Õnnetused mootorratastega

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

-PitBull-

Re: Õnnetused mootorratastega

Lugemata postitus Postitas -PitBull- »

macintosh kirjutas:
Commix kirjutas:

Vahvad Red Bulli purgid :twisted: , aga paistab et sõitjaga kõik ok.

Vist küll, ühel pildil paisatab tsiklist politseiga vestlevat. http://pilt.delfi.ee/picture/12067213/

Tundub nagu see beik olema Pilt
Kasutaja Gornholio

Pilt

Riga->Planeta 5 1991->Jupiter 2K 1968-> R1 2005->Honda CBR600RR 2004
Kasutaja avatar

kaska
Tsikkel: 900 Hornet / 650 Scrambler
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas kaska »

Kas see ongi normaalne, et peale laksu ratast puksiirautole isegi püsti ei panda? :shock:
See laks ei tundunud rattale nii fataalne olevat, et peaks kohe prügimäele asja viima.
Ilmselgelt tähtsam inimelu, aga lihtsalt kui juhtub laks kus oled ise süüdi, ja viiakse kiirabiga ära, siis sellist transporti ma enda rattale küll ei sooviks. Vahet pole mitmes tükis see siis enam on.

Kasutaja avatar

andryy
Tsikkel: Suzuki DL 1000 XT V-Strom
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas andryy »

kaska kirjutas:

Kas see ongi normaalne, et peale laksu ratast puksiirautole isegi püsti ei panda? :shock:
See laks ei tundunud rattale nii fataalne olevat, et peaks kohe prügimäele asja viima.
Ilmselgelt tähtsam inimelu, aga lihtsalt kui juhtub laks kus oled ise süüdi, ja viiakse kiirabiga ära, siis sellist transporti ma enda rattale küll ei sooviks. Vahet pole mitmes tükis see siis enam on.

Ju siis see puksiirabi ei ole pädev selles valdkonnas ja tema ei vastuta ka millegi eest,pärast ütleb ,et kõik nii oli ja tema ei tea midagi.
Kuna ise ei sõda rattaga siis ta ei teagi mis lisakahjustused ta võib tekitatda.
Mina töötan puksiirabis ja olen rattaid vedanud küllalt (sport,chopper,naked,enduro) ja ükski ei vedelenud maas.

Easy Rider & Iron Butt
Ära sõida kiiremini kui sinu kaitseingel suudab lennata
CZ,Kawasaki ZX400,Honda CBR900RR,Honda X11,Suzuki DL650,BMW R1200GS,Triumph Tiger 800XC,Suzuki DL 1000 XT V-Strom
Kasutaja avatar

Sten
Tsikkel: ZX10R Fighter
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Sten »

Ikka juhtub . HaVi roolis olonud dunguus on load saanud arvatavasti lamba panemise eest ! Aga see selleks ... ainukene füüsiline vigastus on vasaku käe 3 sõrme pisut rikkis ja väike põrutus . Ratas on enamvähem - amort kõver , peeglid läinud , lülitid ära pühitud , paak pisut mõlkis mask ja nipet näpet .

Pooleldi ise tehtud , pooleldi hästi tehtud ...
Kasutaja avatar

udupeenike
Tsikkel: ---

Lugemata postitus Postitas udupeenike »

Vedas!

Viisakus ennekõike!
Mikk
Honda CB500 -- Yamaha XJ 600 S -- Kawasaki KL650 A -- Yamaha XTZ 660
Kasutaja avatar

argoa
Tsikkel: V-Strom
Tänanud: 21 korda

Lugemata postitus Postitas argoa »

Laupäeval oli laks Tartu Valga mnt Elva-Rannu ristis. Osalesid sõiduauto BMW, punakat tooni matkaenduuro ja miski jalgratas oli tee veerel. Kas see viimane just osales, ei tea väita, aga tundub, et kiirabi sealt kellegi ära viis. Raudselt oli BMW süüdi (nagu ikka, kui osaleb õnnetuses (crash) ) Tsikkel oli tulnud Tartu poolt ja bemm Elvast - oleks justkui peateele ette sõitnud?. Riietuse järgi sain aru, et motika seljas olid olnud noormees ja neiu. Igatahes nende jaoks oli see õnnetus pigem õnnelik, kuigi seisid õnnetutena tee ääres. Arusaadav.

Riga 12, Minsk 125, CŽ 250, Planeta 5, Yamaha XJ900F, Suzuki DL650 V-Strom

hannes1337

Lugemata postitus Postitas hannes1337 »

Gornholio kirjutas:

Ikka juhtub . HaVi roolis olonud dunguus on load saanud arvatavasti lamba panemise eest ! Aga see selleks ... ainukene füüsiline vigastus on vasaku käe 3 sõrme pisut rikkis ja väike põrutus . Ratas on enamvähem - amort kõver , peeglid läinud , lülitid ära pühitud , paak pisut mõlkis mask ja nipet näpet .

sa hüppasid ratalt maha või kuidas ratas ennast nii parkis?
kiired paranemist ;)

Aspelund
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Aspelund »

Mis Su kiirus ettepööramise hetkel oli? Ja kas esirehvi võttis siledaks äkkpidurdust tehes?

A

Gornholio kirjutas:

Kasutaja avatar

Sten

Kiiruse jõudsin pidurdada ehk 25-30 ni . Maha ei hüpanud , polnud aega . Rehv ei läinud siledaks äkkpidurdurdusega :D - pidi hooaja lõpuni kestma ja seda ka tegi , sest selle pilli hooaeg sai just läbi :D
Asi juhtus nii : Liikusin järvel laagri poole , kui nägin et saastamarketi juurest keerab välja pildil olev veok , suund sees jne. - teeb raisk siin vasakpööret mõtlesin veel omaette . EI haknud pidurdama ja vahetasin rea paremale ära et sõidan tema selja tagant mööda , see hetk kui rida vahetasin ja peeglisse vaatasin oli seisama jäänud ja kui silmad jälle ettepoole sain tema juba tagurdas - ei olnudki suurt teha enam peale pidurdamise .

Kasutaja avatar

MrR
Tsikkel: Bayerische Motor Werke

Lugemata postitus Postitas MrR »

Kes küll selliseid rekkajuhte sünnitavad... :wack:

Kasutaja avatar

Sten

Nende emad :mrgreen:

Kasutaja avatar

Whitebalance
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Whitebalance »

Kui ma ei eksi siis pildil ka tagurdustuled põlevad irw...

Kasutaja avatar

bigdog
Tsikkel: HD
Tänanud: 15 korda
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas bigdog »

Whitebalance kirjutas:

Kui ma ei eksi siis pildil ka tagurdustuled põlevad irw...

Eksid seekord. Need on ohutuled, mis põlevad. Tagurdustuli on number 5 kohal.

Your choice is Your half chance.

siil_udus

Lugemata postitus Postitas siil_udus »

MrR kirjutas:

Kes küll selliseid rekkajuhte sünnitavad... :wack:

Selge, et paberil on süüdi rekkajuht, aga istu korraks sellise auto rooli ja siis mine vaata kuidas Sa konkreetselt seal kohas kauba maha laaditud saad :roll:
Paraku ei ole see juht seal esimene ega viimane sarnast manöövrit sooritamas, sest seal pmst puudub muu võimalus. Hetke valimine selliseks manöövriks on küll juba teine teema. Seal tasub tähelepanelik olla :bsmile:

Kasutaja avatar

Antik
Tsikkel: rat-ta-ta

Lugemata postitus Postitas Antik »

mis oli kiirus sel hetkel, kui avastasid, et vaja pidurdada?

Yamaha YZF1000R Thunderace '96 (Hooajad 2007;2008) --> Kawasaki ZX9R Ninja '94 (Hooaeg 2009) --> Kawasaki ZX10R Ninja '05 (Hooajad 2010; 2011; 2012) --> Yamaha YZF-R1 '04 (Hooaeg 2013)
Kasutaja avatar

Andrez
Tsikkel: KTM 990 Supermoto

Lugemata postitus Postitas Andrez »

Ümberpõige piduri asemel oleks ehk päästnud. Paremal u. 2/3 rada veel vaba.

Kasutaja avatar

Sten

Ümberpõige oligi plaanitud paremalt aga kuna ta muudkui tagasi liikus , siis jäi see vahe lõpuks väiksemaks kus ratas ja teien variant oli aeda kütta . Kiirus oli vast 50 + paar kilti aga pidurduseks oli aint loetud meetrid veel ...

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1095 korda
Tänatud: 1117 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Andrez kirjutas:

Ümberpõige piduri asemel oleks ehk päästnud. Paremal u. 2/3 rada veel vaba.

Gornholio kirjutas:

Ümberpõige oligi plaanitud paremalt aga kuna ta muudkui tagasi liikus , siis jäi see vahe lõpuks väiksemaks kus ratas ja teien variant oli aeda kütta . Kiirus oli vast 50 + paar kilti aga pidurduseks oli aint loetud meetrid veel ...

Ega meil on siin jah takkajärgi foorumis ju sind hää õpetada, et kus ja kuidas. :D
Nagu juba vana tõde ütleb, et tagantjärele tarkus on täppisteadus. :mrgreen:

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

Sten

Jajah , las ta siis olla nagu olla . Kisub delfiks ära ...

Kasutaja avatar

-PitBull-

Lugemata postitus Postitas -PitBull- »

Lätlasel ikka imepisike põhjus oli eest ära ajamiseks :mrgreen:
http://www.ekspress.ee/news/paevauudise ... d=57631298

Pilt

Riga->Planeta 5 1991->Jupiter 2K 1968-> R1 2005->Honda CBR600RR 2004
Kasutaja avatar

Fredza
Tsikkel: R1200gs, CBR1100XX, VFR800Fi

Lugemata postitus Postitas Fredza »

Gornholio kirjutas:

Kõigile tina ! :twisted: :twisted: :twisted:

Ma hakkan niikuinii varsti kuulivestiga sõitma , mind ei häiriks see üldse :nono:

Selgeltnägijate tuleproov või lihtsalt norisid endale muhku?

The Passo dello Stelvio 2010, Grossglockner 2011, Hiiumaa 2012, Grand Alpine Road 2013, Ümber Läänemere 2014, Transfăgărășan(DN7C), Transalpina (DN67C) 2015, Valgevene-Ukraina-Odessa-Transnistria-Moldova 2016, Balkan 2017
Kasutaja avatar

TarmoM
Tsikkel: KTM 990 Adventure '12

Lugemata postitus Postitas TarmoM »

http://www.reporter.ee/2011/09/12/mooto ... ahem-vaja/

Kui suur see kiirus ikka tegelikult oli? :ner:

Minu käest võib küsida küttepuid ja/või mett.
Kasutaja avatar

miu
Tsikkel: Ducati
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas miu »

http://uudised.err.ee/index.php?06234335

Ööl vastu 2. septembrit Tartus Puiestee ja Jaama tänava ristmikul hukkunud 29-aastane Läti kodanik Antons oli politsei tõendite kohaselt surmasõidu ajal kuriteokohalt põgenemas.
Politsei sai 2. septembri öösel teate, et mootorratturi riietuses mehed püüavad kohaliku kultuurimaja juures lahti keevitada Swedbanki sularahaautomaati, rääkis kriminaaluurimist juhtiv prokurör Aro Siinmaa Postimehele.

Tartust välja sõitnud patrullautodele sõitis suurel kiirusel vastu mootorratas, mida asuti taga ajama. Tartus ei vähendanud rattur kiirust, kaotas Puiestee tänaval juhitavuse ning hukkus.

Seni kogutud tõendite põhjal saab kinnitada, et hukkunud mootorrattur oli seotud sularahaautomaadi varguse katsega ning politsei jätkab tööd, et selgitada, mitu isikut sellest kuriteost veel osa võttis ja kas samad isikud võivad olla Eestis toime pannud ka muid kuritegusid, ütles Siinmaa.

Midnight bugs taste best.
Kasutaja avatar

Sten

Fredza kirjutas:
Gornholio kirjutas:

Kõigile tina ! :twisted: :twisted: :twisted:

Ma hakkan niikuinii varsti kuulivestiga sõitma , mind ei häiriks see üldse :nono:

Selgeltnägijate tuleproov või lihtsalt norisid endale muhku?

Selgelt näen ja kohati ka muhku noritud , aga see ei käi kummagi alla . :nono:

Syn
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Syn »

Täna hommikul oli Sõpruse puiesteel kerge ummik. Lähemale jõudes oli risti keset teed mingi auto (marki ei pannud tähele) ja esimeses reas mingi punane roller (vähemalt tundus olevat roller). Suunaga siis mustamäepoole. Kaks sini-valget bussi fikseerisid olukorda ja sõidukite juhte ei paistnud olevat, kiirabi ka mitte. Sõidukite vigastuste järgi tundus olevat korralik pauk. Keegi teab äkki lähemalt sellest?

Kasutaja avatar

daub
Tsikkel: F6C 1500
Tänanud: 34 korda
Tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas daub »

Nonii, kõigi nõrganärviliste hirmuks, kes iga kord ehmuvad, kui siia teemasse mõni postitus juurde tuleb :twisted:

Õnnelik õnnetus ehk hooletus ees - õnnetus kah kuskil.
Kaitseinglid on mul alati tublid olnud ja selle eest tänan mina neid suuresti. Ilmselt olen aga nende tubliduse tõttu muutunud hooletuks ning nad otsustasid mulle sõbralikult sellest märku anda. Täna, nähes milline kaunis ilm on Tallinna tabanud, ei kahelnud ma hetkegi, et tuleb ratta selga ronida ja vaba päeva alustada just nimelt kahel rattal kulgedes. Muu hulgas meenus, et mul oli vaja dokumendipilti paberkandjal. Seetõttu viis minu tee muuhulgas ka Kristiine keskusesse. Loomulikult ei tahtnud ma jätta ratast välja, et sadul mitte üleliia ära ei vettiks. Uude parkimismajja ei olnud ma kunagi sisse sõitnud, nii et ei olnud kursis sissesõidule järgneva taraga piiratud järsu parempöördega. Selle võimalusega ma loomulikult ka ei arvestanud mis toobki jutu hooletuse osani. Parkla on parasjagu hämar, et hästi sisse ei näe, kiivri visiir veidi vesine, kuna pole seal peal mingeid vahasid ega muud sarnast kasutanud, väljast paistis pilvede vahelt päike praktiliselt otse näkku. Seetõttu on ju igati loogiline, et kaldteest üles tuleb sõita optimistliku hooga. :wack:
Mõelda ei jõudnud piiret nähes midagi, käed-jalad tundusid teadvat mida teha. Pidurdasin tugevalt, kuni esiratas jõudis betoonini, kus ta momentaalselt ringi käimise lõpetas. Sidur jäi alla, esipiduri lasin lahti, kallutasin kergelt paremale, sellega ruumi veidi juurde võites, pidurdasin uuesti, kuni esiratas blokeerus, kogu tsikkel vajus kiiresti paremale, parema jalaga tõukasin end püstisemaks ning siis jäin esirattaga juba vastu piidrekivi seisma. Viga keegi ega miski ei saanud, pidurdus oli nii palju siiski hoogu maha saanud. Võtan seda aga mainitud hoiatusena oma hooletuse suhtes ja ehk edaspidi suudan mõtetega rohkem sõidu juures olla.

Kui sa tahad igal juhul kruusa vältida, siis leiab kruus su üles.
Pilt
Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1095 korda
Tänatud: 1117 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

daub kirjutas:

Nonii, kõigi nõrganärviliste hirmuks, kes iga kord ehmuvad, kui siia teemasse mõni postitus juurde tuleb :twisted:

Kaitseinglid on mul alati tublid olnud ja selle eest tänan mina neid suuresti. Ilmselt olen aga nende tubliduse tõttu muutunud hooletuks ning nad otsustasid mulle sõbralikult sellest märku anda.

Tark mees, kes suudab oma vigu tunnsiatda. Mul on siiralt hea meel, et vigastused jäid tulemata ja asi vormistus vaid "suulise hoiatusega". Edu.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

kaoz
Tsikkel: BMW R850R

Lugemata postitus Postitas kaoz »

Syn kirjutas:

Täna hommikul oli Sõpruse puiesteel kerge ummik. Lähemale jõudes oli risti keset teed mingi auto (marki ei pannud tähele) ja esimeses reas mingi punane roller (vähemalt tundus olevat roller). Suunaga siis mustamäepoole. Kaks sini-valget bussi fikseerisid olukorda ja sõidukite juhte ei paistnud olevat, kiirabi ka mitte. Sõidukite vigastuste järgi tundus olevat korralik pauk. Keegi teab äkki lähemalt sellest?

Sõiduki juht oli mu töökaaslane. Ta tegi läbi seisvas ummikus vasakpööret, seisvad autod lasid ta läbi. Hetkel kui ta kontrollis paremalt tulevaid autosid, tuli tee keskelt rolle - tekitades endale nö kolmanda rea ja seda tee keskel - ja sõitis auto esitiiba. Autojuhil polnud muud teha kui õudusega vaadata, kuidas rollerist üle auto kapoti lendas. Algul rollerist keeldus kiirabist, mis on selgitatav alkoholi lõhnadega, ta oli adekvaatne ja seisis omal jalul. Siiski viis kiirabi ta haiglasse.

Olevik: BMW R850R
Minevik: Suzuki GSF1100F
Minu esimene: Suzuki Freewind
Kasutaja avatar

ht99

Lugemata postitus Postitas ht99 »

Syn kirjutas:

Tundus olevat must Toyota Avensis.
Ja roller oli ikka päris katki, pole just hea viis tööpäeva alustada.

Kasutaja avatar

leko
Tsikkel: väike RR

Lugemata postitus Postitas leko »

Tulin just Mustamäelt...täpsemalt, siis Vilde tee ja Mustamäe tee ristilt kus nägin ohutulede saatel vilkuvat sõiduautot. Kahjuks oli avarii teine pool mottorratas.
Kiirabi ei näinud, sellest võib järeldada, et kas mootorrattur juba ära viidud või pääses ehmatusega
Autol oli korralikult räsida saanud ja tsikel lamas ka üsna vrakina....

Loodan, et õnnetuses tõsiseid vigastusi ei olnud.

Möödasõites kahjuks ei näinud täpset avariiolukorda kuid tundus, et auto ei pidurdanud piisavalt aeglaseks hoogu, et märgata peateelt liikuvat mootorratturit.

Suletud

Mine “Vaba teema”