Avatud krossi- või jäärajad?
Moderaator: Moded
Re: Avatud krossi- või jäärajad?
mx77 kirjutas:me oleme kahekesi
Kui on veel soovijaid siis teate, mida teha, kuhu tulla ja mis ajal... Loodan kohal olla sel päeval, vaja veel tsikkel kohandada selleks puhuks suviselt talvisele...
Aga kui päevane külm ei jää üle 12-ne siis on mõtet minna, muidu hakkab ikka väga külm... selline 8-10 kraadi oleks ok...

-
- Kaupmees
- Tsikkel: Kawa KXF 250 MX / 450 SM
- Kontakt:
Laupäeval ja tõenäoliselt ka pühapäeval trenn Alesti järvel (Tallinnast Rapla poole 36 km). Rada on juba sisse lükatud, kuid sõita saab laupäeval. Tasuta. Ja kui kellegi piike vaja, siis mul on nii kasutatud, kui ka uusi.
Asukoht kaardil ...
ATV, Quad, Mootorrattad / varustus, tarvikud ja teenindus http://www.smx.ee
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
HRQ kirjutas:Laupäeval ja tõenäoliselt ka pühapäeval trenn Alesti järvel (Tallinnast Rapla poole 36 km). Rada on juba sisse lükatud, kuid sõita saab laupäeval. Tasuta. Ja kui kellegi piike vaja, siis mul on nii kasutatud, kui ka uusi.
Asukoht kaardil ...
Tundub selline suht pisike?
-
- Kaupmees
- Kontakt:
Olen sõitnud kiiremaid ja aeglasemaid. Ütleks, et selline keskmine. Vägagi sõidetav oli eelmine aasta, tänavust rada pole veel näinud. Järve pikkus 400 meetrit.
mx77 kirjutas:HRQ kirjutas:Laupäeval ja tõenäoliselt ka pühapäeval trenn Alesti järvel (Tallinnast Rapla poole 36 km). Rada on juba sisse lükatud, kuid sõita saab laupäeval. Tasuta. Ja kui kellegi piike vaja, siis mul on nii kasutatud, kui ka uusi.
Asukoht kaardil ...
Tundub selline suht pisike?
Vähemalt on Seljametsas head pikad sirged ja laugjad kurved, saab korralikku kiirust arendada... ilma väikese tagumise hammasrattata pole mõtet Seljametsa küll tulla, lasete "kone" laiali... Aga noh, on vähemalt siis mida meenutada...

-
- Tsikkel: CRF450R13
Tahaks ka teada, kas pühapäeval saab sinnaAlesti järvele ka peale?
Väike küsimus ka: Miks te kõik tagumist hammakat väiksemat tahate? Kas pole, mitte odavam ja lihtsam ette 2 hammast suurem panna?
sandman1111 kirjutas:Tahaks ka teada, kas pühapäeval saab sinnaAlesti järvele ka peale?
Väike küsimus ka: Miks te kõik tagumist hammakat väiksemat tahate? Kas pole, mitte odavam ja lihtsam ette 2 hammast suurem panna?
No kui käigukange seljakotiga seljas on siis võib neid ettepoole freesimiseks ketile ette sööta ju...

-
No miks nad müüvad, siis suuremaid kui need ei mahu? Kust siis selliseid väga väikeseid tagumisi osta saab (kohapeal olemas)?
sandman1111 kirjutas:No miks nad müüvad, siis suuremaid kui need ei mahu? Kust siis selliseid väga väikeseid tagumisi osta saab (kohapeal olemas)?
Vat seda ei oska mina ka öelda miks müüakse, 1 hammas suurem ette on mõeldav aga 2 küll mitte... ja norm suhtega suviselt krossi ülekandelt üle minnes jää variandile kiire raja peale oleks tagumise hammaka valik 43-45 hammast esimest muutmata. Kust saama peaks, küsi kas Kala tehtuid hammakaid oleks olemas kusagil, muidu peab tellima eraldi sest ega keegi neid eriti riiulis hoida ei taha, kuna kasutus aeg on lühike ja ei kulu ka need sugugi. Rääkisin just ühe tuttavaga tel. ja arvas et JT metall hammakat võiks suht kiiresti kusagilt saada/leida, pead uurima, helistama poodidesse , netist uurima ja tuttavatelt, kellegil võib isegi kodus olla näiteks ja ei soovi kasutada enam, pane näiteks Bikeri ostu-müügi poole peale kuulutus, ostan tagumise hammasratta (oma motika mudel) 43-45 hammast. Vaata mis pakutakse, võimalik et reageerivad kiiresti. Variante on palju...
Mis tsikliga tegu on muidu?

-
YZ 250 2t kirjutas:sandman1111 kirjutas:No miks nad müüvad, siis suuremaid kui need ei mahu? Kust siis selliseid väga väikeseid tagumisi osta saab (kohapeal olemas)?
Vat seda ei oska mina ka öelda miks müüakse, 1 hammas suurem ette on mõeldav aga 2 küll mitte... ja norm suhtega suviselt krossi ülekandelt üle minnes jää variandile kiire raja peale oleks tagumise hammaka valik 43-45 hammast esimest muutmata. Kust saama peaks, küsi kas Kala tehtuid hammakaid oleks olemas kusagil, muidu peab tellima eraldi sest ega keegi neid eriti riiulis hoida ei taha, kuna kasutus aeg on lühike ja ei kulu ka need sugugi. Rääkisin just ühe tuttavaga tel. ja arvas et JT metall hammakat võiks suht kiiresti kusagilt saada/leida, pead uurima, helistama poodidesse , netist uurima ja tuttavatelt, kellegil võib isegi kodus olla näiteks ja ei soovi kasutada enam, pane näiteks Bikeri ostu-müügi poole peale kuulutus, ostan tagumise hammasratta (oma motika mudel) 43-45 hammast. Vaata mis pakutakse, võimalik et reageerivad kiiresti. Variante on palju...
Mis tsikliga tegu on muidu?
13 crf450r. Homme on plaanis väike poering teha. Vaja mingi mask leida, need soojakotid kui neid nii kutsutakse, ja hammakaid. Siis on plaan nädalavahetusel kuskile proovima minna . Ma siin arvutasin programmiga natuke neid tippkiiruseid. 133 peaks hetkel välja jooksma. 14 ette panen, siis 144. Mul on naelad all, nendega vist nii kiiresti ei kulge?
-
- Kaupmees
- Kontakt:
Proovin laupäeval infi anda. Alestil kannatab ette üks suurem panna ja normaalne lasta
sandman1111 kirjutas:Tahaks ka teada, kas pühapäeval saab sinnaAlesti järvele ka peale?
13 crf450r. Homme on plaanis väike poering teha. Vaja mingi mask leida, need soojakotid kui neid nii kutsutakse, ja hammakaid. Siis on plaan nädalavahetusel kuskile proovima minna . Ma siin arvutasin programmiga natuke neid tippkiiruseid. 133 peaks hetkel välja jooksma. 14 ette panen, siis 144. Mul on naelad all, nendega vist nii kiiresti ei kulge?[/quote]
Krossinaeltega saad sama kiiresti sirgepeal sõita kui piikidega, selles suhtes tippkiirusel vahet pole aga kui sa lased mootori lõppu joosta ja kiirus on 133 näiteks, siis on kuumus mootoris väga suur ja oht purunemisele olemas kui pikalt lahti hoiad, olenemata talvisest ilmast, isegi kütet on vaja külmaga rohkem peale anda, kuna hapniku molekulid on kokkusurutud ja plahvatus neist tuleb kõvem aga... kui sa alles hakkad oma esimesi samme tegema jää peal ja pole enne sõitnud jääl, siis pole vaja sul eriti muretseda tõepoolest, pane ette 1 hammas suurem ehk siis 15 hammast ja asi peaks olema sinujaoks ok... tegelikud kiirused jäärajal sirgetel liiguvad vahemikus 140- 160, üsna karm sellises külmas veel, et näpud külmetama ei hakkaks, omalt poolt soovitan kottide sisse veel neopreen kindaid kasutada, tavaliste krossi kinnastega hakkavad sõrmed kindlasti külmetama kui -12 peaks olema näiteks... tee proovi, saad ise teada...
Hiljem, kui tunned kiiruset puudust, tead ise juba mida vaja teha on, see tuleb vaistust igal ühel meil...

-
- Tsikkel: VFR1200F,VFR800V-TEC
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 2 korda
HRQ kirjutas:Laupäeval ja tõenäoliselt ka pühapäeval trenn Alesti järvel (Tallinnast Rapla poole 36 km). Rada on juba sisse lükatud, kuid sõita saab laupäeval. Tasuta. Ja kui kellegi piike vaja, siis mul on nii kasutatud, kui ka uusi.
Asukoht kaardil ...
Kas paar baigilist ka sinna peale lubatakse?
Kas lōuna-Eestis ka juba miskit on? ise tean niipalju, et Ilmatsalu rada avatakse see nv. Ametlik info on, et autod tavarehviga lastakse 3 Euri eest peale, uurin kas kaherattalisi ka. Hirmus tahtmine on sõitma minna. Kas Tartu kandis kambajõmme ka oleks?
http://www.agraarkeskus.ee
westel kirjutas:Tundub, et tuleb ka Laupäev Alestile minna
Tallinnas Männikul hetkel -20 näitamas... vist ei kutsu nagu minema, kui homme ka sama peaks olema või?

-
- Kontakt:
sandman1111 kirjutas:No miks nad müüvad, siis suuremaid kui need ei mahu? Kust siis selliseid väga väikeseid tagumisi osta saab (kohapeal olemas)?
1 suurem ette on OK, 2 hakkab juba igale poole sisse käima.
-
- Tsikkel: Victory
- Kontakt:
Sel laupäeval Läänemaal, Saunja lahel , hakkame hommikul rada tegema ja sõidame Talimüristuseks(1.veeb.) sisse!
(Turist T200M)>(voshod)>JAWA250>(jawa638)>(gsx400e)>K-750>(vx800)-
Moto Guzzi California III>V92C
-
Nonii teadjad jääraja mehed andke nõu. Mul on valida taha tagumist hammakat 39,40,42,44+. Kui siin mainiti juba, et sirge peal kiirus on 170, siis vist 39 oleks vaja ? Uurisin ka targemate käest, siis 14 peaks piirduma, kuna 15 vajab modifikatsioone. Arvutused on tehtud 110/90/19 rehviga. Naela pikkust pole juurde arvestatud. Kes teab ka kui õige see programm on.
14 39 = 181 km/h
14 42 = 168
14 44 = 160
Igatahe, millise variandi peaks võtma? Kas kett kuskile vastu ei hakka käima?
-
- Kontakt:
sandman1111 kirjutas:13 crf450r. Homme on plaanis väike poering teha. Vaja mingi mask leida, need soojakotid kui neid nii kutsutakse, ja hammakaid. Siis on plaan nädalavahetusel kuskile proovima minna
. Ma siin arvutasin programmiga natuke neid tippkiiruseid. 133 peaks hetkel välja jooksma. 14 ette panen, siis 144. Mul on naelad all, nendega vist nii kiiresti ei kulge?
Oled õieti arvutanud?
Ma sain GPS-i järgi seljametsas kiiruseks 111 kmh. Ees oli 14 taga stock 49. 5 käik gaas põhjas.
-
- Kontakt:
sandman1111 kirjutas:Nonii teadjad jääraja mehed andke nõu. Mul on valida taha tagumist hammakat 39,40,42,44+. Kui siin mainiti juba, et sirge peal kiirus on 170, siis vist 39 oleks vaja
? Uurisin ka targemate käest, siis 14 peaks piirduma, kuna 15 vajab modifikatsioone. Arvutused on tehtud 110/90/19 rehviga. Naela pikkust pole juurde arvestatud. Kes teab ka kui õige see programm on.
14 39 = 181 km/h
14 42 = 168
14 44 = 160Igatahe, millise variandi peaks võtma? Kas kett kuskile vastu ei hakka käima?
39 ei jõua enam vedada ja kurvist välja kiirendus jääb nõrgaks. Üldiselt kasutatakse 44-45 hammast taha kui ees on 14.
mx77 kirjutas:sandman1111 kirjutas:Nonii teadjad jääraja mehed andke nõu. Mul on valida taha tagumist hammakat 39,40,42,44+. Kui siin mainiti juba, et sirge peal kiirus on 170, siis vist 39 oleks vaja
? Uurisin ka targemate käest, siis 14 peaks piirduma, kuna 15 vajab modifikatsioone. Arvutused on tehtud 110/90/19 rehviga. Naela pikkust pole juurde arvestatud. Kes teab ka kui õige see programm on.
14 39 = 181 km/h
14 42 = 168
14 44 = 160Igatahe, millise variandi peaks võtma? Kas kett kuskile vastu ei hakka käima?
39 ei jõua enam vedada ja kurvist välja kiirendus jääb nõrgaks. Üldiselt kasutatakse 44-45 hammast taha kui ees on 14.
Just nimelt... õige tähelepanek... mul on 45 enda omal käigus, võiks proovida veel 44 aga alla selle kaob nurgast välja vedamise jõud ära...

-
mx77 kirjutas:sandman1111 kirjutas:13 crf450r. Homme on plaanis väike poering teha. Vaja mingi mask leida, need soojakotid kui neid nii kutsutakse, ja hammakaid. Siis on plaan nädalavahetusel kuskile proovima minna
. Ma siin arvutasin programmiga natuke neid tippkiiruseid. 133 peaks hetkel välja jooksma. 14 ette panen, siis 144. Mul on naelad all, nendega vist nii kiiresti ei kulge?
Oled õieti arvutanud?
Ma sain GPS-i järgi seljametsas kiiruseks 111 kmh. Ees oli 14 taga stock 49. 5 käik gaas põhjas.
EEh ei ole üldse kindel. Netis on selline kalkulaator http://crfsonly.com/howto/gearing/motor ... ulator.php
Igatahes sellejärgi ma neid andmeid siia kirjutasin. Minu arvates täitsa õigesse kanti arvutab. Kui ma sealt näiteks 250 honda võtan ja panen ette 14, siis saan ka 110 km/h. Muide 40 hambalise ostsin endale taha. Ma loodan, et 13 esimesega on normaalne .
-
- Kontakt:
sandman1111 kirjutas:EEh ei ole üldse kindel. Netis on selline kalkulaator http://crfsonly.com/howto/gearing/motor ... ulator.php
Igatahes sellejärgi ma neid andmeid siia kirjutasin. Minu arvates täitsa õigesse kanti arvutab. Kui ma sealt näiteks 250 honda võtan ja panen ette 14, siis saan ka 110 km/h. Muide 40 hambalise ostsin endale taha. Ma loodan, et 13 esimesega on normaalne.
Või sedasi siis lood arvutustega... aga anna siis teada ka siia, kuda see ülekanne toimis/toimib? Või mida ette võtad järgmiseks!

mx77 kirjutas:Ok, tundub jahh, et nelipool on oluliselt kiirema käimakastiga.
Kuhu minek tuleb siis?

-
- Kontakt:
YZ 250 2t kirjutas:mx77 kirjutas:Ok, tundub jahh, et nelipool on oluliselt kiirema käimakastiga.
Kuhu minek tuleb siis?
Pühapäeval seljametsa plaanis, mulle see kiire rada meeldib, 100-ga lauges kurvis külge lasta on fun. aga täna käin korra niisama autoga seda alesti järve ka vaatamas
No plaan on jah pühapäeval jääle saada Seljametsa aga palju külma on seal sel päeval tab vaid härra pilveriigis hetkel? Laupäeva hommikul oli 24 kraadi Paikusel.
Samas liikusin laupäeva hommikul Nuiast läbi ja poisid on väga pro piigi raja alla järve peale lahti lükanud, üliluksid pikad laugjad kurved ja puhas jää pind ka veel... kahju et proovida ei saanud , kiusatus oli suur kuid tsikkelt polnud kaasas, kas keegi võiks kirjutada kohalikest Nuiakandist, kuda teil seal sõidetakse ja kas üldse võib seal pläristada, ikka linnale nii külje all kohe, olge head ja jagage inffi palun...

Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.