Tehnoülevaatus
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Re: Tehnoülevaatus
Thesaarlane kirjutas:Kas keegi oskab õelda, kas see Laki tänava ülevaatus on täna avatud ?
Avastasin, et täna on ju 31 juuli![]()
Miskipärast oli meeles, et esmaspäev ja teisipäev on veel juuli päevad.
Mul oli nädal aega tagasi sama juhus, selle vahega, et poolteist kuud oli õigest ajast mööda läinud
Tsikliülevaataja Lakis polnud kohal, aga Kadaka tee alguses on ka üks ülevaatus (avatud laupäeval kuni 1600), seal kah üks tsiklist-ülevaataja. Igati adekvaatne
Aadressi ei tea, aga kui sa tuled Laki ülevaatuse poolt ja jõuad Kadaka teele, keerad paremale (linna poole), ca 300 meetrit linna (Sõprause pst) poole ja keerad jälle paremale, selle suure platsi peale. Seal ongi, suur silt on ka maja seinal. Punkt ise asub selle pika hoone Laki tänava poolses otsas.
200.- läks.
-
- Tsikkel: Kawasaki 636
- Tänatud: 1 kord
Nii sai siis ära käidud.
Laki tänaval oli avatud küll, kuid teha ei saanud, sest nendel polnud templit.
Küsisin siis kus veel saab ? Siis saatsid mind tabasalu poole. Peale arctic spordi maja on üks suht väike klaasist maja.
Tuli siis üks tsiklitarkur sinna. Pean kohe ära ütlema, et üks ebameeldivamaid kogemusi ülevaatus punktis.
Tuli siis sinna ütles, et paneme tööle. Ise olin tsikli seljas. Väänas seal rutskat ja tsekkis tulesi.
Hakkas siis värvist ajama, et tsikkel ju valge ( gixxeri sini-valge originaal värv), mitte hall.
Ma siis ütlesin, et see pannakse ju raami värvi järgi, et raam hall ju. Siis pani vastu, et ja-jh, nad ise ka tea mis nad seal ARKis teevad.
Ütles, sis et lähme sisse vormistama ja võttis sarvest kinni ja ütles, et pane ära ja hakkas väänama. Mul polnud jalga all ja napilt oleks maha kukkunud.
Läksime siis sisse ja askeldas seal arvutis. Küsis, et kuidas 300 maksame. Mina vastu, et sularahas. Tema: "AAAGA MAKSAME SIIS!!"
Õnneks sai asja kaelast ära. Rohkem ma sinna küll ei lähe.
-
- Tsikkel: Kawasaki 636
- Tänatud: 1 kord
Ma lugesin so posti hiljem
Oma arust ootasin küll kaua vastust, a näe aint 25 min oli vahe
See klaasist maja vist üks kalleimaid kah vabariigis. Lähemal oleks olnud Kadaka tee Caarstopi kõrval olev ülevaatuspunkt, seal siklitel 200kr ja väga normaalne suhtumine kauba peale. Olen seal sellel aastal juba 4 ülevaatust teinud.
Ei viitisnud tervet teemat läbi tuhnida. Kuskohas Pärnus kõige normaalsem ülevaatuspunkt oleks kuhu tsikliga minna ?
Antu kirjutas:See klaasist maja vist üks kalleimaid kah vabariigis. Lähemal oleks olnud Kadaka tee Caarstopi kõrval olev ülevaatuspunkt, seal siklitel 200kr ja väga normaalne suhtumine kauba peale. Olen seal sellel aastal juba 4 ülevaatust teinud.
Käisin seal Kadaka teel eelmine suvi autoga, suhtumine oli ok. Aga kui pärast kodus sealt saadud paberit uurisin, siis oli märgitud, et tagumised tuled ei vasta tootja standardile või ettekirjutusele või midagi sellist, täpselt enam ei mäleta. Kui neile midagi ei meeldinud, siis oleks võinud ju kohe kohapeal küsida või viidata. (Tuled on originaalid)
Milleks üldse kuu viimasel päeval ülevaatusele minna? Mulle ülevaatuspunktist soovitati hoopis järgneva kuu alguses tulla sest ilma kehtiva ülevaatuseta võib sinna sõita. Ja nii nihkub järgmine taas aasta ja kuu edasi. Ja siis vahepeal saab veel terve talve vahele jätta
-
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Thesaarlane kirjutas:Peale arctic spordi maja on üks suht väike klaasist maja.
Tuli siis üks tsiklitarkur sinna. Pean kohe ära ütlema, et üks ebameeldivamaid kogemusi ülevaatus punktis.
Tuli siis sinna ütles, et paneme tööle. Ise olin tsikli seljas. Väänas seal rutskat ja tsekkis tulesi.
Hakkas siis värvist ajama, et tsikkel ju valge ( gixxeri sini-valge originaal värv), mitte hall.
Ma siis ütlesin, et see pannakse ju raami värvi järgi, et raam hall ju. Siis pani vastu, et ja-jh, nad ise ka tea mis nad seal ARKis teevad.
Ütles, sis et lähme sisse vormistama ja võttis sarvest kinni ja ütles, et pane ära ja hakkas väänama. Mul polnud jalga all ja napilt oleks maha kukkunud.
Läksime siis sisse ja askeldas seal arvutis. Küsis, et kuidas 300 maksame. Mina vastu, et sularahas. Tema: "AAAGA MAKSAME SIIS!!"
Õnneks sai asja kaelast ära. Rohkem ma sinna küll ei lähe.
Ma sattusin ka sinna ükskord. Tüüp nokkis ja vingus iga asja kalla, et oi kuidas me ikka saame, kuidas me ikka saame. Sul ju siin kriimud ja STOP lüliti ka katki ja bla-bla-bla... Otsis kõik kuradi pisivead üles ja küll oli summuti liiga lärmakas ja t*** teab mis. Ma siis lõpuks küsisin kõva häälega, et kas tahad raha? Tahtis jah lisaraha, siis tegi ülevaatuse ära. Sita maitse jäi tükiks ajaks suhu ja never-ever enam sinna putkasse oma nägu ei näita.
-
- Tsikkel: Victory
- Kontakt:
Ja mina soovitan oma raha (200.-) viia ntx Kadaka tee Tehnokonsulti, mitte aga ntx Pirni tn ülevaatuspunkti.
(Turist T200M)>(voshod)>JAWA250>(jawa638)>(gsx400e)>K-750>(vx800)-
Moto Guzzi California III>V92C
-
- Tsikkel: BMW R45|FT500"Krants"|XT600
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 14 korda
NS-1 kirjutas:Ei viitisnud tervet teemat läbi tuhnida. Kuskohas Pärnus kõige normaalsem ülevaatuspunkt oleks kuhu tsikliga minna ?
Olen käinud Tln mnt-l Amservis ja rahule jäänud.
-
- Tsikkel: Yamaha FZS600 -03
metsavaht kirjutas:Milleks üldse kuu viimasel päeval ülevaatusele minna? Mulle ülevaatuspunktist soovitati hoopis järgneva kuu alguses tulla sest ilma kehtiva ülevaatuseta võib sinna sõita. Ja nii nihkub järgmine taas aasta ja kuu edasi. Ja siis vahepeal saab veel terve talve vahele jätta
Järgmise ülevaatuse aeg tuleneb siiski otseselt registreerimismärgist ega kannata kavaldamist... Vt ka siit - http://www.ark.ee/atp/?id=52640
Kallev kirjutas:Järgmise ülevaatuse aeg tuleneb siiski otseselt registreerimismärgist ega kannata kavaldamist... Vt ka siit - http://www.ark.ee/atp/?id=52640
Nope, mul oli 06.2010, järgmine on 07.2011.
Sellepärast, et ma suutsin peaageu 2 kuud ülevaatuseta sõita
-
- Tsikkel: iž jupiter 3
- Tänatud: 2 korda
- Kontakt:
Kallev kirjutas:metsavaht kirjutas:Milleks üldse kuu viimasel päeval ülevaatusele minna? Mulle ülevaatuspunktist soovitati hoopis järgneva kuu alguses tulla sest ilma kehtiva ülevaatuseta võib sinna sõita. Ja nii nihkub järgmine taas aasta ja kuu edasi. Ja siis vahepeal saab veel terve talve vahele jätta
Järgmise ülevaatuse aeg tuleneb siiski otseselt registreerimismärgist ega kannata kavaldamist... Vt ka siit - http://www.ark.ee/atp/?id=52640
see on nii vaid autode puhul, väljavõte sealtsamast lingist: M1 või N1 kategooria sõiduki, v.a alarmsõiduki, õppesõiduki, eksamisõiduki, takso ja ADR-sõiduki, järgmise korralise ülevaatuse kuu määratakse sõiduki riikliku registreerimismärgi viimase numbri järgi
Sai käidud Laki tänava tehnoülevaatusel. Tuleb kindlasti ette helistada sest üks vana teeb tsikleid.
http://www.maitene.ee/index.php?id=1
http://www.maitene.ee/design/images/kaart.gif
Honda NT650V Deuville kõik orginaal.
Kui ette võeti siis käis kiiresti! Näitasin sõidult pidureid, siis tulesid, vaatas üle pidurikettad ja rehvid (minu meelest oleks võinud tagumise rehviga norida aga ei piuksugi) ja siis vormistama, juhiluba palus ka. Ise tsiklit ta puudutada ei soovinud! 150 ja aitähh!
Saaks siis Tartus ka sellise raha eest kuskil teha, aga kus sa sellega
Paide Amservis sai TÜV tehtud. Vaatas tulesid, signaali, raami numbrit, et sirge oleks ratas ja kõik. 5 minutit, viisakas suhtumine ja 200 krooni.
Tartlased, andke hüva nõu, kuhu kõige mõistlikum ülevaatusele minna oleks. Homme vaja minna ja ratas kõige vaiksemat häält ei tee, ainuke asi millega norida saaks.
-
- Tsikkel: TMS, Shadow -> GS500E
Mul head kogemused Bussipargis, hääle kohta pole neil samas vaja olnud norida.
V.
-
- Tsikkel: Ducati
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 11 korda
Ma käisin ka bussipargis - vaatasid tulesid ja rehvimustrit ning oligi korras kõik.
Ehk siis GoBus´i juures kuskil? Pole Tartuga veel väga sina peal
Tänud Miu´le ja ryhkija´le hea soovituse eest. Esimeses ülevaatuspunktis saadeti mind kohe kukele, bussipargis olid normaalsemad inimesed.
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Sõbrad, tegelikult on nii, et suurem osa meist teab seda mõistujuttu sita sisse kukkunud pääsukesest.
Kui keegi on leidnud mingi hea koha ülevaatuse tegemiseks, siis loomulikult soovitage seda. Aga pole vaja detailidesse laskuda, kui lohvkalt ikka läbi sai. Arvan, et seda foorumit loevad ka isikud, kes ülevaatuspunkte kontrollivad. Pole vaja iseenda elu raskeks teha.
Käisin olude sunnil kuu alguses Tak bussikoondise ülevaatuspunktis, (Tln, Kadaka tee) kuna
ainus lähestikus asuv koht, mis 8-st avatud. Esimese asjana hakati kiivrit uurima, ennetades
sellist olukorda olin tumeda visiiri õnneks eelnevalt heleda vastu vahetanud. Sellega suuri probleeme
ei tekkinud, kuid noris selle üle, et sert-i kleeps puudu (ise lolli peaga võtsin ära, kuna kleepsumajandus riivas silma).
Ratast uuriti ja puuriti ka oluliselt rohkem, kui eelnevatel aastatel teistes kohtades. Summutite kohapealt tekkis ka lahk-
arvamus, kuna kõrva järgi kuulates arvas, et natuke liiga vali on aparaat. Hääle mõõtmiseni ei laskunud, all originaalpütid,
mis natuke järgi aidatud. Kokkuvõttes sain ülevaatuse kätte, kuid norima tundusid altimad, kui mujal.
-
- Tsikkel: Honda CB600FS Hornet
Mul viimane kord vaadati ülevaatusel vaid seda, et kas tuled põlevad.
Kuna see oli mul rattaga esimene ülevaatus (Inglismaalt toodud ratas), siis ise veel küsisin, et kas midagi muud ei kontrollitagi. Seal vähemalt ei kontrollitud.
Põdesin veel, et spidomeeter miilides, kuid seda vist isegi ei vaadatud.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
Eks see tsikli ülevaatus olegi rohkem selline sümboolne. Kui ise sõita julged ja vajadusel ka seisma jääd, siis ongi kõik justnagu korras. No tuled võiks töötada ja viled kõrvakuulmise alles jätta aga ülejäänu on su oma tervise huvides.
Hetkel tekkis küll selline küsimus, et kui lähed ülevaatusele treila peal ja kiivrit kaasas ei ole, et kas siis uuritakse ka, et kas kiiver ikka vastab nõuetele.
-
- Tsikkel: Suzuki GSX1250 FA
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 8 korda
Hehh, mult pole küll keegi kunagi kiivri kohta uurinud. Imelik ka kuidagi ju, ega kiiver koos tsikliostuga kaasa ei tule ju. Mis seal ikka uurida.
Ja üldse, kui ütleme et mul on mingi väga vana kiiver mis ei oma euro silte, kuid on ikkagi korralik ja mulle meeldib, mis siis saab? Kukud mootorratta ülevaatuse läbi, kuna kiiver ei ole õige?
Või veelparem, minu kiivril on need euro kleepsud jms väljas kukla taga. Kui peaks aga tulema tahtmine üle värvida kiiver, siis pean ju kleepsud maha nokkima. Seega on kiiver muidu korralik, aga ainult kleeps puudu. Kas siis peab ka muretsema mingi "ülevaatuskiivri" v?
Käinud koguaeg ühes samas kohas ülevaatusel ja pm on nii, et sõidad maja ette ja annad paberid ja olemas. Ühekorra küsis onu ka, et kas tuled töötavad ikka, vastasin jah ja sellega oli kõik tehtud
Aga seda kohta ma siin avalikult kirjutama ei hakka, tahan seal ka edaspidi käia
-
- Tsikkel: Honda Shadow American Edition
Ise käisin vist elu kõige kallimas kohas ülevaatusel, läks 25.- Tagarehvi kohta öeldi ainult, et näe hooaeg hakkab läbi saama
-
- Tsikkel: Honda Transalp
Minule öeldi kõige kallimas kohas (25€), et mine kuhugi mujale, saad poole odavamalt. Nii oligi!
Ausad ärimehed?!
-
- Tsikkel: Honda Valkyrie
Kiivri koha pealt: seaduse järgi ülevaatusel tsikliga peab nõuetele vastav kiiver kaasas olema. Kuskil siin foorumis oli ka link sellele seadusele. Sain seda oma nahal kogeda.7 aastat käidud igasugu kiivritega ja ilma ja siis järsku saatis üks tont mu vähe tumedama visiiri pärast kuupeale...samas aga kohvrist välja võetud kausi (millel rihmad kûljes) kohta kostis, et see olla ok igatahes viskas hinge täis ja tallasin sealt põhimõtte pärast minema. No mis on ohutum: kas suvaline saxa sõdalase pott või veidi tumedam klaas korralikul certidega kiiver? Aga seaduse järgi neil õigus
Alempois MC
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.