Rumalad küsimused 2
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 221 korda
- Tänatud: 90 korda
Re: Rumalad küsimused 2
Bastard kirjutas:Vahetasin täna pillil õli ja omast rumalusest ei saanud kõike välja /.../
Kui just poolt vana sisse ei jätnud, ei juhtu vast midagi. Mõnedel sõiduautodel võib vastavalt mootori eripärale isegi pool liitrit vana sisse jääda. Eks ta natuke sedasi on, et mida rohkem vana sisse jäi, seda lühemaks jääb Sul käesolev õlivahetusvälp. Pole Su tsikli ehitusega kursis, aga kas filtri ikka vahetasid või puhastasid ära (vastavalt sellele, mis Su tsiklil on)?
siis väärib see ka väärkasutamist!"
pühak kirjutas:aga kas filtri ikka vahetasid või puhastasid ära (vastavalt sellele, mis Su tsiklil on)?
Bastard kirjutas:Filter on ka uus.
-
- Tsikkel: TDM900
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 19 korda
Ma just seda kardangi, et nüüd on seal sees umbes 1/3 vana õli ja 2/3 uut. Nimelt jätsin lahti keeramata selle kuradima punni, mis on õlifiltri ees, lootuses et õlifiltrit eemaldades see ka välja voolab. Aga mitte kuiva karteriga mootoril
-
Kui 2/3 uut, siis ära sellepärast uuesti vahetama hakka. Arvan, et umbes poole tavalisest vahetusvälbast kannatab ehk ikka sõita. Võimalike majanduslike kahjude eest mina mõistagi ei vastuta.
-
- Tsikkel: TDM900
- Tänatud: 19 korda
Kui kottis mootoriga TDM varsti müügis on, siis teate mis sellest teemast sai...
-
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Bastard kirjutas:Kui kottis mootoriga TDM varsti müügis on, siis teate mis sellest teemast sai...
Siis ostad mu vigase käimariga TDMi ära, lappad kõik head jupid ühte ja tulemuseks on jälle hea asi.
Muidu ma väga ei põeks seda õli asja, võid ju varsti jälle liitrikese välja lasta ja uut peale kallata. Konstantne õlivahetus. Mõni õlijoodikust auto omanik nii just teebki.
-
davidsoniharald kirjutas:/.../, võid ju varsti jälle liitrikese välja lasta ja uut peale kallata. Konstantne õlivahetus. Mõni õlijoodikust auto omanik nii just teebki.
Ma sellepärast just filtri kohta küsisin (ei märganud, et eelnevas postituses oli filtri vahetusest kirjutatud, sry). Võid ju niimoodi jupikaupa vahetada, aga filter läheb varsti umbe. Kunagi, 90-date alguses ei raatsinud Soomes markade eest Sigullile uut õlifiltrit osta ja vahetasin ainult õli ära. Mõne aja pärast hakkas õlisurve lollusi tegema ja karteris tase mingil määral tõusis. Asi normaliseerus peale filtri vahetust.
-
- Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 45 korda
pühak kirjutas:Kunagi, 90-date alguses ei raatsinud Soomes markade eest Sigullile uut õlifiltrit osta ja vahetasin ainult õli ära. Mõne aja pärast hakkas õlisurve lollusi tegema ja karteris tase mingil määral tõusis. Asi normaliseerus peale filtri vahetust.
Ne sravnivai hui s paltsem
Mul on au olnud lammutada Nissan Patrol 3,3D, mis sõitis ilma õlivahetuseta 150 000 (!!!) kilomeetrit, enne kui pidulikult kokku jooksis. Omanik ütles, et ta aegajalt ikka juurde kallas, aga vahetus ei tulnud pähegi (issanda loomaaed ON suur). Ühesõnaga, karterit alt ära keerates selgus, et karteris on sülditaoline must ollus, mis isegi kummuli keerates sealt seest lahkuda ei tahtnud...
...teine juhus oli ca 70 000 õlivahetuseta sõitnud MB 2,4D kaubikuga, mis samuti peale pikemaid kannatusi vaikselt, aga lõplikult kokku jooksis. Lammutades selgus, et ummistunud filtri tõttu lahkus oma kohalt õlifiltri tihend (tegu paberfilterelemendiga) ja paiknes õlikanali ette. Õlituli ei süttinud, ju siis mingi kogus ikka läbi jooksis, aga trassisõitu selliselt drosseldatud mootor välja ei kannatanud...
Aga 2/3 õlivahetusega ja vahetatud filtriga TDM mootoril ei juhtu normaalkasutusel lähema 5000 km jooksul kindlasti mitte midagi paha. Vähemalt mitte selle osalise vahetuse süül.

-
- Tsikkel: Intruder1500
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 5 korda
Yamaha yzf600r keti norm pingsust oskab öelda?
https://saunakuut6.webnode.com/trip-advisor/
Parimad Järvamaa saunad,kümblustünnid rendiks.
Viis8172566
Kas (nt pruudisõitudele kaasavõetavad) lisatagid on eksabikaasadest/-elukaaslastest/-tüdruksõpradest ülejäägid?
(kiivrid on eeldatavasti enda vanad?)
-
- Tsikkel: CBR600F '14
- Kontakt:
Mis rattamarki eelistada ostmisel eelmise sajandi lõpu/selle sajandi alguse ratast?
Tüüpvead?
-
- Tsikkel: Suzuki DR-Z
- Tänanud: 126 korda
- Tänatud: 63 korda
rain5891 kirjutas:Mis rattamarki eelistada ostmisel eelmise sajandi lõpu/selle sajandi alguse ratast?
Tüüpvead?
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1093 korda
- Tänatud: 1098 korda
- Kontakt:
Kas see ainult näib mulle nii või on tänavune aasta kujunenud pruudisõitude megaralliks?
-
- Kontakt:
tito kirjutas:rain5891 kirjutas:Mis rattamarki eelistada ostmisel eelmise sajandi lõpu/selle sajandi alguse ratast?
Tüüpvead?
- Kui pikk ja kui raske sa oled - 180cm ja 90kg
- milline on sinu sõidukogemus ja millistes tingimustes - sõidukogemus ainult autokoolist(kunagi ammu ka vene võrrid)
- vanus - 28 aastat
- juhiloa kategooria ja staaz - A-kat varsti tulemas
- millistesse tingimustesse ratast otsid - põhiliselt maantee
- palju sul selleks raha eraldatud on - ainult tsikli jaoks kuni 3000 euri
- kui hakkad sõpradega koos sõitma, millised tsiklid neil on - pole rattaid ega lube sõpradel, leian uued
- mitmekesi ja kui pikalt kavatsed sama tsikli seljas sõita - enamjaolt üksi ja paar hooaega kindlasti
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1093 korda
- Tänatud: 1098 korda
- Kontakt:
rain5891 kirjutas:tito kirjutas:rain5891 kirjutas:Mis rattamarki eelistada ostmisel eelmise sajandi lõpu/selle sajandi alguse ratast?
Tüüpvead?
- Kui pikk ja kui raske sa oled - 180cm ja 90kg
- milline on sinu sõidukogemus ja millistes tingimustes - sõidukogemus ainult autokoolist(kunagi ammu ka vene võrrid)
- vanus - 28 aastat
- juhiloa kategooria ja staaz - A-kat varsti tulemas
- millistesse tingimustesse ratast otsid - põhiliselt maantee
- palju sul selleks raha eraldatud on - ainult tsikli jaoks kuni 3000 euri
- kui hakkad sõpradega koos sõitma, millised tsiklid neil on - pole rattaid ega lube sõpradel, leian uued
![]()
- mitmekesi ja kui pikalt kavatsed sama tsikli seljas sõita - enamjaolt üksi ja paar hooaega kindlasti
Oluline asi, mile unustasid mainida, kas tahad püstisemat asendit või viistid pikemalt paagi peal küürutada. Sama küsimus, et kas põhiliselt saad sõitma linna vahel või hoopis linnade vahel ning kui viimast, siis kas teele jääb ka palju kruusateid. Kui kruus ka mängus on, siis vaata mõni ühesilindriline: BMW 650 GS või Aprilia Pegaso.
Asfaldile ostad ideaalselt esimeseks rattaks mõne 500cm kahesilindrilise, eriti algasõitjasõbralik on Honda CBF500 (selle müüd ilmselt aasta pärast ära), Kawasaki ER6 on hea valik. Neljasilindirilisetest on Yamaha FZS600 Fazer (2002 ja uuem) mõnus sõiduk alustamiseks.
-
- Kontakt:
macintosh kirjutas:Oluline asi, mile unustasid mainida, kas tahad püstisemat asendit või viistid pikemalt paagi peal küürutada. Sama küsimus, et kas põhiliselt saad sõitma linna vahel või hoopis linnade vahel ning kui viimast, siis kas teele jääb ka palju kruusateid. Kui kruus ka mängus on, siis vaata mõni ühesilindriline: BMW 650 GS või Aprilia Pegaso.
Asfaldile ostad ideaalselt esimeseks rattaks mõne 500cm kahesilindrilise, eriti algasõitjasõbralik on Honda CBF500 (selle müüd ilmselt aasta pärast ära), Kawasaki ER6 on hea valik. Neljasilindirilisetest on Yamaha FZS600 Fazer (2002 ja uuem) mõnus sõiduk alustamiseks.
Kirjas ju, et maanteel ehk linnast-linna plaanis rohkem sõita, kruusateed üritan ikka pigem vältida.
Kawasaki ER6-ga sõitsin õppesõidus ja see ei istu mulle kohe mitte, Honda CBF500-ga sai ka autokoolis sõita, see isegi täitsa ok aga vähe leida kasutatult(mina vähemalt ei leidnud).
-
Tartust võimalik soetada tekstiilist küljekotte ?
Viis8172566
-
- Tsikkel: KTM690, TM300
- Tänanud: 193 korda
- Tänatud: 119 korda
rain5891 kirjutas:Kirjas ju, et maanteel ehk linnast-linna plaanis rohkem sõita, kruusateed üritan ikka pigem vältida.
Kawasaki ER6-ga sõitsin õppesõidus ja see ei istu mulle kohe mitte, Honda CBF500-ga sai ka autokoolis sõita, see isegi täitsa ok aga vähe leida kasutatult(mina vähemalt ei leidnud).
Soovitakski siis nö touring bike tüüpi rattaid. Tuule ja vihmakaitse(gondel) on oluline maanteel. See sinine 01 GSX600F/GSX750F mis sul teise teemas juba jutuks. Loomulikult ei saa mööda vaadata VFR750/800-st (800 parem aga kallim), CBR600F4(mugavam variant CBR600RR rattast.) 1200 bandit on ka tegelikult hea rahulik ratas. Ja arvestades su kaalu siis soovitaks ikka pigem midagi 600st ülespoole. Suurema mootoriga saad madalama pöördega sõita, ei pea kräunutama.
Ma ise sinu asemel võtaks mõne vfr800 Ei näe just kõige edevam välja aga sõita on sellega ülihea. Parim kombo sportilikust ja mugavast sõidust selles hinnaklassis minu arust.
-
- Tsikkel: crf 450r, Varadero
macintosh kirjutas:Kas see ainult näib mulle nii või on tänavune aasta kujunenud pruudisõitude megaralliks?
Mulle tundub, et mingid sõbrannade grupid on leidnud endale lihtsalt huvitava meelelahutuse, tegelikult pole nendel üritustel pulmadega mingit pistmist! Kindlasti mitte kõigil juhtudel ja ma võin muidugi ka eksida! Aga olen isegi märganud, et neid nö pruudisõite on kuidagi väga tihedalt.
hotshot kirjutas:macintosh kirjutas:Kas see ainult näib mulle nii või on tänavune aasta kujunenud pruudisõitude megaralliks?
Mulle tundub, et mingid sõbrannade grupid on leidnud endale lihtsalt huvitava meelelahutuse, tegelikult pole nendel üritustel pulmadega mingit pistmist! Kindlasti mitte kõigil juhtudel ja ma võin muidugi ka eksida! Aga olen isegi märganud, et neid nö pruudisõite on kuidagi väga tihedalt.
Oled valel arvamusel. On küll pulmadega pistmist.
rain5891 kirjutas:Mis rattamarki eelistada ostmisel eelmise sajandi lõpu/selle sajandi alguse ratast?
Tüüpvead?
Osta mu Tuono ära.
-
Üle üks selline rehv ,mille suutsin ära rikkuda (heebliga painasin traadi puruks servast).
http://pood.rehvipunkt.ee/index.php?id_ ... er=product
200km sõitnud ... On kellegil mingeid mõtteid mida ma sellega teha võiksin
Viis8172566
-
- Tsikkel: ZX10R Fighter
kalmer1989 kirjutas:Üle üks selline rehv ,mille suutsin ära rikkuda (heebliga painasin traadi puruks servast).
![]()
http://pood.rehvipunkt.ee/index.php?id_ ... er=product200km sõitnud ... On kellegil mingeid mõtteid mida ma sellega teha võiksin
Sellese pumpa sisse nii palju rõhku kui kompressor annab ja siis kui jupid on kokku korjatud aseta need prügikasti .
-
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 4 korda
Sten kirjutas:kalmer1989 kirjutas:Üle üks selline rehv ,mille suutsin ära rikkuda (heebliga painasin traadi puruks servast).
![]()
http://pood.rehvipunkt.ee/index.php?id_ ... er=product200km sõitnud ... On kellegil mingeid mõtteid mida ma sellega teha võiksin
Sellese pumpa sisse nii palju rõhku kui kompressor annab ja siis kui näpud on kokku korjatud aseta need prügikasti .
-
extremist kirjutas:Sten kirjutas:kalmer1989 kirjutas:Üle üks selline rehv ,mille suutsin ära rikkuda (heebliga painasin traadi puruks servast).
![]()
Sellese pumpa sisse nii palju rõhku kui kompressor annab ja siis kui näpud on kokku korjatud aseta need prügikasti .
Taolist pulli võib teha küll ja ega ma sellele rehvile miskit muud huvitavat finaali välja ei oska ka mõelda. Ainult turvalisust tuleb silmas pidada: Esmalt ratas kuhugi nurga taha või muidu kaugemale. Ventiili pole mõtet installida, läbi tühja ventiilitoru kulgeb õhk paremini. Ventiilitoru otsa survevoolik voolikuklambriga korralikult kinni ja vooliku teise otsa isane kiirliides. Selle torkad kompressori emase külge ja voilaa. Ise jääd loomulikult turvalisest kohast passima.
Kunagi sai sõiduauto haagise 155/13 küürakaks läinud rehv niiviisi õhku lastud. Küürust hoolimata pidas 8bar surveni vastu. Siis ei taibanud veel otse voolikut panna ja sai rehvipumpamisotsikut kasutatud, millel päästik teibiga kinni seotud oli. See läks hingusele, sest kui pauk käis, lendas kogu kupatus korraliku litakaga vastu käru põhja, mille alla ratta enne toppinud olime ja rehvipumpamisotsikul oli korpus manomeetri juurest kildudeks. Pärast asja analüüsides jõudsime kaastolvanitega järeldusele, et oleks pidanud otse vooliku panema.
-
- Kontakt:
extremist kirjutas:Sten kirjutas:kalmer1989 kirjutas:Üle üks selline rehv ,mille suutsin ära rikkuda (heebliga painasin traadi puruks servast).
![]()
Peale selle tegemist võiks meile kostitada ka video sellest paugust
-
- Tsikkel: VX 800
- Kontakt:
Ma ei pulliks eriti vigaste rehvidega, olgu siis motikas või karjääri tõstuk.
http://www.krracing.ee/
-
- Tsikkel: Kawasaki Z900RS’22, GasGas 250
- Tänanud: 2 korda
- Kontakt:
Oli siin kevadel vist auto24-s müügis üks veidi üle 2000 km-i sõitnud Yamaha FZ-1n 2006 a. ...musta värvi ja puha...pildid olid tehtud toas seisvast tsiklist.Nüüd aga see kuulutus kadunud...
Asukoht oli Tallinn (või Harjumaa) ja kui mälu mind alt ei vea,siis müüa nimeks oli Andrus...
Teab keegi ehk selle tagasihoidliku kirjelduse järgi seda "kutti",kes müüs seda ratast?
Tahaks küsida,et kas see ratas on müüdud,või on kuulutus lihtsalt aegunud...
-
Mul läks see tsikkel turgu(millelt see rehv pärit),thundercatile ta vist peale ei sobi
Paugu tegemiseks vaja siis siselohv ka ribadeks lasta
Viis8172566
-
Teema algataja - Postitusi: 1515
- Tsikkel: cbr600RR
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Ei tea kas see on mingi põhja-eesti värk või motomeeste värk või hoopis neti-herode värk, et pea igast sõiduteemast võib lugeda, kuidas keegi oleks läinud " rääkima " - (just täpselt nii kirjas) mõne eksinud autojuhiga.
Ise olen IRL näinud ainult 1 korda, kuidas motomees läkski reaalselt rääkima autojuhiga, kes põhjendamatult signaalitas.
Ehk siis minu küsimus on järgmine: kas tegemist on NERD-ide netivallutusega või biker.ee näol ongi tegemist kõige karmimate meestega?
Parima hinnaga motorehvid http://www.motorehv.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Parima hinnaga määrdeained http://www.õlikeskus.ee