Õnnetused mootorratastega
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: GSX-S 1000
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 26 korda
Re: Õnnetused mootorratastega
seal oli hiljuti pindamistöö,vbl oli lahtise killustikuga seotud
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
paar tundi tagasi oli korralik pauk rolleri ja auto vahel vösul. rollerijuht oli ratta kylge vist kinni jäänud, kuna istus imelikus asendis selle peal....
Piipz kirjutas:paar tundi tagasi oli korralik pauk rolleri ja auto vahel vösul. rollerijuht oli ratta kylge vist kinni jäänud, kuna istus imelikus asendis selle peal....
http://www.virumaateataja.ee/493904/mop ... onnetusse/ Toosama pauk ilmselt.
56915288 Tiit.
-
- Tsikkel: Ducati Streetfighter V4S '21
- Tänanud: 35 korda
- Tänatud: 8 korda
Täna õhtul nägin Laagna tee neste juures äsja toimunud avariid. Mingi Aprilia supermoto oli Citrönile tagant sisse sõitnud. Auto oli ikka päris ribadeks, kuid tsiklimehel paistis kõik korras olevat, kõndis omal jalal ja luud/kondid paistsid ka korras olevat. Ratas oli ka viga saanud veidi. Võib-olla oskab keegi täpsemalt pajatada sellest matsust. Loodame, et härra saab kiiresti ratastele tagasi.
täna peale kuut oli tabasalus kala+ poe ees avarii, tsikli esi hark oli kõver ja auto tagumine velg täiesti katki, teab keegi midagi täpsemalt?
Antu14 kirjutas:Täna õhtul nägin Laagna tee neste juures äsja toimunud avariid. Mingi Aprilia supermoto oli Citrönile tagant sisse sõitnud. Auto oli ikka päris ribadeks, kuid tsiklimehel paistis kõik korras olevat, kõndis omal jalal ja luud/kondid paistsid ka korras olevat. Ratas oli ka viga saanud veidi. Võib-olla oskab keegi täpsemalt pajatada sellest matsust. Loodame, et härra saab kiiresti ratastele tagasi.
Kanali keskpaigas tuli ülevalt lasnamäelt kanalisse üks mootorratas nii 400 meetrit minust eespool, tuli ehmatavalt suure kiirusega ja autode vahelt sauh läbi. Pikalt oli veel tema ratta mürinat kuulda.
Kanali lõppu jõudes oli laks juhtunud, ei tea kas oli sama ratas aga mõlemad olid igatahes värvi poolest samad.
Sõidan ise 100kw rattaga ja olen lapsest peale tsiklist olnud. Teen liikluses kõike mida heaks arvan aga seda tehes valin väga kohta ja aega. Kindlasti ei ole õige laagna teel õhtul kojusõitvate väsinud inimeste vahel trikitamine.
Ma loodan et härra minu peale ei solvu aga olen ise ka rattaavarii läbi teinud tagant otsa sõites ning loodan et ka teised seda loevad ja ükskord mõtlema hakkavad, kõik ei pea ju ise seda läbi tegema.
Minul läks näiteks nii:
http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=38&t=68274
-
Võrumaal on ikka sitked mehed, kui 62 aastaselt veel gixxeri lenksu hoiavad Kiiret paranemist!
Antu14 kirjutas:Võrumaal on ikka sitked mehed, kui 62 aastaselt veel gixxeri lenksu hoiavad
Kiiret paranemist!
Seni kuni ma A kati lube teen sai isa mu gixxeri lenksu. Aga läks jah vähe õnnetult.
-
Tegijatel ikka juhtub
-
Täna õhtul oli Tallinnas Viru trammipeatuse juures ka mingi mats. Pidurdusjäljed olid ikka korralikud maas. Rattaks oli mingi cruiseri laadne isend ja lenksus paistis olevat naisterahvas. Kohal oli vaid paar sinist bussi, kuid kiirabi ei olnud näha ega kuulda. Võib siis vast arvata, et õnnelik õnnetus. Kas keegi teab lähemalt, mis seal juhtus?
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
krisse85 kirjutas:Seni kuni ma A kati lube teen sai isa mu gixxeri lenksu. Aga läks jah vähe õnnetult.
... ja tsiklil gondel pilbasteks või kuidas...
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/1 ... d=50079057
Harku vallas põrkasid eile kokku maastur ja mootorratas. Kaherattalise juht tuli haiglasse viia.
- juulil kella 13.24 ajal toimus liiklusõnnetus Harjumaal Harku vallas Tallinn – Rannamõisa – Kloogaranna maantee 10. kilomeetril, kus põrkasid kokku sõiduauto Toyota Hilux, mida juhtis 30aastane Maksim, ja mootorratas Honda, mida juhtis 38aastane Rinaldo. Mootorrattur toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse, teatas politsei korrapidaja.
petz61 kirjutas:krisse85 kirjutas:Seni kuni ma A kati lube teen sai isa mu gixxeri lenksu. Aga läks jah vähe õnnetult.
... ja tsiklil gondel pilbasteks või kuidas...
Ise ka imestan, et gondlid terved. Ainult kriimud peal. Tugev tsikkel ikka, mees peal puruks aga gondlid terved.
-
- Tsikkel: roller
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 27 korda
Mina panin täna külje maha Tartus Narva mnt pikendusel, ringristmikul (raadi lennuväli jääb ringilt minnes paremale), otse jääb Jõhvi mnt. Mingi pütiauto oli ilmselt lekkinud ja.. ringi peal oli sihuke õlirada maas, 15 cm lai, mille peal võis liugu lasta. Politsei tuli fikseeris sündmuse, "K-Komando" tuli raputas liiva peale, mina uhasin seletuskirja kirjutada. Ratas sai omajagu kraabitud, siduriheebel kõver, jalaraud kõver, kriimud igal pool jne (ca 35 km/h võis kiirus olla, hämar oli ning eessõitva auto alt ei paistnud see õlirada kohe silma).
Tuttav tsiklimees ütles sama ringi läbides "ahh viskas veits saba, arvasin et rööpad või midagi "
Õnnelik õnnetus kokkuvõttes võrreldes sellega, mida see politseinik viimastel päevadel Tartu ümber näinud oli...
Mina olin see kes sealt mööda sõitis kui politseinik pilte parasjagu tegi. Olin plaaninud just seda ringi natuke julgemalt kallutada kui tavaliselt, aga kuna nägin mingit saginat ringil, siis tulin õige aeglaselt. Ilmselt oleks ka oma esimesed triibulised saanud. Aga sina tundusid vist korras olevat?
Täna oli Tallinnas Pärnamäe kandis üks tsikkel politseiauto (!) rajalt maha võtnud. Kuna liiklus oli üsna umbes, siis põhjalikumalt uurida ei saanud. Kas peab õnne soovima vä?
Arvan, et õnne soovima just ei pea. Asjad olid segased, kuid tundub, et tegemist oli ratta peatamisega ette sõitmisega. Ju mingi "rull" eiras peatumismärguannet. Väga vabandan kui see nii ei olnud ja politsei lihtsalt vastassuunavööndisse sõitis. Kahtlaselt kummaline tundus see pilt igatahes mulle küll.
-
- Tsikkel: VTX 1800
- Tänatud: 1 kord
susliks kirjutas:Arvan, et õnne soovima just ei pea. Asjad olid segased, kuid tundub, et tegemist oli ratta peatamisega ette sõitmisega. Ju mingi "rull" eiras peatumismärguannet. Väga vabandan kui see nii ei olnud ja politsei lihtsalt vastassuunavööndisse sõitis. Kahtlaselt kummaline tundus see pilt igatahes mulle küll.
Kummaline seis oli küll,,aga ei usu,et politseiametnikud nii madalalaubalised on,et mootorratta peatamiseks ette keeravad... see nagu sihilik tapmiskatse...
-
- Mode
- Tsikkel: SV1000s // TigerXRx
- Tänanud: 25 korda
- Tänatud: 24 korda
Pezzi kirjutas:Täna oli Tallinnas Pärnamäe kandis üks tsikkel politseiauto (!) rajalt maha võtnud. Kuna liiklus oli üsna umbes, siis põhjalikumalt uurida ei saanud. Kas peab õnne soovima vä?
Kella 15.40 ajal toimus liiklusõnnetus Tallinnas Pärnamäe tee 4 maja juures. Kokku põrkasid sõiduauto Nissan Primera, mida juhtis 26-aastane Steven, ja mootorratas Suzuki, mida juhtis 45-aastane Igor. Mootorrattur toimetati Ida-Tallinna keskhaiglasse.
O: Sinu katkise ratta. PSi.
Kella kaheksa paiku oli mingi kaherattaline Mõigus autoga kokku saanud. Juhti näha ei olnud , mundris mehi ka ei näinud ...
Tartu mnt. linnast välja suunal peale Würthi, selle mürasummuti seina juures avarii, auto ja must motikas. Kohal oli päästeamet ja kiirabi. Mootorratturit ei näinud ja tegelased olid kummargil kõik. Oh, ohh, loodame, et kõik ikka hästi, seal lubatud 110 km/h, valus mõeldagi.
-
- Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8
Inartšik kirjutas:Tartu mnt. linnast välja suunal peale Würthi, selle mürasummuti seina juures avarii, auto ja must motikas. Kohal oli päästeamet ja kiirabi. Mootorratturit ei näinud ja tegelased olid kummargil kõik. Oh, ohh, loodame, et kõik ikka hästi, seal lubatud 110 km/h, valus mõeldagi.
Tegu oli minu sõbraga. Pingutas üle ja keegi kahjuks ei tea mis ta sel hetkel mõtles. Mees võib tähistada oma teist sünnipäeva. Oli sõiduautole taha paremasse külge pannud ja sealt rekka ette lennanud, õnneks rekka sai pidama. Parem käsi kahest kohast pooleks, muid vigastusi arstide sõnul polnud, läks õhtul veel käega opile. Käisin ise kohal ja viisin selle ratta sealt ära, minu jaoks on täielik ime, et ta üldse elus on...
-
- Tsikkel: Kawasaki Z900RS’22, GasGas 250
- Tänanud: 2 korda
- Kontakt:
Seps kirjutas:Inartšik kirjutas:Tartu mnt. linnast välja suunal peale Würthi, selle mürasummuti seina juures avarii, auto ja must motikas. Kohal oli päästeamet ja kiirabi. Mootorratturit ei näinud ja tegelased olid kummargil kõik. Oh, ohh, loodame, et kõik ikka hästi, seal lubatud 110 km/h, valus mõeldagi.
Tegu oli minu sõbraga. Pingutas üle ja keegi kahjuks ei tea mis ta sel hetkel mõtles. Mees võib tähistada oma teist sünnipäeva. Oli sõiduautole taha paremasse külge pannud ja sealt rekka ette lennanud, õnneks rekka sai pidama. Parem käsi kahest kohast pooleks, muid vigastusi arstide sõnul polnud, läks õhtul veel käega opile. Käisin ise kohal ja viisin selle ratta sealt ära, minu jaoks on täielik ime, et ta üldse elus on...
Sõitsin ise sealt mööda kui veel politseid ega kiirabi polnud, autosi seisis suht palju. Sinise tsikli juht oli maas (õnneks oli liigutusi näha), tsikkel ise oli mitukümmend meetrit eemal piirdes.
-
- Tsikkel: Valkyrie
- Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
- Kontakt:
Tahaks nii palju vahele torkida, et ärge sõitke mööda, kui tsiklist on maas. Kõik sõitjad te ju teate, kuidas käivad lahti enamus kiivreid, saapaid, riideid. Võib juhtuda, et on tarvis abistada teadlikumalt tehnilistes nüanssides.
Rein kirjutas:Tahaks nii palju vahele torkida, et ärge sõitke mööda, kui tsiklist on maas. Kõik sõitjad te ju teate, kuidas käivad lahti enamus kiivreid, saapaid, riideid. Võib juhtuda, et on tarvis abistada teadlikumalt tehnilistes nüanssides.
Minule on kusagil esmaabis vms räägitud et kõrvalistel isikutel ei ole mõistlik kiivrit eemaldada kuna kaelavigastuste korral on võimalus kannatanule pöördumatuid vigastusi tekitada. On see nii või kuidas käituda?
-
- Tsikkel: Valkyrie
- Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
- Kontakt:
Jah, täitsa õige. Kui tohtri härrad-prouad on vastavd fikseerimised teinud, siis võib pakkuda alles enda abi vajadusel. Mitmeid kordi on olnud vajadus näiteks raamile kinnitatud inimest külili asendis autost välja võtta jne. Kus kiirabi brigaadi liikmete jõua ja toetuspunktide hulgast jääb väheks. Eks ole ka jalgupidi kütuse sees tuterdavaid asjatundlikke suitsetajaid ka minema kupatatud. Aga üldiselt on olnud sellised olukorrad, kus mitmekümnelisest pealt vaatajate hulgast abipalvele ei reageerita vaid palve peale joostakse laiali, see on nagu võlusõna publiku vähendamiseks olnud.
okey, kiivri rihm lõigatakse katki ja küll saadakse peast ära. Kehtib siis nii öelda krossi ja astrokate kohta. Kuid näiteks avatava lõuaosaga kiivrit siiski ülepea kätte ei saa. Olenevalt tootjast muidugi. Ja need pöörde jooned on nii osavalt disaini sisse joonistatud, et kiivrindusega vähem kokku puutuvad inimesed ei pruugi seda taibatagi. Lisaks siis ka avatava lõuaosa avamise kohad. Keskelt, keskelt alt kahe näpuga, vasakust alt äärest jne. Eks seda teavad ilmselt kõikse rohkem matkarataste omajad, kes on läbi käinud selle avatavate lõugadega kiivri valimiste raja.
Kui on kõrvalt seismajäänud auto apteegist võtta kaelalahas, siis saab selle seliliasendis ohvrile kaela ümber panna ning siis pead põlvede vahel hoides kiivri peast eemaldada. Esmaabikoolitusel sai päris palju seda läbi tehtud-mängitud. Kui kael veel fikseerimata, siis ei ole mõistlik minna tegutsema kiivri eemaldamise osas.