Õnnetused mootorratastega
Moderaator: Moded
Re: Õnnetused mootorratastega
macintosh kirjutas:Commix kirjutas:Vahvad Red Bulli purgid
, aga paistab et sõitjaga kõik ok.
Vist küll, ühel pildil paisatab tsiklist politseiga vestlevat. http://pilt.delfi.ee/picture/12067213/
Tundub nagu see beik olema
Kasutaja Gornholio

Riga->Planeta 5 1991->Jupiter 2K 1968-> R1 2005->Honda CBR600RR 2004
-
- Tsikkel: 900 Hornet / 650 Scrambler
- Tänatud: 1 kord
tfr kirjutas:
Kas see ongi normaalne, et peale laksu ratast puksiirautole isegi püsti ei panda?
See laks ei tundunud rattale nii fataalne olevat, et peaks kohe prügimäele asja viima.
Ilmselgelt tähtsam inimelu, aga lihtsalt kui juhtub laks kus oled ise süüdi, ja viiakse kiirabiga ära, siis sellist transporti ma enda rattale küll ei sooviks. Vahet pole mitmes tükis see siis enam on.
-
- Tsikkel: Suzuki DL 1000 XT V-Strom
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 4 korda
kaska kirjutas:tfr kirjutas:Kas see ongi normaalne, et peale laksu ratast puksiirautole isegi püsti ei panda?
![]()
See laks ei tundunud rattale nii fataalne olevat, et peaks kohe prügimäele asja viima.
Ilmselgelt tähtsam inimelu, aga lihtsalt kui juhtub laks kus oled ise süüdi, ja viiakse kiirabiga ära, siis sellist transporti ma enda rattale küll ei sooviks. Vahet pole mitmes tükis see siis enam on.
Ju siis see puksiirabi ei ole pädev selles valdkonnas ja tema ei vastuta ka millegi eest,pärast ütleb ,et kõik nii oli ja tema ei tea midagi.
Kuna ise ei sõda rattaga siis ta ei teagi mis lisakahjustused ta võib tekitatda.
Mina töötan puksiirabis ja olen rattaid vedanud küllalt (sport,chopper,naked,enduro) ja ükski ei vedelenud maas.
Ära sõida kiiremini kui sinu kaitseingel suudab lennata
CZ,Kawasaki ZX400,Honda CBR900RR,Honda X11,Suzuki DL650,BMW R1200GS,Triumph Tiger 800XC,Suzuki DL 1000 XT V-Strom
-
- Tsikkel: ZX10R Fighter
- Tänanud: 6 korda
tfr kirjutas:
Ikka juhtub . HaVi roolis olonud dunguus on load saanud arvatavasti lamba panemise eest ! Aga see selleks ... ainukene füüsiline vigastus on vasaku käe 3 sõrme pisut rikkis ja väike põrutus . Ratas on enamvähem - amort kõver , peeglid läinud , lülitid ära pühitud , paak pisut mõlkis mask ja nipet näpet .
-
- Tsikkel: ---
Vedas!
Mikk
Honda CB500 -- Yamaha XJ 600 S -- Kawasaki KL650 A -- Yamaha XTZ 660
-
- Tsikkel: V-Strom
- Tänanud: 21 korda
Laupäeval oli laks Tartu Valga mnt Elva-Rannu ristis. Osalesid sõiduauto BMW, punakat tooni matkaenduuro ja miski jalgratas oli tee veerel. Kas see viimane just osales, ei tea väita, aga tundub, et kiirabi sealt kellegi ära viis. Raudselt oli BMW süüdi (nagu ikka, kui osaleb õnnetuses ) Tsikkel oli tulnud Tartu poolt ja bemm Elvast - oleks justkui peateele ette sõitnud?. Riietuse järgi sain aru, et motika seljas olid olnud noormees ja neiu. Igatahes nende jaoks oli see õnnetus pigem õnnelik, kuigi seisid õnnetutena tee ääres. Arusaadav.
-
Gornholio kirjutas:tfr kirjutas:Ikka juhtub . HaVi roolis olonud dunguus on load saanud arvatavasti lamba panemise eest ! Aga see selleks ... ainukene füüsiline vigastus on vasaku käe 3 sõrme pisut rikkis ja väike põrutus . Ratas on enamvähem - amort kõver , peeglid läinud , lülitid ära pühitud , paak pisut mõlkis mask ja nipet näpet .
sa hüppasid ratalt maha või kuidas ratas ennast nii parkis?
kiired paranemist
Mis Su kiirus ettepööramise hetkel oli? Ja kas esirehvi võttis siledaks äkkpidurdust tehes?
A
Gornholio kirjutas:tfr kirjutas:Ikka juhtub . HaVi roolis olonud dunguus on load saanud arvatavasti lamba panemise eest ! Aga see selleks ... ainukene füüsiline vigastus on vasaku käe 3 sõrme pisut rikkis ja väike põrutus . Ratas on enamvähem - amort kõver , peeglid läinud , lülitid ära pühitud , paak pisut mõlkis mask ja nipet näpet .
-
Kiiruse jõudsin pidurdada ehk 25-30 ni . Maha ei hüpanud , polnud aega . Rehv ei läinud siledaks äkkpidurdurdusega - pidi hooaja lõpuni kestma ja seda ka tegi , sest selle pilli hooaeg sai just läbi
Asi juhtus nii : Liikusin järvel laagri poole , kui nägin et saastamarketi juurest keerab välja pildil olev veok , suund sees jne. - teeb raisk siin vasakpööret mõtlesin veel omaette . EI haknud pidurdama ja vahetasin rea paremale ära et sõidan tema selja tagant mööda , see hetk kui rida vahetasin ja peeglisse vaatasin oli seisama jäänud ja kui silmad jälle ettepoole sain tema juba tagurdas - ei olnudki suurt teha enam peale pidurdamise .
-
- Kontakt:
-
- Tsikkel: HD
- Tänanud: 15 korda
- Tänatud: 10 korda
Whitebalance kirjutas:Kui ma ei eksi siis pildil ka tagurdustuled põlevad irw...
Eksid seekord. Need on ohutuled, mis põlevad. Tagurdustuli on number 5 kohal.
MrR kirjutas:Kes küll selliseid rekkajuhte sünnitavad...
Selge, et paberil on süüdi rekkajuht, aga istu korraks sellise auto rooli ja siis mine vaata kuidas Sa konkreetselt seal kohas kauba maha laaditud saad
Paraku ei ole see juht seal esimene ega viimane sarnast manöövrit sooritamas, sest seal pmst puudub muu võimalus. Hetke valimine selliseks manöövriks on küll juba teine teema. Seal tasub tähelepanelik olla
mis oli kiirus sel hetkel, kui avastasid, et vaja pidurdada?
Ümberpõige piduri asemel oleks ehk päästnud. Paremal u. 2/3 rada veel vaba.
-
Ümberpõige oligi plaanitud paremalt aga kuna ta muudkui tagasi liikus , siis jäi see vahe lõpuks väiksemaks kus ratas ja teien variant oli aeda kütta . Kiirus oli vast 50 + paar kilti aga pidurduseks oli aint loetud meetrid veel ...
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1095 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
Andrez kirjutas:Ümberpõige piduri asemel oleks ehk päästnud. Paremal u. 2/3 rada veel vaba.
Gornholio kirjutas:Ümberpõige oligi plaanitud paremalt aga kuna ta muudkui tagasi liikus , siis jäi see vahe lõpuks väiksemaks kus ratas ja teien variant oli aeda kütta . Kiirus oli vast 50 + paar kilti aga pidurduseks oli aint loetud meetrid veel ...
Ega meil on siin jah takkajärgi foorumis ju sind hää õpetada, et kus ja kuidas.
Nagu juba vana tõde ütleb, et tagantjärele tarkus on täppisteadus.
-
Jajah , las ta siis olla nagu olla . Kisub delfiks ära ...
Lätlasel ikka imepisike põhjus oli eest ära ajamiseks
http://www.ekspress.ee/news/paevauudise ... d=57631298

Riga->Planeta 5 1991->Jupiter 2K 1968-> R1 2005->Honda CBR600RR 2004
Gornholio kirjutas:Kõigile tina !
![]()
![]()
Ma hakkan niikuinii varsti kuulivestiga sõitma , mind ei häiriks see üldse
Selgeltnägijate tuleproov või lihtsalt norisid endale muhku?
http://www.reporter.ee/2011/09/12/mooto ... ahem-vaja/
Kui suur see kiirus ikka tegelikult oli?
-
- Tsikkel: Ducati
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 11 korda
426f kirjutas:
http://uudised.err.ee/index.php?06234335
Ööl vastu 2. septembrit Tartus Puiestee ja Jaama tänava ristmikul hukkunud 29-aastane Läti kodanik Antons oli politsei tõendite kohaselt surmasõidu ajal kuriteokohalt põgenemas.
Politsei sai 2. septembri öösel teate, et mootorratturi riietuses mehed püüavad kohaliku kultuurimaja juures lahti keevitada Swedbanki sularahaautomaati, rääkis kriminaaluurimist juhtiv prokurör Aro Siinmaa Postimehele.Tartust välja sõitnud patrullautodele sõitis suurel kiirusel vastu mootorratas, mida asuti taga ajama. Tartus ei vähendanud rattur kiirust, kaotas Puiestee tänaval juhitavuse ning hukkus.
Seni kogutud tõendite põhjal saab kinnitada, et hukkunud mootorrattur oli seotud sularahaautomaadi varguse katsega ning politsei jätkab tööd, et selgitada, mitu isikut sellest kuriteost veel osa võttis ja kas samad isikud võivad olla Eestis toime pannud ka muid kuritegusid, ütles Siinmaa.
-
Fredza kirjutas:Gornholio kirjutas:Kõigile tina !
![]()
![]()
Ma hakkan niikuinii varsti kuulivestiga sõitma , mind ei häiriks see üldse
Selgeltnägijate tuleproov või lihtsalt norisid endale muhku?
Selgelt näen ja kohati ka muhku noritud , aga see ei käi kummagi alla .
Täna hommikul oli Sõpruse puiesteel kerge ummik. Lähemale jõudes oli risti keset teed mingi auto (marki ei pannud tähele) ja esimeses reas mingi punane roller (vähemalt tundus olevat roller). Suunaga siis mustamäepoole. Kaks sini-valget bussi fikseerisid olukorda ja sõidukite juhte ei paistnud olevat, kiirabi ka mitte. Sõidukite vigastuste järgi tundus olevat korralik pauk. Keegi teab äkki lähemalt sellest?
-
- Tsikkel: F6C 1500
- Tänanud: 34 korda
- Tänatud: 39 korda
Nonii, kõigi nõrganärviliste hirmuks, kes iga kord ehmuvad, kui siia teemasse mõni postitus juurde tuleb
Õnnelik õnnetus ehk hooletus ees - õnnetus kah kuskil.
Kaitseinglid on mul alati tublid olnud ja selle eest tänan mina neid suuresti. Ilmselt olen aga nende tubliduse tõttu muutunud hooletuks ning nad otsustasid mulle sõbralikult sellest märku anda. Täna, nähes milline kaunis ilm on Tallinna tabanud, ei kahelnud ma hetkegi, et tuleb ratta selga ronida ja vaba päeva alustada just nimelt kahel rattal kulgedes. Muu hulgas meenus, et mul oli vaja dokumendipilti paberkandjal. Seetõttu viis minu tee muuhulgas ka Kristiine keskusesse. Loomulikult ei tahtnud ma jätta ratast välja, et sadul mitte üleliia ära ei vettiks. Uude parkimismajja ei olnud ma kunagi sisse sõitnud, nii et ei olnud kursis sissesõidule järgneva taraga piiratud järsu parempöördega. Selle võimalusega ma loomulikult ka ei arvestanud mis toobki jutu hooletuse osani. Parkla on parasjagu hämar, et hästi sisse ei näe, kiivri visiir veidi vesine, kuna pole seal peal mingeid vahasid ega muud sarnast kasutanud, väljast paistis pilvede vahelt päike praktiliselt otse näkku. Seetõttu on ju igati loogiline, et kaldteest üles tuleb sõita optimistliku hooga.
Mõelda ei jõudnud piiret nähes midagi, käed-jalad tundusid teadvat mida teha. Pidurdasin tugevalt, kuni esiratas jõudis betoonini, kus ta momentaalselt ringi käimise lõpetas. Sidur jäi alla, esipiduri lasin lahti, kallutasin kergelt paremale, sellega ruumi veidi juurde võites, pidurdasin uuesti, kuni esiratas blokeerus, kogu tsikkel vajus kiiresti paremale, parema jalaga tõukasin end püstisemaks ning siis jäin esirattaga juba vastu piidrekivi seisma. Viga keegi ega miski ei saanud, pidurdus oli nii palju siiski hoogu maha saanud. Võtan seda aga mainitud hoiatusena oma hooletuse suhtes ja ehk edaspidi suudan mõtetega rohkem sõidu juures olla.

-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1095 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
daub kirjutas:Nonii, kõigi nõrganärviliste hirmuks, kes iga kord ehmuvad, kui siia teemasse mõni postitus juurde tuleb
Kaitseinglid on mul alati tublid olnud ja selle eest tänan mina neid suuresti. Ilmselt olen aga nende tubliduse tõttu muutunud hooletuks ning nad otsustasid mulle sõbralikult sellest märku anda.
Tark mees, kes suudab oma vigu tunnsiatda. Mul on siiralt hea meel, et vigastused jäid tulemata ja asi vormistus vaid "suulise hoiatusega". Edu.
Syn kirjutas:Täna hommikul oli Sõpruse puiesteel kerge ummik. Lähemale jõudes oli risti keset teed mingi auto (marki ei pannud tähele) ja esimeses reas mingi punane roller (vähemalt tundus olevat roller). Suunaga siis mustamäepoole. Kaks sini-valget bussi fikseerisid olukorda ja sõidukite juhte ei paistnud olevat, kiirabi ka mitte. Sõidukite vigastuste järgi tundus olevat korralik pauk. Keegi teab äkki lähemalt sellest?
Sõiduki juht oli mu töökaaslane. Ta tegi läbi seisvas ummikus vasakpööret, seisvad autod lasid ta läbi. Hetkel kui ta kontrollis paremalt tulevaid autosid, tuli tee keskelt rolle - tekitades endale nö kolmanda rea ja seda tee keskel - ja sõitis auto esitiiba. Autojuhil polnud muud teha kui õudusega vaadata, kuidas rollerist üle auto kapoti lendas. Algul rollerist keeldus kiirabist, mis on selgitatav alkoholi lõhnadega, ta oli adekvaatne ja seisis omal jalul. Siiski viis kiirabi ta haiglasse.
Minevik: Suzuki GSF1100F
Minu esimene: Suzuki Freewind
Syn kirjutas:Täna hommikul oli Sõpruse puiesteel kerge ummik. Lähemale jõudes oli risti keset teed mingi auto (marki ei pannud tähele) ja esimeses reas mingi punane roller (vähemalt tundus olevat roller). Suunaga siis mustamäepoole. Kaks sini-valget bussi fikseerisid olukorda ja sõidukite juhte ei paistnud olevat, kiirabi ka mitte. Sõidukite vigastuste järgi tundus olevat korralik pauk. Keegi teab äkki lähemalt sellest?
Tundus olevat must Toyota Avensis.
Ja roller oli ikka päris katki, pole just hea viis tööpäeva alustada.
-
- Tsikkel: väike RR
Tulin just Mustamäelt...täpsemalt, siis Vilde tee ja Mustamäe tee ristilt kus nägin ohutulede saatel vilkuvat sõiduautot. Kahjuks oli avarii teine pool mottorratas.
Kiirabi ei näinud, sellest võib järeldada, et kas mootorrattur juba ära viidud või pääses ehmatusega
Autol oli korralikult räsida saanud ja tsikel lamas ka üsna vrakina....
Loodan, et õnnetuses tõsiseid vigastusi ei olnud.
Möödasõites kahjuks ei näinud täpset avariiolukorda kuid tundus, et auto ei pidurdanud piisavalt aeglaseks hoogu, et märgata peateelt liikuvat mootorratturit.