Õnnetused mootorratastega
Moderaator: Moded
Re: Õnnetused mootorratastega
PostitusPostitas vincent » Esmaspäev Aug 08, 2011 9:09
http://www.parnupostimees.ee/522762/nai ... elt-valja/
See tubli neiu olin siis mina
Mis siin ikka väga seletada- võtsin kurvi ja kallutasin korralikult, aga ei olnud arvestanud sellega, et seal kruusatee on ja seega asfalt liivane. Niiet ükshetk libises ratas külili ja nii me siis seal üksteise järel liugu lasime. Iseenesest oli üks õnnelik õnnetus, kuna motikal vaid karterikaan ja vasakpoolsed kondlid [Motobot: õige on "gondlid"] katki. Kaan juba nüüdseks keevitatud ja täna õli ostma, niiet iseeneset saaks juba sõita:) Aga kui kellelgi on gondleid [Motobot: õige on "gondleid"] pakkuda ninja 97a siis kirjutage mulle:) Esialgu laseme sõbral üle vaadata, et ehk kannatab taastada.
Endast siis ka... No ise kõnnin ehk siis luud-kondid kõik jäid terveks. Pisut lombakas olen, sest eks põrutus oli korralik. Kõhust olid ka soolikad väljas, niiet sain õmblusi. Jah mul oli kogu varustus seljas, aga tagi polnud lukuga pükste küljes ja seepärast kõht kannatada saigi. Varustust on ka kõike uut vaja:) Aga eks nad vajasidki väljavahetamist- juba 3hooaega nendega sõitnud
Pisut sõimu kah siis... Endale kiirabi kutsudes saadeti hoopis politsei, kes siis mind nähes keskusesse teatas, et ikka kiirabi vaja mitte neid. Too artikkel pidi politsei sõnul olema vaid statistika jaoks- tundub pigem pressiteade. Ja haiglas kui kaardilt loeti, et motikaga kukkunu, siis küsiti 3-4 korda, et kus see juht siis on Ausõna tekkis küll tahtmine öelda, et olen täiesti võimeline iseseisvalt rattaga kukkuma, ilma juhita:D

-
- Mode
- Tsikkel: 1260MS-e, 500EXC
- Tänanud: 21 korda
- Tänatud: 39 korda
- Kontakt:
Butterfly kirjutas:...
PICS! or it didn't happen!
Reisirataste ettevalmistus, vedrustuse seadistus ja ümberehitus, hooldus ja tehniline tugi/koolitus.
http://www.vugtec.com
Porganditele tehnilist abi ja hooldust saab ka!
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
Butterfly kirjutas:Kõhust olid ka soolikad väljas, niiet sain õmblusi.
...kas tegelikult ka asi nii, et kui soolikad väljas, kas ikkagi lastakse peale esmaabi andmist kohe koju????? ...lihtsalt tahaks teada. niisama
Naine toimetati haiglasse, kust ta lubati pärast esmaabi andmist kodusele ravile.(ajalehest)
-
- Tsikkel: Yamaha MT-10, 2017
- Tänanud: 23 korda
- Tänatud: 44 korda
- Kontakt:
ei saanud varem siia kirjutada, aga juhtusin eile nägema enda auto nina all kui keegi kodanik suhteliselt värske välimusega rolleriga trammirööbastel Tallinna ülikooli ees külje maha pani, täpsemalt mina jäin jalakäijatele teed anda tema uhas edasi ja üritas ilmselt rida vahetada järsku kuulsin korralikku plastikuraginat ja rollu lohises ühele poole mees teisele poole, tüüp kargas kohe püsti vaatas et verd ei jookse, sikutas oma suksu ratastele ja põrutas edasi kohe, maha jäi omajagu plastikut sinna rööbastele. ei jõudnud isegi minna abi pakkuma nii kiiresti käis.
kontakt nr. +372 52 58 244
-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 88 korda
soolikad väljas, kõlab nagu,pea lendas otsast ära,aga õmmeldi täna tagasi ja õhtul lähen kinno
-
- Tsikkel: Yamaha XT600
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 6 korda
sepp kirjutas:soolikad väljas, kõlab nagu,pea lendas otsast ära,aga õmmeldi täna tagasi ja õhtul lähen kinno
einohh, antud näitsiku puhul ei imestaks ka selle üle. tõupuhas Eesti Naine ju!
kiiret paranemist mõlemale!
-
- Tsikkel: Kawasaki Z900RS’22, GasGas 250
- Tänanud: 2 korda
- Kontakt:
Nii kummaliselt kui neiu jutust ka teatud lõik ei kõla,kuulsin õnnetuse päeval sama juttu...Ehk siis mina oletan,et asi vastab tõele.
Neiule paranemist!
-
- Mode
- Kontakt:
Kaukaaslane kirjutas:sepp kirjutas:soolikad väljas, kõlab nagu,pea lendas otsast ära,aga õmmeldi täna tagasi ja õhtul lähen kinno
einohh, antud näitsiku puhul ei imestaks ka selle üle. tõupuhas Eesti Naine ju!
![]()
kiiret paranemist mõlemale!
Enne "paari õmblust"
Reisirataste ettevalmistus, vedrustuse seadistus ja ümberehitus, hooldus ja tehniline tugi/koolitus.
Ma võin olla üliõnnelik, et minul oli siiski vaid üks auk kõhus kust siis soolikad pisut välja rippusid. Ma sain vaid 3õmblust, niiet see haav mul suur ei ole...
Ning jah, kui su vererõhk on korras ja ajad mõistlikku juttu, siis lastakse koju, aga muidugi loetakse ikka nimikiri ette et kui miskit sellist on siis kohe haigla tagasi.
Pilti ei oska siia lisada...

soolte kõhuõõnde tagasitoppimine on siis nüüd esmaabi, elu on ikka kõvasti edasi arenenud
-
- Tsikkel: Yamaha XT600
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 6 korda
SigSauer kirjutas:soolte kõhuõõnde tagasitoppimine on siis nüüd esmaabi, elu on ikka kõvasti edasi arenenud
noh, tegelikult ei ole selles hullu midagi. soolikad on sellised huvitavad organid, mis kipuvadki oma nina välja pistma kohe, kui kõhunahk läbiva haava saanud. kui soolikas terve, siis topi aga tagasi, hoia kinni ja astu edasi, vaata aint, et sõlme sisse ei keera ja mustust haava kaasa ei lähe. a eks shokk ikka...
SigSauer kirjutas:soolte kõhuõõnde tagasitoppimine on siis nüüd esmaabi, elu on ikka kõvasti edasi arenenud
Iseenesest kuna arstid tegelevad sihukste asjadega igapäevaselt ja veel palju hullematega, siis ongi ju esmaabi:)
Soolika lükkasin ise kõhtu tagasi. Arstid puhastasid ja piilusid mu sisse ja leidsid, et kõik korras ja vaid õmmelda vaja. Ja kuna mu keha vajab vaid puhkust, siis pole mõtet ju haiglavoodit kulutada, kodus on alati parem!
Ja olgem ausad- ajalehest ikka tõde päris lugeda ei saa eksole...

-
- Mode
- Kontakt:
Butterfly kirjutas:SigSauer kirjutas:soolte kõhuõõnde tagasitoppimine on siis nüüd esmaabi, elu on ikka kõvasti edasi arenenud
Iseenesest kuna arstid tegelevad sihukste asjadega igapäevaselt ja veel palju hullematega, siis ongi ju esmaabi:)
Soolika lükkasin ise kõhtu tagasi. Arstid puhastasid ja piilusid mu sisse ja leidsid, et kõik korras ja vaid õmmelda vaja. Ja kuna mu keha vajab vaid puhkust, siis pole mõtet ju haiglavoodit kulutada, kodus on alati parem!
Ja olgem ausad- ajalehest ikka tõde päris lugeda ei saa eksole...
Oleks meie meeste kõrval kaitseväes sellised naised, siis poleks neid mehi endid vajagi...
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
Butterfly kirjutas:Arstid puhastasid ja piilusid mu sisse
no on ikka uudishimulikud arstid.. aga ...
...see on väga oluline, et sinna sinu sisse killustikku ega muid pisemaid kive ei jäänud, muidu juhtub nii, nagu juhtus hundiga, kes punamütsikest sõi
igaljuhul head paranemist -ja nüüd ei saa siis mitu päeva tsikliga sõita või ei öelnud arstid selles pikas nimekirjas selle kohta midagi
Butterfly kirjutas:SigSauer kirjutas:soolte kõhuõõnde tagasitoppimine on siis nüüd esmaabi, elu on ikka kõvasti edasi arenenud
Nii külma kõhuga motoinimesi pole ilmselt just palju
56915288 Tiit.
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Krt. Ma ka verd eriti ei karda ja nüsin häda korral iseennast kah noaga (pindmisi asju, nt kurguõmbluse järel kääridega niidid läbi ja pintsettidega sikutasin jupid välja), aga kui soolik kõhuaugust vastu vahib... ma pole küll kindel, et selle peale pilt taskusse EI lähe... Krt, kõva sõna, müts maha, tõesti.
-
- Tsikkel: GL 1800
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 37 korda
No nii kõva tüdruku ees tõesti kiiver maha!! Ja kindad ka ja jope...
Kiiret paranemist
Butterfly kirjutas:Ma võin olla üliõnnelik, et minul oli siiski vaid üks auk kõhus kust siis soolikad pisut välja rippusid. Ma sain vaid 3õmblust, niiet see haav mul suur ei ole...
Ning jah, kui su vererõhk on korras ja ajad mõistlikku juttu, siis lastakse koju, aga muidugi loetakse ikka nimikiri ette et kui miskit sellist on siis kohe haigla tagasi.Pilti ei oska siia lisada...
Kolme õmbluse suurune haav on ju 1 cm või siis äärmisel juhul natuke rohkem pikk. Kindel, et sealt nüüd lausa soolikad ikka välja rippusid? Äkki oli lihtsalt nahk rebenenud...
zx12r kirjutas:Butterfly kirjutas:Ma võin olla üliõnnelik, et minul oli siiski vaid üks auk kõhus kust siis soolikad pisut välja rippusid. Ma sain vaid 3õmblust, niiet see haav mul suur ei ole...
Ning jah, kui su vererõhk on korras ja ajad mõistlikku juttu, siis lastakse koju, aga muidugi loetakse ikka nimikiri ette et kui miskit sellist on siis kohe haigla tagasi.Pilti ei oska siia lisada...
Kolme õmbluse suurune haav on ju 1 cm või siis äärmisel juhul natuke rohkem pikk. Kindel, et sealt nüüd lausa soolikad ikka välja rippusid? Äkki oli lihtsalt nahk rebenenud...
ikka vaja köik ilus ära rikkuda
zx12r kirjutas:Butterfly kirjutas:Ma võin olla üliõnnelik, et minul oli siiski vaid üks auk kõhus kust siis soolikad pisut välja rippusid. Ma sain vaid 3õmblust, niiet see haav mul suur ei ole...
Oleks siis vaid 1cm... Ikka 5-6cm on haav praegu. Päris õmblusmasina tihedusega kinni ei tikitud jah Peale kukkumist oli aga haav ju laiali ja siis nägi ikka jube välja küll... Ning ei ole mingi kange mutt midagi... Olen lihtsalt inimene, kes kriitilises olukorras säilitab rahu ja kaine mõistuse.
Aga jah oma kõhtu vaatasin 1korra peale kukkumist ja surusin siis salvrätiku sinna peale ja siis alles 3päeva pärast kui sidet vahetasin. Kartsin ikka palju hullemat pilti näha...

Butterfly kirjutas:Butterfly kirjutas:Ma võin olla üliõnnelik, et minul oli siiski vaid üks auk kõhus kust siis soolikad pisut välja rippusid. Ma sain vaid 3õmblust, niiet see haav mul suur ei ole...
Ning jah, kui su vererõhk on korras ja ajad mõistlikku juttu, siis lastakse koju, aga muidugi loetakse ikka nimikiri ette et kui miskit sellist on siis kohe haigla tagasi.Oleks siis vaid 1cm... Ikka 5-6cm on haav praegu. Päris õmblusmasina tihedusega kinni ei tikitud jah
Peale kukkumist oli aga haav ju laiali ja siis nägi ikka jube välja küll... Ning ei ole mingi kange mutt midagi... Olen lihtsalt inimene, kes kriitilises olukorras säilitab rahu ja kaine mõistuse.
Aga jah oma kõhtu vaatasin 1korra peale kukkumist ja surusin siis salvrätiku sinna peale ja siis alles 3päeva pärast kui sidet vahetasin. Kartsin ikka palju hullemat pilti näha...
Tervitus,
Aegade algusest peale on kõhuhaavad ja -vigastused olnud kõige ohtlikumad ja raskesti paranevamad väga kõrge infektsiooniohu tõttu. Et 5-6 cm'st august soolikad välja ripuksid, peaks olema tegemist äärmiselt sügava ja kitsa TORKEhaavaga, misjuhul ükski endast lugupidav meedik ei piirduks korraks auku piilumise, kolme õmblusega ja suhtumisega "ah, käib küll, mine parane kodus". "Soolikad väljas" tähendaks, et on purunenud ka kõhukelme. Rääkimata õnnetuse asjaoludest, kus kõhuõõnde oleks võinud sattuda liiva-kruusa-mustust, lisaks "näpuga tagasi lükkamisega" seonduv. Kui see justkui nii olekski olnud, nagu autor räägib, siis nii sügava haava puhul ei tehtaks kindlasti mitte 5-6 cm peale vaid kolm õmblust, õmblus/sõlm peaks olema ca 5-6 mm tagant. Isegi kui see laiendada sentimeetrile, siis ei piisaks kolmest. Võimalik, et seda tehtaks pinnapealse ohutu haava korral ehk.
Pean tõenäolisemaks, et tegemist oli nö lihahaavaga, kust paistis välja kurruline rasvkude. Kui misiganes lõikav asi polnud teab mis terav ega sile, võis haav olla pigem rebitud moega, mis jätab veel plägasema/turritavama mulje.
Illustreerimaks, kui sügavat ja suurt haava oleks vaja, et kõhukelmest läbi tungida ning siseorganid valla päästa, ja milline näeb välja haavas rasvkude, vaadake seda pilti: http://xfd.xanga.com/512f93373023526756 ... 429906.jpg Subcutaneous fat - nahaalune rasvkude; Parietal Peritoneum - kõhukelme. Antud juhtumil on tegemist noahaavaga ja kõhukelme on läbistamata.
-
- Tsikkel: 900 Hornet / 650 Scrambler
- Tänatud: 1 kord
http://sport.delfi.ee/news/auto/eesti/k ... 4&l=fplead
Väga sürr, teab keegi midagi täpsemat?
Kõige siiram kaastunne omaksele. Tegemist oli väga siira ja andeka tüdrukuga
Jube!
Kes välja sõitis ?
Ootan hetkel praami, et saarele saada ja selline uudis Krt