauk
Kaupmees

harrys kirjutas:

Nii. Hankisin kah Midlandi BT neXtid, 2tk.
Hetkel tundub, et asjalik asi ja mulle oleks Cardo tõsine overkill (430 vist plekkis selle kahene komplekt, kuskilt jäi silma).
Miinused- minu jaoks puuduvad. Samas pole ratta seljas saanud testida- talv, külm, paha.
Mu eesmärgid- rääkida seljakotiga kui juhtub seljas olema ja muidu lihtsalt mussi lasta.. Mulle 5 mitme plussiga. Nupud kah head ja suured ja väljaulatuvad- kinnastega saab suht hästi aru, et mida vajutad. Erinevaid reziime valides keegi tädi kõlaritest karjub kah, et mida teed (raadio, intercom või telefon).

Muidu aga miinused, mul pole vahet, kuid teistele vast-

• 1,6 kilomeetrit- vb jah, kui otsenähtavus, kõigil pead otse jne. Siin kodus levitesti tehes (üks oli toas, mikrofon teleka ees; teisega lonkisin õues ja vaatasin, kui kaugele levib)- üle 150 meetri vast ei saanud. Peab millalgi vabas õhus kah proovima. Samas arvan, et ka kõik teised seadmed tahavad otsenähtavust ja 1.6 kilti selline.. reklaamlause.
  • Pakun, et see erinevate inimeste vahel valimine, kellega rääkida (saad vaid ühega korraga, vestluskaaslasi valid nuppudega)- see nuppude näppimine sõidu ajal ja jätta meelde, et mis nupp kuulub kellele.. et 'forward' on Kati ja 'stopp' on Mati ja 'Vol +' keegi kolmas.. Ei tundu eriti turvaline.

Plussid:

• Juhtmega saad ühendada ka raadiosaatja näiteks kui väga vaja; levib ju too palju paremini, kui bluetooth. Või poogid külge pleieri, millel bluetoothi ei ole.
  • Arvutiga saad seadistada. Näiteks raadiokanalid (6tk) paika panna.. See seadmest otse kanalite otsimine on nagu ta on.
  • Mikrofone kaasas 2; nii kinnisele, kui avatud kiivrile.

Ehk jah. Kui hankida midagi vaid enda tarbeks või selleks, et 'mõnikord läheb vast vaja,' siis see ideaalne. Või kui vaid seljakotiga lobisemiseks. Ehk olen väga rahul oma ostuga.

Mis aga ajudele käib- kõigi nende puhul.. On raske teha seade suurem ja mahutada sisse 2 AAA akut näiteks? Vaevalt, et sõidu ajal pea sellest paarist grammist lisaraskusest viltu kisub? Saad vabalt vahetada (ka siis, kui need kunagi päris otsad annavad) või siis ka vahepeal- vahetad patareid, mitte, et hakkad 'kiivrit laadima'. Ok, ka laadimise ajal saab rääkida, kuid siis tilpneb ikka mingi USB juhe kiivri külge sõidu ajal......

430? Cardo G4 2-ne komplekt saadaval hetkel 377euriga gps24 punkt ee-s., motoexotical saab neid ilmselt kuskil 320euriga. Nende 2 AAA akuga ei võida sa midagi. Nende tavaliselt NiMH tehnoloogiaga valmistatud akude pinge ja mahutavus ei ole võrreldav liitium-polümeer akuga, mida vähemalt cardo seadmetes kasutatakse ning temperatuuri langedes surevad nad kiiremini ära. G4 seadmel on näiteks sees 2x400mAh 3,7V LiPo aku, mis võiks normaalse säilitamise puhul vastu pidada 3+ aastat, mida on rohkem, kui sedasorti sideseadmete tavaline eluiga. Ühe päevaga seda akut tühjaks rääkida mul ei ole õnnestunud. Kui aku peakski ära surema enne, kui oled nõus seadme uuema mudeli vastu vahetama, siis kruvid seadme lahti, otsid sobivas möödus aku ja vahetad ära. n. vanematele Cardo seadmetele (Q2/FM/Teamset) on uusi akusi täiesti saada ning ma usun, et on saada ka midlandile.

Kasutaja avatar

soolo
Tsikkel: Africa Twin

Lugemata postitus Postitas soolo »

Kas Cardole on võimalik PMR juurde kuidagi pookida?

Kasutaja avatar

boob
Mode
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas boob »

soolo kirjutas:

Milleks? Ainuke põhjus mis mulle pähe tuleb on see, et sul on mitu sõpra kellel on PMRid ja kes ei taha omale Cardo seadmeid?

isandpauk
Kaupmees

soolo kirjutas:

On küll, kuid olen boobiga täiesti nõus, et milleks? Tahad reisile minnes rohkem juhtmeid, seadmeid ja laadijaid kaasa vedada?
Saab ühendada bluetoothi toega PMR jaamu ning bluetoothi adapteri abil ka neid millel bluetoothi sisse pole ehitatud.

Kasutaja avatar

soolo
Tsikkel: Africa Twin

Lugemata postitus Postitas soolo »

Küsimus lihtsalt teoreetiline. Eelmiste aastate reisidel alati saatjaid kasutanud ja Cardot pole veel kiivrisse installinud, võib-olla pole PMR enam tõesti päevakorral.

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1093 korda
Tänatud: 1098 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

soolo kirjutas:

Küsimus lihtsalt teoreetiline. Eelmiste aastate reisidel alati saatjaid kasutanud ja Cardot pole veel kiivrisse installinud, võib-olla pole PMR enam tõesti päevakorral.

Siiski võib see päevakorda kerkida, kui grupi liikmetele on erinevaid seadmeid. Täna ju standartit pole ja kõik arendavad mingit oma, ülejäänutega kokkusobimatut tehnoloogiat.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

U79

Lugemata postitus Postitas U79 »

Esitaks küsimuse, et milline on reaalne side kvaliteet erinevatel sinihammastel? Mul üldiselt kehva mulje jäänud tugeva eetrimüra pärast. Aga tegemist ka aastate taguse kogemusega

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 139 korda
Tänatud: 359 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Cardo G4 "müra" oli selline, et isegi kui ma oma lahtise sumpsiga ringi paugutasin, kiivri visiir pärani lahti (st mikker otse tuules), kuni 70km/h, siis teised arvasid, et ma olen toas ja vaikuses. Teiste tootjate kohta ei oska öelda.

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Kontakt:

U79 kirjutas:

Esitaks küsimuse, et milline on reaalne side kvaliteet erinevatel sinihammastel? Mul üldiselt kehva mulje jäänud tugeva eetrimüra pärast. Aga tegemist ka aastate taguse kogemusega

Midland BT Next kohta oskan öelda kevadel kui hooaeg lahti läheb, "paberi peal" näeb asi igatahes eesrindlik välja.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

pets77
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas pets77 »

Tere.

Ei viitsi kogu teemat läbi lugeda(sorri), kuid milline oleks parim/odavaim seade. Ühendus juhtmevaba, ODAV ,telefoni ,gpsi ja kinnisele kiivrile, muid nõudmisi pole. Momendil on ka tavaline Nokia HF(ostes kaasas) asja ära ajanud, kuid need juhtmed ja kõrvakad ajavad hulluks.

8)

KTM 890 Adventure . Ktm 525 xc. Honda TRX450R quad. Peugeot 55TA 125cm 1954a. Aprilia SR50 Factory 06. Kõik garages
EX: võrrid,mopid,Jawad.Yamaha: 2xRaptor 660,700, Xjr1200, Virago 750, XVS 1100.Kawa: Zr750, Z750, Z1000. Ktm 620SM. Aprilia 4xPegaso.BMW F650. Honda CB500X.
Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Kontakt:

pets77 kirjutas:

Ei viitsi kogu teemat läbi lugeda(sorri), kuid milline oleks parim/odavaim seade. Ühendus juhtmevaba, ODAV ,telefoni ,gpsi ja kinnisele kiivrile, muid nõudmisi pole. Momendil on ka tavaline Nokia HF(ostes kaasas) asja ära ajanud, kuid need juhtmed ja kõrvakad ajavad hulluks.

Sõltub sellest, mida sa soovid, kas muusikat kuulata, telefoniga rääkida või kaaslasega suhelda. Kui rõhk on sõnal ODAV, siis eBay oma noname toodetega abiks - iseküsimus kas nad ka töötavad. Kui viitsimist ja kannatust on, siis leiad sealtsamast ka mõne tuntud nime soodsa hinnaga (ntx Cardo) või siis hoopis tehnoturust Midlandi mõne odavama vidina.

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1974 korda
Tänatud: 568 korda

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Leidsin sidevahendeid otsides sellise lingi.Kas kellelgi on mingit kokkupuudet sellise asjaga?Või millegi analoogsega.
http://www.biltema.fi/fi/Autoilu---MP/M ... kpl-82186/
Pean seda silmas ,just reisi ajal, tagaistujaga suhtlemiseks.Nende raadio teel sidet pidavate asjadega on rohkem peavalu kui asi väärt ja maksavad ka mitte vähe.Võtsin eelmine aasta sõbra käest prooviks asja mis maksis 299.-,aga ei olnud see minu jaoks mugav asi.Olen ilmselt rekkades kasutatavate kvaliteedi ja mugavusega harjunud ja need pole vist ükski sinna klassi.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 12 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Ja arvad et 35.- EUR-i eest saad mugavust ja kvaliteeti? :wack: :wack: :wack:

terv
kris.

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

Ei arva midagi,sellepärast küsingi,kas on kokkupuudet.Ei taha raadiosidel-bluethootil põhinevat asja.Analoogsed asjad ralli autodes toimivad ideaalselt,tegelikult sellist otsisingi,aga komistasin sinna,biltema lehele ja jäi silma.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Kontakt:

XL1000 kirjutas:

Leidsin sidevahendeid otsides sellise lingi.Kas kellelgi on mingit kokkupuudet sellise asjaga?Või millegi analoogsega.

Samasuguseid asju on ebay täis, ühtegi ülevaadet (review) ma kusagilt leida ei suuda ja eriti usladusväärsed need asjad välja ei näe. Ostad ühe ära, proovid järgi ja annad meilegi äkki teada. eBayst ostes on hind ka vähe parem, pärast ei tunne 6€ kulutamisest kahetsust - midagi ikka saad, vähemalt kogemuse.

Kasutaja avatar

margoman

Lugemata postitus Postitas margoman »

töötavad need asjad ilusti,
on üks pakkuda , saad näha ja katsuda kui tahad.

saatsin sulle PM

XL1000 kirjutas:

Ei arva midagi,sellepärast küsingi,kas on kokkupuudet.Ei taha raadiosidel-bluethootil põhinevat asja.Analoogsed asjad ralli autodes toimivad ideaalselt,tegelikult sellist otsisingi,aga komistasin sinna,biltema lehele ja jäi silma.

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

Tellisin ühe e-bayst ära.Maksis 6.99£+free shipping.Sellest pole kahju ka,kui ei toimi.See biltema oma väidetavalt pidi toimima,aga patarei kestvusest ei osatud rääkida.See mille mina tellisin on mingite AA võiAAA -dega.Ilmselt saab ka mingid laetavad panna,kui käes siis annan teada.

ML-Transport AS
Kasutaja avatar

harrys
Tsikkel: ZR-7
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas harrys »

See 430 eur vs 320 (cardo, 2tk) jäi kuskilt lambist meelde, vb väga valesti; äkki Tartus Takskus, Garmini poes. See bussika kõrval. Aga. 179 eur ikka vähem ju, kui 320 kahese paki eest:D

Anyway.
Üks miinus veel. Kui kasutad GPS-ina oma telefoni (android), siis sõuab jutt hiljem kohale. Kuna kui telefon häält ei tee, siis paari sekundi jooksul kaob ühendus. Ja kui telefon häält tegema hakkab- no et keera vasakule- telefon loob side uuesti, see võtab paar sekundit aega- selle võrra hiljem sad oma teate (keera vasakule). Ok, mingi variant oleks iGo taustaks panna muusika mängima või kui mussi ei taha vaid vaikust- vaikne MP3- tühi MP3- aga vähemalt side on pidevalt üleval:)

isandpauk
Kaupmees

Motoexotical saab näha ning proovida ka Cardo selle aasta mudelit G9 (osta veel ei saa).
Kes huvi tunneb, siis siin on G4,G9 ja mõne muu seadme kohta miski võrdlustabel.

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

XL1000 kirjutas:

Tellisin ühe e-bayst ära.Maksis 6.99£+free shipping.Sellest pole kahju ka,kui ei toimi.See biltema oma väidetavalt pidi toimima,aga patarei kestvusest ei osatud rääkida.See mille mina tellisin on mingite AA võiAAA -dega.Ilmselt saab ka mingid laetavad panna,kui käes siis annan teada.

Sain kätte selle asjanduse.Töötab,kiivrisse mahtus hästi, saab ühendada,ka mingi MP3 mämgija vm-ga.Toimib 2xAAA patareidega.Mõlemile eraldi helitugevuse reguleerimine.Juhe tundub suht peenike ja mitte eriti usaldus väärne,puudu oli pildi peal olnud svamm mikri otsa.Kui rattad alla saan siis proovin sõidu olekus ka ära.

ML-Transport AS

Pezzi
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Pezzi »

Kas keegi oskab öelda, kas Schuberthi SRC (by Cardo) ja Nokia E52 kooslust on võimalik niimoodi seadistada, et saaks telefoni näppimata (ainult häälega) vähemalt ühele lemmiknumbrile välja helistada? Kas see sõltub pigem telefonist või kiivrikomplektist ja millest alustama peaks?
Aitäh!

Kasutaja avatar

Snuffit
Tsikkel: Suzuki GSX1250 FA
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas Snuffit »

XL1000 kirjutas:
XL1000 kirjutas:

Sain kätte selle asjanduse.Töötab,kiivrisse mahtus hästi, saab ühendada,ka mingi MP3 mämgija vm-ga.Toimib 2xAAA patareidega.Mõlemile eraldi helitugevuse reguleerimine.Juhe tundub suht peenike ja mitte eriti usaldus väärne,puudu oli pildi peal olnud svamm mikri otsa.Kui rattad alla saan siis proovin sõidu olekus ka ära.

Saad ehk lingi anda, et millise tellisid. Prooviks ka ehk selle odava kraami ära 8)

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Kontakt:

Pezzi kirjutas:

Kas keegi oskab öelda, kas Schuberthi SRC (by Cardo) ja Nokia E52 kooslust on võimalik niimoodi seadistada, et saaks telefoni näppimata (ainult häälega) vähemalt ühele lemmiknumbrile välja helistada? Kas see sõltub pigem telefonist või kiivrikomplektist ja millest alustama peaks?
Aitäh!

Häältuvastus on enamasti ikka telefoni tarkvara teema. Kui telefon on võimeline sul mingi ebamäärase röögatuse peale konkreetsele numbrile helistama, siis peaks õnnestuma. Minul pole senini ühegi moodsa teleoniga (Android, iPhone, Windows phone) õnnestunud oma telefoniraamatu kontaktidele helistada, aga kui sa salvestad ühe numbri nime alla Jack ja hiljem röögatad: "Call Jack!", siis see võiks idee poolest toimida. Nokia Symbianid on enamasti pisut paremad häälkäsklustele vastama. Päris näppimata siiski ei õnnestu, ilmselt on võimalik asi nii seadistada, et Cardo seadmes nupule vajutades aktiveeritakse häälvalimine.

Pezzi
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Pezzi »

Kui süntesaatori häälega rääkima õppida, siis tundub, et isegi töötab.. :wink:

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”