Õnnetused mootorratastega

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

sang

Lugemata postitus Postitas sang »

TALLINN, 16. juuni, BNS - Jõgevamaal Puurmani vallas põrkasid reedel kokku sõiduauto ja mootorratas, mille tagaistmel olnud kaassõitja sai kergelt vigastada.

Õnnetus juhtus kella 18.57 ajal Tallinna-Tartu maantee 148. kilomeetril, kus põrkasid kokku Tartu suunas liikunud mootorratas Suzuki, mida juhtis 45-aastane Olavi, ning sõiduauto Opel Vectra, mille roolis oli 53-aastane Ülo, teatas keskkriminaalpolitsei korrapidaja BNS-ile.

Vigastada sai mootorratta tagaistmel istunud Lea (45), kes toimetati Tartu ülikooli kliinikumi, kust ta lubati pärast esmaabi kodusele ravile.

TALLINN, 16. juuni, BNS - Harjumaal Kiili vallas sai reedel liiklusõnnetuses vigastada mootorrattur.

Õnnetus juhtus kella 15.06 ajal Tallinna ringtee 17. kilomeetril, kus Andy (30) tegi Volkswageniga tagasipööret ning põrkas kokku tema taga seisnud veoautost möödasõidul olnud mootorrattaga Yamaha, mida juhtis Andrus (27), teatas BNS-ile keskkriminaalpolitsei korrapidaja.

Mootorrattur sai vigastada ja toimetati Tallinna Mustamäe haiglasse.
Kasutaja avatar

ht99

Lugemata postitus Postitas ht99 »

Eile kella 10.17 ajal ei tulnud mootorrattur Saaremaal Kuressaare – Sääre tee 17. kilomeetril oma sõiduki ohjamisega toime ja sõitis vastu puud.

23-aastane Alari ei tulnud Kuressaare poolt Sääre poole sõites lauges vasakkurvis mootorratta Yamaha juhtimisega toime ja sõitis paremale poole teelt välja vastu puud, teatas keskkriminaalpolitsei (keskkripo) korrapidaja.

Juht toimetati vigastustega Kuressaare haiglasse ja edasi Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) Mustamäe korpusesse.
Kasutaja avatar

westel
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas westel »

sang kirjutas:
TALLINN, 16. juuni, BNS - Jõgevamaal Puurmani vallas põrkasid reedel kokku sõiduauto ja mootorratas, mille tagaistmel olnud kaassõitja sai kergelt vigastada.

Õnnetus juhtus kella 18.57 ajal Tallinna-Tartu maantee 148. kilomeetril, kus põrkasid kokku Tartu suunas liikunud mootorratas Suzuki, mida juhtis 45-aastane Olavi, ning sõiduauto Opel Vectra, mille roolis oli 53-aastane Ülo, teatas keskkriminaalpolitsei korrapidaja BNS-ile.

Vigastada sai mootorratta tagaistmel istunud Lea (45), kes toimetati Tartu ülikooli kliinikumi, kust ta lubati pärast esmaabi kodusele ravile.
Jälle minu ema ja isa "action`is"
Sellega lõppes meie sõit Otepää Tourile :(
Kasutaja avatar

Jannes
Tsikkel: R1200R -17
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas Jannes »

Eile oli nii armastatud/vihatud Järvevana ülesõidul (suunaga Mustamäe poole) põhjanaabrite grupi üks liige järjekordseks ohvriks sattunud.
Ratas oli juba kõrvale lohistatud ja vedeles külili, rattur (vast pigem shokist) talutatud putka trepile toibuma.

Tea, kas asi oli teadmatuses, sest rahulike ja kogenud kroomi-inimestega tundus tegu olema.
Sui generis
Kasutaja avatar

Säga
Tsikkel: HYBRID- POLTAA BENSAA JA KUMIA
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Säga »

No kurat, linnaisakestel on Tallinnas ummikute tekitamisega käed- jalad tööd täis .. kas siis tõesti ei saa sinna vähemalt kasvõi rahvusvaheliselt mõistetavates keeltes mingit hoiatusmärki üles sättida.
Ise juba jah teead seda kohta, aga tulevad mõned võõramaalased ja juhtub veel ilm kah märg olema, ongi õnnetus käes
SYLB
Kasutaja avatar

Õnnekas
Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Õnnekas »

Seal ju märgid väljas, et raudtee ülesõit. Pole sellist märki, mis teataks, et rööpad pole täisnurga all :wink:

Mõuki

Lugemata postitus Postitas Mõuki »

Õnnekas kirjutas:
Seal ju märgid väljas, et raudtee ülesõit. Pole sellist märki, mis teataks, et rööpad pole täisnurga all :wink:
Tegelt on seal olukord hullemaks läinud, sõitsin sealt autoga just pühapäev üle ja nagu oleks kõnniteele sõitnud. Ma poleseal tsikliga suutnud kukkuda, kuid see on seal üsna vastik koht. Need rööpad on ikka ebaproportsionaalselt kõrgel autotee tasemest.
Küsija suu pihta ma ei löö!
________
FJ 1100 -->Kawasaki GPZ 1100
Kasutaja avatar

Säga
Tsikkel: HYBRID- POLTAA BENSAA JA KUMIA
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Säga »

Õnnekas kirjutas:
sellist märki pole jah... Mõtlesin tegelikult sellist "löövat" infotahvlit...
Mine või pani ise sinna öösel midagi üles :twisted:
SYLB
Kasutaja avatar

Õnnekas
Kontakt:

Vat see on hea mõte, omaalgatus töötab alati kõige paremini. Tegelikult peaks aga raudtee ülesõitude tehnilise seisukorra eest ja ohutuse eest vastutama raudtee omanik. Seega peaks survet avaldama neile, mitte linnavalitsusele.

errorcode12

Lugemata postitus Postitas errorcode12 »

Põhimõtteliselt peaks igasuguse lisaohu eest hoiatama hüüjumärgiga liiklusmärk mis (dubleeriva)lisana oleks seal tõesti asjakohane isegi autojuhtidele, kasvõi selleks et oma sõidukit hoida.

Julge
Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Julge »

errorcode12 kirjutas:
Põhimõtteliselt peaks igasuguse lisaohu eest hoiatama hüüjumärgiga ...
HÜÜJUMÄRK??? :shock: :shock: :shock:
Päris andekas leidsõna... :-)
Kasutaja avatar

Aizar

Lugemata postitus Postitas Aizar »

Õnnekas kirjutas:
Tegelikult peaks aga raudtee ülesõitude tehnilise seisukorra eest ja ohutuse eest vastutama raudtee omanik. Seega peaks survet avaldama neile, mitte linnavalitsusele.
Et hakkame kambakesi kivikesi panema rööbastele vms? Tartu linn avaldab juba 4 aastat järjest survet Võru tänava ülesõidu korrastamiseks, viimane saavutus on ebatasase tee hoiatusmärk ja 30 piirang. Raudtee on riik riigis ja selles osas muutumist on natuke sinisilmne loota. Pigem peaks rohkem näitlikult selgitama (kiivrikaamerad, anyone?) praeguse olukorraga toimetulemist.
Aivar
Kasutaja avatar

Õnnekas
Kontakt:

Aga võib olla ongi raudtee omanik nii ükskõikne, et nii kui nii keegi ei julge kobiseda. Nii mõnigi asi on meie riigis korda saanud just nimelt avaliku surve tõttu, miks mitte ka selles valdkonnas algatada avalik arutelu? Loomulikult on ka igasugune koolitamine ja selgitustöö tsiklisõitjate seas teretulnud. Asjalikke õpetussõnu olen alati nõus kuulama. :)

Mõuki

Lugemata postitus Postitas Mõuki »

Õnnekas kirjutas:
Asjalikke õpetussõnu olen alati nõus kuulama. :)
Mulle meeldis su rõhuasetus. Tegelt võiks selle ülesõidu arutamiseks ja motorahva tegevuse planeerimiseks teha omaette teema.

Minu arvates võiks selle tulemusena valmida mingi avalik kiri vms. Kuigi ilmselt see ei vii mingite tulemusteni, oleks lihtsalt vinguda ja protsessi nautida ka suht kasutu.

Tahaks jõuda ikka tulemuseni.
Küsija suu pihta ma ei löö!
________
FJ 1100 -->Kawasaki GPZ 1100

squid

Lugemata postitus Postitas squid »

Sinna tuleb välja panna silt, mis soovitab sellest raudteest sajaga üle tuhiseda (soovitavalt tagarattal).
Kui siis paned ka käna ... tuleb hankida endale parempoolne ratas:

Pilt

Bombardier

Lugemata postitus Postitas Bombardier »

Täna Loksa risti juures miskit tõsisem õnnetus, punane bike sodi ja juhile tehti kunstlikku hingamist

Jutunhamon

Lugemata postitus Postitas Jutunhamon »

Keegi olla ette keeranud ja varustus kah suht puudulik old

Simso

Lugemata postitus Postitas Simso »

Helistati just ja teatati mulle kah....
Kahju, kaastunne omastele.
Ratas oli minuköest ostetud :(

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

Tegemist oli siis minu ühe väga hea sõbraga.

Tundes teda juba aastaid, võin öelda, et see mees elas oma elu alati viimasel vindil. Ratast ostes ma ikka üritasin selgitada, et võtku lahjem, aga kui ta midagi pähe võttis, siis nii ka läks. Sõita ta oskas, kuid oli liiga hullumeelne.

Tavalist inimest takistavad igasugu piirangud, moraalinormid, seadused jne... Teda aga vaid inimvõimete piirid.

Enamus meist elab mingil esimese - teise käigu reziimiil, siis temal oli täisgaas koguaeg peal. Kahjuks aga selline elamine toob paratamatult kaasa kiire lõpu.

Surma sai üks tõeliselt tore ja elav inimene, kellest sõpradel vaid head mäletused.

Kaastunne kõigile sõpradele ja perekonnale.

Raido
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Pressiteade ka selle õnnetuse kohta :

Tallinna poole tagasipööret sooritanud sõiduauto GAZ-24, mida juhtis Eugen (s 1932), ei andnud teed ja põrkas kokku Tallinna suunas otse liikunud mootorrattaga Yamaha YZF-R1, mida juhtis Koit (s 1984). Mootorrattur hukkus sündmuskohal, vahendas siseministeeriumi teabe– ja analüüsiosakond.
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

Bobcat
Tsikkel: FZ 6 Fazer

Lugemata postitus Postitas Bobcat »

RIP ka minu poolt - see veokajuht pidi ikka täielikult pime olema, sest isegi kui Koit oleks 200 km/h tulnud, oleks see tont pidanud teda nägema - see on Loksa risti juures tagasipöörde koht ja sirgemat ning parema vaateväljaga kohta tagasipöörde tegemiseks pole enam olemas. Kurb :?
Elu on nagu erinevad aastaajad - eriti lill on siis, kui tee kallutamist kannatab :P
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

RIP Koit.

Muide Gaz24 on Volga.
Kasutaja avatar

Bobcat
Tsikkel: FZ 6 Fazer

Lugemata postitus Postitas Bobcat »

tänud Pihelgas märkuse eest - eks lugemise ajal emotsioonid piisavalt kõrgel, et selline pisiasi kahe silma vahele jätta (Y)
Elu on nagu erinevad aastaajad - eriti lill on siis, kui tee kallutamist kannatab :P
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 693 korda
Tänatud: 455 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Kaastunne omastele!

Keegi foorumikasutajatest pooldas vanusepiirangut biker.ee's
Paraku ei ole vanuse ylempiiri juhilubade omamisel! 74a inime peaks ikkagi tugevalt kaaluma (kui on veel mentaalselt suutlik), kas ta suudab liikluses adekvaalselt ka"ituda. Endale on ka korra VMM (vana mees mossega) syydimatult peateele ette keeranud ja siis lihtsalt keset teed seisma ja"a"nud.
Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

scryth

Lugemata postitus Postitas scryth »

ants01 kirjutas:
Paraku ei ole vanuse ylempiiri juhilubade omamisel! 74a inime peaks ikkagi tugevalt kaaluma (kui on veel mentaalselt suutlik), kas ta suudab liikluses adekvaalselt ka"ituda.
Adekvaatsust ja mitteadekvaatsust saab hinnata alles kõikide asjaolude arvesse võtmisel, mitte Delfi jt. uudisnuppude põhjal...
Oled sa üldse adekvaatne otsustama selle õnnetuse asjaolude üle?
Kaastunne ka minu poolt.
kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema

SigSauer

Lugemata postitus Postitas SigSauer »

15 juuni u kell 17:00 oli Kiili ristmikust veidi Viljandi mnt poole üks bike külili, juht lebas maas ja kiirabi tegeles temaga. Bike oli suhteliselt terve, kas keegi teab sellest õnnetusest midagi täpsemalt. Igaljuhul kiiret paranemist sellele bikerile.

Intruder

Lugemata postitus Postitas Intruder »

Ants - saa ise 74 ning räägi sama juttu...lammas oled. Või äkki saadaks kõik kes on üle 50 hädatapmisele. Oled sa ise ikka 18 täis, et nii rumal jutt nokast tuleb ?
Vahet pole kas autot oleks juhtinud 24, 44 või 84 aastane isik 96% nendets ei tabaks ära mootorratta kiirust kui see on näiteks 200 + km/h

Oleks isegi pärnu mnt samasuguse avarii korraldanud autoga, kuna teepeale välja keerates ja ca 500 meetri kaugusel oleva mootorratta kiirust silmaga hinnata on väga-väga raske. Ning normaale inimene eeldab siiski ka teise sõiduki kiirust enamvähem lubatud kiiruse piiri - mitte 200 kanti liikuvaks sõidukiks.

davidsoniharald'oi posti Koit'ust lugedes kaldun võibolla ekslikult/võibolla mitte arvana, et antud jamaha kiirus oli sellel teelõigul lubatust oluliselt suurem (lubatud on seal 110 km/h). Kuid samas ei taha ka esklikuid järeldusi teha - ning lõppkokkuvõttes vahet ka pole mis toimus, fakt on see et järejekordselt on inimene surnud oma kõige paremas vanuses, kus võiksid koolid läbi olla ning hakata oma panust ühiskonnale andma.

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

Ärge Koidu surmas tõesti kedagi süüdistage. See ei too teda nagunii tagasi.

Tundes aga Koitu väga hästi, siis tema kiirus seal võis olla väga-väga suur.

Kui nüüd keegi tahab Koidu hukkumiskohta küünlaid viima tulla koos minuga, siis stardin 15.00 Peterburi maanteelt Silberauto juures olevast Statoilist.

See Statoil siis asub linnast välja sõites teispool mäge.
Viimati muutis davidsoniharald, 22 Juun 2007, 13:10, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 693 korda
Tänatud: 455 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Ma ei syydista kedagi! Kadunut see tagasi ei too.
Oleks hea, kui mu mo~istus 75 aastaselt korras oleks, aga oma eluviiside juures vist ei venita nii pikalt :)
Ja paraku on mulle ka normaalkiiruse juures so.90kmh ette keeratud.

Edu

PS Vanust on mul 18-nest kordi rohkem!
Saadetud kettaga lauatelefonist!
Suletud

Mine “Vaba teema”