Fleim: politsei eest ära sõitmine
Moderaator: Moded
Re: Fleim: politsei eest ära sõitmine
Ma kujutan ette kuidas inimene nt kohtus räägib, et: "Seisan mina rahulikult, korraga tuleb tumedate klaasidega subaru minu taha, mingi tšurbanni moodi dessides vend tuli ligi, äigas vastu õlga.. oi kus ehmusin, tõmbasin sealt ühissõiduki rajalt 200ga minema, mis sellest et punane tuli põles, aga kust mina tean kes ta oli, võibolla oleks veel paljaks varastatud!"
Benelli TNT 1130
-
- Tsikkel: VTX 1800
- Tänatud: 1 kord
need sinised on lisatuled ..aga kas lisatulede paigalduse jaoks pole olemas mingid nouded..mittenouetekohaselt paigaldatud tuled..kordusylevaatusele vaja saata..proovige omaa autole sirmi kylge lisatuled panna...lihtsalt uitmote
-
- Tsikkel: VTX 1800
Tarts kirjutas:Huvitav küll. Ma sõidan Tallinna ja Tartu vahet päris sagedasti. Mitte küll nii sagedasti kui kõvemad mehed või liinibussid. Aga nädalas korra või kaks on piisavalt sagedasti, et nentida kummalist fenomeni. Ma ei jõnksuta trassil 80-120. Laisa inimesena kasutan samuti püsikiiruse hoidjat ja sõidan ühtlase kiirusega terve tee. Jah, kui ikka aeglasem masin ees on, siis tuleb natukene aega tal sabas tiksuda, kuni avaneb võimalus mööda sõita. Aga et kaamerat oleks teinud liikluse närviliseks? Ei tea. Võimalik, et üksikud juhid on närvis või on mõnel juhil närvid läbi. Liiklus ei ole kindlasti mitte närviline. Nõustun, et need juhid, kes ei tea pikkivahest ja ühtlaselt-sujuvalt sõitmisest mitte midagi, neil on elu keeruline. Näen selliseid iga jumala kord. Näiteks. Tartu poole minnes peale Pirita jõe silda näen peeglist, kuidas tagant läheneb volkar. Kiiresti läheneb. Vastu tuleb pikk rida masinaid. Mööda sõita ei ole võimalik. Sellele vaatamata tuleb volkar hooga mulle järele ja siis mõned meetrid enne mind pidurdab järsult. Liiga palju pidurdas. Vahe minuga kasvas suureks. Selge see, et oli ju vaja tallata pedaali. Isegi ta must suits oli mu peeglist näha. Jälle sai liiga lähedale ja taas pidurdus. No mine perse kui närviline liiklus siin on! Miski hetk avanes võimalus ja ta sai minust mööda. Edasi jälgisin päris pikalt seda närvilist liiklust - kaugele oli näha selle tegelase pidevad stopptuled. Vahepeal sõitis omajagu autosid kõrvalteedele ära, kes Kosele, kes Kükita grilli, kes Mäekülast Koeru peale jne jne. Ja vot siis tuli volkari mehele löök allapoole vööd. Miski hetk oli ta jäänud kahe rekka taha kinni ja ma jõudsin talle järele.
Kaks korda üritas ta närvilist liiklust rahustada sellega, et läks absurdsetes kohtades möödasõidule, aga liikus oli ikka nii närviline, et enne manöövri algust tuli pidurdada ja rekka taha peitu taas pugeda, sest vastikud p*** tulid vastu, kes ei lasknud mööda sõita! Kolmandal korral läks tal õnneks. Möödasõit lõppes värvimuusikaga. Loodan, et politsei oli arusaaja ja teda ei trahvinud - ikkagi lõpp närviline liiklus ja kaks troppi venisid maanteel 80km tunnis ja mis kõige hullem - see ahv, kelle ta pea sada kilomeetrit tagasi ära neelas, jõudis talle järele. Miks ta üldse kinni peeti? See ahv ilmselt tuli ju veel kiiremini, ei vä?
ten points
-
- Tsikkel: Yamaha Super Tenere XT1200 ZE
- Tänanud: 27 korda
- Tänatud: 20 korda
Võib muidugi pikalt filosofeerida kuidas täpselt seaduse tähest aru saada, aga fakt on see, et kui sa jõuad kohtukulli ette, siis loeb sisu ja mitte vorm. Ehk kui sa mõistusega olendina pidid aru saama et sind peatas politsei ja sa otsustasid põgeneda, siis saad igal juhul litaka ära. Ja kui närvid on nii nõrgad et ehmatasid ära, siis ilmselt liiklusesse sul asja ei ole, sead kõigi kaasliiklejate, sealjuures ka selle foorumi auväärt külastajate, elud ohtu. Siis sõida parem kinnisel rajal.
Turvalist ja rahulikku liiklemist!
Ehmatamine pole vast see peamine asi. Ratturile tundub, et tahetakse ratast ära võtta, see vast see põhjus.
Oli kunagi siin video, kus eravärvides autoga politsei pidas kellegi ratturi kinni, püstol käes ja käskis maha tulla (töötõendit jms. asju ei näidanud) ja rattur vaatas, et teda üritatakse varastada .
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 443 korda
Mhhh kirjutas:Ehmatamine pole vast see peamine asi. Ratturile tundub, et tahetakse ratast ära võtta, see vast see põhjus.
Oli kunagi siin video, kus eravärvides autoga politsei pidas kellegi ratturi kinni, püstol käes ja käskis maha tulla (töötõendit jms. asju ei näidanud) ja rattur vaatas, et teda üritatakse varastada
.
See oli neegrimaal
Oli jah ja kui ma ei eksi, siis ratas oli punast värvi.
No antud juhul oli minemasõitmise põhjus pigem selles, et R-1 juhil polnud juhtimisõigust. Lihtsam oleks vist ise müts näpu vahele võtta ja politseisse aru andma minna kui oodata seda, millal vastupidist tehakse. Aga eks mees ise teab, mis mees teeb....
Puhtast huvist. Mis siis saab kui eest ära sõidad ja aru pead minema andma? Uue seaduse järgi pead teadma, kes sinu sõidukid antud ajavahemikul kasutas?
Näe lugesin uudist selle kohta kuida ühte autot EI VARASTATUD ja EI LÕHUTUD. Eks sellised tõlgendamised on ka selle vili, et keegi kuskil on püüdlikult arutlenud kas oli ikka õiget värvi ja õige pikkusega ning kas oli ikka otsast natuke kõver ka või siis mitte.
Uudis ise näeb välja selline:
Asja omavoliline kasutamine
- juunil kella 3 ja 8 vahel võttis joobes 18-aastane meesterahvas Kärlal Metsa tänaval omavoliliselt kasutusse sõiduauto Volkswagen Golf, millega sõitis hiljem kraavi. Noormees toimetati haiglasse kontrollimisele.
gangsta kirjutas:Puhtast huvist. Mis siis saab kui eest ära sõidad ja aru pead minema andma? Uue seaduse järgi pead teadma, kes sinu sõidukid antud ajavahemikul kasutas?
jap pead teadma kes su sõiduvahendit kasutas, kui ei osaka öelda kes see oli siis saad kuni 3000.- trahvi
eks nad üritavad igast pläma ajada aga nii see on ja rohkem pole võimalik teha, kui ei suuda tuvastada, et sina lenksus/roolis olid.
zirocool kirjutas:gangsta kirjutas:Puhtast huvist. Mis siis saab kui eest ära sõidad ja aru pead minema andma? Uue seaduse järgi pead teadma, kes sinu sõidukid antud ajavahemikul kasutas?
jap pead teadma kes su sõiduvahendit kasutas, kui ei osaka öelda kes see oli siis saad kuni 3000.- trahvi
eks nad üritavad igast pläma ajada aga nii see on ja rohkem pole võimalik teha, kui ei suuda tuvastada, et sina lenksus/roolis olid.
...otse loomulikult teab ta ,et tema ratast kasutas rattahuviline ja proovisõidu soovija Jaan Jalgratas..isikukoodiga 37313016333 ning elukoht oli tal Tallinn, kilu 1 karp 2...just sellised andmed sain tema esitatud juhiloalt ja korraliku inimesena kirjutasin need ka volitusele, sest seaduskuuleka inimesena peab kõik ju JOKK olema...
-
- Tsikkel: Kawasaki 636
Tervitused.
Oli minul siis täna ka põhjust mõelda, kas lasen eest ära või ei. Nimelt saaremaalt tulles sõitsin üksinda ning järsku vasakult pool, üks 5m enne minu mööda sõitu hüppas võsast välja ilma helkurvestita politsei onkel ja vibutas seisma. Murdosa sekundi mõtlesin ning jäin ilusti seisma, ise ei olnud õrna aimugi mis seal radaris võib olla, teadsin et palju ei saa olla. Sain siis seisma üks paarkümmend meetrit peale onkelit. Vantsis minu juurde ning näitas 114. Mõtlesin kohe et sellise kiirusega võetakse ka maha juba, eriti meeleheitel peavad olema. Aga siis ütles onu et siin 90 ala. Lähme ajame autos juttu.
Ja tuligi ära minu esimene liiklustrahv - ilus 300 krooni.
Peale seda mõtlsin küll, et no rsk. Oleks ma mõõda sõitnud ning mitte pidama jäänud, siis nad poleks arvatavasti oma 300 krooni taga ajama tulnud. Sest olgem ausad, oleksin ma keskendunud kaugustesse poleks ma seda oneklit näinud.
Jäi üks küsimus ka, et olen kuulnud, et kui politsei kiirust möödab, siis nende auto ei tohi olla peidus. Antud juhul oli see ikka täiesti võssis. On mul õigus ?
Thesaarlane kirjutas:Jäi üks küsimus ka, et olen kuulnud, et kui politsei kiirust möödab, siis nende auto ei tohi olla peidus. Antud juhul oli see ikka täiesti võssis. On mul õigus ?
Mõõtja ise peaks olema nähtaval, mitte auto. Miskipärast arvan, et mõõtja oli ametnik, käes olnud radariga, kuna ta tuli sulle ju näitama seadmel olevat näitu. Ja miks ta ilma vestita oli, arvatavasti sellepärast, et ta tee ääres seistes nii silma ei torkaks, ei muud ma arvan.
-
- Tsikkel: Kawasaki 636
pyramiid kirjutas:Thesaarlane kirjutas:Jäi üks küsimus ka, et olen kuulnud, et kui politsei kiirust möödab, siis nende auto ei tohi olla peidus. Antud juhul oli see ikka täiesti võssis. On mul õigus ?
Mõõtja ise peaks olema nähtaval, mitte auto. Miskipärast arvan, et mõõtja oli ametnik, käes olnud radariga, kuna ta tuli sulle ju näitama seadmel olevat näitu. Ja miks ta ilma vestita oli, arvatavasti sellepärast, et ta tee ääres seistes nii silma ei torkaks, ei muud ma arvan.
Aga kas ei ole sellist seadust ( või määrust vms ), et kui liiklusplitsei on oma autost väljas peab tal olema vest seljas.
Eile õhtul natuke kahetsesin, et ei sõitnud mööda lihtsalt, sest neid "niisama tonte" hüppab niigi teepeale, et lehvitada mootorratturile.
Ning hiljem kui nad oleks järgi tulnud oleks ausalt ära rääkinud, et no sorry, tõesti ei näinud - hüppab neid tonte niisama ka tee peale.
-
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
Kuskilt jäi silma-kõrvu, et pimeda ajal peab olema olema politseinikel helkurvest seljas. Valge ajal seda nõuet ei olevat.
-
- Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
- Kontakt:
Thesaarlane kirjutas:pyramiid kirjutas:Thesaarlane kirjutas:Jäi üks küsimus ka, et olen kuulnud, et kui politsei kiirust möödab, siis nende auto ei tohi olla peidus. Antud juhul oli see ikka täiesti võssis. On mul õigus ?
Aga kas ei ole sellist seadust ( või määrust vms ), et kui liiklusplitsei on oma autost väljas peab tal olema vest seljas.
Eile õhtul natuke kahetsesin, et ei sõitnud mööda lihtsalt, sest neid "niisama tonte" hüppab niigi teepeale, et lehvitada mootorratturile.
Ning hiljem kui nad oleks järgi tulnud oleks ausalt ära rääkinud, et no sorry, tõesti ei näinud - hüppab neid tonte niisama ka tee peale.
Ja 300 asemel oleks 3000 maksnud.
Õigusabi.
Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
-
- Tsikkel: Kawa 636, Ktm 250sx
- Tänanud: 1 kord
On küll selline nõue, et autos väljas peab neil seljas olema helkurvest. Mitte väga kaua aega tagasi saates "roolivõim" või "stopp" küsiti seda küsimust politsei amentniku käest ( villu vane vastas vist, aga pead ei anna ). Et ikka kohustuslik.
Thesaarlane kirjutas:pyramiid kirjutas:Thesaarlane kirjutas:Jäi üks küsimus ka, et olen kuulnud, et kui politsei kiirust möödab, siis nende auto ei tohi olla peidus. Antud juhul oli see ikka täiesti võssis. On mul õigus ?
-
- Kontakt:
Kui ma 20 + eest 300 krooni saaksin tänaksin ma küll ei tea keda.. V Harjumaal sellist taktikat ei tunta vist ikka.
Ma oleksin rahu majas, rääkimata veel sellest et edasi oleksin sõitnud.
Whitebalance kirjutas:Kui ma 20 + eest 300 krooni saaksin tänaksin ma küll ei tea keda.. V Harjumaal sellist taktikat ei tunta vist ikka.
Ma oleksin rahu majas, rääkimata veel sellest et edasi oleksin sõitnud.
No mul mõõdeti tallinnas +28 ja pääsesin suulise hoiatusega ainult
xfile kirjutas:No mul mõõdeti tallinnas +28 ja pääsesin suulise hoiatusega ainult
Viimane aeg kirikusse üks küünal viia
Ma ise pole pärast eelmise aasta 7500 kroonist laksu enam pätti teinud
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897
-
- Tsikkel: GL 1800
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 37 korda
Heheh, harimal Murdosa sekundist uskusin ka
Aga no muidugi mõjuvad trahvid "kainestavalt"
Mul küll parem käsi ja jalg(autos) "mõistust" enam nii lihtsalt ei kuula, vaid rahakotti hoopis!
-
- Tsikkel: suzuki DR800S
kõik on ilus, vest peaks olema. A üldiselt üsna ükskõik, kuna ka spidol peaks jääma ju numbri näit kusagile seadusekuulekuse piiridesse sellisel juhul ei hüppa ju ka põõsast vestiga/vestita onkleid sinu poole vehkima, kelle peale võib keegi ehmuda
Sellisel juhul kaob ka vajadus politsei eest ära sõita.
Lihtsalt teadmiseks, alates 18.06.2010 kehtib uus LE redaktsioon, milles peatumismärguanne on kirjeldatud kui:
Ees sõitev juht peab jääma seisma parempoolsel teepeenral, selle puudumisel sõidutee parempoolse ääre lähedal, kui taga sõitval alarmsõidukile kehtestatud nõuete kohaselt värvitud ja tähistatud alarmsõidukil töötab koos sinise vilkuriga ka punane vilkur (joonis 1, g) või taga sõitval tsiviilvärvides alarmsõidukil töötab koos sinise vilkuriga ka punane vilkur või koos sinise märgutulega ka punane märgutuli.
Aizar kirjutas:Lihtsalt teadmiseks, alates 18.06.2010 kehtib uus LE redaktsioon, milles peatumismärguanne on kirjeldatud kui:
Ees sõitev juht peab jääma seisma parempoolsel teepeenral, selle puudumisel sõidutee parempoolse ääre lähedal, kui taga sõitval alarmsõidukile kehtestatud nõuete kohaselt värvitud ja tähistatud alarmsõidukil töötab koos sinise vilkuriga ka punane vilkur (joonis 1, g) või taga sõitval tsiviilvärvides alarmsõidukil töötab koos sinise vilkuriga ka punane vilkur või koos sinise märgutulega ka punane märgutuli.
Lihtsustab asja, sama kord nii alarm- kui eravärvides politseisõidukitele - kui vilgub sinine, hoia eest ära, kui sinine ja punane, siis hakka rahakoti raudu paotama. Jääb ära ajuvaba arutelu ja laveerimine, et kas ja kuipalju vilkus sellal, kui eest ära sõideti.
Samas arutleda teemadel, et milline täpselt on peatumismärguanne või milline ei ole, on minu arvates liiast. Kasutades kainet mõistust ei jää palju ruumi vääralt mõista politseiniku käitumise eesmärki, kui (eeldatavasti töövormis) politseinik kasvõi ristmikul ligi astub ja liikleja maha viipab. Ennastki pidas mõni aeg tagasi kinni motopolitseinik, kes mulle väga märkamatult sappa võttis, siis kõrvale sõitis ja maha viipas - ei vilkunud tal tsiklil ükski vilkur ega märgutuli, kuid ei jää just ruumi kaksipidi mõtlemiseks - selge pilt, aeg kõrvad kiivris lonti lasta. Valesti küll midagi ei teinud tookord, vist oli tegu mingi pistelise kontrolliga.
Pean küll ära mainima, et pidin äärepealt kreepsu saama, kui motopolitsei äkitselt kõrvale ilmus oma arust kontrollin suht tihti peegleid, kuid seekord tabas ta mind küll täiesti ootamatult.
-
Milline adrenaliinirikas päev. Kõigpepealt nägin Heina tänaval, kuidas mees- ja naisparmaat üksteist rusikatega kostitasid (naine domineeris) ning Tondi Selveri juures lendas ikka väga korraliku itsiga mööda üks punavalge Ducati (tuli Ülemiste poolt). Ducatist veidi lahjema möödalennu tegi üks ridamootoriga japs ning paarisekundilise hilinemisega oli ka Eesti politsei ekipaaž kohal, sedapuhku küll autol. Tsiklimehed keerasid üksteise järel Tondi tänavale, kuid see manööver võmme maha ei raputanud. Enne Audentese spordikooli juures olevat ringi lasi Ducatimees häälejärgi nii esimese kui teise käigu täiesti peeneks. Tõenäoliselt pidurdus õnnestus, sest mingit heledat laksu kuulda polnud.
oleksid võinud neile sappa võtta ja vaadata kuidas asi laheneb
aga jah... tondi ringteede vahel u. 150kmh pole üldse võimatu, aga pidurdus ja pööre peavad kuradi täpsed olema...
-
Motorized kirjutas:oleksid võinud neile sappa võtta ja vaadata kuidas asi laheneb
aga jah... tondi ringteede vahel u. 150kmh pole üldse võimatu, aga pidurdus ja pööre peavad kuradi täpsed olema...
Ma olin paraku jala
-
- Tsikkel: Yamaha MT-10, 2017
- Tänanud: 23 korda
- Tänatud: 44 korda
- Kontakt:
kuna teema on tembeldatud fleimiks siis tänase "sünnipäeva kingi" puhul eesti liikluspolitsei poolt tekib kange tahtmine nende ridadesse üks mittepeatuja juurde läkitada.
6000 väärtuses aktsiaid ja 3 kuud jalamees ei tekita küll mingit austust enam. eriti veel nii lolli situatsiooni eest mis juhtus kuu aega tagasi, võin käsi piiblil vanduda et ei näinud seda 70 märki kuskil täiesti asustamata alal, aga tädike laua taga võttis aruks et pole vaja isegi pikka kahetsevat vastulausetarvesse võtta kuna eelmise rikkumise aegumisest jäi kuu aega puudu (sest tolle järelmaks kestis kauem kui rikkumine korda sai saadetud)
kontakt nr. +372 52 58 244
-
- Tsikkel: BMW R1150R , K-650
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
indumen kirjutas:kuna teema on tembeldatud fleimiks siis tänase "sünnipäeva kingi" puhul eesti liikluspolitsei poolt tekib kange tahtmine nende ridadesse üks mittepeatuja juurde läkitada.
6000 väärtuses aktsiaid ja 3 kuud jalamees ei tekita küll mingit austust enam. eriti veel nii lolli situatsiooni eest mis juhtus kuu aega tagasi, võin käsi piiblil vanduda et ei näinud seda 70 märki kuskil täiesti asustamata alal, aga tädike laua taga võttis aruks et pole vaja isegi pikka kahetsevat vastulausetarvesse võtta kuna eelmise rikkumise aegumisest jäi kuu aega puudu (sest tolle järelmaks kestis kauem kui rikkumine korda sai saadetud)
No aga millega (peale sündimise) siis hakkama said?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.