Õnnetused mootorratastega
Moderaator: Moded
-
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 4 korda
Re: Õnnetused mootorratastega
Generalaivo kirjutas:Aknast välja vaadates avanes järgnev vaatepilt- Sharan lihtsalt tagurdas tee ääres parkinud hornetile tagant sisse ja lükkas selle külili ning autojuht üritas külili käinud tsiklist ka üle sõitma hakata(kuna ta ise polnd arugi saand et tsikli külili ajas..) mis aga tal ei õnnestunud kuna jooksin suu ja silmad hirmu täis ja kätega vehkides majast välja...ning palju puudu ei jäänd et hornet oleks ka minu ninja külili tömband
Vot selline tore seik..
Hull värk rsk, sellisele matsile tuleks mööda pead anda
-
- Tsikkel: Valkyrie
- Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
Üldse ei imesta, kui rattad olid peale Sharani parkimist talle järgi pargitud, juht tuli eest poolt, istus autosse vaatas peeglisse ja tagurdas. Juhtub.
-
- Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
- Tänanud: 41 korda
- Tänatud: 35 korda
Ei tea küll konkreetse vahejuhtumi täpseid asjaolusid aga üldiselt kehtib igalpool ütlus, et endal peab ka mõistus peas olema.
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
-
- Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
- Kontakt:
See jah, et parkides pisikest suure taha jäta oma väike seisma nii, et mingigi nurk paistab välja. Eks siin tuleb nüüd, et oleks seal autotaga olnud mängiv laps jne. Olgem ausad, mitte keegi, mitte kunagi ei kõnni ringi ümber auto, enne, kui rooli istub ja liikuma hakkab.
-
Rein kirjutas:Olgem ausad, mitte keegi, mitte kunagi ei kõnni ringi ümber auto, enne, kui rooli istub ja liikuma hakkab.
Olgem taaskord ausad, on raske parkida tsiklit (sel juhul lausa 2) auto taha niimoodi, et autosse istuja (autosse kõndiv, sealjuures liikuv inimene auto ümbruses) ei pane tähele, et meetreid tagapool võib paikneda takistusi.
Saan aru, et asju juhtub aga see ei mahu mulle pähe.
-
Rein kirjutas:See jah, et parkides pisikest suure taha jäta oma väike seisma nii, et mingigi nurk paistab välja. Eks siin tuleb nüüd, et oleks seal autotaga olnud mängiv laps jne. Olgem ausad, mitte keegi, mitte kunagi ei kõnni ringi ümber auto, enne, kui rooli istub ja liikuma hakkab.
Enda vanameest näen seda IGA jumala kord tegemas, enne kui ta rooli istub, vahet pole kas auto hoovis pargib või kuskil suuremas parklas ...
-
- Kontakt:
Aga kas sa ise teed seda? Vanakooli autojuhid käivad juba tiiru peale, et rehve vaadata. Mina ka enamuse ajast ei käi tiiru peale, hommikul sõitu alustades, trepist alla tulles näen parema külje ära ja autosse istudes vasaku. Kui tagant ei käi pea kunagi läbi. Enamuse ajast päeval, näen ainult vasakut külge. Kuna ise pealt ei näinud ja kohta ei tea, siis oletasin, et nii võis juhtuda
-
- Tsikkel: zx7r
- Tänanud: 1 kord
extremist kirjutas:Rein kirjutas:Olgem ausad, mitte keegi, mitte kunagi ei kõnni ringi ümber auto, enne, kui rooli istub ja liikuma hakkab.
Olgem taaskord ausad, on raske parkida tsiklit (sel juhul lausa 2) auto taha niimoodi, et autosse istuja (autosse kõndiv, sealjuures liikuv inimene auto ümbruses) ei pane tähele, et meetreid tagapool võib paikneda takistusi.
Saan aru, et asju juhtub aga see ei mahu mulle pähe.
Sul rohkem infi kui siin foorumis kirjas? Ma küll meetreid kuskilt välja ei loe ja sharani taha pole väga raske tsiklit ära kaotada. Väga loll ikka öelda, et tuleks mööda pead sellisele anda.Ma ei tea kuidas see insident lõppes aga horneti mees saab ju pm uue tsikli ja sharani mees ei põgenenud ju
-
Väga sinisilmne oled, kui arvad et mees uue tsikli saab. Mind ajaks väga vihale, kui mu uus tsikkel mitte millegi pärast siruli viskuks. Kukutatud tsikkel pole ikka see sama.
Miks sa arvad et on loll vasta pead virutada? Aga eks igal inimesel oma suhtumine ja õnnetused juhtuvad, oleks muidugi ise pealt näinud, oleks parem ülevaade... Aga siiamaani olen ennast pannud mõlemasse tegelasse ja tundub absurdne situatsioon.
Edu
-
- Tsikkel: zx7r
extremist kirjutas:Väga sinisilmne oled, kui arvad et mees uue tsikli saab. Mind ajaks väga vihale, kui mu uus tsikkel mitte millegi pärast siruli viskuks. Kukutatud tsikkel pole ikka see sama.
Miks sa arvad et on loll vasta pead virutada? Aga eks igal inimesel oma suhtumine ja õnnetused juhtuvad, oleks muidugi ise pealt näinud, oleks parem ülevaade... Aga siiamaani olen ennast pannud mõlemasse tegelasse ja tundub absurdne situatsioon.Edu
Kes uuest tsiklist rääkinud on? Kõik osad mis kahjustatud on ja olid saab uued...
Rein kirjutas:See jah, et parkides pisikest suure taha jäta oma väike seisma nii, et mingigi nurk paistab välja. Eks siin tuleb nüüd, et oleks seal autotaga olnud mängiv laps jne. Olgem ausad, mitte keegi, mitte kunagi ei kõnni ringi ümber auto, enne, kui rooli istub ja liikuma hakkab.
Kuna inimesi ei saa ilmselgelt usaldada, siis Infiniti on nüüd jõudnud sinnani et kui juht ikka piiksuva tagurdusanduri peale ei reageeri, siis vajutab auto ise pidurit ka - http://www.youtube.com/watch?v=ABI_jvXmwPw
-
http://www.youtube.com/watch?v=m6ZwS9izm4E
Usaldame elektroonikat!
Ei noh, tegelikult on hea lahendus, kui see annab lisaks midagi. Niikaua kui see inimese "ülemvõimu" käest ei võta, siis saab alati ka ju ise pidurdada.
Selle Volvo video kohta on kommentaarides selline jutt: "Tehnikud olid autol akut enne laadinud, aga liiga võimsa laadijaga ning küpsetasid selleläbi vajaliku aju ära." Ehk siis see äge pidurilahendus ei töötanudki. Aga point jääb ikkagi samaks - liiga palju ei tasu ka elektroonilisi vidinaid usaldada, krt, mul pole autol isegi kesklukku ega roolivõimugi
-
- Tsikkel: VX 800
- Kontakt:
reimps kirjutas:Selle Volvo video kohta on kommentaarides selline jutt: "Tehnikud olid autol akut enne laadinud, aga liiga võimsa laadijaga ning küpsetasid selleläbi vajaliku aju ära." Ehk siis see äge pidurilahendus ei töötanudki. Aga point jääb ikkagi samaks - liiga palju ei tasu ka elektroonilisi vidinaid usaldada, krt, mul pole autol isegi kesklukku ega roolivõimugi
Ega jah, viimati sai jäärajal korralikult hange otsas käia tuttava uuemat sorti esiveolise pilliga. Igasugu elektroonilised vidinad jäid killimata ja sai täie lennuga peale minna ja siis kurvis hakkas pihta, külglibisemis vastane seade, veojõu kontroll ja tont teab mis veel. Krt saba libisema ei lase ja jookseb otse kui esirehvide pidamis piir ületada, kui vägisi kässariga saba lendama saad siis ei lase gaasi anda, et asja gaasiga juhtida ja vajadusel saba tagasi tõmmata. Muidugi maanteel normaalselt liigeldes pole need asjad üldse pahad.
Ps. Krt see jutt läks nüüd küll valesse teemasse Kui väga vales kohas siis tõmmake maha.
http://www.krracing.ee/
Enne kui te siin üksteisel silmi peast välja hakkate urgitsema, viskan ka paar rida tänase juhtumi kohta. Sõitsime külla sõbrale Valga linnakesse ilusal päikesepaistelisel päeval, ning otsustasime väikese tee juua. Tee servas oli 3 autot pargitud, nii et oli umbes pooleteise auto vahe jäänud kahe auto vahele, ehk siis circa 10-12 meetrit. Lükkasime oma tsiklid poolviltu teeserva, et vähem ruumi võtaks, oleks hea välja sõita ja oleks ka ruumi teistel manööverdada kui vajadus tekib. Härra Sharani roolis kas unustas enne autosse istumist tõesti natukene ringi vaadata või ka tagurdades peeglisse piiluda, ja nii see asi juhtus. Iseenesest ei saa väita ju, et ei märganud,kui oled roolis, PEAD märkama kõike, mis võib kedagi teist või sind või vara kahjustada. Pealegi on Sharanil suht suur tagaaken, kust avaneb tunduvalt parem vaade kui mis iganes sedaanist. Asi läks kindlustusse peale seda, kui härra arvas, et annab mulle 30.- euri kahjude katteks. Kui saan ilusti oma kirjakese Veltmotocenterile vigadega ära saadetud, saame teada palju see lõbu Ergole päriselt maksma läheb. Aitähh.
Mul oli kunagi sarnane juhus, kui mu eelmine tsikkel (XJ600) parklas autoga külili tagurdati ning juht tahtis kohe 500 EEK anda ja kiirelt jalga lasta. Minu nõudmisel tegime siiski ära kindlustuspaberid ning kuigi väliselt eriti vigastusi ei olnud, siis kogukahjuks kujunes siiski 6000 EEK. Alati tasub nõuda, et asi ikkagi ametlikult fikseerida isegi kui esmapilgul midagi suurt viga ei paista olevat.
-
- Tsikkel: z1000
- Tänatud: 13 korda
Kas keegi teab midagi täpsemat? Streetrace foorumist võetud
Et siis lähedane inimene pani eile kõva litaka. VÄGA kuldsete kätega mees iga ala peal, kuid see pagana viinaviga rsk
Tsikliga teelt välja, ilma kiivrita, vaagnaluu puruks, abaluu puruks, roided sees, nendest üks kopsus. Opereerida ei saa veel kuna
seisukord pole stabiilne. Esmaspäeval teevad selles suhtes arstid otsuse.
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1096 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
24.aprillil kell 14.05 ajal toimus liiklusõnnetus Lääne-Virumaal Vihula Vallas Palmse-Vatku tee alguses, sõitis 39-aastane Imre mootorrattaga IZ 49 teelt välja ning paiskus külili.Vigastada saanud mootorrattur viidi ravile Rakvere haiglasse.
-
- Tsikkel: 300 EXC Six Days 2022, TRS One
mmz kirjutas:Mul oli kunagi sarnane juhus, kui mu eelmine tsikkel (XJ600) parklas autoga külili tagurdati ning juht tahtis kohe 500 EEK anda ja kiirelt jalga lasta. Minu nõudmisel tegime siiski ära kindlustuspaberid ning kuigi väliselt eriti vigastusi ei olnud, siis kogukahjuks kujunes siiski 6000 EEK. Alati tasub nõuda, et asi ikkagi ametlikult fikseerida isegi kui esmapilgul midagi suurt viga ei paista olevat.
Mu Ninjale tagurdati ka paar aastat tagasi otsa. Popsti kukkus külili, kogu külg kriibitud. Kahju ca 30k vanas rahas. Kui sellel rattal oleks olnud sumpa ka küljepeal ning vigastada saanud, siis oleks summa ikka päris ulmeliseks läinud.
-
- Tsikkel: TDM900
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 19 korda
reimps kirjutas:Selle Volvo video kohta on kommentaarides selline jutt: "Tehnikud olid autol akut enne laadinud, aga liiga võimsa laadijaga ning küpsetasid selleläbi vajaliku aju ära." Ehk siis see äge pidurilahendus ei töötanudki. Aga point jääb ikkagi samaks - liiga palju ei tasu ka elektroonilisi vidinaid usaldada, krt, mul pole autol isegi kesklukku ega roolivõimugi
Mu autol küll kunagi olid
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Mnjah, minu vana GPz tagurdati üleeelmisel aastal 2 korda parklas külili. Tunnike näputööd ja ca 500 krooni kulu. Kokku mõlema korra peale. Rauast ratas, ei mingeid pirakaid summuteid ja katalüsaatoreid.... see siis vahe uute ja vanade masinate vahel.
Ah jah, ühed püksid läksid ka tuksi, kuna akust oli hapet välja voolanud. Aga need olid ka vanad. Selge, et tuleb kasutada kindlustuse teenet, aga... nende hinnad on tegelikult ikka täitsa ulmelised.
-
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
Rein kirjutas:... Olgem ausad, mitte keegi, mitte kunagi ei kõnni ringi ümber auto, enne, kui rooli istub ja liikuma hakkab.
Ei olegi vaja ringi teha. Valdavalt piisab sellest, kui ära vaadata see üks suund, kuhu sa stardid või tagurdad. Ma püüan alati parkida nii, et saaks sõitu saaks alustada ilma tagurdamata. Eriti vihmaga ja külmematel aegadel on mõistlik sooja autoga "ära tagurdada", klaasid-peeglid alles puhtad. Paraku paistab, et see lihtne loogika väga levinud ei ole.
Ja ikkagi jääb väike võimalus, et juhi silm isegi näeb takistust aga mõistus ei reageeri . Sest protsessor on hetkel mingite mastaapsemate asjadega hõivatud ja tagurdamisele, kui väga aeglasele liikumisele, ei anta mõtete pingereas vajalikku prioriteeti
. Mul on endal juhtunud, et autovärvijatega läbirääkimast tulles oli närv kaunis must ja oli vaja pisut tagurdada. Teine auto paistis peeglitest aga pea oli nii paks, et ikka panin stanged kokku ja maaler sai minu kulul tööd juurde.
Miks närv must oli - üks nagamann kraapis mu auto ära, ehmatas ja tegi vehkat. Pidin teda taga ajama ja hiljem tema suguseltsiga jahuma kulude katmise osas. Olin ise loll ja heasoovlik. Palju lihtsam oleks olnud asi kohe ära vormistada ja las kindlustus tegutseb.
hetk tagasi ülemiste ristmikul oli avarii auto ja mootorratta vahel. Kohal oli mitu politsei patrulli, kiirabi ning päästeameti auto... loodame, et kõik jäid ellu!
evilhei kirjutas:hetk tagasi ülemiste ristmikul oli avarii auto ja mootorratta vahel. Kohal oli mitu politsei patrulli, kiirabi ning päästeameti auto... loodame, et kõik jäid ellu!
Enne oli seal ümber ka inimesi askeldamas, tundus ka hunnik kompse kõnniteele paigutatud olevat. Pilt tehtud suunaga Tartu mnt poole.
-
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 8 korda
Pauk oli väga räme olnud, motomees oli pärast pauku vastu posti lennanud. Liigutanud pärast seda polnud...
Auto tuli punasega ristmikule ja motikas oli juba ristmikule kiirendanud (rohelisega). Äiapapa jäi sama punase taha ootama, kui tema kõrvalt see auto ristmikule kihutas.
Jääme ootama, et kõige hullem ei juhtunud.
EX: võrrid,mopid,Jawad.Yamaha: 2xRaptor 660,700, Xjr1200, Virago 750, XVS 1100.Kawa: Zr750, Z750, Z1000. Ktm 620SM. Aprilia 4xPegaso.BMW F650. Honda CB500X.
-
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 12 korda
pets77 kirjutas:Pauk oli väga räme olnud, motomees oli pärast pauku vastu posti lennanud. Liigutanud pärast seda polnud...
Auto tuli punasega ristmikule ja motikas oli juba ristmikule kiirendanud (rohelisega). Äiapapa jäi sama punase taha ootama, kui tema kõrvalt see auto ristmikule kihutas.Jääme ootama, et kõige hullem ei juhtunud.
Kuule, ütle siis oma äiapapale, et ta esimesel võimalusel politseiga ühendust võtaks ja oma ütlused annaks (kui ta seda muidugi juba teinud ei ole). Sest kui jääb sõna sõna vastu, siis teadagi, kuidas seda tõlgendada võidakse taaskord. Kui ta ikka nägi, et auto säravpunasega ristmikule sõitis, on see ju väga oluline tõend. Sry, et nüüd nats mendijutt välja kukkus, aga that´s what I am . Õnnetusse sattunud tsiklimehele kiiret paranemist!

"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
PS! Klausen/Kender Viasati tagasi!
-
- Tsikkel: Dyna
http://www.reporter.ee/2012/04/27/fordi ... haiglasse/
Edit: http://www.delfi.ee/news/paevauudised/1 ... d=64319361